Se hoteller (14)

  Rejser til Hersonissos, Stalis & Malia

  I Hersonissos er der fuldt fart på i sommermånederne, mens byens puls er betydeligt lavere både forår og efterår. Uanset hvornår du vil rejse, kan Spies tilbyde flere prisvenlige hoteller nær centrum.
  Omkring 20 km øst for Heraklion ligger feriebyen Hersonissos. Her har du både smukke, indbydende strande, gode restauranter og et natteliv, som i højsæsonen pumper ufortrødent helt frem til de små timer. Inde i Hersonissos er der overskueligt og ordentligt. Der ligger et par små badebugter inde i byen, men de bedste strande finder du lige udenfor. På strandpromenaden ligger hyggelige tavernaer, restauranter og caféer side om side, og når solen er gået ned, slår nattelivet dørene op lige overfor. Her ligger diskoteker og barer, som stille og roligt fyldes af feststemte og forventningsfulde gæster.

  Vil du hellere have en aften lidt væk fra byens trængsel, kan du tage en spadseretur op til en af de tre små bjerglandsbyer, som ligger lige over Hersonissos. Du kan også vælge at rejse hertil i løbet af foråret eller efteråret, hvor der er mere roligt, og hvor både tempoet og lydniveauet er lavere.

  Hoteller for enhver smag

  Når du rejser til Hersonissos, kan du altid finde et hotel, som passer dig. Spies tilbyder både værelser og lejligheder, og på mange af vores hoteller indgår All Inclusive i prisen. Du kan naturligvis også bo på et hotel med spa eller vandland. Lige uden for selve Hersonissos i byerne Stalis og Malia har vi flere alternativer til dig, der gerne vil bo lidt billigere på ferien, både med og uden All Inclusive.

  Stalis, Malia og Knossos

  Godt 10 km uden for Hersonissos ligger byerne Stalis og Malia, hvor Spies tilbyder et par hoteller. De to byer forbindes med en strandpromenade kantet af butikker, restauranter, caféer og barer., og her findes også relativt lavvandede sandstrande med udlejning af liggestole og parasoller samt strandserveringer. Malia er den største af de to byer og har et mere livligt natteliv samt en gammel bydel med mange små tavernaer. Stalis er mere fredelig og velegnet til familier takket være sin fine, børnevenlige strand. Hersonissos ligger desuden omkring 30 km fra Knossos, som er Kretas største arkæologiske udgravning fra bronzealderen.
  Tips og nyttig info
  • Hoteller med spaafdeling
  • Prisvenlige hoteller
  • All Inclusive
  • Livligt natteliv
  • Mange restauranter
  Filtrér og søg rejse

  Spies' gæster om Hersonissos, Stalis & Malia

  Strand
  Der findes flere fine strande i Hersonissos, Stalis & Malia.

  Strande i Hersonissos

  Hersonissos' strande består mest af grovkornet sand, klipper og delvis stenet bund. Tag derfor gerne badesko med. I nærheden finder du desuden de to vandlande Acqua Plus og Watercity, som du kan køre til med lejebil.

  Strande i Malia og Stalis

  Nogle kilometer uden for Hersonissos finder du byerne Stalis og Malia. De to byer bindes sammen af en strandpromenade med en kolonne af butikker, restauranter, caféer og barer. Her er fine, relativt lavvandede sandstrande med udlejning af liggestole og parasoller samt strandserveringer.
  Læs mere om strande på Kreta.
  Mad, drikke og natteliv
  I Hersonissos findes et stort antal tavernaer og restauranter i forskellige prisklasser, der blandt andet serverer traditionel græsk mad. Kombinér eventuelt måltidet med en velsmagende græsk eller kretensisk vin, for eksempel en af de gode vine fra Archanes, Kretas største vindistrikt. Sæt dig til rette på en af de mange tavernaer og nyd lidt lækre meze, før livemusikken starter og spreder en festlig og autentisk græsk stemning i hele restauranten. På restauranterne langs Beach Road i Hersonissos kan du smage mange forskellige former for lokal græsk mad, fisk og især italienske specialiteter.

  I den øvre del af Hersonissos findes et hyggeligt torv med caféer og restauranter, hvor du enten kan sidde indenfor eller, som de fleste gør om sommeren, ude på det lille torv. Tavernaen har et stort udvalg af gode græske retter. Kan du ikke beslutte dig, laver de gerne et par tallerkener med mange små retter, så du slipper for at vælge.

