Se hoteller (5)

Rejser til Kolimbari (Chaniakysten)

I Kolimbari venter en fin strand og vores lækre og børnevenlige hotel Avra Imperial.
Kolimbari er en malerisk by, som ligger i perlerækken af badebyer langs kysten ca. 10 km vest for Platanias og Agia Marina. Det siges at være kretensernes egen favoritby, i hvert fald når det gælder fiskerestauranter. Her er et stort udvalg, som trods den tydelige lokale stil ofte byder på udsøgte smagsoplevelser.

Byen er så småt under udvikling, men den typiske, græske karakter og charme kan den ikke undsige sig, især omkring Goniaklostret eller de lokale markeder ved fodboldstadionet, som sælger sko, tøj, frugt m.m. Men selvfølgelig er det den kilometerlange strand, der lokker flest turister til Kolimbari. Charmen ved stranden er, at den hele tiden skifter karakter, vekslende mellem hvide og rødlige nuancer - nogle steder med lavvande og andre steder med høje bølger, der ruller tungt ind fra det åbne hav. Størstedelen af den er stenstrand. Her kommer Caretta Caretta-skildpadderne i august for at lægge sine æg.

Børnevenlige hoteller i Kolimbari

Børnevenlige Avra Imperial Hotel byder på lækre værelser med privat pool eller direkte pooladgang, en veludstyret spaafdeling, gratis wi-fi og en børneklub med masser af sjov og aktiviteter. Kolimbaris skønne strand løber lige neden for hotellet, og skal ferien være ekstra bekvem, kan du tilkøbe All Inclusive.

Oplev mere af Kreta

Vil du se mere af Kreta, er det let at følge med på vores udflugter eller ejse rundt på egen hånd. Ikke langt fra Kolimbari ligger den lille havneby Kissamos-Kastelli. Byen byder på både fine butikker, en havn og et godt udvalg af restauranter, der især er kendt for deres lækre fiskeretter. Fra den større havn kan du tage på bådudflugt til Balos Bay eller Gramvousa.

Chania ligger heller ikke langt fra Kolimbari. Her kan du se tyrkiske moskeer, en vidunderlig venetiansk havn, arkæologiske levn og et utal af små, lækre restauranter. Her er også gode muligheder for shopping med alt fra små, hyggelige butikker til større og mere kendte butikskæder. Et besøg i Chania er et must, hvis du vil se så meget som muligt på din rejse til Kreta. Hvorfor ikke bestille en lejebil sammen med rejsen? Hvis du allerede nu ved, at du både vil koble af og udforske øen på din ferie, kan du måske nøjes med at leje bilen et par dage.

Kissamos

Et lille stykke vej fra Kolimbari ligger den lille havneby Kissamos-Kastelli. Byen byder på båd butikker, en hyggelig havn og et godt udvalg af lokale restauranter, der især er kendt for deres lækre fiskeretter. Fra den større havn kan du tage på bådudflugt til Balos Bay eller Gramvousa.
Tips og nyttig info
 • Hoteller med spaafdeling
 • Børnevenlige hoteller
 • Værelser med egen pool
 • Kilometerlang strand
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Kolimbari (Chaniakysten)

Strand
Stranden i Kolimbari består de fleste steder af hvidt sand, men visse steder er den brunrød og stenet. I Agia Marina og Kata Daratso er strandene lavvandede. Parasoller og liggestole kan lejes flere steder på stranden.
Læs mere om strande på Kreta.
Mad, drikke og natteliv
Kolimbari er kendt for sine gode fiskerestauranter og er derfor også en af kretensernes egne favoritbyer. Her er et godt udbud af restauranter med rigtig god mad med et tydeligt lokalt præg.

I Chania er der masser af restauranter og tavernaer, men også i Agia Marina og Platanias er udvalget godt, ligesom der langs kysten findes en del hyggelige tavernaer.
Kolimbari er en fredelig by uden noget videre natteliv. Vil du have en aften og nat med mere fart på, anbefaler vi en tur til Chania eller Platanias, hvor der findes et godt udvalg af pubber, barer og natklubber.
Læs mere om nattelivet på Kreta.
Shopping
Der er en håndfuld butikker og indkøbsmuligheder, som primært består af supermarkeder. Derudover er der et apotek, og om sommeren er der marked om fredagen. Hvis ferien skal fyldes med shopping, er det bedst at tage ind til Chania.
Læs mere om shopping på Kreta.
Sport og træning
Kolimbari tilbyder ikke de store muligheder for sport og træning, men både i Platanias og Agia Marina findes vandsport, og i Chania ligger der flere dykkerfirmaer.

