Se hoteller (21)

Rejser til Rethymnon

Rethymnon er charmerende og græsk helt ind til benet! Glæd dig til at indtage den 12 km lange strand, som strækker sig hele vejen gennem byen.

Rethymnon er en mellemstor by, der ligger i maleriske omgivelser på Kretas nordkyst. At området er blevet så populært hos vores gæster, skyldes naturligvis stranden, som strækker sig fra centrum og hele vejen mod øst. Lang, bred og velholdt. Strandpromenaden er fyldt med gode restauranter og udeserveringer, som er populære hos både feriegæster og lokalbefolkning. Selv om her er mange turister - især i højsæsonen - er Rethymnon også en helt almindelig græsk by med en lang historie og et rigt hverdagsliv samt masser af butikker og forretninger til dem, der gerne vil krydre ferien med lidt shopping. Om sommeren spærres nogle af byens gader af for biltrafik og bliver til en gågade, som summer af liv og stemning.

En by med lang historie

Rethymnons gamle bydel er en blanding af venetiansk, tyrkisk og græsk arkitektur, og det er her, mange af de lokale bor. På lune sommeraftener mødes kvinderne i de smalle gader for at sludre, mens mændene slår deres folder på den lokale kafenion. Længst ude i den gamle bydel troner det imponerende venetianske fort, Fortezza, fra 1500-tallet langt op over byens tage. Rethymnons centrale beliggenhed gør også byen til et godt udgangspunkt for udflugter rundt på Kreta.

Bo tæt på stranden i Rethymnon

Når du bestiller din rejse hos Spies, har du et stort udvalg af hoteller tæt på stranden at vælge imellem. Du kan både bestille med og uden All Inclusive, holde ferie i en lejlighed eller skrue helt op for selvforkælelsen på et hotel med spaafdeling. Spies har hoteller i alle prisklasser, så du kan altid finde et hotel, der passer til din tegnebog.

Tips og nyttig info
 • Prisvenlige hoteller
 • Hoteller tæt på stranden
 • All Inclusive
 • Gode shoppingmuligheder
 • Restauranter og natteliv
 • Kilometerlange strande
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Rethymnon

Vejr og klima
 • januar
16°9°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
16°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°10°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
20°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
27°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
29°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
24°17°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°14°
5
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
18°11°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Rethymnon er en mellemstor by, der ligger i maleriske omgivelser på Kretas nordkyst. Rethymnon ligger på en odde og er især blevet populær på grund af den fantastiske 12 km lange sandstrand, som strækker sig fra centrum og hele vejen mod øst - lang, bred og velholdt. Hovedparten af stranden er bred, og der er flest mennesker i nærheden af Rethymnon. På stranden er der udlejning af liggestole, vandsportsaktiviteter og volleyballbaner. Vanddybden varierer, men er lavvandet tættest på centrum.

Stranden består hovedsageligt af gyldent sand, som gør vandet lidt grumset, og understrømme og hårde nordlige vinde kan forekomme i kortere perioder om sommeren. Der findes brusere en del steder langs stranden. Strandsælgere tilbyder mad og drikke til betydeligt højere priser end de mange barer, caféer og spisesteder, som ligger tværs over strandpromenaden. De mange hyggelige restauranter og udeserveringer er populære både blandt turister og lokale, og selv om der især i højsæsonen er mange turister i byen, er Rethymnon også en helt almindelig græsk by med en lang, rig historie og et aktivt hverdagsliv. Rethymnons sandstrand er fantastisk, og om sommeren lukkes vejen fra Den ukendte soldats torv til havnen af for trafik og bliver til en gågade, som syder af liv.

Inde i byen mellem den gamle venetianske havn og den nybyggede marina ligger der en lavvandet sandstrand, hvor vandet som regel er roligt. Her bør man pga. det stillestående vand ikke bade, selv om det kan være fristende. De lokale indbyggere tager hellere til strandene uden for byen. Ca. 10 kilometer øst og vest for byen findes der mange fine bugter med krystalklart vand samt et spændende undervandsliv.

