Se hoteller (12)

Rejser til Det vestlige Skiathos

Det vestlige Skiathos består af en perlerække af små strande og endnu mindre byer - perfekt til en ferie med masser af afslapning.

Det vestlige Skiathos strækker sig fra Achladies i øst til Koukounaries i vest med småbyer som Kanapitsa, Kolios og Troulos derimellem, der hver og en har en lille strand og masser af charme.
Ud over en række hyggelige små byer byder området på flere små strande, der bare venter på at bliver udforsket. Denne del af Skiathos er ret fredelig, eftersom det livligste folkeliv findes i Skiathos by, godt 10 kilometer længere østpå. Så det er det vestlige Skiathos, du skal tage til, hvis du vil slappe af med lange dage på stranden, vandreture langs øens fine vandrestier eller en lille opdagelsesrejse udi græsk kogekunst. Har du svært ved at vælge, kan du starte med en uge på naboøen Skopelos og slutte af med en dejlig uge på den vestlige side af Skiathos.

Gode hoteller på det vestlige Skiathos

Når du bestiller en rejse med Spies, har du en vifte af hoteller i forskellige prisklasser at vælge imellem. Vil du bo tæt på det græske hverdagsliv og måske selv lave mad, kan vi anbefale et af vores lejlighedshoteller, der ofte ligger i bekvem afstand til stranden. Er du derimod på udkig efter noget mere luksuriøst, tilbyder vi flere hoteller af høj standard, hvor du kan få en rigtig eksklusiv ferie.

Fredelige, lavvandede strande

Ude ved kysten findes der en masse bugter med strande. Et eksempel er Koukonaries, hvor pinjetræerne sætter scenen for en fantastisk, pittoresk strand, som anses for at være blandt Grækenlands 10 bedste. Ikke så langt derfra ligger Banana Beach, der også har helt fint, krystalklart vand. Her er det dog ofte yngre gæster, som lægger vejen forbi. Hvis man bevæger sig langs kystlinjen, er der aldrig langt til den nærmeste lavvandede, børnevenlige strand med roligt vand og faciliteter, der gør, man kan blive her hele dagen, hvis man vil.

Oplev Skiathos

Skiathos er en grøn og frodig ø med frugtplantager, olivenlunde og duftende pinjetræer. Det er nemt at komme rundt med bus, og eftersom afstandene er korte, har du her alle muligheder for at stifte bekendtskab med en ø, som med garanti bliver en af dine favoritter. Slap af på en af de mange strande, tag på shopping i Skiathos by, nyd en iskaffe på den livlige havnepromade, prøv kræfter med parasailing eller tag på endagstur til en af naboøerne - på en ferie til Skiathos er der mulighed for det hele.

Tips og nyttig info
 • Fine sandstrande
 • Børnevenlige strande
 • Hoteller tæt på stranden
 • Luksushoteller
 • Prisvenlige hoteller
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Det vestlige Skiathos

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
13°7°
3
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
14°8°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
15°9°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • april
19°11°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • maj
24°15°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
29°19°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
27°19°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
23°15°
5
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • november
18°11°
3
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • december
14°9°
3
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
På den vestlige side af Skiathos er der strande nok at vælge imellem. Perfekt for en ferie, hvor afslapning er i højsædet. Her finder du alt fra den berømte strand Koukanaries i vest til den indbydende bugt, Achladies, i øst. Herimellem er der en overflod af større og mindre strande, og hvor hver strand har en taverna, hvor du kan få noget at spise og noget køligt at drikke. I starten af sommersæsonen frem til cirka midt juni tildeles licenserne, som giver lov til at udleje strandfaciliteter som solstole. Dette kan medføre, at diverse strandfaciliteter ikke er mulige at gøre brug af, før denne tildeling er afsluttet.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til det vestlige Skiathos i sommerhalvåret.

Flyet lander i Skiathos Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel på det vestlige Skiathos. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Skiathos lufthavn til dit hotel er ca. 15-30 minutter (ca. 5-17 km), alt efter trafik og antal hotelstop. Transporten foregår i bus eller minibus. Til visse hoteller må man gå det sidste stykke, da bussen ikke kan køre helt frem til hotellet - se mere i beskrivelsen under hvert enkelt hotel.
Læs mere om transfer.

Ved en kombinationsrejse med Skopelos, hvor den første uge skal tilbringes på Skiathos, indgår transfer mellem hotellerne samt til lufthavnen ved hjemrejsen. Transfer til hotellet i Skiathos ved ankomsten indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.

Ved en kombinationsrejse med Skopelos, hvor den første uge skal tilbringes på Skopelos, indgår transfer fra lufthavnen til Skopelos samt til hotellet på Skiathos. Transfer til lufthavnen ved hjemrejsen indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.
Mad, drikke og natteliv
På Skiathos vestlige side afløser den ene lille, græske taverna og bar den anden, og her kan du altid få en bid mad. Lægger du vejen forbi Skiathos by, bliver du mødt af et udbredt udvalg restauranter, snackbarer, fastfoodrestauranter og hyggelige caféer. Hvad enten du søger traditionelt, græsk mad eller nye, moderne restauranter med international mad, er der noget for alle. Du finder dem langs gågaden, i Skiathos gamle del af byen og nede ved havnen.

Det græske køkken

Overalt i Grækenland ligger der tavernaer, som serverer traditionel husmandskost, og netop disse tavernaer udgør en stor del af landets charme.

