Se hoteller (5)

Rejser til Georgioupolis

Georgioupolis er en af Kretas absolutte perler med en kilometerlang strand og elegante luksushoteller.

Georgioupolis ligger på Kretas nordkyst mellem Rethymnon og Chania by. Selve byen er ikke så stor, men langs de smalle gader findes et hav af tavernaer og barer, hvor man kan slå sig ned og betragte folkelivet sammen med andre besøgende, som har valgt at rejse hertil. Floden Almyros udmunder i havet lige ved den lille fiskerihavn på den vestlige side af Georgioupolis, hvilket gør vandet lidt køligere og mindre salt end på den øvrige del af øen. Selv om her ligger mange hoteller, bærer Georgioupolis stadig præg af småby med idylliske, træindrammede gader, lokale butikker og kun få huse i mere end tre planer. Det har gjort byen til en favorit blandt dem, der søger en fredfyldt ferie med gode muligheder for at se og opleve Kretas smukke natur.

Kilometerlang strand i Georgioupolis

På den anden side af byen løber en kilometerlang strand, som er en af Kretas mest børnevenlige strande med fint sand, lavt vand og god plads til både store og små badegæster. Bliver du sulten eller tørstig i solen, kan du gå et par skridt op til en af strandbarerne eller besøge en taverna for at få noget at spise og drikke.

Bo i luksus med All Inclusive

Bestil en rejse til Georgioupolis med Spies og vælg mellem flere luksuriøse hoteller. Træk dig tilbage og nyd varmen, forkæl dig selv med en vitaliserende spabehandling - eller hvad med en afkølende dukkert i din egen pool? Du kan naturligvis også bestille et hotel med All Inclusive, hvor mad og drikke indgår i prisen under hele ferien.

Oplev Kreta

Får du lyst til at snøre vandreskoene og se mere af nærområdet i Georgioupolis, venter der dig et blændende naturparadis med smukke vinmarker og olivenlunde. Du behøver kun at gå et par km for at nå til Kretas eneste ferskvandssø, Limni Kourna, som grænser op til et naturreservat. Du kan også tage bussen til Chania eller Rethymnon, hvor både shoppingmulighederne og forlystelseslivet er mere varieret end i Georgioupolis.

Tips og nyttig info
 • Luksushoteller
 • All Inclusive
 • Hoteller med spaafdeling
 • Værelser med egen pool
 • Kilometerlange sandstrande
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Georgioupolis

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
16°9°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
16°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°10°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
20°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
27°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
29°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • oktober
24°17°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°14°
5
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
18°11°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Georgioupolis er en rigtig kretensisk perle og har to lavvandede strande, hvoraf stranden nord om floden har det bedste sand. Strandene hører til Kretas mest børnevenlige med fint sand, lavt vand og masser af plads. Ved begge strandene er der udlejning af liggestole og parasoller samt mindre serveringssteder med lette måltider og drikke. Øst for byen ligger en enestående, børnevenlig strand, som følger Georgioupolibugten hele vejen til dens ende omkring 10 km væk.

Chryssi Akti

"Den gyldne strand" ca. 1 km vest for Nea Chora har behagelig sandkvalitet, en lidt stenet havbund og er relativ lavvandet og børnevenlig. Stranden besøges mest af skandinaviske gæster fra de nærliggende hoteller og har udlejning af liggestole og parasoller. Her er også enklere serveringssteder, som tilbyder lettere måltider og kolde drikke.

Fallassarna

En fantastisk badeoplevelse med flere kilometer lang, gylden sandstrand og krystalklart vand. Gode snorklingmuligheder ved de stenrev, som ligger et par hundrede meter ude. Selv om der efterhånden er en del faciliteter på stranden, kan man stadig finde sin egen badebugt.

Elafonissi

"Kretas Maldiverne" er en imponerende lagune på Kretas sydvestlige spids. Stranden er børnevenlig og har fantastiske farvenuancer, men er meget påvirkelig over for syd- og sydvestlige vinde, som pisker sandet op til hårdere sandvinde.

Marathi

Denne lille badebugt på Soudabugtens nordlige side er specielt indbydende, når nordkystens strande er plaget af bølger fra nord. Den lille børnevenlige strand har nærliggende tavernaer og et lille sportscenter med bådudlejning. På den anden side af havnen ligger badeklubben for officererne fra NATO-baserne.

