Se hoteller (39)

Rejser til Ayia Napa

Cypern, Cypern
I Ayia Napa har Spies hoteller for alle: fra familievenlige Sunwing og Ocean Beach Club til Sunprime for voksne. Derudover tilbyder vi en håndfuld elegante designhoteller, hvis ferien skal være ekstra luksuriøs.
Når nogen spørger os, hvad det er for en type mennesker, der rejser til Ayia Napa, er vores svar helt enkelt: Alle slags. Her er nemlig både børnevenlige sandstrande, azurblå bølger, masser af aktiviteter, antikke kulturskatte og et stort udbud af restauranter og forlystelsesliv.

Omkring det bilfri klostertorv er der et enormt udvalg af barer, diskoteker og natklubber, som holder åbent mere eller mindre døgnet rundt. Men fordi nattelivet er så koncentreret, forstyrrer det ikke andre, som bare gerne vil slappe af. Resten af byen er nemlig ganske stille og rolig, og der er et godt udvalg af hyggelige restauranter og tavernaer, hvor du kan spise både cypriotisk og international mad.

Eftersom Ayia Napa passer til alle, har Spies også hoteller til alle, uanset om du rejser med børn, med venner eller på tomandshånd. I Ayia Napa kan vi tilbyde hoteller, der passer til enhver smag og ethvert behov - fra enkle lejligheder til eksklusive designhoteller.

Børnevenlige Cypern

Spies har arrangeret rejser til Cypern siden 1960'erne, så vi kender øen og ved, hvor det er bedst at bo - ikke mindst når man rejser med børn og gerne vil holde ferie i fredelige omgivelser. Sunwing Sandy Bay Beach er vores mest populære hotel med dejlige poolområder, træningsmuligheder, komfortable lejligheder, restauranter, børneklub og aktiviteter. Ved siden af Sunwing ligger Ocean Beach Club - Cypern, som er et perfekt hotel for dig, der gerne vil have adgang til faciliteterne på Sunwing og samtidig gerne vil bo lidt mere luksuriøst og lidt nærmere havet.

Hotel for voksne

Vores første Sunprime på Cypern - Sunprime Ayia Napa Suites - blev straks fra starten en stor succes, der fik meget høje karakterer af vores gæster. Her er der lagt op til en skøn og afslappende ferie i voksent selskab med gode vine, lækker mad og muligheden for at få en spabehandling og anden forkælelse i ferien.
Tips og nyttig info
 • Sunwing Family Resort
 • Ocean Beach Club
 • Sunprime Hotel
 • Gode familiehoteller
 • Solsikkert
 • Krystalklart vand
 • Mange restauranter
 • Godt natteliv
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Ayia Napa

Strand
Ayia Napa huser nogle af de bedste strande i Middelhavet, og de ligger lige neden for hotellerne. Det lidt grove sand gør, at vandet får en turkisblå farve. Og her er også masser af plads. Sandy Bay, Nissi Beach og Grecian Bay er bare nogle få eksempler på strande i Ayia Napa-området. Der er mulighed for at leje både liggestole og parasoller på samtlige strande mod betaling. Desuden kan du også finde vandaktiviteter som vandcykel, vandski og parasailing.

Sandy Bay

Mindre sandstrand ved en bugt ca. 2 kilometer uden for byen. Ikke specielt lavvandet. Et par restauranter og et mindre udvalg af aktiviteter.

Grecian Bay

Grecian Bay er en 2 kilometer lang sandstrand, som begynder ved havnen i byen. Her er der omklædningsrum, toiletter og brusere. Vandcykler kan lejes. Tag til klipperne længst væk fra havnen, hvor der er grotter, som er store nok til, at man kan svømme ind i dem.

Nissi Beach

Den populære ungdomsstrand ligger ca. 2,5 kilometer fra Ayia Napas centrum. Her samles de unge for at sole, bade og spille beachvolley. Ud for stranden ligger der en lille ø, som du kan gå ud til. Her er et stort udvalg af vandsportsaktiviteter (bl.a. parasailing og jetski). Omklædningsrum og toiletter. Det koster ca. 1 euro at benytte bruseren.

