Se hoteller (13)

Rejser til Agios Nikolaos

Vil du bo i en lille by med masser af charme og autentisk græsk atmosfære, så er det Agios Nikolaos, du skal rejse til.
Agios Nikolaos er en levende græsk by, som er bygget omkring den lille Voulismènisø ved den naturskønne Mirabellobugt - den største bugt på Kreta. Agios Nikolaos er en smuk by, som - ikke uden grund - går under navnet Kretas St. Tropez. I den velbesøgte havn ser man alt fra små, lokale både til større krydstogtskibe og folk på verdensomsejling, som kommer for at få en bid af det smukke Kreta. Dette giver Agios Nikolaos et lettere kosmopolitisk præg, især omkring søen, som ligger midt i byen.

Det er også i Agios Nikolaos, man finder de fleste og bedste restauranter, som især ligger i sidegaderne ned mod søen og havnen. Det er derfor ikke kun den gode mad, der lokker, men også den storslåede udsigt, som gør Agios Nikolaos endnu mere fortryllende. Omkring 10 km uden for Agios Nikolaos ligger den antikke ruinby Lato, som er et must at besøge for den historieinteresserede.

Vælg din strand i Agios Nikolaos

Inde i byen er der tre små strande: Ammos, Kitro Platia og Ammoudi. Her kan du tage en hel dag på stranden - eller en opkvikkende dukkert inden morgenmaden. Længere sydpå finder du flere badebugter og strande, som kan give lidt afveksling på badeferien.

Børnevenlige hoteller i Agios Nikolaos

Vores børnevenlige Blue Marine Resort & Spa ligger blot et stenkast fra den populære Almiros Beach, som har noget af det reneste vand i Middelhavet. Her kan du nyde en afslappet ferie, og hotellet tilbyder aktiviteter for både store og små og har også en spaafdeling.

Bo centralt ved stranden i Agios Nikolaos

Mange rejser til Agios Nikolaos for den hyggelige atmosfæres skyld. Det her er ingen typisk ferieby, men en rigtig græsk by med græsk hverdagsliv, græske tavernaer og græske huse. Vil du bo midt i alt dette, tilbyder vi flere gode hoteller med både værelser og lejligheder. Alle ligger de så tæt på både stranden og byens centrum, så du nemt og enkelt får en rejse med lige dele lokalt folkeliv og afslappende strandliv.
Tips og nyttig info
 • Family Garden
 • Hoteller tæt på stranden
 • Centralt beliggende hoteller
 • Fine strande
 • Mange restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Agios Nikolaos

Strand
Der ligger flere strande i og tæt på Agios Nikolaos. Vil du se mere af Kreta, kan vi anbefale en udflugt til den smukke sandstrand Vai, som ligger på østkysten cirka 90 km fra Agios Nikolaos og byder på både palmer og krystalklart vand.

Strande i Agios Nikolaos

Ammos, Kitroplatia og Ammoudi er tre små fine bystrande med sand og småsten.

Almiros-stranden

Cirka 2 km syd for byen, 20 minutters gang fra centrum, findes den populære Almiros-strand, som er lavvandet og børnevenlig.

Voulisma-stranden

Voulisma-stranden ligger cirka 15 km øst for Agios Nikolaos og byder på klart turkisblåt vand med sand og små sten på havbunden. På stranden udlejes liggestole og parasoller, og der findes også flere restauranter i nærområdet.
Læs mere om strande på Kreta.
Mad, drikke og natteliv
Med al aktiviteten omkring Voulismeni-søen, som ligger midt i byen, er det naturligvis også her, man finder de fleste restauranter. Da Agios Nikolaos er let kuperet, ligger flere af byens spisesteder langs sidegaderne, der går ned til søen og havnen. Det betyder, at de fleste steder også byder på en fantastisk udsigt, hvilket gør Agios Nikolaos endnu mere fortryllende. Der ligger et stort antal tavernaer og restauranter i og omkring byen med alt fra enkle tavernaer til luksuriøse restauranter i alle prisklasser.

