Se hoteller (13)

Rejser til Platanias (Chaniakysten)

Platanias er en af de smukke badebyer langs Chaniakysten - her kan du holde ferie med hele familien. For en ferie i voksne rammer skal du se nærmere på vores elegante Sunprime Platanias Beach.

Platanias er den største af en række feriebyer på Chaniakysten. Området passer perfekt til dig, der vil fylde ferien med sjov og fornøjelser, for her er et centrum med restauranter, natteliv og butikker. Det ca. 10 km lange, fortryllende strandlandskab skifter hele tiden karakter; vekslende mellem hvide og rødlige nuancer - nogle steder med lavvande og andre steder med høje bølger, der ruller tungt ind fra det åbne hav.

Når du rejser med Spies, har du flere gode hoteller at vælge mellem, og de fleste af dem ligger direkte på eller i nærheden af stranden. Bag Chaniakysten bølger frodige, grønne bakker op mod de høje bjergmassiver, hvor det er populært at vandre og cykle. I de små landsbyer, der er omgivet af olivenlunde, kan du stoppe op og spise frokost på en lokal taverna.

Bo endnu bedre med Spies

Sunprime Platanias Beach er vores første Sunprime-hotel på Kreta. Hotellet passer perfekt til voksne, der rejser uden børn. Hotellet ligger midt på stranden i gåafstand til Platanias. Her kan du se frem til en ferie i smagfulde omgivelser med spaafdeling, motionsrum, restaurant og egen beach bar, hvor du kan indlede aftenen med en drink i solnedgangens skær. Skal ferien være ekstra luksuriøs, kan du bestille et værelse, hvor du kan hoppe direkte i poolen fra din egen terrasse.

Børnevenlige hoteller

Naturligvis har vi også en klynge af rigtig gode familiehoteller at vælge mellem i Platanias. Rejser du med børn, bor du allerbedst på vores Top Selection-hotel Minoa Palace Resort & Spa - et luksushotel i ordets bedste forstand med spa og børnepool i fantastiske omgivelser nær stranden. Hvis en lejlighed passer bedre til dig og din families ønsker, har vi flere børnevenlige alternativer som eksempelvis Majestic.

Chania

Byen er øens næststørste med ca. 70.000 indbyggere. Det er hovedsageligt den gamle velbevarede bydel med de smalle gader og charmerende torve, der tiltrækker turisterne. Omkring den smukke havn, er der mange bygninger fra den venetianske og tyrkiske epoke, som er velholdte og i god stand. Her er der livligt fra morgen til aften, og i løbet af højsæsonen kan du forvente trængsel, når du skal rundt.

I midten af byen ligger markedshallen, og den bør du helt klart opleve. Mærk stemningen, se på udvalget af varer og duft til aromaen af frugt, grønt, honning, urter og blomster. I Chania er der også gode shoppingmuligheder med alt fra små hyggelige butikker til store kendte butikskæder, hvor du helt sikkert kan finde den perfekte souvenir fra din rejse.

Tips og nyttig info
 • Sunprime Hotels
 • Familiehoteller
 • Luksushoteller
 • Hoteller på stranden
 • Kilometerlange strande
 • Mange restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Platanias (Chaniakysten)

Vejr og klima
 • januar
16°9°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
16°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°10°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
20°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
27°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
29°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • oktober
24°17°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°14°
5
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
18°11°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
En ca. 10 km lang sand- og grusstrand løber langs hele Chaniakysten. I og omkring Platanias er der hovedsageligt tale om sandstrande. På nogle dele af stranden er der flade kalksten i vandet. Omkring havnen i Platanias kan du prøve vandsport som eksempelvis jetski og paragliding. På stranden kan du også leje liggestole.

Stranden i Platanias

Byen Platanias har en udmærket om end ikke særlig børnevenlig sandstrand, som ca. 200-300 m vest for lystbådehavnen går over i en smallere og mere stenet strand. Vil du opleve undervandslivet, er det her, du skal snorkle. Landlig idyl finder du ca. 1 km vestpå ved udmundingen af floden Jordanos. Her kan man visse aftener i juni og juli se havskildpadder lægge deres æg, som udklækkes i månedsskiftet juli/august.

Chryssi Akti

"Den gyldne strand" ca. 1 km vest for Nea Chora har behagelig sandkvalitet, en lidt stenet havbund og er relativ lavvandet og børnevenlig. Stranden besøges mest af skandinaviske gæster fra de nærliggende hoteller og har udlejning af liggestole og parasoller. Her er også enklere serveringssteder, som tilbyder lettere måltider og kolde drikke.