Makronissos Beach

En smuk og lidt roligere sandstrand ca. 6 kilometer uden for Ayia Napa. Her er forskellige vandsportsaktiviteter. Fine snorkelmuligheder ved klipperne langs stranden. Lille snackbar med drikkevarer og snacks. Toiletter og brusere.

Strand på Cypern

Cypern har mange gode strande, hvoraf de bedste ligger ved turistrejsemålene på den sydøstlige del af øen. Her finder du lange, hvide sandstrande, som er lavvandede og meget populære. Længere vestpå kan du derimod finde mindre strande, hvor du kan bade mere uforstyrret.

Strandene i Protaras/Fig Tree Bay er velholdte, lavvandede og med fint sand og meget populære blandt børnefamilier. I området omkring Ayia Napa findes nogle af Middelhavets bedste strande, heriblandt Sandy Bay, Nissi Beach og Grecian Bay. Larnaca har fine strande på begge sider af byen samt en livlig bystrand i centrum kantet af en strandpromenade. I Limassol har strandene lidt mørkere sand og de er ikke særlig lavvandede.
Mad, drikke og natteliv
I Ayia Napa er der mange restauranter og caféer at vælge imellem. Restauranterne både i centrum og ved havnen, og her serveres der både cypriotiske specialiteter og internationale retter. Restauranterne er i alle prisklasser.

Mad og drikke på Cypern

Cypern har et stort udbud af restauranter med mad fra hele verden, og der findes også fastfoodrestauranter overalt på øen.

Det cypriotiske køkken

Det cypriotiske køkken minder meget om det græske, men der er alligevel en del forskelle. For eksempel krydrer cyprioterne gerne maden med mynte, så tzatzikien smager ikke helt som den græske. En typisk lokal ret er halloumiost, som grilles eller steges i olie og ofte serveres som forret. Cyprioterne spiser selv osten med pitabrød og salat – og gerne med lountza, som er en slags hamburgerryg.

Kebab er det cypriotiske svar på fastfood og består af stykker af svinekød, som grilles over kul og serveres med revet hvidkål, tomat, løg, agurk og persille. Den kan også serveres med en blanding af svinekød og en slags kødboller. Prøv også øens gode meze, som er forskellige småretter. Begynd med salat og taramosalata (fiskerogn rørt op med mayonnaise) eller tzatziki. Herefter kan du vælge mellem kød, fisk eller en blanding af meze, der indeholder lidt af hvert; for eksempel et udvalg af salater, grillet kød og blæksprutter. Nyd gerne lokal vin eller øl til maden, da de importerede mærker er betydeligt dyrere.
Ayia Napa er en metropol, hvad angår barer og diskoteker, og her er noget for enhver smag. Barer med skandinavisk touch blander sig med engelske karaokebarer, trendy loungebarer og store natklubber.

Natteliv på Cypern

Ayia Napa er Cyperns førende partyrejsemål med et hektisk natteliv og et stort udbud af natklubber, pubber og livlige barer. Larnaca har et varieret natteliv med mange barer og natklubber, hvoraf en del har et hyggeligt lokalt præg. Også Limassol har et hyggeligt natteliv med velbesøgte barer og natklubber, hvorimod der i Protaras/Fig Tree Bay hersker en mere familiær stemning med et betydeligt mere dæmpet forlystelsesliv.
Shopping
I Ayia Napa ligger butikker, restauranter og barer i nærheden af centrum. I Fig Tree Bay er hovedgaden midt i området det store handelsstrøg, men her er flere "turistbutikker" med souvenirer etc. Priserne er nogenlunde som i Danmark, men visse ting kan det godt betale sig at købe her på Cypern.

Shopping på Cypern

Der er mange butikker i de store byer, men også i mindre feriebyer som Ayia Napa og Paralimni er der et godt udvalg. Åbningstiderne varierer meget, og i ferieområder som Fig Tree Bay og Ayia Napa har butikkerne som regel åbent hele dagen alle ugens dage. I Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia er åbningstiderne som regel lidt kortere, og butikkerne holder lukket midt på dagen.

De officielle åbningstider er:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: kl. 9-13 og kl. 16-19.
Onsdag og lørdag: kl. 9-14.
Søndag: lukket.

