Se hoteller (4)

Rejser til Ierapetra

Ierapetra byder på en afslappet kombination af strandliv, seværdigheder og aktiviteter.

Ierapetra er en af Europas sydligste byer og er et perfekt rejsemål for dig, der ønsker et stort udbud af det meste, men som også søger et afslappet miljø med en rolig atmosfære. Her kan du både slentre rundt i den gamle bydels kringlede stræder og tage på lange, udfordrende vandreture i bjergene, som omgiver byen. Efter en lang dag kan du sætte dig til rette på den lokale kafenion med en kop ægte græsk kaffe og se byens liv udspille sig foran dig, mens du prøver at afgøre, hvornår du skal tage på en lang udflugt langs kysten.

Sol og strand

Langs stranden inde i Ierapetra løber en hyggelig strandpromenade flankeret af restauranter, caféer og barer, hvor du kan smage den lokale kokkekunst. Du bør unde dig selv at smage nygrillet fisk på en af de hyggelige tavernaer ved vandet - det kan meget vel vise sig at blive en af feriens bedste minder. Selve stranden består af mørkt sand og sten. Man kan fint bade her, men når det blæser, er det ofte skønnere at tage et stykke væk fra byen, hvor der er flere badebugter og større strande, som er mere børnevenlige.

All Inclusive ved havet

Hos Spies finder du hoteller, som lokker med beliggenhed ved stranden og All Inclusive, så du kan nyde ferien i fulde drag og byde velkommen til sol strand. Vil du hellere bo inde i selve Ierapetra, kan du vælge hoteller, hvor du har byens liv lige uden for døren og samtidig har nem adgang til nærmeste strand.

Oplevelser i Ierapetra

Ved havnen i Ierapetra ligger det smukke venetianske fort Kales, som absolut er et besøg værd - uanset om du vil udforske fortet og dets historie eller bare finde de bedste vinkler til at fotografere bådene i havnen. Du bør heller ikke gå glip af det myldrende folkeliv på det lokale marked, som finder sted hver lørdag. I byen ligger der også flere store supermarkeder, hvor du kan købe det meste, du måtte have brug for. Vil du være aktiv, kan du vælge og vrage blandt mange forskellige slags vandsport, og kan du lide fart over feltet, kan du køre et par runder på gokartbanen. Får du lyst til at tage på udflugt lidt længere væk, kan du tage båden over til Chrissi Island, hvor du gå på spændende eventyr og bade i det krystalklare hav.

Tips og nyttig info
 • Family Garden-hoteller
 • All Inclusive
 • Centralt beliggende hoteller
 • Fine strande
 • Lokale restauranter
 • Lang havnepromenade
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Ierapetra

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Stranden i Ierapetra består af mørkt sand og sten. Man kan fint bade her, men når det blæser, kan der være høje bølger og understrømme. Lige uden for byen venter en række større strande og badebugter, som er mere børnevenlige.

Langs sandstranden inde i Ierapetra løber en hyggelig strandpromenade kantet af et stort antal restauranter, caféer og barer. Et sikkert hit er at bestille nygrillet fisk på en af de charmerende tavernaer ved vandet. Inden for 15-30 minutters gåafstand ligger der også flere andre strande, hvor man kan leje liggestole og parasoller. Du kan også vælge at tage bus eller taxi til en af strandene mellem Ierapetra og Makrigialos.

Matala

Smuk sandstrand syd for Festos. Stranden er kendt for sine kalkstensgrotter, som man mener var gravkamre for mange år siden. Senere har blandt andet hippier benyttet grotterne til beboelse. Ved stranden findes der mange tavernaer og små butikker.

Koutsounari

Koutsounari-stranden ligger 6 km fra Ierapetra og byder på roligt vand - perfekt for hele familien.

Sol og strand på Kreta

Der er mange gode og lavvandede strande langs alle Kretas kyster. De består mest af grovkornet sand. Badesæsonen strækker sig fra om foråret og til sent på efteråret. På de større strande kan du leje liggestole og parasoller.
Mad, drikke og natteliv
Er du sulten og vil smage på den græske gastronomi, kan du vælge mellem forskellige gode restauranter og tavernaer, som primært ligger langs strandpromenaden.

Mad og drikke på Kreta

Brød og en kuvertafgift følger altid med en bestilling. Normalt lægger man 5-10 % af regningens endelige beløb i drikkepenge, naturligvis afhængig af hvor tilfreds man er med maden og betjeningen.
Ierapetras natteliv udgøres hovedsageligt af restauranterne, barerne og caféerne langs strandpromenaden.
Shopping
Der er flere store supermarkeder samt enkelte butikker og forretninger, hvor du kan shoppe.