Smagen af Kreta

Kretensisk olivenolie varierer i smag og farve alt efter, hvor på øen den bliver fremstillet, og et godt tip er at købe en flaske lokal olivenolie med hjem. Flere steder er der mulighed for at få en lille smagsprøve, før man køber.
Nattelivet i Agios Nikolaos udgøres af pubber, barer, caféer og enkelte diskoteker, og de fleste steder ligger i området omkring havnen og langs strandpromenaden. Agios Nikolaos er ikke kun et populært ferierejsemål, men er også en rigtig græsk by med græsk hverdagsliv, græske tavernaer og græske huse. Centrum i Agios Nikolaos ligger omkring havnen og den "bundløse sø", som ifølge sagnet leder hele vejen til vulkanøen Santorini. Her og i de omkringliggende gader finder du et godt udvalg af restauranter, både internationale og græske. Her findes også caféer, barer og nogle få diskoteker. På barerne spilles moderne musik og klassikere, og visse aftener tilbydes livemusik.
Læs mere om nattelivet på Kreta.
Shopping
Al shopping foregår i centrum af Agios Nikolaos, hvor der findes butikker med blandt andet sæber, krydderier, honning, olivenolie og skindvarer. Her ligger er også små gallerier med kunst.

Markeder

Hver onsdag kl. 6-14 afholdes der marked i Agios Nikolaos, som absolut er et besøg værd - her kan man finde alt mellem himmel og jord!
Læs mere om shopping på Kreta.
Sport og træning
I Agios Nikolaos kan du kombinere strandliv med sport og træning. Her finder du aktiviteter som mountainbike og vandring.

Mountainbike

Lasithi med Agios Nikolaos som hovedby er et godt område til cykling. Regionen byder på flere fine cykelruter, og vil du leje cykel, kan du gøre det hos Manolis Bikes, hvor du også kan få tips til, hvor du kan cykle. Du kan også få vejledning og kort til cykelruter på turistkontoret i Agios Nikolaos.

Vandring

Lassithi-regionerne byder på gode vandreruter, blandt andet gennem kløfterne Richtis og Adrianos samt Katharo-plateauet.

Du kan få gode tips til vandreruter samt kort og rutebeskrivelser på turistkontoret i Agios Nikolaos. Du kan også få mere information her.

En vandring gennem den grønne Richtis-kløft er en utrolig smuk oplevelse. Ravinen ligger mellem Agios Nikolaos og Sitia, og vandringen fra Exo Mouliana hele vejen til Richtis-stranden tager cirka fem timer fra Lachana-broen, men du kan også følge en kortere rute forbi vandfaldet og tilbage igen - en tur på cirka 4 timer. Husk badetøj, så du kan nyde en dukkert i det kølige vand i vandfaldet.
Aktiviteter og seværdigheder
Oplev mere i ferien og tag med på en af vores spændende udflugter fra Agios Nikolaos. Vi tilbyder både jeepsafari, bådture og udflugter med fokus på mad og drikke.
Læs mere om aktiviteter på Kreta.
Agios Nikolaos er en seværdighed i sig selv, så giv dig gerne god tid til at udforske byen. Populære udflugtsmål er også den charmerende hovedstad Heraklion og berømte Knossos.

Spinalonga

I nærheden af Agios Nikolaos ligger øen Spinalonga, som tidligere husede en spedalskhedskoloni, der først lukkede i 1957. Spinalonga byder på såvel spændende historie som fantastisk natur.

Arkadiklostret

Dette fantastiske kloster er en af de mest velbevarede bygninger fra den kretensiske frihedskamp i midten af 1800-tallet. Her kan du beundre en imponerende ikonsamling og se den oprindelige facade fra 1500-tallet.

Lassithisletten

Højslette mellem Hersonissos og Agios Nikolaos med unik natur og traditionelle vindmøller. På sletten findes også Diktaiongrotten, som ifølge myten er guden Zeus' fødested.

