Se hoteller (10)

Rejser til Gerani (Chaniakysten)

Gerani er et ideelt rejsemål for børnefamilier og for dig, der vil holde ferie i fredelige omgivelser.
Gerani ligger i et af Kretas mere rolige områder, og tempoet er ikke særlig højt. Hertil rejser man først og fremmest for at slappe af og nyde livet. Vil du have lidt mere gang i den, er der gode busforbindelser til Platanias, hvor du kan finde det meste. Gerani by er mest kendt for sine gode bagerier og en mellemstor kirke med fine ikonmalerier. Langs Geranis fine strand er der flere hyggelige hoteller og små restauranter. På den store hovedvej, der ligger et stykke fra hotellerne, er der både apotek, fødevarebutikker og flere caféer.

Bo tæt på stranden

Vil du bo nær stranden på ferien? Hos Spies kan du bestille en rejse, hvor du bor på hotelværelse eller lejlighed bare et stenkast fra Geranis kilometerlange strand. Her er altid masser af plads og kort afstand til morgenens første svømmetur. En anden fordel ved Gerani er, at det er let at finde et godt og roligt sted at bo til en god pris.

Udforsk Kreta

Inde i Gerani rejser de grønne og frodige bakker sig som udløb til de højere bjerge inde på øen, som er populære blandt både vandrere og cyklister. Du behøver ikke rejse langt op i bjergene for at finde en lokal taverna, hvor du kan sætte dig til rette under et oliventræ og spise frokost.

Chania er et andet populært rejsemål. Her er det først og fremmest den gamle bydel med sine små stræder og charmerende torv, som lokker turister til. Omgivelserne ved havnen er prydet af mange ældre bygninger fra de venetianske og tyrkiske perioder, og her er der liv og menneskemylder fra morgen til aften. Midt i byen ligger torvehallen, som du absolut ikke må glemme at besøge. Oplev stemningen, udbuddet og drøm dig væk i duften af frugt, grøntsager, honning, krydderurter og blommer.
Tips og nyttig info
 • Kilometerlange strande
 • Hoteller tæt på stranden
 • Prisvenlige hoteller
 • Fred og ro
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Gerani (Chaniakysten)

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
I Gerani har stranden varierende karakter med alt fra gråt, grovkornet sand til brunrøde nuancer og store sten. På stranden udlejes liggestole og parasoller.
Læs mere om strande på Kreta.
Mad, drikke og natteliv
Udbuddet af restauranter og tavernaer i Gerani er ikke så stort, men hotelrestauranterne serverer god kretensisk mad. Tager du bussen til Chania er der derimod masser af spisesteder - alt fra madboder og fisketavernaer til hyggelige, små lokale restauranter. I Chanias gamle bydel omkring den venetianske havn ligger der også mange små, stemningsfulde spisesteder.
Der ligger et par enkle barer og caféer i Gerani. Søger du et mere festligt og tempofyldt natteliv, anbefaler vi en tur til Chania eller Platanias. Om foråret og efteråret er forlystelsesudbuddet størst i Chania.
Læs mere om nattelivet på Kreta.
Shopping
Gerani har en række små butikker og supermarkeder, men de bedste shoppingmuligheder findes i Chania, hvor der ligger et stort udbud af forretninger.

Shopping i Platanias

Der ligger mange små butikker i Platanias med et bredt udbud af varer. Briller og solbriller kan med fordel købes i Platanias, hvor udvalget er stort, og priserne varierer. Her finder du både kvalitetsprodukter og designerbriller.
Læs mere om shopping på Kreta.
Sport og træning
Gerani er et fredeligt rejsemål uden vandsport, men du kommer nemt til de nærliggende feriebyer, hvis du søger sports- og træningsmuligheder.

Vandring

Der er gode muligheder for vandring over store dele af Kreta. Her findes vandrestier af forskellig sværhedsgrad - fra familievenlige ruter til middelsvært terræn.
Aktiviteter og seværdigheder
Der tilbydes ikke rigtig nogen aktiviteter i Gerani, men der findes minigolf og vandsport i Agia Marina, bowling i Kato Daratso, og Escape Rooms, minigolf og gokart i Chania.