Skik og etikette på strandene

I Rethymnon bader og soler mange topløs, men det er ikke noget, den ældre generation af grækere ser på med blide øjne. Tag en T-shirt eller en tynd skjorte på når du forlader stranden, også selv om det bare er for at krydse gaden og købe en is. Uofficielle nudiststrande findes langs hele sydkysten. Skinaria er nok den mest kendte af disse.

Baja Beach Club

Byens eneste badeanlæg. Ligger i direkte tilknytning til den lange strand og nabo til hotellet Creta Palace. Børnepool, store græsplæner, legeplads, serveringssted og bar. Her er rent og meget indbydende og relativt roligt om formiddagen. Ved 16-tiden kommer de lidt mere "trendy" mennesker med mærkevarebikinier, de rigtige solbriller og den obligatoriske dybe solbrændte kulør. Baja Beach Club er et udmærket alternativ til stranden, når det røde flag er hejst, eller hvis du bliver træt af sandet.

Sol og strand på Kreta

Der er mange gode og lavvandede strande langs alle Kretas kyster. De består mest af grovkornet sand. Badesæsonen strækker sig fra om foråret og til sent på efteråret. På de større strande kan du leje liggestole og parasoller.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Rethymnon i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Rethymnon med rutefly.

Flyet lander i Heraklion Lufthavn.

På udvalgte hoteller i Rethymnon kan du også flyve til Chania Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Rethymnon. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Flyet lander i Heraklion eller Chania Lufthavn.
Køretiden fra Heraklion Lufthavn til det første hotel i Rethymnon er ca. 1 time og 30 minutter med bus (ca. 80 km).
Køretiden fra Chania Lufthavn til det første hotel i Rethymnon er ca. 1 time og 15 minutter (ca. 70 km).
Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.
Mad, drikke og natteliv
Stort udvalg af tavernaer og restauranter. Om sommeren lukkes vejen fra Den ukendte soldats torv til havnen af for trafik og bliver til en gågade med mange gode restauranter. Du kan også vælge at tage til den gamle bydel eller havnen neden for Fortezzaen og smage på den skønne regionale gastronomi på en af de hyggelige restauranter. Ud over traditionelle græske specialiteter med fisk og friske pastaretter serverer restauranterne pizzaer, forskellige retter fra det italienske køkken og meget mere. Er du tilfreds med betjeningen, er det almindeligt, at man giver omkring 10 % i drikkepenge.

Mad og drikke på Kreta

Brød og en kuvertafgift følger altid med en bestilling. Normalt lægger man 5-10 % af regningens endelige beløb i drikkepenge, naturligvis afhængig af hvor tilfreds man er med maden og betjeningen.
Rethymnons natteliv starter oftest med middag eller meze ved 21-tiden på en restaurant, taverna eller en mezedoupolio, gerne på platiaen. Derefter går man videre til en af alle de gode barer. Ved 1-tiden om natten er det tid til at tage på natklub eller diskotek. Hvis du er på udkig efter et roligere natteliv, kan vi anbefale de små mezedoupolia, som først og fremmest findes i den gamle bydel samt neden for Fortezzaens nordlige mur. Området, som er mest populært, starter for enden af Odos Arkadiou ved den venetianske havn og strækker sig helt frem til den stenbelagte bakke op mod Fortezzaen. Her ligger barer, restauranter, klubber og caféer side om side med mezedoupolia. Naturligvis lever de gamle platiaer stadig; det sidste stykke af strandpromenaden, Platia Pitchikaki, Rimondi og tværgaderne til den venetianske havn, hvor der spilles både dansevenlig international musik og musik fra 70'erne og 80'erne samt arrangeres græske shows og bozouki. Her pumper nattelivet på højt blus og dør først ud ved 5-tiden om morgenen.
Shopping
I Rethymnon findes der små og store butikker og forretninger i nærheden af hotellerne. Her består udvalget både af elegante varer og typiske lokale produkter. Fra Den ukendte soldats torv og i retning mod Fortezzaen langs havnepromenaden ligger der mange souvenirbutikker, hvor man kan købe alt fra postkort til badetøj. I den gamle bydel er der mange gallerier, butikker, boghandler og almindelige butikker. Her kan du også købe olivenolie, natursvampe, ouzo og fetaost med hjem. Om foråret skal du gå efter de gode kretensiske appelsiner, og om efteråret er vindruerne modne. I byens to største shoppinggader, Odos Arkadiou og Ethnikis, findes der et stort udvalg af internationale mærkevarebutikker, og i de små gader og stræder finder du mange unikke butikker med skindvarer og keramik. I Kountourioti kan du shoppe i mere eller mindre eksklusive butikker og forretninger. I Souliou, en smal og charmerende gade med mange små butikker, finder du guld- og sølvforretninger, keramik, skomagere, urteboder, ikonmalere og meget mere. Her ligger også byens eneste antikvariat. Gaderne Arkadiou og Ethnikis Antistaseos, som ligger i den gamle bydel, lukker for trafik ved 15-tiden hver dag i højsæsonen. Det er derfor mest behageligt at shoppe her om eftermiddagen. Du bør kun prutte om prisen i de såkaldte turistbutikker.

