Se hoteller (5)

Rejser til Kolimbari (Chaniakysten)

I Kolimbari venter en fin strand og vores lækre og børnevenlige hotel Avra Imperial.

Kolimbari er en malerisk by, som ligger i perlerækken af badebyer langs kysten ca. 10 km vest for Platanias og Agia Marina. Det siges at være kretensernes egen favoritby, i hvert fald når det gælder fiskerestauranter. Her er et stort udvalg, som trods den tydelige lokale stil ofte byder på udsøgte smagsoplevelser.

Byen er så småt under udvikling, men den typiske, græske karakter og charme kan den ikke undsige sig, især omkring Goniaklostret eller de lokale markeder ved fodboldstadionet, som sælger sko, tøj, frugt m.m. Men selvfølgelig er det den kilometerlange strand, der lokker flest turister til Kolimbari. Charmen ved stranden er, at den hele tiden skifter karakter, vekslende mellem hvide og rødlige nuancer - nogle steder med lavvande og andre steder med høje bølger, der ruller tungt ind fra det åbne hav. Størstedelen af den er stenstrand. Her kommer Caretta Caretta-skildpadderne i august for at lægge sine æg.

Børnevenlige hoteller i Kolimbari

Børnevenlige Avra Imperial Hotel byder på lækre værelser med privat pool eller direkte pooladgang, en veludstyret spaafdeling, gratis wi-fi og en børneklub med masser af sjov og aktiviteter. Kolimbaris skønne strand løber lige neden for hotellet, og skal ferien være ekstra bekvem, kan du tilkøbe All Inclusive.

Oplev mere af Kreta

Vil du se mere af Kreta, er det let at følge med på vores udflugter eller ejse rundt på egen hånd. Ikke langt fra Kolimbari ligger den lille havneby Kissamos-Kastelli. Byen byder på både fine butikker, en havn og et godt udvalg af restauranter, der især er kendt for deres lækre fiskeretter. Fra den større havn kan du tage på bådudflugt til Balos Bay eller Gramvousa.

Chania ligger heller ikke langt fra Kolimbari. Her kan du se tyrkiske moskeer, en vidunderlig venetiansk havn, arkæologiske levn og et utal af små, lækre restauranter. Her er også gode muligheder for shopping med alt fra små, hyggelige butikker til større og mere kendte butikskæder. Et besøg i Chania er et must, hvis du vil se så meget som muligt på din rejse til Kreta. Hvorfor ikke bestille en lejebil sammen med rejsen? Hvis du allerede nu ved, at du både vil koble af og udforske øen på din ferie, kan du måske nøjes med at leje bilen et par dage.

Kissamos

Et lille stykke vej fra Kolimbari ligger den lille havneby Kissamos-Kastelli. Byen byder på båd butikker, en hyggelig havn og et godt udvalg af lokale restauranter, der især er kendt for deres lækre fiskeretter. Fra den større havn kan du tage på bådudflugt til Balos Bay eller Gramvousa.

Tips og nyttig info
 • Hoteller med spaafdeling
 • Børnevenlige hoteller
 • Værelser med egen pool
 • Kilometerlang strand
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Kolimbari (Chaniakysten)

Strand
Stranden i Kolimbari består de fleste steder af hvidt sand, men visse steder er den brunrød og stenet. Der løber en 10 kilometer lang sand- og grusstrand langs hele Chaniakysten, og i Agia Marina og Kata Daratso er strandene lavvandede. Parasoller og liggestole kan lejes flere steder på stranden.

Chryssi Akti

"Den gyldne strand" ca. 1 km vest for Nea Chora har behagelig sandkvalitet, en lidt stenet havbund og er relativ lavvandet og børnevenlig. Stranden besøges mest af skandinaviske gæster fra de nærliggende hoteller og har udlejning af liggestole og parasoller. Her er også enklere serveringssteder, som tilbyder lettere måltider og kolde drikke.

Fallassarna

En fantastisk badeoplevelse med flere kilometer lang, gylden sandstrand og krystalklart vand. Gode snorklingmuligheder ved de stenrev, som ligger et par hundrede meter ude. Selv om der efterhånden er en del faciliteter på stranden, kan man stadig finde sin egen badebugt.

Elafonissi

"Kretas Maldiverne" er en imponerende lagune på Kretas sydvestlige spids. Stranden er børnevenlig og har fantastiske farvenuancer, men er meget påvirkelig over for syd- og sydvestlige vinde, som pisker sandet op til hårdere sandvinde.

Marathi

Denne lille badebugt på Soudabugtens nordlige side er specielt indbydende, når nordkystens strande er plaget af bølger fra nord. Den lille børnevenlige strand har nærliggende tavernaer og et lille sportscenter med bådudlejning. På den anden side af havnen ligger badeklubben for officererne fra NATO-baserne.

