Se hoteller (10)

Rejser til Protaras/Fig Tree Bay

Cypern, Cypern

Protaras, også kaldet Fig Tree Bay, er en rolig by med fine strande, krystalklart vand og gode hoteller.

Hyggelige Protaras, eller Fig Tree Bay som byen også hedder, ligger cirka 10 kilometer øst for Aia Napa. Hertil rejser især børnefamilier og par, der vil holde ferie i rolige omgivelser, men også gerne vil være tæt på by- og forlystelseslivet i Ayia Napa. Klimaet er behageligt, for netop her blæser en mild fralandsvind, som holder luften frisk og vandet krystalklart langs den ti kilometer lange kyststrækning. Strandene i Protaras/Fig Tree Bay hører til nogle af Cyperns bedste; de er velholdte, børnevenlige og med blødt sand. Hovedstranden, Protaras Beach, er den mest populære, men der findes også flere mindre badebugter, hvoraf Fig Tree Bay er den mest kendte. I badebugterne uden for centrum plejer der at være betydeligt færre mennesker.

Sunprime Protaras Beach

Sommeren 2018 slår vi dørene op for vores andet Sunprime på Cypern: Sunprime Protaras Beach, som ligger tæt på såvel Fig Tree Bay-stranden som butikkerne, tavernaerne og caféerne i Protaras centrum. Ligesom på vores øvrige Sunprime bor du på veldesignede værelser, og hotellet har både restaurant, motionsrum, spaafdeling - alt hvad der skal til for en vellykket ferie.

Spies' børnevenlige hoteller i Protaras

Hvis du skal på ferie med hele familien, kan vi anbefale vores børnvenlige Family Garden-hotel Rising Star Beach, hvor de yngste gæster kan møde Lollo & Bernie. Hotellet tilbyder også forskellige måltidspakker, hvis ferien skal være ekstra bekvem.

Hoteller for enhver smag

Rejser du med Spies til Protaras, har du et bredt udvalg af hoteller at vælge imellem - fra enkle lejlighedshoteller til Capo Bay af meget høj klasse og med en god beliggenhed ved stranden.

Stilfærdigt natteliv

Centrum i Protaras/Fig Tree Bay er den 1,5 km lange Protaras Avenue, som strækker sig vestpå fra Fig Tree Bay. Her ligger restauranter for enhver smag, små butikker, minimarkeder, bagerier, barer og et par diskoteker. Vil du have mere fart over feltet, kan du tage til Ayia Napa. Bussen dertil kører flere gange i timen i højsæsonen.

Tips og nyttig info
 • Sunprime Hotel
 • Family Garden med Lollo & Bernie
 • Fine sandstrande
 • Mange restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Protaras/Fig Tree Bay

Vejr og klima
 • januar
16°6°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
17°6°
6
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
19°7°
7
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
23°11°
8
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
28°15°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juni
32°19°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
34°22°
12
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
34°22°
11
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
32°19°
10
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • oktober
28°15°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • november
23°12°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
19°8°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Fig Tree Bay, også kaldet Protaras, er en rolig by med fine strande. Klimaet er behageligt, for netop her blæser en mild fralandsvind, som holder luften frisk og vandet krystalklart langs den ti kilometer lange kyststrækning. Strandene i Protaras/Fig Tree Bay hører til nogle af Cyperns bedste; de er velholdte, børnevenlige og med blødt sand. Hovedstranden, Protaras Beach, er den mest populære, men der findes også flere mindre badebugter, hvoraf Fig Tree Bay er den mest kendte. I badebugterne uden for centrum plejer der at være betydeligt færre mennesker.

Protaras Beach

Den kilometerlange hovedstrand i Protaras strækker sig langs hele centrum af Protaras til Fig Tree Bay-stranden. Der er serveringssteder langs hele stranden, og du kan leje liggestole og parasoller og prøve diverse vandsportsaktiviteter mod betaling.

Fig Tree Bay

Fin og lavvandet sandstrand. Vandet er stille, hvilket gør den til et utroligt populært valg blandt børnefamilier, og et paradis for den som gerne vil snorkle. Her er liggestole, parasoller og diverse vandsportsaktiviteter mod betaling.