Rethymnon

Markedet ligger ved den nye marina på strandpromenaden og er ofte åbent torsdag formiddag. Om lørdagen åbner endnu et marked mellem busstationen og fodboldstadionet Sochora i Rethymnon.

Heraklion

Lørdag ca. kl. 6-14. Markedet ligger nede ved havnen og er flere kilometer langt. Gå eller tag en taxi fra busstationen. Det er lettest at komme til Heraklion med bil eller lokalbus.

Chania

I Chania er der også den berømte markedshal. Den har åbent mandag-lørdag kl. 8-14 samt tirsdag, torsdag og fredag kl. 18-21.

Ierapetra/Sitia

Hver lørdag afholdes der marked i Ierapetra. Markedet ligger i centrum af byen og starter tidligt. Allerede kl. 6 er der mange mennesker, der kommer for at handle frisk frugt, grøntsager, tøj, sko og meget mere. Samme marked finder sted om tirsdagen oppe i Sitia. Tidspunktet er det samme. Spies arrangerer udflugter til markedet - få mere information hos din Spies-guide.
Aktiviteter og seværdigheder
Rethymnons beliggenhed gør byen til et godt udgangspunkt for mange udflugter. I Rethymnons omgivelser er der mange hyggelige udflugtsmål: maleriske landsbyer, byzantinske kirker, klostre samt bade- og bådudflugter. Sydøst for Rethymnon nogle kilometer fra Platanias ligger der mange små, charmerende landsbyer. Adele, Pigi, Agia Paraskevi, Loutra og Mesi er bare nogle af de mange udflugtsmuligheder, som du kan besøge med bus. Du kan også cykle og vandre, og på de større hoteller kan du spille tennis. Er du til aktiv ferie, vil muligheden for at køre gokart og mountainbike eller klatre i bjergene være sikre hits. Om sommeren byder Rethymnon desuden på sommerbio i det fri.

Dykning

Dykning arrangeres af dykkerklubber i Rethymnon. Aktiviteter, kurser og dyk foregår et stykke væk, og klubberne arrangerer transport hertil. Husk på, at dykning med flaske på egen hånd i henhold til loven er forbudt i farvandet rundt om Kreta på grund af alle de arkæologiske genstande, som findes i havet langs kysterne!

Snorkling

Snorklingen anses for at være bedst på Kretas sydkyst, f.eks. i Amoudi, Skinaria og Lefkogia samt i Balí, som ligger ca. 30 km fra Rethymnon i retning mod Heraklion. Undgå Balí i weekenden, hvor strandene er overfyldte.

Vandreture

Pinjeskovene på højene i byens sydlige udkant danner rammerne for uforglemmelige vandreture i skoven, hvor du kan nyde den fine udsigt ud over Rethymnon. I de oliventræsklædte høje uden for Platanias finder du de bedste vandrestier, hvis du vil ud på egen hånd. Her har du en mængde små landsbyer inden for nogle kilometers afstand. Obs! Vandrestierne er ikke markerede. Spørg din Spies-guide om hvilke ture, som er aktuelle i Spies' regi samt hos vores partnere.

