Se hoteller (8)

Rejser til Skopelos

En af øgruppens roligste og smukkeste øer - perfekt at udforske på egen hånd.

Skopelos ligger blot en times rejse med båd fra populære Skiathos. Alligevel er der overraskende få skandinaver, som har fundet vej hertil. Øen er smuk, grøn og frodig med krystalklare badebugter og mange smukke klostre og små kirker. Her findes hele 360 kirker, og årsagen til dette varierer alt efter, hvem man spørger. Spørger du de lokale, vil du sandsynligvis få mange forskellige svar.

Skopelos by

I lille, smukke Skopelos by klatrer de hvidkalkede huse nærmest fra havnen og op langs bjergsiderne. Atmosfæren er sofistikeret, og her er mange restauranter, tavernaer og caféer. Mange kunstnere sælger deres værker i egne butikker, så kvaliteten på souvenirs er ofte højere på Skopelos end på mange andre øer. Kun her kan du købe den sorte keramik, som produceres på øen. Nattelivet i Skopelos by er stille.

Oplev øen på egen hånd

Skopelos er en ø, du bør opleve på din egen måde og i dit eget tempo. Tag for eksempel bussen til den lille by Glossa, som ligger i Skopelos' nordlige ende. Byen er opført på en stejl skråning og har smalle, snoede gader, hyggelige caféer og ikke mindst en betagende udsigt over havet. Herfra kan du tage på nogle skønne vandreture. Eller du kan tage flyvebåden til nogle af de nærliggende øer Alonissos og Skiathos. Du kan også leje en bil og udforske øens skjulte bugter, smukke kirker og vidunderlige natur.

Skopelos med Spies

Bestiller du en rejse til Skopelos med Spies, kan du vælge mellem hoteller i og uden for Skopelos by, og om du vil bo på hotelværelse eller i lejlighed. Mange hoteller er familieejede, hvilket giver en hyggelig, lokal stemning med personlig service. Vil du opleve to øer i ferien, kan du kombinere en uge på Skopelos med en uge på enten Skiathos eller Alonissos.

Tips og nyttig info
 • Kombinér to øer
 • Prisvenlige hoteller
 • Lokale restauranter
 • Vælg mellem hotelværelse og lejlighed
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Skopelos

Strande
4,8
Mad & Drikke
4,3
Børnevenligt
3,8
Vejr og klima
 • januar
13°7°
3
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
14°8°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
15°9°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • april
19°11°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • maj
24°15°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
29°19°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
27°19°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
23°15°
5
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • november
18°11°
3
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • december
14°9°
3
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Skopelos har flere strande og små badebugter.

Stafilos - smuk paradisstrand

Stafilos ligger ca. 5 km uden for Skopelos by og er den strand, der ligger tættest på byen. På vejen ned mod stranden ligger en taverna, og en bar har åbent i højsæsonen. Liggestole og parasoller kan lejes.

Agnontas - strand i nærheden af byen

Ca. 9 km fra Skopelos by ligger et lille fiskerleje med en lille strand og enkelte fiskerestauranter. Et godt tip er at besøge Agnontas om eftermiddagen.

Panormos - strand med smukke omgivelser

Den fine strand Panormos ligger ved øens største bugt. Her findes flere tavernaer og restauranter.

Kastani - strand med krystalklart vand

Nord for Panormos ligger den fine strand Kastani, hvor flere scener til "Mamma Mia!" blev indspillet. På Kastani findes en strandbar med musik, som er meget velbesøgt. Stranden ligger ca. 150 meter fra hovedvejen.

Perivoliou - fredelig, smuk strand

Perivoliou er en smuk og fredelig strand beliggende på den nordlige del af øen. Du kommer hertil i lejebil eller taxi.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Skopelos fra maj til september.

Flyet lander på Skiathos, hvorfra der er videre transport med båd.
Transfer indgår, hvis du har bestilt hotel med Spies på Skopelos. Ved en kombinationsrejse med Skiathos indgår transfer ikke mellem hotellet og lufthavnen på Skiathos ved hjemrejsen, men du kan tilkøbe den sammen med rejsen.

