Se hoteller (34)

Rejser til Ayia Napa

Cypern, Cypern

I Ayia Napa har Spies hoteller for alle: fra familievenlige Sunwing og Ocean Beach Club til Sunprime for voksne. Derudover tilbyder vi en håndfuld elegante designhoteller, hvis ferien skal være ekstra luksuriøs.

Når nogen spørger os, hvad det er for en type mennesker, der rejser til Ayia Napa, er vores svar helt enkelt: Alle slags. Her er nemlig både børnevenlige sandstrande, azurblå bølger, masser af aktiviteter, antikke kulturskatte og et stort udbud af restauranter og forlystelsesliv.

Omkring det bilfri klostertorv er der et enormt udvalg af barer, diskoteker og natklubber, som holder åbent mere eller mindre døgnet rundt. Men fordi nattelivet er så koncentreret, forstyrrer det ikke andre, som bare gerne vil slappe af. Resten af byen er nemlig ganske stille og rolig, og der er et godt udvalg af hyggelige restauranter og tavernaer, hvor du kan spise både cypriotisk og international mad.

Eftersom Ayia Napa passer til alle, har Spies også hoteller til alle, uanset om du rejser med børn, med venner eller på tomandshånd. I Ayia Napa kan vi tilbyde hoteller, der passer til enhver smag og ethvert behov - fra enkle lejligheder til eksklusive designhoteller.

Børnevenlige Cypern

Spies har arrangeret rejser til Cypern siden 1960'erne, så vi kender øen og ved, hvor det er bedst at bo - ikke mindst når man rejser med børn og gerne vil holde ferie i fredelige omgivelser. Sunwing Sandy Bay Beach er vores mest populære hotel med dejlige poolområder, træningsmuligheder, komfortable lejligheder, restauranter, børneklub og aktiviteter. Ved siden af Sunwing ligger Ocean Beach Club - Cypern, som er et perfekt hotel for dig, der gerne vil have adgang til faciliteterne på Sunwing og samtidig gerne vil bo lidt mere luksuriøst og lidt nærmere havet.

Hotel for voksne

Vores første Sunprime på Cypern - Sunprime Ayia Napa Suites - blev straks fra starten en stor succes, der fik meget høje karakterer af vores gæster. Her er der lagt op til en skøn og afslappende ferie i voksent selskab med gode vine, lækker mad og muligheden for at få en spabehandling og anden forkælelse i ferien.

Tips og nyttig info
 • Sunwing Family Resort
 • Ocean Beach Club
 • Sunprime Hotel
 • Gode familiehoteller
 • Solsikkert
 • Krystalklart vand
 • Mange restauranter
 • Godt natteliv
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Ayia Napa

Vejr og klima
 • januar
16°6°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
17°6°
6
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
19°7°
7
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
23°11°
8
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
28°15°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juni
32°19°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
34°22°
12
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
34°22°
11
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
32°19°
10
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • oktober
28°15°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • november
23°12°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
19°8°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Ayia Napa huser nogle af de bedste strande i Middelhavet, og de ligger lige neden for hotellet. Det lidt grove sand gør, at vandet får en turkisblå farve. Og her er også masser af plads. Sandy Bay, Nissi Beach og Grecian Bay er bare nogle få eksempler på strande i Ayia Napa-området. Der er mulighed for at leje både liggestole og parasoller på samtlige strande mod betaling. Desuden kan du også finde vandaktiviteter som vandcykel, vandski og parasailing.

Sandy Bay

Mindre sandstrand ved en bugt ca. 2 kilometer uden for byen. Ikke specielt lavvandet. Et par restauranter og et mindre udvalg af aktiviteter.

Grecian Bay

Grecian Bay er en 2 kilometer lang sandstrand, som begynder ved havnen i byen. Her er der omklædningsrum, toiletter og brusere. Vandcykler kan lejes. Tag til klipperne længst væk fra havnen, hvor der er grotter, som er store nok til, at man kan svømme ind i dem.

Nissi Beach

Den populære ungdomsstrand ligger ca. 2,5 kilometer fra Ayia Napas centrum. Her samles de unge for at sole, bade og spille beachvolley. Ud for stranden ligger der en lille ø, som du kan gå ud til. Her er et stort udvalg af vandsportsaktiviteter (bl.a. parasailing og jetski). Omklædningsrum og toiletter. Det koster ca. 1 euro at benytte bruseren.

