Se hoteller (31)

  Rejser til Rethymnon

  Rethymnon er charmerende og græsk helt ind til benet! Glæd dig til at indtage den 12 km lange strand, som strækker sig hele vejen gennem byen.
  Rethymnon er en mellemstor by, der ligger i maleriske omgivelser på Kretas nordkyst. At området er blevet så populært hos vores gæster, skyldes naturligvis stranden, som strækker sig fra centrum og hele vejen mod øst. Lang, bred og velholdt. Strandpromenaden er fyldt med gode restauranter og udeserveringer, som er populære hos både feriegæster og lokalbefolkning. Selv om her er mange turister - især i højsæsonen - er Rethymnon også en helt almindelig græsk by med en lang historie og et rigt hverdagsliv samt masser af butikker og forretninger til dem, der gerne vil krydre ferien med lidt shopping. Om sommeren spærres nogle af byens gader af for biltrafik og bliver til en gågade, som summer af liv og stemning.

  En by med lang historie

  Rethymnons gamle bydel er en blanding af venetiansk, tyrkisk og græsk arkitektur, og det er her, mange af de lokale bor. På lune sommeraftener mødes kvinderne i de smalle gader for at sludre, mens mændene slår deres folder på den lokale kafenion. Længst ude i den gamle bydel troner det imponerende venetianske fort, Fortezza, fra 1500-tallet langt op over byens tage. Rethymnons centrale beliggenhed gør også byen til et godt udgangspunkt for udflugter rundt på Kreta.

  Bo tæt på stranden i Rethymnon

  Når du bestiller din rejse hos Spies, har du et stort udvalg af hoteller tæt på stranden at vælge imellem. Du kan både bestille med og uden All Inclusive, holde ferie i en lejlighed eller skrue helt op for selvforkælelsen på et hotel med spaafdeling. Spies har hoteller i alle prisklasser, så du kan altid finde et hotel, der passer til din tegnebog.
  Tips og nyttig info
  • Prisvenlige hoteller
  • Hoteller tæt på stranden
  • All Inclusive
  • Gode shoppingmuligheder
  • Restauranter og natteliv
  • Kilometerlange strande
  Filtrér og søg rejse

  Spies' gæster om Rethymnon

  Strand
  Rethymnon er en mellemstor by beliggende i fine omgivelser på en odde på Kretas nordkyst med en 12 km lang sandstrand, som strækker sig fra centrum og hele vejen mod øst - lang, bred og velholdt. Stranden består hovedsageligt af gyldent sand, som gør vandet noget grumset, Dele af stranden består også af sten, og visse steder bliver det hurtigt dybt, men der er lavvandet tættest på centrum. På stranden er der udlejning af liggestole samt vandsportsaktiviteter og volleyballbaner. Understrømme og hårde nordlige vinde kan forekomme i kortere perioder om sommeren. Der findes brusere en del steder langs stranden.

  Strandpromenadens mange hyggelige restauranter og udeserveringer er populære både blandt turister og lokale, og stranden er velbesøgt i højsæsonen.

  I centrum mellem den gamle venetianske havn og den nybyggede marina findes en lavvandet sandstrand, hvor vandet som regel er roligt. Her bør man pga. det stillestående vand ikke bade, selv om det kan være fristende. Lokalbefolkningen tager hellere til strandene uden for byen. Cirka 10 kilometer øst og vest for byen ligger der mange fine bugter med krystalklart vand samt et spændende undervandsliv.

  Skik og brug på strandene

  I Rethymnon bader og soler mange topløs, men det er ikke noget, den ældre generation af grækere ser på med blide øjne. Tag en T-shirt eller en tynd skjorte på, når du forlader stranden, også selv om det bare er for at krydse gaden og købe en is. Uofficielle nudiststrande findes langs hele sydkysten, hvoraf Skinaria nok er den mest kendte.

