Se hoteller (4)

Rejser til Makrigialos

Rejser du med børn? Så er Makrigialos et rigtig godt valg. Her kan du vælge mellem en række forskellige Sunwing Family Resorts eller det mere luksuriøse Ocean Beach Club.

Makrigialos er en lille fiskerby på Kretas sydøstkyst. En græsk perle for både børnefamilier og andre, som vil holde ferie i fred og ro langt fra de store feriebyer. I Makrigialos finder du en af Kretas bedste sandstrande, en hyggelig lille havn og en håndfuld tavernaer, hvor du møder lige så mange grækere som turister. Med Spies kan du bo på Sunwing Makrigialos Beach, som er vores bedste familiehotel på Kreta.

Sunwing Makrigialos Beach

På vores børnevenlige Sunwing Family Resorts er hele familien garanteret en fantastisk ferie. Her venter komfortable lejligheder med plads til op til seks personer, gennemtænkte måltidspakker og meget andet, som både passer til familier med små og lidt større børn. På hotellerne kan du møde Lollo & Bernie og gå på svømmeskole - og der serveres altid lækre børnemenuer, så man har masser af energi til at danse, bade og lege.

Ocean Beach Club

Ocean Beach Club kan du og din familie se frem til en ferie ved en af Kretas bedste strande. Her findes lidt mere af alt! Spaafdeling, motionsrum, lækker mad og værelser, hvor designet bærer præg af både Skandinavien og Middelhavet. Hotellet vender mod havet og har egen strand - du kan også vælge et værelse med direkte adgang til pool eller terrasse. Eller hvorfor ikke nyde varmen på soldækket, som snor sig ned mod vandet? Alle gæster på Ocean Beach Club har naturligvis adgang til Sunwings store udbud af aktiviteter.

Gode udflugtsmuligheder

Kreta byder på mange udflugtsmål. Du kan for eksempel tage bussen til Sitia, hvor man efter sigende altid bliver i længere tid, end man havde tænkt sig. Eller du kan begive dig cirka 30 km vestpå til Europas sydligste by, Ierapetra, hvor Napoleon menes at have overnattet i 1798 på sin vej til Egypten.

Tips og nyttig info
 • Sunwing Family Resort
 • Ocean Beach Club
 • All Inclusive
 • Værelser med direkte pooladgang
 • Fin sandstrand
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Makrigialos

Strand
Makri-gialos betyder 'lang strand', og i Makrigialos findes da også en kilometerlang sandstrand ved den lille by. Der er også en fin lavvandet sandstrand neden for Sunwing Makrigialos Beach og Ocean Beach Club - Kreta. Kunne du tænke dig at opleve en naturlig palmestrand, kan du begive dig til stranden Vai, som ligger knap 60 km nordøst for Makrigialos.

Sol og strand på Kreta

Der er mange gode og lavvandede strande langs alle Kretas kyster. De består mest af grovkornet sand. Badesæsonen strækker sig fra om foråret og til sent på efteråret. På de større strande kan du leje liggestole og parasoller.
Mad, drikke og natteliv
Makrigialos har et godt udbud af enkle restauranter, tavernaer og pizzariaer både langs havnepromenaden i den lille fiskerihavn, i sidegaderne og langs hovedvejen nærmere Ocean Beach Club og Sunwing.

I nabobyen Koutsouras findes restauranter med typisk kretensisk mad, hvortil man kan drikke lokalt fremstillet vin. I området omkring Kapsasklostret ligger der mere lokale restauranter, som serverer en god blanding af retter til alle smagsløg. Ved hotellet Astron kan du dykke ned i den italienske kogekunst, men her serveres også veltilberedte græske retter. Hvis du er tilfreds med servicen på restauranten, er det kutyme at give omkring 10 % i drikkepenge.

Mad og drikke på Kreta

Brød og en kuvertafgift følger altid med en bestilling. Normalt lægger man 5-10 % af regningens endelige beløb i drikkepenge, naturligvis afhængig af hvor tilfreds man er med maden og betjeningen.
Nattelivet i Makrigialos udgøres af et lille antal musikpubber, barer og caféer. Kunne du tænke dig et mere livligt natteliv, anbefaler vi, at du tager til en af øens større byer.
Shopping
I Makrigialos findes en række souvenirbutikker og forretninger med blandt andet lædervarer og smykker, og alle gængste kreditkort accepteres. De to nærmeste større byer, Ierapetra og Sitia, har et endnu større udvalg af butikker, som dog har lukket om søndagen. De fleste butikker har også siestalukket et par timer midt på dagen.

