Hoteller (174)

Rejser til Kreta

Glæd dig til en rejse med masser af sol, skønne strande og spændende udflugter. Rejser du til Kreta med Spies, kan du vælge mellem 15 forskellige rejsemål og nogle af øens bedste hoteller.

Kreta er en ø, som har lidt af det hele. Selv om de fleste rejser hertil for at nyde solen og havet, har øen også meget andet at byde på. Hvorfor ikke følge med på en udflugt til Lassithi-højsletten for at udforske naturen og nyde den dramatiske udsigt? Du kan også besøge en olivenmølle eller smage på øens egen vin. I Hersonissos venter øens bedste natteliv, og er du historieinteresseret, kan du dykke ned i øens mange levn fra antikken, hvoraf paladset Knossos nok er det mest kendte. Vil du hellere bare koble af og nyde, at du har fri, kan du passende gøre det på en af Kretas mange strande.

Kretas strande

Strande finder du hele vejen rundt om øen, og her er noget for enhver smag. Langs Chaniakysten afløser den ene strand den anden, og de fleste er både lavvandede og børnevenlige. Kreta har flere strande, som er en udflugt værd i sig selv, f.eks. Elafonissi på Kretas sydvestlige spids eller Preveli Beach på sydkysten, hvor de specielle dadelpalmer giver området et næsten tropisk udtryk. Tager du i stedet til Makrigialos, kan du se frem mod det, som mange kalder Kretas bedste strand, en kilometerlang og lavvandet strand, som er meget børnevenlig.

Kreta for børn

I Makrigialos venter også to af øens bedste familiehoteller: Sunwing Makrigialos Beach og Ocean Beach Club - Kreta med skønne lejligheder, aktiviteter for store og små samt en perfekt placering ved Makrigialos' vidunderlige strand. Hotellet har egen spaafdeling, børneklub, underholdning og lejligheder, hvor du kan hoppe i poolen direkte fra din egen terrasse. Med andre ord: Her er alt, du behøver for at få en fantastisk ferie. Vil du gøre ferien endnu mere afslappende, kan du bestille en af vores praktiske måltidspakker. Hvis du hellere vil bo på Chaniakysten, skal du se nærmere på vores Family Garden-hoteller, f.eks. det luksuriøse Avra Imperial Hotel eller det populære Alexandra Beach.

Hoteller for voksne

Rejser du til Kreta i mere voksent selskab, er hotellet Sunprime Platanias Beach svaret. Her venter komfortable hotelværelser lige ud til stranden, spaafdeling, træningsmuligheder og nøje udvalgte vine på restauranten. Præcis som på alle vores andre Sunprime-hoteller har hotellet aldersgrænse for at kunne garantere en uforstyrret og afslappende ferie.

Hoteller i alle prisklasser

Med næsten 200 hoteller at vælge mellem tør vi godt love, at du finder et hotel på Kreta, der opfylder dine ønsker. Her alt fra enkle hoteller med central beliggenhed til ekstravagante luksushoteller ved havet. Hvad med et hotel, hvor All Inclusive indgår i prisen, eller et hotel, hvor værelserne har den der lille ekstra forkælelsesfaktor?

Forlystelser og natteliv

Kreta har et natteliv, som byder på lidt af hvert. Det festlige og varierede natteliv i Hersonissos er fyldt med klubber, barer og diskoteker, som først lukker, når solens første stråler viser sig ude i horisonten. Ønsker du ikke et helt så eksplosivt natteliv, bør du måske se nærmere på mindre rejsemål som f.eks. Georgioupolis eller Agios Nikolaos, hvor nattelivet er mere roligt og lokalt præget.