  Baja Beach Club

  Byens eneste badeanlæg ligger i direkte forbindelse med den lange strand og ved siden af hotellet Creta Palace. Her er rent og pænt og findes faciliteter som børnepool, store græsplæner, legeplads, restaurant og bar. Baja Beach Club er et godt alternativ til stranden, når det røde flag er hejst, eller hvis du gerne vil have en pause fra sandet.
  Læs mere om strande på Kreta.
  Mad, drikke og natteliv
  Rethymnon har et stort udvalg af tavernaer og restauranter. Om sommeren lukkes vejen fra Den ukendte soldats torv til havnen af for trafik og bliver til en gågade, hvor det er hyggeligt at slå sig ned for et måltid mad på en restaurant. Der ligger også hyggelige tavernaer i den gamle bydel og ved havnen neden for fæstningen.

  Udforsk smagen af Rethymnon

  Kunne du tænke dig at opleve Rethymons madscene bag kulisserne, kan du deltage i en madvandring, hvor kyndige guider tager dig med til de bedste steder at smage og/eller købe højdepunkterne fra det græske køkken.
  Rethymnon har et livligt natteliv. Det mest populære område starter for enden af Odos Arkadiou ved den venetianske havn og strækker sig helt frem til den stenbelagte bakke op mod fæstningen. Her ligger barerne, restauranterne og natklubberne side om side, og der bydes på alt fra dansemusik til bouzouki. Hvis du er på udkig efter et roligere natteliv, kan vi anbefale de små ouzerier, som først og fremmest findes i den gamle bydel samt neden for fæstningens nordlige mur.
  Læs mere om nattelivet på Kreta.
  Shopping
  I Rethymnon findes der små og store butikker og forretninger i nærheden af hotellerne. Her består udvalget både af elegante varer og typiske lokale produkter. Fra Den ukendte soldats torv og i retning mod Fortezzaen langs havnepromenaden ligger der mange souvenirbutikker, hvor man kan købe alt fra postkort til badetøj. I den gamle bydel er der mange gallerier, butikker, boghandler og almindelige butikker. Her kan du også købe olivenolie, natursvampe, ouzo og fetaost med hjem. Om foråret skal du gå efter de gode kretensiske appelsiner, og om efteråret er vindruerne modne.

  Langs byens to største shoppinggader, Odos Arkadiou og Ethnikis, findes der et stort udvalg af internationale mærkevarebutikker, og i de små gader og stræder finder du mange unikke butikker med skindvarer og keramik. I Kountourioti kan du shoppe i mere eller mindre eksklusive butikker og forretninger. I Souliou, en smal og charmerende gade med mange små butikker, finder du guld- og sølvforretninger, keramik, skomagere, urteboder, ikonmalere og meget mere. Her ligger også byens eneste antikvariat. Gaderne Arkadiou og Ethnikis Antistaseos, som ligger i den gamle bydel, lukker for trafik ved 15-tiden hver dag i højsæsonen. Det er derfor mest behageligt at shoppe her om eftermiddagen. Du bør kun prutte om prisen i de såkaldte turistbutikker.

  Rethymnon

  Markedet ligger ved den nye marina på strandpromenaden og er ofte åbent torsdag formiddag. Om lørdagen åbner endnu et marked mellem busstationen og fodboldstadionet Sochora i Rethymnon.
  Læs mere om shopping på Kreta.
  Sport og træning
  Der er gode muligheder for at dyrke sport i Rethymnon.

  Dykning

  Dykning arrangeres af dykkerklubber i Rethymnon. Aktiviteter, kurser og dyk foregår dog andre steder, som klubberne arrangerer transport til. Du kan læse mere om dykkerture her.

  Snorkling

  Havet ud for Rethymnon er klart med fin sigtbarhed. Andre gode snorklingsteder på Kreta er Ammodi og Skinaria på sydkysten samt Balí, som ligger omkring 30 km fra Rethymnon i retning mod Heraklion og anses for at være det bedste sted at snorkle.

  Vandring

  Kreta er en smuk ø at vandre på, og i området omkring Rethymnon findes flere maleriske dale og raviner. Den mest kendte er Kourtaliotiko-kløften med Megalos-floden, der munder ud ved den fine Preveli-strand.

  Cykling

  Omgivelserne omkring Rethymnon er velegnet til cykling, og du kan finde information om gode cykelruter her.