  Stalis og Malia

  Den lille by Stalis har en betydeligt fredeligere stemning end Hersonissos og byder på en række hyggelige tavernaer, hvoraf flere ligger på strandpromenaden, der binder byen sammen med Malia. Malia er en anden lille kystby med en hyggelig gammel bydel, hvor der findes et godt udvalg af tavernaer, barer og restauranter.
  Hersonissos byder på et natteliv, som i højsæsonen pågår til ud på de små timer. Langs strandpromenaden ligger der både natklubber, diskoteker og barer, som stille og roligt fyldes af feststemte gæster, når solen er gået ned. Hersonissos' natteliv er godt organiseret og nemt at navigere i. På de trendy natklubber sørger bartenderne og de gode cocktails for, at du får en festlig ferieoplevelse, og vil du hellere have en aften lidt væk fra byens trængsel, kan du spadsere op til en af de små bjerglandsbyer, der ligger lige over Hersonissos. Den største af byerne, Malia, har et livligt natteliv, og i byens ældre del ligger der mange små græske tavernaer, barer og restauranter. Byen Stalis har et mere afdæmpet natteliv.
  Læs mere om nattelivet på Kreta.
  Shopping
  Hovedgaden i Hersonissos er kantet af et varieret udbud af forretninger og butikker med blandt andet souvenirs, tasker og guld- og sølvsmykker. I de almindelige fødevarebutikker kan du med fordel købe olivenolie, sæber, en flaske ouzo og måske en dåse med fetaost eller oliven til at tage med hjem.

  Shopping i Stalis og Malia

  Stalis har et lille udvalg af butikker med primært dagligvarer og souvenirs. Butiksudbuddet i Malia er noget bredere, men det er Hersonissos, du finder de største og mest varierede shoppingmuligheder.
  Læs mere om shopping på Kreta.
  Sport og træning
  Hersonissos, Stalis & Malia tilbyder et godt udvalg af sport og aktiviteter.

  Kitesurfing og windsurfing

  I Hersonissos kan du både kitesurfe og windsurfe, og ved strandpromenanden findes et surfcenter, hvor du kan leje udstyr, booke lektioner og få gode tips.

  Dykning og snorkling

  Havet ved Hersonissos, Stalis & Malia er klart og velegnet til dykning og snorkling, og her findes et dykkercenter, hvor du kan få tips til gode snorkel- og dykkersteder.

  Spil golf på Kreta

  Vil du kombinere sol og strand med et par runder golf, findes her en fin 18-hullers golfbane.

  Klik her for at bestille starttider gennem vores samarbejdspartner Greenfee365.
  Aktiviteter og seværdigheder
  Hersonissos byder på aktiviteter som gokart og minigolf, og her findes også et par vandlande. Der kører desuden et lille turisttog fra Hersonissos til de nærliggende små byer.
  Læs mere om aktiviteter på Kreta.
  Hersonissos, Stalis & Malia ligger perfekt, hvis du vil opleve mere af det klassiske Kreta - besøg f.eks. Knossos-paladset, det verdensberømte arkæologiske museum i Heraklion og Lassithi-sletten, hvor Zeus ifølge mytoligien blev født. I Hersonissos findes også levn fra en minoisk bebyggelse, og i Malia findes et stort minoisk palads. Romerne havde en koloni her århundredet før vores tidsregning, og ved havnen kan stadig se rester af den gamle havn og stenkajen, hvor romerne reparerede deres skibe.

  På højen ved havnen er der en arkæologisk udgravning, hvor man blandt andet har fundet rester af et tempel helliget gudinden Artemis. Oven på templet byggede romerne en villa med smukke mosaikudsmykninger, som er blevet bevaret. På højen findes også en fin lille kirke med aner fra 500-tallet. Den første biskop i området blev indsat i år 431, og på flere odder rundt omkring i Hersonissos ligger der små kapeller, som man kan besøge.

