Hoteller (165)

Rejser til Kreta

Glæd dig til en rejse med masser af sol, skønne strande og spændende udflugter. Rejser du til Kreta med Spies, kan du vælge mellem et stort antal rejsemål og nogle af øens bedste hoteller.
Kreta er en ø, som har lidt af det hele. Selv om de fleste rejser hertil for at nyde solen og havet, har øen også meget andet at byde på. Hvorfor ikke følge med på en udflugt til Lassithi-højsletten for at udforske naturen og nyde den dramatiske udsigt? Du kan også besøge en olivenmølle eller smage på øens egen vin. I Hersonissos venter øens bedste natteliv, og er du historieinteresseret, kan du dykke ned i øens mange levn fra antikken, hvoraf paladset Knossos nok er det mest kendte. Vil du hellere bare koble af og nyde, at du har fri, kan du passende gøre det på en af Kretas mange strande.

Kretas strande

Strande finder du hele vejen rundt om øen, og her er noget for enhver smag. Langs Chaniakysten afløser den ene strand den anden, og de fleste er både lavvandede og børnevenlige. Kreta har flere strande, som er en udflugt værd i sig selv, f.eks. Elafonissi på Kretas sydvestlige spids eller Preveli Beach på sydkysten, hvor de specielle dadelpalmer giver området et næsten tropisk udtryk. Tager du i stedet til Makrigialos, kan du se frem mod det, som mange kalder Kretas bedste strand, en kilometerlang og lavvandet strand, som er meget børnevenlig.

Kreta for børn

I Makrigialos ligger to af vores bedste familiehoteller: Sunwing Makrigialos Beach og Ocean Beach Club - Kreta , der byder på komfortable lejligheder, aktiviteter for store og små samt en perfekt beliggenhed ved en dejlig strand. Her tilbydes også både spaafdeling, træningsmuligheder, børneklub og underholdning, og skal ferien være ekstra bekvem, kan du bestille en af vores populære måltidspakker. Vil du hellere bo på Chaniakysten, kan vi anbefale vores Family Garden-hotel Alexandra Beach.

Hoteller for voksne

Rejser du til Kreta uden børn, er Sunprime Platanias Beach et godt valg. Hotellet ligger ud til stranden og tilbyder blandt andet komfortable værelser, spaafdeling, træningsmuligheder og en restaurant med afslappet atmosfære. Ligesom på vores øvrige Sunprime har hotellet en aldersgrænse på 16 år, for at du kan få en så afslappende og uforstyrret ferie som muligt.

Hoteller for enhver smag

Spies tilbyder et bredt udvalg af hoteller for enhver smag - fra enkle hoteller med central beliggenhed til ekstravagante luksushoteller ved havet. Vi tilbyder også hoteller med All Inclusive samt lejlighedshoteller, hvor du har mulighed for selv at lave mad.

Forlystelser og natteliv

Kreta har et natteliv, som byder på lidt af hvert. Det festlige og varierede natteliv i Hersonissos er fyldt med klubber, barer og diskoteker, som først lukker, når solens første stråler viser sig ude i horisonten. Ønsker du ikke et helt så eksplosivt natteliv, bør du måske se nærmere på mindre rejsemål som f.eks. Agios Nikolaos, hvor nattelivet er mere roligt og lokalt præget.

Udforsk Kreta

Langt de fleste rejser til Kreta for strandenes skyld, men øen rummer flere oplevelser og seværdigheder, end de fleste er klar over. Hvorfor ikke følge med på jeepsafari, hvor du får set store dele af Kretas landskab på kort tid, eller besøge en af øens olivenpresser eller vingårde, hvor du både kan se fremstillingsprocessen og smage på øens egne produkter? Måske vil du hellere ud og røre dig, mens du ser nogle af øens spektakulære omgivelser på tæt hold? Så følg med på en vandretur gennem Samariakløften, en udflugt som byder på både spændende historie og dramatisk natur.

Flere udflugtstips på Kreta finder du i vores udflugtsprogram, hvor du kan bestille udflugter, samtidig med at du bestiller rejsen. Eller vil du hellere udforske den fascinerende ø på egen hånd? Så anbefaler vi, at du bestiller en lejebil sammen med rejsen - og vil du ikke have bilen alle dage på rejsen, kan du selvfølgelig nøjes med at bestille den et par dage, så du kan fylde resten af ferien med sol og strand.
Find dit hotel
Strand

Strande på Kreta

Kreta har mange indbydende strande over hele øen. De består mest af grovkornet sand eller en blanding af fint sand og partier med grovkornet sand. Badesæsonen løber fra om foråret til ud på efteråret, og på de større strande udlejes liggestole og parasoller. Langs med Chaniakysten ligger strandene som perler på en snor, og de fleste er lavvandede og børnevenlige.