Flyet lander på Skiathos, og vores guider sørger for, at du finder vej til bussen, som kører dig til havnen (ca. 10 minutter) Ventetid på Skiathos forekommer ved ankomst og hjemrejse (op til 4½ time ved ankomst, mindre ventetid ved hjemrejse). Bagagen kan opbevares på Café Sollevante, der ligger ca. 250 meter fra kajen. Overfarten til Skopelos tager ca. 1 time. Transporten fra havnen på Skopelos til dit hotel foregår med bus eller minibus og tager 5-20 minutter, afhængigt af antal hotelstop.

Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
Skopelos by har et stort udvalg af caféer og restauranter - fra traditionelle tavernaer og ouzerier til restauranter med såvel græske som internationale retter på menukortet.

Det græske køkken

Overalt i Grækenland ligger der tavernaer, som serverer traditionel husmandskost, og netop disse tavernaer udgør en stor del af landets charme.

Småretter

God mad er der masser af i Grækenland. Måske kender du til nogle af disse populære småretter:

Tzatziki - Den klassiske dip bestående af yoghurt, agurk og hvidløg.
Melitsanosalata - Dip lavet på auberginer.
Choriatiki salata - Den klassiske græske salat. Serveres med fetaost.
Saganaki - Friteret ost.
Kolokithakia tiganita - Friteret squash.

Tilbehør

Kartofler serveres som oftest som pommes frites.

Dessert

Den mest almindelige dessert består af sæsonens frugter. Græske kager er ofte meget søde.

Drikke

Udbuddet af drikkevarer er stort, og findes i alle prisklaser. Den mest populære græske øl hedder Mythos. Vin findes i alle prisklasser. Den billigste og mest specielle vin hedder Retsina. Mange grækere drikker ouzo (brændevin krydret med anis) både før og under måltidet. Ouzo drikkes oftest med vand og is.
Kali oreksi - velbekomme!
Øen har et meget begrænset natteliv, men i sommersæsonen har enkelte barer åbent.
Shopping
De fleste af Skopelos' butikker ligger langs havnen og i sidegaderne op fra havnegaden i Skopelos by. Her findes alt fra souvenir- og smykkebutikker til guldsmede, kunstgallerier og tøjforretninger. Gode souvenirs er keramik, honning og syltede frugter. I august måned står der små handelsboder i havnen, som sælger mange forskellige slags lokale prodkuter.

Shopping på Sporaderne

Sporaderne er ikke kendt for ligefrem at være et shoppingparadis, men på Skiathos ligger en del spændende butikker med tøj, sko og smykker. På øerne findes også souvenirbutikker, som bl.a. sælgere T-shirts, saronger og strandlegetøj.
Aktiviteter og seværdigheder
Skopelos byder på mange oplevelser inden for relativt kort afstand - alt fra vandreture i smuk natur over historiske seværdigheder til hyggelige, små havne og strande.

Aktiviteter på Sporaderne

Sporaderne kan ikke helt måle sig med f.eks. Kreta og Rhodos, når det gælder klassiske, græske seværdigheder, men her er meget at opleve – om end i mindre skala. Fra Skiathos, Skopelos og Alonissos tilbydes et stort udvalg af bådudflugter. Kontakt os gerne for mere information eller gå en tur langs havnene for at se, hvad de forskellige billetsælgere kan tilbyde.
Skopelos er kendt for sine flere hundrede kirker, hvoraf den mest kendte nok er kirken Agios Ioannis fra Mamma Mia-filmen. En anden seværdighed er den charmerede hovedby Skopelos by, som er bygget op ad en bjergside som et amfiteater med smalle gader.

Mamma Mia!

Indspilningen af musicalfilmen "Mamma Mia!" satte Skopelos på verdenskortet, og selv om filmen i sig selv ikke har ens interesse, er det værd at besøge de smukke strande, som var med i den. Cape Armandos ligger på den sydlige del af Skopelos og byder på et betagende landskab med klipper ned mod havet. Kastani Beach er en anden smuk strand, ligesom vi kan anbefale turen op til landsbyen Glossa, hvorfra man kan følge den snoede vej op til "Mamma Mia-kirken", Agios Ioannis.