  Vil du leje cykel, udlejes forskellige slags cykler hos Auto Moto Sport.
  Aktiviteter og seværdigheder
  Rethymnons beliggenhed gør byen til et godt udgangspunkt for at se mere af Kreta. I Rethymnons omgivelser er der mange hyggelige udflugtsmål: byzantinske kirker, klostre, strande og charmerende landsbyer som Adele, Pigi, Agia Paraskevi og Mesi. I Rethymnon er der også mulighed for at køre gokart og spille billard.

  Klatring

  Rethymnons omgivelser består af 75 % bjerge, så her er nærmest uanede muligheder - og selvfølgelig høj efterspørgsel - på aktiviteter i naturen. Organiserede klatreture for turister findes endnu ikke. Du kan dog kontakte Rethymnons bjergklatreklub, som indimellem stiller en guide til rådighed. Der kan også være mulighed for at deltage i klubbens eget program (Greek Association of Mountaineers).
  Læs mere om aktiviteter på Kreta.
  Rethymnons centrale beliggenhed på øen gør byen til et godt udgangspunkt for de fleste af Kretas interessante udflugtsmål. Rethymnon ligger på Kretas nordkyst og er med sine cirka 40.000 indbyggere øens tredjestørste by. Seværdighederne i Rethymnons gamle bydel er en blanding af venetiansk, tyrkisk og græsk arkitektur, og det er her, mange lokale indbyggere bor. På varme aftener sidder damerne i de smalle gader med deres traditionelle håndarbejde, mens mændene sidder tæt på kvarterets kafenion.

  Rethymnons historie går flere tusind år tilbage i tiden, og i den minoiske tidsperiode for 4.000 år siden var storbyen blot en fiskerby. I århundredernes løb har forskellige besættelsesmagter sat deres præg på byen, og man kan i dag se bygninger fra både den tyrkiske og den venetianske tid. Den dag i dag stikker flere minareter op i bybilledet og minder om den tyrkiske besættelse.

  Den gamle bydel

  Rethymnons gamle bydel byder på en venetiansk havn og charmerende smalle gader kantet af huse med en salig blanding af venetiansk, tyrkisk og græsk arkiktetur. Enkelte steder kan man også se den gamle bymur.

  Fortezzaen

  Fortezzaen, den venetianske fæstning, er en imponerende seværdighed med flere bygninger beliggende spredt over et stort område, hvorfra der er fin udsigt over Rethymnon. Indgangen ligger på fæstningens østlige side, og man kan komme hertil fra den sydlige Odos Melissinou, eller også kan man gå op ad Odos Kefalogiannis fra fæstningens nordlige side. Det anbefales at medbringe en guidebog over området.

  Rimondifontænen

  Rimondi-fontænen er fra 1600-tallet og ligger i hjertet af Rethymnons gamle bydel. I den tyrkiske periode var fontænen overdækket af en kuppel.

  Melidonigrotten

  Godt 30 km fra Rethymnon findes denne utrolig smukke drypstensgrotte, som spillede en vigtig rolle i Kretas kamp for selvstændighed.

  Archanes

  Archanes ligger godt 90 km fra Rethymnon og er et af øens største vindyrkningsområder, hvor der først og fremmest dyrkes druesorten rozaki, som anses for at være en af verdens fineste druer. Ifølge mytologien havde kong Minos sit sommerpalads i Archanes, og arkæologiske fund i området tyder på, at der her har været en hel minoisk by, idet der i antikken gik en stenbelagt vej mellem Knossos og Festos og forbi Archanes.

  Kato Zakros

  Det fjerdestørste minoiske palads på Kreta, som blev udgravet så sent som i 1960'erne. Paladset er omgivet af fascinerende levn efter en minoisk by.

  Agia Irini

  Et nonnekloster knap 5 km syd for Rethymnon. Klostret blev grundlagt i 981 e.Kr. og er et af øens ældste.

  Maroulas

  En by med en fantastisk udsigt ud over Adelianos og Pigianos Kambos, sletterne øst for Rethymnon. Her findes også interessante levn, især fra den venetianske tidsperiode. Den nemmeste måde at komme til Maroulas er i bil. Turen op til byen er meget stejl.

