Eksperternes tips

Vores rejseekspert

Ann-Renée Degnes

Ann-Renée Degnes

At rejse er en naturlig del af Ann-Renées liv, og siden hun startede i rejsebranchen i 1996, har hun besøgt rigtig mange steder. Hun kommer gerne med tips til favoritter som græske øer og langdistancerejser som Hawaii og Thailand.
  • Alder: 51 år
  • Familie: Shakira, Adore og Fiona, tre skønne colourpoint perserkatte
  • Arbejde: Service Manager for vores søsterselskab Ving i Norge
  • Favoritrejsemål: Grækenland og Thailand
  • Interesser: At rejse selvfølgelig. Men Ann-Renée elsker også at læse, vandre i bjergene og skoven samt at være sammen med familie og venner. Og så dyrker hun Ashtanga-yoga.

Lær Ann-Renée at kende

Ann-Renée har altid drømt om at rejse og bo andre steder end der, hvor hun voksede op (selvom det nu også var et dejligt sted). Målet var derfor at blive stewardesse, og hun søgte job hos næsten samtlige flyselskaber. Ann-Renée blev aldrig stewardesse, men hun arbejdede til gengæld i lufthavnen i mange år, inden hun startede som guide hos Ving. Senere blev hun rejserådgiver, og i dag arbejder hun som Service Manager i Customer Center. Hun har nu arbejdet for Ving siden 1996, og hun ser det som det rene guld at kombinere job og hobby.

Hvad vil du helst lave på en fridag?

– Fridage skal jo nydes! Derfor kan jeg godt lide at starte dagen med kaffe på sengen og en løbetur inden morgenmaden. Morgenmad på en fridag er nemlig helt magisk, så det gør jeg gerne noget ekstra ud af! Bliver det ikke til løbetur, så dyrker jeg ashtanga-yoga. Jeg tager gerne på besøg hos familie/venner i weekenden, og jeg elsker at være udendørs. Jeg prøver gerne nye restauranter og har det hyggeligt med mine venner.

Storby og puls eller dovne dage på stranden?

– Ja tak, begge dele! Jeg er vild med afslappende strandferier, men jeg kan også godt lide at udforske nye rejsemål og tage på udflugter. Storbyferie er et must mindst en gang om året! Det at mærke de store byers puls er bare noget helt særligt.

Hvor mange steder i verden har du besøgt?

– Jeg er lidt af en fan af de græske øer, og jeg har været på cirka 25 af dem samt en del steder på fastlandet. De senere år er jeg også faldet for Asien, og jeg kommer altid tilbage til Thailand. Jeg har været på Bali en enkelt gang, og der skal jeg helt sikkert også tilbage til. Af andre rejsemål har Libanon, Indien, Australien, Hawaii og Svalbard gjort stort indtryk på mig. I alt er der efterhånden snart 40 lande på min liste.

Hvad er det bedste ved at rejse?

– Det bedste ved at rejse er nye steder, smuk natur, flotte strande, spændende oplevelser, god mad og søde mennesker. Jeg synes, det er enormt spændende og givende at finde inspiration i andre kulturer. At rejse er også ensbetydende med ferie. Det er afbræk fra de daglige gøremål og det sted, man normalt bor. Et plus for mig er også at kunne træne ashtanga i et andet land, så jeg tager meget gerne på arrangerede yogature eller opsøger lokale yogasteder.

Har du et særligt ferieminde?

– Der har været virkelig mange uforglemmelige minder på mine rejser, men hvis jeg skal trække et særligt et frem, så må det være, da min veninde og jeg stod tidligt op for at bestige Koko Crater på Hawaii. Det var bælgmørkt, da vi startede turen, og 1048 jernbanetrin senere var vi på toppen og kunne nyde solopgangen – gennemsvedte og dødtrætte, men glade! På vej tilbage var der rent regnbue-show, så alt i alt var det bare en utroligt smuk tur.

Hvad er dit "happy place" – stedet, du kan vende tilbage til igen og igen – og hvorfor?

– Jeg har faktisk flere steder!

Skiathos og Skopelos, Grækenland: Jeg har arbejdet begge steder – henholdsvis som Ving-guide og bartender – og begge øer er som et andet hjem for mig. De er virkelig smukke på hver deres måde, og grækerne får mig altid til at føle mig enormt velkommen. Skiathos har de flotteste strande, mens Skopelos scorer point ved at have et virkelig hyggeligt byliv.

Kamala Beach, Thailand: Jeg har været der flere gange, og det er den ultimative afslapningsferie for mig. Jeg elsker at traske ned på stranden og dase under palmerne, spise lækker thaimad og bare være.

Byron Bay, Australien: Det er mit tredje happy place. Jeg har kun været der en enkelt gang, men jeg forelskede mig fuldstændig i stedet. Fantastiske strande, masser af gode restauranter og ikke mindst fik jeg trænet ashtanga sammen med en rigtig dygtig instruktør.

Ann-Renées rejsetips