Hoteller (31)

Rejser til Skiathos

Den charmerende ferieø Skiathos er fyldt med seværdigheder og oplevelser - og strande går du heller ikke ned på. Med mere end 60 strande fordelt over den 48 km lange kystlinje er der udsigt til en strandferie, der aldrig bliver kedelig.
Når du bestiller din rejse til Skiathos med Spies, kan du vælge mellem tre forskellige rejsemål: hyggelige Skiathos by, strandområdet Megali Ammos lige uden for byen og det vestlige Skiathos med en perlerække af små byer og strande, der er som skabt til en totalt afslappende ferie. Skiathos er ikke større, end at du kan rejse med bussen fra den ene ende af øen til den anden på lidt over en halv time, og langs vejen har du så mange strande at vælge mellem, at du umuligt kan nå at besøge dem allesammen i løbet af ferien.

Dejlige sandstrande

Takket være det enorme udvalg af strande på Skiathos er der gode muligheder for at finde lige den strand, der opfylder dine ønsker. Megali Ammos er en kilometerlang sandstrand uden for Skiathos by, som er flankeret af en lang række tavernaer og caféer, mens den skønne sandstrand Banana Beach på den sydvestlige del af øen er meget populær blandt unge, som rejser hertil i højsæsonen. Søger du en mere børnevenlig strand, kan vi anbefale Koukounaries, som er omgivet af skyggende pinjetræer.

Smag på den græske gastronomi

Det græske køkken er kendt og berømt, og du har alle muligheder for at stifte bekendtskab med madkulturen på din rejse til Skiathos. Det største udvalg af restauranter finder du i Skiathos by, som er fyldt med både lokale tavernaer og trendy barer og caféer. De fleste restauranter ligger langs den store gågade og nede ved havnen, som du måske genkender fra en af scenerne i filmen 'Mama Mia!', som ellers primært er optaget på naboøen Skopelos.

Med Spies til Skiathos

Bestiller du en rejse til Skiathos hos Spies, kan du vælge mellem en lang række hoteller - fra små, familieejede og traditionelle græske hoteller til luksuriøse Top Selection-hoteller for gæster med ekstra høje krav til komfort.
Find dit hotel
Strand

Strande på Skiathos

Skiathos by har ingen strande, men omkring en kilometer uden for centrum findes den populære Megali Ammos-strand, hvor der tilbydes faciliteter som liggestole, vandsport og tavernaer. Der er også mange indbydende strande af varierende størrelse på det vestlige Skiathos, ikke mindst den skønne Koukounaries-strand.

Koukounaries

Øens mest berømte strand har glitrende hvidt sand og er omgivet af krystalklart vand på den ene side og frodig skov på den anden.

Mandraki

Et smukt område med tre maleriske bugter - Mandraki, Elia og Agistros - der byder på naturstrande med fint sand og klart vand.

Kastro

Denne smukke lille strand ligger på den nordlige del af øen neden for Skiathos' gamle hovedstad. Stranden ligger gemt mellem klipperne, og man kommer nemmest hertil på en badeudflugt med båd. Man kan også køre hertil i bil og gå det sidste stykke.
Mad, drikke og natteliv

Mad og drikke på Skiathos

Det græske køkken er velkendt og populært, og på Skiathos findes et hav af hyggelige tavernaer med traditionel husmandskost. Der findes med andre ord alle muligheder for at stifte bekendtskab med den lokale madkultur i ferien. Kali oreksi - velbekomme!

Meze

Meze kommer af det arabiske ord mazetik og betyder 'smag' - så bestil gerne flere forskellige af disse småretter og del dem imellem jer ved bordet.

Tzatziki - Den klassiske dip bestående af yoghurt, agurk og hvidløg.
Melitsanosalata - Dip lavet på auberginer.
Choriatiki salata - Den klassiske græske salat med fetaost.
Saganaki - Friteret ost.
Kolokithakia tiganita - Friteret squash.
Oliven - Græske oliven er af høj kvalitet, og der findes mange forskellige sorter i varierende farver. Der går 5-7 kilo oliven til at fremstille en liter god olie, og 'det grønne guld' er en af landets vigtigste eksportvarer.

Desserter

Den mest almindelige dessert består af sæsonens frugter. Græske kager er ofte meget søde.

Drikkevarer

Udbuddet af drikkevarer er stort og findes i alle prisklasser. Den mest populære græske øl hedder Mythos, og vil man smage en typisk græsk vin, skal man bestille retsina, som har en særegen smag af harpiks. Mange grækere drikker den anis-baserede brændevin ouzo både før og under måltidet, gerne med vand og is. Metaxa produceres kun i Grækenland og er en brandyvariant fremstillet af hvidvin, rosenblade og krydderier - en meget populær drik blandt både lokalbefolkningen og turister.