Sirena Bay

Sirena Bay er en lille, familievenlig bugt i Pernera, den nordlige del af Protaras. Stranden er meget populær, og solstolene bliver hurtigt optagede. Derfor er det en god idé at være her i god tid. For at komme til strandområdet skal du ned af trapper.

Cape Greco

Cape Greco er et naturområde ved kysten mellem Ayia Napa og Protaras, som består af klipper. Det er ikke særlig børnevenligt her, og badesko er et must. Klipperne kan være meget skarpe, og søpindsvin er meget almindelige her i området. Der er mange, som snorkler her, og der arrangeres bådudflugter, for den som gerne vil på udforskning i vandet.

Konnos Bay

Konnos Bay er en stille men fin, lille bugt mellem Cape Greco og Protaras. En bakket vej fører ned til den børnevenlige strand, som har mange lokale, cypriotiske besøgende i weekenderne.

Pernera Beach

Pernera Beach er en hyggelig, lille bugt nord for Fig Tree Bay med både sand- og grusstrand. Her er der faciliteter som solstole, parasoller, restaurant og toiletter.

Mykonos Beach

Mykonos Beach er en lang, fin sandstrand, som ligger midt i Fig Tree Bay, og er utrolig populær i højsæsonen. Her finder du faciliteter som solstole, parasoller, restaurant og toiletter.

Mimosa Beach

Mimosa Beach er en lille bugt med en lækker sandstrand.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 4 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Protaras/Fig Tree Bay fra marts til oktober.

Du kan desuden rejse til Protaras hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Larnaca Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Protaras/Fig Tree Bay. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Larnaca Lufthavn til dit hotel er fra ca. 55 minutter til 1 time og 45 minutter (ca. 66 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via Ayia Napa, og så vil køretiden være fra ca. 1 time og 30 minutter til 2 timer. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.

Easy Travel

Bor du på Sunprime Protaras Beach og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel. Det betyder, at du kan tjekke din bagage ind, før du forlader hotellet. Du må desuden medbringe 10 kg ekstra bagage, og har du tilkøbt bustransfer mellem lufthavnen og hotellet, bliver du kørt direkte uden stop ved andre hoteller.
Mad, drikke og natteliv
I Protaras, eller Fig Tree Bay, er der mange forskellige restauranter og tavernaer. Her finder du både restauranter, som serverer cypriotiske specialiteter såvel som international mad. Restauranterne er i alle prisklasser, og der er derfor noget for alle uanset smag.

Mad og drikke på Cypern

Kebab er det cypriotiske svar på fastfood. Der findes to varianter. Den cypriotiske kebab består af stykker af svinekød, som grilles over kul og serveres med revet hvidkål, tomat, løg, agurk og persille. Den kan også serveres med en blanding af svinekød og en slags kødboller. I de seneste år er dönnerkebaben kommet til Cypern. Den minder om den, vi spiser i Danmark og består af sammenpresset svinekød eller kylling, som grilles og derefter skæres i små stykker og serveres med salat og tzatziki.... Der findes fastfoodrestauranter overalt på øen, og de er populære til både frokost og middag.

Prøv også øens gode meze, som er forskellige småretter. Begynd med salat og taramosalata (fiskerogn rørt op med mayonnaise) eller tzatziki. Herefter kan du vælge mellem kød, fisk eller en blandet meze. Den blandede meze plejer at indeholde alt fra forskellige salater til blæksprutter og grillede koteletter. Som regel kommer retterne ind på forskellige fade, og så tager man for sig af retterne. På den måde kan alle smage lidt af hvert.

Cypriotiske restauranter

På Cypern findes der restauranter med menukort fra hele verden. Det cypriotiske køkken minder meget om det græske, men alligevel er der store forskelle. For eksempel krydrer cyprioterne gerne maden med mynte, så tzatzikien smager slet ikke som den græske. En typisk, lokal ret er halloumiost, som grilles eller steges i olie og ofte serveres som forret. Cyprioterne spiser selv osten med pitabrød og salat – og gerne med lountza, som er en slags hamburgerryg.