Briller

Briller er 30-50 % billigere end i Skandinavien. Brillestellene er af samme mærker som i Danmark, og glassene er af samme kvalitet. Optikerne er dygtige, og de foretager altid synsprøve, men det er naturligvis hurtigere, hvis man kender styrken hjemmefra. Dette gælder især, hvis man kun er på ferie i en uge. Et tip kan være at købe facetslebne solbriller, som er noget dyrere derhjemme.

Sko

På Cypern er der et stort udvalg af skobutikker. Man kan købe mange af de kendte skomærker såsom Ecco, Reebok, Bata, Rockport og Timberland.

Tasker og skind

Bløde kufferter er ca. 50 % billigere end i Danmark, mens de hårde varemærkekufferter plejer at være dyrere. Skindtøj er noget billigere end derhjemme, og udvalget er meget stort.

Køb lokale delikatesser med hjem

Cypern er berømt for sin halloumi, som kan købes i de fleste supermarkeder, og øen er også kendt for sine gode, lokalt producerede vine.
Sport og træning
Ayia Napa er et velkendt baderejsemål, hvor der er muligheder for at dykke og snorkle. I området findes desuden gode gode vandrestier.

Vandring

Cape Greco National Forest Park ligger mellem Ayia Napa og Protaras i udkanten af Ayia Napa og byder på gode vandre- og gåture med fantastisk udsigt over Middelhavet.

Her kan du læse mere om vandring i Cape Greco National Forest Park.

Dykning

Havet ved Ayia Napa er klart og byder på høj sigtbarhed, og i området omkring Cape Greco i udkanten af Ayia Napa er der flere spændende dykkersteder med grotter og rev.

Der ligger adskillige PADI-dykkercentre i Ayia Napa, og på vores familievenlige hotel Sunwing Sandy Bay Beach findes også en dykkerskole, hvor du kan lære at dykke.

Der er også mulighed for vragdykning i havet ud for Larnaca en times kørsel fra Ayia Napa. Her ligger M/S Zenobia, som regnes for at være et af verdens bedste dykkersteder.

Snorkling

I Ayia Napa er det muligt at snorkle direkte fra stranden, og havet er klart med forskellige småfisk. Området omkring Cape Greco byder på lidt mere spændende snorkling.

Træningsmuligheder i Ayia Napa

Der findes en håndfuld fitnesscentre i Ayia Napa. Vi anbefaler Famagusta Gym, som er et stort træningscenter med forskellige former for holdtræning og en central beliggenhed tæt på turistbureauet.
Aktiviteter og seværdigheder
I Ayia Napa og omegn er der et stort udvalg af aktiviteter.

Skulpturparken

Fin park i udkanten af Ayia Napa med hundredvis af skulpturer på en skråning ved havet. Hvert år kommer skulptører hertil fra hele verden for at skabe nye mesterværker til parken.

Kaktusparken

Ligger i forbindelse med skulpturparken og byder på forskellige slags kaktusser, hvoraf nogle blomstrer året rundt.

Love Bridge

Denne klippebro er et af de mest romantiske steder på hele Cypern. Den er 100 % naturskabt, og den ene ende af broen munder ud i det krystalblå hav. Det siges, at man får et ønske opfyldt, hvis man kysser nogen midt på broen, hvilket gør stedet til et utroligt populært besøgsmål, ikke mindst blandt nyforelskede og nygifte.

Thalassa Museum

Museum om Cyperns søfartshistorie med fossiler og andre udstillinger om havet og dets betydning for landet gennem tiden.

Aktiviteter på Cypern

En rejse til Cypern byder på gode oplevelser for alle aldre - fra skønne svømmeture i det klare hav til slentreture i maleriske små byer.

WaterWorld i Ayia Napa

Stort vandland med det antikke Grækenland som tema og mange forskellige vandrutsjebaner, bassiner, vandaktiviteter og restauranter. I højsæsonen kan der være lange køer til at komme ind, og ventetiden kan i værste fald være op til et par timer. Et godt tip er at købe billet hos os i forvejen, så slipper man for at stå i kø og kan gå direkte ind gennem VIP-indgangen.