  I 1500- og 1600-tallet regerede venetianerne over Kreta, og midt på strandpromenaden i Hersonissos kan man se resterne af en smuk venetiansk brønd. Tyrkerne invaderede Kreta i 1645 og herskede over øen helt frem til 1898. Deres bosættelser lå i den gamle del af Hersonissos og i byerne Koutouloufari og Piskopiano, som sammen med det øvre Hersonissos udgør de tre små byer i området. En spadseretur til Piskopiano tager 15 til 20 minutter med start fra hovedvejen. Oppe i byerne hersker der en hyggelig og afslappet atmosfære, og det er her, du skal tage hen, hvis du vil opleve ægte græsk stemning.
  Udflugter
  Spinalonga
  Spinalonga
  En heldagsudflugt med svømmeture, frisk havluft og historie! Vi besøger øen Spinalonga, hvor Europas sidste spedalskhedskoloni lå, og slutter af med et besøg i byen Agios Nikolaos. Frokost indgår. Legitimation er obligatorisk.
  Læs mere om udflugten
  Meze-aften på Sofas Taverna
  Meze-aften på Sofas Taverna
  En velsmagende rundrejse i det græske køkken. Middag med vin indgår.
  Læs mere om udflugten
  Jeepsafari - den minoiske rute
  Jeepsafari - den minoiske rute
  Denne udflugt er den bedste måde at udforske de indre dele af Kreta med plateauerne, de urgamle stier og det rige plante- og dyreliv. Heldagsudflugt inkl. frokost.
  Læs mere om udflugten
  Jeepsafari - solnedgang over Kreta
  Jeepsafari - solnedgang over Kreta
  På denne udflugt skal vi nyde solnedgangen på en anderledes tur i bjergene, hvor vi kører op mod Lasithi-plateauet, som byder på mange fine udsigtspunkter. Målet er at fange den bedste solnedgang over Kreta, men også at opleve områder, som ellers er svært tilgængelige. Mad og drikke indgår.
  Læs mere om udflugten
  Sådan kommer du omkring
  En lejebil er en bekvem måde at opleve Kreta på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

  Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
  Du kan komme til og fra Hersonissos, Stalis & Malia med både bus og taxi. Taxiholdepladsen findes over for Kassavetis shoppingcenter ved siden af benzinstationen, men du kan også praje en taxi på gaden eller bestille en via hotellet mod et gebyr. Der køres både efter taxameter og faste priser, og efter midnat er der dobbelttakst. Spørg altid chaufføren om prisen, før du sætter dig ind i taxien.
  Fakta

  Vores service på rejsemålet

  I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

  Rejser med omtanke

  Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

  Vaccinationer

  Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

  Love og normer

  Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

  Hotelskat i Grækenland

  De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

  Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
  Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

  Valuta og kreditkort

  Euro (EUR). Hæveautomat findes.
  Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

  Tidsforskel

  Dansk +1 time.

  El

  220 V

  Sprog

  Græsk.
  Vejr og klima
  • januar
  16°9°
  3
  Solskinstimer pr. dag
  16°
  Vandtemperatur
  20
  Regnfri dage
  • februar
  16°9°
  4
  Solskinstimer pr. dag
  15°
  Vandtemperatur
  18
  Regnfri dage
  • marts
  17°10°
  6
  Solskinstimer pr. dag
  15°
  Vandtemperatur
  24
  Regnfri dage
  • april
  20°12°
  8
  Solskinstimer pr. dag
  16°
  Vandtemperatur
  25
  Regnfri dage
  • maj
  23°15°
  10
  Solskinstimer pr. dag
  19°
  Vandtemperatur
  27
  Regnfri dage
  • juni
  27°19°
  11
  Solskinstimer pr. dag
  22°
  Vandtemperatur
  28
  Regnfri dage
  • juli
  29°22°
  12
  Solskinstimer pr. dag
  24°
  Vandtemperatur
  29
  Regnfri dage
  • august
  29°22°
  11
  Solskinstimer pr. dag
  25°
  Vandtemperatur
  29
  Regnfri dage
  • september
  27°19°
  9
  Solskinstimer pr. dag
  24°
  Vandtemperatur
  27
  Regnfri dage
  • oktober
  24°17°
  6
  Solskinstimer pr. dag
  22°
  Vandtemperatur
  26
  Regnfri dage
  • november
  21°14°
  5
  Solskinstimer pr. dag
  20°
  Vandtemperatur
  24
  Regnfri dage
  • december
  18°11°
  4
  Solskinstimer pr. dag
  17°
  Vandtemperatur
  19
  Regnfri dage
  Fly og transfer

  Flyvetid

  Ca. 3 timer og 30 minutter.

  Afrejse

  Spies tilbyder charterrejser til Hersonissos, Stalis & Malia i sommerhalvåret.

  Flyet lander i Heraklion Lufthavn.

  På udvalgte hoteller i Hersonissos, Stalis & Malia kan du også flyve til Chania Lufthavn.
  Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Hersonissos, Stalis & Malia. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Heraklion Lufthavn til dit hotel er fra ca. 30 minutter til 1 time og 30 minutter (ca. 23-32 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

  Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

  UDVALGTE TILBUD

  Mediterraneo
  Mediterraneo
  Hersonissos, Stalis & Malia, Kreta, Grækenland
  • Fly + dobbeltværelse
  • 1 uge
  • Afrejse 27 apr 2023 fra København
  Inkl. All Inclusive
  Inkl. All Inclusive
  Fly + hotel, 1 uge
  27 apr 2023 fra København
  Find din rejse til Hersonissos, Stalis & Malia
  Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
  Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
  Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
  Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.