Se hoteller (17)

Rejser til Protaras/Fig Tree Bay

Cypern, Cypern
Protaras, også kaldet Fig Tree Bay, er en rolig by med fine strande, krystalklart vand og gode hoteller.
Hyggelige Protaras, eller Fig Tree Bay som byen også hedder, ligger cirka 10 kilometer øst for Aia Napa. Hertil rejser især børnefamilier og par, der vil holde ferie i rolige omgivelser, men også gerne vil være tæt på by- og forlystelseslivet i Ayia Napa. Klimaet er behageligt, for netop her blæser en mild fralandsvind, som holder luften frisk og vandet krystalklart langs den ti kilometer lange kyststrækning. Strandene i Protaras/Fig Tree Bay hører til nogle af Cyperns bedste; de er velholdte, børnevenlige og med blødt sand. Hovedstranden, Protaras Beach, er den mest populære, men der findes også flere mindre badebugter, hvoraf Fig Tree Bay er den mest kendte. I badebugterne uden for centrum plejer der at være betydeligt færre mennesker.

Sunprime Protaras Beach

Sunprime Protaras Beach er vores andet Sunprime på Cypern og perfekt til dig, der rejser uden børn. Sunprime Protaras Beach ligger tæt på såvel Protaras-stranden som butikkerne, tavernaerne og caféerne i Protaras centrum. Hotellet tilbyder - ligesom vores øvrige Sunprime - veldesignede værelser, og hotellet har både restaurant, motionsrum og spaafdeling for at give dig de bedste forudsætninger for en rigtig afslappende ferie.

Spies' børnevenlige hoteller i Protaras

Hvis du skal på ferie med hele familien, kan vi anbefale vores børnvenlige Family Garden-hotel Rising Star Beach, hvor de yngste gæster kan møde Lollo & Bernie. Hotellet tilbyder også forskellige måltidspakker, hvis ferien skal være ekstra bekvem.

Hoteller for enhver smag

Rejser du med Spies til Protaras, har du et bredt udvalg af hoteller at vælge imellem - fra enkle lejlighedshoteller til Capo Bay af meget høj klasse og med en god beliggenhed ved stranden.

Stilfærdigt natteliv

Centrum i Protaras/Fig Tree Bay er den 1,5 km lange Protaras Avenue, som strækker sig vestpå fra Fig Tree Bay. Her ligger restauranter for enhver smag, små butikker, minimarkeder, bagerier, barer og et par diskoteker. Vil du have mere fart over feltet, kan du tage til Ayia Napa. Bussen dertil kører flere gange i timen i højsæsonen.
Tips og nyttig info
 • Sunprime Hotel
 • Family Garden med Lollo & Bernie
 • Fine sandstrande
 • Mange restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Protaras/Fig Tree Bay

Strand
Fig Tree Bay, også kaldet Protaras, er en rolig by med fine strande. Klimaet er behageligt, for netop her blæser en mild fralandsvind, som holder luften frisk og vandet krystalklart langs den ti kilometer lange kyststrækning. Strandene i Protaras/Fig Tree Bay hører til nogle af Cyperns bedste; de er velholdte, børnevenlige og med blødt sand. Hovedstranden, Protaras Beach, er den mest populære, men der findes også flere mindre badebugter, hvoraf Fig Tree Bay er den mest kendte. I badebugterne uden for centrum plejer der at være betydeligt færre mennesker.

Protaras Beach

Den kilometerlange hovedstrand i Protaras strækker sig langs hele centrum af Protaras til Fig Tree Bay-stranden. Der er serveringssteder langs hele stranden, og du kan leje liggestole og parasoller og prøve diverse vandsportsaktiviteter mod betaling.

Fig Tree Bay

Fin og lavvandet sandstrand. Vandet er stille, hvilket gør den til et utroligt populært valg blandt børnefamilier, og et paradis for den som gerne vil snorkle. Her er liggestole, parasoller og diverse vandsportsaktiviteter mod betaling.

