Inspiration

Fem ferieperler i det græske øhav

Vil du helst gå på opdagelse på Rhodos, lade dig fascinere af det spektakulære strandlandskab på Lefkas eller på strandsafari på Skiathos? Vi flyver direkte til flere af Grækenlands flotteste øer.

Genveje: KorfuRhodosLefkasSkiathosKreta

Korfu

Badebugt ved Korfu

Korfus bugter kombinerer krystalklart vand med charmerende gamle bygninger.

Korfu – den smukke ø for vandhundene

Hvis sol og badning er øverst på din ønskeliste, så er Korfu den perfekte græske ø for dig. Her finder du strande for enhver smag, uanset om du er til de lange brede af slagsen eller en idyllisk bugt.

Nogen foretrækker blødt sand mellem tæerne, mens andre synes det er bedre med sten, der ikke sidder fast på den våde hud. Korfu har både strande med og uden sand, så du kan finde din helt egen favorit.

Ferie på Korfu med børn?
Så kan vi varmt anbefale den Da kan vi varmt anbefale den lavvandede strand i Acharavi. Med sine 8 kilometer i længde er der god plads til både store og små familier.

Det smukke ved Acharavi-stranden er det forskelligartede underlag. I den ene ende af stranden er der nemlig sten, mens der i den modsatte, tæt på den lille by Roda, er mere sandet og lavvandet.

Der er gode busforbindelser på Korfu, og det gør det enkelt at opleve flere af de mange billedskønne småbyer. Tag en tur forbi de familiedrevne tavernaer og smag på de lokale delikatesser, eller gå på jagt efter græske gastronomiskatte på et af de hyggelige markeder.

Korfu har det perfekte landskab, hvis du godt kan lide at gå eller løbe i naturskønne omgivelser på din ferie.

Er du mere til at snorkle, kan du med fordel tage til den charmerende by Paleokastritsa. Her er vandet krystalklart som var det en film, og det giver optimale betingelser for at spotte en fisk eller to.

Er du optaget af historie? Den unikke hovedstad, Korfu by, er i så fald et besøg værd. Arkitekturen er i en klasse for sig, og den gamle by er endda med på UNESCOs verdensarvsliste.

Vidste du at…
du nemt kan rejse til Albanien fra Korfu? Med Spies kan du kombinere en rejse til Korfu med en uge i den lille kystby Saranda i Albanien.

Produktsjef Eirik Gjønnes

EIRIK GJØNNES: – Ud over de mange strande er Korfu by også et besøg værd. Her finder du alt fra shopping til restauranter og udesteder.

Albania - Saranda havn

Idylliske Saranda havn i Albanien.

Rhodos

Faliraki har mange billedskønne motiver og udsigter.

Ingrid Osa - Ving Norge

INGRID OSA: – Selvfølgelig skal du på stranden, når du er på Rhodos. Men der er faktisk også masser af spændende kultur og historie at opleve.

Rhodos - en ø fuld af overraskelser

At et rejsemål passer til alle, er lidt af en kliché. Alligevel er der bare steder, der passer på den beskrivelse. Det gør f.eks. Rhodos – ferieøen for børnefamilier, par uden børn, de eventyrlystne, de historieinteresserede, landkrabberne og vandhundene.

Ingrid Osa, Brand Manager for vores søsterselskab Ving i Norge, har besøgt den populære ø flere gange. Hun anbefaler at leje en bil for at lære rejsemålet ordentligt at kende og besøge de små landsbyer og strande langs kysten.

– Den lille, men flotte, landsby Lindos på østkysten er et besøg værd, når du er på Rhodos. Lindos er en af øens ældste landsbyer og er kendt som "Den hvide by". De lave, hvidkalkede huse ligger side om side op over bjergsiden, der ender i Akropolis. Her kan du se flere spændende antikke tempelruiner, fortæller hun.

På østkysten ligger strande og badebugter som perler på en snor. Prøv f.eks. den idylliske og lavvandede Agathi Beach, der har en virkelig fed strandbar i bjergsiden, eller den mere rolige strand Tassos Beach. Udvalget er stort, og valgene er mange.

Anthony Quinns Bay, der er kendt for det smukke, smaragdgrønne vand, er også særdeles populært. Det er en ret lille bugt, men den er skøn at bade i. Et godt tip er at lægge sig på den anden side af bugten, hvor der oftest er færre mennesker og bedre plads.

