Se hoteller (9)

Rejser til Protaras/Fig Tree Bay

Cypern, Cypern

Protaras, også kaldet Fig Tree Bay, er en rolig by med fine strande, krystalklart vand og gode hoteller.

Hyggelige Protaras, eller Fig Tree Bay som byen også hedder, ligger cirka 10 kilometer øst for Aia Napa. Hertil rejser især børnefamilier og par, der vil holde ferie i rolige omgivelser, men også gerne vil være tæt på by- og forlystelseslivet i Ayia Napa. Klimaet er behageligt, for netop her blæser en mild fralandsvind, som holder luften frisk og vandet krystalklart langs den ti kilometer lange kyststrækning. Strandene i Protaras/Fig Tree Bay hører til nogle af Cyperns bedste; de er velholdte, børnevenlige og med blødt sand. Hovedstranden, Protaras Beach, er den mest populære, men der findes også flere mindre badebugter, hvoraf Fig Tree Bay er den mest kendte. I badebugterne uden for centrum plejer der at være betydeligt færre mennesker.

Sunprime Protaras Beach

Sommeren 2018 slår vi dørene op for vores andet Sunprime på Cypern: Sunprime Protaras Beach, som ligger tæt på såvel Fig Tree Bay-stranden som butikkerne, tavernaerne og caféerne i Protaras centrum. Ligesom på vores øvrige Sunprime bor du på veldesignede værelser, og hotellet har både restaurant, motionsrum, spaafdeling - alt hvad der skal til for en vellykket ferie.

Spies' børnevenlige hoteller i Protaras

Hvis du skal på ferie med hele familien, kan vi anbefale vores børnvenlige Family Garden-hotel Rising Star Beach, hvor de yngste gæster kan møde Lollo & Bernie. Hotellet tilbyder også forskellige måltidspakker, hvis ferien skal være ekstra bekvem.

Hoteller for enhver smag

Rejser du med Spies til Protaras, har du et bredt udvalg af hoteller at vælge imellem - fra enkle lejlighedshoteller til Capo Bay af meget høj klasse og med en god beliggenhed ved stranden.

Stilfærdigt natteliv

Centrum i Protaras/Fig Tree Bay er den 1,5 km lange Protaras Avenue, som strækker sig vestpå fra Fig Tree Bay. Her ligger restauranter for enhver smag, små butikker, minimarkeder, bagerier, barer og et par diskoteker. Vil du have mere fart over feltet, kan du tage til Ayia Napa. Bussen dertil kører flere gange i timen i højsæsonen.

Tips og nyttig info
 • Sunprime Hotel
 • Family Garden med Lollo & Bernie
 • Fine sandstrande
 • Mange restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Protaras/Fig Tree Bay

Vejr og klima
 • januar
16°6°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
17°6°
6
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
19°7°
7
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
23°11°
8
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
28°15°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juni
32°19°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
34°22°
12
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
34°22°
11
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
32°19°
10
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • oktober
28°15°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • november
23°12°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
19°8°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Fig Tree Bay, også kaldet Protaras, er en rolig by med fine strande. Klimaet er behageligt, for netop her blæser en mild fralandsvind, som holder luften frisk og vandet krystalklart langs den ti kilometer lange kyststrækning. Strandene i Protaras/Fig Tree Bay hører til nogle af Cyperns bedste; de er velholdte, børnevenlige og med blødt sand. Hovedstranden, Protaras Beach, er den mest populære, men der findes også flere mindre badebugter, hvoraf Fig Tree Bay er den mest kendte. I badebugterne uden for centrum plejer der at være betydeligt færre mennesker.

Protaras Beach

Den kilometerlange hovedstrand i Protaras strækker sig langs hele centrum af Protaras til Fig Tree Bay-stranden. Der er serveringssteder langs hele stranden, og du kan leje liggestole og parasoller og prøve diverse vandsportsaktiviteter mod betaling.

Fig Tree Bay

Fin og lavvandet sandstrand. Vandet er stille, hvilket gør den til et utroligt populært valg blandt børnefamilier, og et paradis for den som gerne vil snorkle. Her er liggestole, parasoller og diverse vandsportsaktiviteter mod betaling.

