Se hoteller (11)

Rejser til Megali Ammos

I Megali Ammos bor du tæt på stranden, i bekvem gåafstand fra Skiathos by.

Megali Ammos betyder "stor strand" på græsk, hvilket er meget passende, for stranden her er næsten en kilometer lang med dejligt lavt vand og flere skønne spisesteder. Her venter dig en rolig og afslappende ferie, da Megali Ammos er meget stille og fredfyldt. Vil du gerne have lidt afveksling, kommer du nemt ind til Skiathos by med de charmerende gader og gode shoppingmuligheder. Her er også et natteliv, som både er sofistikeret og folkeligt på én og samme gang.

Spies' hoteller i Megali Ammos

Hotellerne i Megali Ammos er ofte små med kun 20-30 værelser eller lejligheder og også gerne familiedrevne, hvilket skaber en hyggelig pog lokal stemning. Når du rejser med Spies, kan du vælge at bo ved stranden eller lidt tilbagetrukket fra havet, og du kan selvfølgelig også vælge, om du vil bo på hotelværelse eller i lejlighed. Vi tilbyder en håndfuld velkendte hoteller, som gennem årene har tiltrukket mange stamgæster lige så meget på grund af de gode priser som selve stemningen og atmosfæren.

Se mere af Skiathos

Ligesom de fleste andre øer i øgruppen Sporaderne er Skiathos en grøn og frodig ø med frugtplantager, olivenlunde og duftende pinjetræer. Megali Ammos er et godt udgangspunkt for at opleve øen; her bor du tæt på både Skiathos by og stranden, og eftersom busserne fra Skiathos by kører gennem Megali Ammos, er det bare med at hoppe på og så stige af, hvor det nu passer, alt efter om du vil vandre, bade eller besøge en lille landsby eller et marked langs sydkysten.

Tips og nyttig info
 • Bo tæt på stranden
 • Hotelværelser og lejligheder
 • Prisvenlige hoteller
 • Fine strande
 • Tæt på Skiathos by
 • Kort transfertid
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Megali Ammos

Vejr og klima
 • januar
13°7°
3
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
14°8°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
15°9°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • april
19°11°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • maj
24°15°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
29°19°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
27°19°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
23°15°
5
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • november
18°11°
3
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • december
14°9°
3
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Megali Ammos-stranden ligger cirka 1 km uden for Skiathos by.

Megali Ammos - den store strand

Megali Ammos betyder oversat fra græsk omtrent "den store strand", og den lavvandede strand er da også næsten en kilometer lang med grovkornet sand. Langs stranden ligger et hav af tavernaer og caféer, og det er muligt af leje liggestole og parasoller. I starten af sæsonen frem til cirka midt juni tildeles licenserne, som giver lov til at udleje strandfaciliteter som liggestole og strandbarer. Dette kan medføre, at visse strandfaciliteter ikke er mulige at gøre brug af, før denne tildeling er afsluttet.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Megali Ammos i sommerhalvåret.

Flyet lander i Skiathos Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Megali Ammos. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra lufthavnen til dit hotel er ca. 10 minutter (ca. 2,5 km), alt efter trafik og antal hotelstop. Transporten foregår i bus eller minibus. Til visse hoteller må man gå det sidste stykke vej, da bussen ikke kan køre helt frem til indgangen - se mere i den respektive hotelbeskrivelse.
Læs mere om transfer.

Ved en kombinationsrejse med Skopelos, hvor den første uge skal tilbringes på Skiathos, indgår transfer mellem hotellerne samt til lufthavnen ved hjemrejsen. Transfer til hotellet i Skiathos ved ankomsten indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.

Ved en kombinationsrejse med Skopelos, hvor den første uge skal tilbringes på Skopelos, indgår transfer fra lufthavnen til Skopelos samt til hotellet på Skiathos. Transfer til lufthavnen ved hjemrejsen indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.
Mad, drikke og natteliv

Det græske køkken

Overalt i Grækenland ligger der tavernaer, som serverer traditionel husmandskost, og netop disse tavernaer udgør en stor del af landets charme.

Småretter

God mad er der masser af i Grækenland. Måske kender du til nogle af disse populære småretter:

Tzatziki - Den klassiske dip bestående af yoghurt, agurk og hvidløg.
Melitsanosalata - Dip lavet på auberginer.
Choriatiki salata - Den klassiske græske salat. Serveres med fetaost.
Saganaki - Friteret ost.
Kolokithakia tiganita - Friteret squash.