Nostos Wines

Familien Manousaki i Vatolakkos har i mange år fremstillet vin. Nu har du muligheden for at smage forskellige varianter, når vi hver uge arrangerer vinsmagning på familiens vingård - en meget populær aktivitet, hvor du kan få inspiration til vinvalget på dit næste restaurantbesøg.
Læs mere om aktiviteter på Kreta.
Gerani er et godt udgangspunkt for at se mere af Kreta, og du kan enten tage rundt på egen hånd eller deltage i en arrangeret udflugt. Øens næststørste by Chania ligger cirka 20 km fra Gerani og er et populært udflugtsmål med en charmerende venetiansk havn og en hyggelig gammel bydel med smalle gader.
Udflugter
Elafonissi
Elafonissi
Et paradis på Kretas sydvestkyst med hvidt sand og glitrende turkisblåt hav. Den indbydende lagune med krystalklart vand indbyder til svømmeture, snorkling og afslapning på stranden. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari - hemmeligheden bag Kretas vin og oliven
Jeepsafari - hemmeligheden bag Kretas vin og oliven
Tag med på en jeepsafari, hvor du får viden om oliven, vin og det kretensiske køkken. Frokost med drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nu har du chancen for at tage med på en bådudflugt, der bliver til et minde for livet. En herlig halvdagstur med sol, svømning og snorkling ud for øen Theodorou. Lokale drikkevarer ombord indgår.
Læs mere om udflugten
Gramvoussa og Balos "The Blue Lagoon"
Gramvoussa og Balos "The Blue Lagoon"
Heldagsudflugt til den herlige strand på øen Gramvoussa samt Balos-lagunen med det turkisblå vand. Havet, bjergene og det krystalklare lagunevand er med til at gøre denne udflugt til en uforglemmelig oplevelse! Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Tag med på en heldagsudflugt til Kretas 'hvide bjerge', hvor du kan opleve den storslåede natur og samtidig få et indblik i øens kultur og historie. Frokost og drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Samariakløften
Samariakløften
En spændende tur gennem smukke omgivelser og med en cirka 18 kilometer lang vandretur i den berømte Samariakløft. Heldagsudflugt fra tidlig morgen til om aftenen. Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari i solnedgangen
Jeepsafari i solnedgangen
I østen stiger solen op, den spreder guld på sky ... Det betyder samtidig, at den går ned i vest, og det nyder vi godt af på denne udflugt. Vinsmagning og småretter indgår.
Læs mere om udflugten
En skål for Kreta
En skål for Kreta
Halvdagsudflugt gennem Kretas smukke landskab og spændende kultur. Du får også indblik i græske specialiteter som olivenolie og vin. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Cykelture på det vestlige Kreta
Cykelture på det vestlige Kreta
Udforsk Kretas smukke natur på to hjul - en dejlig oplevelse for hele familien! Udflugten tilbydes på forskellige niveauer, og der findes både hel- og halvdagsture.
Læs mere om udflugten
Meze - mæt og glad!
Meze - mæt og glad!
Tag med på denne udflugt og glæd dig til at nyde en række velsmagende retter i form af græske meze. Forskellige meze-retter samt vin, vand og raki indgår.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Kreta på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Det er forholdsvis let at få fat i en taxi i Gerani - aftal gerne prisen på forhånd. Det lokale busnet fungerer som regel godt, og man køber billet på billetkontoret ved busstationen. Du kan også leje en cykel eller knallert.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra april til oktober kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske blot have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Der findes en hæveautomat.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Langs Chaniakysten løber en stærkt trafikeret gennemkørselsesvej, som skal krydses for at komme til stranden, hvis man bor på et hotel syd for vejen. Det varme vand opvarmes som regel med solenergi, hvorfor temperaturen kan variere. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
16°9°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
16°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°10°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
20°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
27°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
29°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • oktober
24°17°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°14°
5
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
18°11°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Gerani i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Gerani med rutefly.

Flyet lander i Chania Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Gerani. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Chania Lufthavn til dit hotel i Gerani er ca. 50 minutter (ca. 35 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via vores Sunprime i Platanias, og køretiden vil da være omkring 1 time. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Gerani (Chaniakysten)
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.