Markeder

Flere dage om ugen kan du også besøge markedet og shoppe løs efter gode fund. Markedet i Makrigialos finder sted fredag formiddag, i Ierapetra lørdag formiddag og i Sitia tirsdag formiddag.

Heraklion

Lørdag ca. kl. 6-14. Markedet ligger nede ved havnen og er flere kilometer langt. Gå eller tag en taxi fra busstationen. Det er lettest at komme til Heraklion med bil eller lokalbus.

Chania

I Chania er der også den berømte markedshal. Den har åbent mandag-lørdag kl. 8-14 samt tirsdag, torsdag og fredag kl. 18-21.

Ierapetra/Sitia

Hver lørdag afholdes der marked i Ierapetra. Markedet ligger i centrum af byen og starter tidligt. Allerede kl. 6 er der mange mennesker, der kommer for at handle frisk frugt, grøntsager, tøj, sko og meget mere. Samme marked finder sted om tirsdagen oppe i Sitia. Tidspunktet er det samme. Spies arrangerer udflugter til markedet - få mere information hos din Spies-guide.
Sport og træning
I Makrigialos tilbydes aktiviteter både på land og i havet - du kan blandt andet dykke, snorkle og vandre.

Dykning

Havet ud for Makrigialos er klart og velegnet til dykning. Ved stranden findes et PADI-dykkercenter, hvor du kan leje udstyr og få gode tips.

Vandring

Makrigialos er et godt udganspunkt for vandreture. Her bor du tæt på det maleriske vandreområde Pefki-kløften, som især er smukt om foråret fra marts til maj, når alting blomstrer.

Om foråret og efteråret kan du også begive dig på en kortere vandring til vandfaldet Milonas. Du kan naturligvis også vandre dertil om sommeren, men så er det ikke sikkert, der er vand i vandfaldet.

Sport og træning på Kreta

Kreta er som skabt til en ferie med sport og træning, og her findes masser af aktiviteter for hele familien. Øen er kendt for sine fine vandrestier, blandt andet en del af den internationale vandrerute, E4, og der er også gode muligheder for vandsport som vandscooter, parasailing, vandcykler og dykning.
Dykning
På de fleste rejsemål arrangerer dykkerklubber transport til steder, hvor der afholdes dykkerkurser og dykkerudflugter.

Vær opmærksom på, at det er forbudt at dykke med iltflaske på egen hånd pga. de mange arkæologiske skatte i havet omkring Kreta. Kontakt os gerne for mere information.
Aktiviteter og seværdigheder
Kreta byder på mange spændende udflugtsmål og aktiviteter. Tag for eksempel bussen til Sitia; byen, hvor man altid bliver lidt længere end planlagt, eller kør 30 km vestpå til Europas sydligste by Ierapetra, hvor Napoleon siges at have overnattet i 1798 på sin vej til Egypten.

Aktiviteter på Kreta

Kreta byder på fine udflugtsmuligheder, uanset om man er interesseret i kultur, natur eller historie.

Vai

Som en oase midt i det golde landskab ved byen Vai ligger der en stor palmelund; en naturlig palmeskov, som opstod ved, at de arabere, som boede her før i tiden, spyttede dadelkerner ud på jorden. På vej til Vai kan man besøge klostret ved Top Lou. Klostret er fra 1300-tallet, og i dag bor her fem munke, og her er et museum med fund fra 1600- til 1800-tallet.

Kournassøen

Øens eneste ferskvandssø ligger lige syd for byen Georgioupolis, ca. 45 km øst for Chania og ca. 25 km vest for Rethymnon. Langs stranden ligger der flere hyggelige tavernaer. En spadseretur rundt om søen tager omkring to timer. Undervejs kan du benytte lejligheden til at kigge på det rige fugleliv, bade eller leje en vandcykel. Området rundt om Kournassøen kaldes for Kretas Schweiz.