Nattelivet på Skiathos

Skiathos by er øens forlystelsescentrum med mange trendy loungebarer, musikbarer og udendørs natklubber, hvor man kan feste til den lyse morgen. I Megali Ammos og på det vestlige Skiathos er nattelivet fredeligt.
Shopping

Shopping på Skiathos

Sporaderne er ikke ligefrem kendt for at være et shoppingparadis, men der findes dog en del butikker med blandt andet tøj, sko, smykker, lædervarer og souvenirs. Shoppingudbuddet er størst i Skiathos by.
Sport og træning

Sport og træning på Skiathos

Skiathos byder på gode muligheder for mountainbiking, vandring og klatring samt dykning og andre slags vandsport. Også Skopelos er velegnet til vandring - begiv dig for eksempel til landsbyen Glossa, som er et malerisk udflugtsmål med sin beliggenhed på en bjergskråning på den nordlige del af øen.
Aktiviteter og seværdigheder

Aktiviteter på Skiathos

Der tilbydes et stort udvalg af bådudflugter fra Skiathos, og man kan også se mere af øen ved at hoppe på lokalbussen - det tager for eksempel kun godt en halv time at køre fra Skiathos til Koukounaries-stranden.

Skiathos - dramatiske naturoplevelser

Et godt tip er at udforske Skiathos' smukke natur. Lej gerne en jeep og kør op i bjergene for at se øens klostre og kirker eller den gamle hovedstad, Kastro. Derfra kan du fortsætte til de mere sværttilgængelige strande på øens nordvestkyst.

Skopelos - frodig og bjergrig

Skopelos er et skønt sted, hvis man kan lide at vandre i naturen. Øen er på knap 100 km² og har omkring 6.000 indbyggere, hvoraf 3.500 bor i hovedbyen. Glossa er øens næststørste by og ligger smukt på en bjergskråning på den nordvestlige del af øen. Skopelos er især et populært feriemål blandt grækerne selv, hvilket giver folkelivet og tavernaerne et charmerende lokalt præg. Det kan blæse en del på øen, hvilket til tider gør det svært at komme hertil og herfra.

Alonissos - malerisk og grøn

Alonissos er en grøn og fredfyld ø, som er lidt mindre end Skopelos og kun har halvt så mange indbyggere. Palaia Alonissos er Alonissos' gamle hovedstad, som ligger højt over havet med spektakulær udsigt over havet. Øens eneste havneby hedder Patitiri, hvorfra der sejler både til naboøerne samt badebåde til forskellige strande.

Halvøen Bourtzi

Den lille halvø Bourtzi ligger mellem de to havne i Skiathos by og er et hyggeligt sted at nyde en drink i solnedgangens skær.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Skiathos på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Sådan kommer du omkring på Skiathos

Skiathos er en lille ø med begrænsede transportmuligheder i form af lokalbusser, taxier og både til naboøerne.

Lokalbus

Der kører lokalbusser flere gange om dagen mellem Skiathos by og Koukounaries. I højsæsonen kører busserne i pendulfart langs en rute på den sydlige del af øen, hvor Spies har hoteller. Bussen afgår cirka hver halve time i tidsrummet kl. 8-23.

Båd

Fra Skiathos by går der både til Alonissos og Skopelos samt badebåde til andre dele af Skiathos.

Taxi

Den største taxiholdeplads findes ved havnen i Skiathos by. Taxierne tilbyder kørsel døgnet rundt.

Til fods

Skiathos byder på flere fine vandreruter.
Fakta

Tidsforskel

Dansk tid +1 time.

Vores service på rejsemålet

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil have tip og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Skiathos i sommerhalvåret.

Flyet lander i Skiathos Lufthavn.

Du kan læse om transfer under hvert enkelt rejsemål.
Vejr og klima
 • januar
13°7°
3
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
14°8°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
15°9°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • april
19°11°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • maj
24°15°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
29°19°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
27°19°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
23°15°
5
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • november
18°11°
3
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • december
14°9°
3
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Øerne Skiathos og Skopelos har middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, fugtige vintre. På Skiathos ligger Spies' hoteller i Skiathos by, Megali Ammos og på det vestlige Skiathos. På Skopelos har Spies hoteller både i og uden for Skopelos by. Uanset hvilken ø du vælger, er klimaet det samme.

