Se hoteller (6)

Rejser til Skopelos

En af øgruppens roligste og smukkeste øer - perfekt at udforske på egen hånd.
Skopelos ligger blot en times rejse med båd fra populære Skiathos. Alligevel er der overraskende få skandinaver, som har fundet vej hertil. Øen er smuk, grøn og frodig med krystalklare badebugter og mange smukke klostre og små kirker. Her findes hele 360 kirker, og årsagen til dette varierer alt efter, hvem man spørger. Spørger du de lokale, vil du sandsynligvis få mange forskellige svar.

Skopelos by

I lille, smukke Skopelos by klatrer de hvidkalkede huse nærmest fra havnen og op langs bjergsiderne. Atmosfæren er sofistikeret, og her er mange restauranter, tavernaer og caféer. Mange kunstnere sælger deres værker i egne butikker, så kvaliteten på souvenirs er ofte højere på Skopelos end på mange andre øer. Kun her kan du købe den sorte keramik, som produceres på øen. Nattelivet i Skopelos by er stille.

Oplev øen på egen hånd

Skopelos er en ø, du bør opleve på din egen måde og i dit eget tempo. Tag for eksempel bussen til den lille by Glossa, som ligger i Skopelos' nordlige ende. Byen er opført på en stejl skråning og har smalle, snoede gader, hyggelige caféer og ikke mindst en betagende udsigt over havet. Herfra kan du tage på nogle skønne vandreture. Eller du kan tage flyvebåden til en af de nærliggende øer Alonissos eller Skiathos. Du kan også leje en bil og udforske øens skjulte bugter, smukke kirker og vidunderlige natur.

Skopelos med Spies

Bestiller du en rejse til Skopelos med Spies, kan du vælge mellem hoteller i og uden for Skopelos by, og vi tilbyder både hotelværelser og lejligheder. Mange hoteller er familieejede, hvilket giver en hyggelig, lokal stemning og personlig service. Vil du opleve to øer i ferien, kan du kombinere en uge på Skopelos med en uge på Skiathos.
Tips og nyttig info
 • Kombinér to øer
 • Prisvenlige hoteller
 • Lokale restauranter
 • Vælg mellem hotelværelse og lejlighed
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Skopelos

Strand
Skopelos har flere strande og små badebugter.

Stafilos - smuk paradisstrand

Stafilos ligger ca. 5 km uden for Skopelos by og er den strand, der ligger tættest på byen. På vejen ned mod stranden ligger en taverna, og en bar har åbent i højsæsonen. Liggestole og parasoller kan lejes.

Agnontas - strand i nærheden af byen

Ca. 9 km fra Skopelos by ligger et lille fiskerleje med en lille strand og enkelte fiskerestauranter. Et godt tip er at besøge Agnontas om eftermiddagen.

Panormos - strand med smukke omgivelser

Den fine strand Panormos ligger ved øens største bugt. Her findes flere tavernaer og restauranter.

Kastani - strand med krystalklart vand

Nord for Panormos ligger den fine strand Kastani, hvor flere scener til "Mamma Mia!" blev indspillet. På Kastani findes en strandbar med musik, som er meget velbesøgt. Stranden ligger ca. 150 meter fra hovedvejen.

Perivoliou - fredelig, smuk strand

Perivoliou er en smuk og fredelig strand beliggende på den nordlige del af øen. Du kommer hertil i lejebil eller taxi.
Mad, drikke og natteliv
Det græske køkken er velkendt og populært, og på Skopelos findes mange hyggelige restauranter med traditionel husmandskost. Skopelos by har et ganske stort udvalg af caféer og restauranter - fra traditionelle tavernaer og ouzerier til restauranter med såvel græske som internationale retter på menukortet.

Meze

Meze kommer af det arabiske ord mazetik og betyder 'smag' - så bestil gerne flere forskellige af disse småretter og del dem imellem jer ved bordet.

Desserter

Den mest almindelige dessert består af sæsonens frugter. Græske kager er ofte meget søde.