På Cypern spiser man normalt frokost omkring kl. 13, når forretninger, skoler og kontorer har siestalukket. Middag spiser man oftest efter kl. 21. Det er forholdsvis billigt at gå på restaurant. Sodavand og mineralvand koster nogenlunde det samme som i Danmark. Importeret vin og øl er betydeligt dyrere end lokale mærker.
Protaras centrum er den ca. 1,5 kilometer lange Protaras Avenue, som strækker sig fra Fig Tree Bay og mod vest. Her ligger et større antal barer og natklubber. Nattelivet i Protaras er begrænset, og er noget mere stilfærdigt, end det er i nabobyen Ayia Napa. Vil du en tur til Ayia Napas pulserende natteliv, kan du komme dertil med bussen, som kører flere gange i timer i højsonen. Alternativt tager det kun 20 min. med taxi fra Protaras.
Shopping
I Protaras er hovedgaden det mest oplagte område, hvis det er shopping du søger - også selvom det meste består af turistbutikker, souvenirs m.m. Priserne er ca. de samme som hjemme, men nogle ting kan det godt betale sig at købe her. Det kunne f.eks. være briller, sko og tasker.

Shopping på Cypern

Der er mange butikker i byerne, men også i de mindre byer som Ayia Napa og Paralimni er der et godt udvalg. Åbningstiderne varierer meget. I turistbyer som Ayia Napa og Fig Tree Bay har butikkerne som regel åbent hele dagen alle ugens dage. I Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia er åbningstiderne lidt kortere, og butikkerne holder lukket midt på dagen.

De officielle åbningstider er:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: kl. 9-13 og kl. 16-19.
Onsdag og lørdag: kl. 9-14.
Søndag: lukket.

Briller

Briller er ca. 30-50 % billigere end i Danmark. Brillestellene er af samme mærker som i Danmark, og glassene er af samme kvalitet. Optikerne er dygtige, og de foretager altid synsprøve, men det er naturligvis hurtigere, hvis man kender styrken hjemmefra. Dette gælder især, hvis man kun er på ferie i en uge. Et tip kan være at købe facetslebne solbriller, som er lidt dyre derhjemme.

Sko

På Cypern er der et stort udvalg af skobutikker. Man kan købe mange af de kendte skomærker såsom Ecco, Reebok, Bata, Rockport og Timberland.

Tasker og skind

Bløde kufferter er ca. 50 % billigere end i Danmark, mens de hårde varemærkekufferter plejer at være dyrere. Skindtøj er noget billigere end derhjemme, og udvalget er meget stort.
Aktiviteter og seværdigheder
Cypern tilbyder en masse forskellige aktiviteter som vandsport, windsurfing, vandski, vandcykel sejlads, snorkeling og dykning. Vil du hellere holde dig på land, ligger der tre gode golfbaner i Paphos og en nyåbnet uden for Limassol. Bjergkæden Troodos strækker sig tværs over hele øen med Olympos som det højeste punkt. Her kan du finde hengemte, pittoreske byer, hvor tiden har stået stille, og i hele bjergområdet findes der masse af gode vandrestier.

Waterworld i Ayia Napa

Tag hele familien med til vandlandet, hvor der findes noget for enhver smag. Du kan ligge og dase hele dagen i skyggen med en god bog, prøve nogle af de mange vandrutsjebaner og pools eller tage et dyp i det herlige bølgebassin. Om sommeren kan der være lang kø uden for vandlandet - det kan faktisk tage et par timer at komme ind, men hvis du køber billet af os, slipper du for at stå i kø og kan gå direkte ind gennem VIP-indgangen.

Dykning

I havet omkring Cypern er det ikke ualmindeligt med en sigtbarhed på ned til 30 meters dybde. Og det går Cypern til et attraktivt sted at dykke. Og det spiller ingen rolle, om du er nybegynder eller erfaren dykker - der findes dyk der passer til alle. Og hvis du ikke allerede har et dykkercertifikat, så kan du skaffe det her.

De røde landsbyer i Ayia Napa og Protaras

I området omkring Ayia Napa og Fig Tree Bay findes der mange landsbyer, som man kan nå på cykel eller med lokalbus. Disse landsbyer kaldes ofte for de røde landsbyer efter den jord, som findes i området. Landsbyerne er ikke særlig specielle, men det er her, man bedst oplever det cypriotiske hverdagsliv.