Sirena Bay

Sirena Bay er en lille, familievenlig bugt i Pernera, den nordlige del af Protaras. Stranden er meget populær, og solstolene bliver hurtigt optagede. Derfor er det en god idé at være her i god tid. For at komme til strandområdet skal du ned af trapper.

Cape Greco

Cape Greco er et naturområde ved kysten mellem Ayia Napa og Protaras, som består af klipper. Det er ikke særlig børnevenligt her, og badesko er et must. Klipperne kan være meget skarpe, og søpindsvin er meget almindelige her i området. Der er mange, som snorkler her, og der arrangeres bådudflugter, for den som gerne vil på udforskning i vandet.

Konnos Bay

Konnos Bay er en stille men fin, lille bugt mellem Cape Greco og Protaras. En bakket vej fører ned til den børnevenlige strand, som har mange lokale, cypriotiske besøgende i weekenderne.

Pernera Beach

Pernera Beach er en hyggelig, lille bugt nord for Fig Tree Bay med både sand- og grusstrand. Her er der faciliteter som solstole, parasoller, restaurant og toiletter.

Mykonos Beach

Mykonos Beach er en lang, fin sandstrand, som ligger midt i Fig Tree Bay, og er utrolig populær i højsæsonen. Her finder du faciliteter som solstole, parasoller, restaurant og toiletter.

Mimosa Beach

Mimosa Beach er en lille bugt med en lækker sandstrand.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 4 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Protaras/Fig Tree Bay i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Protaras/Fig Tree Bay med rutefly.

Flyet lander i Larnaca Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Protaras/Fig Tree Bay. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Larnaca Lufthavn til dit hotel er fra ca. 55 minutter til 1 time og 45 minutter (ca. 66 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via Ayia Napa, og så vil køretiden være fra ca. 1 time og 30 minutter til 2 timer. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på Sunprime Protaras Beach og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel. Det betyder, at du kan tjekke din bagage ind, før du forlader hotellet. Du må desuden medbringe 10 kg ekstra bagage, og har du tilkøbt bustransfer mellem lufthavnen og hotellet, bliver du kørt direkte uden stop ved andre hoteller.
Mad, drikke og natteliv
I Protaras, eller Fig Tree Bay, er der mange forskellige restauranter og tavernaer. Her finder du både restauranter, som serverer cypriotiske specialiteter såvel som international mad. Restauranterne er i alle prisklasser, og der er derfor noget for alle uanset smag.

Mad og drikke på Cypern

Kebab er det cypriotiske svar på fastfood. Der findes to varianter. Den cypriotiske kebab består af stykker af svinekød, som grilles over kul og serveres med revet hvidkål, tomat, løg, agurk og persille. Den kan også serveres med en blanding af svinekød og en slags kødboller. I de seneste år er dönnerkebaben kommet til Cypern. Den minder om den, vi spiser i Danmark og består af sammenpresset svinekød eller kylling, som grilles og derefter skæres i små stykker og serveres med salat og tzatziki. Der findes fastfoodrestauranter overalt på øen, og de er populære til både frokost og middag.

Prøv også øens gode meze, som er forskellige småretter. Begynd med salat og taramosalata (fiskerogn rørt op med mayonnaise) eller tzatziki. Herefter kan du vælge mellem kød, fisk eller en blandet meze. Den blandede meze plejer at indeholde alt fra forskellige salater til blæksprutter og grillede koteletter. Som regel kommer retterne ind på forskellige fade, og så tager man for sig af retterne. På den måde kan alle smage lidt af hvert.

Cypriotiske restauranter

På Cypern findes der restauranter med menukort fra hele verden. Det cypriotiske køkken minder meget om det græske, men alligevel er der store forskelle. For eksempel krydrer cyprioterne gerne maden med mynte, så tzatzikien smager slet ikke som den græske. En typisk, lokal ret er halloumiost, som grilles eller steges i olie og ofte serveres som forret. Cyprioterne spiser selv osten med pitabrød og salat – og gerne med lountza, som er en slags hamburgerryg.