Ud over de mange strande er også Rhodos by et besøg værd. Her er der masser af shoppingmuligheder, hyggelige restauranter og spændende udesteder.

  • Og du må endelig ikke gå glip af den smukke gamle bydel. Den er meget velbevaret, og det er et skønt sted at pusle rundt hen under aften, afslutter Ingrid.

Hvor skal du bo?
På Rhodos kan du vælge mellem alt fra hyggelige små steder til storbylignende områder. Kallithea ligger lige ved Rhodos by og passer godt til dig, der gerne vil bo i fred og ro, men stadig have kort afstand ind til byen. Kolymbia er det perfekte valg, hvis du vil have en afslappende ferie. Vestkysten er generelt rolig, men strandene har ret store bølger på grund af vestenvinden. Faliraki har nogle dejlige strande og et bredt udvalg af restauranter og udesteder. Kiotari er en populær lille ferieby med en lang sandstrand og en fin strandpromenade med hyggelige tavernaer.

Lefkas

I Lefkas ligger de hyggelige restauranter på rad og række.

Dramatisk natur på Lefkas

Lefkas ligger i det Joniske Hav vest for det græske fastland. På øens sydspids tårner de stejle, hvide klipper sig op fra havet og gør rejsemålet til en naturoplevelse ud over det sædvanlige.

At Lefkas er noget for sig selv, er Lén Kongerud helt enig i. Hun arbejder som tekstforfatter for Ving, og hun har været på ferie på den græske ø med sin kæreste.

  • Er der én ting, jeg vil anbefale alle at se, så er det vestkysten af Lefkas. Hvis du søger på billeder af strandene der, så forstår du hurtigt hvorfor. Vandet behøver absolut ikke noget filter eller redigeringsprogram. Det er lige så klart som på Maldiverne, siger Lén med en tydelig entusiasme.

Lefkas’ vestkyst har de mest spektakulære strande, men på grund af fremkommeligheden på øen ligger de fleste hoteller på østkysten. Vil du være sikker på at opleve strandene, kan du leje en bil og køre derhen selv, eller du kan tage på bådudflugt med flere stop langs kysten.

– Jeg tog selv med på en udflugt med Ving, da vi besøgte strandene Egremni, Porto Katsiki, Agiofili og Lakka. Af disse synes jeg, de første to var de mest imponerende, fortæller Lén.

Når hun ikke gik på opdagelse på vestkysten, tilbragte hun feriedagene på det fine Signature-hotel Porto Galini i nærheden af turistområdet Nidri. Hotellet er bygget i klassisk græsk stil med hvidkalkede vægge, blå døre og charmerende vinduesskodder. Der er også kort vej til den skønne lille strand neden for hotellet.

  • Jeg tilbragte en del tid på hotellet og på stranden, men om aftenen tog vi tit ind til centrum af Nidri for at spise. Det tager kun omkring fem minutter med taxa, og der ligger mange restauranter og små butikker, hvor man kan købe souvenirs eller lokalt producerede produkter som olivenolie, siger hun.

– Alt i alt er Lefkas et vidunderligt rejsemål, som de fleste, der elsker rolige, naturskønne omgivelser, kommer til at elske. Det er også et stort plus, at Lefkas har broforbindelse til fastlandet, så du slipper for at tage færgen. Det skal man ofte på andre af de græske øer, siger Lén.

Vi anbefaler disse hoteller på Lefkas:
Børnevenlige Porto Galini ligger smukt placeret i grønne omgivelser mellem Nidri og Nikiana.
Avra Beach er et lille populært hotel, der ligger lige ved stranden og tæt på centrum af Nidri.

Len-Veronica Kongerud på ferie

LÉN KONGERUD: – Hvis du laver en billedsøgning på Lefkas' strande, så forstår du hurtigt, hvorfor de er et besøg værd. Vandet behøver intet filter. Det er lige så klart som på Maldiverne.

Naturen på Lefkas er både smuk og spektakulær

Stranden Ergimni på Lefkas er ganske enestående.

Skiathos

Solnedgang over Skiathos

ANN-RENÉE DEGNES: – Der er mange hyggelige restauranter og barer at vælge imellem i Skiathos. Før solen går ned, er det ret smukt at sidde på stentrappen med udsigt over havnen.

Skopelos strand

Naboøen Skopelos har også nogle fantastiske strande.