Økologiske Milia

Et besøg i byen Milia er også interessant. Her foregår alt i overensstemmelse med økologiske principper; vand og elektricitet fås fra solenergi, og al byens mad dyrkes økologisk.
Makrigialos er en lille by på det sydøstlige Kreta med mange seværdigheder. I starten af 1900-tallet var det først og fremmest kretensere fra de omkringliggende byer, som kom hertil om sommeren for at passe deres oliven- og vinmarker. I 60'erne og 70'erne begyndte turisterne at komme til området. I Makrigialos bor der i dag omkring 850 indbyggere om vinteren og 1.450 om sommeren.

Ierapetra

Europas sydligste by beliggende ved Det Libyske Hav og omgivet af store marker, hvor man dyrker roser, nelliker og tomater. I Ierapetra finder du fine strande, et museum og levn efter en venetiansk fæstning på kajen. Her er også en tyrkisk moske og en minaret. Langs kysten ligger der caféer og tavernaer. Om sommeren afgår der både fra Ierapetra til den fredelige ø Chrissi, hvor man kan bade og nyde solen, spise på en af de to charmerende tavernaer og bare nyde stilheden.

Knossos

Det populære udflugtsmål Knossos var i bronzealderen den største by på Kreta og centrum for den minoiske kultur. Knossos ligger ved Heraklion cirka 120 km fra Makrigialos.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Kreta på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.
Du kan komme rundt med bus, taxi og lejebil. Du kan også leje scooter og motorcykel i Makrigialos.

Lokalbus

Det lokale busnet er velfungerende, og der kører busser til både Ierapetra og Sitia. Lokalbussen afgår uden for hotellet og kører til alle de omkringliggende byer. Køreplan findes i receptionen.
Rejs med børn
Makrigialos er et meget børnevenligt rejsemål med to skønne hoteller til en rigtig afslappet familieferie: Ocean Beach Club og Sunwing, som begge byder på komfortable, velindrettede lejligheder og fine poolområder.

Makrigialos er en lille græsk fiskerby, som ligger længst nede i Kretas sydøstlige hjørne - en fortryllende perle, som passer til børnefamilier og alle andre, der søger en afslappet ferie i rolige omgivelser langt væk fra turismens larm. Glæd dig til en kilometerlang sandstrand, som hører til Kretas bedste, en lillebitte havn og en række græske tavernaer, hvor du møder lige så mange grækere som turister.

Ocean Beach Club

På vores børnevenlige hotel Ocean Beach Club kan du og din familie holde ferie ved en af Kretas bedste strande, hvor der bare er lidt mere af det hele! Spaafdeling, motionsrum, lækker mad og værelser, hvor designet bærer præg af både Skandinavien og Middelhavet.

Hotellet ligger ved havet og har egen strand - og du kan vælge mellem flere forskellige typer komfortable lejligheder, hvoraf nogle har direkte pooladgang. Som gæst på Ocean Beach Club har du også adgang til nabohotellet Sunwings store udbud af aktiviteter.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer. Bor du på Mikri Poli Atlantica møder du guiderne på nabohotellet Sunwing Makrigialos Beach.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomat på Sunwing Makrigialos Beach.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Kuperet terræn, mange trapper, ingen fortove. Hotelområdet på Sunwing Makrigialos Beach er stort og med niveuforskelle og lange trapper, hvilket gør det svært at komme omkring med barnevogn.
Vejr og klima
 • januar
16°9°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
16°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°10°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
20°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
27°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
29°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
24°17°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°14°
5
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
18°11°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Makrigialos i sommerhalvåret.

Flyet lander i Heraklion Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Makrigialos. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Heraklion Lufthavn til dit hotel er ca. 2 timer og 30-45 minutter (ca. 120 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

På vej fra lufthavnen gør transferbussen efter en times kørsel holdt på ca. 15 minutter, såfremt rastepladsen er åben. På rastepladsen vil du kunne købe drikkevarer og snacks eller benytte toilettet. På vej til lufthavnen gør transferbussen holdt på ca. 15 minutter lige uden for Agios Nikolaos, hvor du kan købe drikkevarer og snacks eller benytte toilettet.

Easy Travel

Når du bor på Sunwing eller Ocean Beach Club og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel. Det betyder, at du kan tjekke din bagage ind, før du forlader hotellet. Du må desuden medbringe 10 kg ekstra bagage, og har du tilkøbt bustransfer mellem lufthavnen og hotellet, bliver du kørt direkte uden stop ved andre hoteller.

Find din rejse til Makrigialos
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.