Tilbehør

Kartofler serveres som oftest som pommes frites.

Dessert

Den mest almindelige dessert består af sæsonens frugter. Græske kager er ofte meget søde.

Drikke

Udbuddet af drikkevarer er stort, og findes i alle prisklasser. Den mest populære græske øl hedder Mythos. Vin findes i alle prisklasser. Den billigste og mest specielle vin hedder Retsina. Mange grækere drikker ouzo (brændevin krydret med anis) både før og under måltidet. Ouzo drikkes oftest med vand og is.
Kali oreksi - velbekomme!
I Megalia Ammos er nattelivet stilfærdigt. Her bruges aftenen bedst på en græsk taverna med udsigt ud over havet. I Skiathos by er der derimod et stort udbud af barer og diskoteker.
Shopping
Der er ikke de store muligheder for shopping i Megali Ammos, men der ligger masser af butikker i Skiathos by. De fleste ligger langs hovedgaden Papadiamantis Street samt i sidegaderne og de små stræder, der fører op til den gamle del af byen.

Shopping på Sporaderne

Sporaderne er ikke ligefrem kendt for at være et shoppingparadis, men på Skiathos ligger der en del spændende butikker med tøj, sko og smykker. På øerne er der også souvenirbutikker, som bl.a. sælger T-shirts, saronger og strandlegetøj.
Aktiviteter og seværdigheder
I Megali Ammos tilbydes bl.a. diverse vandsportsaktiviteter, dykning, moutainbike og ridning. Der er også mulighed for vandring og klatring.

Skiathos - spændende naturoplevelser

Skiathos byder på naturoplevelser ud over det sædvanlige, så et godt tip er at udforske øens vandreruter. Lej også gerne en jeep og kør op i bjergene, besøg øens klostre og kirker - eller tag en afstikker til en afsidesliggende strand på øens nordlige og nordvestlige side.

Aktiviteter på Sporaderne

Sporaderne kan ikke helt måle sig med f.eks. Kreta og Rhodos, når det gælder klassiske, græske seværdigheder, men her er meget at opleve – om end i mindre skala. Fra både Skiathos og Skopelos tilbydes et stort udvalg af bådudflugter.

Skopelos - en populær ø

Skopelos er en seværdighed i sig selv - og et paradis for alle, der kan lide at vandre. Skopelos er den af Sporadeøerne, hvor det blæser allermest, og det kan derfor til tider være svært at komme til og fra øen. Selve øen er knap 100 km2 stor og har ca. 6.000 indbyggere, hvoraf omkring 3.500 bor i hovedbyen Skopelos by. Glossa er øens næststørste by og har en smuk beliggenhed i bjergene på den nordlige del af øen. Skopelos er en populære ferieø blandt grækerne selv, hvilket er med til at sætte sit præg på øens folkeliv og tavernaer.

Alonissos - smuk og frodig

Alonissos er lidt mindre end Skopelos og har kun halvt så mange indbyggere. Ligesom de øvrige Sporadeøer er Alonissos frugtbar, grøn og smuk, og mange kunstnere har ladet sig betage af øen, hvor der hersker en sjælden fred og ro. Den gamle hovedby Palaia Alonissos er smukt beliggende højt oppe over havoverfladen. Øens eneste havneby hedder Patitiri, og det er herfra, der afgår både til de forskellige strande og nærmeste småøer.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Skiathos på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Bus

Lokalbusserne fra Skiathos by kører gennem Megali Ammos.

Taxi

Der er taxier tilgængelige næsten døgnet rundt.

Båd

Fra havnen i Skiathos by kan du komme på bådudflugter og benytte taxibåde. Desuden går der dagligt færger og flyvebåde til både fastlandet og de omkringliggende øer.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Kreditkort accepteres i de fleste supermarkeder og på mange restauranter. Hæveautomater findes i Megali Ammos. Man kan også hæve kontanter i banken i - husk at medbringe passet.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk tid +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Kuperet terræn og mange trapper. Der er meget trafik i Skiathos by, på ringvejen uden for byen og langs kysten til det område, hvor de fleste hoteller ligger. Medbring evt. en lommelygte og refleks, da flere veje ikke har belysning. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Find din rejse til Megali Ammos
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.