Se hoteller (7)

Rejser til Skiathos by

Skiathos by er øens eneste større by med et rigt folkeliv og et stort udbud af både butikker og forlystelsesliv.

De fleste af øens indbyggere bor i Skiathos by, så det er her, du skal bo, hvis du ønsker en ferie med masser af folkeliv og samtidig gerne vil bo tæt på restauranter og shoppingmuligheder. I den ældre del af byen kan du tage en spadseretur og vinduesshoppe langs de små, snoede stræder, og på den hyggelige havnepromenade ligger caféerne og restauranterne som perler på en snor. Vil du shoppe, er hovedstrøget Papadiamantis et godt sted at starte - her finder du både eksklusive forretninger og souvenirbutikker. Får du lyst til en dukkert, er der kun en kort gåtur til stranden Megali Ammos, der ligger lige syd for byen.

Bo centralt i Skiathos by

Bestiller du en rejse med Spies til Skiathos by, kommer du til at bo centralt - alle vores hoteller ligger i bekvem gåafstand fra centrum og med gode restauranter og spændende butikker inden for rækkevidde.

Natteliv i Skiathos by

Nattelivet i Skiathos by har noget for alle - alt fra hyggelige loungebarer til udendørsdiskoteker, hvor man kan danse til den lyse morgen. Mange starter deres aften på halvøen Bouritzi, der ligger imellem byens to havne. Her kan du nyde en drink i solnedgangens skær til livemusik eller anden underholdning.

Oplev mere af Skiathos

Det er nemt at komme rundt med bus på Skiathos. Afstandene er korte, og busserne kører flere gange om dagen mellem Skiathos by og den populære strand Koukounaries på sydvestkysten. Du skal blot hoppe på bussen og stå af, hvor du føler for det undervejs. En anden mulighed er at købe en guide over vandreture og begive dig ud på en af de mange ruter, der findes på øen. Vil du opleve endnu mere, kan du også kombinere din rejse til Skiathos med en uge på Skopelos.

Tips og nyttig info
 • Centralt beliggende hoteller
 • Prisvenlige hoteller
 • Gode shoppingmuligheder
 • Restauranter og natteliv
 • Kort transfer
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Skiathos by

Børnevenligt
5,0
Mad & Drikke
5,0
Strande
5,0
Vejr og klima
 • januar
13°7°
3
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
14°8°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
15°9°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • april
19°11°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • maj
24°15°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
29°19°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
27°19°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
23°15°
5
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • november
18°11°
3
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • december
14°9°
3
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Inde i Skiathos by er der ingen strande. Men det er derimod muligt at tage til Megali Ammos, der ligger ca. en kilometer fra Skiathos by. Her venter en grovkornet sandstrand, som næsten er en kilometer lang. Ved stranden finder du et bredt udvalg af forskellige spisesteder og caféer. I starten af sommersæsonen frem til cirka midt juni tildeles licenserne, som giver lov til at udleje strandfaciliteter som solstole. Dette kan medføre, at diverse strandfaciliteter ikke er mulige at gøre brug af, før denne tildeling er afsluttet.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Skiathos by fra maj til september.

Flyet lander i Skiathos Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Skiathos by. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra lufthavnen til dit hotel er ca. 5-10 minutter (ca. 1-2 km), alt efter trafik og antal hotelstop. Transporten foregår i bus eller minibus. Til nogle hoteller må man gå det sidste stykke, da bussen ikke kan køre helt frem til hotellet - se mere under hver enkelt hotelbeskrivelse.
Læs mere om transfer.

Ved en kombinationsrejse med Skopelos, hvor den første uge skal tilbringes på Skiathos, indgår transfer mellem hotellerne samt til lufthavnen ved hjemrejsen. Transfer til hotellet i Skiathos ved ankomsten indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.