På Cypern spiser man normalt frokost omkring kl. 13, når forretninger, skoler og kontorer har siestalukket. Middag spiser man oftest efter kl. 21. Det er forholdsvis billigt at gå på restaurant. Sodavand og mineralvand koster nogenlunde det samme som i Danmark. Importeret vin og øl er betydeligt dyrere end lokale mærker.
Protaras centrum er den ca. 1,5 kilometer lange Protaras Avenue, som strækker sig fra Fig Tree Bay og mod vest. Her ligger et større antal barer og natklubber. Nattelivet i Protaras er begrænset, og er noget mere stilfærdigt, end det er i nabobyen Ayia Napa. Vil du en tur til Ayia Napas pulserende natteliv, kan du komme dertil med bussen, som kører flere gange i timer i højsonen. Alternativt tager det kun 20 min. med taxi fra Protaras.
Shopping
I Protaras er hovedgaden det mest oplagte område, hvis det er shopping du søger - også selvom det meste består af turistbutikker, souvenirs m.m. Priserne er ca. de samme som hjemme, men nogle ting kan det godt betale sig at købe her. Det kunne f.eks. være briller, sko og tasker.

Shopping på Cypern

Der er mange butikker i byerne, men også i de mindre byer som Ayia Napa og Paralimni er der et godt udvalg. Åbningstiderne varierer meget. I turistbyer som Ayia Napa og Fig Tree Bay har butikkerne som regel åbent hele dagen alle ugens dage. I Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia er åbningstiderne lidt kortere, og butikkerne holder lukket midt på dagen.

De officielle åbningstider er:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: kl. 9-13 og kl. 16-19.
Onsdag og lørdag: kl. 9-14.
Søndag: lukket.

Briller

Briller er ca. 30-50 % billigere end i Danmark. Brillestellene er af samme mærker som i Danmark, og glassene er af samme kvalitet. Optikerne er dygtige, og de foretager altid synsprøve, men det er naturligvis hurtigere, hvis man kender styrken hjemmefra. Dette gælder især, hvis man kun er på ferie i en uge. Et tip kan være at købe facetslebne solbriller, som er lidt dyre derhjemme.

Sko

På Cypern er der et stort udvalg af skobutikker. Man kan købe mange af de kendte skomærker såsom Ecco, Reebok, Bata, Rockport og Timberland.

Tasker og skind

Bløde kufferter er ca. 50 % billigere end i Danmark, mens de hårde varemærkekufferter plejer at være dyrere. Skindtøj er noget billigere end derhjemme, og udvalget er meget stort.
Aktiviteter og seværdigheder
Cypern tilbyder en masse forskellige aktiviteter som vandsport, windsurfing, vandski, vandcykel sejlads, snorkeling og dykning. Vil du hellere holde dig på land, ligger der tre gode golfbaner i Paphos og en nyåbnet uden for Limassol. Bjergkæden Troodos strækker sig tværs over hele øen med Olympos som det højeste punkt. Her kan du finde hengemte, pittoreske byer, hvor tiden har stået stille, og i hele bjergområdet findes der masse af gode vandrestier.

Sotira og Liopetri

To små byer, som ligger 10 kilometer inde på øen. Et fint udflugtsmål for en cykeltur.

Trodos - et frodigt bjergområde

Troodos er et frodigt og varieret bjergområde nord for Limassol. Det højeste punkt hedder Mount Olympos og måler 1.952 meter. Om vinteren og langt ind i foråret er marker og veje dækket af sne. Om sommeren tager storbyboerne herud for at nyde den friske, kølige luft. Der er meget at se i bjergene, bl.a. ni byzantinske kirker.

Hver enkelt lille landsby har sin egen specielle charme, og indbyggerne er meget gæstfrie. Området er meget grønt, selv i de varmeste sommermåneder. Her dyrkes der bl.a. kirsebær, æbler og ferskner. Man producerer også vin og Zivania, om er en brændevin fremstillet af restprodukter fra vinfremstillingen. I nogle landsbyer sælges der kunsthåndværk og keramik.

Den nemmeste måde at se Trodosbjergene på, er ved at deltage i en busudflugt, men man kan selvfølgelig også leje en bil og køre dertil på egen hånd. Vær opmærksom på, at der er langt mellem benzinstationerne i bjergene, så hus at tanke bilen i Nicosia eller Limassol. De lidt større veje er som regel godt skiltede, så det er nemt at finde vej. Men sørg for at have god tid - vejene er smalle og krogede, så man kan ikke køre så stærkt.

