Se hoteller (4)

Rejser til Ierapetra

Ierapetra byder på en afslappet kombination af strandliv, seværdigheder og aktiviteter.
Ierapetra er en af Europas sydligste byer og er et perfekt rejsemål for dig, der ønsker et stort udbud af det meste, men som også søger et afslappet miljø med en rolig atmosfære. Her kan du både slentre rundt i den gamle bydels kringlede stræder og tage på lange, udfordrende vandreture i bjergene, som omgiver byen. Efter en lang dag kan du sætte dig til rette på den lokale kafenion med en kop ægte græsk kaffe og se byens liv udspille sig foran dig, mens du prøver at afgøre, hvornår du skal tage på en lang udflugt langs kysten.

Sol og strand

Langs stranden inde i Ierapetra løber en hyggelig strandpromenade flankeret af restauranter, caféer og barer, hvor du kan smage den lokale kokkekunst. Du bør unde dig selv at smage nygrillet fisk på en af de hyggelige tavernaer ved vandet - det kan meget vel vise sig at blive en af feriens bedste minder. Selve stranden består af mørkt sand og sten. Man kan fint bade her, men når det blæser, er det ofte skønnere at tage et stykke væk fra byen, hvor der er flere badebugter og større strande, som er mere børnevenlige.

All Inclusive ved havet

Hos Spies finder du hoteller, som lokker med beliggenhed ved stranden og All Inclusive, så du kan nyde ferien i fulde drag og byde velkommen til sol strand. Vil du hellere bo inde i selve Ierapetra, kan du vælge hoteller, hvor du har byens liv lige uden for døren og samtidig har nem adgang til nærmeste strand.

Oplevelser i Ierapetra

Ved havnen i Ierapetra ligger det smukke venetianske fort Kales, som absolut er et besøg værd - uanset om du vil udforske fortet og dets historie eller bare finde de bedste vinkler til at fotografere bådene i havnen. Du bør heller ikke gå glip af det myldrende folkeliv på det lokale marked, som finder sted hver lørdag. I byen ligger der også flere store supermarkeder, hvor du kan købe det meste, du måtte have brug for. Vil du være aktiv, kan du vælge og vrage blandt mange forskellige slags vandsport, og kan du lide fart over feltet, kan du køre et par runder på gokartbanen. Får du lyst til at tage på udflugt lidt længere væk, kan du tage båden over til Chrissi Island, hvor du gå på spændende eventyr og bade i det krystalklare hav.
Tips og nyttig info
 • Family Garden-hoteller
 • All Inclusive
 • Centralt beliggende hoteller
 • Fine strande
 • Lokale restauranter
 • Lang havnepromenade
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Ierapetra

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Stranden i Ierapetra består af mørkt sand og sten. Man kan fint bade her, men når det blæser, kan der være høje bølger og understrømme. Lige uden for byen venter en række større strande og badebugter, som er mere børnevenlige.

Langs sandstranden inde i Ierapetra løber en hyggelig strandpromenade kantet af et stort antal restauranter, caféer og barer. Et sikkert hit er at bestille nygrillet fisk på en af de charmerende tavernaer ved vandet. Inden for 15-30 minutters gåafstand ligger der også flere andre strande, hvor man kan leje liggestole og parasoller. Du kan også vælge at tage bus eller taxi til en af strandene mellem Ierapetra og Makrigialos.

Matala

Smuk sandstrand syd for Festos. Stranden er kendt for sine kalkstensgrotter, som man mener var gravkamre for mange år siden. Senere har blandt andet hippier benyttet grotterne til beboelse. Ved stranden findes der mange tavernaer og små butikker.

Koutsounari

Koutsounari-stranden ligger 6 km fra Ierapetra og byder som regel på roligt vand - perfekt for hele familien.
Læs mere om strande på Kreta.
Mad, drikke og natteliv
I Ierapetra findes flere gode restauranter og tavernaer, ikke mindst langs strandpromenaden.
Ierapetras natteliv udgøres hovedsageligt af restauranterne, barerne og caféerne langs strandpromenaden, og byen har også et par natklubber.
Læs mere om nattelivet på Kreta.
Shopping
Ierapetra har flere store supermarkeder og mange små butikker.

Marked

Hver lørdag morgen afholdes et marked i centrum, hvor du kan købe souvenirs, kunsthåndværk og meget andet.
Læs mere om shopping på Kreta.
Sport og træning
På stranden tilbydes forskellig slags vandsport.
Aktiviteter og seværdigheder
Ierapetra er en af Europas sydligst beliggende byer med både en afslappet atmosfære og gode muligheder for friluftsaktiviteter. Byen har desuden en gokartbane.

Agia Galini

Agia Galini betyder 'hellig fredfyldthed' og er en charmerende fiskerby på sydkysten mellem Frangokastello og Matala. I højsæsonen sejler der både hertil fra flere strande.
Læs mere om aktiviteter på Kreta.
Ierapetra ligger ud til Det Libyske Hav og er omgivet af store marker, hvor man dyrker roser, nelliker og tomater. I byen findes blandt andet en venetiansk fæstning samt en tyrkisk moské og en minaret. Om sommeren afgår der både fra Ierapetra til den lille ubeboede ø Chrissi, hvor der findes flere fine strande.
Udflugter
Jeepsafari til Ha-kløften
Jeepsafari til Ha-kløften
Tag med på en naturoplevelse, som du sent vil glemme. På denne udflugt vil du udforske den sydøstlige del af Kreta, opleve traditionelle landsbyer og tage del i de lokales hverdagsliv. Frokost samt lokal vin og vand er inkluderet.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Kreta på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.
Du kan komme rundt med bus, taxi og lejebil. Lokalbusser går til og fra Heraklion.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). De fleste restauranter og butikker tager kreditkort.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
16°9°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
16°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°10°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
20°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
27°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
29°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
24°17°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°14°
5
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
18°11°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Ierapetra i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Ierapetra med rutefly.

Flyet lander i Heraklion Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Ierapetra. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Heraklion Lufthavn til dit hotel er fra ca. 2 timer til 2 timer og 40 minutter (90-100 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører næsten altid via Hersonissos og Agios Nikolaos, og så vil køretiden være fra ca. 3 timer til 3 timer og 30 minutter. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Ierapetra
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.