Bjergklatring

Rethymnons omgivelser består af 75 % bjerge, så her er nærmest uanede muligheder - og selvfølgelig høj efterspørgsel - på aktiviteter i naturen. Organiserede klatreture for turister findes endnu ikke. Du kan dog kontakte Rethymnons bjergklatreklub, som indimellem stiller en guide til rådighed. Der kan også være mulighed for at deltage i klubbens eget program (Greek Association of Mountaineers).

Cykling

Vil du udforske landskabet på to hjul, anbefaler vi, at du lejer en cykel ved en af de mange udlejningsbutikker i Rethymnon. Cykler du på egen hånd, er det en god idé at cykle mod øst i retning mod Platanias by og i omgivelserne her. Her er der rimeligt jævnt, så du kan sagtens cykle op til de maleriske landsbyer Adele, Agios Dimitris, Pigi og Agia Paraskevi for blot at nævne nogle stykker. Du kan også let cykle ned til den fine strand øst for Rethymnon. Obs! Her er ingen egentlige cykelstier.

Aktiviteter på Kreta

Kreta er som skabt til en aktiv ferie. Her er noget for hele familien. Kreta er også kendt for sine mange vandrestier, specielt E4 European Footpath. Har du lyst til at være aktiv på stranden, er der masser af vandsportsaktiviteter at vælge mellem: jetski, paragliding, vandcykler m.m. Når du alligevel er ved havet, kan du passende tage dykkermasken på og svømme ned under overfladen til den fascinerende undervandsverden – f.eks. ud for Chania og i Rethymnon.

Dykning

Dykning arrangeres af dykkerklubber på de fleste rejsemål. Aktiviteter, kurser og dyk foregår et stykke væk, og klubberne arrangerer transport hertil. Husk på, at dykning med flaske på egen hånd er forbudt ved lov i farvandet rundt om Kreta på grund af alle de arkæologiske genstande, der findes i havet langs kysterne! Kontakt os for mere information.

Vai

Som en oase midt i det golde landskab ved byen Vai ligger der en stor palmelund; en naturlig palmeskov, som opstod ved, at de arabere, som boede her før i tiden, spyttede dadelkerner ud på jorden. På vej til Vai kan man besøge klostret ved Top Lou. Klostret er fra 1300-tallet, og i dag bor her fem munke, og her er et museum med fund fra 1600- til 1800-tallet.

Kournassøen

Øens eneste ferskvandssø ligger lige syd for byen Georgioupolis, ca. 45 km øst for Chania og ca. 25 km vest for Rethymnon. Langs stranden ligger der flere hyggelige tavernaer. En spadseretur rundt om søen tager omkring to timer. Undervejs kan du benytte lejligheden til at kigge på det rige fugleliv, bade eller leje en vandcykel. Området rundt om Kournassøen kaldes for Kretas Schweiz.

Økologiske Milia

Et besøg i byen Milia er også interessant. Her foregår alt i overensstemmelse med økologiske principper; vand og elektricitet fås fra solenergi, og al byens mad dyrkes økologisk.
Rethymnons centrale placering på øen gør byen til det ideelle udgangspunkt for de fleste af Kretas interessante udflugtsmål. Rethymnon ligger på den nordlige del af Kreta og er med sine cirka 40.000 indbyggere øens tredjestørste by. Rethymnon er også en by med masser af kulturhistorie. Seværdighederne i Rethymnons gamle bydel er en blanding af venetiansk, tyrkisk og græsk arkitektur, og det er her, mange lokale indbyggere bor. På varme aftener sidder damerne i de smalle gader med deres traditionelle håndarbejde, mens mændene sidder tæt på kvarterets kafenion. Længst ude i den gamle bydel ligger Fortezzaen, det imponerende venetianske fort fra 1500-tallet. I en af bastionerne ligger historiemuseet, hvor du kan beundre levn fra alle tidsepoker fra stenalderen frem til og med den tyrkiske besættelse (1646-1897). Det humanistiske fakultet, som ligger i Rethymnon (filosofi, psykologi, drama, pædagogik etc.) bidrager med mange kulturelle arrangementer i løbet af semestrene. Rethymnons historie går flere tusinde år tilbage i tiden. I den minoiske periode for 4.000 år siden var Kretas i dag tredjestørste by blot en fiskerby. I århundredernes løb har forskellige besættelsesmagter sat deres præg på byen, og man kan i dag se bygninger fra både den tyrkiske og den venetianske tid. Den dag i dag stikker flere minareter op i bybilledet og minder om den tyrkiske besættelse.