Ved en kombinationsrejse med Skopelos, hvor den første uge skal tilbringes på Skopelos, indgår transfer fra lufthavnen til Skopelos samt til hotellet på Skiathos. Transfer til lufthavnen ved hjemrejsen indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.
Mad, drikke og natteliv
I Skiathos by findes der restauranter, der serverer traditionelle græske retter såvel som international mad. Alt fra de mere lokale, græske tavernaer til stilrene, moderne restauranter, barer og caféer. De fleste af dem ligger langs gågaden, i Skiathos gamle del af byen sammen nede ved havnen. Uanset om du er ude efter gyros, en god burger, det klassiske, græske meze eller tapas – der er noget for enhver smag.

Det græske køkken

Overalt i Grækenland ligger der tavernaer, som serverer traditionel husmandskost, og netop disse tavernaer udgør en stor del af landets charme.

Småretter

God mad er der masser af i Grækenland. Måske kender du til nogle af disse populære småretter:

Tzatziki - Den klassiske dip bestående af yoghurt, agurk og hvidløg.
Melitsanosalata - Dip lavet på auberginer.
Choriatiki salata - Den klassiske græske salat. Serveres med fetaost.
Saganaki - Friteret ost.
Kolokithakia tiganita - Friteret squash.

Tilbehør

Kartofler serveres som oftest som pommes frites.

Dessert

Den mest almindelige dessert består af sæsonens frugter. Græske kager er ofte meget søde.

Drikke

Udbuddet af drikkevarer er stort, og findes i alle prisklasser. Den mest populære græske øl hedder Mythos. Vin findes i alle prisklasser. Den billigste og mest specielle vin hedder Retsina. Mange grækere drikker ouzo (brændevin krydret med anis) både før og under måltidet. Ouzo drikkes oftest med vand og is.
Kali oreksi - velbekomme!
Nattelivet i Skiathos by er meget varieret. Ønsker du bare en drink i solnedgangen, er der rig mulighed for det. Du kan selvfølgelig også finde større barer, musikbarer og diskoteker, der har åbent hele natten.
Shopping
Har du lyst til at bruge lidt af ferien på shopping, så skal du tage ind til Skiathos by. Her er der masser af butikker langs hovedgaden, Papadiamantis Street, på sidegaderne og på de små stræder der fortsætter op mod den gamle del af byen. Stort udvalg af tøj, ure, briller og solbriller, sko, tasker, diverse souvenirs m.m. Hovedgaden er ikke så stor, så det tager ikke lang tid, før man har set det hele igennem. Men det tager dog lidt længere tid at komme igennem alle butikkerne, der ligger på sidegaderne.

Shopping på Sporaderne

Sporaderne er ikke ligefrem kendt for at være et shoppingparadis, men på Skiathos ligger der en del spændende butikker med tøj, sko og smykker. På øerne er der også souvenirbutikker, som bl.a. sælger T-shirts, saronger og strandlegetøj.
Aktiviteter og seværdigheder

Skiathos - unikke naturoplevelser

Skiathos tilbyder flere fine vandringsruter og spændende seværdigheder. Du kan f.eks. leje en jeep og køre op i bjergene, hvor du kan besøge øens kirker og klostre. Du kan desuden lægge vejen forbi den gamle hovedstad. Eller hvad med at køre ud og lede efter de mere hengemte strande der ligger på den nordvestlige del af øen?

Halvøen Bourtzi

Du må endelig ikke misse en aften på halvøen Bourtzi, der ligger imellem byens to havneområder. Her kan du f.eks. nyde en kold drink og noget god livemusik, alt imens du har udsigt ud over den smukke solnedgang.

Alonissos - øen med den interessante historie

Alonissos er en smuk og meget frodig ø, der huser ca. 3000 indbyggere. Den gamle hovedstad Palaia Alonissos ligger højt oppe og med en vidunderlig udsigt over havet. Byen blev dog ødelagt af et jordskælv i 1965, men er efterfølgende blevet delvist genopbygget, da mange turister i 70'erne opkøbte huse. Herved kom der atter liv til byen. Havnebyen Patitiri fungerer som base for de mange udflugtsbåde og færger, som dagligt sejler til de omkringliggende øer.

Aktiviteter på Sporaderne

Sporaderne kan ikke helt måle sig med f.eks. Kreta og Rhodos, når det gælder klassiske, græske seværdigheder, men her er meget at opleve – om end i mindre skala. Fra Skiathos og Skopelos tilbydes et stort udvalg af bådudflugter. Kontakt os gerne for mere information eller gå en tur langs havnene for at se, hvad de forskellige billetsælgere kan tilbyde.