Preveli

Neden for klostret Moni Preveli på sydkysten ligger Preveli Beach. På stranden vokser der palmer, som ifølge sagn og fortællinger skød op, efter søfarere sad på stranden og spyttede dadelkerner ud for flere hundrede år siden. Stranden er relativt lille og kan nås via en sti.
Mad, drikke og natteliv
Kolimbari er kendt for sine gode fiskerestauranter og er derfor også en af kretensernes egne favoritbyer. Her er et godt udbud af restauranter med rigtig god mad med et tydeligt lokalt præg

I Chania er der masser af restauranter og tavernaer, men også i Agia Marina og Platanias er udvalget godt, ligesom der langs kysten findes en del hyggelige tavernaer.

Øl og vin

Øl hedder bira, og de fleste licensfremstillede mærker kan fås på Kreta. Vin hedder krasí - aspro er hvidvin, kokkino rødvin. Der produceres mange gode hvidvine på Kreta. En kendt hvidvin er retsina, som har smag af harpiks fra lagringsfadet.

Souvlatsidikobarerne

Det græske svar på vores pølse- og burgerbarer. De har oftest åbent hele dagen. Her serveres der grillspyd med eller uden pita, giro (det vi kalder kebab) og anden grillet mad.

Estiatoria

Enklere restauranter med hjemmelavet mad. De har åbent, til der ikke er mere mad omkring ved frokosttid. Der er ikke noget menukort. Man går blot ind og ser, hvad køkkenet har at tilbyde.

Psistaria

Serverer grillede retter samt en del forretter og salater. Kvalitet og stemning varierer fra sted til sted.

Mezedoupolia

Minder mest om en bar, hvor der serveres småretter. Folk kommer hertil for at drikke ouzo, vin eller raki, som serveres sammen med fade med meze, dvs. småretter og forskellige snacks.

Tavernaer

Findes overalt i alle prisklasser og med nogenlunde samme menu. Ofte både sti schara (grillet) og tis katserolas (mad direkte fra gryden). Meget af det, der serveres på tavernaerne, er hel- eller halvfabrikata, som varmes op.
Kolimbari er en fredelig by uden noget videre natteliv. Vil du have en aften og nat med mere fart på, anbefaler vi en tur til Chania eller Platanias, hvor der findes et godt udvalg af pubber, barer og natklubber.
Shopping
Der er en håndfuld butikker og indkøbsmuligheder, som primært består af supermarkeder. Derudover er der et apotek, og om sommeren er der marked om fredagen. Hvis ferien skal fyldes med shopping, er det bedst at tage ind til Chania.

Kreditkort

Kreditkort kan ikke altid anvendes. Visse kort, som f.eks. Diners, er i princippet helt umulige at anvende. De mest anvendelige kreditkort er VISA, American Express, Eurocard og MasterCard.

Markeder i området

Grib chancen for at besøge et af de traditionelle markeder. Hvis man ikke vil handle, kan man altid gå derhen for at opleve menneskemyldret.
Sport og træning
Kolimbari tilbyder ikke de store muligheder for sport og træning, men både i Platanias og Agia Marina findes vandsport, og i Chania ligger der flere dykkerfirmaer.

Vandring

Kreta er et godt sted at opleve naturen til fods. Her findes flere vandrestier af forskellig sværhedsgrad, som er velegnede til såvel en afslappet familieudflugt som en udfordrende vandretur.

Sport og træning på Kreta

Kreta er som skabt til en aktiv ferie med masser af aktiviteter for hele familien. Både i Chania og Rethymnon findes gode cykelruter, og Kreta er også kendt for sine fine vandrestier, blandt andet en del af den internationale vandrerute, E4. Øen byder også på gode muligheder for vandsport som vandscooter, parasailing og sejlads, ligesom Chania og Rethymnon er gode udgangspunkter for dykning.
Vandring
Kreta består i princippet af én lang bjergkæde fra vest til øst, og man behøver som regel ikke bevæge sig så langt væk for at kunne nyde smuk natur, som nok er mest storslået om foråret, når alting står i fuldt flor. Inkarnerede vandrere begiver sig tit op til Omalos-plateauet og vandrestationen Kallergi, og en anden god vandrerute findes i området ved den lille bjergby Therisso. Tag den tidlige morgenbus fra Chania, så er du fremme ved byen efter cirka 40 minutter. Tag eventuelt en kop kaffe på en af de små tavernaer, før du påbegynder vandringen over bjergryggen til den lille by Meskla. På vejen kan du spise frokost i bjergbyen Zourva.
Mountainbike
Den dominerende bjergkæde på det vestlige Kreta hedder Lefka Ori, de hvide bjerge, hvor der ligger sne på toppen så sent som ind i juni. En populær arrangeret udflugt med mountainbike går fra Omalos-plateauet.
Dykning
Tidligere var der strenge regler for dykning pga. de mange arkæologiske skatte i havet omkring Kreta, men i dag har visse autoriserede dykkercentre tilladelse til at dykke på udvalgte steder.
Snorkling
Det marine liv i farvandet omkring Kreta er delvist blevet ødelagt grundet fiskeri med dynamit, hvilket er gået hårdt ud over fiskearterne. Snorkling er bedst, hvor havbunden er stenet og bevokset, som for eksempel ved:

• Afrata-bugten på halvøen ud for Kolimbari
• Stenrevet vest for lystbådehavnen i Platanias
• Stenrevene ud for Falassarna
• Stenrevene ud for Elafonissi
• Stenrevene ud for Gramvoussa
Aktiviteter og seværdigheder
I Kolimbari kan du besøge Goniaklostret, hvor vinen retsina ifølge myterne opstod, og her ligger også et lokalt fiskemuseum.

I nabobyen Kissamos ligger der et arkæologisk museum, og i byen Vouves står Kretas nok ældste oliventræ, som er omkring 3.500 år gammelt. Spørg gerne Spies-guiden til råds om, hvordan du lettest kommer dertil. Langs Chaniakysten er der også mulighed for at spille minigolf og køre gokart.

Aktiviteter på Kreta

I Chania ligger Golden Fun Bowling, som er en bowlinghal med aktiviteter for hele familien. Spørg din Spies-guide om åbningstider og tips.
Hele Kreta er fuld af seværdigheder, og mange af dem er lette at komme til fra Kolimbari.

Krigskirkegården i Maleme

Historisk set var den nærliggende by Maleme et af de vigtigste steder under Anden Verdenskrig. Slaget om Kreta varede kun nogle få dage, indtil luftrummet blev overtaget af tyske krigsfly, og den dag i dag kan man finde dele af nedstyrtede fly i vandet ud for kysten. I Maleme er der også en stor krigskirkegård, som er en populær seværdighed. Datoerne på gravstenene minder om det store slag.
Udflugter
Elafonissi
Elafonissi
Et paradis på Kretas sydvestkyst med hvidt sand og glitrende turkisblåt hav. Den indbydende lagune med krystalklart vand indbyder til svømmeture, snorkling og afslapning på stranden. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari med kretensiske smage
Jeepsafari med kretensiske smage
Tag med på en jeepsafari, hvor du får viden om oliven, vin og det kretensiske køkken. Frokost med drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nu har du chancen for at tage med på en bådudflugt, der bliver til et minde for livet. En herlig halvdagstur med sol, svømning og snorkling ud for øen Theodorou. Lokale drikkevarer ombord indgår.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Tag med på en heldagsudflugt til Kretas 'hvide bjerge', hvor du kan opleve den storslåede natur og samtidig få et indblik i øens kultur og historie. Frokost og drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Samariakløften
Samariakløften
En spændende tur gennem smukke omgivelser og med en cirka 18 kilometer lang vandretur i den berømte Samariakløft. Heldagsudflugt fra tidlig morgen til om aftenen. Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari i solnedgangen
Jeepsafari i solnedgangen
I østen stiger solen op, den spreder guld på sky ... Det betyder samtidig, at den går ned i vest, og det nyder vi godt af på denne udflugt. Vinsmagning og småretter indgår.
Læs mere om udflugten
En skål for Kreta
En skål for Kreta
Tag med på en halvdagsudflugt gennem Kretas imponerende landskab og få indblik i græske specialiteter som olivenolie og vin. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Cykelture på det vestlige Kreta
Cykelture på det vestlige Kreta
Udforsk Kretas smukke natur på to hjul - en dejlig oplevelse for hele familien! Udflugten tilbydes på forskellige niveauer, og der findes både hel- og halvdagsture.
Læs mere om udflugten
Meze - mæt og glad!
Meze - mæt og glad!
Tag med på denne udflugt og glæd dig til at nyde en række velsmagende retter i form af græske meze. Forskellige meze-retter samt vin, vand og raki indgår.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Kreta på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.

Busser

Spørg altid hvor bussen kører hen, inden du står på! Busnumre eksisterer ikke. I bedste fald sidder der et skilt i vinduet, som angiver, hvor bussen kører hen. Lokalbusserne fra KTEL kører i princippet overalt på øen. Hovedbusstationen ligger inde i Chania. Du kan købe billet på busstationen, men de sælges også i visse kiosker og minimarkeder, som ofte skilter med, at de sælger busbilletter. Eftersom busserne ikke har tidsbestemte holdepladser langs vejene, er det svært at forudsige, hvornår bussen kører langs en bestemt buslinje. Langs nordkysten kører der langtursbusser med aircondition mod hovedbyen Heraklion.