  Milikløften

  Ligger på en skråning oven for vejen godt 6 km fra Rethymnon, ikke langt fra Agia Irini. Den gamle del, som består af Pano og Kato Mili - den øvre og den nedre del - er meget smuk, og her starter Mili-kløften, som fører helt ned til Rethymnon. Vandet løber langs kløftens bund året rundt, hvilket giver en fantastisk vegetation og et rigt fugleliv. Udsigten er intet mindre end fortryllende; går du ned i kløften og vender næsen mod havet, ser du rester af et gammelt, pragtfuldt venetiansk hus på kløftens venstre skråning.

  Patsoskløften

  Patsos-kløften, også kaldet Agios Antonios' kløft, ligger godt 90 km fra Rethymnon og er en sand perle, I bjergvæggene findes en række små grotter, og i starten af kløften ligger et lille kapel. Mellem juni og oktober kan man gå gennem hele kløften. Turen tager cirka tre timer, og et par steder må man vade gennem højt vand. Det er dog nok blot at vandre et lille stykke for at nyde de enorme platantræers skygge til lyden af det fossende vand.

  Skildpadder

  Sandstranden i Rethymnon er et af de få steder, hvor den udryddelsestruede middelhavsskildpadde Caretta Caretta lægger sine æg i juni og starten af juli. Men allerede i starten af juni kan du, hvis du er heldig, se, hvordan de stikker hovedet op af havet og spejder ind mod land. Æggene udklækkes cirka to måneder senere, og så kravler de små skildpadder ned til havet. Det er først og fremmest på stranden i Pigianos Kampos samt neden for Sfakaki, at skildpadderne har deres reder. Begge steder ligger cirka 10 km øst for Rethymnon. Der er ingen strand, som er reserveret til skildpadderne, men de fleste samarbejder med foreningen Sea Turtle Protection Society of Greece. Det forventes, at du udviser respekt for skildpadderne og giver dem plads! Som en del af foreningens arbejde for at sikre skildpaddernes velbefindende er lamperne på stranden malet med sort farve på den side, som lyser ud mod vandet. Foreningens informationskiosk ligger på strandpromenaden, ikke langt fra turistkontoret.
  Udflugter
  Mezeaften - Othonas
  Mezeaften - Othonas
  En velsmagende rundrejse i det græske køkken, hvor der bydes på forskellige meze-retter. Meze-middag, vin og vand indgår.
  Læs mere om udflugten
  Jeepsafari – hemmeligheden bag Kretas vin og oliven
  Jeepsafari – hemmeligheden bag Kretas vin og oliven
  Tag med på en inspirerende udflugt med smuk udsigt over små kretensiske landsbyer, besøg på olivenoliefabrikker og vinsmagning på en vingård. Frokost indgår. Drikkevarer indgår ikke.
  Læs mere om udflugten
  Jeepsafari - ostefremstilling og et besøg i en klassisk hyrdehytte, mitato
  Jeepsafari - ostefremstilling og et besøg i en klassisk hyrdehytte, mitato
  På denne udflugt kan du opleve Kretas små byer, lære om øens historie og traditioner, møde de lokale, udforske en klassisk hyrdehytte – en såkaldt mitato – og smage kretensiske delikatesser. Frokost indgår. Drikkevarer indgår ikke.
  Læs mere om udflugten
  Sådan kommer du omkring
  En lejebil er en bekvem måde at opleve Kreta på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

  Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
  Den nye busstation ligger i den vestlige udkant af byen, i krydset mellem hovedvejen og kystvejen forbi fæstningen. På mange vejkort er det den gamle busstation, der er afbildet. Der kører også enkelte busser fra parken i centrum, og langs hovedegaden findes et par busstoppesteder, som er markeret med blå skilte med en hvid bus. Det kan dog hænde, at kun stolpen er tilbage, så hold øje med folkesamlinger langs gaden.