Troodos

Troodos er et frodigt og varieret bjergområde nord for Limassol. Højeste punkt hedder Mount Olympos og måler 1.952 meter. Om vinteren og langt ind i foråret er marker og veje dækket af sne. Om sommeren tager storbyboerne herud for at nyde den friske, kølige luft. Der er meget at se i bjergene, bl.a. ni byzantinske kirker.

Hver enkelt lille landsby har sin egen specielle charme, og indbyggerne er meget gæstfrie. Området er meget grønt, selv i de varmeste sommermåneder. Her dyrkes der bl.a. kirsebær, æbler og ferskner. Man producerer også vin og Zivania, som er en brændevin fremstillet af restprodukter fra vinfremstillingen. Det kan minde meget om Frankrigs Marc eller Italiens Grappa.

Nordcypern

På den nordlige, tyrkiske side er der mange interessante seværdigheder. Før besættelsen var Famagusta den store turistby med en kilometerlang sandstrand fyldt med hoteller. I dag står størstedelen af byen helt øde hen, og det er ikke tilladt at gå ind i den. Uden for Famagusta ligger ruinerne af den gamle, græske by Salamis. På den nordlige del af øen ligger den lille, pittoreske havneby Kyrenia med mange små, hyggelige restauranter. Herfra er der ikke langt op til Kyreniabjergene og den gamle borg, som siges at have inspireret Walt Disney til hans udgave af Torneroseslottet. Borgen er også nævnt i Lawrence Durrells bog Bitre citroner, som handler om øen.

Det romerske amfiteater

Ligger på en klippe højt over havet i Kourion med en vidunderlig udsigt. Man har også udgravet et gammelt badehus, hvor gulvene er dækket af antikke mosaikker. Åbent på hverdage kl. 8.00-18.00. Kourion ligger vest for Limassol. Tag den store vej til Paphos og følg skiltene.

Ayia Panayia

Klostret i Ayia Napa ligger midt i forlystelsesdistriktet. Klostret er ikke længere beboet. Åbent i dagtimerne. Ved siden af klostret ligger der en lille kirke.

De ni kirker

I Troodosområdet findes der mange fine kirker. Ni af dem er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste takket være deres fresker og ikoner. Er kirken aflåst, når du kommer, kan du banke på i nabohuset og spørge, om de kan lukke dig ind. Ved et kirkebesøg er det kutyme, at man lægger et lille kontant bidrag, 2-4 euro er passende.

De ni byzantinske kirker er:
St. Nicholas, Podito og Michallis, som alle ligger i Tsoleadalen.
St. Michallis, som ligger i Pedoullas.
Panaia Agara i Lagoreya.
Asino, som ligger vest for byen Kakopetria.
Mavromatis, som ligger i Chrisopouli.
Johannes Lampadisti, som ligger i Kalo Panayioti.
Panaia Maria, som ligger neden for Platres.

Kykkoklostret i Troodos

Et kendt, græskortodoks munkekloster. Desværre har ildebrande ødelagt det oprindelige kloster, så bygningerne, man ser i dag, er fra 1800-tallet. Åbent dagligt kl. 8.00-18.00. Det er også muligt at overnatte. Dæk skuldre og knæ til inden du går ind. Fra Kykkoklostret går der en sti op til Troni, hvor ærkebiskop og statsoverhoved Makarious ligger begravet.

Lazaroskirken

Ifølge bibelen vækkede Jesus Lazarus fra de døde. Han kom senere til Cypern, hvor han blev øens første biskop. På hans gravsted byggede man i 800-tallet Lazaroskirken. Man kan gå ind i kirken og se sarkofagen, hvor han siges at være begravet. I Larnaca findes der også levn efter en tyrkisk fæstning i de gamle dele af byen.