Der er også en fin og lang strand i Rethymnon, og Kreta byder desuden på paradislignende strande som Elafonissi på øens sydvestkyst og palmestranden Preveli på sydkysten. Ved Makrigialos findes desuden en kilometerlang, børnevenlig og lavvandet strand, der går for at være Kretas bedste strand

Strande langs Chaniakysten

Agii Apostoli/Daratos
Agii Apostoli betyder "de hellige apostles strande" og er et af de mest foretrukne badesteder blandt de lokale i Chania. Strandene består af flere små skjulte bugter rundt om en halvø og er meget lavvandet og børnevenlig. Det vrimler med liv her i højsæsonen. Du kan du som regel bade her, selvom der er badeforbud på andre strande på grund af stærk vind og store bølger. Vestsiden af halvøen består for det meste af sten- og grusstrande. Her er også et sportscenter med både, windsurfing og vandski. Agia Apostolii ligger i et uberørt naturområde, som er styret af de græske myndigheder. Her er enkelte serveringssteder og udlejning af liggestole og parasoller.

Kato Stalos
Ca. 6,5 km vest for Chania centrum ligger denne lange strand. Man kan faktisk gå langs stranden hele vejen til Kolimbari, en gåtur på ca. 22 km. Stranden består skiftevis af sand og rullesten, og flere steder bryder vandfald stranden, der kan gøre det svært at passere. Som på de andre strande, der vender mod nord, er der i perioder høje bølger og risiko for understrøm. Dette kan medføre badeforbud. Vær opmærksom på flagsystemet, og spørg gerne lokalbefolkningen, før du bader, hvis der er mange bølger. Kato Stalos-stranden har flere serveringssteder og udlejning af liggestole og parasoller.

Platanias
Byen Platanias har en udmærket, dog ikke børnevenlig, sandstrand. 200-300 meter vest for lystbådshavnen bliver den mindre og mere stenrig. Hvis du vil se liv på havbunden, er det værd at snorkle her. Landlig fred og ro finder du ca. en kilometer længere vestpå, ved mundingen af floden Jordanos. Der kan du enkelte juni- og juliaftener se havskildpadder lægge æg. Disse udklækkes i månedsskiftet mellem juli og august. Der er flere pools tilknyttet vestsiden af stranden.

Georgioupolis
Byen har to strande med lavt vand. Stranden, som ligger nord for søen, har det bedste sand. Begge strande har udlejning af liggestole og parasoller. Enkelte serveringssteder, som har små retter og drikkevarer. På den østlige side af byen ligger en fantastisk børnevenlig strand, som følger Georgioupolis-bugten hele vejen ca. 10 kilometer rundt. Denne beliggenhed gør, at stranden ligger i læ for bølgerne fra nordsiden.

Nea Chora
Den relativt lavvandede og børnevenlige strand er lille og bruges først og fremmest af gæsterne fra de nærliggende hoteller. Et stykke ud er der klipper og sten, som udgør naturlige bølgebrydere. Her er også en strandpromenade med gode tavernaer og udendørsserveringer. Udleje af liggestole, parasoller og pedalbåde findes også her.

Chryssi Akti
"Den gyldne strand" ca. 1 km vest for Nea Chora har behagelig sandkvalitet, en lidt stenet havbund og er relativ lavvandet og børnevenlig. Stranden besøges mest af skandinaviske gæster fra de nærliggende hoteller og har udlejning af liggestole og parasoller. Her er også enklere serveringssteder, som tilbyder lettere måltider og kolde drikke.

Agia Marina
I Agia Marina er strandene lavvandede, selvom der også er korte strandområder, der ikke er lavvandede. Stort udvalg af vandaktiviteter, bl.a. paragliding og bananbåd.

Gerani
Stranden i Gerani byder på alt fra grovkornet sand til rødbrunt sand med små sten. Ingen udlejning af vandaktiviteter.

Maleme
I Maleme er der en lang rullestensstrand og et par korte områder med sand.

Strande på det øvrige Kreta

Fallasarna
En fantastisk badeoplevelse med en flere kilometer lang gylden sandstrand med krystalklart vand. Gode snorkelmuligheder ved de stenrev, der ligger et par hundrede meter ude. Selvom der efterhånden er en del faciliteter på stranden, kan man stadig finde sin egen badebugt.

Elafonissi
"Kretas Maldiverne" er en imponerende lagune på Kretas sydvestlige spids. Stranden er børnevenlig og har fantastiske farvenuancer, men er meget påvirkelig over for syd- og sydvestlige vinde, som pisker sandet op til hårdere sandvinde.

Preveli
Neden for klostret Moni Preveli på sydkysten ligger Preveli-stranden, hvor der vokser palmer, som ifølge sagn og fortællinger skød op, fordi søfarere sad på stranden og spyttede dadelkerner ud for flere hundrede år siden. Stranden er relativt lille og nås via en sti.