Fortezzaen

Fortezzaen, det venetianske fort, er en af Rethymnons mange imponerende seværdigheder med en stor samling fascinerende bygninger, som bare venter på at blive udforsket. Udsigten over Rethymnon by er fantastisk! I skyggen af de høje pinjetræer eller i en af bygningerne kan du tage en pause og spise din medbragte madpakke. Åbent på hverdage fra kl. 08.00 til 20.00 i perioden april til oktober. Indgangen til fortet ligger på fortets østlige side. Man kan komme hertil fra Odos Melissinou syd for fortet, eller også går man op ad Odos Kefalogiannis fra fortets nordlige side. Det anbefales at medbringe en guidebog over fortet.

Rimondibrønden

Fortsætter du langs Tsouderou Street, kommer du til en åben plads med en fontæne. Den hedder Rimondibrønden og er fra 1600-tallet. I den tyrkiske periode var brønden dækket af en kuppel. Hele den gamle bydel er et mylder af smalle gader, tavernaer og barer. Her kan du spise din frokost under vinrankerne, mens lokalbefolkningens summende hverdagsliv udspiller sig foran dig.

Arkadiklostret

Dette fantastiske kloster er en af de mest velbevarede bygninger fra den kretensiske frihedskamp i midten af 1800-tallet. Her findes der en imponerende ikonsamling samt den oprindelige facade fra 1500-tallet.

Eleftherna

Dette sted var en romersk provinsby med stor indflydelse på datidens handel. Her finder man også Europas næststørste vandcisterne.

Heraklion

Den charmerende hovedby er hjemsted for ca. 150.000 kretensere og har et noget østerlandsk præg. Her finder man moderne beboelseshuse, butikker og kontorlokaler side om side med det historiske Heraklion, som er rigt på mindesmærker fra en svunden tid. Det arkæologiske museum med samlinger fra minoisk tid ligger ved Frihedspladsen midt i centrum. Det historiske museum ligger et stykke fra havnen. Morosinipladsen lige ved gågaden Daidalou har mange caféer og restauranter og er samlingssted for Heraklions unge indbyggere. I nærheden ligger der også store forretningsgader såsom Dikeosinis og Kalokairinou. Markedsgaden, Odos 1866, er med sit store udvalg af varer en oplevelse for dig, der elsker at shoppe. Her findes også flere smukke kirker, f.eks. Agios Titus, Agia Ekaterini og Agios Minas (agios = hellig).

Melidonigrotten

En utrolig smuk drypstensgrotte i nærheden af Rethymnon, som spillede en vigtig rolle i Kretas kamp for selvstændighed.

Archanes

Vininteresseret? Archanes, en by cirka 10 km fra Heraklion, er meget velanset i vinproduktionens verden, og det er her, du finder de største og bedste vinmarker i hele landet. I Archanes dyrker man først og fremmest den berømte druesort rozaki; en druesort, som anses for at være en af de fineste druer i hele verden og bruges til at fremstille den prisbelønnede rødvin Archanes.
Man mener, at kong Minos havde sit sommerpalads i Archanes. Arkæologiske fund i området peger på, at der her har været en hel minoisk by, idet der i antikken gik en stenbelagt vej mellem Knossos og Festos og forbi Archanes.