Sirena Bay

Sirena Bay er en lille, familievenlig bugt i Pernera, den nordlige del af Protaras. Stranden er meget populær, og solstolene bliver hurtigt optagede. Derfor er det en god idé at være her i god tid. For at komme til strandområdet skal du ned af trapper.

Cape Greco

Cape Greco er et naturområde ved kysten mellem Ayia Napa og Protaras, som består af klipper. Det er ikke særlig børnevenligt her, og badesko er et must. Klipperne kan være meget skarpe, og søpindsvin er meget almindelige her i området. Der er mange, som snorkler her, og der arrangeres bådudflugter, for den som gerne vil på udforskning i vandet.

Konnos Bay

Konnos Bay er en stille men fin, lille bugt mellem Cape Greco og Protaras. En bakket vej fører ned til den børnevenlige strand, som har mange lokale, cypriotiske besøgende i weekenderne.

Pernera Beach

Pernera Beach er en hyggelig, lille bugt nord for Fig Tree Bay med både sand- og grusstrand. Her er der faciliteter som solstole, parasoller, restaurant og toiletter.

Mykonos Beach

Mykonos Beach er en lang, fin sandstrand, som ligger midt i Fig Tree Bay, og er utrolig populær i højsæsonen. Her finder du faciliteter som solstole, parasoller, restaurant og toiletter.

Mimosa Beach

Mimosa Beach er en lille bugt med en lækker sandstrand.

Strand på Cypern

Cypern har mange gode strande, hvoraf de bedste ligger ved turistrejsemålene på den sydøstlige del af øen. Her finder du lange, hvide sandstrande, som er lavvandede og meget populære. Længere vestpå kan du derimod finde mindre strande, hvor du kan bade mere uforstyrret.

Strandene i Protaras/Fig Tree Bay er velholdte, lavvandede og med fint sand og meget populære blandt børnefamilier. I området omkring Ayia Napa findes nogle af Middelhavets bedste strande, heriblandt Sandy Bay, Nissi Beach og Grecian Bay. Larnaca har fine strande på begge sider af byen samt en livlig bystrand i centrum kantet af en strandpromenade. I Limassol har strandene lidt mørkere sand og de er ikke særlig lavvandede.
Mad, drikke og natteliv
I Protaras, eller Fig Tree Bay, er der mange forskellige restauranter og tavernaer. Her finder du både restauranter, som serverer cypriotiske specialiteter såvel som international mad. Restauranterne er i alle prisklasser, og der er derfor noget for alle uanset smag.

Mad og drikke på Cypern

Cypern har et stort udbud af restauranter med mad fra hele verden, og der findes også fastfoodrestauranter overalt på øen.

Det cypriotiske køkken

Det cypriotiske køkken minder meget om det græske, men der er alligevel en del forskelle. For eksempel krydrer cyprioterne gerne maden med mynte, så tzatzikien smager ikke helt som den græske. En typisk lokal ret er halloumiost, som grilles eller steges i olie og ofte serveres som forret. Cyprioterne spiser selv osten med pitabrød og salat – og gerne med lountza, som er en slags hamburgerryg.

Kebab er det cypriotiske svar på fastfood og består af stykker af svinekød, som grilles over kul og serveres med revet hvidkål, tomat, løg, agurk og persille. Den kan også serveres med en blanding af svinekød og en slags kødboller. Prøv også øens gode meze, som er forskellige småretter. Begynd med salat og taramosalata (fiskerogn rørt op med mayonnaise) eller tzatziki. Herefter kan du vælge mellem kød, fisk eller en blanding af meze, der indeholder lidt af hvert; for eksempel et udvalg af salater, grillet kød og blæksprutter. Nyd gerne lokal vin eller øl til maden, da de importerede mærker er betydeligt dyrere.
Protaras centrum er den ca. 1,5 kilometer lange Protaras Avenue, som strækker sig fra Fig Tree Bay og mod vest. Her ligger et større antal barer og natklubber. Nattelivet i Protaras er begrænset, og er noget mere stilfærdigt, end det er i nabobyen Ayia Napa. Vil du en tur til Ayia Napas pulserende natteliv, kan du komme dertil med bussen, som kører flere gange i timer i højsonen. Alternativt tager det kun 20 min. med taxi fra Protaras.

