Se hoteller (7)

Rejser til Chania

Chania er Kretas næststørste by og et oplagt rejsemål for dig, der vil kombinere sol og strand med shopping og udflugter rundt på øen.

Hjertet i Chania er den hyggelige venetianske havn, hvor størstedelen af byens forlystelsesliv udspiller sig. Her er alt fra hyggelige barer til feststemte og tempofyldte diskoteker, men det er dog først og fremmest den gamle, velbevarede bydel med sine smalle stræder, som får turister til at rejse til Chania. Omkring den smukke, idylliske havn finder du mange velbevarede bygninger fra de tidligere venetianske og tyrkiske epoker. Her er masser af aktivitet fra morgen til aften, og i højsæsonen skal du regne med, at der kan være trængsel.

Midt i byen ligger markedshallen, som absolut er et besøg værd. Oplev stemningen, kig på udvalget og fornem duften af frugt, grøntsager, honning, krydderurter og blomster. Området omkring markedshallen er også et udmærket sted at købe skindvarer, sko og smykker. Bliver du sulten oven på alle indtrykkene, kan du hurtigt finde en god restaurant i Chania. Her kan du få alt fra græske specialiteter som keftedes og souvlaki til pizzaer og forskellige pastaretter. Den venetianske havn er et oplagt sted at indlede din gastronomiske rejse i Chania.

Centrale hoteller med pool i Chania

Bestil en rejse med Spies til Chania og vælg mellem enkle og mere luksuriøse hoteller. Du bestemmer selv, om du vil bo midt i byens pulsåre ved den venetianske havn eller lidt mere afsides. Du kan naturligvis også vælge et hotel med pool, så du kan tage en hurtig svømmetur, inden du går på opdagelse i Chanias natteliv.

Opdag øen med egen bil

Husk at du kan bestille en lejebil sammen med rejsen hos Spies. Hvis du ved, at du både vil slappe af og opleve øen i løbet af ferien, er det måske nok blot at leje bil i et par dage. Har du lyst til strandliv, er der ikke langt til strandene ved for eksempel Agia Marina og Kato Daratso. Vil du se mere af øen, er det let at køre op i bjergene inde på øen, hvor du kan udforske naturen og måske nyde en frokost på en lille taverna.

Tips og nyttig info
 • Centralt beliggende hoteller
 • Hoteller med pool
 • Gode shoppingmuligheder
 • Mange restauranter
 • Luksushoteller
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Chania

Vejr og klima
 • januar
16°9°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
16°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°10°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
20°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
27°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
29°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • oktober
24°17°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°14°
5
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
18°11°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Stranden i Chania hedder Nea Chora og ligger ca. 2 km fra den venetianske havn. Her kan du leje liggestole og parasoller, og hvis solen bliver for skarp, kan du sætte dig i skyggen med en kold forfriskning på en af tavernaerne. Lige uden for Chania er der flere lange strande. Den relativt lavvandede og børnevenlige strand er lille og besøges først og fremmest af turister fra de nærliggende hoteller. Et stykke ude er der klipper og sten, som fungerer som bølgebrydere. Her er også en dejlig strandpromenade med populære tavernaer og udendørs serveringssteder.

Chryssi Akti

"Den gyldne strand" ca. 1 km vest for Nea Chora har behagelig sandkvalitet, en lidt stenet havbund og er relativ lavvandet og børnevenlig. Stranden besøges mest af skandinaviske gæster fra de nærliggende hoteller og har udlejning af liggestole og parasoller. Her er også enklere serveringssteder, som tilbyder lettere måltider og kolde drikke.

Fallassarna

En fantastisk badeoplevelse med flere kilometer lang, gylden sandstrand og krystalklart vand. Gode snorklingmuligheder ved de stenrev, som ligger et par hundrede meter ude. Selv om der efterhånden er en del faciliteter på stranden, kan man stadig finde sin egen badebugt.

Elafonissi

"Kretas Maldiverne" er en imponerende lagune på Kretas sydvestlige spids. Stranden er børnevenlig og har fantastiske farvenuancer, men er meget påvirkelig over for syd- og sydvestlige vinde, som pisker sandet op til hårdere sandvinde.