Kato Zakros

Det fjerdestørste minoiske palads på Kreta, som blev udgravet så sent som i 1960'erne. Paladset er omgivet af fascinerende levn efter en minoisk by. Du kan ikke komme længere østpå på Kreta, end når du kigger ud over havet fra byen Zakros.

Agia Irini

Et nonnekloster et par km syd for Rethymnon. Klostret blev grundlagt i 981 e.Kr. og blev fuldstændig ødelagt af tyrkerne i 1896.

Maroulas

En by med en fantastisk udsigt ud over Adelianos og Pigianos Kambos, sletterne øst for Rethymnon. Her findes også interessante levn, specielt fra den venetianske periode. Den nemmeste måde at komme til Maroulas er i bil. Turen op til byen er meget stejl.

Milikløften

Ligger på en skråning oven for vejen ikke langt fra Agia Irini. Den gamle del, som består af Pano og Kato Mili, dvs. den øvre og den nedre del, er meget smuk. Her starter Milikløften, som fører helt ned til Rethymnon. Vandet løber langs kløftens bund året rundt, hvilket giver en fantastisk vegetation og et rigt fugleliv. Udsigten er intet mindre end fortryllende; går du ned i kløften og vender næsen mod havet, ser du rester af et gammelt, pragtfuldt venetiansk hus på kløftens venstre skråning.

Patsoskløften

nogle kilometer uden for byen Patsos i Amaridalen starter Patsoskløften, eller Agios Antonios kløft, som den også kaldes. Patsoskløften er en sand perle, som kun få turister har opdaget. I bjergvæggene ligger der en række små grotter og i starten af kløften et lille kapel, Agios Antonios. Her hænger duften af røgelse tungt i luften, når valfartende fra store dele af kloden kommer til for at bede, og mellem juni og oktober kan man gå gennem hele kløften. Turen tager ca. tre timer, og et par steder må man vade gennem højt vand. Det er dog nok blot at vandre et lille stykke for at nyde de enorme platantræers skygge til lyden af det fossende vand. Det er dog ikke nødvendigt at være i specielt god kondition for at få glæde af kløftens skønhed.

Den gamle bydel

Med sine smalle, charmerende gader og den venetianske havn er den gamle bydel en seværdighed, du ikke må gå glip af. Her finder du huse fra forskellige epoker, nogle helt tilbage fra 1500-tallet, med arkitektur i venetiansk, tyrkisk og græsk stil. Mange bygninger er dog forfaldne, eftersom ejerne ikke har råd til at renovere dem, og den græske stat yder ikke den nødvendige finansiering. Et par steder kan man se den gamle bymur.

Skildpadder

Sandstranden i Rethymnon er et af de få steder, hvor den udryddelsestruede middelhavsskildpadde Caretta Caretta lægger sine æg i juni og starten af juli. Men allerede i starten af juni kan du, hvis du er heldig, se, hvordan de stikker hovedet op af havet og spejder ind mod land. Æggene udklækkes ca. to måneder senere, og så kravler de små skildpadder ned til havet. Det er først og fremmest på stranden i Pigianos Kampos samt neden for Sfakaki, at skildpadderne har deres reder. Begge steder ligger ca. 10 km øst for Rethymnon. Der er ingen strand, som er reserveret til skildpadderne, men de fleste samarbejder med foreningen Sea Turtle Protection Society of Greece.
Det forventes, at du udviser respekt for skildpadderne og giver dem plads! Som en del af foreningens arbejde for at sikre skildpaddernes velbefindende er lamperne på stranden malet med sort farve på den side, som lyser ud mod vandet. Foreningens informationskiosk med salg af T-shirts, plakater, smykker m.m. ligger på strandpromenaden ikke langt fra turistinformationen. De har også salg og information på hotel Creta Palace. Hav gerne disse i tankerne, når du køber gaver med hjem til familie og venner!
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Kreta på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Du kan vælge mellem bus, taxi og bil. Der er gode busforbindelser til de nærliggende byer.