Vandring

Kreta er et godt sted at opleve naturen til fods. Her findes flere vandrestier af forskellig sværhedsgrad, som er velegnede til såvel en afslappet familieudflugt som en udfordrende vandretur.
Aktiviteter og seværdigheder
I Kolimbari findes et lille aktivitetsudbud. I Chania er der mulighed for at spille minigolf og køre gokart.
Læs mere om aktiviteter på Kreta.
I Kolimbari kan du besøge Goniaklostret, hvor vinen retsina ifølge myterne opstod, og her ligger også et lokalt fiskemuseum. I nabobyen Kissamos ligger der et arkæologisk museum, og i byen Vouves står Kretas nok ældste oliventræ, som er omkring 3.500 år gammelt. Spørg gerne Spies-guiden til råds om, hvordan du lettest kommer dertil.

Krigskirkegården i Maleme

Historisk set var den nærliggende by Maleme et af de vigtigste steder under Anden Verdenskrig. Slaget om Kreta varede kun få dage, indtil luftrummet blev overtaget af tyske krigsfly, og den dag i dag kan man finde dele af nedstyrtede fly i vandet ud for kysten. I Maleme findes også en stor krigskirkegård, som er en populær seværdighed.
Udflugter
Elafonissi
Elafonissi
Et paradis på Kretas sydvestkyst med hvidt sand og glitrende turkisblåt hav. Den indbydende lagune med krystalklart vand indbyder til svømmeture, snorkling og afslapning på stranden. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari - hemmeligheden bag Kretas vin og oliven
Jeepsafari - hemmeligheden bag Kretas vin og oliven
Tag med på en jeepsafari, hvor du får viden om oliven, vin og det kretensiske køkken. Frokost med drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nu har du chancen for at tage med på en bådudflugt, der bliver til et minde for livet. En herlig halvdagstur med sol, svømning og snorkling ud for øen Theodorou. Lokale drikkevarer ombord indgår.
Læs mere om udflugten
Gramvoussa og Balos "The Blue Lagoon"
Gramvoussa og Balos "The Blue Lagoon"
Heldagsudflugt til den herlige strand på øen Gramvoussa samt Balos-lagunen med det turkisblå vand. Havet, bjergene og det krystalklare lagunevand er med til at gøre denne udflugt til en uforglemmelig oplevelse! Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Tag med på en heldagsudflugt til Kretas 'hvide bjerge', hvor du kan opleve den storslåede natur og samtidig få et indblik i øens kultur og historie. Frokost og drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Samariakløften
Samariakløften
En spændende tur gennem smukke omgivelser og med en cirka 18 kilometer lang vandretur i den berømte Samariakløft. Heldagsudflugt fra tidlig morgen til om aftenen. Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari i solnedgangen
Jeepsafari i solnedgangen
I østen stiger solen op, den spreder guld på sky ... Det betyder samtidig, at den går ned i vest, og det nyder vi godt af på denne udflugt. Vinsmagning og småretter indgår.
Læs mere om udflugten
En skål for Kreta
En skål for Kreta
Halvdagsudflugt gennem Kretas smukke landskab og spændende kultur. Du får også indblik i græske specialiteter som olivenolie og vin. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Cykelture på det vestlige Kreta
Cykelture på det vestlige Kreta
Udforsk Kretas smukke natur på to hjul - en dejlig oplevelse for hele familien! Udflugten tilbydes på forskellige niveauer, og der findes både hel- og halvdagsture.
Læs mere om udflugten
Meze - mæt og glad!
Meze - mæt og glad!
Tag med på denne udflugt og glæd dig til at nyde en række velsmagende retter i form af græske meze. Forskellige meze-retter samt vin, vand og raki indgår.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Kreta på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Du kan komme til og fra Kolimbari med taxi og lokalbus.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomat findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Langs Chaniakysten løber en stærkt trafikeret gennemkørselsvej, som man skal krydse for at komme til stranden fra hotellerne syd for vejen. Det varme vand opvarmes tit med solenergi, og temperaturen kan derfor variere. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
16°9°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
16°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°10°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
20°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
27°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
29°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • oktober
24°17°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°14°
5
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
18°11°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Kolimbari i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Kolimbari med rutefly.

Flyet lander i Chania Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Kolimbari. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Chania Lufthavn til dit hotel er ca. 1 time (ca. 40 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via Platanias eller Maleme, og køretiden vil da være ca. 1 time og 40 minutter. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Kolimbari (Chaniakysten)
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.