Goulas

En arkæologisk udgravning i nærheden af Kritsa. Denne doriske og senere hellenistiske by byder på spændende seværdigheder og en smuk udsigt ned til havet gennem olivenlunde og mandeltræer.

Gournia

Når du holder ferie i Agios Nikolaos, må du ikke gå glip af denne minoisk-græske by, som i dag er den eneste bevarede af sin art i Grækenland. Udgravningsområdet afslører gader og huse i forskellige størrelser fra minoisk tid og fra antikken. Ligger ved Mirabellobugten ikke så langt fra Agios Nikolaos.

Idaiongrotten

Idaion Andros er en berømt grotte beliggende på den nordlige side af bjerget Psiloritis i en højde af 1.200 moh. Det siges, at kong Minos plejede at besøge grotten hvert niende år, når Zeus fornyede sine ordrer til kongen om at regere over øen. Ved grottens udgang findes et alter, hvor man ofrede til guden Zeus.

Kato Zakros

Det fjerdestørste minoiske palads på Kreta, som blev udgravet så sent som i 1960'erne. Paladset er omgivet af fascinerende levn efter en minoisk by.
Udflugter
Spinalonga
Spinalonga
En heldagsudflugt med svømmeture, frisk havluft og historie! Vi besøger øen Spinalonga, hvor Europas sidste spedalskhedskoloni lå, og slutter af med et besøg i byen Agios Nikolaos. Frokost indgår. Legitimation er obligatorisk.
Læs mere om udflugten
Jeep safari til Katharo og Lasithi-plateauer
Jeep safari til Katharo og Lasithi-plateauer
En udflugt, der byder på store naturoplevelser, græsk mytologi og interessant viden om Kreta og det lokale liv på øen. Frokost med lokal vin og vand indgår.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Kreta på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Der kører busser til blandt andet Malia, Hersonissos, Heraklion og Ierapetra. Taxiholdepladsen i Agios Nikolaos ligger ved søen i centrum. Taxier kan også prajes på gaden eller bestilles via hotellet mod et gebyr.

Taxi

På kortere strækninger køres der efter taxameter. På længere ture køres der ofte med faste priser. Der der dobbelttakst efter midnat. Aftal prisen i forvejen, hvis du skal ud på en længere strækning. Taxiholdepladsen i Agios Nikolaos ligger ved søen, og du kan også praje en taxi på gaden eller bede om hjælp i hotelreceptionen til at bestille en taxi pr. telefon.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra april til oktober kan kontakte kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Kontantautomater findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Meget kuperet terræn med trapper og niveauforskelle. Det varme vand opvarmes tit med solenergi, og temperaturen kan derfor variere. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.

Om sommeren lægger store krydstogtskibe til i havnen, og motorstøj fra skibene samt underholdningen ombord kan opleves som forstyrrende på visse hoteller nærmest havnen.
Vejr og klima
 • januar
16°9°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
16°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°10°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
20°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
27°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
29°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
24°17°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°14°
5
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
18°11°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Agios Nikolaos i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Agios Nikolaos med rutefly.

Flyet lander i Heraklion Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Agios Nikolaos. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Heraklion Lufthavn til dit hotel er fra ca. 1 time til 1 time og 20 minutter (ca. 60 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører tit via Hersonissos, og så bliver køretiden ca. 30-40 minutter længere. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer med rutefly.

UDVALGTE TILBUD

Blu Acqua
Blu Acqua
Agios Nikolaos, Kreta, Grækenland
 • Fly + dobbeltværelse
 • 1 uge
 • Afrejse 6 okt 2022 fra København
Fly + hotel, 1 uge
6 okt 2022 fra København
El Greco
El Greco
Agios Nikolaos, Kreta, Grækenland
 • Fly + dobbeltværelse
 • 1 uge
 • Afrejse 8 sep 2022 fra København
Inkl. morgenmadsbuffet
Inkl. morgenmadsbuffet
Fly + hotel, 1 uge
8 sep 2022 fra København
Find din rejse til Agios Nikolaos
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.