Fallassarna

En fantastisk badeoplevelse med flere kilometer lang, gylden sandstrand og krystalklart vand. Gode snorklingmuligheder ved de stenrev, som ligger et par hundrede meter ude. Selv om der efterhånden er en del faciliteter på stranden, kan man stadig finde sin egen badebugt.

Elafonissi

"Kretas Maldiverne" er en imponerende lagune på Kretas sydvestlige spids. Stranden er børnevenlig og har fantastiske farvenuancer, men er meget påvirkelig over for syd- og sydvestlige vinde, som pisker sandet op til hårdere sandvinde.

Marathi

Denne lille badebugt på Soudabugtens nordlige side er specielt indbydende, når nordkystens strande er plaget af bølger fra nord. Den lille børnevenlige strand har nærliggende tavernaer og et lille sportscenter med bådudlejning. På den anden side af havnen ligger badeklubben for officererne fra NATO-baserne.

Preveli

Neden for klostret Moni Preveli på sydkysten ligger Preveli Beach. På stranden vokser der palmer, som ifølge sagn og fortællinger skød op, efter søfarere sad på stranden og spyttede dadelkerner ud for flere hundrede år siden. Stranden er relativt lille og kan nås via en sti.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Platanias i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Platanias med rutefly.

Flyet lander i Chania Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Platanias. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Chania Lufthavn til dit hotel er ca. 50 minutter (ca. 30 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via Agia Marina, og så er køretiden ca. 1 time og 10 minutter. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på Sunprime Platanias Beach og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel med bl.a. 10 kilo ekstra bagage og indtjekning af bagage på hotellet. Har du tilkøbt transfer, kører bussen desuden direkte til dit hotel uden stop ved andre hoteller.
Mad, drikke og natteliv
Stort udvalg af restauranter og tavernaer omkring torvet i Platanias, men også lige udenfor. I Chania er der mere end 100 restauranter og tavernaer at vælge mellem, især omkring havnen.

Maden i Chania

I Chaniaområdet er der sikkert over tusind spisesteder. Her er alt fra souvlatsidikos, hvor man kan købe fyldte pitabrød, fisketavernaer ved havet til hyggelige små restauranter i bjergene, som serverer lammegryden tsigariasto. Inde i den gamle del af Chania ved den venetianske havn er der mange hyggelige spisesteder.

Øl og vin

Øl hedder bira, og de fleste licensfremstillede mærker er repræsenteret her på Kreta. Ønsker du at drikke vin til maden, bestiller du en flaske, krasi. Aspro er hvidvin, og kokkino er rødvin. Der produceres mange gode hvidvine på Kreta. En kendt hvidvin er retsina, som har smag af harpiks fra lagringsfadet.

Souvlatsidikobarerne

Det græske svar på vores pølse- og burgerbarer. De har oftest åbent hele dagen. Her serveres der grillspyd med eller uden pita, giro (det vi kalder kebab) og anden grillet mad.

Estiatoria

Enklere restauranter med hjemmelavet mad. De har åbent, til der ikke er mere mad omkring ved frokosttid. Der er ikke noget menukort. Man går blot ind og ser, hvad køkkenet har at tilbyde.

Psistaria

Serverer grillede retter samt en del forretter og salater. Kvalitet og stemning varierer fra sted til sted.

Mezedoupolia

Minder mest om en bar, hvor der serveres småretter. Folk kommer hertil for at drikke ouzo, vin eller raki, som serveres sammen med fade med meze, dvs. småretter og forskellige snacks.

Tavernaer

Findes overalt i alle prisklasser og med nogenlunde samme menu. Ofte både sti schara (grillet) og tis katserolas (mad direkte fra gryden). Meget af det, der serveres på tavernaerne, er hel- eller halvfabrikata, som varmes op.
Der er gode muligheder for at feste og gå i byen i Platanias. Nattelivet i Platanias er bedst om sommeren, hvor der er flere natklubber, mens Chanias natteliv er at foretrække både forår og efterår.

Chania – natteliv med fart på

Nattelivet i Chania pumper derudad, særligt i juni og august. Vil du på natklub, skal du ikke gøre det før midnat, og du skal ikke regne med at være hjemme før kl. fem om morgenen. Ved den venetianske havn i Chania ligger der masser af caféer, barer og natklubber. Der er et ret trendy natteliv i Platanias, som du f.eks. kan opleve på en beach club ved et af de populære strandafsnit. De fleste gæster er grækere omkring 20-årsalderen. Her fester og danser man både til græsk og international musik.
Shopping
I Platanias har du rig mulighed for at shoppe. Her er en del forretninger, souvenirbutikker, blomsterhandler, supermarkeder og et apotek. Hvis du virkelig vil shoppe igennem, er Chania stedet at tage hen.