Hyggelige landsbyer

Lania
Lania kaldes for kunstnerbyen, idet mange kunstnere har bosat sig her. Om foråret er byen kendt for sin blomsterpragt. Her kan man købe kunsthåndværk, keramik og kunst. Midt i byen ligger der en lille butik, som sælger mundblæst glas. Man kommer nemmest hertil via Limassol. Parkér bilen i udkanten af byen og gå resten af vejen til fods.

Platres
Er feriebyen for Nicosias indbyggere. Byen bærer præg af det lidt bedre borgerskab med dyre huse osv. Cyperns præsident har sit sommerhus i nærheden. Der findes også en fiskedam i byen. Man kommer nemmest hertil via Limassol.

Omodhos
En meget gammel by i traditionel stil. Byen ligger i et område, som er kendt for sin vindyrkning. I nærheden ligger der flere små vinfabrikker, hvor du kan købe lokalproduceret vin.

Agros
Agros er kendt for sine rosenprodukter. Blomsterne dyrkes på markerne rundt omkring byen, og på en lille, familiedrevet fabrik kan man se, hvordan f.eks. rosenlikør, ansigtsvand og rosenolie fremstilles. Man kan købe det hele i det tilhørende fabriksudsalg. En lille flaske destilleret rosenolie koster ca. 3 EUR og er en god gave til familie og venner derhjemme.

Pedholas
Det siges, at et stykke af Jesu kors findes i byens kirke.

Kakopetria
Er en kendt ferieby med traditionelle huse i herlige omgivelser. Arkitekturen er super flot, hvor man finder gamle huse bygget af sten, med træ balkoner som giver et magisk præg til denne by. Du vil også opleve den fantastiske gæstfrihed som folkene i byen har. Man kommer nemmest hertil fra Nicosia.

Figardou
Hele byen fungerer som museum med gamle, velbevarede huse. I dag bor her blot fem indbyggere. Man kommer nemmest hertil fra Nicosia.

De røde landsbyer
I området omkring Ayia Napa og Fig Tree Bay findes der mange landsbyer, som man kan nå på cykel eller med lokalbus. Disse landsbyer kaldes ofte for de røde landsbyer efter den jord, som findes i området. Landsbyerne er ikke særlig specielle, men det er her, man bedst oplever det cypriotiske hverdagsliv.

Trodosbjergene

Trodos er et frodigt og varieret bjergområde nord for Limassol med bjergtoppen Mount Olympos som det højeste punkt med sine 1.952 meter over havet. Om vinteren og langt ind på foråret ligger der sne på både jorden og vejene, men om sommeren tager mange storbyboer hertil for at nyde den friske luft og de lidt køligere temperaturer. Bjergene byder på mange seværdigheder, blandt andet ni byzantinske kirker, og hver enkelt lille bjergby har sin egen charme og gæstfri befolkning. Selv i de varmeste sommermåneder er området meget grønt, og her dyrkes blandt andet kirsebær, ferskner og æbler, ligesom der produceres vin og Zivania; en aromatisk brændevin fremstillet af druerester. I visse landsbyer sælges lokalt kunsthåndværk og keramik.

Den nemmeste måde at se Troodosbjergene på er ved at tage med på en busudflugt, men du kan også leje en bil og køre rundt på egen hånd. Sørg i så fald for at tanke bilen i Limassol eller Nicosia, da der er meget langt mellem benzinstationerne i bjergene. Turistorganisationen CTO har gode kort over området, og de lidt større asfalterede veje er godt skiltet, så det er forholdsvis nemt at finde vej. Men giv dig god tid; de fleste veje er snoede og kræver stor opmærksomhed at køre på.

Nicosia

Landets hovedstad er absolut et besøg værd. Den gamle bydel er lukket for trafik og byder på gode butikker og hyggelige restauranter. I den nye bydel ligger der mere kendte mærkevarebutikker, fastfoodrestauranter m.m.
Der er en række forskellige seværdigheder i og omkring Ayia Napa.

Torvet

I Ayia Napa centrum ligger et gammelt kloster, som blev bygget af venetianerne i 1570'erne og omgives af en fin have med træer og blomster samt et hyggeligt torv med et 600 år gammelt platantræ.