Udforsk Kreta

Langt de fleste rejser til Kreta for strandenes skyld, men øen rummer flere oplevelser og seværdigheder, end de fleste er klar over. Hvorfor ikke følge med på jeepsafari, hvor du får set store dele af Kretas landskab på kort tid, eller besøge en af øens olivenpresser eller vingårde, hvor du både kan se fremstillingsprocessen og smage på øens egne produkter? Måske vil du hellere ud og røre dig, mens du ser nogle af øens spektakulære omgivelser på tæt hold? Så følg med på en vandretur gennem Samariakløften, en udflugt som byder på både spændende historie og dramatisk natur.

Flere udflugtstips på Kreta finder du i vores udflugtsprogram, hvor du kan bestille udflugter, samtidig med at du bestiller rejsen. Eller vil du hellere udforske den fascinerende ø på egen hånd? Så anbefaler vi, at du bestiller en lejebil sammen med rejsen - og vil du ikke have bilen alle dage på rejsen, kan du selvfølgelig nøjes med at bestille den et par dage, så du kan fylde resten af ferien med sol og strand.

Find dit hotel
Vejr og klima
 • januar
16°9°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
16°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°10°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
20°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
27°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
29°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
24°17°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°14°
5
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
18°11°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Kreta har middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, fugtige vintre, men der findes regionale forskelle. Langs Chaniakysten på det nordvestlige Kreta ligger rejsemålene Agia Marina, Chania, Gerani, Kato Daratso, Kato Stalos & Kalamaki, Kolimbari, Maleme og Platanias. Her er der mere nedbør og noget køligere end på sydkysten, hvor Ierapetra og Makrigialos ligger. På det nordøstlige Kreta med rejsemålene Elounda og Agios Nikolaos kan der forekomme nedbør selv i højsæsonen. Uanset hvor man befinder sig på øen, kan man dog regne med temperaturer over 30 grader i højsæsonen, hvorimod april og oktober byder på vejr, der minder om en god dansk sommer.

April og september-oktober

Disse måneder regnes for for- og eftersæson med temperaturer på 20-25 grader om dagen og kølige nætter. Havtemperaturen ligger på omkring 18 grader i april og 22-24 grader i september, hvorefter den gradvist falder. Der kan falde sporadisk regn i både april og oktober.

Maj

I maj stiger lufttemperaturen til 25 grader og havtemperaturen til 20 grader. Regnbyger kan forekomme men er sjældne.

Juni, juli og august

Disse måneder anses for højsæson på Kreta med temperaturer på over 30 grader om dagen og sjældent under 20 grader om natten samt en havtemperatur på omkring 25 grader. Regn er sjældent på de fleste rejsemål men kan dog forekomme på Kretas nordøstkyst.