Dionysos' villa

Antikt hus, som blev udgravet i 1962. Fantastiske gulvmosaikker med scener fra den græske mytologi. Over mosaikgulvene har man opbygget vægge, så man kan se, hvordan de forskellige værelser så ud. Smuk udsigt. Ligger et stenkast fra borgen og havnen i Paphos. Åbent på hverdage kl. 8.00-18.00.
Sådan kommer du omkring
På Cypern er der venstrekørsel, hvilket stammer fra dengang, øen var en engelsk kronkoloni. Men forvirrende nok så gælder reglen om højre vigepligt ved vejkrydsene. Trafikken kan være intens. I tæt bebyggede områder er højeste tilladte hastighed 50 km, på landeveje 65 km og på motorveje 100 km. Hastighedskontroller er meget almindelige, og der foretages ofte også spiritusrazziaer.

Promillegrænsen er noget højere end i Danmark, men vi anbefaler, at du har samme indstilling til dette som derhjemme. I storbyerne må man kun parkere på tilladte steder, hvor der altid er opsat P-automater. Der findes også P-pladser med "fælles betalingsboks". Disse er ofte godt markeret med skilte og har information på engelsk. Sørg for altid at have kontanter i små beløb med i bilen, da det kan være besværligt at veksle. Vær opmærksom på at det er forbudt at tage udlejningsbilen med til den nordlige del af øen. Cypern har de seneste år brugt mange penge på vejnettet. Langs sydkysten er der nu fine veje - størstedelen består af tosporede motorveje, som forbinder Fig Tree Bay i øst med Paphos i vest. At køre fra Fig Tree Bay til Paphos tager ca. 3 timer.

Der findes masser af biludlejningsfirmaer i alle ferieområderne med varierende priser og kvalitet. Udstyret med et kort finder du nemt rundt på øen. Vejene er generelt i god stand. Trafikregler og skilte er stort set det samme som hjemme, men hastigheden i trafikken er ofte højere. At komme til at parkere kan være noget af en kunst i de større byer. Der, hvor der er malet gule streger, er der absolut parkeringsforbud. Vælger du at se igennem fingre med denne regel, kan du risikere, at bilen bliver fjernet, og det er både dyrt og også ganske besværligt at få den hentet ud igen.
At komme rundt med lokalbus i Protaras resten af Cypern er både let og billigt. Du kan bl.a. leje cykel og tage en cykeltur i området. Vil du hellere leje bil, anbefaler vi SIXT. Du kan selvfølgelig også tage en taxi.

Taxi

Her er masser af taxier, men standarden varierer en del. Mange biler kan medtage op til 7 passagerer. Ofte kan man blot praje en taxi direkte på gaden. 95 % af taxierne kører med faste priser. Normalt gælder prisen for op til 4 passagerer. Er man flere, koster det lidt ekstra.

I turistområderne kan det være svært at få fat på en taxi i tidsrummet kl. 16.30-20.00. Der findes et stort antal taxifirmaer. Henvend dig i receptionen på dit hotel hvis du ønsker at bestille en taxi. Ved telefonbestilling lægges der ofte 2-3 EUR oven i prisen for denne service. Bilerne er sjældent udrustet med barnesæder. Hvis man skal bruge et barnesæde, bør man forudbestille det. Barnesæderne er dog ikke af samme standard, som vi er vant til.

Knallert og motorcykel

Man kan leje knallerter, motorcykler og scootere, men det er på eget ansvar. Der sker ulykker, og indimellem er de meget alvorlige. De høje hastigheder i kombination med venstretrafikken er ofte årsag til ulykkerne. Hvis du alligevel ønsker at leje et tohjulet køretøj, skal du sørge for, at det har rød nummerplade. Det er lovpligtigt at bære hjelm, og politiet tjekker ofte, om loven overholdes. Vær opmærksom på at der er venstrekørsel på Cypern.

Båd

Der er krydstogter til Grækenland. For nærmere information og billetkøb, kontakt os.

Fly

Kontakt os for nærmere information.
Fakta

Vores service

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Du er også velkommen i vores servicecenter på hotel Rising Star. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Visumfrit i indtil 90 dage. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved både ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Cyperns ambassade på telefon 33 91 58 88 for yderligere information.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte Cyperns ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V. Adapter er nødvendig (engelsk trebenskontakt). Kan købes på Cypern for ca. 20 kr.