Chania

Chania er kendt for sin shopping: lædervarer, sko, tøj, tekstiler, keramik, krydderier, olivenolie, sølv- og guldsmykker, musik og souvenirs. Butikker og forretninger ligger overalt i byen, så det er bare at starte fra den ene ende, indtil man finder noget godt. De dyrere forretninger med mærkevaretøj finder du på Andreas Papandreou Street (fhv. Dimokratias) og Tzanakakis Street. Her er også større internationale forretninger. Hvis du vil købe guldvarer, kan det godt betale sig at prutte om prisen, men vær realistisk og respektfuld. Det meste guld er 14 karat, og du kan ofte prutte en tredjedel af prisen. Sølv af varierende kvalitet sælges i de fleste souvenirbutikker.

Musik

Musik kan du også roligt købe med hjem. Grækenland har en blomstrende musikindustri. Køb f.eks. traditionel bouzoukimusik, såkaldt rebetiko, kretensisk folkemusik eller moderne græsk musik.

Markedshallen i Chania

I markedshallen finder du fisk, kød, grøntsager og frugt, brød og kager og en hel del krydderier.

Kreditkort

Kreditkort kan ikke altid anvendes. Visse kort, som f.eks. Diners, er i princippet helt umulige at anvende. De mest anvendelige kreditkort er VISA, American Express, Eurocard og MasterCard.

Markeder i området

Grib chancen for at besøge et af de traditionelle markeder. Hvis man ikke vil handle, kan man altid gå derhen for at opleve menneskemyldret.
Aktiviteter og seværdigheder
I Platanias og Agia Marina er minigolf og vandsport populære aktiviteter. I Kato Daratso kan du tage familien eller vennerne med til et spil bowling, og i Chania finder du aktiviteter som dykning, escape rooms, minigolf og gokart. Det er populært at besøge biografen og at spille bowling i Soudabugten.

Aktiviteter på Kreta

Kreta er som skabt til en aktiv ferie. Her er noget for hele familien. Både i Chania og Rethymnon finder du populære cykelruter, som hele familien kan udforske. Kreta er også kendt for sine mange vandrestier, specielt E4 European Footpath. Har man lyst til at være aktiv på stranden, er der masser af vandsportsaktiviteter at vælge mellem såsom jetski, faldskærm efter en båd, vandcykler m.m. Hvis man ønsker at se nærmere på livet under havoverfladen, kan man dykke både i Chania og i Rethymnon. I Chania ligger også Golden Fun Bowling, en bowlinghal med aktiviteter for hele familien. Spørg din Spies-guide om åbningstider og tips.

Bjergvandring

Kreta består i princippet af én lang bjergkæde fra vest til øst. Man behøver oftest ikke bevæge sig langt for at kunne nyde den smukke natur, men ægte bjergvandrere tager som regel op til Omalosplateauet og Kallergi, som er en vandrestation. Naturen er måske mest storslået om foråret, når det hele eksploderer i frodig grøn natur. En af vandreruterne fører op til Theriso, en smuk lille bjergby. Vejen dertil følger bækken, som snor sig gennem bunden af kløften, og overalt vokser der store platantræer. Tag den tidlige morgenbus fra Chania. Efter ca. 40 minutter er du fremme. Nyd en kop kaffe på en af byens tre tavernaer, inden du begynder vandreturen over bjergryggen ned til byen Meskla i vest. Undervejs kan du spise frokost i byen Zourva.

Mountainbike

Vestkretas dominerende bjergkæde hedder Lefka Ori, "de hvide bjerge". Her er der ofte sne på bjergtoppene helt ind i juni måned. Der arrangeres meget populære mountainbikeudflugter med start fra højplateauet Omalos.

Dykning

For små fem år siden lempede de græske myndigheder på deres benhårde forbud mod dybdedykning. Årsagen til deres tidligere så strikse indstilling var, at der findes arkæologiske skatte stort set overalt i de græske have. Nu har man givet visse autoriserede dykkercentre tilladelse til at dykke på udvalgte steder.

Et af dykkerområderne ligger ud for øen Thodorou. Her har man fået tilladelse til at dykke i et område, hvor et tysk Messerschmidtfly styrtede ned under slaget om Kreta i 1941.