Nicosia

Landets hovedstad er absolut et besøg værd. Den gamle bydel er lukket for trafik og byder på gode butikker og hyggelige restauranter. I den nye bydel ligger der mere kendte mærkevarebutikker, fastfoodrestauranter m.m.

Paralimni

Paralimni ligger på østkysten og byder på lokalt hverdagsliv med mange hyggelige tavernaer og gode shoppingmuligheder.

Potamos

En lille fiskerby 10 km vest for Ayia Napa med to små tavernaer med frisk fisk på menuen.

Sotira og Liopetri

To små byer, der ligger 10 km inde i landet, og som kan være målet for en hyggelig cykeltur i den smukke natur.

Seværdigheder på Cypern

Cypern har et godt udbud af interessante seværdigheder.

Det romerske amfiteater ved Limassol

Ligger på en klippe højt over havet i Kourion med fantastisk udsigt. Man har også udgravet et gammelt badehus, hvor gulvene er dækket af antikke mosaikker. Kourion ligger vest for Limassol; tag hovedvejen til Paphos og følg skiltene.

Ayia Panayia

Klostret i Ayia Napa ligger midt i forlystelsesdistriktet og er ikke længere beboet. Ved siden af klostret ligger også en lille kirke.

De ni kirker

I Troodos-området ligger der mange fine kirker. Ni af dem er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste takket være deres fresker og ikoner. Er kirken aflåst, kan du banke på i nabohuset og spørge, om de kan lukke dig ind. Ved kirkebesøg er det kutyme, at man lægger en lille gave i form af kontanter.

De ni byzantinske kirker er:
St. Nicholas, Podito og Michallis i Solea-dalen
St. Michalli i Pedoullas
Panaia Agara i Lagoreya
Asino vest for byen Kakopetria
Mavromatis i Chrisopouli
Johannes Lampadisti i Kalo Panayioti
Panaia Maria neden for Platres

Kykkos-klostret i Troodos

Græskortodokst munkekloster. Desværre har ildebrande ødelagt det oprindelige kloster, så de eksisterende bygninger er fra 1800-tallet. Dæk skuldre og knæ til, inden du går ind. Fra Kykkos-klostret går der en sti op til Troni, hvor ærkebiskop og statsoverhovedet Makarious ligger begravet. Klostret er åbent hver dag, og det er også muligt at overnatte.

Lazarus-kirken i Larnaca

Ifølge Bibelen vækkede Jesus Lazarus fra de døde. Han kom senere til Cypern og blev øens første biskop. På hans gravsted byggede man i 800-tallet Lazarus-kirken, hvor man kan se sarkofagen, hvor han siges at være begravet. I Larnacas gamle bydel findes der også levn efter en tyrkisk fæstning.

Dionysos' villa i Paphos

Antikt hus udgravet i 1962 og med fantastiske gulvmosaikker med scener fra den græske mytologi. Over mosaikgulvene har man opbygget vægge, så man kan se, hvordan de forskellige værelser har set ud. Smuk udsigt. Ligger et stenkast fra fæstningen og havnen i Paphos.

Cape Greco og havgrotterne

Cape Greco er en nationalpark med fine vandrestier og fantastisk udsigt. Halvøen Cape Greco markerer Cyperns - og dermed Europas - sydøstligste punkt og ligger mellem Ayia Napa og Fig Tree Bay. Her findes også smukke strande og spændende klippeformationer med havgrotter, som for tusindvis af år siden var undersøiske, men som med årene er steget op til havets overflade.

Adonis-vandfaldet ved Paphos

Lille vandfald og badevenlig kilde i bjergene nord for Paphos. I området findes også statuer baseret på græsk mytologi. Det anbefales at tage hertil tidligt, så man kan nyde de fine omgivelser uden for meget trængsel.

Skibsvraget Edro III ved Paphos

I 2011 stødte fragtskibet Edro III på grund og forliste i en storm på vej fra Limassol til Rhodos. Alle besætningsmedlemmer blevet reddet i land, og i dag er skibsvraget en populær seværdighed. Det er dog ikke tilladt at gå ombord på skibet.