Foretrækker du varme, sol og badning, er højsæsonen, dvs. juli og august, perfekt med højeste gennemsnitstemperatur på 32 grader midt på dagen. Juli og august er de mest solrige måneder, og temperaturen i havet er højst i august med 24 grader. Hvis du fortrækker et klima, som minder mere om en god dansk sommer, skal du rejse hertil om foråret eller efteråret. Her ligger gennemsnitstemperaturen på omkring 24 grader i maj og 27 grader i september, og temperaturen i havet ligger på omkring 18 grader i maj og 23 grader i september.

Maj og september

Disse måneder regnes for for- og eftersæson med temperaturer på mellem 24 og 27 grader om dagen og køligere nætter. Temperaturen i havet ligger omkring 18 grader i maj, men i september holder sommervarmen stadig ved med omkring 23 grader i havet. Både om foråret og efteråret kan aftenerne og morgenerne være lidt kølige. Temperaturen kan komme ned på 15 grader. Regn kan forekomme sporadisk i både maj og september.

Juni

I juni stiger temperaturen både på land og i vandet. I luften kan temperaturen nå op på 29 grader, og i havet nærmer temperaturen sig 20 grader. Regn kan forekomme, men det er usædvanligt.

Juli og august

Juli og august regnes som højsæson med temperaturer, som når op på 32 grader om dagen og sjældent kommer under 22 grader om natten. Temperaturen i havet stiger til omkring 24 grader. Regn er et særsyn i sommermånederne.

Rejser til Skiathos

Megali Ammos
 • Strande
 • Mad & Drikke
 • Shopping
Megali Ammos er den lange sandstrand lige uden for Skiathos by. Her bor du tæt på stranden og har samtidig gåafstand til det store udbud af restauranter, barer og butikker i Skiathos by.
Det vestlige Skiathos
På en rejse til det vestlige Skiathos kan du se frem til ro og afslapning i landlige omgivelser. Her bor du tæt på stranden, og du kan nemt komme ind til Skiathos by, hvor tempoet er lidt højere.
Skiathos by
Skiathos by byder på et livligt folkeliv og et stort udvalg af restauranter. Byen er typisk græsk med smalle stræder, hvidkalkede huse med blå skodder og en hyggelig atmosfære.

INSPIRATION TIL GRÆKENLAND

Kombinationsrejser till Grækenland

Kombinationsrejser

Med Spies kan du kombinere to græske rejsemål på din rejse. Bestil en kombinationsrejse og oplev to sider af Grækenland.

Kombinér to græske rejsemål på din rejse.

Autentiske Grækenland

Lokal charme

Hos Spies er vi vilde med de små, uspolerede steder langt væk fra travlhed og masseturisme i Grækenland. Åndehuller, hvor du kan komme helt ned i tempo.

Hos Spies er vi vilde med de små, uspolerede steder langt væk fra travlhed og masseturisme.

10 grunde til at bøge en lille græsk ø

Små græske øer

Duften, lydene og stemningen på en græsk øferie er uforlignelig og stærkt vanedannende. Grækenland har hundredvis af øer og lige så mange grunde til at besøge dem. Her er de 10 bedste.

10 gode grunde til at besøge de græske øer.

Drikkepenge i Grækenland

Drikkepenge i Grækenland

Stuepigen: Ca. 1 euro pr. person pr. nat.
Piccoloen: Ca. 1 euro pr. stykke bagage. Piccoloservice udenfor Athen er dog usædvanlig.
Tjeneren: Omkring 10 pct. af regningen, også selvom der opkræves et "servicegebyr”.
Taxachaufføren: Få anvender taxameter, så det er en god idé at blive enige om prisen, inden du sætter dig ind i taxaen. Det er relativt dyrt at køre i taxa, og man runder altid op, og chaufføren forventer ingen drikkepenge.
Frisøren: Ingen drikkepenge.
Kommentar: Det er stadig svære tider i Grækenland, og er man tilfreds med servicen kan man altid give drikkepenge.

**Stuepigen:** Ca. 1 euro pr. person pr. nat. **Piccoloen:** Ca. 1 euro pr. stykke bagage. Piccoloservice udenfor Athen er dog usædvanlig. **Tjeneren:** Omkring 10 pct. af regningen, også selvom der opkræves et "servicegebyr”. **Taxachaufføren:** Få anvender taxameter, så det er en god idé at blive enige om prisen, inden du sætter dig ind i taxaen. Det er relativt dyrt at køre i taxa, og man runder altid op, og chaufføren forventer ingen drikkepenge. **Frisøren:** Ingen drikkepenge. **Kommentar:** Det er stadig svære tider i Grækenland, og er man tilfreds med servicen kan man altid give drikkepenge.
Find din rejse til Skiathos
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.