WaterWorld i Ayia Napa

Stort vandland med det antikke Grækenland som tema og mange forskellige vandrutsjebaner, bassiner, vandaktiviteter og restauranter. I højsæsonen kan der være lange køer til at komme ind, og ventetiden kan i værste fald være op til et par timer. Et godt tip er at købe billet hos os i forvejen, så slipper man for at stå i kø og kan gå direkte ind gennem VIP-indgangen.

De røde byer ved Ayia Napa og Protaras

Ved Ayia Napa og Protaras ligger der flere små byer, som man kan cykle eller tage lokalbussen til. Byerne byder på hverdagsliv og lokal atmosfære og kaldes tit for 'de røde byer' efter den røde jord i området.

Paralimni

Den største by på østkysten med cypriotisk hverdagsliv, mange hyggelige tavernaer og gode shoppingmuligheder.

Eliaskirken

På toppen af bjerget oven for hovedgaden i Protaras ligger der et lille kapel med smuk udsigt ud over området.

Det romerske amfiteater ved Limassol

Ligger på en klippe højt over havet i Kourion med fantastisk udsigt. Man har også udgravet et gammelt badehus, hvor gulvene er dækket af antikke mosaikker. Kourion ligger vest for Limassol; tag hovedvejen til Paphos og følg skiltene.

Ayia Panayia

Klostret i Ayia Napa ligger midt i forlystelsesdistriktet og er ikke længere beboet. Ved siden af klostret ligger også en lille kirke.

De ni kirker

I Troodos-området ligger der mange fine kirker. Ni af dem er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste takket være deres fresker og ikoner. Er kirken aflåst, kan du banke på i nabohuset og spørge, om de kan lukke dig ind. Ved kirkebesøg er det kutyme, at man lægger en lille gave i form af kontanter.

De ni byzantinske kirker er:
St. Nicholas, Podito og Michallis i Solea-dalen
St. Michalli i Pedoullas
Panaia Agara i Lagoreya
Asino vest for byen Kakopetria
Mavromatis i Chrisopouli
Johannes Lampadisti i Kalo Panayioti
Panaia Maria neden for Platres

Kykkos-klostret i Troodos

Græskortodokst munkekloster. Desværre har ildebrande ødelagt det oprindelige kloster, så de eksisterende bygninger er fra 1800-tallet. Dæk skuldre og knæ til, inden du går ind. Fra Kykkos-klostret går der en sti op til Troni, hvor ærkebiskop og statsoverhovedet Makarious ligger begravet. Klostret er åbent hver dag, og det er også muligt at overnatte.

Lazarus-kirken i Larnaca

Ifølge Bibelen vækkede Jesus Lazarus fra de døde. Han kom senere til Cypern og blev øens første biskop. På hans gravsted byggede man i 800-tallet Lazarus-kirken, hvor man kan se sarkofagen, hvor han siges at være begravet. I Larnacas gamle bydel findes der også levn efter en tyrkisk fæstning.

Dionysos' villa i Paphos

Antikt hus udgravet i 1962 og med fantastiske gulvmosaikker med scener fra den græske mytologi. Over mosaikgulvene har man opbygget vægge, så man kan se, hvordan de forskellige værelser har set ud. Smuk udsigt. Ligger et stenkast fra borgen og havnen i Paphos.

Ayia Napa skulpturpark

Fin park i udkanten af Ayia Napa med hundredvis af skulpturer fordelt over et stort område ved havet. Hvert år kommer skulptører fra hele verden hertil for at skabe nye kunstværker og placere dem i parken.

Ayia Napa kaktuspark

Kaktusparken ligger i forbindelse med skulpturparken og byder på forskellige kaktusarter, der blomstrer året rundt.

Love Bridge i Ayia Napa

Den naturlige stenbro er et af de mest romantiske og mest fotograferede steder på Cypern. Broen er naturskabt, og den ene ende slutter i det krystalblå hav. Det siges, at man får et ønske opfyldt, hvis man kysser nogen midt på broen, hvilket har gjort Love Bridge til et yndet udflugtsmål for både nyforelskede og brudepar.