Snorkling

Marinelivet rundt om Kreta er delvist ødelagt, fordi man førhen fiskede med dynamit, hvilket har ramt fiskelivet hårdt. Vil du se noget under havoverfladen, skal du snorkle der, hvor havbunden er stenet og grøn som f.eks. ved:

• Afrata Bay på halvøen ud for Kolimbari
• Stenrevet vest for lystbådehavnen i Platanias
• Stenrevet ud for Falassarna
• Stenrevet ud for Elafonissi
• Stenrevet ud for Gramvousa

Knossos

Knossos blev udgravet af Arthur Evans i første halvdel af 1900-tallet og er i dag en meget populær seværdighed. Knossos var tidligere minoernes sommerpalads og ligger lige uden for Heraklion, ca. 150 km øst for Chania. På museet kan du se fund fra udgravningen og en række gamle vægmalerier. Man kan komme hertil på arrangerede udflugter, og en guidet tur er at anbefale.

Akrotiri - et naturbeskyttet område

Akrotiri er et naturbeskyttet område øst for Chania. Her er et helt eventyrligt fugle- og planteliv, som især er værd at opleve i foråret. Halvøen derudover har to seværdige klostre, Agia Triada og Gouverneto. Fra sidstnævnte kan du gå 5 km ad en stenet sti til ødeklostret Moni Katholiko.

Arkadiklostret

Dette smukke kloster spillede en central rolle i den kretensiske frihedskamp mod osmannerne. Her kan du se en række fantastiske ikoner og en oprindelig facade fra 1500-tallet.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Kreta på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.

Lokalbusser

Lokalbusser kører fra Platanias langs kysten ind til Chania. Det lokale busnet fungerer godt, og taxi er forholdsvis billigt. Busserne kører i de fleste byer. Billetter kan købes på billetkontorerne, som ligger ved busstationerne.

Cykel og scooter

Du kan leje en cykel eller en scooter, hvis du vil se byen på egen hånd.

Taxi

Taxistationen ligger ved torvet i Platanias. Taxi mellem hotellerne og Chania er som regel lette at få fat på. Aftal gerne prisen med chaufføren, inden du sætter dig ind i taxien.

Busser

Spørg altid hvor bussen kører hen, inden du står på! Busnumre eksisterer ikke. I bedste fald sidder der et skilt i vinduet, som angiver, hvor bussen kører hen. Lokalbusserne fra KTEL kører i princippet overalt på øen. Hovedbusstationen ligger inde i Chania. Du kan købe billet på busstationen, men de sælges også i visse kiosker og minimarkeder, som ofte skilter med, at de sælger busbilletter. Eftersom busserne ikke har tidsbestemte holdepladser langs vejene, er det svært at forudsige, hvornår bussen kører langs en bestemt buslinje. Langs nordkysten kører der langtursbusser med aircondition mod hovedbyen Heraklion.

Lokalbusser

Galatas- og Kato Daratsos-bussen standser ved 1886-torvet i Chania og har endestation ved hotel Panorama i Kalamaki. Souda-bussen standser ved markedspladsen. Busserne kører ret ofte, ca. en gang hver halve time.

Langtursbusser

Langtursbusserne er grønne, og deres endestation er busstationen i Chania. Fra Platanias og Agia Marina afgår busserne ret ofte, ca. en gang hver halve time. Du kan køre i bus til alle større byer på Kreta, men busserne afgår ikke så ofte.

Taxi

Taxiholdepladsen ligger på 1886-torvet i Chania, og der er som regel altid taxier døgnet rundt. Men du kan naturligvis også praje en taxi langs vejen, hvis du ikke befinder dig i nærheden af en taxiholdeplads. Taxi er et godt alternativ til bus, hvis man er 3-4 personer, som rejser i samme bil. Chaufførerne skal anvende taxameter og har forskellige takster afhængig af, om man kører i indre by eller i yderområderne. Efter midnat stiger taksten til det dobbelte. Aftal en fast pris inkl. drikkepenge i forvejen, hvis du planlægger en længere tur i taxi. Nogle taxichauffører lever udelukkende af at køre turister rundt på udflugter. Turene kan vare fra et par timer til hele dage.

Cykel og scooter

På Kreta kan du leje cykel eller scooter. Det er en nem måde at se mere af både dit eget ferieområde og også de nærliggende byer langs Chaniakysten.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Langs Chaniakysten løber en stærkt trafikeret gennemkørselsvej, som man skal krydse for at komme til stranden fra hotellerne syd for vejen. Det varme vand opvarmes tit med solenergi, og temperaturen kan derfor variere. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn
Mange rejser til Kreta med børn, både en, to og tre gange. Det vigtigste er, at du vælger et børnevenligt hotel, som passer godt til en familieferie. Når du først er på plads, går tiden helt af sig selv med spændende udflugter, nye smagsoplevelser på tallerkenen og selvfølgelig badesjov og leg på stranden.