Natteliv på Cypern

Ayia Napa er Cyperns førende partyrejsemål med et hektisk natteliv og et stort udbud af natklubber, pubber og livlige barer. Larnaca har et varieret natteliv med mange barer og natklubber, hvoraf en del har et hyggeligt lokalt præg. Også Limassol har et hyggeligt natteliv med velbesøgte barer og natklubber, hvorimod der i Protaras/Fig Tree Bay hersker en mere familiær stemning med et betydeligt mere dæmpet forlystelsesliv.
Shopping
I Protaras er hovedgaden det mest oplagte område, hvis det er shopping du søger - også selvom det meste består af turistbutikker, souvenirs m.m. Priserne er ca. de samme som hjemme, men nogle ting kan det godt betale sig at købe her. Det kunne f.eks. være briller, sko og tasker.

Shopping på Cypern

Der er mange butikker i de store byer, men også i mindre feriebyer som Ayia Napa og Paralimni er der et godt udvalg. Åbningstiderne varierer meget, og i ferieområder som Fig Tree Bay og Ayia Napa har butikkerne som regel åbent hele dagen alle ugens dage. I Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia er åbningstiderne som regel lidt kortere, og butikkerne holder lukket midt på dagen.

De officielle åbningstider er:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: kl. 9-13 og kl. 16-19.
Onsdag og lørdag: kl. 9-14.
Søndag: lukket.

Briller

Briller er 30-50 % billigere end i Skandinavien. Brillestellene er af samme mærker som i Danmark, og glassene er af samme kvalitet. Optikerne er dygtige, og de foretager altid synsprøve, men det er naturligvis hurtigere, hvis man kender styrken hjemmefra. Dette gælder især, hvis man kun er på ferie i en uge. Et tip kan være at købe facetslebne solbriller, som er noget dyrere derhjemme.

Sko

På Cypern er der et stort udvalg af skobutikker. Man kan købe mange af de kendte skomærker såsom Ecco, Reebok, Bata, Rockport og Timberland.

Tasker og skind

Bløde kufferter er ca. 50 % billigere end i Danmark, mens de hårde varemærkekufferter plejer at være dyrere. Skindtøj er noget billigere end derhjemme, og udvalget er meget stort.

Køb lokale delikatesser med hjem

Cypern er berømt for sin halloumi, som kan købes i de fleste supermarkeder, og øen er også kendt for sine gode, lokalt producerede vine.
Sport og træning
På Cypern tilbydes en masse forskellige aktiviteter, ikke mindst vandsport som windsurfing, vandski, vandcykel, sejlads, snorkling og dykning.

Vandring

Cape Greco National Forest ligger mellem Ayia Napa og Protaras og byder på fine vandrestier med flot udsigt over Middelhavet.

Læs mere om her om vandring i Cape Greco National Forest.

Snorkling

Vandet ved Protaras er fint og klart og byder på snorkling direkte fra stranden. Det er muligt at se lidt forskellige fisk - mere spændende snorkling findes i området omkring Cape Greco.
Aktiviteter og seværdigheder
Bjergkæden Troodos strækker sig tværs over hele øen med Olympos som det højeste punkt. I bjergområdet findes flere idylliske byer, hvor tiden lader til at have stået stille.

Sotira og Liopetri

To små byer, som ligger 10 kilometer inde på øen. Et fint udflugtsmål for en cykeltur.

Aktiviteter på Cypern

En rejse til Cypern byder på gode oplevelser for alle aldre - fra skønne svømmeture i det klare hav til slentreture i maleriske små byer.

WaterWorld i Ayia Napa

Stort vandland med det antikke Grækenland som tema og mange forskellige vandrutsjebaner, bassiner, vandaktiviteter og restauranter. I højsæsonen kan der være lange køer til at komme ind, og ventetiden kan i værste fald være op til et par timer. Et godt tip er at købe billet hos os i forvejen, så slipper man for at stå i kø og kan gå direkte ind gennem VIP-indgangen.