Matala
En smuk sandstrand syd for Festos. Stranden er specielt kendt for sine kalkstensgrotter, hvor hippierne holdt til i 1960'erne.
Mad, drikke og natteliv

Mad og drikke på Kreta

Det er stadig relativt billigt at gå ud og spise på Kreta, og et besøg på en taverna med gode venner er en selvfølge for alle grækere. På de lokale tavernaer går man gerne ud i køkkenet og udpeger det, man ønsker at spise, idet menukortet ikke altid er opdateret. Menuen er helt tilpasset efter hvilke friske råvarer, der er tilgængelige, og hvem der står ved gryderne! Frokost spiser grækerne ved 14-15-tiden og middag først omkring kl. 21-22. Mange restauranter åbner derfor ikke før ved 19-tiden. I turistområderne har restauranterne dog åbent hele dagen. Det største udbud af restauranter findes i Chania, Agia Marina, Rethymnon, Hersonissos, Platanias, Ierapetra og Agios Nikolaos.

Brød og en kuvertafgift følger altid med en bestilling. Fisk er forholdsvis dyrt, og priserne er som regel angivet i kilo - så spørg gerne om en cirkapris inden bestilling. Normalt lægger man 5-10 % af regningens endelige beløb i drikkepenge, hvis man har været tilfreds med maden og betjeningen.

Meze

Græske småretter. Bestil meze og smag på alt! Det er det bedste råd vi kan give dig. Start med forskellige dips at dyppe brødet i, såsom tzatziki, fava, taramosaláta eller melizanosaláta. Derefter eventuelt en herlig græsk salat, dolmadakia, yemista, spanakopita, saganaki, kalamari, keftedes og grillet lam. Den primære idé er at alle rundt om bordet tager for sig, og hygger sig med god mad og drikke.

Drikkevarer på Kreta

Øl hedder bira, og de fleste licensfremstillede mærker er repræsenteret på Kreta. Ønsker du at drikke vin til maden, bestiller du krasi; aspro er hvidvin, og kokkino er rødvin. Der produceres mange gode hvidvine på Kreta. En kendt hvidvin er retsina, som har smag af harpiks fra lagringsfadet. Græsk kaffe bør man også prøve. Man bestiller efter mængden af sukker: sketto = uden sukker, metrio = med lidt sukker og gliko = sød! Ønsker du mælk i kaffen, bestiller du me ghala. Frappé er iskaffe, som kan anbefales på en varm og solrig dag.

Souvlatsidikobarerne

Det græske svar på vores pølse- og burgerbarer. De har oftest åbent hele dagen. Her serveres der grillspyd med eller uden pita, giro (det vi kalder kebab) og anden grillet mad.

Estiatoria

Enklere restauranter med hjemmelavet mad. De har åbent, til der ikke er mere mad omkring ved frokosttid. Der er ikke noget menukort. Man går blot ind og ser, hvad køkkenet har at tilbyde.

Psistaria

Serverer grillede retter samt en del forretter og salater. Kvalitet og stemning varierer fra sted til sted.

Mezedoupolia

Minder mest om en bar, hvor der serveres småretter. Folk kommer hertil for at drikke ouzo, vin eller raki, som serveres sammen med fade med meze, dvs. småretter og forskellige snacks.

Tavernaer

Findes overalt i alle prisklasser og med nogenlunde samme menu. Ofte både sti schara (grillet) og tis katserolas (mad direkte fra gryden). Meget af det, der serveres på tavernaerne, er hel- eller halvfabrikata, som varmes op.

Nattelivet på Kreta

Chania, Hersonisson og Rethymnon har et livligt natteliv med mange barer, pubber og natklubber, især i højsæsonen. Halvstore byer som Ierapetra, Platanias og Agios Nikolaos byder også på et godt natteliv i højsæsonen, mens nattelivet i de små feriebyer primært består af enkelte barer med udendørsservering.
Shopping

Shopping på Kreta

Kreta har et stort og varieret udbud af shoppingmuligheder, primært i byerne og de store ferieområder. Chania og Heraklion har øens bedste shoppingudbud med både tøjkæder, butikker med lokalproducerede varer og hyggelige markeder. I de fleste mindre feriebyer ligger der minimarkeder og souvenirbutikker samt enkelte tøjbutikker.

Shopping langs Chaniakysten

I Agia Marina og det øvrige Platanias-område ligger der mange små butikker med tøj, sko, tasker, lokalt håndværk og souvenirs. Chania har et endnu større udbud af shoppingmuligheder med både modekæder og lokale butikker samt en stor markedshal.