Marked

Hver lørdag afholdes et marked i byen, hvor du kan købe souvenirs, kunsthåndværk og meget andet.

Heraklion

Lørdag ca. kl. 6-14. Markedet ligger nede ved havnen og er flere kilometer langt. Gå eller tag en taxi fra busstationen. Det er lettest at komme til Heraklion med bil eller lokalbus.

Chania

I Chania er der også den berømte markedshal. Den har åbent mandag-lørdag kl. 8-14 samt tirsdag, torsdag og fredag kl. 18-21.

Ierapetra/Sitia

Hver lørdag afholdes der marked i Ierapetra. Markedet ligger i centrum af byen og starter tidligt. Allerede kl. 6 er der mange mennesker, der kommer for at handle frisk frugt, grøntsager, tøj, sko og meget mere. Samme marked finder sted om tirsdagen oppe i Sitia. Tidspunktet er det samme. Spies arrangerer udflugter til markedet - få mere information hos din Spies-guide.
Sport og træning

Sport og træning på Kreta

Kreta er som skabt til en ferie med sport og træning, og her findes masser af aktiviteter for hele familien. Øen er kendt for sine fine vandrestier, blandt andet en del af den internationale vandrerute, E4, og der er også gode muligheder for vandsport som vandscooter, parasailing, vandcykler og dykning.
Dykning
På de fleste rejsemål arrangerer dykkerklubber transport til steder, hvor der afholdes dykkerkurser og dykkerudflugter.

Vær opmærksom på, at det er forbudt at dykke med iltflaske på egen hånd pga. de mange arkæologiske skatte i havet omkring Kreta. Kontakt os gerne for mere information.
Aktiviteter og seværdigheder
Ierapetra er en af Europas sydligste byer og er et perfekt rejsemål for dig, der ønsker et stort udbud af det meste, men samtidig søger et afslappet miljø med en rolig atmosfære. Langs stranden tilbydes forskellig slags vandsport, og byen har også en gokartbane.

Agia Galini

Agia Galini betyder 'hellig fredfyldthed' og er en charmerende fiskerby på sydkysten mellem Frangokastello og Matala. I højsæsonen sejler der både hertil fra flere strande.

Aktiviteter på Kreta

Kreta byder på fine udflugtsmuligheder, uanset om man er interesseret i kultur, natur eller historie.

Vai

Som en oase midt i det golde landskab ved byen Vai ligger der en stor palmelund; en naturlig palmeskov, som opstod ved, at de arabere, som boede her før i tiden, spyttede dadelkerner ud på jorden. På vej til Vai kan man besøge klostret ved Top Lou. Klostret er fra 1300-tallet, og i dag bor her fem munke, og her er et museum med fund fra 1600- til 1800-tallet.

Kournassøen

Øens eneste ferskvandssø ligger lige syd for byen Georgioupolis, ca. 45 km øst for Chania og ca. 25 km vest for Rethymnon. Langs stranden ligger der flere hyggelige tavernaer. En spadseretur rundt om søen tager omkring to timer. Undervejs kan du benytte lejligheden til at kigge på det rige fugleliv, bade eller leje en vandcykel. Området rundt om Kournassøen kaldes for Kretas Schweiz.

Økologiske Milia

Et besøg i byen Milia er også interessant. Her foregår alt i overensstemmelse med økologiske principper; vand og elektricitet fås fra solenergi, og al byens mad dyrkes økologisk.
Ierapetra er Europas sydligste by beliggende ved Det Libyske Hav og omgivet af store marker, hvor man dyrker roser, nelliker og tomater. Byen byder på fine strande, et museum og levn efter en venetiansk fæstning på kajen. I Ierapetra findes også et stort gammelt fort samt en tyrkisk moské og en minaret, og langs kysten ligger der både caféer og tavernaer. Om sommeren afgår der både fra Ierapetra til den fredelige ø Chrissy, hvor man kan slikke sol og bade, spise på en af de to pittoreske tavernaer og bare nyde stilheden.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Kreta på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.
Du kan komme rundt med bus, taxi og lejebil. Lokalbusser går til og fra Heraklion.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). De fleste restauranter og butikker tager kreditkort.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
16°9°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
16°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
17°10°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
20°12°
8
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • maj
23°15°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juni
27°19°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
29°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
29°22°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
24°17°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
21°14°
5
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
18°11°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Ierapetra i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Ierapetra med rutefly.

Flyet lander i Heraklion Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Ierapetra. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Heraklion Lufthavn til dit hotel er fra ca. 2 timer til 2 timer og 40 minutter (90-100 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører næsten altid via Hersonissos og Agios Nikolaos, og så vil køretiden være fra ca. 3 timer til 3 timer og 30 minutter. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Ierapetra
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.