Legepladser

Nogle steder finder du kommunale legepladser, som bare står og venter på at blive indtaget af børnene. Mange hoteller og restauranter har dog også legepladser til gæsternes børn. Vær opmærksom på, at disse ikke holder skandinavisk standard.

Barnestole og barnesæder

På familierestauranterne med legeplads og børnemenuer finder du ofte barnestole. Hvis du lejer en bil og vil have et barnesæde med, kan vi anbefale et af de store biludlejningsfirmaer. Det koster normalt ikke ekstra. Det er dog vigtigt at være ude i god tid, hvis du vil være sikker på at få et barnesæde til dit barn. Sæderne er ofte af enklere model uden fempunktssele. Selepuder kan ikke lejes eller købes på Kreta.

Barnevogn

Chaniaområdet er ikke specielt barnevognsvenligt, men det kan alligevel være en god idé at have en barnevogn med. På mange spisesteder er der f.eks. ingen barnestole, så barnevognen kan være det bedste alternativ, hvis du ikke vil have dit barn i skødet. Paraplyklapvogne er mest praktiske.

Shopping for børn

Chania og Platanias har en række butikker, som sælger legetøj. Udbud og prisniveau i de velassorterede butikker er nogenlunde det samme som i Danmark.

Babymad og bleer

Kan købes i supermarkeder og på apotek.

Maden på restauranterne

Sultne børn er nemme at stille tilfredse på byens restauranter og caféer. På souvlakibarerne kan man få forskellige grillspyd: souvlaki me pita (grillspyd i pitabrød), giro me pita (kebab), kalamaki eller zita (lille grillspyd til at holde i hånden). Mange restauranter har også grillet kylling og andre grillretter på menukortet. Turisttavernaerne serverer pizzaer i amerikansk sti. De klassiske, lokale tavernaer har ingen børneportioner, men mange af retterne er populære selv hos kræsne børn, f.eks. kødboller, tzatziki, pommes frites, pastitsio/makaronibudding, spaghetti med kødsauce eller fyldte tomater. Hvis du er heldig, er der måske kretensisk pilaffi på menukortet, en risret med lam eller kylling, som de mindste plejer at synes om. På Kreta er det almindeligt, at man blander pilaffien med yoghurt eller tzatziki til børnene.

Vandland

Limnoupolis uden for Chania har både vandrutsjebaner til de større børn og en stor børnepool til de mindre. Børn under fire år må ikke benytte vandrutsjebanerne. Limnoupolis ligger 7,5 km syd for Chania, og i højsæsonen kører der busser hertil.
Udflugter
Elafonissi
Elafonissi
Et paradis på Kretas sydvestkyst med hvidt sand og glitrende turkisblåt hav. Den indbydende lagune med krystalklart vand indbyder til svømmeture, snorkling og afslapning på stranden. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari med kretensiske smage
Jeepsafari med kretensiske smage
Tag med på en jeepsafari, hvor du får viden om oliven, vin og det kretensiske køkken. Frokost med drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nu har du chancen for at tage med på en bådudflugt, der bliver til et minde for livet. En herlig halvdagstur med sol, svømning og snorkling ud for øen Theodorou. Lokale drikkevarer ombord indgår.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Tag med på en heldagsudflugt til Kretas 'hvide bjerge', hvor du kan opleve den storslåede natur og samtidig få et indblik i øens kultur og historie. Frokost og drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Samariakløften
Samariakløften
En spændende tur gennem smukke omgivelser og med en cirka 18 kilometer lang vandretur i den berømte Samariakløft. Heldagsudflugt fra tidlig morgen til om aftenen. Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari i solnedgangen
Jeepsafari i solnedgangen
I østen stiger solen op, den spreder guld på sky ... Det betyder samtidig, at den går ned i vest, og det nyder vi godt af på denne udflugt. Vinsmagning og småretter indgår.
Læs mere om udflugten
En skål for Kreta
En skål for Kreta
Tag med på en halvdagsudflugt gennem Kretas imponerende landskab og få indblik i græske specialiteter som olivenolie og vin. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Cykelture på det vestlige Kreta
Cykelture på det vestlige Kreta
Udforsk Kretas smukke natur på to hjul - en dejlig oplevelse for hele familien! Udflugten tilbydes på forskellige niveauer, og der findes både hel- og halvdagsture.
Læs mere om udflugten
Meze - mæt og glad!
Meze - mæt og glad!
Tag med på denne udflugt og glæd dig til at nyde en række velsmagende retter i form af græske meze. Forskellige meze-retter samt vin, vand og raki indgår.
Læs mere om udflugten

Find din rejse til Platanias (Chaniakysten)
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.