Se hoteller (3)

Rejser til Makrigialos

Rejser du med børn? Så er Makrigialos et rigtig godt valg. Her kan du vælge mellem en række forskellige Sunwing Family Resorts eller det mere luksuriøse Ocean Beach Club.

Makrigialos er en lille fiskerby på Kretas sydøstkyst. En græsk perle for både børnefamilier og andre, som vil holde ferie i fred og ro langt fra de store feriebyer. I Makrigialos finder du en af Kretas bedste sandstrande, en hyggelig lille havn og en håndfuld tavernaer, hvor du møder lige så mange grækere som turister. Med Spies kan du bo på Sunwing Makrigialos Beach, som er vores bedste familiehotel på Kreta.

Sunwing Makrigialos Beach

På vores børnevenlige Sunwing Family Resorts er hele familien garanteret en fantastisk ferie. Her venter komfortable lejligheder med plads til op til seks personer, gennemtænkte måltidspakker og meget andet, som både passer til familier med små og lidt større børn. På hotellerne kan du møde Lollo & Bernie og gå på svømmeskole - og der serveres altid lækre børnemenuer, så man har masser af energi til at danse, bade og lege.

Ocean Beach Club

Ocean Beach Club kan du og din familie se frem til en ferie ved en af Kretas bedste strande. Her findes lidt mere af alt! Spaafdeling, motionsrum, lækker mad og værelser, hvor designet bærer præg af både Skandinavien og Middelhavet. Hotellet vender mod havet og har egen strand - du kan også vælge et værelse med direkte adgang til pool eller terrasse. Eller hvorfor ikke nyde varmen på soldækket, som snor sig ned mod vandet? Alle gæster på Ocean Beach Club har naturligvis adgang til Sunwings store udbud af aktiviteter.

Mange spændende udflugter

Vil du have flere oplevelser med hjem, findes der mange udflugtsmål at vælge imellem. Du kan for eksempel tage bussen til Sitia, hvor man efter sigende altid bliver længere, end man havde tænkt sig. Eller du kan begive dig lidt længere vestpå, ca. 30 km, til Europas sydligste by, Ierapetra, hvor Napoleon menes at have overnattet i 1798 på sin vej til Egypten. Et andet yndet udflugtsmål er Knossos, som er en af verdens mest besøgte seværdigheder.

Tips og nyttig info
 • Sunwing Family Resort
 • Ocean Beach Club
 • All Inclusive
 • Værelser med direkte pooladgang
 • Fin sandstrand
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Makrigialos

Vejr og klima
 • januar
16°9°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
16°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°10°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
20°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
27°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
29°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
24°17°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°14°
5
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
18°11°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
I Makrigialos er der en kilometerlang sandstrand - den bedste strand på Kreta! Makri-gialos betyder netop den lange strand, og stranden er også områdets absolutte højdepunkt. Men du må heller ikke glemme at besøge den lille by, som ligger i starten af stranden. Uden for Sunwing Makrigialos Beach er der også en 200 m lang og lavvandet sandstrand.

Matala

En smuk sandstrand syd for Festos. Stranden er kendt for sine kalkstensgrotter, som man mener var gravkamre engang i tiden. Senere har bl.a. hippier benyttet grotterne til beboelse. Ved stranden findes der mange tavernaer og små butikker.

Agia Galini

Agia Galini betyder hellige havs stilhed og er en charmerende fiskerby på sydkysten beliggende mellem Frangokastello og Matala. I højsæsonen afgår der bådture herfra til flere badestrande.

Sol og strand på Kreta

Der er mange gode og lavvandede strande langs alle Kretas kyster. De består mest af grovkornet sand. Badesæsonen strækker sig fra om foråret og til sent på efteråret. På de større strande kan du leje liggestole og parasoller.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Makrigialos i sommerhalvåret.

Flyet lander i Heraklion Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Makrigialos. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Heraklion Lufthavn til dit hotel er ca. 2 timer og 30-45 minutter (ca. 120 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

På vej fra lufthavnen gør transferbussen efter en times kørsel holdt på ca. 15 minutter, såfremt rastepladsen er åben. På rastepladsen vil du kunne købe drikkevarer og snacks eller benytte toilettet. På vej til lufthavnen gør transferbussen holdt på ca. 15 minutter lige uden for Agios Nikolaos, hvor du kan købe drikkevarer og snacks eller benytte toilettet.