New Golden

Ligger mellem Nissi Beach og Makronissos Beach ca. 4 kilometer vest for Ayia Napas centrum. Faciliteter: liggestole, parasoller, restaurant og toiletter.

Landa Golden Beach

Mellemstor, rolig strand ca. 4 kilometer uden for Ayia Napa. Meget lavvandet og børnevenlig. Mindre udvalg af sportsaktiviteter. Her er omklædningsrum, toiletter og brusere.

Makronissos Beach

En smuk og lidt roligere sandstrand ca. 6 kilometer uden for Ayia Napa. Her er forskellige vandsportsaktiviteter. Fine snorkelmuligheder ved klipperne langs stranden. Lille snackbar med drikkevarer og snacks. Toiletter og brusere.

Ayia Tekla

Lille og rolig sandstrand ca. 6,5 kilometer uden for Ayia Napa. Ligger lige ved siden af en lille kirke med et kapel i grotten nedenfor. I sommersæsonen er her en hyggelig familiedrevet taverna, hvor der serveres enkle retter.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 4 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Ayia Napa fra marts til oktober.

Du kan desuden rejse til Ayia Napa hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Larnaca Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Ayia Napa. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Larnaca Lufthavn til dit hotel er fra ca. 40 minutter til 1 time og 45 minutter (ca. 52-55 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via Larnaca, og så vil køretiden være 15-25 minutter længere. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.

Easy Travel

Når du bor på Sunwing, Ocean Beach Club eller Sunprime og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel. Det betyder, at du kan tjekke din bagage ind, før du forlader hotellet. Du må desuden medbringe 10 kg ekstra bagage, og har du tilkøbt bustransfer mellem lufthavnen og hotellet, bliver du kørt direkte uden stop ved andre hoteller.
Mad, drikke og natteliv
I Ayia Napa er der mange restauranter og caféer at vælge imellem. Restauranterne både i centrum og ved havnen, og her serveres der både cypriotiske specialiteter og internationale retter. Restauranterne er i alle prisklasser.

Mad og drikke på Cypern

Kebab er det cypriotiske svar på fastfood. Der findes to varianter. Den cypriotiske kebab består af stykker af svinekød, som grilles over kul og serveres med revet hvidkål, tomat, løg, agurk og persille. Den kan også serveres med en blanding af svinekød og en slags kødboller. I de seneste år er dönnerkebaben kommet til Cypern. Den minder om den, vi spiser i Danmark og består af sammenpresset svinekød eller kylling, som grilles og derefter skæres i små stykker og serveres med salat og tzatziki.... Der findes fastfoodrestauranter overalt på øen, og de er populære til både frokost og middag.

Prøv også øens gode meze, som er forskellige småretter. Begynd med salat og taramosalata (fiskerogn rørt op med mayonnaise) eller tzatziki. Herefter kan du vælge mellem kød, fisk eller en blandet meze. Den blandede meze plejer at indeholde alt fra forskellige salater til blæksprutter og grillede koteletter. Som regel kommer retterne ind på forskellige fade, og så tager man for sig af retterne. På den måde kan alle smage lidt af hvert.

Cypriotiske restauranter

På Cypern findes der restauranter med menukort fra hele verden. Det cypriotiske køkken minder meget om det græske, men alligevel er der store forskelle. For eksempel krydrer cyprioterne gerne maden med mynte, så tzatzikien smager slet ikke som den græske. En typisk, lokal ret er halloumiost, som grilles eller steges i olie og ofte serveres som forret. Cyprioterne spiser selv osten med pitabrød og salat – og gerne med lountza, som er en slags hamburgerryg.

På Cypern spiser man normalt frokost omkring kl. 13, når forretninger, skoler og kontorer har siestalukket. Middag spiser man oftest efter kl. 21. Det er forholdsvis billigt at gå på restaurant. Sodavand og mineralvand koster nogenlunde det samme som i Danmark. Importeret vin og øl er betydeligt dyrere end lokale mærker.
Ayia Napa er en metropol, hvad angår barer og diskoteker, og her er noget for enhver smag. Barer med skandinavisk touch blander sig med engelske karaokebarer, trendy loungebarer og store natklubber.
Shopping
I Ayia Napa ligger butikker, restauranter og barer i nærheden af centrum. I Fig Tree Bay er hovedgaden midt i området det store handelsstrøg, men her er flere "turistbutikker" med souvenirer etc. Priserne er nogenlunde som i Danmark, men visse ting kan det godt betale sig at købe her på Cypern.