Thalassa-museet

Lille museum i Ayia Napa om især dyrelivet i havet, hvilken betydning det har haft for Cypern gennem tiderne, og hvor vigtigt det stadig er i dag.

Cape Greco og havgrotterne

Cape Greco er en nationalpark med fine vandrestier og fantastisk udsigt. Halvøen Cape Greco markerer Cyperns - og dermed Europas - sydøstligste punkt og ligger mellem Ayia Napa og Fig Tree Bay. Her findes også smukke strande og spændende klippeformationer med havgrotter, som for tusindvis af år siden var undersøiske, men som med årene er steget op til havets overflade.

Adonis-vandfaldet ved Paphos

Lille vandfald og badevenlig kilde i bjergene nord for Paphos. I området findes også statuer baseret på græsk mytologi. Det anbefales at tage hertil tidligt, så man kan nyde de fine omgivelser uden for meget trængsel.

Skibsvraget Edro III ved Paphos

I 2011 stødte fragtskibet Edro III på grund og forliste i en storm på vej fra Limassol til Rhodos. Alle besætningsmedlemmer blevet reddet i land, og i dag er skibsvraget en populær seværdighed. Det er dog ikke tilladt at gå ombord på skibet.

Deryneia

Grænseovergang med fin udsigt over Famagusta og den nordlige del af Cypern.

Laneia

Laneia er en malerisk lille bjergby, der også kaldes for kunstnerbyen på grund af de mange kunstnere, som har bosat sig her. I byen findes små butikker med kunsthåndværk, keramik og malerier, og her er også en lille butik med mundblæst glas. Man kommer nemmest hertil fra Limassol.

Platres

Den lille bjerglandsby Platres er et populært feriested blandt lokalbefolkningen med lidt finere og dyrere huse, og bl.a. Cyperns præsident har sommerhus i området. Det er nemmest at køre hertil fra Limassol.

Omodos

Landsby med traditionelle huse beliggende i bjergene i et område, der er kendt for sin vinfremstilling. Her ligger flere små vingårde, hvor du kan købe lokalproduceret vin.

Agros

Agros er kendt for sine produkter fremstillet af roser, der dyrkes på markerne rundt om byen. Her ligger en lille familiedrevet fabrik, hvor man kan få et indblik i fremstillingen af bl.a. rosenlikør, ansigtsvand og rosenolie. Alle produkter kan købes i fabrikkens butik - perfekt som souvenir eller personlig gave.

Pedoulas

Det siges, at et stykke af Jesu kors findes i landsbyens kirke.

Kakopetria

Kakopetria er en traditionel landsby omgivet af fantastisk natur. Den lille bjergby byder på gæstfrie indbyggere og smuk arkitektur, og det er en fornøjelse at slentre rundt blandt de gamle stenhuse med blomsterklædte balkoner eller spadsere langs floden, der løber gennem byen. Man kommer nemmest hertil fra Nicosia.

Fikardou

Lille bjerglandsby med gamle, velbevarede huse. I dag har byen kun fem indbyggere. Det er nemmest at komme hertil fra Nicosia.

Det nordlige Cypern

Grænsen mellem det nordlige og sydlige Cypern er betydeligt lettere at krydse, end det har været, og nu kan man tage til den nordlige side alle ugens dage. Ved grænsen får man et stemplet stykke papir, som skal stemples igen på tilbagevejen som bevis på, at man er vendt retur. Det er dog stadig forbudt at tage fra Nordcypern videre til Tyrkiet. Det er tilladt at medbringe en begrænset mængde varer fra nord til syd under forudsætning af, at varerne er produceret på den nordlige del. Alle biler bliver kontrolleret ved grænsen.