Alonissos

Alonissos er den ø i Det Ægæiske Hav, som har været befolket længst; arkæologer har fundet spor efter menneskelig aktivitet så langt tilbage som for 100.000 år siden, og øen var også engang hovedkvarter for pirater. Ligesom de øvrige Sporadeøer er Alonissos frugtbar, grøn og smuk, og mange kunstnere har ladet sig betage af øen, hvor der hersker en sjælden fred og ro. Den gamle hovedby Palaia Alonissos er smukt beliggende 241 meter over havoverfladen. Byen blev ødelagt af et jordskælv i 1965, men er blevet delvist genopbygget, bl.a. fordi turister i 1970'erne opkøbte og renoverede mange af områdets huse. Havnebyen Patitiri er i dag øens hovedby, hvorfra der afgår både til de forskellige strande og nærmeste småøer.

Skiathos

Naboøen Skiathos byder på flere fine vandrestier og skønne naturoplevelser. Lej gerne en jeep, kør op i bjergene, besøg øens klostre og kirker - eller tag en afstikker til en afsidesliggende strand på øens nordlige og nordvestlige side.
Sådan kommer du omkring
Man får tit mere ud af ferien, hvis man har mulighed for at udforske rejsemålet på egen hånd. Spies samarbejder med Avis, som tilbyder gode biler, forsikringer og service.

Hvordan?

Kontakt gerne Spies-guiderne på servicetelefonen, eller når vi befinder os på dit hotel. Vi bestiller bilen for dig, og du får den så enten leveret på dit hotel eller henter den selv hos Avis - det varierer fra hotel til hotel. Husk at medbringe kørekort, kreditkort og pas og hav altid kontrakten fra Avis med i bilen.

Forudbestilt bil

Hvis du har forudbestilt en bil gennem Spies, men ikke har modtaget yderligere information, bedes du kontakte os.

Tilbud

Vi har gode priser på lejebiler, som varierer fra uge til uge – kontakt os gerne for at høre, hvad vi kan tilbyde dig.

Hvad indgår i prisen

Når du lejer bil gennem Avis, indgår bl.a. skatter og fri kilometer i prisen. Der er desuden mulighed for at tilkøbe f.eks. autostole og ekstra forsikringer. Kontakt Avis for yderligere information.

Tilbagelevering

Tilbagelevering af bilen aftaler du nærmere med Avis. Vær opmærksom på, at du skal levere bilen tilbage med samme mængde benzin, som da du fik den.

Tips og gode råd

Har du brug for tips eller idéer til flotte ruter, hjælper Spies hellere end gerne til – eventyret venter derude.

Kør forsigtigt!
På Skopelos kan du komme rundt med lokalbus eller taxi. Busserne kører 5-6 gange om dagen fra havnen til Loutraki - i højsæsonen kører de oftere; der er en køreplan på havnen. Der er en taxiholdeplads på havnen ved siden af busstationen. Man kommer dog nemmest rundt på øen i lejebil. Der afgår dagligt færger og flyvebåde til fastlandet og de nærliggende øer. I højsæsonen afgår der desuden en båd til stranden Glisteri.
Fakta

Vores service

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil leje bil eller måske bare have tips og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer. Vores agent Dolphin of Skopelos tager imod ved ankomsten til Skopelos. Agenten har kontor i Skopelos by og hjælper med udflugter (med engelsktalende guide), bådbilletter m.m. Spies arrangerer ingen udflugter fra Skopelos.

ECPAT

Spies har siden 1999 arbejdet aktivt mod børnesexhandel sammen med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder indførte en skat på hotelovernatninger pr. 1. januar 2018. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Kreditkort accepteres i de fleste supermarkeder og på mange restauranter. Der er fire hæveautomater i Skopelos by.

Tidsforskel

Dansk tid +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk

Øvrigt

Kuperet terræn og mange trapper. Husk at medbringe lommelygte og refleks, da flere veje mangler belysning. Vi tager forbehold for ændringer i udflugter, priser m.m.
Find din rejse til Skopelos