Shopping på Cypern

Der er mange butikker i byerne, men også i de mindre byer som Ayia Napa og Paralimni er der et godt udvalg. Åbningstiderne varierer meget. I turistbyer som Ayia Napa og Fig Tree Bay har butikkerne som regel åbent hele dagen alle ugens dage. I Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia er åbningstiderne lidt kortere, og butikkerne holder lukket midt på dagen.

De officielle åbningstider er:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: kl. 9-13 og kl. 16-19.
Onsdag og lørdag: kl. 9-14.
Søndag: lukket.

Briller

Briller er ca. 30-50 % billigere end i Danmark. Brillestellene er af samme mærker som i Danmark, og glassene er af samme kvalitet. Optikerne er dygtige, og de foretager altid synsprøve, men det er naturligvis hurtigere, hvis man kender styrken hjemmefra. Dette gælder især, hvis man kun er på ferie i en uge. Et tip kan være at købe facetslebne solbriller, som er lidt dyre derhjemme.

Sko

På Cypern er der et stort udvalg af skobutikker. Man kan købe mange af de kendte skomærker såsom Ecco, Reebok, Bata, Rockport og Timberland.

Tasker og skind

Bløde kufferter er ca. 50 % billigere end i Danmark, mens de hårde varemærkekufferter plejer at være dyrere. Skindtøj er noget billigere end derhjemme, og udvalget er meget stort.
Aktiviteter og seværdigheder
I Ayia Napa og omegn er der et stort udvalg af aktiviteter. Du kan eksempelvis spille tennis, vandre, cykle, dykke, prøve forskellige vandaktiviteter, bungeejumping, gokart eller forlystelsespark.

Muligheder for træning i Ayia Napa

Hvis du ønsker helt almindelig træning, er der flere fitnesscentre inde i Ayia Napa. Vi anbefaler New Famagusta Gym, der har et stort træningscenter med flere forskellige hold og som ligger centralt i Ayia Napa i nærheden af turistinformationen.

Waterworld

Tag hele familien med til vandlandet, hvor der er noget for enhver smag. Du kan ligge og dase hele dagen i skyggen med en god bog, prøve nogle af de mange vandrutsjebaner og pools eller tage en dukkert i det herlige bølgebassin. Om sommeren kan der være lang kø uden for vandlandet - det kan faktisk tage et par timer at komme ind, men hvis du køber billet af os, slipper du for at stå i kø og kan gå direkte ind gennem VIP-indgangen.

Dykning

Livet under havoverfladen er altid en berigende oplevelse. I det herlige turkisfarvede hav her på Cypern er sigtbarheden god mere end 30 meter nede i dybet – perfekt til dykning. Under havoverfladen gemmer der sig en helt anderledes og stille verden med fisk i fantastiske farver. Uanset om du er nybegynder eller øvet, er der noget for dig. Du kan prøve et introduktionsdyk, tage dykkercertifikat og tage med på dykkerudflugter til spændende steder.

Nordcypern

Det er i dag meget nemmere at krydse grænsen mellem den nordlige og den sydlige del af Cypern end tidligere. Man kan nu tage over til den nordlige side alle ugens dage. Ved grænsen får man et stykke papir med et stempel, og det skal stemples igen, når man vender tilbage som bevis på, at man er retur. Ligesom før i tiden er det ikke tilladt at tage fra Nordcypern til Tyrkiet. Hvis man gør det, bliver man nødt til at rejse hjem til Danmark via Tyrkiet.... Ønsker man at tage varer med fra nord til syd, så er det tilladt, hvis man medbringer en begrænset mængde varer og under forudsætning af, at varerne er produceret på Nordcypern. Alle biler bliver kontrolleret ved grænsen. Du kan leje en taxi for en dag. Vi anbefaler dog ikke, at du krydser grænsen i din lejebil. Mange biludlejningsfirmaer tillader det ikke, når man lejer bil hos dem, fordi forsikringerne er svære at gennemskue og ofte også mangelfulde. Undgå at fotografere ved grænseområderne, specielt i Nicosia. I værste fald kan du risikere at skulle tilbringe et par dage af din ferie i politiforhør. På den tyrkiske side er der mange interessante seværdigheder. Før besættelsen var Famagusta den store turistby med en kilometerlang sandstrand fyldt med hoteller. I dag ligger størstedelen af byen helt øde hen, og det er ikke tilladt at komme ind. Uden for Famagusta ligger ruinerne af den gamle, græske by Salamis.