Deryneia

Grænseovergang med fin udsigt over Famagusta og den nordlige del af Cypern.

Nordcypern

Grænsen mellem det nordlige og sydlige Cypern er betydeligt lettere at krydse, end det har været, og nu kan man tage til den nordlige side alle ugens dage. Ved grænsen får man et stemplet stykke papir, som skal stemples igen på tilbagevejen som bevis på, at man er vendt retur. Det er dog stadig forbudt at tage fra Nordcypern videre til Tyrkiet. Det er tilladt at medbringe en begrænset mængde varer fra nord til syd under forudsætning af, at varerne er produceret på den nordlige del. Alle biler bliver kontrolleret ved grænsen.

Der er mange interessante ting at se på den tyrkiske side. Før den tyrkiske besættelse i 1974 var Famagusta Cyperns førende turistby med en kilometerlang sandstrand kantet af hoteller. I dag er størstedelen af Famagusta en øde og forladt spøgelsesby, som det ikke er tilladt at besøge. Uden for Famagusta findes også ruinerne af Salamis, som var hovedbyen i antikkens Cypern.
Udflugter
All Inclusive-katamarantur
All Inclusive-katamarantur
En afslappende dag med frokost på en komfortabel katamaran - en perfekt udflugt for hele familien! All Inclusive ombord indgår.
Læs mere om udflugten
Bådtur med Afrodite II
Bådtur med Afrodite II
Sommer, sol og frisk luft! Tag med på en afslappende udflugt på havet. Let frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Black Pearls pirater
Black Pearls pirater
Grib chancen for at blive en vaskeægte pirat for en dag! I sommer har Jack Sparrow kastet anker i Ayia Napas havn med sit skib Black Pearl, og besætningen venter hver dag på at byde nye pirater velkommen.
Læs mere om udflugten
Bådtur- San Antonio
Bådtur- San Antonio
En skøn dag på havet med smukke udsigter og krystalklart vand - for vores gæster over 18 år. Mad og drikke indgår.
Læs mere om udflugten
Cyperns perler - det bedste af Trodosbjergene
Cyperns perler - det bedste af Trodosbjergene
En indholdsrig heldagsudflugt til Trodosbjergene med vingårde, gamle byer og betagende udsigter over Cyperns smukke landskab. Vi hører om livet og naturen på Cypern samt øens vinproduktion. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari i Troodosbjergene
Jeepsafari i Troodosbjergene
En anderledes og tempofyldt måde at opleve Cypern på. Heldagsudflugt i jeep, hvor vi nyder naturen, den gode mad og de smukke udsigter. Cypriotisk meze og en drik indgår.
Læs mere om udflugten
Nicosia - den delte by
Nicosia - den delte by
Cyperns hovedstad har meget at byde på, uanset om du interesserer dig for folkeliv, historie, seværdigheder eller shopping. Heldagsudflugt med bus. Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Det nordlige Cypern - Famagusta og Salamis
Det nordlige Cypern - Famagusta og Salamis
Tag med på en spændende heldagsudflugt til det nordlige Cypern, hvor vi besøger spøgelsesbyen Famagusta og den antikke ruinby Salamis. Husk pas!
Læs mere om udflugten
All Inclusive Katamaran - Solnedgang på havet
All Inclusive Katamaran - Solnedgang på havet
Tag med på en populær bådtur med svømmeture og afslapning i solen, før du kan nyde en god middag i solnedgangens skær. All Inclusive indgår.
Læs mere om udflugten
Nicosia og Trodos (finsktalende guide)
Nicosia og Trodos (finsktalende guide)
Cyperns hovedstad Nicosia har meget at byde på. Uanset om du er interesseret i folkeliv, historie, seværdigheder eller shopping, findes der meget at opleve. Heldagsudflugt med bus. Måltider og drikkevarer indgår ikke. Obs! Udflugten er med finsktalende guide.
Læs mere om udflugten
San Antonio - solnedgang på havet.
San Antonio - solnedgang på havet.
For vores gæster over 18 år tilbyder vi en skøn eftermiddag og aften på havet med smukke udsigter og lyden af bølgebrus. Frokost og drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Cypern på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Det er nemt og billigt at komme rundt på hele Cypern med de lokale busser. Du kan også leje cykel. Og hvis du overvejer at leje en bil, anbefaler vi Sixt. Der er selvfølgelig også mulighed for at køre taxi.