Shopping på det øvrige Kreta

Rethymnon har et godt udbud af både små og store butikker, ikke mindst langs de to store shoppinggader, Odos Arkadiou og Ethnikis. I Makrigialos findes mest små turistbutikker med souvenirs, hvorimod Ierapetra og Agios Nikolaos har et bredere udvalg af forretninger med tøj, sko og lokaltproducerede varer. De bedste shoppingmuligheder findes dog i øens hovedstad, Heraklion.

Markeder i området

Grib chancen for at besøge et af de traditionelle markeder. Hvis man ikke vil handle, kan man altid gå derhen for at opleve menneskemyldret.

Lokalproducerede varer

Kretenserne er stolte over øens produktion af olivenolie, som findes i utallige varianter. Det er tit muligt at få en smagsprøve i butikkerne eller på de lokale markeder.

Kreditkort

Ikke alle steder tager imod kreditkort. Visse kort, f.eks. Diners, er i princippet helt umulige at anvende. De mest anvendelige kreditkort er VISA, American Express, Eurocard og MasterCard.
Sport og træning

Sport og træning på Kreta

Kreta er som skabt til en aktiv ferie med masser af aktiviteter for hele familien. Både i Chania og Rethymnon findes gode cykelruter, og Kreta er også kendt for sine fine vandrestier, blandt andet en del af den internationale vandrerute, E4. Øen byder også på gode muligheder for vandsport som vandscooter, parasailing og sejlads, ligesom Chania og Rethymnon er gode udgangspunkter for dykning.

Vandring

Kreta består i princippet af én lang bjergkæde fra vest til øst, og man behøver som regel ikke bevæge sig så langt væk for at kunne nyde smuk natur, som nok er mest storslået om foråret, når alting står i fuldt flor. Inkarnerede vandrere begiver sig tit op til Omalos-plateauet og vandrestationen Kallergi, og en anden god vandrerute findes i området ved den lille bjergby Therisso. Tag den tidlige morgenbus fra Chania, så er du fremme ved byen efter cirka 40 minutter. Tag eventuelt en kop kaffe på en af de små tavernaer, før du påbegynder vandringen over bjergryggen til den lille by Meskla. På vejen kan du spise frokost i bjergbyen Zourva.

Mountainbike

Den dominerende bjergkæde på det vestlige Kreta hedder Lefka Ori, de hvide bjerge, hvor der ligger sne på toppen så sent som ind i juni. En populær arrangeret udflugt med mountainbike går fra Omalos-plateauet.

Dykning

Tidligere var der strenge regler for dykning pga. de mange arkæologiske skatte i havet omkring Kreta, men i dag har visse autoriserede dykkercentre tilladelse til at dykke på udvalgte steder.

Snorkling

Det marine liv i farvandet omkring Kreta er delvist blevet ødelagt grundet fiskeri med dynamit, hvilket er gået hårdt ud over fiskearterne. Snorkling er bedst, hvor havbunden er stenet og bevokset, som for eksempel ved:

• Afrata-bugten på halvøen ud for Kolimbari
• Stenrevet vest for lystbådehavnen i Platanias
• Stenrevene ud for Falassarna
• Stenrevene ud for Elafonissi
• Stenrevene ud for Gramvoussa
Aktiviteter og seværdigheder

Aktiviteter på Kreta

Både langs Chaniakysten og på det øvrige Kreta tilbydes mange aktiviteter. Tag for eksempel på jeepsafari øen rundt, besøg en af øens olivenfabrikker eller vingårde eller begiv dig på vandretur gennem Samariakløften, som byder på både spændende historie og dramatisk natur. Et andet tip er at deltage i en af vores oplevelsesrige udflugter, som kan bestilles sammen med rejsen. I byerne og de større ferieområder tilbydes ofte også familievenlige aktiviteter som minigolf, gokart og bowling.

Seværdigheder på Kreta

Kreta byder på masser af udflugtsmuligheder, uanset om man er interesseret i kultur, natur eller historie.

Seværdigheder langs Chaniakysten

Chania
Der findes venetianske levn overalt på Kreta, men intet sted er de så velbevarede som i Chania. Det skyldes, at de velstillede indbyggere i Chania i nyere tid har valgt at bygge deres huse uden for bymurene, som fik lov at stå. Inden for murene boede de mindre bemidlede, som ikke havde råd til at bygge nyt. I de senere år er der blevet gjort meget for at forbedre miljøet: Der er blevet lagt nye afløb, og asfalt er erstattet af natursten. På den nordvestlige del af havnen er en hel del huse bygget i tyrkisk arkitektur med første etage i træ.

Therisokløften
Kløften ligger i nærheden af Chania og er asfalteret, så man kan køre igennem den i bil. Der er dog også gode vandremuligheder.