Marathi

Denne lille badebugt på Soudabugtens nordlige side er specielt indbydende, når nordkystens strande er plaget af bølger fra nord. Den lille børnevenlige strand har nærliggende tavernaer og et lille sportscenter med bådudlejning. På den anden side af havnen ligger badeklubben for officererne fra NATO-baserne.

Preveli

Neden for klostret Moni Preveli på sydkysten ligger Preveli Beach. På stranden vokser der palmer, som ifølge sagn og fortællinger skød op, efter søfarere sad på stranden og spyttede dadelkerner ud for flere hundrede år siden. Stranden er relativt lille og kan nås via en sti.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Chania i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Chania med rutefly.

Flyet lander i Chania Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Chania. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Chania Lufthavn til hotellerne i Chania er fra ca. 30 minutter til 1 time (ca. 16 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. På nogle dage og tidspunkter kan der være meget trafik i Chania, hvorfor køretiden bliver længere. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.
Mad, drikke og natteliv
I Chania er der masser at vælge mellem, når sulten skal stilles; her er mere end 100 forskellige restauranter og tavernaer, som primært ligger ved og omkring havnen. Maden varierer mellem klassiske græske retter som musaka og souvlaki og menuer fra det internationale køkken. Også i Platanias finder du et stort udvalg af spisesteder. I Agia Marina ligger restauranterne og tavernaerne i den gamle bydel og langs hovedvejen. I Maleme er der mere end 20 serveringssteder, og i Daratso er der ligeledes en del restauranter, mens udbuddet er mere begrænset i Gerani. I Kato Stalos og Kalamaki er der kun ganske få tavernaer. Mange af spisestederne ligger langs den fine strandpromenade.

Øl og vin

Øl hedder bira, og de fleste licensfremstillede mærker er repræsenteret her på Kreta. Ønsker du at drikke vin til maden, bestiller du en flaske, krasi. Aspro er hvidvin, og kokkino er rødvin. Der produceres mange gode hvidvine på Kreta. En kendt hvidvin er retsina, som har smag af harpiks fra lagringsfadet.

Souvlatsidikobarerne

Det græske svar på vores pølse- og burgerbarer. De har oftest åbent hele dagen. Her serveres der grillspyd med eller uden pita, giro (det vi kalder kebab) og anden grillet mad.

Estiatoria

Enklere restauranter med hjemmelavet mad. De har åbent, til der ikke er mere mad omkring ved frokosttid. Der er ikke noget menukort. Man går blot ind og ser, hvad køkkenet har at tilbyde.

Psistaria

Serverer grillede retter samt en del forretter og salater. Kvalitet og stemning varierer fra sted til sted.

Mezedoupolia

Minder mest om en bar, hvor der serveres småretter. Folk kommer hertil for at drikke ouzo, vin eller raki, som serveres sammen med fade med meze, dvs. småretter og forskellige snacks.

Tavernaer

Findes overalt i alle prisklasser og med nogenlunde samme menu. Ofte både sti schara (grillet) og tis katserolas (mad direkte fra gryden). Meget af det, der serveres på tavernaerne, er hel- eller halvfabrikata, som varmes op.
Nattelivet i Chania pumper derudad, særligt i juni og august. Byen har mange caféer, barer og natklubber, som først og fremmest ligger ved den venetianske havn. Vil du på natklub, skal du ikke gøre det før midnat, og du skal ikke regne med at være hjemme før kl. fem om morgenen. Der er et ret trendy natteliv i Platanias, som du f.eks. kan opleve på en beach club ved et af de populære strandafsnit. De fleste gæster er grækere mellem 20 og 25 år. Her fester man til en blanding af græsk og udenlandsk musik.
Shopping
Chania er en handels- og læderby med alt, hvad shoppinghjertet begærer: lædervarer, sko, tøj, tekstiler, keramik, krydderier, olivenolie, sølv- og guldsmykker, musik, souvenirs etc.

Markeder i Chania

I Chania ligger den berømte markedshal, som er åben om formiddagen fra mandag til lørdag samt torsdag og fredag aften. Om torsdagen er der også et marked ved svømmestadionet i Neo Chora. Markedet her er typisk åbent fra tidlig morgen til efter frokost.

Shopping langs Chaniakysten

Der er mange små butikker langs kysten, især i Agia Marina og Plataniasområdet. Her kan du bl.a. købe tøj, sko, tasker, håndværk og souvenirs.