Skopelos - natur og seværdigheder

Skopelos er en seværdighed i sig selv, og et rent paradis for den som synes om vandring. Selve øen er knap 100 km2, har ca. 6000 indbyggere, hvoraf ca. 3.500 af dem bor i hovedstaden. Glossa er øens næststørste by, og har den mest fantastiske beliggenhed i bjergene på den nordlige del af øen. Af de sporadiske øer er det her, det blæser mest. Og det gør, at det til tider kan være svært at komme både til og fra øen. Cirka en fjerdedel af øens ydre bliver dyrket. Bl.a. gror her mandel- og oliventræer samt en hel del grøntsager.
Sådan kommer du omkring
Skiathos og Skopeloser naturskønne ø med fine seværdigheder, og med en lejebil har man friheden til at tage små afstikkere til steder, der ser spændende ud. På Skiathos samarbejder Spies med Avis, der tilbyder gode biler, forsikringer og service.

Hvordan?

Kontakt gerne Spies-guiderne på servicetelefonen. Vi bestiller bilen for dig, og du får den så enten leveret på dit hotel eller henter den selv hos Avis - det varierer fra hotel til hotel. På Skopelos samarbejder vi med lokale bilfirmaer. Husk at medbringe kørekort, kreditkort og pas og hav altid lejekontrakten med i bilen.

Forudbestilt bil

Forudbestil lejebilen, før du rejser til Skiathos - du bestemmer selv, om du vil hente bilen direkte ved ankomsten eller efter ankomsten til hotellet. Bestiller du en Avis-bil med afhentning i lufthavnen, står du selv for bestilling og betaling af plads til bilen på båden til Skopelos. Lejebil med afhentning på hotellet på Skopelos bestilles efter ankomsten til rejsemålet.

Tilbud

Bor du på Skiathos, har vi gode priser på lejebiler, som varierer fra uge til uge – kontakt os gerne for at høre, hvad vi kan tilbyde dig.

Hvad indgår i prisen

Når du lejer bil gennem Avis, indgår bl.a. skatter og fri kilometer i prisen. Der er desuden mulighed for at tilkøbe f.eks. autostole og ekstra forsikringer. Kontakt Avis for yderligere information.

Tilbagelevering

Tilbagelevering af bilen aftaler du nærmere med Avis. Vær opmærksom på, at du skal levere bilen tilbage med samme mængde benzin, som da du fik den.

tip og gode råd

Har du brug for tips eller idéer til flotte ruter, hjælper Spies hellere end gerne til – eventyret venter derude. Kør forsigtigt!

Båd

Der findes taxi- og udflugtsbåde ved havnen i Skiathos by. Fra fastlandet går der dagligt færger til de omkringliggende øer.

Bus

Du kan nemt komme omkring på Skiathos med lokalbusserne. Busserne går flere gange om dagen imellem byen og Koukounaries. Så behøver du ikke planlægge hele din dag på forhånd – bare hop på bussen og stop der hvor du vil.

Til fods

Der er mulighed for at købe en vandringsguide og udforske nogle af de mange naturskønne vandrestier.
Fakta

Vores service

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse.

I tilfælde, hvor en mindreårig rejser med andre end indehaveren af forældremyndigheden, skal indehaveren give skriftligt samtykke til, at den mindreårige må rejse. Kontakt eventuelt den græske ambassade på telefon 33 34 60 48 for nærmere oplysninger om kravene. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du ligeledes kontakte den græske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Grækenland.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Kreditkort accepteres i de fleste supermarkeder og på mange restauranter. Der findes hæveautomater i Skiathos by. Man kan også hæve kontanter i banken - husk at medbringe passet.

Tidsforskel

Dansk tid +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Kuperet terræn og mange trapper. Der er meget trafik i Skiathos by, på ringvejen uden for byen og langs kysten til det område, hvor de fleste hoteller ligger. Medbring evt. en lommelygte og refleks, da flere veje ikke har belysning.
Find din rejse til Skiathos by