Akrotirihalvøen
Det naturbeskyttede område Akrotiri ligger ud for Chania og er om foråret meget populært blandt ornitologer og botanikere. Halvøen har to seværdige klostre, Agia Triada og Gouverneto. Fra Gouverneto kan du begive dig på en 5 km lang vandretur ad en stenet sti i nordlig retning til det forladte kloster Moni Katholiko.

Apterafæstningen
En oprindeligt venetiansk fæstning beliggende med fin udsigt over Soudabugten. Her har både græske modstandsbevægelser, tyrkere og tyskere holdt til i løbet af historien, men i dag står fæstningen tom.

Maleme
Maleme var et af de strategisk vigtigste steder under Anden Verdenskrig, da Slaget om Kreta fandt sted over nogle få dage i 1941, hvor luftrummet var kontrolleret af tyske kampfly. Der findes i dag stadig rester efter nedstyrtede fly i havet ud for kysten, og i Maleme ligger en stor militærkirkegård med tyske faldne soldater. I Maleme ligger også en fin kirke, og i nærheden findes også byen Vouves, hvor Kretas efter sigende ældste oliventræ står.

Kolimbari
Kolimbari er kendt for sine gode fiskerestauranter og er derfor også en af kretensernes egne favoritbyer med et godt udbud af restauranter med rigtig god mad med et tydeligt lokalt præg. I Kolimbari kan du også besøge Goniaklostret, hvor vinen retsina ifølge myterne opstod.

Soudabugten
Ligger 7 km fra Chania og har Kretas største og mest sikre havn som base for både den græske flåde og NATO.

Seværdigheder på det øvrige Kreta

Heraklion
Kretas charmerende hovedby byder på en skønsom blanding af moderne boligkomplekser og butikker i kombination med mindesmærker og historiske seværdigheder. På det arkæologiske museum findes samlinger fra den minoiske kultur, og byen har også et historisk museum beliggende tæt på havnen. Heraklion er en livlig universitetsby med mange unge, der flokkes til caféerne og restauranterne langs gågaden, og i området findes også mange trendy butikker og store tøjkæder. Byen har desuden flere seværdigheder kirker, blandt andet Agios Minos-katedralen og den græsk-ortodokse kirke Agios Titos, som tidligere var en moské.

Knossos
Minoernes berømte sommerpalads er en imponerende seværdighed, som ligger lige uden for Heraklion cirka 150 km øst for Chania. På museet kan man se forskellige fund fra udgravningen samt de gamle restaurerede vægmalerier.

Festos
Minoisk ruinområde, som er det næststørste på Kreta efter Knossos. Festos byder på interessante udgravninger og fin udsigt over Messara-sletten sydøst for Rethymnon.

Eleftherna
Eleftherna, også kaldet Apollonia, var en vigtig romersk handelsby, og området er også kendt for sin gamle cisterne, der siges af være Europas største.

Fodele
Renæssancekunstneren El Greco's fødeby, hvor man kan se en del af hans værker på det lokale museum.

Keramikbyen Margarites
Den charmerende lille by ligger øst for Rethymnon og er kendt for sin særegne arkitektur og store produktion af keramik.

Ierapetra
Europas sydligst beliggende by ligger ud til Det Libyske Hav og er omgivet af store marker, hvor man dyrker roser, nelliker og tomater. I byen findes blandt andet en venetiansk fæstning samt en tyrkisk moské og en minaret. Om sommeren afgår der både fra Ierapetra til den lille ubeboede ø Chrissi, hvor der findes flere fine strande.

Spili
Smuk lille bjergby med 19 brønde fyldt med friskt bjergkildevand, der siges at have en foryngende effekt.

Sitia
Fin lille havneby øst for Agios Nikolaos omgivet af flere naturreservater.

Anogia og Axos
To små bjergbyer godt 50 km fra Rethymnon. Vejen dertil er god, og begge byer er meget maleriske og desuden kendte for produktionen af fine broderier, vævede tekstiler og strik. Anogia kaldes også for 'enkernes by', eftersom byen var centrum for modstandsbevægelsen under Anden Verdenskrig, hvilket resulterede i besættelsesmagtens omfattende ødelæggelser samt drab på næsten hele den mandlige befolkning. I nabobyen Axos ligger tre byzantinske kirker samt ruinerne af en fæstning.

Kretas sydkyst

Langs sydkysten findes mange charmerende seværdigheder og fine strande som Sougia, Paleochora og Chora Sfakion. Der er ingen hovedfærdselsåre langs hele sydkysten - landskabet består mest af bjerge og dybe dale - og vejene går ofte i nordlig og sydlig retning, ikke på tværs. Sørg for at afsætte en stor del af dagen, hvis du vil køre på opdagelse; at færdes langs snoede veje med store højdeforskelle gennem små bjergbyer kræver god tid.