Hyggelige landsbyer

Lania
Lania kaldes for kunstnerbyen, idet mange kunstnere har bosat sig her. Om foråret er byen kendt for sin blomsterpragt. Her kan man købe kunsthåndværk, keramik og kunst. Midt i byen ligger der en lille butik, som sælger mundblæst glas. Man kommer nemmest hertil via Limassol. Parkér bilen i udkanten af byen og gå resten af vejen til fods.

Platres
Er feriebyen for Nicosias indbyggere. Byen bærer præg af det lidt bedre borgerskab med dyre huse osv. Cyperns præsident har sit sommerhus i nærheden. Der findes også en fiskedam i byen. Man kommer nemmest hertil via Limassol.

Omodhos
En meget gammel by i traditionel stil. Byen ligger i et område, som er kendt for sin vindyrkning. I nærheden ligger der flere små vinfabrikker, hvor du kan købe lokalproduceret vin.

Agros
Agros er kendt for sine rosenprodukter. Blomsterne dyrkes på markerne rundt omkring byen, og på en lille, familiedrevet fabrik kan man se, hvordan f.eks. rosenlikør, ansigtsvand og rosenolie fremstilles. Man kan købe det hele i det tilhørende fabriksudsalg. En lille flaske destilleret rosenolie koster ca. 3 EUR og er en god gave til familie og venner derhjemme.

Pedholas
Det siges, at et stykke af Jesu kors findes i byens kirke.

Kakopetria
Er en kendt ferieby med traditionelle huse i herlige omgivelser. Arkitekturen er super flot, hvor man finder gamle huse bygget af sten, med træ balkoner som giver et magisk præg til denne by. Du vil også opleve den fantastiske gæstfrihed som folkene i byen har. Man kommer nemmest hertil fra Nicosia.

Figardou
Hele byen fungerer som museum med gamle, velbevarede huse. I dag bor her blot fem indbyggere. Man kommer nemmest hertil fra Nicosia.

De røde landsbyer
I området omkring Ayia Napa og Fig Tree Bay findes der mange landsbyer, som man kan nå på cykel eller med lokalbus. Disse landsbyer kaldes ofte for de røde landsbyer efter den jord, som findes i området. Landsbyerne er ikke særlig specielle, men det er her, man bedst oplever det cypriotiske hverdagsliv.

Trodosbjergene

Trodos er et frodigt og varieret bjergområde nord for Limassol med bjergtoppen Mount Olympos som det højeste punkt med sine 1.952 meter over havet. Om vinteren og langt ind på foråret ligger der sne på både jorden og vejene, men om sommeren tager mange storbyboer hertil for at nyde den friske luft og de lidt køligere temperaturer. Bjergene byder på mange seværdigheder, blandt andet ni byzantinske kirker, og hver enkelt lille bjergby har sin egen charme og gæstfri befolkning. Selv i de varmeste sommermåneder er området meget grønt, og her dyrkes blandt andet kirsebær, ferskner og æbler, ligesom der produceres vin og Zivania; en aromatisk brændevin fremstillet af druerester. I visse landsbyer sælges lokalt kunsthåndværk og keramik.

Den nemmeste måde at se Troodosbjergene på er ved at tage med på en busudflugt, men du kan også leje en bil og køre rundt på egen hånd. Sørg i så fald for at tanke bilen i Limassol eller Nicosia, da der er meget langt mellem benzinstationerne i bjergene. Turistorganisationen CTO har gode kort over området, og de lidt større asfalterede veje er godt skiltet, så det er forholdsvis nemt at finde vej. Men giv dig god tid; de fleste veje er snoede og kræver stor opmærksomhed at køre på.

Nicosia

Landets hovedstad er absolut et besøg værd. Den gamle bydel er lukket for trafik og byder på gode butikker og hyggelige restauranter. I den nye bydel ligger der mere kendte mærkevarebutikker, fastfoodrestauranter m.m.
Tag på udflugt med Spies og oplev noget af alt det, Cypern har at byde på - fra spændende seværdigheder til sejlture på havet.

Eliaskirken

På toppen af bjerget oven for hovedgaden i Protaras ligger der et lille kapel med smuk udsigt ud over området.