Man kan leje en taxi for en dag på den nordlige side. Vi fraråder, at man selv kører i bil fra syd til nord, eftersom de fleste biludlejningsfirmaer ikke har forsikringer, der dækker, hvis man krydser grænsen. Undlad at fotografere ved grænseområderne, især i Nicosia - du risikerer at skulle tilbringe et par af dine feriedage med afhøring på politistationen. Der er mange interessante ting at se på den tyrkiske side. Før den tyrkiske besættelse i 1974 var Famagusta Cyperns førende turistby med en kilometerlang sandstrand kantet af hoteller. I dag er størstedelen af Famagusta en øde og forladt spøgelsesby, som det ikke er tilladt at besøge. Uden for Famagusta findes også ruinerne af Salamis, som var hovedbyen i antikkens Cypern.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Cypern på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
At komme rundt med lokalbus i Protaras resten af Cypern er både let og billigt. Du kan bl.a. leje cykel og tage en cykeltur i området. Vil du hellere leje bil, anbefaler vi SIXT. Du kan selvfølgelig også tage en taxi.

Taxi

Her er masser af taxier, men standarden varierer en del. Mange biler kan medtage op til 7 passagerer. Ofte kan man blot praje en taxi direkte på gaden. 95 % af taxierne kører med faste priser. Normalt gælder prisen for op til 4 passagerer. Er man flere, koster det lidt ekstra.

I turistområderne kan det være svært at få fat på en taxi i tidsrummet kl. 16.30-20.00. Der findes et stort antal taxifirmaer. Henvend dig i receptionen på dit hotel hvis du ønsker at bestille en taxi. Ved telefonbestilling lægges der ofte 2-3 EUR oven i prisen for denne service. Bilerne er sjældent udrustet med barnesæder. Hvis man skal bruge et barnesæde, bør man forudbestille det. Barnesæderne er dog ikke af samme standard, som vi er vant til.

Knallert og motorcykel

Man kan leje knallerter, motorcykler og scootere, men det er på eget ansvar. Der sker ulykker, og indimellem er de meget alvorlige. De høje hastigheder i kombination med venstretrafikken er ofte årsag til ulykkerne. Hvis du alligevel ønsker at leje et tohjulet køretøj, skal du sørge for, at det har rød nummerplade. Det er lovpligtigt at bære hjelm, og politiet tjekker ofte, om loven overholdes. Vær opmærksom på at der er venstrekørsel på Cypern.

Båd

Der er krydstogter til Grækenland. For nærmere information og billetkøb, kontakt os.

Fly

Kontakt os for nærmere information.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Du er også velkommen i vores servicecenter på hotel Rising Star. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V. Adapter er nødvendig (engelsk trebenskontakt). Kan købes på Cypern for ca. 20 kr.

Sprog

Cypriotisk og engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn

Rejs med børn til Cypern

Cypern er et rigtig godt rejsemål for familier med børn i alle aldre. Strandene er lavvandede, og mange hoteller er tilpassede efter familier med børneklubber, børnepools og legepladser. Visse hoteller tilbyder også specielle "børnepakker" med barnestol, barneseng og klapvogn.

Babymad og bleer

Mange restauranter har børnemenuer og egne små legepladser. Babymad, vælling, modermælkserstatning, sutter, sutteflasker og bleer kan købes i de fleste minimarkeder og apoteker på rejsemålene, og de er ofte af samme mærke som i Danmark. Priserne er dog noget højere end derhjemme. Et større udvalg og lavere priser finder du i supermarkeder som Carrefour og Lidl, som findes i Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia. Vi anbefaler dog, at du medbringer et basisforråd af bleer, hygiejneartikler og mad hjemmefra, eftersom udvalget i butikkerne kan variere. Sammenlignet med i Danmark er udvalget af babymad på glas mindre. Pulver til at lave grød af samt de fleste typer af frugtmos indeholder ofte sukker.

Forlystelser for børn

I byerne og i de større landsbyer er der kommunale legepladser, men de består for det meste blot af et par gynger. Derimod findes der en masse private egepladser (lunaparker) med klatrestativer, forskellige hoppeborge og trampoliner. Det koster nogle euro for børnene at komme ind, mens det er gratis for forældrene. I Ayia Napa findes der to: en på Nissi Avenue og en inde i tivoliet bag ved McDonald's. Men vær opmærksom på at standarden og sikkerheden ikke er lige så høj som i Skandinavien. I udkanten af Ayia Napa ligger der et stort vandland, og i Limassol findes der et mindre vandland.