Santorini

Fra Rethymnon kan man tage på arrangerede endagsudflugter til vulkanøen Santorini lige nord for Kreta. Der går også færge dertil fra Heraklion, og overfarten tager et par timer.

Athen-Piræus

Der går færge til Athen fra havnebyen Souda hver aften med ankomst i Piræus morgenen efter. Det anbefales at bestille kahyt i højsæsonen.
Sådan kommer du omkring

Sådan kommer du rundt på Kreta

På Kreta kan du komme omkring med bus, taxi og lejebil. Busserne har ikke numre, så det er altid en god idé inden påstigning at spørge, hvor den kører hen, medmindre der sidder et skilt i vinduet.

Sådan kommer du rundt langs Chaniakysten

Bus
Lokalbusserne fra KTEL kører i princippet overalt på øen. Hovedbusstationen ligger i Chania centrum. Du kan købe billet på busstationen, men de sælges også i visse kiosker og minimarkeder. Eftersom busserne ikke har tidsbestemte holdepladser langs vejene, er det svært at forudsige, hvornår bussen kører langs en bestemt buslinje. Langs nordkysten kører der grønne langtursbusser med aircondition fra busstationen i Chania til hovedbyen Heraklion.

Taxi
Taxi er et godt alternativ til bus, hvis man er 3-4 personer, som skal af sted sammen. Chaufførerne skal anvende taxameter og har forskellige takster alt efter, om der køres i centrum eller i yderområderne. Efter midnat er der dobbelttakst. Aftal en fast pris inkl. drikkepenge i forvejen, hvis du planlægger en længere tur i taxi. Nogle taxichauffører lever udelukkende af at køre turister rundt på udflugter. Turene kan vare fra et par timer til hele dage.

Sådan kommer du rundt på det øvrige Kreta

Bus
Busser trafikerer de fleste byer, og billetter kan købes ved påstigning eller i forvejen på billetkontorene ved busstationerne. Lokalbusserne kører fra busstationerne, men du kan også stige på ved et af busstoppestederne langs hovedvejen.

Taxi
Der køres både efter taxameter og faste priser - hør med chaufføren, før du sætter dig ind. Efter midnat betales dobbelttakst. Taxier kan prajes på gaden eller bestilles via hotellet mod et gebyr.

Cykel og scooter

At leje en cykel eller scooter er en nem måde at se mere af både dit eget ferieområde og de nærliggende byer på.
Fakta

Tidsforskel

Dansk +1 time.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Kreta i sommerhalvåret. Du kan desuden rejse til Kreta året rundt med rutefly.

Flyet lander i Chania eller Heraklion Lufthavn alt efter, hvilket rejsemål du vælger.

Du kan finde information om transfer under hvert enkelt rejsemål.
Vejr og klima
 • januar
16°9°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
16°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°10°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
20°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
27°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
29°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
24°17°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°14°
5
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
18°11°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Kreta har middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, fugtige vintre, men der findes regionale forskelle. Langs Chaniakysten på det nordvestlige Kreta ligger rejsemålene Agia Marina, Chania, Gerani, Kato Daratso, Kato Stalos & Kalamaki, Kolimbari, Maleme og Platanias. Her er der mere nedbør og noget køligere end på sydkysten, hvor Ierapetra og Makrigialos ligger. På det nordøstlige Kreta med rejsemålene Hersonissos, Stalis & Malia samt Elounda og Agios Nikolaos kan der forekomme nedbør selv i højsæsonen. Uanset hvor man befinder sig på øen, kan man dog regne med temperaturer over 30 grader i højsæsonen, hvorimod april og oktober byder på vejr, der minder om en god dansk sommer.

April og september-oktober

Disse måneder regnes for for- og eftersæson med temperaturer på 20-25 grader om dagen og kølige nætter. Havtemperaturen ligger på omkring 18 grader i april og 22-24 grader i september, hvorefter den gradvist falder. Der kan falde sporadisk regn i både april og oktober.

Maj

I maj stiger lufttemperaturen til 25 grader og havtemperaturen til 20 grader. Regnbyger kan forekomme men er sjældne.

Juni, juli og august

Disse måneder anses for højsæson på Kreta med temperaturer på over 30 grader om dagen og sjældent under 20 grader om natten samt en havtemperatur på omkring 25 grader. Regn er sjældent på de fleste rejsemål men kan dog forekomme på Kretas nordøstkyst.