Småretter

God mad er der masser af i Grækenland. Måske kender du til nogle af disse populære småretter:

Tzatziki - Den klassiske dip bestående af yoghurt, agurk og hvidløg.
Melitsanosalata - Dip lavet på auberginer.
Choriatiki salata - Den klassiske græske salat. Serveres med fetaost.
Saganaki - Friteret ost.
Kolokithakia tiganita - Friteret squash.

Tilbehør

Kartofler serveres som oftest som pommes frites.

Dessert

Den mest almindelige dessert består af sæsonens frugter. Græske kager er ofte meget søde.

Drikke

Udbuddet af drikkevarer er stort, og findes i alle prisklasser. Den mest populære græske øl hedder Mythos. Vin findes i alle prisklasser. Den billigste og mest specielle vin hedder Retsina. Mange grækere drikker ouzo (brændevin krydret med anis) både før og under måltidet. Ouzo drikkes oftest med vand og is.
Kali oreksi - velbekomme!
Nattelivet på vest Skiathos er stille, og består mest af det, der sker på kystens spisesteder og barer.
Shopping
Der er ikke de store muligheder for shopping på den vestlige side af Skiathos. Men i Skiathos by findes der til gengæld masser af butikker. Dem finder du først og fremmest langs hovedgaden, Papadiamantis Street, samt på sidegaderne og de små stræder der fører op til den gamle del af byen. Her har du et stort udvalg af tøj, ure, briller og solbriller, sko, tasker, diverse souvenirs m.m. Hovedgaden er ikke så stor, så det tager ikke mere end 10-15 min., før man har set det hele igennem. Når det så er gjort, kan man passende udforske butikkerne langs sidegaderne.

Shopping på Sporaderne

Sporaderne er ikke ligefrem kendt for at være et shoppingparadis, men på Skiathos ligger der en del spændende butikker med tøj, sko og smykker. På øerne er der også souvenirbutikker, som bl.a. sælger T-shirts, saronger og strandlegetøj.
Aktiviteter og seværdigheder
På den vestlige side af Skiathos kan du f.eks. leje en mountainbike og cykle en tur på denne naturskønne ø. Der findes også mulighed for at prøve kræfter med forskellige vandsportsaktiviteter, vandring og klatring.

Aktiviteter på Sporaderne

Sporaderne kan ikke helt måle sig med f.eks. Kreta og Rhodos, når det gælder klassiske, græske seværdigheder, men her er meget at opleve – om end i mindre skala. Fra både Skiathos og Skopelos tilbydes et stort udvalg af bådudflugter.

Skiathos - indbydende vandrestier

På Skiathos findes der en masse vandrestier, du kan begive dig ud på, hvor du vil opleve storslået natur og charmerende seværdigheder. Du kan også leje en bil, køre en tur op i bjergene og besøge kirker, klostre og den gamle hovedstad. Hvorfor ikke runde turen af med et besøg på en af de mere hengemte strande på den nordlige side af øen?

Alonissos - øen med meget historie

Øen Alonissos er ca. 65 kvadratkilometer stor og har knap 3.000 indbyggere. I lighed med de fleste andre øer i øgruppen Sporaderne har Alonissos ingen større seværdigheder, medmindre man tæller øen i sig selv med, der er frodig, grøn og utroligt smuk. Den gamle hovedstad Palaia Alonissos ligger 241 meter over havet, hvilket giver byen en formidabel udsigt. Den blev imidlertid ødelagt af et jordskælv i 1965, men størstedelen af byen er efterfølgende blevet genopbygget. I 70'erne opkøbte turister en del af husene, og det var med til at gendanne byen og bringe livet tilbage. I havnebyen Patiri går der dagligt bådudflugter til de forskellige omkringliggende øer og strande.

Skopelos - en ø med fantastisk natur

Skopelos er en seværdighed i sig selv, og et rent paradis for den som elsker natur. Navnet Skopelos betyder sten i havet. Selve øen er knap 100 km2, har ca. 6000 indbyggere, hvoraf ca. 3.500 af dem bor i hovedstaden. Glossa er øens næststørste by, og har den mest fantastiske beliggenhed i bjergene på den nordlige del af øen. Af de sporadiske øer er det her, det blæser mest. Og det gør, at det til tider kan være svært at komme både til og fra øen. Cirka en fjerdedel af øens ydre bliver dyrket. Bl.a. gror her mandel- og oliventræer samt en hel del grøntsager.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Skiathos på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Bus

Det er meget let at komme rundt med lokalbusser - du skal bare hoppe på og af bussen, der hvor det passer dig.

Båd

Fra havnen i Skiathos by er der rig mulighed for at tage udflugts- eller taxibåde, hvis du vil ud på havet. Desuden går der dagligt færger til både fastlandet og de omkringliggende øer.

Til fods

Det kan anbefales at købe en vandringsguide og tage ud på nogle af de smukke vandrestier.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Kreditkort accepteres i de fleste supermarkeder og på mange restauranter. Hæveautomater findes. Man kan også hæve kontanter i banken i Skiathos by - husk at medbringe passet.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk tid +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Kuperet terræn og mange trapper. Der er meget trafik i Skiathos by, på ringvejen uden for byen og langs kysten til det område, hvor de fleste hoteller ligger. Medbring evt. en lommelygte og refleks, da flere veje ikke har belysning.
Find din rejse til Det vestlige Skiathos
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.