Nicosia

Øens hovedstad er et besøg værd. Den gamle bydel er afspærret for trafik, og her er der gode butikker og hyggelige restauranter. I den nyere bydel finder du mærkevarebutikker, fastfoodrestauranter osv.

De røde byer i Ayia Napa og Protaras

I området omkring Ayia Napa og Protaras er der mange landsbyer, som man kan komme til på cykel eller med lokalbus. Disse landsbyer kaldes ofte for de røde landsbyer efter den røde jord, som præger området. Landsbyerne er ikke særlig specielle, men det er her, man bedst oplever det cypriotiske hverdagsliv.

Troodos - et frodigt bjergområde

Troodos er et frodigt og varieret bjergområde nord for Limassol. Højeste punkt hedder Mount Olympos, og måler 1.952 meter. Om vinteren og langt ind i foråret er marker og veje dækket af sne. Om sommeren tager storbyboerne herud for at nyde den friske, kølige luft. Der er meget at se i bjergene, bl.a. ni byzantinske kirker.
Hver enkelt lille landsby har sin egen specielle charme, og indbyggerne er meget gæstfrie. Området er meget grønt, selv i de varmeste sommermåneder. Her dyrkes der bl.a. kirsebær, æbler og ferskner. Man producerer også vin og Zivania, som er en brændevin fremstillet af restprodukter fra vinfremstillingen. I nogle landsbyer sælges der kunsthåndværk og keramik.

Oplev Troodosbjergene

Den letteste måde at se Troodosbjergene på, er ved at tage med på en busudflugt, men du kan selvfølgelig også udforske området på egen hånd i lejebil. Sørg for at tanke bilen helt op i Limassol eller Nicosia, da der kan være langt imellem tankstationerne i bjergene.

Cape Greco

Klippen, som markerer Cyperns og dermed Europas sydøstlige punkt, ligger mellem Ayia Napa og Fig Tree Bay. Uanset om du sejler i båd, padler i kano eller vandrer hertil, så er udsigten ud over havet fantastisk. Her er også smukke strande og spændende klippeformationer med grotter, såkaldte sea caves.

Lania

Lania kaldes for kunstnerbyen, idet mange kunstnere har bosat sig her. Om foråret er byen kendt for sin blomsterpragt. Her kan man købe kunsthåndværk, keramik og kunst. Midt i byen ligger der en lille butik, som sælger mundblæst glas. Man kommer nemmest hertil via Limassol. Parkér bilen i udkanten af byen og gå resten af vejen til fods.

Platres

Platres er feriebyen for Nicosias indbyggere. Byen bærer præg af det lidt bedre borgerskab med dyre huse osv. Cyperns præsident har sit sommerhus i nærheden. Der er også en fiskedam i byen. Man kommer nemmest hertil via Limassol.

Omodhos

En meget gammel by i traditionel stil. Byen ligger i et område, som er kendt for sin vindyrkning. I nærheden ligger der flere små vinfabrikker, hvor man kan købe lokalproduceret vin.

Agros

Agros er kendt for sine rosenprodukter. Blomsterne dyrkes på markerne rundt omkring byen, og på en lille familiedrevet fabrik kan man se, hvordan f.eks. rosenlikør, ansigtsvand og rosenolie fremstilles. Man kan købe det hele i det tilhørende fabriksudsalg. En lille flaske destilleret rosenolie er en god gave til familie og venner derhjemme.

Kakopetria

Kakopetria er en kendt ferieby med traditionelle huse i herlige omgivelser. Man kommer nemmest hertil fra Nicosia

Figardou

Hele byen Figardou fungerer som museum med gamle, velbevarede huse. I dag bor her kun fem indbyggere. Man kommer nemmest hertil fra Nicosia.

