Se hoteller (7)

  Rejser til Chania

  Chania er Kretas næststørste by og et oplagt rejsemål for dig, der vil kombinere sol og strand med shopping og udflugter rundt på øen.
  Hjertet i Chania er den hyggelige venetianske havn, hvor størstedelen af byens forlystelsesliv udspiller sig. Her er alt fra hyggelige barer til feststemte og tempofyldte diskoteker, men det er dog først og fremmest den gamle, velbevarede bydel med sine smalle stræder, som får turister til at rejse til Chania. Omkring den smukke, idylliske havn finder du mange velbevarede bygninger fra de tidligere venetianske og tyrkiske epoker. Her er masser af aktivitet fra morgen til aften, og i højsæsonen skal du regne med, at der kan være trængsel.

  Midt i byen ligger markedshallen, som absolut er et besøg værd. Oplev stemningen, kig på udvalget og fornem duften af frugt, grøntsager, honning, krydderurter og blomster. Området omkring markedshallen er også et udmærket sted at købe skindvarer, sko og smykker. Bliver du sulten oven på alle indtrykkene, kan du hurtigt finde en god restaurant i Chania. Her kan du få alt fra græske specialiteter som keftedes og souvlaki til pizzaer og forskellige pastaretter. Den venetianske havn er et oplagt sted at indlede din gastronomiske rejse i Chania.

  Centrale hoteller med pool i Chania

  Bestil en rejse med Spies til Chania og vælg mellem enkle og mere luksuriøse hoteller. Du bestemmer selv, om du vil bo midt i byens pulsåre ved den venetianske havn eller lidt mere afsides. Du kan naturligvis også vælge et hotel med pool, så du kan tage en hurtig svømmetur, inden du går på opdagelse i Chanias natteliv.

  Opdag øen med egen bil

  Husk at du kan bestille en lejebil sammen med rejsen hos Spies. Hvis du ved, at du både vil slappe af og opleve øen i løbet af ferien, er det måske nok blot at leje bil i et par dage. Har du lyst til strandliv, er der ikke langt til strandene ved for eksempel Agia Marina og Kato Daratso. Vil du se mere af øen, er det let at køre op i bjergene inde på øen, hvor du kan udforske naturen og måske nyde en frokost på en lille taverna.
  Tips og nyttig info
  • Centralt beliggende hoteller
  • Hoteller med pool
  • Gode shoppingmuligheder
  • Mange restauranter
  • Luksushoteller
  Filtrér og søg rejse

  Spies' gæster om Chania

  Strand
  Stranden i Chania hedder Nea Chora og ligger cirka 2 km fra den venetianske havn. På den relativt lavvandede og børnevenlige strand udlejes liggestole og parasoller, og et stykke ude i havet findes klipper og sten, der fungerer som bølgebrydere. Her er også en fin strandpromenade med velbesøgte tavernaer og udendørsserveringer.
  Læs mere om strande på Kreta.
  Mad, drikke og natteliv
  Chania har et kæmpe udbud af restauranter og tavernaer både langs havnen og i de charmerende smalle gader i den gamle bydel. På menukortene findes både international mad og velkendte græske retter som moussaka og souvlaki.
  Nattelivet i Chania er hektisk, ikke mindst i højsommermånederne. Byen har mange caféer, barer og natklubber, især i området omkring den venetianske havn. Om sommeren er der også et livligt natteliv i Platanias, hvor der findes flere trendy strandklubber, der gæstes af både turister og lokalbefolkning.
  Læs mere om nattelivet på Kreta.
  Shopping
  Chania har et stort udbud af butikker med blandt andet lædervarer, keramik, krydderier og olivenolie samt guld- og sølvsmykker.

  Markedet i Chania

  Chania har en stor markedshal med mange forskellige stande og åbent om formiddagen fra mandag til lørdag samt torsdag og fredag aften. Om torsdagen er der også et marked ved svømmehallen i Nea Chora. Markedet her er typisk åbent fra tidlig morgen til efter frokost.

  Shopping langs Chaniakysten

  Der ligger mange små butikker i feriebyerne langs kysten. Især Agia Marina og Platanias har et godt udbud af butikker med blandt andet sko, tasker, tøj, kunsthåndværk og souvenirs.

  Krydderier og olivenolie

  Det kan godt betale sig at købe krydderier på Kreta, hvor både timian og oregano vokser i naturen.

  Tøj og sko

  De dyrere butikker med mærkevaretøj ligger på Andreas Papandreou Street (fhv. Dimokratias) og Tzanakakis Street. Her er også flere store, internationale forretninger.

  Guld

  Vær seriøs og respektfuld, når du prutter om priserne. Regn ikke med at få mere end 15-30 % rabat. Tænk på at guldet ofte er 14 karat. Sølv sælges i de fleste souvenirbutikker.