Krydderier og olivenolie

Det kan godt betale sig at købe krydderier på Kreta, hvor både timian og oregano vokser i naturen.

Tøj og sko

De dyrere butikker med mærkevaretøj ligger på Andreas Papandreou Street (fhv. Dimokratias) og Tzanakakis Street. Her er også flere store, internationale forretninger.

Guld

Vær seriøs og respektfuld, når du prutter om priserne. Regn ikke med at få mere end 15-30 % rabat. Tænk på at guldet ofte er 14 karat. Sølv sælges i de fleste souvenirbutikker.

Musik

Musik kan også være sjovt at købe med hjem. Grækenland har en blomstrende musikindustri. Køb f.eks. traditionel bouzoukimusik, såkaldt rebetiko, kretensisk folkemusik eller moderne græsk musik.

Kreditkort

Kreditkort kan ikke altid anvendes. Visse kort, som f.eks. Diners, er i princippet helt umulige at anvende. De mest anvendelige kreditkort er VISA, American Express, Eurocard og MasterCard.

Markeder i området

Grib chancen for at besøge et af de traditionelle markeder. Hvis man ikke vil handle, kan man altid gå derhen for at opleve menneskemyldret.
Aktiviteter og seværdigheder
Ved den venetianske havn, som ligger i gåafstand til Nea Chora, er der masser at give sig til for de historieinteresserede: Her er dels et søfartsmuseum og et arkæologisk museum, hvor du kan se levn fra tidligere epoker. Byens historiske seværdigheder begrænser sig dog på ingen måde til museerne, og det kan være mindst lige så spændende at gå en tur gennem den gamle bydel og se de flotte bygninger.

Hver torsdag er der et marked i Nea Chora, som almindeligvis afholdes ved svømmehallen. Her kan du købe frugt og grønt m.m. Shopping er logisk nok et højdepunkt i Chaniaområdet, men du kan også opleve meget af byens kultur og atmosfære fra din stol på en af de hyggelige caféer. Uden for Chania venter endnu flere aktiviteter såsom et vandland, botanisk have og meget mere. Chania er desuden en ideel base, hvis du vil tage på udflugter og udforske Kretas natur og seværdigheder.

Aktiviteter på Kreta

Kreta er som skabt til en aktiv ferie. Her er noget for hele familien. Både i Chania og Rethymnon finder du populære cykelruter, som hele familien kan udforske. Kreta er også kendt for sine mange vandrestier, specielt E4 European Footpath. Har man lyst til at være aktiv på stranden, er der masser af vandsportsaktiviteter at vælge mellem såsom jetski, faldskærm efter en båd, vandcykler m.m. Hvis man ønsker at se nærmere på livet under havoverfladen, kan man dykke både i Chania og i Rethymnon. I Chania ligger også Golden Fun Bowling, en bowlinghal med aktiviteter for hele familien. Spørg din Spies-guide om åbningstider og tips.

Bjergvandring

Kreta består i princippet af én lang bjergkæde fra vest til øst. Man behøver oftest ikke bevæge sig langt for at kunne nyde den smukke natur, men ægte bjergvandrere tager som regel op til Omalosplateauet og Kallergi, som er en vandrestation. Naturen er måske mest storslået om foråret, når det hele eksploderer i frodig grøn natur. En af vandreruterne fører op til Theriso, en smuk lille bjergby. Vejen dertil følger bækken, som snor sig gennem bunden af kløften, og overalt vokser der store platantræer. Tag den tidlige morgenbus fra Chania. Efter ca. 40 minutter er du fremme. Nyd en kop kaffe på en af byens tre tavernaer, inden du begynder vandreturen over bjergryggen ned til byen Meskla i vest. Undervejs kan du spise frokost i byen Zourva.

Mountainbike

Vestkretas dominerende bjergkæde hedder Lefka Ori, "de hvide bjerge". Her er der ofte sne på bjergtoppene helt ind i juni måned. Der arrangeres meget populære mountainbikeudflugter med start fra højplateauet Omalos.

Dykning

For små fem år siden lempede de græske myndigheder på deres benhårde forbud mod dybdedykning. Årsagen til deres tidligere så strikse indstilling var, at der findes arkæologiske skatte stort set overalt i de græske have. Nu har man givet visse autoriserede dykkercentre tilladelse til at dykke på udvalgte steder.