Pedholas

Det siges, at et stykke af Jesus' kors findes i byens kirke.

Sotira og Liopetri

To små byer, som ligger 10 kilometer inde på øen. Turen hertil egner sig godt til en cykeltur i den fine natur.

Dherynia

Grænsepost og udsigtspunkt, hvor man har en fin udsigt i retning mod Famagusta og den nordlige del af Cypern.

Paralimni

Den største by på den ene side af øen. Her møder du det lokale cypriotiske hverdagsliv. I byen er der mange hyggelige tavernaer og gode shoppingmuligheder.

Potamos

En lille fiskerby 10 kilometer vest for Ayia Napa. Her finder du to små lokale tavernaer med frisk fisk på menukortet.

Ayia Tekla

Loppemarked hver onsdag kl. 9-14.

Eliaskirken

På toppen af bjerget oven for hovedgaden i Protaras ligger der et lille kapel med en smuk udsigt ud over området.

Torvet

I centrum af Ayia Napa ligger det gamle kloster, som blev bygget af venetianerne i 1570'erne. Omgivelserne her er hyggelige med træer og blomster. På torvet er der også et andet gammelt klenodie, nemlig det 600 år gamle ahorntræ.

Det romerske amfiteater

Ligger på en klippe højt over havet i Kourion med en vidunderlig udsigt. Man har også udgravet et gammelt badehus, hvor gulvene er dækket af antikke mosaikker. Åbent på hverdage kl. 8.00-18.00. Kourion ligger vest for Limassol. Tag den store vej til Paphos og følg skiltene.

Ayia Panayia

Klostret i Ayia Napa ligger midt i forlystelsesdistriktet. Klostret er ikke længere beboet. Åbent i dagtimerne. Ved siden af klostret ligger der en lille kirke.

De ni kirker

I Troodosområdet findes der mange fine kirker. Ni af dem er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste takket være deres fresker og ikoner. Er kirken aflåst, når du kommer, kan du banke på i nabohuset og spørge, om de kan lukke dig ind. Ved et kirkebesøg er det kutyme, at man lægger et lille kontant bidrag, 2-4 euro er passende.

De ni byzantinske kirker er:
St. Nicholas, Podito og Michallis, som alle ligger i Tsoleadalen.
St. Michallis, som ligger i Pedoullas.
Panaia Agara i Lagoreya.
Asino, som ligger vest for byen Kakopetria.
Mavromatis, som ligger i Chrisopouli.
Johannes Lampadisti, som ligger i Kalo Panayioti.
Panaia Maria, som ligger neden for Platres.

Kykkoklostret i Troodos

Et kendt, græskortodoks munkekloster. Desværre har ildebrande ødelagt det oprindelige kloster, så bygningerne, man ser i dag, er fra 1800-tallet. Åbent dagligt kl. 8.00-18.00. Det er også muligt at overnatte. Dæk skuldre og knæ til inden du går ind. Fra Kykkoklostret går der en sti op til Troni, hvor ærkebiskop og statsoverhoved Makarious ligger begravet.

Lazaroskirken

Ifølge bibelen vækkede Jesus Lazarus fra de døde. Han kom senere til Cypern, hvor han blev øens første biskop. På hans gravsted byggede man i 800-tallet Lazaroskirken. Man kan gå ind i kirken og se sarkofagen, hvor han siges at være begravet. I Larnaca findes der også levn efter en tyrkisk fæstning i de gamle dele af byen.

Dionysos' villa

Antikt hus, som blev udgravet i 1962. Fantastiske gulvmosaikker med scener fra den græske mytologi. Over mosaikgulvene har man opbygget vægge, så man kan se, hvordan de forskellige værelser så ud. Smuk udsigt. Ligger et stenkast fra borgen og havnen i Paphos. Åbent på hverdage kl. 8.00-18.00.
Sådan kommer du omkring
På Cypern er der venstrekørsel, hvilket stammer fra dengang, øen var en engelsk kronkoloni. Men forvirrende nok så gælder reglen om højre vigepligt ved vejkrydsene. Trafikken kan være intens. I tæt bebyggede områder er højeste tilladte hastighed 50 km, på landeveje 65 km og på motorveje 100 km. Hastighedskontroller er meget almindelige, og der foretages ofte også spiritusrazziaer.