Preveli

Neden for klostret Moni Preveli på sydkysten ligger Preveli Beach. På stranden vokser der palmer, som ifølge sagn og fortællinger skød op, efter søfarere sad på stranden og spyttede dadelkerner ud for flere hundrede år siden. Stranden er relativt lille og kan nås via en sti.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Chaniakysten i sommersæsonen (april-oktober). Flyet lander i Chania Lufthavn.
Spies tilbyder charterrejser til Georgioupolis fra maj til oktober.

Flyet lander i Chania Lufthavn. På visse afrejser til Heraklion Lufthavn er det også muligt at bestille hotel i Georgioupolis.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Georgioupolis. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Chania Lufthavn til dit hotel er ca. 50 minutter til 1 time (ca. 50 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Køretiden fra Heraklion Lufthavn er ca. 1,5 time (ca. 100 km). På nogle dage og i visse tidsrum er der meget trafik, og så vil køretiden være længere. Du får nærmere information ved ankomsten.

Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
I Georgioupolis er der et godt udvalg af barer og tavernaer.

Øl og vin

Øl hedder bira, og de fleste licensfremstillede mærker er repræsenteret her på Kreta. Ønsker du at drikke vin til maden, bestiller du en flaske, krasi. Aspro er hvidvin, og kokkino er rødvin. Der produceres mange gode hvidvine på Kreta. En kendt hvidvin er retsina, som har smag af harpiks fra lagringsfadet.

Souvlatsidikobarerne

Det græske svar på vores pølse- og burgerbarer. De har oftest åbent hele dagen. Her serveres der grillspyd med eller uden pita, giro (det vi kalder kebab) og anden grillet mad.

Estiatoria

Enklere restauranter med hjemmelavet mad. De har åbent, til der ikke er mere mad omkring ved frokosttid. Der er ikke noget menukort. Man går blot ind og ser, hvad køkkenet har at tilbyde.

Psistaria

Serverer grillede retter samt en del forretter og salater. Kvalitet og stemning varierer fra sted til sted.

Mezedoupolia

Minder mest om en bar, hvor der serveres småretter. Folk kommer hertil for at drikke ouzo, vin eller raki, som serveres sammen med fade med meze, dvs. småretter og forskellige snacks.

Tavernaer

Findes overalt i alle prisklasser og med nogenlunde samme menu. Ofte både sti schara (grillet) og tis katserolas (mad direkte fra gryden). Meget af det, der serveres på tavernaerne, er hel- eller halvfabrikata, som varmes op.
Nattelivet er stille i Georgioupolis og handler mest om lange middage på restauranterne. Vil du gerne være længere oppe, er der en række barer, som ofte er åbne.
Shopping
Butikkerne i Georgioupolis er relativt få og består primært af souvenirbutikker og lignende. Bedre shoppingmuligheder findes i både Rethymnon og Chania, som du nemmest kommer til med bus eller taxi.

Kreditkort

Kreditkort kan ikke altid anvendes. Visse kort, som f.eks. Diners, er i princippet helt umulige at anvende. De mest anvendelige kreditkort er VISA, American Express, Eurocard og MasterCard.

Markeder i området

Grib chancen for at besøge et af de traditionelle markeder. Hvis man ikke vil handle, kan man altid gå derhen for at opleve menneskemyldret.
Aktiviteter og seværdigheder
Georgioupolis egner sig godt til vandre- og rideture. Vil du have flere aktiviteter at vælge mellem, kan du tage bussen til Chania eller Rethymnon, hvor udvalget af fornøjelser, natteliv og shopping er mere varieret end i Georgioupolis.

Vandreture i Georgioupolis

Får du lyst til at snøre vandreskoene, venter der dig et blændende naturparadis med smukke vinmarker og olivenlunde. I Georgioupolis behøver du kun at gå et par km for at nå til Kretas eneste ferskvandssø, Limni Kourna, som grænser op til et naturreservat.

Aktiviteter på Kreta

Kreta er som skabt til en aktiv ferie. Her er noget for hele familien. Både i Chania og Rethymnon finder du populære cykelruter, som hele familien kan udforske. Kreta er også kendt for sine mange vandrestier, specielt E4 European Footpath. Har man lyst til at være aktiv på stranden, er der masser af vandsportsaktiviteter at vælge mellem såsom jetski, faldskærm efter en båd, vandcykler m.m. Hvis man ønsker at se nærmere på livet under havoverfladen, kan man dykke både i Chania og i Rethymnon. I Chania ligger også Golden Fun Bowling, en bowlinghal med aktiviteter for hele familien. Spørg din Spies-guide om åbningstider og tips.