Rejser til Kreta

Agios Nikolaos
 • Børnevenligt
 • Mad & Drikke
 • Seværdigheder
Agios Nikolaos er en lille græsk by, som også kaldes "Kretas St. Tropez". Når du rejser hertil, kan du glæde dig byens charmerende hverdagsliv og selvfølgelig de skønne strande langs kysten.
Chania
Chania passer til dig, der søger en rejse med kulturelle oplevelser, restauranter og forlystelsesliv - og som gerne vil bo tæt på stranden. Prøv f.eks. vores nye Casa Cook lige uden for centrum.
Agia Marina (Chaniakysten)
 • Mad & Drikke
 • Strande
 • Børnevenligt
Spies har flere hoteller at vælge mellem nær den kilometerlange strand i Agia Marina. Rejser du med familien, bor du bedst på vores populære Family Garden-hotel Alexandra Beach.
Gerani (Chaniakysten)
Gerani er et godt rejsemål for børnefamilier, der vil have en rigtig afslappende ferie i rolige omgivelser.
Kato Daratso (Chaniakysten)
 • Børnevenligt
 • Mad & Drikke
 • Strande
Kato Daratso er et af de mest populære rejsemål langs Chaniakystens kilometerlange strand. Her kan du enten bo i lejlighed eller i skøn, afslappet luksus.
Kato Stalos & Kalamaki (Chaniakysten)
Kato Stalos & Kalamaki er to rejsemål på den smukke Chaniakyst. Her kan du bade ved den børnevenlige strand, og du har ikke til Chanias butikker og kulturelle oplevelser.
Kolimbari (Chaniakysten)
 • Mad & Drikke
 • Børnevenligt
 • Sport/adventure
I Kolimbari venter afslappet strandliv og Spies' børnevenlige Family Garden-hotel Avra Imperial Beach Resort & Spa.
Maleme (Chaniakysten)
 • Børnevenligt
 • Mad & Drikke
 • Seværdigheder
Bestiller du en rejse til den lille, charmerende by Maleme, kan du vælge at bo på et All Inclusive-hotel direkte ved den lange, indbydende stenstrand.
Platanias (Chaniakysten)
 • Mad & Drikke
 • Shopping
 • Strande
Platanias er en af de større badebyer langs Chaniakysten. Her trives både børnefamilier og par.
Hersonissos
 • Mad & Drikke
 • Natteliv
 • Shopping
I den store ferieby Hersonissos er der fuld fart på om sommeren og roligere, hvis du rejser hertil i foråret eller efteråret. Ved strandpromenaden er der masser af restauranter, barer og klubber.
Makrigialos
 • Strande
 • Børnevenligt
 • Mad & Drikke
Makrigialos på Kretas sydkyst er det perfekte valg for børnefamilier. To af vores bedste familiehoteller ligger lige ud til stranden: Sunwing Makrigialos Beach og Ocean Beach Club - Kreta.
Rethymnon
 • Mad & Drikke
 • Shopping
 • Seværdigheder
Rethymnon er en charmerende by med en lang, børnevenlig strand, der løber langs hele byen. Strandpromenaden med dens mange restauranter er populær blandt såvel feriegæster som lokalbefolkning.
Ierapetra
I Ierapetra får du en kombination af strandliv, seværdigheder og aktiviteter. Hvis du vil rundt udforske øen og samtidig have mulighed for at koble af i et afslappet miljø, er Ierapetra et godt valg.
Elounda
Elounda er kendt for sine fine hoteller, men har også en hyggelig havn med tavernaer og restauranter. Her kan du se frem til ro og komfortabelt hotelliv, og du kan let rejse ind til Agios Nikolaos.
Georgioupolis
I Georgioupolis bor du tæt på mange af Kretas seværdigheder. Et godt tip er at bestille en lejebil sammen med din rejse.

VI ANBEFALER

INSPIRATION

Sommerferie i Grækenland

Sommerferie i Grækenland

Varmen og den krydrede duft, der slår en i møde i lufthavnen, tavernaernes bouzouki-musik, enkle mad og ternede duge, og den særlige blå farve, der er så typisk græsk, er for mange lig med ægte feriestemning. I Grækenland er du garanteret en både varm og solrig sommerferie, og landet har masser af dejlige rejsemål at byde på. Læs mere Uanset om du er til autentiske landsbyperler eller veludviklede feriesteder med alle faciliteter, finder du det bedste af Grækenland – fra fredfyldte små ferieøer i Ægæerhavet og Det Joniske Hav over større og mere kendte øer som Rhodos og Kreta til feriemål med ægte græsk stemning på fastlandets øst- og vestkyst. Den græske befolkning er generelt børnevenlig og imødekommende, og Grækenland er derfor en ægte sommerfavorit til familieferien – ligesom de mange maleriske småøer gør landet til et oplagt rejsemål til en romantisk parferie. De fleste rejsemål har gode badestrande eller hyggelige badebugter med krystalklart vand, og man kan nemt få hele sommerferien til at gå med bare at dase i en liggestol. Grækenland byder dog også på masser af kultur- og naturoplevelser – ikke mindst langs Den Olympiske Riviera på den græske nordøstkyst, hvortil Spies som noget nyt tilbyder charterrejser fra sommeren 2018.Skjul

Find din rejse til Kreta