Busser

Busnumre eksisterer ikke. I bedste fald sidder der et skilt i vinduet, som angiver, hvor bussen kører hen. Spørg altid hvor bussen kører hen, inden du står på. Den nye busstation ligger i den vestlige udkant af indre by i krydset mellem hovedgaden og vejen, som følger kyststrækningen rundt om fortet. Obs! På mange af de kort, som sælges i butikkerne, er den gamle busstation afmærket. Nogle busser afgår fra centrum ved siden af byparken. Et par steder på hovedgaden er der busholdepladser med blå skilte med en hvid bus. Mange gange er der dog kun stolpen tilbage, så hold udkig efter forsamlinger af folk langs gaden.

Taxi

I Rethymnon er der tre taxiselskaber: Radiotaxi, Taxi Kaklis og Taxi Ermis. De to første har base i Rethymnon kommune, mens Ermis har sin base i Arkadi kommune. Kommunegrænsen går ved udkanten af Platanias. Der er taxiholdepladser ved byparken, på de fire martyrers torv (Platia Tesseres Martires), den ukendte soldats torv (Platia Agnostos Stratiotis), på hjørnet af Mouatsou/Dimokratias, i byen Platanias samt uden for de fine hoteller. Det er næsten umuligt at forstå, hvordan de regner deres priser ud, samt hvem der må tage hvilken kørsel. Alle tre selskaber har dog et par standardpriser. I forbindelse med visse højtider skal man give drikkepenge til taxichaufføren (gælder også hos frisører). Så bliver der lagt et tillæg på nogle euro oven i prisen ved hver tur. Drikkepenge afrundes opad. Taxiselskaberne har lavet zoner med forskellige takster. Taxameteret skal være slået til ved kørsel. De fleste af Rethymnons taxichauffører er meget flinke og servicemindede. Mange kan tilpas engelsk og en del også tysk. Et godt tip er at bede en hotelreceptionist om hjælp til at forudbestille en taxi til en længere tur eller til udflugter. De plejer at kende en taxichauffør, som de kan anbefale. Obs! Mange chauffører ryger i bilen. Hvis det er et problem for dig, bør du gøre opmærksom på det i forvejen!
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Flere kontantautomater, blandt andet ved "Den ukendte soldats torv".
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Høje fortovskanter og livlig trafik. Vandet opvarmes ofte med solenergi, hvorfor temperaturen kan variere. Læs også 'Vigtigt at vide' og Spies' rejsebetingelser. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser etc.
Rejs med børn

Mad på restauranterne

På familieferien med sultne børn er der mange restauranter og caféer at vælge imellem. På souvlakibarerne kan man få forskellige grillspyd: souvlaki me pita (grillspyd i pitabrød), giro me pita (kebab), kalamaki eller zita (lille grillspyd til at holde i hånden). Mange restauranter har også grillet kylling og andre grillretter på menukortet. Turisttavernaerne serverer pizzaer i amerikansk sti, og i centrum ligger Goody's. De lokale og ægte tavernaer har ingen børneportioner, men mange retter plejer at egne sig godt selv til kræsne børn, f.eks. kødboller, tzatziki, pommes frites (dog aldrig med ketchup!), astitsio/makaronibudding, spaghetti med kødsauce eller fyldte tomater. Hvis du er heldig, er der måske kretensisk pilaffi på menukortet, en risret med lam eller kylling, som de mindste plejer at synes om. På Kreta er det almindeligt, at man blander pilaffien med yoghurt eller tzatziki til børnene.

Lege pladser

Kreta er er børnevenligt rejsemål med legepladser, som dog ikke kan sammenlignes med de danske. Udvalget er begrænset, og gynger og rutsjebaner bliver ikke vedligeholdt i samme grad som i Danmark. Den største legeplads ligger i byparken. Der er også en legeplads ved Agios Georgios kirke i Kallithea, mellem hovedgaden og strandpromenaden skråt bag ved hotel Porto Rethymnon. Legepladsen i Baja Beach Club i Missiria har en stor pool med børnesektion, serveringssted og store græsplæner. Strandpromenaden, som om aftenen er bilfri, har om sommeren mange attraktioner for børn i form af f.eks. minimotorcykler, karruseller og nogle gange en klovn. Byen får desuden besøg af omrejsende tivolier og cirkusser. Et minitog tøffer rundt i den gamle bydel et par gange i timen. Toget afgår fra Den ukendte soldats torv. Også byen Platanes har fået et tog. Det foretager lidt længere ture med udgang fra torvet i Platanes.