  I Rethymnon findes tre taxifirmaer: Radiotaxi, Taxi Kaklis og Taxi Ermis, og der er taxiholdepladser ved byparken, ved Platia Tesseres Martires og ved Platia Agnostos Stratiotis. Alle kører efter samme takster, og det er kutyme at runde beløbet op. Vær opmærksom på, at taxameteret er slået til under kørslen. Spørg gerne på hotellet, hvilket taxiselskab de anbefaler.
  Fakta

  Vores service på rejsemålet

  I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

  Rejser med omtanke

  Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

  Vaccinationer

  Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

  Love og normer

  Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

  Hotelskat i Grækenland

  De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

  Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

  Valuta og kreditkort

  Euro (EUR). Flere kontantautomater, blandt andet ved "Den ukendte soldats torv".
  Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

  Tidsforskel

  Dansk +1 time.

  El

  220 V

  Sprog

  Græsk.
  Vejr og klima
  • januar
  16°9°
  3
  Solskinstimer pr. dag
  16°
  Vandtemperatur
  20
  Regnfri dage
  • februar
  16°9°
  4
  Solskinstimer pr. dag
  15°
  Vandtemperatur
  18
  Regnfri dage
  • marts
  17°10°
  6
  Solskinstimer pr. dag
  15°
  Vandtemperatur
  24
  Regnfri dage
  • april
  20°12°
  8
  Solskinstimer pr. dag
  16°
  Vandtemperatur
  25
  Regnfri dage
  • maj
  23°15°
  10
  Solskinstimer pr. dag
  19°
  Vandtemperatur
  27
  Regnfri dage
  • juni
  27°19°
  11
  Solskinstimer pr. dag
  22°
  Vandtemperatur
  28
  Regnfri dage
  • juli
  29°22°
  12
  Solskinstimer pr. dag
  24°
  Vandtemperatur
  29
  Regnfri dage
  • august
  29°22°
  11
  Solskinstimer pr. dag
  25°
  Vandtemperatur
  29
  Regnfri dage
  • september
  27°19°
  9
  Solskinstimer pr. dag
  24°
  Vandtemperatur
  27
  Regnfri dage
  • oktober
  24°17°
  6
  Solskinstimer pr. dag
  22°
  Vandtemperatur
  26
  Regnfri dage
  • november
  21°14°
  5
  Solskinstimer pr. dag
  20°
  Vandtemperatur
  24
  Regnfri dage
  • december
  18°11°
  4
  Solskinstimer pr. dag
  17°
  Vandtemperatur
  19
  Regnfri dage
  Fly og transfer

  Flyvetid

  Ca. 3 timer og 30 minutter.

  Afrejse

  Spies tilbyder charterrejser til Rethymnon i sommerhalvåret.

  Du kan desuden rejse til Rethymnon med rutefly.

  Flyet lander i Heraklion Lufthavn.

  På udvalgte hoteller i Rethymnon kan du også flyve til Chania Lufthavn.
  Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Rethymnon. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Flyet lander i Heraklion eller Chania Lufthavn.
  Køretiden fra Heraklion Lufthavn til det første hotel i Rethymnon er ca. 1 time og 30 minutter med bus (ca. 80 km).
  Køretiden fra Chania Lufthavn til det første hotel i Rethymnon er ca. 1 time og 15 minutter (ca. 70 km).
  Læs mere om transfer.

  Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

  UDVALGTE TILBUD

  Vecchio
  primecomfort
  • Velegnet til voksne
  Vecchio
  Rethymnon, Kreta, Grækenland
  • Fly + 1-værelses lejlighed
  • 1 uge
  • Afrejse 27 apr 2023 fra København
  Fly + hotel, 1 uge
  27 apr 2023 fra København
  Jason
  Jason
  Rethymnon, Kreta, Grækenland
  • Fly + 1-værelses lejlighed
  • 1 uge
  • Afrejse 27 apr 2023 fra København
  Fly + hotel, 1 uge
  27 apr 2023 fra København
  Leonidas
  Leonidas
  Rethymnon, Kreta, Grækenland
  • Fly + 1-værelses lejlighed
  • 1 uge
  • Afrejse 27 apr 2023 fra København
  Fly + hotel, 1 uge
  27 apr 2023 fra København
  Find din rejse til Rethymnon
  Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
  Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
  Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
  Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.