Promillegrænsen er noget højere end i Danmark, men vi anbefaler, at du har samme indstilling til dette som derhjemme. I storbyerne må man kun parkere på tilladte steder, hvor der altid er opsat P-automater. Der findes også P-pladser med "fælles betalingsboks". Disse er ofte godt markeret med skilte og har information på engelsk. Sørg for altid at have kontanter i små beløb med i bilen, da det kan være besværligt at veksle. Vær opmærksom på at det er forbudt at tage udlejningsbilen med til den nordlige del af øen. Cypern har de seneste år brugt mange penge på vejnettet. Langs sydkysten er der nu fine veje - størstedelen består af tosporede motorveje, som forbinder Fig Tree Bay i øst med Paphos i vest. At køre fra Fig Tree Bay til Paphos tager ca. 3 timer.

Der findes masser af biludlejningsfirmaer i alle ferieområderne med varierende priser og kvalitet. Udstyret med et kort finder du nemt rundt på øen. Vejene er generelt i god stand. Trafikregler og skilte er stort set det samme som hjemme, men hastigheden i trafikken er ofte højere. At komme til at parkere kan være noget af en kunst i de større byer. Der, hvor der er malet gule streger, er der absolut parkeringsforbud. Vælger du at se igennem fingre med denne regel, kan du risikere, at bilen bliver fjernet, og det er både dyrt og også ganske besværligt at få den hentet ud igen.
Det er nemt og billigt at komme rundt på hele Cypern med de lokale busser. Du kan også leje cykel. Og hvis du overvejer at leje en bil, anbefaler vi Sixt. Der er selvfølgelig også mulighed for at køre taxi.

Bus

Busnettet på Cypern er godt, både i byerne og på landet, og en billet koster ikke ret meget. Om sommeren kører der en bus mellem Ayia Napa, Paralimni og Protaras. I højsæsonen kører den hver halve time. Dette område har også gode forbindelser med Larnaca. I Larnaca kan du skifte bus og tage videre til Nicosia eller Limassol. Mellem Ayia Napa og Nicosia kører der også en direkte bus flere gange om dagen. Man køber billet i bussen. Køreplan findes i alle hotelreceptioner.

Cykel

I Ayia Napa kan du bl.a. leje cykel hos Moto Team, som har seks butikker i Ayia Napa. Kontakt Spies-guiden, så hjælper vi dig med at leje og giver dig tips til gode cykelruter.

Taxi

Her er masser af taxier, men standarden varierer en del. Mange biler kan medtage op til 7 passagerer. Ofte kan man blot praje en taxi direkte på gaden. 95 % af taxierne kører med faste priser. Normalt gælder prisen for op til 4 passagerer. Er man flere, koster det lidt ekstra.

I turistområderne kan det være svært at få fat på en taxi i tidsrummet kl. 16.30-20.00. Der findes et stort antal taxifirmaer. Henvend dig i receptionen på dit hotel hvis du ønsker at bestille en taxi. Ved telefonbestilling lægges der ofte 2-3 EUR oven i prisen for denne service. Bilerne er sjældent udrustet med barnesæder. Hvis man skal bruge et barnesæde, bør man forudbestille det. Barnesæderne er dog ikke af samme standard, som vi er vant til.

Knallert og motorcykel

Man kan leje knallerter, motorcykler og scootere, men det er på eget ansvar. Der sker ulykker, og indimellem er de meget alvorlige. De høje hastigheder i kombination med venstretrafikken er ofte årsag til ulykkerne. Hvis du alligevel ønsker at leje et tohjulet køretøj, skal du sørge for, at det har rød nummerplade. Det er lovpligtigt at bære hjelm, og politiet tjekker ofte, om loven overholdes. Vær opmærksom på at der er venstrekørsel på Cypern.

Båd

Der er krydstogter til Grækenland. For nærmere information og billetkøb, kontakt os.

Fly

Kontakt os for nærmere information.
Fakta

Vores service

Du kan kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Visumfrit i indtil 90 dage. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved både ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Cyperns ambassade på telefon 33 91 58 88 for yderligere information.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte Cyperns ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Banker og hæveautomater findes.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V. Adapter er nødvendig (engelsk trebenskontakt). Kan købes på Cypern for ca. 20 kr.