Seværdigheder på Cypern

Cypern har et godt udbud af interessante seværdigheder.

Det romerske amfiteater ved Limassol

Ligger på en klippe højt over havet i Kourion med fantastisk udsigt. Man har også udgravet et gammelt badehus, hvor gulvene er dækket af antikke mosaikker. Kourion ligger vest for Limassol; tag hovedvejen til Paphos og følg skiltene.

Ayia Panayia

Klostret i Ayia Napa ligger midt i forlystelsesdistriktet og er ikke længere beboet. Ved siden af klostret ligger også en lille kirke.

De ni kirker

I Troodos-området ligger der mange fine kirker. Ni af dem er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste takket være deres fresker og ikoner. Er kirken aflåst, kan du banke på i nabohuset og spørge, om de kan lukke dig ind. Ved kirkebesøg er det kutyme, at man lægger en lille gave i form af kontanter.

De ni byzantinske kirker er:
St. Nicholas, Podito og Michallis i Solea-dalen
St. Michalli i Pedoullas
Panaia Agara i Lagoreya
Asino vest for byen Kakopetria
Mavromatis i Chrisopouli
Johannes Lampadisti i Kalo Panayioti
Panaia Maria neden for Platres

Kykkos-klostret i Troodos

Græskortodokst munkekloster. Desværre har ildebrande ødelagt det oprindelige kloster, så de eksisterende bygninger er fra 1800-tallet. Dæk skuldre og knæ til, inden du går ind. Fra Kykkos-klostret går der en sti op til Troni, hvor ærkebiskop og statsoverhovedet Makarious ligger begravet. Klostret er åbent hver dag, og det er også muligt at overnatte.

Lazarus-kirken i Larnaca

Ifølge Bibelen vækkede Jesus Lazarus fra de døde. Han kom senere til Cypern og blev øens første biskop. På hans gravsted byggede man i 800-tallet Lazarus-kirken, hvor man kan se sarkofagen, hvor han siges at være begravet. I Larnacas gamle bydel findes der også levn efter en tyrkisk fæstning.

Dionysos' villa i Paphos

Antikt hus udgravet i 1962 og med fantastiske gulvmosaikker med scener fra den græske mytologi. Over mosaikgulvene har man opbygget vægge, så man kan se, hvordan de forskellige værelser har set ud. Smuk udsigt. Ligger et stenkast fra fæstningen og havnen i Paphos.

Cape Greco og havgrotterne

Cape Greco er en nationalpark med fine vandrestier og fantastisk udsigt. Halvøen Cape Greco markerer Cyperns - og dermed Europas - sydøstligste punkt og ligger mellem Ayia Napa og Fig Tree Bay. Her findes også smukke strande og spændende klippeformationer med havgrotter, som for tusindvis af år siden var undersøiske, men som med årene er steget op til havets overflade.

Adonis-vandfaldet ved Paphos

Lille vandfald og badevenlig kilde i bjergene nord for Paphos. I området findes også statuer baseret på græsk mytologi. Det anbefales at tage hertil tidligt, så man kan nyde de fine omgivelser uden for meget trængsel.

Skibsvraget Edro III ved Paphos

I 2011 stødte fragtskibet Edro III på grund og forliste i en storm på vej fra Limassol til Rhodos. Alle besætningsmedlemmer blevet reddet i land, og i dag er skibsvraget en populær seværdighed. Det er dog ikke tilladt at gå ombord på skibet.

Deryneia

Grænseovergang med fin udsigt over Famagusta og den nordlige del af Cypern.

Nordcypern

Grænsen mellem det nordlige og sydlige Cypern er betydeligt lettere at krydse, end det har været, og nu kan man tage til den nordlige side alle ugens dage. Ved grænsen får man et stemplet stykke papir, som skal stemples igen på tilbagevejen som bevis på, at man er vendt retur. Det er dog stadig forbudt at tage fra Nordcypern videre til Tyrkiet. Det er tilladt at medbringe en begrænset mængde varer fra nord til syd under forudsætning af, at varerne er produceret på den nordlige del. Alle biler bliver kontrolleret ved grænsen.