Bus

Busstationen i Ayia Napa ligger ved klostertorvet i centrum. Om sommeren går der bus mellem Ayia Napa, Paralimni og Protaras; i højsæsonen kører den hver halve time. Der er også gode busforbindelser til Larnaca, hvorfra du kan komme videre til Nicosia og Limassol. Mellem Ayia Napa og Nicosia kører der også en direkte bus flere gange om dagen. Man køber billet i bussen, og køreplaner findes som regel i hotelreceptionerne.

Cykel

I Ayia Napa kan du bl.a. leje cykel hos Moto Team, som har seks butikker i Ayia Napa. Kontakt Spies-guiden, så hjælper vi dig med at leje og giver dig tips til gode cykelruter.

Sådan kommer du rundt på Cypern

Du kommer nemt rundt på Cypen med både bus, taxi og lejebil.

Taxi

Her er masser af taxier, men standarden varierer en del. Mange biler kan medtage op til syv passagerer, og ofte kan man blot praje en taxi direkte på gaden. 95 % af taxierne kører med faste priser. Normalt gælder prisen for op til fire passagerer. Er man flere, koster det lidt ekstra. Det er også almindeligt at leje en taxi med chauffør for en hel dag - sørg i så fald for at aftale prisen på forhånd. 

I turistområderne kan det være svært at få fat på en taxi i tidsrummet kl. 16.30-20. Der findes mange taxifirmaer, så spørg eventuelt i hotelreceptionen, om de kan bestille en taxi til dig. Ved telefonbestilling lægges der som regel et gebyr oven i prisen for denne service. Bilerne er sjældent udrustet med barnesæder. Hvis man skal bruge et barnesæde, bør man forudbestille det. Barnesæderne er dog ikke af samme standard, som vi er vant til.

Knallert og motorcykel

Man kan leje knallerter, motorcykler og scootere, men det er på eget ansvar. Der sker ulykker, og indimellem er de meget alvorlige. De høje hastigheder i kombination med venstretrafikken er ofte årsag til ulykkerne. Hvis du alligevel ønsker at leje et tohjulet køretøj, skal du sørge for, at det har rød nummerplade. Det er lovpligtigt at bære hjelm, og politiet tjekker ofte, om loven overholdes. Vær opmærksom på at der er venstrekørsel på Cypern.

Båd

Der tilbydes krydstogter til Grækenland og bådudflugter langs Cyperns kyst. Kontakt os gerne for mere information.

Bus

Busnettet på Cypern er godt, både i byerne og på landet, og en billet koster ikke ret meget. Om sommeren kører der busser mellem Ayia Napa, Paralimni og Protaras/Fig Tree Bay, og i højsæsonen afgår den hver halve time. Dette område har også gode forbindelser med Larnaca, hvor du kan skifte bus og tage videre til Nicosia eller Limassol.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Du kan kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Banker og hæveautomater findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V. Adapter er nødvendig (engelsk trebenskontakt). Kan købes på Cypern for ca. 20 kr.

Sprog

Cypriotisk og engelsk.
Vejr og klima
 • januar
16°6°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
17°6°
6
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
19°7°
7
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
23°11°
8
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
28°15°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juni
32°19°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
34°22°
12
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
34°22°
11
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
32°19°
10
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • oktober
28°15°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • november
23°12°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
19°8°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 4 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Ayia Napa i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Ayia Napa med rutefly.

Flyet lander i Larnaca Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Ayia Napa. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Larnaca Lufthavn til dit hotel er fra ca. 40 minutter til 1 time og 45 minutter (ca. 52-55 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via Larnaca, og så vil køretiden være 15-25 minutter længere. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Easy Travel

Når du bor på Sunwing, Ocean Beach Club eller Sunprime og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel. Det betyder, at du kan tjekke din bagage ind, før du forlader hotellet. Du må desuden medbringe 10 kg ekstra bagage, og har du tilkøbt bustransfer mellem lufthavnen og hotellet, bliver du kørt direkte uden stop ved andre hoteller.

