Nissi Beach, Ayia Napa
INSPIRATION

Fotografens favoritter på

Cypern

Fotografens favoritter på Cypern

Vi vil alle sammen gerne finde de små, lokale perler på ferien. Men hvor finder du de cypriotiske skatte? Vi har spurgt en, der virkeligt burde kende svaret – nemlig vores fotografer. Her afslører Matina Tsogas sine favoritter på Cypern.

Mine HOTELanbefalinger

O.B.C. Cypern

Jeg kan næsten kun finde superlativer, når jeg skal beskrive dette hotel. Alt er fantastisk. Beliggenheden, stilen, værelserne. For slet ikke at tale om personalet! Poolområdet er helt stille og roligt - på trods af, at det er et familiehotel. Loungen ud mod havet, med de dejlige cabanas, er et utroligt skønt område. Maden er fantastisk og hotellet har også lækker vegetarmad. Jeg kan anbefale pakora eller haloumiburgeren. Det er også et kæmpe plus, at der er aktiviteter for alle, store og små, på Sunwing Sandy Bay Beach, der ligger lige ved siden af O.B.C.

Lækker og god mad

Fantastisk udsigt

Det flotte poolområde på OBC

Sunprime Protaras Beach, Kypros

Sunprime Protaras Beach

Dette Sunprime-hotel ligger lige ved den dejlige Protaras-strand. Hotellet er relativt nyt, og værelserne super fine. Dette hotel er perfekt for dig, der vil bo i nærheden af centrum med restauranter og butikker, men samtidig vil kunne slappe af på hotellet. Jeg elsker både interiør og udsigten fra den terrasse, der ligger lige ved indgangen. Jeg har tilbragt utallige timer her med at sortere billeder, og det er det mest smukkeste ”kontor”, jeg nogensinde har haft.

Sunprime Ayia Napa Suites

En lille oase i sig selv! Sunprime ligger ikke lige ved stranden, men de rolige og grønne omgivelser opvejer det. Mange af værelserne har Swim-Out-pools, og når jeg en gang skal rejse uden børn, skal jeg med 100% sikkerhed bestille villaen med egen pool.

Sunprime Ayia Napa Suites | Ving

Suite med privat pool på Sunprime Ayia Napa Suites

Mimosa Beach Hotel, Kypros

Mimosa Beach Hotel

Dette familiedrevne hotel ligger i rolige og hyggelige omgivelser i udkanten af Protaras. Hotellet har sin egen strand og dykkerskole. For ejerne, hr. og fru Leontiades, er kvalitet det vigtigste, og hver uge kommer en bonde, som leverer både grøntsager og æg direkte til hotellet. Et lille kuriosum: Jeg har aldrig fået bedre æg til morgenmad i hele mit liv, og har muligvis slået min egen personlige rekord i at spise flest æg på samme tid her på Mimosa Beach.

Restaurant-tips

To perler du ikke må gå glip af.

Tony’s Taverna, Ayia Napa

Tony’s Taverna har en hyggelig og frodig baggård, som du finder i hovedgaden i Ayia Napa. Tony går selv rundt som vært og taler med alle sine gæster. Maden er super god, og de har mange hemmelige familieopskrifter.

Tony

..og hans taverna

Vangelis Taverna, Protaras

Vangelis Taverna er en blanding af traditionel og moderne taverna med rigtig god mad. Tavernaen ændrer beliggenhed alt efter sæsonen. Om vinteren ligger restauranten i Paralimni, mens du om sommeren finder den i Protaras. Her får man den lækreste tahini-dressing.

Oplev mere af Cypern

Strande og udflugter, i og rundt omkring Ayia Napa, Limassol, Protaras, Larnaca og i Trodos-bjergene.

Cavo Greco/Cape Greco National Forest Park

Cavo Greco ligger mellem Ayia Napa og Protaras. Her er der utroligt smukt, og mange kommer for at springe ud fra klipperne og ned i det krystalklare vand. Solopgangen er magisk!

Larnaca

§ Jeg kan godt lide at kombinere sol og strand med lidt byliv, og jeg synes, at Larnaca har meget at byde på. Den gamle del er rigtig fin at slentre rundt i.

Den hyggelige gamle bydel i Larnaca

Laneia

Laneia anses af mange for at være højdepunktet i Trodos og er en af Cyperns mest pittoreske landsbyer. Byen kaldes også for ”kunstnernes by”, da mange kunstnere har bosat sig netop her. Laneia er også kendt for at være en af to byer, der producerer Commandaria, som er en cypriotisk desertvin.

Kakopetria

Kakopetria er også en af mange smukke landsbyer, og ligger i 667 meters højde, mellem vandløbene Kargotis og Garillis. De to vandløb flyder sammen i landsbyen. Vest for dalen, og mellem de to vandløb, ligger gamle Kakopetria, med sine smalle og charmerende gader.

Melinda Beach

Melinda Beach ligger i nærheder af Limassol og er en rigtig, skjult perle af en strand, som er lidt svær at finde. Men jeg garanterer: Fisketavernaen har den absolut bedst fiske-meze, jeg har spist i hele mit liv!

Matina Tsogas

Matina Tsogas

Matina Tsogas

Jeg arbejder på hovedkontoret i Stockholm som fotograf og Art Director. Vi rejser stort set overalt på fotorejser, men har i de seneste år valgt at dele de større rejsemål i mellem os fotografer. Mine områder er nu Rhodos, Kreta og Cypern, så her rejser jeg til oftere end andre steder. Det bedste ved fotorejserne, ud over selve fotograferingen, er allee de mennesker, jeg møder, partnere og personale, men også vores gæster. Det er altid hyggeligt, når de vil snakke, samtidig med, at det er en stor hjælp at høre om hotellerne fra vores kunders synsvinkel.