Et af dykkerområderne ligger ud for øen Thodorou. Her har man fået tilladelse til at dykke i et område, hvor et tysk Messerschmidtfly styrtede ned under slaget om Kreta i 1941.

Snorkling

Marinelivet rundt om Kreta er delvist ødelagt, fordi man førhen fiskede med dynamit, hvilket har ramt fiskelivet hårdt. Vil du se noget under havoverfladen, skal du snorkle der, hvor havbunden er stenet og grøn som f.eks. ved:

• Afrata Bay på halvøen ud for Kolimbari
• Stenrevet vest for lystbådehavnen i Platanias
• Stenrevet ud for Falassarna
• Stenrevet ud for Elafonissi
• Stenrevet ud for Gramvousa

Sydkreta

Der er mange charmerende seværdigheder og fine strande på den sydlige kyst neden for Chania. Her er bl.a. Sougia, Paleochora og Chora Sfakion værd at fremhæve. Der er ingen større vej langs hele den sydlige del - landskabet består mest af bjerge og dybe dale, og vejene går ofte i nord-sydlig retning. Sørg for at have god tid her, da det tager tid at komme frem på snoede veje med dramatiske højdeforskelle, små bjerglandsbyer og forbi geder, der mener, de har forkørselsret!

Santorini – et must for naturelskere

Dagsture til vulkanøen Santorini, der ligger lige nord for Kreta, tager cirka 4½-5 timer med båd. Du kan tage på heldagsudflugter hertil fra Rethymnon. Hvis du vil overnatte på øen, kan du i stedet tage den almindelige færge fra Heraklion.

Apterafæstningen

På Soudabugtens sydlige side ligger fæstningen Aptera. Den er oprindeligt venetiansk men har været benyttet af den græske modstandsbevægelse, tyrkere og tyskere på forskellige tidspunkter i historien. I dag er fæstningen forladt, så du kan bogstaveligt talt træde ind i historien. Inde i borggården kan man stadig se spor efter kuglerne i murene fra den tyske beskydning under Anden Verdenskrig. Det kan dog svært at koncentrere sig om andet end den spektakulære panoramaudsigt over Soudabugten. Udsigten er særligt fortryllende, når solen står op og ned på hver sin side af fæstningen.

Akrotiri

Et naturbeskyttet område øst for Chania. Om foråret er Akrotiri et godt sted for de fugle- og blomsterinteresserede. Halvøen har to seværdige klostre, Agia Triada og Gouverneto. Fra sidstnævnte kan man tage på en 5 km lang og spændende vandretur ad en stenet sti i nordlig retning til det forladte kloster Moni Katholiko.

Spili

Hyggelig lille bjergby med 19 kilder fyldt med frisk kildevand fra bjergene. Vandet siges at have en foryngende effekt - om det er sandt, kan du jo selv finde ud af!

Aten-Piræus

Færgen til Athen afgår fra havnen i Souda hver aften med ankomst i Piræus kl. 7 næste morgen. Det kan anbefales at reservere en kahyt til overfarten i højsæsonen.

Den venetianske havn og Chanias gamle bydel

Der findes venetianske levn overalt på Kreta, men intet sted er de så velbevarede som netop i Chania. Det skyldes, at de velstillede indbyggere i Chania i nyere tid har valgt at bygge deres huse uden for bymurene. Inden for murene boede de mindre bemidlede, som ikke havde råd til at rive det gamle hus ned og bygge nyt. Mange af de private huse, som har ligget i ruiner i årtier, er nu ved at blive renoveret.

Udforsk byens fascinerende arkitektur

I de senere år er der blevet gjort meget for at forbedre miljøet. Der er blevet lagt nye afløb, og asfalten er erstattet af natursten. På den nordvestlige del af havnen er en hel del huse blevet opført i tyrkisk arkitektur med første etage i træ. Det bedste tidspunkt at opleve byens charmerende og særprægede arkitektur er i siestaen mellem kl. 14.00 og 17.00.

Agios Pavlos - stranden du ikke må misse

En attraktiv strand på Kretas sydside. Området er helt uberørt, og det krystalklare vand er altid indbydende.

Melidonigrotten

En helt utrolig drypstensgrotte i nærheden af Rethymnon, som spillede en vigtig rolle i Kretas kamp for selvstændighed.

