Se hoteller (17)

  Rejser til Platanias (Chaniakysten)

  Platanias er en af de smukke badebyer langs Chaniakysten - her kan du holde ferie med hele familien. For en ferie i voksne rammer skal du se nærmere på vores elegante Sunprime Platanias Beach.
  Platanias er den største af en række feriebyer på Chaniakysten. Området passer perfekt til dig, der vil fylde ferien med sjov og fornøjelser, for her er et centrum med restauranter, natteliv og butikker. Det ca. 10 km lange, fortryllende strandlandskab skifter hele tiden karakter; vekslende mellem hvide og rødlige nuancer - nogle steder med lavvande og andre steder med høje bølger, der ruller tungt ind fra det åbne hav.

  Når du rejser med Spies, har du flere gode hoteller at vælge mellem, og de fleste af dem ligger direkte på eller i nærheden af stranden. Bag Chaniakysten bølger frodige, grønne bakker op mod de høje bjergmassiver, hvor det er populært at vandre og cykle. I de små landsbyer, der er omgivet af olivenlunde, kan du stoppe op og spise frokost på en lokal taverna.

  Bo endnu bedre med Spies

  Sunprime Platanias Beach er vores første Sunprime-hotel på Kreta og passer perfekt til voksenferien uden børn. Hotellet ligger midt på stranden i gåafstand til Platanias. Her kan du se frem til en ferie i smagfulde omgivelser med spaafdeling, motionsrum, restaurant og egen beach bar, hvor du kan indlede aftenen med en drink i solnedgangens skær. Skal ferien være ekstra luksuriøs, kan du bestille et værelse, hvor du kan hoppe direkte i poolen fra din egen terrasse.

  Børnevenlige hoteller

  Naturligvis har vi også en klynge af rigtig gode familiehoteller at vælge mellem i Platanias. Rejser du med børn, bor du allerbedst på vores Top Selection-hotel Minoa Palace Resort & Spa - et luksushotel i ordets bedste forstand med spa og børnepool i fantastiske omgivelser nær stranden. Hvis en lejlighed passer bedre til dig og din families ønsker, har vi flere børnevenlige alternativer som eksempelvis Majestic.

  Chania

  Byen er øens næststørste med cirka 70.000 indbyggere. Det er hovedsageligt den gamle velbevarede bydel med de smalle gader og charmerende torve, der tiltrækker turisterne. I området omkring den hyggelige havn ligger der mange velholdte bygninger fra den venetianske og tyrkiske epoke, og der hersker en livlig stemning fra tidligt til sent.

  I midten af byen ligger markedshallen, og den bør du helt klart opleve. Mærk stemningen, se på udvalget af varer og duft til aromaen af frugt, grønt, honning, urter og blomster. I Chania er der også gode shoppingmuligheder med alt fra små hyggelige butikker til store kendte butikskæder.
  Tips og nyttig info
  • Sunprime Hotels
  • Familiehoteller
  • Luksushoteller
  • Hoteller på stranden
  • Kilometerlange strande
  • Mange restauranter
  Filtrér og søg rejse

  Spies' gæster om Platanias (Chaniakysten)

  Strand
  En cirka 10 km lang sand- og grusstrand løber langs hele Chaniakysten, og i og omkring Platanias er der primært sandstrande. På nogle dele af stranden er der flade kalksten i vandet. Omkring havnen i Platanias kan du prøve vandsport som eksempelvis jetski og paragliding. På stranden kan du også leje liggestole.

  Stranden i Platanias

  Platanias har en fin om end ikke særlig børnevenlig sandstrand, som 200-300 meter vest for lystbådehavnen går over i en smallere og mere stenet strand. Vil du opleve undervandslivet, er det her, du skal snorkle. Landlig idyl finder du cirka 1 km vestpå ved udmundingen af floden Keritis. Her kan man visse aftener i juni og juli se havskildpadder lægge deres æg, som udklækkes ved månedsskiftet juli/august.
  Læs mere om strande på Kreta.
  Mad, drikke og natteliv
  Der er et stort udvalg af restauranter og tavernaer omkring torvet i Platanias, men også lige uden for feriebyen. I Chania er der et kæmpe udbud af restauranter og tavernaer at vælge mellem, især omkring havnen.
  Der er mange pubber, barer og dansesteder i Platanias. Nattelivet i Platanias er bedst om sommeren, hvor der er flere natklubber, mens Chanias natteliv er at foretrække både forår og efterår.
  Læs mere om nattelivet på Kreta.
  Shopping
  I Platanias har du rig mulighed for at shoppe. Her er en del forretninger, souvenirbutikker, blomsterhandler, supermarkeder og et apotek. Hvis du virkelig vil shoppe igennem, er Chania stedet at tage hen.