Strandparadiset Skiathos

Der er rigtig mange, der har ladet sig forføre af Skiathos. Og med god grund! Med et smukt blåt hav og hele 60 forskellige strande har den lille ø alt, man ønsker sig, af en klassisk feriedestination.

En af de mange er Ann-Renée Degnes. Hun arbejder som Service Manager for Ving, og hun har tilbragt mange ferier på den populære ferieø.
– Noget af det bedste ved Skiathos er de flotte strande. For at komme rundt og se mest muligt, anbefaler jeg, at du lejer en båd, enten med eller uden kaptajn. Tag en tur til stenstranden Lalaria, der kun kan nås med båd, og fortsæt videre til Kasto, hvor du kan se ruiner fra den gamle hovedstad. Der kan du spise frokost på den lille taverna. Det er rigtig hyggeligt, fortæller Ann-Renée.

Hvis du godt kunne tænke dig lidt ekstra luksus, anbefaler Ann-Renée en tur til Mystique Beach Club. Her kan du komme til med bus, og på den luksuriøse klub kan du tilbringe dagen på en dejlig loungeseng og lade tjenerne forkæle dig.

Skiathos by er hjertet af øen, og her finder du de fleste aktiviteter og seværdigheder. Der kommer både par og familier, men også unge mennesker, som er ude efter fest og sjov.

– Der er mange hyggelige restauranter og barer at vælge mellem. Et fint sted at sidde om aftenen er stentrappen med udsigt over den gamle havn, lyder rådet fra Ann-Renée.

Bathis er en af de hyggeligste tavernaer, du finder over for den gamle havn. Her kan du udsætte smagsløgene for en gang tsipouro – græsk brændevin, der kan indtages med eller uden vand. Du får en lille ret for hver tsipouro, du bestiller. Når du så er klar til lidt mere end bare prøvesmagning af brændevin, behøver du ikke bestille helt så meget mad.

Vidste du at…
du nemt kan rejse til Skopelos fra Skiathos? Med Spies kan du kombinere rejsen til Skiathos med en uge på den skønne naboø Skopelos. Læs mere om rejser til Skiathos her.

Kreta

Stranden ved Ocean Beach Club har god plads og superblødt sand.

LINDA BREEN: – Vi lejede en scooter i tre dage, og så kørte vi rundt til de mange flotte steder i Makrigialos.

Maden på Kreta er skøn, særligt hvis du er glad for autentisk græsk gastronomi.

Grønne, frodige Kreta

– Når jeg får spørgsmål fra vores gæster om, hvad der er så godt ved Kreta, fremhæver jeg altid, hvor grønt og frodigt, der er. Der er oliven- og mandeltræer overalt, flotte bjerge, lækre strande, og der er uendelige muligheder for sjove udflugter. Det fortæller Linda Breen, der er sælger for Ving og stor Kreta-entusiast.

Sidst Linda var på Kreta, var hun afsted med sønnen Kristian på 9 år. - Vi boede på Sunwing Makrigialos Beach. Personalet er nok nogle af de flinkeste mennesker, jeg har mødt, og Kristian havde det så sjovt og fik mange nye venner.

På omtrent samme sted ligger det luksuriøse familiehotel Ocean Beach Club, som også ligger lige ud til den lavvandede strand. Selve Makrigialos er ikke så stort, men det er et virkelig hyggeligt og flot sted, hvis du spørger Linda.

Den lille by har flere gode restauranter, småbutikker og en lille havn. Stedet er også et godt udgangspunkt for udflugter og opdagelsesrejser.

– Vi lejede en scooter i tre dage og kørte rundt til en masse flotte steder. Spies har også mange flotte udflugter fra både Makrigialos og resten af Kreta, så der er mere end nok at lave, hvis man bliver lidt rastløs i solen, siger Linda.

Kreta har både store og små rejsemål, du kan vælge imellem. Et af de steder, Linda plejer at anbefale, er Rethymnon. Her får de nysgerrige virkelig noget for pengene.

– Det er en virkelig charmerende og typisk græsk by, der især er velegnet for voksne. Her har Spies hoteller langs hele den 12 kilometer lange strand, så der er masser af valgmuligheder.

– Man kan heller ikke besøge Kreta uden at lægge vejen forbi charmerende Chania. Her er der altid så god stemning, en masse hyggelige spisesteder og gode butikker, afslutter Linda.