REJSEFORSLAG TIL KRETA

Ocean Beach Club - Kreta
obcbysunwing
Ocean Beach Club - Kreta
Makrigialos, Kreta, Grækenland
 • Fly + 2-værelses Club House Suite med balkon med havudsigt
 • 1 uge
 • Afrejse 13 okt 2022 fra København
Fly + hotel, 1 uge
13 okt 2022 fra København
Sunprime Platanias Beach
sunprimehotels
 • Velegnet til voksne
Sunprime Platanias Beach
Platanias (Chaniakysten), Kreta, Grækenland
 • Fly + Classic Room med balkon mod haven/omgivelserne
 • 1 uge
 • Afrejse 15 okt 2022 fra København
Fly + hotel, 1 uge
15 okt 2022 fra København
Ocean Beach Club - Kreta
obcbysunwing
Ocean Beach Club - Kreta
Makrigialos, Kreta, Grækenland
 • Fly + 1-vær.Compact Suite,balkon mod poolområdet,havudsigt
 • 1 uge
 • Afrejse 27 apr 2023 fra København
Fly + hotel, 1 uge
27 apr 2023 fra København
Sunwing Makrigialos Beach
sunwing
 • Børnevenligt
Sunwing Makrigialos Beach
Makrigialos, Kreta, Grækenland
 • Fly + 1-værelses Family med balkon mod omgivelserne
 • 1 uge
 • Afrejse 20 apr 2023 fra Billund
Fly + hotel, 1 uge
20 apr 2023 fra Billund
Sunprime Platanias Beach
sunprimehotels
 • Velegnet til voksne
Sunprime Platanias Beach
Platanias (Chaniakysten), Kreta, Grækenland
 • Fly + dobbeltværelse Classic Room med balkon mod gaden
 • 1 uge
 • Afrejse 22 apr 2023 fra København
Fly + hotel, 1 uge
22 apr 2023 fra København
Alexandra Beach
familygarden
 • Børnevenligt
Alexandra Beach
Agia Marina (Chaniakysten), Kreta, Grækenland
 • Fly + 2-værelses lejlighed,muligt med 2 ekstra opredninger
 • 1 uge
 • Afrejse 22 apr 2023 fra Billund
Fly + hotel, 1 uge
22 apr 2023 fra Billund
Ostria Resort & Spa
familygarden
 • Børnevenligt
Ostria Resort & Spa
Ierapetra, Kreta, Grækenland
 • Fly + dobbeltværelse med begrænset havudsigt
 • 1 uge
 • Afrejse 27 apr 2023 fra København
Inkl. All Inclusive
Inkl. All Inclusive
Fly + hotel, 1 uge
27 apr 2023 fra København
Bella Vista Village
nordiskefavoritter
Bella Vista Village
Agia Marina (Chaniakysten), Kreta, Grækenland
 • Fly + Dobbeltvær.mod havet.
 • 1 uge
 • Afrejse 20 maj 2023 fra Aalborg
Fly + hotel, 1 uge
20 maj 2023 fra Aalborg

Rejser til Kreta

Agios Nikolaos
 • Børnevenligt
 • Mad & Drikke
 • Seværdigheder
Agios Nikolaos er en lille græsk by, som også kaldes "Kretas St. Tropez". Når du rejser hertil, kan du glæde dig byens charmerende hverdagsliv og selvfølgelig de skønne strande langs kysten.
  Chania
  Chania passer til dig, der søger en rejse med kulturelle oplevelser, restauranter og forlystelsesliv - og som gerne vil bo tæt på stranden.
  Agia Marina (Chaniakysten)
  • Mad & Drikke
  • Børnevenligt
  • Strande
  Spies tilbyder en række hoteller tæt på den kilometerlange strand i Agia Marina. Rejser du med familien, bor du bedst på det populære hotel Alexandra Beach.
  Gerani (Chaniakysten)
  Gerani er et godt rejsemål for børnefamilier, der vil have en rigtig afslappende ferie i rolige omgivelser.
  Kato Daratso (Chaniakysten)
  • Børnevenligt
  • Mad & Drikke
  • Strande
  Kato Daratso er et af de mest populære rejsemål langs Chaniakystens kilometerlange strand. Her kan du enten bo i lejlighed eller i skøn, afslappet luksus.
  Kato Stalos & Kalamaki (Chaniakysten)
  Kato Stalos & Kalamaki er to rejsemål på den smukke Chaniakyst. Her kan du bade ved den børnevenlige strand, og du har ikke til Chanias butikker og kulturelle oplevelser.
  Kolimbari (Chaniakysten)
  • Børnevenligt
  • Mad & Drikke
  • Sport/adventure
  I Kolimbari venter afslappet strandliv og børnevenlige Avra Imperial Hotel.
  Maleme (Chaniakysten)
  • Børnevenligt
  • Mad & Drikke
  • Seværdigheder
  Bestiller du en rejse til den lille, charmerende by Maleme, kan du vælge at bo på et All Inclusive-hotel direkte ved den lange, indbydende stenstrand.
  concept-logo
   Platanias (Chaniakysten)
   • Mad & Drikke
   • Shopping
   • Strande
   Platanias er en af de større badebyer langs Chaniakysten. Her trives både børnefamilier og par.
    Hersonissos, Stalis & Malia
    • Mad & Drikke
    • Børnevenligt
    • Natteliv
    I den store ferieby Hersonissos er der fuld fart på om sommeren og roligere, hvis du rejser hertil i foråret eller efteråret. Ved strandpromenaden er der masser af restauranter, barer og klubber.
    concept-logo
    concept-logo
    Makrigialos
    • Børnevenligt
    • Strande
    • Mad & Drikke
    Makrigialos på Kretas sydkyst er det perfekte valg for børnefamilier. To af vores bedste familiehoteller ligger lige ud til stranden: Sunwing Makrigialos Beach og Ocean Beach Club - Kreta.
     Rethymnon
     • Mad & Drikke
     • Shopping
     • Seværdigheder
     Rethymnon er en charmerende by med en lang, børnevenlig strand, der løber langs hele byen. Strandpromenaden med dens mange restauranter er populær blandt såvel feriegæster som lokalbefolkning.
     Ierapetra
     I Ierapetra får du en kombination af strandliv, seværdigheder og aktiviteter. Hvis du vil rundt udforske øen og samtidig have mulighed for at koble af i et afslappet miljø, er Ierapetra et godt valg.
     Elounda
     Elounda er kendt for sine fine hoteller, men har også en hyggelig havn med tavernaer og restauranter. Her kan du se frem til ro og komfortabelt hotelliv, og du kan let rejse ind til Agios Nikolaos.