Lokalbusser

Galatas- og Kato Daratsos-bussen standser ved 1886-torvet i Chania og har endestation ved hotel Panorama i Kalamaki. Souda-bussen standser ved markedspladsen. Busserne kører ret ofte, ca. en gang hver halve time.

Langtursbusser

Langtursbusserne er grønne, og deres endestation er busstationen i Chania. Fra Platanias og Agia Marina afgår busserne ret ofte, ca. en gang hver halve time. Du kan køre i bus til alle større byer på Kreta, men busserne afgår ikke så ofte.

Taxi

Taxiholdepladsen ligger på 1886-torvet i Chania, og der er som regel altid taxier døgnet rundt. Men du kan naturligvis også praje en taxi langs vejen, hvis du ikke befinder dig i nærheden af en taxiholdeplads. Taxi er et godt alternativ til bus, hvis man er 3-4 personer, som rejser i samme bil. Chaufførerne skal anvende taxameter og har forskellige takster afhængig af, om man kører i indre by eller i yderområderne. Efter midnat stiger taksten til det dobbelte. Aftal en fast pris inkl. drikkepenge i forvejen, hvis du planlægger en længere tur i taxi. Nogle taxichauffører lever udelukkende af at køre turister rundt på udflugter. Turene kan vare fra et par timer til hele dage.

Cykel og scooter

På Kreta kan du leje cykel eller scooter. Det er en nem måde at se mere af både dit eget ferieområde og også de nærliggende byer langs Chaniakysten.
Rejs med børn

Maden på restauranterne

Til sultne børn findes der mange souvlakibarer med forskellige grillspyd: souvlaki me pita (grillspyd i pitabrød), giro me pita (kebab), kalamaki eller zita (lille grillspyd til at holde i hånden). Mange restauranter har desuden grillet kylling og andre grillretter på menukortet. Turisttavernaerne serverer pizzaer i amerikansk stil.

De lokale og originale tavernaer har ingen børneportioner, men de har ofte mange retter, som selv de mest kræsne plejer at synes om som f.eks. kødboller, tzatziki, pommes frites, pastitsio/makaronibudding, spaghetti med kødsauce og fyldte tomater. Hvis man er heldig, kan man finde kretensisk pilaffi på menukortet, som er en risret med får eller hane, som selv de mindste plejer at synes om. På Kreta er det almindeligt, at man blander pilaffien med yoghurt eller tzatziki til børnene.

Barnevogn

Chaniaområdet kan ikke beskrives som barnevognsvenligt, selvom det er nødvendigt at have barnevogn med. På mange spisesteder er der f.eks. ingen barnestole, så barnevognen er et godt alternativ, hvis ikke man vil have sit barn siddende på skødet. Det er mest praktisk med en paraplyklapvogn.

Shopping for børn

Chania og Platanias har en række butikker, som sælger legetøj. Udbuddet i de velassorterede butikker er det samme som i Danmark, og priserne er også tilsvarende.

Barnestole og barnesæder

Familierestauranterne med legeplads og børnemenuer har ofte barnestole. Hvis du skal leje bil, finder du barnesæder hos de store biludlejningsfirmaer. Her er det vigtigt at være ude i god tid, hvis du vil være sikker på at få et barnesæde til dit barn. Sæderne er dog ofte af enklere model uden fempunktssele. Selepuder kan ikke lejes eller købes på Kreta.

Babymad og bleer

Kan købes i supermarkeder og på apoteket.

Vandland

Limnoupolis uden for Chania har både vandrutsjebaner til de større børn og en stor børnepool til de mindre. Børn under fire år må ikke benytte Limnoupolis' vandrutsjebaner. Limnoupolis ligger 7,5 km syd for Chania, og i højsæsonen kan du tage bussen hertil.

Legepladser

Nogle steder finder du kommunale legepladser, men det er også meget almindeligt, at hoteller og restauranter har legepladser til gæsternes børn. Vær opmærksom på at legepladserne ikke lever op til skandinavisk standard.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomat findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Langs Chaniakysten løber en stærkt trafikeret gennemkørselsvej, som man skal krydse for at komme til stranden fra hotellerne syd for vejen. Det varme vand opvarmes tit med solenergi, og temperaturen kan derfor variere. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
16°9°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
16°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°10°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
20°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
27°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
29°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • oktober
24°17°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°14°
5
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
18°11°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Kolimbari i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Kolimbari med rutefly.

Flyet lander i Chania Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Kolimbari. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Chania Lufthavn til dit hotel er ca. 1 time (ca. 40 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via Platanias eller Maleme, og køretiden vil da være ca. 1 time og 40 minutter. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Kolimbari (Chaniakysten)
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.