Bjergvandring

Kreta består i princippet af én lang bjergkæde fra vest til øst. Man behøver oftest ikke bevæge sig langt for at kunne nyde den smukke natur, men ægte bjergvandrere tager som regel op til Omalosplateauet og Kallergi, som er en vandrestation. Naturen er måske mest storslået om foråret, når det hele eksploderer i frodig grøn natur. En af vandreruterne fører op til Theriso, en smuk lille bjergby. Vejen dertil følger bækken, som snor sig gennem bunden af kløften, og overalt vokser der store platantræer. Tag den tidlige morgenbus fra Chania. Efter ca. 40 minutter er du fremme. Nyd en kop kaffe på en af byens tre tavernaer, inden du begynder vandreturen over bjergryggen ned til byen Meskla i vest. Undervejs kan du spise frokost i byen Zourva.

Mountainbike

Vestkretas dominerende bjergkæde hedder Lefka Ori, "de hvide bjerge". Her er der ofte sne på bjergtoppene helt ind i juni måned. Der arrangeres meget populære mountainbikeudflugter med start fra højplateauet Omalos.

Dykning

For små fem år siden lempede de græske myndigheder på deres benhårde forbud mod dybdedykning. Årsagen til deres tidligere så strikse indstilling var, at der findes arkæologiske skatte stort set overalt i de græske have. Nu har man givet visse autoriserede dykkercentre tilladelse til at dykke på udvalgte steder.

Et af dykkerområderne ligger ud for øen Thodorou. Her har man fået tilladelse til at dykke i et område, hvor et tysk Messerschmidtfly styrtede ned under slaget om Kreta i 1941.

Snorkling

Marinelivet rundt om Kreta er delvist ødelagt, fordi man førhen fiskede med dynamit, hvilket har ramt fiskelivet hårdt. Vil du se noget under havoverfladen, skal du snorkle der, hvor havbunden er stenet og grøn som f.eks. ved:

• Afrata Bay på halvøen ud for Kolimbari
• Stenrevet vest for lystbådehavnen i Platanias
• Stenrevet ud for Falassarna
• Stenrevet ud for Elafonissi
• Stenrevet ud for Gramvousa

Apterafæstningen

Fæstningen Aptera var oprindeligt en venetiansk fæstning, som ligger på den sydlige side af Soudabugten. Her har forskellige græske modstandsbevægelser, tyrkere og tyskere holdt til i løbet af historien, men i dag står fæstningen tom. Fra fæstningen har man en fin udsigt ud over Soudabugten.

Santorini

Vulkanøen Santorini ligger et par timer nord for Kreta. Bådene hertil afgår fra Rethymnon. Hvis du vil overnatte på øen, kan du i stedet tage den almindelige færge fra Heraklion.

Akrotiri – halvøen med det seværdige kloster

Det naturbeskyttede område Akrotiri ligger et stykke øst for Chania og er i løbet af foråret meget populært blandt ornitologer og botanikere. Halvøen har to seværdige klostre, Agia Triada og Gouverneto. Fra Gouverneto kan du tage på en 5 km lang og spændende vandretur ad en stenet sti i nordlig retning til det forladte kloster Moni Katholiko.

Lassithisletten

Lassithisletten er et helt utroligt syn i løbet af foråret. Her kan du bl.a. se de traditionelle kretensiske trævindmøller, som pryder den fascinerende natur. Skal man tro myten, blev guden Zeus født i Diktigrotten, som også ligger her på sletten.

Knossos

Minoernes berømte sommerpalads er en imponerende seværdighed, som ligger lige uden for Heraklion ca. 150 km øst for Chania. På museet kan man se forskellige fund fra udgravningen samt de gamle restaurerede vægmalerier.

Melidonigrotten

Melidonigrotten er en utrolig smuk drypstensgrotte ikke langt fra Rethymnon. Den har i forskellige tidsepoker spillet en vigtig rolle i Kretas kamp for selvstændighed.