Drikkevarer

Udbuddet af drikkevarer er stort og findes i alle prisklasser. Den mest populære græske øl hedder Mythos, og vil man smage en typisk græsk vin, skal man bestille retsina, som har en særegen smag af harpiks. Mange grækere drikker den anis-baserede brændevin ouzo både før og under måltidet, gerne med vand og is. Metaxa produceres kun i Grækenland og er en brandyvariant fremstillet af hvidvin, rosenblade og krydderier - en meget populær drik blandt både lokalbefolkningen og turister.
Øen har et meget begrænset natteliv, men i sommersæsonen har enkelte barer åbent.
Shopping
De fleste af Skopelos' butikker ligger langs havnen og i sidegaderne op fra havnegaden i Skopelos by. Her findes alt fra souvenir- og smykkebutikker til guldsmede, kunstgallerier og tøjforretninger. Gode souvenirs er keramik, honning og syltede frugter. I august måned står der små handelsboder i havnen, som sælger mange forskellige slags lokale prodkuter.
Aktiviteter og seværdigheder
Skopelos byder på mange oplevelser inden for relativt kort afstand - alt fra vandreture i smuk natur over historiske seværdigheder til hyggelige, små havne og strande.
Skopelos er kendt for sine flere hundrede kirker, hvoraf den mest kendte nok er kirken Agios Ioannis fra Mamma Mia-filmen. En anden seværdighed er den charmerede hovedby Skopelos by, som er bygget op ad en bjergside som et amfiteater med smalle gader.

Mamma Mia!

Indspilningen af musicalfilmen "Mamma Mia!" satte Skopelos på verdenskortet, og selv om filmen i sig selv ikke har ens interesse, er det værd at besøge de smukke strande, som var med i den. Cape Armandos ligger på den sydlige del af Skopelos og byder på et betagende landskab med klipper ned mod havet. Kastani Beach er en anden smuk strand, ligesom vi kan anbefale turen op til landsbyen Glossa, hvorfra man kan følge den snoede vej op til "Mamma Mia-kirken", Agios Ioannis.

Alonissos

Alonissos er den ø i Det Ægæiske Hav, som har været befolket længst; arkæologer har fundet spor efter menneskelig aktivitet så langt tilbage som for 100.000 år siden, og øen var også engang hovedkvarter for pirater. Ligesom de øvrige Sporadeøer er Alonissos frugtbar, grøn og smuk, og mange kunstnere har ladet sig betage af øen, hvor der hersker en sjælden fred og ro. Den gamle hovedby Palaia Alonissos er smukt beliggende 241 meter over havoverfladen. Byen blev ødelagt af et jordskælv i 1965, men er blevet delvist genopbygget, bl.a. fordi turister i 1970'erne opkøbte og renoverede mange af områdets huse. Havnebyen Patitiri er i dag øens hovedby, hvorfra der afgår både til de forskellige strande og nærmeste småøer.

Skiathos

Naboøen Skiathos byder på flere fine vandrestier og skønne naturoplevelser. Lej gerne en jeep, kør op i bjergene, besøg øens klostre og kirker - eller tag en afstikker til en afsidesliggende strand på øens nordlige og nordvestlige side.
Sådan kommer du omkring
På Skopelos kan du komme rundt med lokalbus eller taxi. Busserne kører 5-6 gange om dagen fra havnen til Loutraki - i højsæsonen kører de oftere; der er en køreplan på havnen. Der er en taxiholdeplads på havnen ved siden af busstationen. Man kommer dog nemmest rundt på øen i lejebil. Der afgår dagligt færger og flyvebåde til fastlandet og de nærliggende øer. I højsæsonen afgår der desuden en båd til stranden Glisteri.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil leje bil eller måske bare have tips og gode råd. Rejser du med charterfly, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Kreditkort accepteres i de fleste supermarkeder og på mange restauranter. Der er fire hæveautomater i Skopelos by.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk tid +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Kuperet terræn og mange trapper. Husk at medbringe lommelygte og refleks, da flere veje mangler belysning. Vi tager forbehold for ændringer i udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
13°7°
3
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
14°8°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
15°9°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • april
19°11°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • maj
24°15°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
29°19°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
27°19°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
23°15°
5
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • november
18°11°
3
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • december
14°9°
3
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Skopelos i sommerhalvåret.

Flyet lander på Skiathos, hvorfra der er videre transport med båd.
Transfer indgår, hvis du har bestilt hotel med Spies på Skopelos. Ved en kombinationsrejse med Skiathos indgår transfer ikke mellem hotellet og lufthavnen på Skiathos ved hjemrejsen, men du kan tilkøbe den sammen med rejsen.

Flyet lander på Skiathos, og vores guider sørger for, at du finder vej til bussen, som kører dig til havnen - en tur på cirka 5 minutter. Alt efter hvornår dit fly lander, kan der være op til 5 timers ventetid på Skiathos ved ankomsten, før båden sejler over til Skopelos. Ventetiden er som regel kortere ved hjemrejsen samt i højsæsonen. Generelt er ventetiderne længere først og sidst på sæsonen. Bagagen kan opbevares på Café Sollevante, der ligger cirka 250 meter fra kajen. Overfarten til Skopelos tager cirka 1 time. Transporten fra havnen på Skopelos til dit hotel foregår med bus eller minibus og tager 5-20 minutter alt efter, hvor mange hoteller transferbussen stopper ved.

Læs mere om transfer.

Find din rejse til Skopelos
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.