Easy Travel

Når du bor på Sunwing eller Ocean Beach Club og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel. Det betyder, at du kan tjekke din bagage ind, før du forlader hotellet. Du må desuden medbringe 10 kg ekstra bagage, og har du tilkøbt bustransfer mellem lufthavnen og hotellet, bliver du kørt direkte uden stop ved andre hoteller.
Mad, drikke og natteliv
I Makrigialos finder du mere end 20 forskellige enkelt indrettede restauranter, tavernaer og pizzariaer. Her er den lille fiskerihavn et naturligt centrum. De nærmeste huse ligger helt ned til vandet, mens de små veje snor sig op igennem de højere liggende omgivelser. Efter havnen er bebyggelsen sporadisk, indtil man når ud til Sunwing Makrigialos, hvor en række enkle restauranter og butikker skyder op. I nabobyen Koutsouras kan du besøge restauranter med typisk kretensisk mad. Her kan du også prøve de lokalt fremstillede vine og olivenolie, som anvendes i stort set alle retter. Hvis du tager til Kapsasklostret, finder du restauranter med et mere lokalt præg, som serverer en god blanding af retter til alle smagsløg. Ved hotellet Astron kan du dykke ned i den italienske kogekunst, men her er også veltilberedte græske specialiteter på menuen. Hvis du er tilfreds med servicen på restauranten, er det almindelig kutyme at give ca. 10 % af prisen i drikkepenge.

Mad og drikke på Kreta

Brød og en kuvertafgift følger altid med en bestilling. Normalt lægger man 5-10 % af regningens endelige beløb i drikkepenge, naturligvis afhængig af hvor tilfreds man er med maden og betjeningen.
Der er forskellige musikpubber, barer, restauranter og caféer til dem, der vil deltage i Makrigialos' natteliv. Vil du have et natteliv mere flere barer, restauranter, natklubber og diskoteker, så anbefaler vi en tur til øens større byer.
Shopping
I Makrigialos findes der en del turistbutikker og forretninger, hvor du kan købe alt fra tøj, sko og tilbehør til skindvarer, sølv- og guldsmykker, bøger og souvenirs. Alle velkendte kreditkort accepteres, hvilket naturligvis gør shoppingen lettere. I de to nærmeste større byer, Ierapetra og Sitia, kan du finde et endnu større udvalg af butikker, som dog har lukket om søndagen.

Markeder

Flere dage om ugen kan du også besøge markedet og shoppe løs efter gode fund. Markedet i Makrigialos finder sted fredag formiddag, i Ierapetra lørdag formiddag og i Sitia tirsdag formiddag.

Heraklion

Lørdag ca. kl. 6-14. Markedet ligger nede ved havnen og er flere kilometer langt. Gå eller tag en taxi fra busstationen. Det er lettest at komme til Heraklion med bil eller lokalbus.

Chania

I Chania er der også den berømte markedshal. Den har åbent mandag-lørdag kl. 8-14 samt tirsdag, torsdag og fredag kl. 18-21.

Ierapetra/Sitia

Hver lørdag afholdes der marked i Ierapetra. Markedet ligger i centrum af byen og starter tidligt. Allerede kl. 6 er der mange mennesker, der kommer for at handle frisk frugt, grøntsager, tøj, sko og meget mere. Samme marked finder sted om tirsdagen oppe i Sitia. Tidspunktet er det samme. Spies arrangerer udflugter til markedet - få mere information hos din Spies-guide.
Aktiviteter og seværdigheder
Vil du have mere ud af din rejse, kan du vælge mellem mange spændende udflugtsmål og aktiviteter. Tag f.eks. bussen til Sitia, byen hvor man altid bliver lidt længere end planlagt, eller kør 30 km vestpå til Europas sydligste by Ierapetra, hvor Napoleon siges at have overnattet i 1798 på sin vej til Egypten. Et andet populært udflugtsmål er Knossospaladset, en af verdens bedst besøgte seværdigheder. Du kan også prøve sjove aktiviteter ved kysten som vandcykler, vandski og windsurfing eller vælge mellem en stor samling aktiviteter og motionstilbud på Sunwing Makrigialos Beach.

Aktiviteter på Kreta

Kreta er som skabt til en aktiv ferie. Her er noget for hele familien. Kreta er også kendt for sine mange vandrestier, specielt E4 European Footpath. Har du lyst til at være aktiv på stranden, er der masser af vandsportsaktiviteter at vælge mellem: jetski, paragliding, vandcykler m.m. Når du alligevel er ved havet, kan du passende tage dykkermasken på og svømme ned under overfladen til den fascinerende undervandsverden – f.eks. ud for Chania og i Rethymnon.