Der er mange interessante ting at se på den tyrkiske side. Før den tyrkiske besættelse i 1974 var Famagusta Cyperns førende turistby med en kilometerlang sandstrand kantet af hoteller. I dag er størstedelen af Famagusta en øde og forladt spøgelsesby, som det ikke er tilladt at besøge. Uden for Famagusta findes også ruinerne af Salamis, som var hovedbyen i antikkens Cypern.
Udflugter
All Inclusive-katamarantur
All Inclusive-katamarantur
En afslappende dag med frokost på en komfortabel katamaran - en perfekt udflugt for hele familien! All Inclusive ombord indgår.
Læs mere om udflugten
Bådtur med Afrodite II
Bådtur med Afrodite II
Sommer, sol og frisk luft! Tag med på en afslappende udflugt på havet. Let frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Black Pearls pirater
Black Pearls pirater
Grib chancen for at blive en vaskeægte pirat for en dag! I sommer har Jack Sparrow kastet anker i Ayia Napas havn med sit skib Black Pearl, og besætningen venter hver dag på at byde nye pirater velkommen.
Læs mere om udflugten
Bådtur- San Antonio
Bådtur- San Antonio
En skøn dag på havet med smukke udsigter og krystalklart vand - for vores gæster over 18 år. Mad og drikke indgår.
Læs mere om udflugten
Cyperns perler - det bedste af Trodosbjergene
Cyperns perler - det bedste af Trodosbjergene
En indholdsrig heldagsudflugt til Trodosbjergene med vingårde, gamle byer og betagende udsigter over Cyperns smukke landskab. Vi hører om livet og naturen på Cypern samt øens vinproduktion. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari i Troodosbjergene
Jeepsafari i Troodosbjergene
En anderledes og tempofyldt måde at opleve Cypern på. Heldagsudflugt i jeep, hvor vi nyder naturen, den gode mad og de smukke udsigter. Cypriotisk meze og en drik indgår.
Læs mere om udflugten
Nicosia - den delte by
Nicosia - den delte by
Cyperns hovedstad har meget at byde på, uanset om du interesserer dig for folkeliv, historie, seværdigheder eller shopping. Heldagsudflugt med bus. Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Det nordlige Cypern - Famagusta og Salamis
Det nordlige Cypern - Famagusta og Salamis
Tag med på en spændende heldagsudflugt til det nordlige Cypern, hvor vi besøger spøgelsesbyen Famagusta og den antikke ruinby Salamis. Husk pas!
Læs mere om udflugten
All Inclusive Katamaran - Solnedgang på havet
All Inclusive Katamaran - Solnedgang på havet
Tag med på en populær bådtur med svømmeture og afslapning i solen, før du kan nyde en god middag i solnedgangens skær. All Inclusive indgår.
Læs mere om udflugten
Nicosia og Trodos (finsktalende guide)
Nicosia og Trodos (finsktalende guide)
Cyperns hovedstad Nicosia har meget at byde på. Uanset om du er interesseret i folkeliv, historie, seværdigheder eller shopping, findes der meget at opleve. Heldagsudflugt med bus. Måltider og drikkevarer indgår ikke. Obs! Udflugten er med finsktalende guide.
Læs mere om udflugten
San Antonio - solnedgang på havet.
San Antonio - solnedgang på havet.
For vores gæster over 18 år tilbyder vi en skøn eftermiddag og aften på havet med smukke udsigter og lyden af bølgebrus. Frokost og drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Cypern på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
At komme rundt med lokalbus i Protaras resten af Cypern er både let og billigt. Du kan bl.a. leje cykel og tage en cykeltur i området. Vil du hellere leje bil, anbefaler vi SIXT. Du kan selvfølgelig også tage en taxi.

Sådan kommer du rundt på Cypern

Du kommer nemt rundt på Cypen med både bus, taxi og lejebil.

Taxi

Her er masser af taxier, men standarden varierer en del. Mange biler kan medtage op til syv passagerer, og ofte kan man blot praje en taxi direkte på gaden. 95 % af taxierne kører med faste priser. Normalt gælder prisen for op til fire passagerer. Er man flere, koster det lidt ekstra. Det er også almindeligt at leje en taxi med chauffør for en hel dag - sørg i så fald for at aftale prisen på forhånd. 