  Musik

  Musik kan også være sjovt at købe med hjem. Grækenland har en blomstrende musikindustri. Køb f.eks. traditionel bouzoukimusik, såkaldt rebetiko, kretensisk folkemusik eller moderne græsk musik.
  Læs mere om shopping på Kreta.
  Sport og træning
  Chania har et godt udbud af sport og træning.

  Vandring

  Fra Chania er der kort køreafstand til Akrotiri, som er et naturskønt område med fine vandrestier.

  Deliana-kløften ligger lidt længere væk og byder også på gode vandrestier, der egner sig til hele familien.

  Samaria-kløften ligger godt 40 km fra Chania. Vandringen gennem kløften er middelsvær og tager 5-7 timer.

  Cykling

  Store dele af Chaniakysten er velegnet til både landevejscykling og mountainbiking. Hos Hellas Bike kan du leje cykler, få information om cykelruter og bestille arrangerede cykelture.

  Dykning og snorkling

  Vil du prøve vandsport i ferien, tilbyder Blue Adventure fridykning, PADI-kurser, snorkling og meget andet.
  Aktiviteter og seværdigheder
  I Chania findes både biografer og spillehaller, og i nærområdet findes også et vandland og en botanisk have. Chania er desuden et godt udgangspunkt for vandring.
  Læs mere om aktiviteter på Kreta.
  Ved den venetianske havn i Chania ligger både et søfartsmuseum og et arkæologisk museum. Byens historiske seværdigheder begrænser sig dog på ingen måde til museerne, og det kan være mindst lige så spændende at gå en tur gennem den gamle bydel og se de flotte bygninger.

  Den venetianske havn og Chanias gamle bydel

  Der findes venetianske levn overalt på Kreta, men intet sted er de så velbevarede som netop i Chania. Det skyldes, at de velstillede indbyggere i Chania i nyere tid har valgt at bygge deres huse uden for bymurene. Inden for murene boede de mindre bemidlede, som ikke havde råd til at rive det gamle hus ned og bygge nyt. Mange af de private huse, som har ligget i ruiner i årtier, er nu ved at blive renoveret.

  Oplev byens interessante arkitektur

  I de senere år er der blevet gjort meget for at forbedre miljøet. Der er blevet lagt nye afløb, og asfalten er erstattet af natursten. På den nordvestlige del af havnen ligger en hel del huse, som er opført i tyrkisk arkitektur med første etage i træ.

  Agios Pavlos - spektakulær strand

  En skøn strand på Kretas sydkyst beliggende i et uberørt område og med krystalklart vand.
  Udflugter
  Elafonissi
  Elafonissi
  Et paradis på Kretas sydvestkyst med hvidt sand og glitrende turkisblåt hav. Den indbydende lagune med krystalklart vand indbyder til svømmeture, snorkling og afslapning på stranden. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
  Læs mere om udflugten
  Jeepsafari - hemmeligheden bag Kretas vin og oliven
  Jeepsafari - hemmeligheden bag Kretas vin og oliven
  Tag med på en jeepsafari, hvor du får viden om oliven, vin og det kretensiske køkken. Frokost med drikkevarer indgår.
  Læs mere om udflugten
  Boat trip daily
  Boat trip daily
  Grib chancen for at tage med på en herlig bådtur og glæd dig til en halvdagsudflugt med sol, svømmeture og snorkling ud for øen Theodorou.
  Læs mere om udflugten
  Balos "The Blue Lagoon" og Gramvoussa
  Balos "The Blue Lagoon" og Gramvoussa
  Heldagsudflugt til Balos-lagunen og den herlige strand på øen Gramvoussa. Havet, bjergene og det krystalklare lagunevand er med til at gøre denne udflugt til en uforglemmelig oplevelse! Mad og drikke indgår ikke.
  Læs mere om udflugten
  Jeepsafari på White Mountain
  Jeepsafari på White Mountain
  Tag med på en heldagsudflugt til Kretas 'hvide bjerge', hvor du kan opleve den storslåede natur og samtidig få et indblik i øens kultur og historie. Frokost og drikkevarer indgår.
  Læs mere om udflugten
  Samariakløften
  Samariakløften
  En spændende tur gennem smukke omgivelser og med en cirka 18 kilometer lang vandretur i den berømte Samariakløft. Heldagsudflugt fra tidlig morgen til om aftenen. Let morgenmad indgår.
  Læs mere om udflugten
  En skål for Kreta
  En skål for Kreta
  Halvdagsudflugt gennem Kretas smukke landskab og spændende kultur. Du får også indblik i græske specialiteter som olivenolie og vin. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
  Læs mere om udflugten
  Jeepsafari i solnedgangen
  Jeepsafari i solnedgangen
  I østen stiger solen op, den spreder guld på sky ... Det betyder samtidig, at den går ned i vest, og det nyder vi godt af på denne udflugt. Vinsmagning og småretter indgår.
  Læs mere om udflugten
  Cykelture på det vestlige Kreta
  Cykelture på det vestlige Kreta
  Udforsk Kretas smukke natur på to hjul - en dejlig oplevelse for hele familien! Udflugten tilbydes på forskellige niveauer, og der findes både hel- og halvdagsture.
  Læs mere om udflugten
  Meze - mæt og glad!
  Meze - mæt og glad!
  Tag med på denne udflugt og glæd dig til at nyde en række velsmagende retter i form af græske meze. Forskellige meze-retter samt vin, vand og raki indgår.
  Læs mere om udflugten
  Kreta under overfladen
  Kreta under overfladen
  En enestående mulighed for at udforske den fascinerende kretensiske havbund og samtidig opleve en af de smukkeste bugter på sydkysten.
  Læs mere om udflugten
  Sådan kommer du omkring
  En lejebil er en bekvem måde at opleve Kreta på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

  Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
  Lokalbusserne kører til hovedbusstationen i Chania centrum, hvorfra man kan komme videre til de største byer på øen samt til mange seværdigheder. Busserne trafikerer de fleste byer, og der kører også lokalbusser til strandene og rejsemålene vest for Chania. Man køber billet i bussen. Taxier kan enten bestilles via hotellet eller prajes på gaden.

  Lokalbusser

  Bussen fra Galatas og Kato Daratso standser ved 1866-pladsen i Chania og endestation ved hotel Panoramai Kalamaki. Bussen fra Souda standser ved markedspladsen. Busserne kører cirka hver halve time.

  Taxi

  Taxiholdepladsen ligger ved 1866-pladsen i Chania, og der findes som regel biler døgnet rundt. Man kan naturligvis også praje en taxi på gaden.
  Fakta

  Vores service på rejsemålet

  I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

  Rejser med omtanke

  Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

  Vaccinationer

  Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

  Love og normer

  Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

  Hotelskat i Grækenland

  De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

  Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

  Valuta og kreditkort

  Euro (EUR). Kontantautomater og vekselkontor findes. Mange restauranter og butikker accepterer kreditkort som VISA, MasterCard og Eurocard.
  Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

  Tidsforskel

  Dansk +1 time.

  El

  220 V

  Sprog

  Græsk.
  Vejr og klima
  • januar
  16°9°
  3
  Solskinstimer pr. dag
  16°
  Vandtemperatur
  20
  Regnfri dage
  • februar
  16°9°
  4
  Solskinstimer pr. dag
  15°
  Vandtemperatur
  18
  Regnfri dage
  • marts
  17°10°
  6
  Solskinstimer pr. dag
  15°
  Vandtemperatur
  23
  Regnfri dage
  • april
  20°12°
  8
  Solskinstimer pr. dag
  16°
  Vandtemperatur
  24
  Regnfri dage
  • maj
  23°15°
  10
  Solskinstimer pr. dag
  19°
  Vandtemperatur
  27
  Regnfri dage
  • juni
  27°19°
  11
  Solskinstimer pr. dag
  22°
  Vandtemperatur
  28
  Regnfri dage
  • juli
  29°22°
  12
  Solskinstimer pr. dag
  24°
  Vandtemperatur
  30
  Regnfri dage
  • august
  29°22°
  11
  Solskinstimer pr. dag
  25°
  Vandtemperatur
  30
  Regnfri dage
  • september
  27°19°
  9
  Solskinstimer pr. dag
  24°
  Vandtemperatur
  28
  Regnfri dage
  • oktober
  24°17°
  6
  Solskinstimer pr. dag
  22°
  Vandtemperatur
  26
  Regnfri dage
  • november
  21°14°
  5
  Solskinstimer pr. dag
  20°
  Vandtemperatur
  23
  Regnfri dage
  • december
  18°11°
  4
  Solskinstimer pr. dag
  17°
  Vandtemperatur
  19
  Regnfri dage
  Fly og transfer

  Flyvetid

  Ca. 3 timer og 30 minutter.

  Afrejse

  Spies tilbyder charterrejser til Chania i sommerhalvåret.

  Du kan desuden rejse til Chania med rutefly.

  Flyet lander i Chania Lufthavn.
  Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Chania. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Chania Lufthavn til hotellerne i Chania er fra ca. 30 minutter til 1 time (ca. 16 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. På nogle dage og tidspunkter kan der være meget trafik i Chania, hvorfor køretiden bliver længere. Læs mere om transfer.

  Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

  Find din rejse til Chania
  Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
  Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
  Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
  Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.