     REJSETIPS OG INSPIRATION

     Ferie med børn på Kreta

     Familieferie

     Kreta er perfekt til ferie med børn. Her kan du læse om den børnevenlige Chaniakyst samt Makrigialos på Kreta.

     Læs om den børnevenlige Chaniakyst samt Makrigialos på Kreta.

     De bedste restauranter på Kreta

     Gode restauranter

     Smag på det bedste af Kreta - læs eksperternes tips til øens restauranter.

     Smag på det bedste af Kreta.

     Den store guide til Kreta

     Guide til Kreta

     Kreta er fyldt med hyggelige byer og spændende seværdigheder. Få gode rejsetips til Kreta her!

     Få gode rejsetips til Kreta her!

     VI ANBEFALER

     Børnevenlig ferie i Grækenland

     Familieferie i Grækenland

     Skal familien på ferie til Grækenland? På Rhodos og Kreta finder I vores bedste familiehoteller Sunwing Family Resorts.

     Skal I have et ekstra strejf af luksus, finder du på Kreta vores Ocean Beach Club.

     Skal familien på ferie til Grækenland? På [Rhodos](https://www.spies.dk/graekenland/rhodos) og [Kreta](https://www.spies.dk/graekenland/kreta) finder I vores bedste familiehoteller [Sunwing Family Resorts](/hoteller/sunwing). Skal I have et ekstra strejf af luksus, finder du på Kreta vores [Ocean Beach Club](/graekenland/kreta/makrigialos/ocean-beach-club-kreta).
     Ferie uden børn

     Ferie uden børn

     Selvforkælelse, uforstyrret partid eller ferie med vennerne? I Grækenland får du et stort udbud af hoteller for dig, der rejser uden børn. F.eks. vores egne, Sunprime Hotels, hvor der er gratis træning, gode restauranter og lækre spa-behandlinger.

     Selvforkælelse, uforstyrret partid eller ferie med vennerne? I Grækenland får du et stort udbud af hoteller for dig, der rejser uden børn. F.eks. vores egne, [Sunprime Hotels](/hoteller/sunprime), hvor der er gratis træning, gode restauranter og lækre spa-behandlinger.
     Ocean Beach Club Kreta

     Ocean Beach Club på Kreta

     Allerede når man træder indenfor, bemærker man, at suiternes design er gennemarbejdet med tanke på funktion og skandinavisk smag. De smukke og enkle designstole, de lyse gardiner og resten af det særligt udvalgte interiør er noget, der tydeligt signalerer nordisk stil og afslapning i luftige, lyse omgivelser. Her får I optimale muligheder for at være sammen og nyde ferien med familien på et designhotel med en afslappet atmosfære.

     Børnevenligt og luksuriøst i Makrigialos

     Hoteltips

     Domes Resorts

     Domes Resorts

     For dig der kan lide kombinationen af luksus og Grækenlands enestående skønhed og kultur. Uanset hvilket af Domes' hoteller du vælger, bor du i smagfuldt indrettede værelser med service i topklasse.

     For dig der kan lide kombinationen af luksus og Grækenlands enestående skønhed og kultur. Uanset hvilket af Domes' hoteller du vælger, bor du i smagfuldt indrettede værelser med service i topklasse.
     Find din rejse til Kreta
     Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
     Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
     Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
     Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.