  Chania

  Chania er kendt for sin shopping: lædervarer, sko, tøj, tekstiler, keramik, krydderier, olivenolie, sølv- og guldsmykker, musik og souvenirs. Butikker og forretninger ligger overalt i byen, så det er bare at starte fra den ene ende, indtil man finder noget godt. De dyrere forretninger med mærkevaretøj finder du på Andreas Papandreou Street (fhv. Dimokratias) og Tzanakakis Street. Her er også større internationale forretninger. Hvis du vil købe guldvarer, kan det godt betale sig at prutte om prisen, men vær realistisk og respektfuld. Det meste guld er 14 karat, og du kan ofte prutte en tredjedel af prisen. Sølv af varierende kvalitet sælges i de fleste souvenirbutikker.

  Markedshallen i Chania

  I markedshallen sælges blandt andet fisk, kød, grøntsager og frugt, brød og kager samt krydderier.
  Læs mere om shopping på Kreta.
  Sport og træning
  Platanias byder på gode muligheder for en aktiv ferie. Du kan blandt andet prøve vandsport som dykning og snorkling, og området egner sig også til vandring og cykling.

  Mountainbiking og cykling

  I omgivelserne omkring Platanias er der mulighed for både terræn- og landevejskørsel. Hos Hellas Bike kan du leje cykel og booke cykelture.

  Dykning og snorkling

  Havet ud for Kretas kyster er perfekt til dykning og snorkling. Vil du bestille lektioner, udstyr eller udflugter, kan du læse mere her.

  Vandring

  Der findes fine vandrestier over store dele af Kreta, og fra Platanias kan du blandt andet vandre til Frakiana. Akrotiri er et andet smukt område med flere vandrestier.
  Aktiviteter og seværdigheder
  I Platanias og Agia Marina tilbydes minigolf, og i Kato Daratso er der mulighed for at spille bowling. I Chania finder du aktiviteter som Escape Rooms, minigolf og gokart.
  Læs mere om aktiviteter på Kreta.
  Chania er en perfekt seværdighed, som ligger ikke alt for langt væk. Byen er øens næststørste, og det er først og fremmest den gamle bydel med sine smalle gader og charmerende små pladser, feriegæsterne flokkes til. Også området omkring den maleriske havn er populært og byder på mange velbevarede bygninger fra både tyrkertiden og den venetianske tid.
  Udflugter
  Elafonissi
  Elafonissi
  Et paradis på Kretas sydvestkyst med hvidt sand og glitrende turkisblåt hav. Den indbydende lagune med krystalklart vand indbyder til svømmeture, snorkling og afslapning på stranden. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
  Læs mere om udflugten
  Jeepsafari - hemmeligheden bag Kretas vin og oliven
  Jeepsafari - hemmeligheden bag Kretas vin og oliven
  Tag med på en jeepsafari, hvor du får viden om oliven, vin og det kretensiske køkken. Frokost med drikkevarer indgår.
  Læs mere om udflugten
  Boat trip daily
  Boat trip daily
  Grib chancen for at tage med på en herlig bådtur og glæd dig til en halvdagsudflugt med sol, svømmeture og snorkling ud for øen Theodorou.
  Læs mere om udflugten
  Balos "The Blue Lagoon" og Gramvoussa
  Balos "The Blue Lagoon" og Gramvoussa
  Heldagsudflugt til Balos-lagunen og den herlige strand på øen Gramvoussa. Havet, bjergene og det krystalklare lagunevand er med til at gøre denne udflugt til en uforglemmelig oplevelse! Mad og drikke indgår ikke.
  Læs mere om udflugten
  Jeepsafari på White Mountain
  Jeepsafari på White Mountain
  Tag med på en heldagsudflugt til Kretas 'hvide bjerge', hvor du kan opleve den storslåede natur og samtidig få et indblik i øens kultur og historie. Frokost og drikkevarer indgår.
  Læs mere om udflugten
  Samariakløften
  Samariakløften
  En spændende tur gennem smukke omgivelser og med en cirka 18 kilometer lang vandretur i den berømte Samariakløft. Heldagsudflugt fra tidlig morgen til om aftenen. Let morgenmad indgår.
  Læs mere om udflugten
  En skål for Kreta
  En skål for Kreta
  Halvdagsudflugt gennem Kretas smukke landskab og spændende kultur. Du får også indblik i græske specialiteter som olivenolie og vin. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
  Læs mere om udflugten
  Jeepsafari i solnedgangen
  Jeepsafari i solnedgangen
  I østen stiger solen op, den spreder guld på sky ... Det betyder samtidig, at den går ned i vest, og det nyder vi godt af på denne udflugt. Vinsmagning og småretter indgår.
  Læs mere om udflugten
  Cykelture på det vestlige Kreta
  Cykelture på det vestlige Kreta
  Udforsk Kretas smukke natur på to hjul - en dejlig oplevelse for hele familien! Udflugten tilbydes på forskellige niveauer, og der findes både hel- og halvdagsture.
  Læs mere om udflugten
  Meze - mæt og glad!
  Meze - mæt og glad!
  Tag med på denne udflugt og glæd dig til at nyde en række velsmagende retter i form af græske meze. Forskellige meze-retter samt vin, vand og raki indgår.
  Læs mere om udflugten
  Kreta under overfladen
  Kreta under overfladen
  En enestående mulighed for at udforske den fascinerende kretensiske havbund og samtidig opleve en af de smukkeste bugter på sydkysten.
  Læs mere om udflugten
  Sådan kommer du omkring
  En lejebil er en bekvem måde at opleve Kreta på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

  Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
  Der går lokalbusser fra Platanias langs hele kysten ind til Chania. Det lokale busnet er velfungerende, og busser trafikerer de fleste byer. Det er forholdsvis billigt at tage en taxi, og taxiholdepladsen findes ved torvet i Platanias. Det er som regel nemt at praje en taxi til at køre mellem Chania og hotellerne - aftal gerne prisen med chaufføren, før du sætter dig ind i bilen. Der er også mulighed for at leje cykel og knallert.
  Fakta

  Vores service på rejsemålet

  I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

  Rejser med omtanke

  Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

  Vaccinationer

  Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

  Love og normer

  Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

  Hotelskat i Grækenland

  De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

  Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

  Valuta og kreditkort

  Euro (EUR). Hæveautomater findes.
  Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

  Tidsforskel

  Dansk +1 time.

  El

  220 V

  Sprog

  Græsk.
  Vejr og klima
  • januar
  16°9°
  3
  Solskinstimer pr. dag
  16°
  Vandtemperatur
  20
  Regnfri dage
  • februar
  16°9°
  4
  Solskinstimer pr. dag
  15°
  Vandtemperatur
  18
  Regnfri dage
  • marts
  17°10°
  6
  Solskinstimer pr. dag
  15°
  Vandtemperatur
  23
  Regnfri dage
  • april
  20°12°
  8
  Solskinstimer pr. dag
  16°
  Vandtemperatur
  24
  Regnfri dage
  • maj
  23°15°
  10
  Solskinstimer pr. dag
  19°
  Vandtemperatur
  27
  Regnfri dage
  • juni
  27°19°
  11
  Solskinstimer pr. dag
  22°
  Vandtemperatur
  28
  Regnfri dage
  • juli
  29°22°
  12
  Solskinstimer pr. dag
  24°
  Vandtemperatur
  30
  Regnfri dage
  • august
  29°22°
  11
  Solskinstimer pr. dag
  25°
  Vandtemperatur
  30
  Regnfri dage
  • september
  27°19°
  9
  Solskinstimer pr. dag
  24°
  Vandtemperatur
  28
  Regnfri dage
  • oktober
  24°17°
  6
  Solskinstimer pr. dag
  22°
  Vandtemperatur
  26
  Regnfri dage
  • november
  21°14°
  5
  Solskinstimer pr. dag
  20°
  Vandtemperatur
  23
  Regnfri dage
  • december
  18°11°
  4
  Solskinstimer pr. dag
  17°
  Vandtemperatur
  19
  Regnfri dage
  Fly og transfer

  Flyvetid

  Ca. 3 timer og 30 minutter.

  Afrejse

  Spies tilbyder charterrejser til Platanias i sommerhalvåret.

  Du kan desuden rejse til Platanias med rutefly.

  Flyet lander i Chania Lufthavn.
  Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Platanias. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Chania Lufthavn til dit hotel er ca. 50 minutter (ca. 30 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via Agia Marina, og så er køretiden ca. 1 time og 10 minutter. Læs mere om transfer.

  Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

  Easy Travel

  Bor du på Sunprime Platanias Beach og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel med bl.a. 10 kilo ekstra bagage og indtjekning af bagage på hotellet. Har du tilkøbt transfer, kører bussen desuden direkte til dit hotel uden stop ved andre hoteller.

  Find din rejse til Platanias (Chaniakysten)
  Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
  Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
  Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
  Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.