Sprog

Cypriotisk og engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn

Rejs med børn til Cypern

Cypern er et rigtig godt rejsemål for familier med børn i alle aldre. Strandene er lavvandede, og mange hoteller er tilpassede efter familier med børneklubber, børnepools og legepladser. Visse hoteller tilbyder også specielle "børnepakker" med barnestol, barneseng og klapvogn.

Babymad og bleer

Mange restauranter har børnemenuer og egne små legepladser. Babymad, vælling, modermælkserstatning, sutter, sutteflasker og bleer kan købes i de fleste minimarkeder og apoteker på rejsemålene, og de er ofte af samme mærke som i Danmark. Priserne er dog noget højere end derhjemme. Et større udvalg og lavere priser finder du i supermarkeder som Carrefour og Lidl, som findes i Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia. Vi anbefaler dog, at du medbringer et basisforråd af bleer, hygiejneartikler og mad hjemmefra, eftersom udvalget i butikkerne kan variere. Sammenlignet med i Danmark er udvalget af babymad på glas mindre. Pulver til at lave grød af samt de fleste typer af frugtmos indeholder ofte sukker.

Forlystelser for børn

I byerne og i de større landsbyer er der kommunale legepladser, men de består for det meste blot af et par gynger. Derimod findes der en masse private egepladser (lunaparker) med klatrestativer, forskellige hoppeborge og trampoliner. Det koster nogle euro for børnene at komme ind, mens det er gratis for forældrene. I Ayia Napa findes der to: en på Nissi Avenue og en inde i tivoliet bag ved McDonald's. Men vær opmærksom på at standarden og sikkerheden ikke er lige så høj som i Skandinavien. I udkanten af Ayia Napa ligger der et stort vandland, og i Limassol findes der et mindre vandland.

Barnevogne og barnestole

Barnestole findes på de fleste restauranter, og mange biludlejningsfirmaer udlejer barnesæder. Reservér i god tid! Fortovenes bredde varierer ret meget, og det er ikke specielt nemt at komme rundt med en barnevogn. Fortovskanterne er oftest høje, og der mangler ofte ramper. Det plejer at være nemmest at komme rundt med en paraplyklapvogn. Der findes fodgængerovergange, men visse steder er trafikken meget intens, og man skal lige vænne sig til venstrekørslen.

Lege- og strandartikler

Næsten alle fødevarebutikker og souvenirbutikker sælger strandlegetøj. De store varehuse har legetøjsafdelinger, og de ligger bl.a. i Paralimni, Larnaca og Limassol. Du kan også finde strandlegetøj i sportsbutikker i Limassol, Nicosia og Larnaca.

Vigtigt at vide

Cyprioterne er meget glade for børn og kommer gerne hen og taler med ungerne. Det kan ske, at de rører ved dem eller kysser dem på kinden. For cyprioterne er det helt naturligt, også med fremmede børn.

Allergier er ikke lige så almindelige blandt cypriotiske børn som blandt danske. Glutenallergikere kan få svært ved at finde egnede varer, da denne form for allergi nærmest er ukendt her.

Tilbud til Ayia Napa

Sunwing Sandy Bay Beach
sunwing
 • Børnevenligt
Sunwing Sandy Bay Beach
Ayia Napa, Cypern, Cypern
 • Fly + 1-værelses Family med balkon mod omgivelserne
 • 1 uge
 • Afrejse 19 apr 2021 fra København
Fly + hotel, 1 uge
19 apr 2021 fra København
Sunprime Ayia Napa Suites
sunprimehotels
 • Velegnet til voksne
Sunprime Ayia Napa Suites
Ayia Napa, Cypern, Cypern
 • Fly + 1-værelses Classic Suite med balkon mod haven
 • 1 uge
 • Afrejse 19 apr 2021 fra København
Fly + hotel, 1 uge
19 apr 2021 fra København
Ocean Beach Club - Cypern
obcbysunwing
Ocean Beach Club - Cypern
Ayia Napa, Cypern, Cypern
 • Fly + 1-værelses Compact Suite med balkon mod poolområdet
 • 1 uge
 • Afrejse 17 maj 2021 fra Billund
Fly + hotel, 1 uge
17 maj 2021 fra Billund
Find din rejse til Ayia Napa
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.