Vejret på Kreta byder på varme somre

Varm sommer og lunt badevand

Kreta

Vejret på Kreta

Kreta er ét af danskernes absolutte yndlingsrejsemål. Dette skyldes ikke mindst Kretas herlige vejr, der giver sommertemperaturer på helt op til 30 grader.

Vejret på Kreta i sommerhalvåret

I sommerhalvåret kan du se frem til varme temperaturer på Kreta.

Foråret på Kreta

Vejret på Kreta om foråret minder meget om en dansk sommer. Her er dagstemperaturen 20-25 grader - og nætterne noget køligere med temperaturer fra 10-15 grader. Solen har endnu ikke kunne varme vandet op til mere end 15-19 grader. Der kan forekomme lidt regn i begyndelsen af foråret.

Sommervejret på Kreta

Er du til sol og varme, kan du bestemt ikke klage over temperaturerne på Kreta om sommeren. I højsæsonen fra juni til august viser termometeret typisk 30 grader om dagen. Nætterne er også varme med ca. 20 grader. Man kan næsten ikke besøge Kreta uden at bade i det smukke hav, der omgiver øen. Du kan roligt kaste dig i bølgen blå - vandets temperatur om sommeren kommer helt op på 25 grader!

Vejret på Kreta i vinterhalvåret

Efterår på Kreta

Selvom efteråret sætter ind, er vejret og temperaturene stadig ganske behagelige på Kreta. Om dagen kan du regne med 21-27 grader og havet er også stadig lunt med op til 24 grader. Modsat herhjemme er regnvejrsdagene få på Kreta om efteråret, selvom der falder mere regn på denne årstid end om sommeren.

Vejret på Kreta om vinteren

Vintervejret på Kreta er fugtigt, og temperaturen falder til ca. 15 grader om dagen og 9 grader i løbet af natten. Nedbøren begynder også at tage til og der kan falde sne i bjergene.

Vejret på Kreta - strand

Vejret på Kreta sikrer lunt badevand næsten hele året.

Vejret på Kreta - bjerge

Kreta er bl.a. kendt for de smukke bjerge på øen, hvor der kan falde sne i løbet af vinteren.

Vejret og klimaet på Kreta

På Kreta møder du klassisk middelhavsklima med varme somre og køligere vintre med regn. Afhængig af, hvor du befinder dig på øen, vil du opleve regionale forskelle. På nordkysten er der køligere og mere regn, end du vil møde på sydkysten.

Uanset om du besøger nord-, syd-, øst- eller vestkreta kan du være sikker på en varm sommer. I juni, juli og august kommer temperaturen ofte over 30 grader om dagen. Sandsynligheden for regn i løbet af sommeren af lille. Netop vejret på Kreta med mange soltimer og tæt på ingen regn, har lokket danske turister til øen i årevis.

Inspiration til dig, der vil rejse til Kreta

Vejret på Kreta - guide

Den store guide til Kreta

Kreta er den næststørste ø i Middelhavet og rummer så mange seværdigheder, at alt næppe kan nås på en enkelt uges ferie. Vi guider dig til de bedste oplevelser på Kreta.

Vejret på Kreta - hoteller

Hoteller på Kreta

Spies tilbyder ca. 200 hoteller på Kreta - så du er sikker på at finde et, der passer netop til dine behov. Tag f.eks. et kig på vores Nordiske Favoritter - hoteller med høje bedømmelser fra nordiske gæster.

Sunprime
 • Velegnet til voksne
 • 1 uge
 • Dobbeltværelse Classic Room med balkon mod omgivelserne
 • Afrejse 11 jun 2024 fra København
Afrejse 11 jun 2024 fra København
Fly og hotel for
2 voksne
2.450,- i rabat4.745,-
Pris pr. person
Vælg
Sunprime
 • Velegnet til voksne
 • 1 uge
 • 2-værelses Junior Suite med balkon mod haven
 • Afrejse 29 maj 2024 fra København
Afrejse 29 maj 2024 fra København
Fly og hotel for
2 voksne
3.600,- i rabat3.295,-
Pris pr. person
Vælg
Sunprime
 • Velegnet til voksne
 • 1 uge
 • 2-værelses Junior Suite med terrasse mod haven
 • Afrejse 26 jun 2024 fra København
Afrejse 26 jun 2024 fra København
Fly og hotel for
2 voksne
2.650,- i rabat4.245,-
Pris pr. person
Vælg