Barnevogne

Rejser du på charterferie med børn, er det oplagt at have barnevognen med. I Rethymnon kan man sagtens komme frem med barnevogn på strandpromenaden og i den gamle del af byen. Store dele af den gamle bydel bliver lukket af for trafik om eftermiddagen og om aftenen. På trafikerede gader, specielt i de nyere dele af byen, anvendes fortovene ofte som parkeringspladser, hvilket gør det sværere at passere med en barnevogn. Her er trafikken også mere intens.
Udflugter
Elafonissi
Elafonissi
Et paradis på Kretas sydvestkyst med hvidt sand og glitrende turkisblåt hav. Den indbydende lagune med krystalklart vand indbyder til svømmeture, snorkling og afslapning på stranden. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari med kretensiske smage
Jeepsafari med kretensiske smage
Tag med på en jeepsafari, hvor du får viden om oliven, vin og det kretensiske køkken. Frokost med drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nu har du chancen for at tage med på en bådudflugt, der bliver til et minde for livet. En herlig halvdagstur med sol, svømning og snorkling ud for øen Theodorou. Lokale drikkevarer ombord indgår.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Tag med på en heldagsudflugt til Kretas 'hvide bjerge', hvor du kan opleve den storslåede natur og samtidig få et indblik i øens kultur og historie. Frokost og drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Samariakløften
Samariakløften
En spændende tur gennem smukke omgivelser og med en cirka 18 kilometer lang vandretur i den berømte Samariakløft. Heldagsudflugt fra tidlig morgen til om aftenen. Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari i solnedgangen
Jeepsafari i solnedgangen
I østen stiger solen op, den spreder guld på sky ... Det betyder samtidig, at den går ned i vest, og det nyder vi godt af på denne udflugt. Vinsmagning og småretter indgår.
Læs mere om udflugten
En skål for Kreta
En skål for Kreta
Tag med på en halvdagsudflugt gennem Kretas imponerende landskab og få indblik i græske specialiteter som olivenolie og vin. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Cykelture på det vestlige Kreta
Cykelture på det vestlige Kreta
Udforsk Kretas smukke natur på to hjul - en dejlig oplevelse for hele familien! Udflugten tilbydes på forskellige niveauer, og der findes både hel- og halvdagsture.
Læs mere om udflugten
Meze - mæt og glad!
Meze - mæt og glad!
Tag med på denne udflugt og glæd dig til at nyde en række velsmagende retter i form af græske meze. Forskellige meze-retter samt vin, vand og raki indgår.
Læs mere om udflugten
Mezeaften - Othonas
Mezeaften - Othonas
En velsmagende rundrejse i det græske køkken, hvor der bydes på forskellige meze-retter. Meze-middag, vin og vand indgår.
Læs mere om udflugten

UDVALGTE TILBUD

Vecchio
primecomfort
 • Velegnet til voksne
Vecchio
Rethymnon, Kreta, Grækenland
 • Fly + 1-værelses lejlighed
 • 1 uge
 • Afrejse 30 sep 2021 fra København
Fly + hotel, 1 uge
30 sep 2021 fra København
Jason
Jason
Rethymnon, Kreta, Grækenland
 • Fly + 1-værelses lejlighed
 • 1 uge
 • Afrejse 7 okt 2021 fra København
Fly + hotel, 1 uge
7 okt 2021 fra København
Leonidas
Leonidas
Rethymnon, Kreta, Grækenland
 • Fly + 1-værelses lejlighed
 • 1 uge
 • Afrejse 30 sep 2021 fra København
Fly + hotel, 1 uge
30 sep 2021 fra København
Find din rejse til Rethymnon
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.