Dykning

Dykning arrangeres af dykkerklubber på de fleste rejsemål. Aktiviteter, kurser og dyk foregår et stykke væk, og klubberne arrangerer transport hertil. Husk på, at dykning med flaske på egen hånd er forbudt ved lov i farvandet rundt om Kreta på grund af alle de arkæologiske genstande, der findes i havet langs kysterne! Kontakt os for mere information.

Vai

Som en oase midt i det golde landskab ved byen Vai ligger der en stor palmelund; en naturlig palmeskov, som opstod ved, at de arabere, som boede her før i tiden, spyttede dadelkerner ud på jorden. På vej til Vai kan man besøge klostret ved Top Lou. Klostret er fra 1300-tallet, og i dag bor her fem munke, og her er et museum med fund fra 1600- til 1800-tallet.

Kournassøen

Øens eneste ferskvandssø ligger lige syd for byen Georgioupolis, ca. 45 km øst for Chania og ca. 25 km vest for Rethymnon. Langs stranden ligger der flere hyggelige tavernaer. En spadseretur rundt om søen tager omkring to timer. Undervejs kan du benytte lejligheden til at kigge på det rige fugleliv, bade eller leje en vandcykel. Området rundt om Kournassøen kaldes for Kretas Schweiz.

Økologiske Milia

Et besøg i byen Milia er også interessant. Her foregår alt i overensstemmelse med økologiske principper; vand og elektricitet fås fra solenergi, og al byens mad dyrkes økologisk.
Makrigialos er en lille by på det sydøstlige Kreta med mange seværdigheder. I starten af 1900-tallet var det først og fremmest kretensere fra de omkringliggende byer, som kom hertil om sommeren for at passe deres oliven- og vinmarker. I 60'erne og 70'erne begyndte turisterne at komme til området. I Makrigialos bor der i dag omkring 850 indbyggere om vinteren og 1.450 om sommeren.

Ierapetra

Europas sydligste by beliggende ved Det Libyske Hav og omgivet af store marker, hvor man dyrker roser, nelliker og tomater. I Ierapetra finder du fine strande, et museum og levn efter en venetiansk fæstning på kajen. Her er også en tyrkisk moske og en minaret. Langs kysten ligger der caféer og tavernaer. Om sommeren afgår der både fra Ierapetra til den fredelige ø Chrissi, hvor man kan bade og nyde solen, spise på en af de to charmerende tavernaer og bare nyde stilheden.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Kreta på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.
Du kan komme rundt med bus, taxi og lejebil. Du kan også leje scooter og motorcykel i Makrigialos.

Busser

Det lokale busnet fungerer godt. Der kører busser til Ierapetra og Sitia. Lokalbussen afgår uden for hotellet og kører til alle de omkringliggende byer. Busplan findes i receptionen.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer. Bor du på Mikri Poli Atlantica møder du guiderne på nabohotellet Sunwing Makrigialos Beach.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomat på Sunwing Makrigialos Beach.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Kuperet terræn, mange trapper, ingen fortove. Hotelområdet på Sunwing Makrigialos Beach er stort og med niveuforskelle og lange trapper, hvilket gør det svært at komme omkring med barnevogn.
Rejs med børn
Charter med børn? Så er Makrigialos et godt og meget børnevenligt valg. På det børnevenlige hotel Ocean Beach Club, en del af Sunwing Family Resorts, får familieferien et ekstra skud luksus. Her er moderne suiter til op til seks personer og et helt nyt poolområde. Makrigialos er en lille græsk fiskerby, som ligger længst nede i Kretas sydøstlige hjørne - en fortryllende perle, som passer til børnefamilier og alle andre, der søger en afslappet ferie i rolige omgivelser langt væk fra turismens larm. Glæd dig til en kilometerlang sandstrand, som hører til Kretas bedste, en lillebitte havn, en række græske tavernaer og musikpubber, hvor du møder lige så mange grækere som turister. Når du rejser med Spies, bor du på vores eget fine hotel: Sunwing Makrigialos Beach - Kretas med børnevenlige hotel!

Ocean Beach Club

På Makrigialos' børnevenlige hotel Ocean Beach Club kan du og din familie holde ferie ved en af Kretas bedste strande, hvor der bare er lidt mere af det hele! Spaafdeling, motionsrum, lækker mad og værelser, hvor designet bærer præg af både Skandinavien og Middelhavet. Hotellet vender ud mod havet og har egen strand - og du kan vælge mellem værelser med direkte adgang til pool eller terrasse. Eller hvorfor ikke læne dig tilbage i liggestolen og nyde varmen på soldækket, som snor sig ned mod vandet? Alle gæster på Ocean Beach Club har naturligvis adgang til Sunwings store udbud af aktiviteter.
Find din rejse til Makrigialos
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.