Therissoskløften

Denne kløft ligger i nærheden af Chania. Den er asfalteret, så man også kan køre gennem den i bil, men kløften er også oplagt til vandreture.

Fodele

Maleren El Grecos fødeby. Du kan se en del af hans malerier på det lokale museum.

Eleftherna

Dette sted var en romersk provinsby med stor indflydelse på datidens handel. Her finder man også Europas næststørste vandcisterne.

Knossos

Et besøg i minoernes berømte sommerpalads er en helt uforglemmelig oplevelse. Paladset ligger uden for Heraklion, ca. 150 km øst for Chania. På museet kan du se fund fra udgravningen og en række gamle vægmalerier. Du kan komme hertil på arrangerede udflugter, og en guidet tur er at anbefale. Det bedste tidspunkt at besøge Knossos er før kl. 10.00 og efter kl. 15.00.

Festos - et fascinerende palads

Minoernes næststørste palads, kun overgået af paladset i Knossos. Festos har en række meget interessante udgravninger og en flot udsigt over Messarasletten sydøst for Rethymnon.

Arkadiklostret

Dette imponerende kloster er en af de mest velbevarede bygninger fra Kretas frihedskamp midt i 1800-tallet. Her kan du se en imponerende ikonsamling og en smuk facade fra 1500-tallet.

Maleme - en vigtig by under Anden Verdenskrig

Maleme er en by, hvis spændende historiske seværdigheder tilfører en ekstra dimension til strandferien. Men sol og strand spiller naturligvis stadig en central rolle her, og efter flere forbedringer langs strandpromenaden har byen i dag alt, hvad man har brug for på en ferie, blot i mindre skala. Stranden er en blanding af sten og sand, men den er fin og velplejet. Desuden er her et godt udvalg af restauranter og små butikker samt en større fødevarebutik, hvor mange handler. Lokalbussen afgår fra hovedvejen, og det er nemt at komme til Platanias og Chania eller mod vest til Kolimbari, som byder på mange gode fiskerestauranter. I Maleme er der også en del spisesteder og små strandbarer.

Historisk set var Maleme en central by under Anden Verdenskrig. Slaget om Kreta varede kun nogle få dage, indtil luftrummet blev overtaget af tyske krigsfly, og den dag i dag kan man finde dele af nedstyrtede fly i vandet ud for kysten. I Maleme er der også en stor og velbesøgt krigskirkegård, hvor datoerne på gravstenene minder om det store slag.
I Maleme kan du desuden besøge en fin lokal kirke, og vil du opleve mere af nærområdet, kan vi anbefale byen Vouves, hvor Kretas ældste oliventræ står.

Kolimbari - en kretensisk favorit

Kolimbari er kretensernes egen favoritby, når det kommer til fiskerestauranter. Her er et stort udvalg, som trods den tydelige lokale stil ofte byder på udsøgte smagsoplevelser. Byen er i gang med en udvikling, men den græske karakter og charme kan den ikke undsige sig, især omkring Goniaklostret, hvor munkene har fremstillet drikken retsina i årtier.

Hver fredag kan man opleve stemningen på det lokale marked ved fodboldstadionet, hvor der sælges sko, tøj og frugt m.m. Man kan også nyde en god souvlaki, som bliver grillet i små boder på markedet. I august kommer Caretta Caretta-skildpadderne til Kolimbaris strand for at lægge æg. Der er åbnet flere restauranter ved den lille havnepromenade, som er hyggelige alternativer til Kolimbaris få hotelrestauranter. Vil man opleve mere af området, kan man besøge byen Vouves, hvor Kretas ældste oliventræ findes.

Margarites

Kretas keramikcentrum ligger øst for Rethymnon. Det var også her, pater Gabriel blev født. Det var ham, der stod bag eksplosionen ved Arkadiklostret i 1866.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Kreta på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.

Lokalbusser

Lokalbusserne kører til og fra busstationen, som ligger i centrum af Chania. Herfra går der busser til de større byer og mange af øens seværdigheder. Busserne kører i de fleste byer såvel som i mindre landsbyer. Du kan også tage bussen til rejsemålene og strandene vest for Chania. Billetter købes på bussen.