Sprog

Cypriotisk og engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn

Rejs med børn til Cypern

Cypern er et rigtig godt rejsemål for familier med børn i alle aldre. Strandene er lavvandede, og mange hoteller er tilpassede efter familier med børneklubber, børnepools og legepladser. Visse hoteller tilbyder også specielle "børnepakker" med barnestol, barneseng og klapvogn.

Babymad og bleer

Mange restauranter har børnemenuer og egne små legepladser. Babymad, vælling, modermælkserstatning, sutter, sutteflasker og bleer kan købes i de fleste minimarkeder og apoteker på rejsemålene, og de er ofte af samme mærke som i Danmark. Priserne er dog noget højere end derhjemme. Et større udvalg og lavere priser finder du i supermarkeder som Carrefour og Lidl, som findes i Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia. Vi anbefaler dog, at du medbringer et basisforråd af bleer, hygiejneartikler og mad hjemmefra, eftersom udvalget i butikkerne kan variere. Sammenlignet med i Danmark er udvalget af babymad på glas mindre. Pulver til at lave grød af samt de fleste typer af frugtmos indeholder ofte sukker.

Forlystelser for børn

I byerne og i de større landsbyer er der kommunale legepladser, men de består for det meste blot af et par gynger. Derimod findes der en masse private egepladser (lunaparker) med klatrestativer, forskellige hoppeborge og trampoliner. Det koster nogle euro for børnene at komme ind, mens det er gratis for forældrene. I Ayia Napa findes der to: en på Nissi Avenue og en inde i tivoliet bag ved McDonald's. Men vær opmærksom på at standarden og sikkerheden ikke er lige så høj som i Skandinavien. I udkanten af Ayia Napa ligger der et stort vandland, og i Limassol findes der et mindre vandland.

Barnevogne og barnestole

Barnestole findes på de fleste restauranter, og mange biludlejningsfirmaer udlejer barnesæder. Reservér i god tid! Fortovenes bredde varierer ret meget, og det er ikke specielt nemt at komme rundt med en barnevogn. Fortovskanterne er oftest høje, og der mangler ofte ramper. Det plejer at være nemmest at komme rundt med en paraplyklapvogn. Der findes fodgængerovergange, men visse steder er trafikken meget intens, og man skal lige vænne sig til venstrekørslen.

Lege- og strandartikler

Næsten alle fødevarebutikker og souvenirbutikker sælger strandlegetøj. De store varehuse har legetøjsafdelinger, og de ligger bl.a. i Paralimni, Larnaca og Limassol. Du kan også finde strandlegetøj i sportsbutikker i Limassol, Nicosia og Larnaca.

Vigtigt at vide

Cyprioterne er meget glade for børn og kommer gerne hen og taler med ungerne. Det kan ske, at de rører ved dem eller kysser dem på kinden. For cyprioterne er det helt naturligt, også med fremmede børn.

Allergier er ikke lige så almindelige blandt cypriotiske børn som blandt danske. Glutenallergikere kan få svært ved at finde egnede varer, da denne form for allergi nærmest er ukendt her.

TILBUD TIL PROTARAS / FIG TREE BAY

Lantiana Gardens
Lantiana Gardens
Protaras/Fig Tree Bay, Cypern, Cypern
 • Fly + 2-værelses lejlighed
 • 1 uge
 • Afrejse 24 maj 2021 fra København
Fly + hotel, 1 uge
24 maj 2021 fra København
Rising Star Beach
familygarden
 • Børnevenligt
Rising Star Beach
Protaras/Fig Tree Bay, Cypern, Cypern
 • Fly + 1-værelses lejlighed med balkon og havudsigt
 • 1 uge
 • Afrejse 21 jun 2021 fra Billund
Fly + hotel, 1 uge
21 jun 2021 fra Billund
Sunprime Protaras Beach
sunprimehotels
 • Velegnet til voksne
Sunprime Protaras Beach
Protaras/Fig Tree Bay, Cypern, Cypern
 • Fly + Dobb.vær.Classic Room,balkon mod omgivelser/bygning
 • 1 uge
 • Afrejse 24 maj 2021 fra København
Fly + hotel, 1 uge
24 maj 2021 fra København
Find din rejse til Protaras/Fig Tree Bay
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.