Vy over Skiathos
Eksperternes tips

Opdag det lille Grækenland

Skiathos

Skiathos - En græsk perle

Min første tur til Grækenland var i 1992, og endemålet var Skopelos. Mit første græske bekendtskab var dog Skiathos. Her lander man nemlig, når man skal videre til Skopelos. Mit første indtryk var umiddelbart, at Skiathos var en nydelig ø!

I 1996 var det igen tid til Grækenland, og denne gang gik turen til Skiathos. Her skulle jeg bo i hele 6 måneder. Det var nemlig her, jeg startede som guide for Ving, og derfor blev Skiathos for alvor "min ø". Efter den tur har jeg været tilbage på besøg mange gange, og min seneste tur var i august 2022. Derfor er det vist også ved at være på tide, at jeg fortæller lidt om, hvorfor jeg tager tilbage gang på gang – og I skal selvfølgelig heller ikke snydes for lidt gode tips!

Tekst og billeder: Ann-Renée Degnes

Strande på Skiathos

Skiathos har nogle af de flotteste strande i hele Grækenland! Bedst kendt er nok Koukounarias, men der er en række andre, der også er et besøg værd. F.eks. Banana Beach, Mandraki Beach, Kolios Beach og selv bystranden Megali Ammos er rigtig fin. Min favorit? Kolios Beach.

Du kan sagtens tage bussen til stranden, men ikke alle strande kan dog nås med bus. Busserne går ret tit, og nærmest ved hvert stop er der en ny strand. Det er en billig måde at komme rundt på, men mange vælger dog netop derfor denne løsning. Bliv derfor ikke overrasket, hvis 2-3 busser kører forbi dig, inden du kommer ombord på en. Vil du have mere frihed til at komme rundt, er en lejebil ideel. Så kan du også komme til de mere afsidesliggende strande som Kastro og Mandraki. Du kan også tage en båd. Enten en bådtaxi eller de faste bådruter, der sejler til forskellige strande. Et lille tip: Tag båden over til den lille ø, Tsougria (der betyder "sukkerknalden"), lige ud for Skiathos.

Kolios Beach
Solnedgang over Kolios

Overnatning og shopping

Smalle gader i Skiathos

Jeg kan bedst lide at bo tæt ved eller i selve byen. Så kan jeg nemlig gå en tur i gaderne om aftenen. Området ved Megali Ammos Beach ligger tæt på byen. Skiathos by har en hovedgade, hvor du finder shopping, barer og restauranter, men sørg for også at udforske de små gader. Der er en helt særlig idyl og nogle små perler, der er værd at lægge vejen forbi.

Ammos by Kitty

Har du lyst til at købe smykker, som alle andre ikke har? Så skal du besøge Ammos by Kitty. Her er alle halskæder, armbånd og andre smykker lavet af Kitty selv. Hendes butik er nærmest et smykke i sig selv, og du finder den lige neden for kirken ved den gamle havn.
Ammos by Kitty

Mine bedste restauranttips

The Final Step
Restauranten rager højt op, og herfra får du derfor en super udsigt over havnen. Den drives af en engelsk dame, og jeg kan anbefale deres "Sea Bass". Den fik jeg selv, og den var helt perfekt!
The Beach House
Ligger på Kolios Beach og serverer græsk mad med et internationalt strejf.
La Cousine di Maria
Som navnet antyder, er der her tale om italiensk mad – og pizzaen er supergod! Restauranten ligger lige neden for kirken i den gamle by. Du kan ikke bestille bord, så hvis du spiser sent om aftenen, må du have lidt tålmodighed, når det kommer til at vente.
Diamatis Beach
Denne restaurant ligger på en lille strand. Det er dog ikke stranden, der gør, at du skal tage herhen – det er maden. Her kan du komme til med bådtaxi fra f.eks. Kanapitsa Beach. Jeg kan anbefale deres fisk og skaldyr, f.eks. calamari eller blåmuslinger. Noget, som du simpelthen ikke må gå glip af, er deres zucchini flowers (squashblomster). De er SÅ gode! Bestil bord på forhånd, hvis du vil spise her.
No Name
Her har de øens bedste gyrospita!

The Steps

The Steps i gamlebyen

Blåmuslinger

Blåmuslinger på Diamatis Beach

Succini Flowers

Zucchini flowers – mums!

Caprese

Caprese deluxe

Udflugt til Skopelos

Hvis du ikke gider ligge på en liggestol dag ud og dag ind, er der heldigvis nogle spændende ture at tage på – både til lands og til vands. Et must er et besøg på naboøen Skopelos. Her kommer du nemt til med færge på egen hånd. Du kan sagtens bare gå lidt rundt i Skopelos by. Der er nemlig virkelig flot. Du kan også tage bussen til en strand, hvis du vil bade. F.eks. Stafylos, Agnondas eller Kastani Beach. Sidstnævnte har du måske set før i Mamma Mia-filmene. Det er også muligt at tage med arrangeret bådtur fra Skiathos til Skopelos, hvis du vil gøre det i ægte Mamma Mia-stil. Du kan endda se filmen i udendørs biofraf på Skiathos.

Skopelos set fra havet
Snæver trappe på Skopelos

Ann-Renée Degnes

Ann-Renée er en rutineret rejsende, som især elsker de græske øer. Thailand og Hawaii er også blandt hendes favoritter, når hun da ikke rejser til livlige storbyer eller tager på yogarejse.