Busser

Spørg altid hvor bussen kører hen, inden du står på! Busnumre eksisterer ikke. I bedste fald sidder der et skilt i vinduet, som angiver, hvor bussen kører hen. Lokalbusserne fra KTEL kører i princippet overalt på øen. Hovedbusstationen ligger inde i Chania. Du kan købe billet på busstationen, men de sælges også i visse kiosker og minimarkeder, som ofte skilter med, at de sælger busbilletter. Eftersom busserne ikke har tidsbestemte holdepladser langs vejene, er det svært at forudsige, hvornår bussen kører langs en bestemt buslinje. Langs nordkysten kører der langtursbusser med aircondition mod hovedbyen Heraklion.

Lokalbusser

Galatas- og Kato Daratsos-bussen standser ved 1886-torvet i Chania og har endestation ved hotel Panorama i Kalamaki. Souda-bussen standser ved markedspladsen. Busserne kører ret ofte, ca. en gang hver halve time.

Langtursbusser

Langtursbusserne er grønne, og deres endestation er busstationen i Chania. Fra Platanias og Agia Marina afgår busserne ret ofte, ca. en gang hver halve time. Du kan køre i bus til alle større byer på Kreta, men busserne afgår ikke så ofte.

Taxi

Taxiholdepladsen ligger på 1886-torvet i Chania, og der er som regel altid taxier døgnet rundt. Men du kan naturligvis også praje en taxi langs vejen, hvis du ikke befinder dig i nærheden af en taxiholdeplads. Taxi er et godt alternativ til bus, hvis man er 3-4 personer, som rejser i samme bil. Chaufførerne skal anvende taxameter og har forskellige takster afhængig af, om man kører i indre by eller i yderområderne. Efter midnat stiger taksten til det dobbelte. Aftal en fast pris inkl. drikkepenge i forvejen, hvis du planlægger en længere tur i taxi. Nogle taxichauffører lever udelukkende af at køre turister rundt på udflugter. Turene kan vare fra et par timer til hele dage.

Cykel og scooter

På Kreta kan du leje cykel eller scooter. Det er en nem måde at se mere af både dit eget ferieområde og også de nærliggende byer langs Chaniakysten.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Kontantautomater og vekselkontor findes. Mange restauranter og butikker accepterer kreditkort som VISA, MasterCard og Eurocard.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.
Udflugter
Elafonissi
Elafonissi
Et paradis på Kretas sydvestkyst med hvidt sand og glitrende turkisblåt hav. Den indbydende lagune med krystalklart vand indbyder til svømmeture, snorkling og afslapning på stranden. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari med kretensiske smage
Jeepsafari med kretensiske smage
Tag med på en jeepsafari, hvor du får viden om oliven, vin og det kretensiske køkken. Frokost med drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nu har du chancen for at tage med på en bådudflugt, der bliver til et minde for livet. En herlig halvdagstur med sol, svømning og snorkling ud for øen Theodorou. Lokale drikkevarer ombord indgår.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Tag med på en heldagsudflugt til Kretas 'hvide bjerge', hvor du kan opleve den storslåede natur og samtidig få et indblik i øens kultur og historie. Frokost og drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Samariakløften
Samariakløften
En spændende tur gennem smukke omgivelser og med en cirka 18 kilometer lang vandretur i den berømte Samariakløft. Heldagsudflugt fra tidlig morgen til om aftenen. Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari i solnedgangen
Jeepsafari i solnedgangen
I østen stiger solen op, den spreder guld på sky ... Det betyder samtidig, at den går ned i vest, og det nyder vi godt af på denne udflugt. Vinsmagning og småretter indgår.
Læs mere om udflugten
En skål for Kreta
En skål for Kreta
Tag med på en halvdagsudflugt gennem Kretas imponerende landskab og få indblik i græske specialiteter som olivenolie og vin. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Cykelture på det vestlige Kreta
Cykelture på det vestlige Kreta
Udforsk Kretas smukke natur på to hjul - en dejlig oplevelse for hele familien! Udflugten tilbydes på forskellige niveauer, og der findes både hel- og halvdagsture.
Læs mere om udflugten
Meze - mæt og glad!
Meze - mæt og glad!
Tag med på denne udflugt og glæd dig til at nyde en række velsmagende retter i form af græske meze. Forskellige meze-retter samt vin, vand og raki indgår.
Læs mere om udflugten

Find din rejse til Chania
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.