Den venetianske havn og den gamle del af Chania

Der findes venetianske levn overalt på Kreta, men intet sted er de så velbevarede som netop her i Chania. Det skyldes, at de velstillede indbyggere i Chania i nyere tid har valgt at bygge deres huse uden for bymurene, som fik lov at stå. Inden for murene boede de mindre bemidlede, som ikke havde råd til at bygge nyt. I de senere år er der blevet gjort meget for at forbedre miljøet: Der er blevet lagt nye afløb, og asfalt er erstattet af natursten. På den nordvestlige del af havnen er en hel del huse bygget i tyrkisk arkitektur med første etage i træ.
Sådan kommer du omkring
Der er flere biludlejningsfirmaer på alle rejsemål, men bilernes kvalitet varierer. Vi har udelukkende gode erfaringer med Avis. Hvis du bestiller bilen gennem os, får du en god bil med godkendte forsikringer. Benzinstationer findes overalt på Kreta. De fleste har åbent fra kl. 09.00 til 21.00, men mange har lukket på søn- og helligdage.

Mulighederne for at opleve Kretas fantastisk smukke landskab er mange. Vil du gøre det på egen hånd, er det bare at spænde sikkerhedsbæltet og begive sig ud på eventyr i den fortryllende natur. Vi samarbejder med Avis, som har biler i alle størrelser og prisklasser. Avis har kontorer over hele Kreta, og personalet taler udmærket engelsk. Forsikringen hos Avis dækker alt, der har med bilen at gøre, så uanset hvad der skulle ske med bilen, betaler du højest et administrationsgebyr samt skat på bilen. Ønsker du yderligere forsikring, kan du tegne en ekstra personskadeforsikring og/eller en tyveriforsikring på bilen.

Busser

Busserne er en af de mest almindelige måde at komme rundt på.

Taxi

I Georgioupolis er det let at komme rundt med taxi.

Busser

Spørg altid hvor bussen kører hen, inden du står på! Busnumre eksisterer ikke. I bedste fald sidder der et skilt i vinduet, som angiver, hvor bussen kører hen. Lokalbusserne fra KTEL kører i princippet overalt på øen. Hovedbusstationen ligger inde i Chania. Du kan købe billet på busstationen, men de sælges også i visse kiosker og minimarkeder, som ofte skilter med, at de sælger busbilletter. Eftersom busserne ikke har tidsbestemte holdepladser langs vejene, er det svært at forudsige, hvornår bussen kører langs en bestemt buslinje. Langs nordkysten kører der langtursbusser med aircondition mod hovedbyen Heraklion.

Lokalbusser

Galatas- og Kato Daratsos-bussen standser ved 1886-torvet i Chania og har endestation ved hotel Panorama i Kalamaki. Souda-bussen standser ved markedspladsen. Busserne kører ret ofte, ca. en gang hver halve time.

Langtursbusser

Langtursbusserne er grønne, og deres endestation er busstationen i Chania. Fra Platanias og Agia Marina afgår busserne ret ofte, ca. en gang hver halve time. Du kan køre i bus til alle større byer på Kreta, men busserne afgår ikke så ofte.

Taxi

Taxiholdepladsen ligger på 1886-torvet i Chania, og der er som regel altid taxier døgnet rundt. Men du kan naturligvis også praje en taxi langs vejen, hvis du ikke befinder dig i nærheden af en taxiholdeplads. Taxi er et godt alternativ til bus, hvis man er 3-4 personer, som rejser i samme bil. Chaufførerne skal anvende taxameter og har forskellige takster afhængig af, om man kører i indre by eller i yderområderne. Efter midnat stiger taksten til det dobbelte. Aftal en fast pris inkl. drikkepenge i forvejen, hvis du planlægger en længere tur i taxi. Nogle taxichauffører lever udelukkende af at køre turister rundt på udflugter. Turene kan vare fra et par timer til hele dage.

Cykel og scooter

På Kreta kan du leje cykel eller scooter. Det er en nem måde at se mere af både dit eget ferieområde og også de nærliggende byer langs Chaniakysten.
Fakta

Vores service

Fra april til oktober kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse.

I tilfælde, hvor en mindreårig rejser med andre end indehaveren af forældremyndigheden, skal indehaveren give skriftligt samtykke til, at den mindreårige må rejse. Kontakt eventuelt den græske ambassade på telefon 33 34 60 48 for nærmere oplysninger om kravene. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du ligeledes kontakte den græske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Grækenland.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater og vekselkontor findes. Mange restauranter og butikker tager kort som VISA, MasterCard og Eurocard.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.
Find din rejse til Georgioupolis