I turistområderne kan det være svært at få fat på en taxi i tidsrummet kl. 16.30-20. Der findes mange taxifirmaer, så spørg eventuelt i hotelreceptionen, om de kan bestille en taxi til dig. Ved telefonbestilling lægges der som regel et gebyr oven i prisen for denne service. Bilerne er sjældent udrustet med barnesæder. Hvis man skal bruge et barnesæde, bør man forudbestille det. Barnesæderne er dog ikke af samme standard, som vi er vant til.

Knallert og motorcykel

Man kan leje knallerter, motorcykler og scootere, men det er på eget ansvar. Der sker ulykker, og indimellem er de meget alvorlige. De høje hastigheder i kombination med venstretrafikken er ofte årsag til ulykkerne. Hvis du alligevel ønsker at leje et tohjulet køretøj, skal du sørge for, at det har rød nummerplade. Det er lovpligtigt at bære hjelm, og politiet tjekker ofte, om loven overholdes. Vær opmærksom på at der er venstrekørsel på Cypern.

Båd

Der tilbydes krydstogter til Grækenland og bådudflugter langs Cyperns kyst. Kontakt os gerne for mere information.

Bus

Busnettet på Cypern er godt, både i byerne og på landet, og en billet koster ikke ret meget. Om sommeren kører der busser mellem Ayia Napa, Paralimni og Protaras/Fig Tree Bay, og i højsæsonen afgår den hver halve time. Dette område har også gode forbindelser med Larnaca, hvor du kan skifte bus og tage videre til Nicosia eller Limassol.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Du er også velkommen i vores servicecenter på hotel Rising Star. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V. Adapter er nødvendig (engelsk trebenskontakt). Kan købes på Cypern for ca. 20 kr.

Sprog

Cypriotisk og engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
16°6°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
17°6°
6
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
19°7°
7
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
23°11°
8
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
28°15°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juni
32°19°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
34°22°
12
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
34°22°
11
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
32°19°
10
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • oktober
28°15°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • november
23°12°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
19°8°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 4 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Protaras/Fig Tree Bay i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Protaras/Fig Tree Bay med rutefly.

Flyet lander i Larnaca Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Protaras/Fig Tree Bay. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Larnaca Lufthavn til dit hotel er fra ca. 55 minutter til 1 time og 45 minutter (ca. 66 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via Ayia Napa, og så vil køretiden være fra ca. 1 time og 30 minutter til 2 timer. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på Sunprime Protaras Beach og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel. Det betyder, at du kan tjekke din bagage ind, før du forlader hotellet. Du må desuden medbringe 10 kg ekstra bagage, og har du tilkøbt bustransfer mellem lufthavnen og hotellet, bliver du kørt direkte uden stop ved andre hoteller.

TILBUD TIL PROTARAS / FIG TREE BAY

Lantiana Gardens
Lantiana Gardens
Protaras/Fig Tree Bay, Cypern, Cypern
 • Fly + 1-værelses lejlighed
 • 1 uge
 • Afrejse 17 apr 2023 fra København
Fly + hotel, 1 uge
17 apr 2023 fra København
Rising Star Beach
familygarden
 • Børnevenligt
Rising Star Beach
Protaras/Fig Tree Bay, Cypern, Cypern
 • Fly + 1-værelses lejlighed med balkon mod omgivelserne
 • 1 uge
 • Afrejse 17 apr 2023 fra Billund
Fly + hotel, 1 uge
17 apr 2023 fra Billund
Sunprime Protaras Beach
sunprimehotels
 • Velegnet til voksne
Sunprime Protaras Beach
Protaras/Fig Tree Bay, Cypern, Cypern
 • Fly + Dobb.vær.Classic Room,balkon mod omgivelser/bygning
 • 1 uge
 • Afrejse 17 apr 2023 fra København
Fly + hotel, 1 uge
17 apr 2023 fra København
Find din rejse til Protaras/Fig Tree Bay
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.