Barnevogne og barnestole

Barnestole findes på de fleste restauranter, og mange biludlejningsfirmaer udlejer barnesæder. Reservér i god tid! Fortovenes bredde varierer ret meget, og det er ikke specielt nemt at komme rundt med en barnevogn. Fortovskanterne er oftest høje, og der mangler ofte ramper. Det plejer at være nemmest at komme rundt med en paraplyklapvogn. Der findes fodgængerovergange, men visse steder er trafikken meget intens, og man skal lige vænne sig til venstrekørslen.

Lege- og strandartikler

Næsten alle fødevarebutikker og souvenirbutikker sælger strandlegetøj. De store varehuse har legetøjsafdelinger, og de ligger bl.a. i Paralimni, Larnaca og Limassol. Du kan også finde strandlegetøj i sportsbutikker i Limassol, Nicosia og Larnaca.

Vigtigt at vide

Cyprioterne er meget glade for børn og kommer gerne hen og taler med ungerne. Det kan ske, at de rører ved dem eller kysser dem på kinden. For cyprioterne er det helt naturligt, også med fremmede børn.

Allergier er ikke lige så almindelige blandt cypriotiske børn som blandt danske. Glutenallergikere kan få svært ved at finde egnede varer, da denne form for allergi nærmest er ukendt her.
Udflugter
All Inclusive-katamarantur
All Inclusive-katamarantur
En afslappende dag med frokost på en komfortabel katamaran - en perfekt udflugt for hele familien! All Inclusive ombord indgår.
Læs mere om udflugten
Bådtur med Afrodite II
Bådtur med Afrodite II
Sommer, sol og frisk luft! Tag med på en afslappende udflugt på havet. Let frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Ayia Napa WaterWorld
Ayia Napa WaterWorld
Tag hele familien med til Ayia Napa WaterWorld - Europas største temapark. En dag fyldt med fart og spænding i et vandland med moderne vandrutsjebaner. Transport og måltider indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Black Pearls pirater
Black Pearls pirater
Grib chancen for at blive en vaskeægte pirat for en dag! I sommer har Jack Sparrow kastet anker i Ayia Napas havn med sit skib Black Pearl, og besætningen venter hver dag på at byde nye pirater velkommen.
Læs mere om udflugten
Cyperns perler - det bedste af Troodosbjergene
Cyperns perler - det bedste af Troodosbjergene
En indholdsrig heldagsudflugt til Trodosbjergene med vingårde, gamle byer og betagende udsigter over Cyperns smukke landskab. Vi hører om livet og naturen på Cypern samt øens vinproduktion. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari i Troodosbjergene
Jeepsafari i Troodosbjergene
En anderledes og tempofyldt måde at opleve Cypern på. Heldagsudflugt i jeep, hvor vi nyder naturen, den gode mad og de smukke udsigter. Cypriotisk meze og en drik indgår.
Læs mere om udflugten
Solnedgang på havet - All Inclusive
Solnedgang på havet - All Inclusive
Tag med på en populær bådtur med svømmeture og afslapning i solen, før du kan nyde en god middag i solnedgangens skær. All Inclusive indgår.
Læs mere om udflugten

TILBUD TIL PROTARAS / FIG TREE BAY

Lantiana Gardens
Lantiana Gardens
Protaras/Fig Tree Bay, Cypern, Cypern
 • Fly + 1-værelses lejlighed
 • 1 uge
 • Afrejse 25 apr 2022 fra Billund
Fly + hotel, 1 uge
25 apr 2022 fra Billund
Rising Star Beach
familygarden
 • Børnevenligt
Rising Star Beach
Protaras/Fig Tree Bay, Cypern, Cypern
 • Fly + 1-værelses lejlighed med balkon mod omgivelserne
 • 1 uge
 • Afrejse 2 maj 2022 fra København
Fly + hotel, 1 uge
2 maj 2022 fra København
Sunprime Protaras Beach
sunprimehotels
 • Velegnet til voksne
Sunprime Protaras Beach
Protaras/Fig Tree Bay, Cypern, Cypern
 • Fly + Dobb.vær.Classic Room,balkon mod omgivelser/bygning
 • 1 uge
 • Afrejse 18 apr 2022 fra København
Fly + hotel, 1 uge
18 apr 2022 fra København
Find din rejse til Protaras/Fig Tree Bay
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.