Tilbud til Ayia Napa

Sunwing Sandy Bay Beach
sunwing
 • Børnevenligt
Sunwing Sandy Bay Beach
Ayia Napa, Cypern, Cypern
 • Fly + 1-værelses Family med terrasse mod omgivelserne
 • 1 uge
 • Afrejse 10 apr 2023 fra Billund
Fly + hotel, 1 uge
10 apr 2023 fra Billund
Sunprime Ayia Napa Suites
sunprimehotels
 • Velegnet til voksne
Sunprime Ayia Napa Suites
Ayia Napa, Cypern, Cypern
 • Fly + 1-værelses Classic Suite med balkon mod haven
 • 1 uge
 • Afrejse 17 apr 2023 fra København
Fly + hotel, 1 uge
17 apr 2023 fra København
Ocean Beach Club - Cypern
obcbysunwing
Ocean Beach Club - Cypern
Ayia Napa, Cypern, Cypern
 • Fly + 1-værelses Compact Suite med balkon mod poolområdet
 • 1 uge
 • Afrejse 17 apr 2023 fra København
Fly + hotel, 1 uge
17 apr 2023 fra København

Rejseeksperternes tips til din ferie

Få inspiration og de bedste tips inden du bestiller din rejse til Cypern.

Cape Greco

5 oplevelser på Cypern

Vores rejseekspert, Maria, har været guide på Cypern og besøger stadig den smukke ø ofte. Her guider hun dig til de 5 bedste oplevelser på Cypern.

Vores rejseekspert, Maria, har været guide på Cypern og besøger stadig den smukke ø ofte. Her guider hun dig til de 5 bedste oplevelser på Cypern.
Gunnar og Andreas

I køkkenet på O.B.C.

Få en lille bid af Cypern derhjemme med Andreas Chicken – Country style. Chefkokken på O.B.C. Cypern giver dig opskriften på en lækker, traditionel cypriotisk ret.

Få en lille bid af Cypern derhjemme med _Andreas Chicken – Country style_. Chefkokken på O.B.C. Cypern giver dig opskriften på en lækker, traditionel cypriotisk ret.
Familiehoteller på Cypern

Vores bedste hoteller for familien

Bo på vores bedste hoteller for familien på Cypern, eksempelvis Sunwing Sandy Bay Beach, hvor børnevenligheden er i absolut top, Ocean Beach Club, der ligger perfekt ved en af øens bedste strande, eller Rising Star, der har et skønt poolområde med udsigt over havet.

Bo på vores bedste hoteller for familien på Cypern, eksempelvis [Sunwing Sandy Bay Beach](https://www.spies.dk/cypern/ayia-napa/sunwing-sandy-bay-beach), hvor børnevenligheden er i absolut top, [Ocean Beach Club](https://www.spies.dk/cypern/ayia-napa/ocean-beach-club-cypern), der ligger perfekt ved en af øens bedste strande, eller [Rising Star](/cypern/protaras-fig-tree-bay/rising-star-beach), der har et skønt poolområde med udsigt over havet.
Hoteller for voksne på Cypern

Vores bedste hoteller for voksne

Vores Sunprime Hotels er optimeret til afslapning. Værelserne er i stilrent design, og du kan nyde lækre behandliger i hotellets spaafdeling. På Cypern kan du bo på Sunprime Ayia Napa Suites, der ligger tæt på den dejlige Callisto Beach, eller på vores nye Sunprime Protaras Beach, der ligger ved en af Cyperns bedste strande.

Vores [Sunprime Hotels](/hoteller/sunprime) er optimeret til afslapning. Værelserne er i stilrent design, og du kan nyde lækre behandliger i hotellets spaafdeling. På Cypern kan du bo på [Sunprime Ayia Napa Suites](https://www.spies.dk/cypern/ayia-napa/sunprime-ayia-napa-suites), der ligger tæt på den dejlige Callisto Beach, eller på vores nye [Sunprime Protaras Beach](https://www.spies.dk/cypern/protaras-fig-tree-bay/sunprime-protaras-beach), der ligger ved en af Cyperns bedste strande.
Find din rejse til Ayia Napa
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.