Papuga Holidays

Vandrerejse til Madeira

Vandrerejse til Madeira med Papuga Holidays

Hvornår: 4/11 – 11/11 2024
Pris fra: 11.998,- pr. person inkl. halvpension
Afrejse fra: København

På denne vandreferie på Madeira skal vi vandre langs de berømte levadaer, der snor sig igennem den fortryllende natur og vi skal igennem frugtbare dale og blomsterfyldte urskovsagtige strækninger, hvor vi undervejs møder udsigtspunkter med de mest spektakulære udsigter. Vi skal i bjergene, hvor oregano, eukalyptus, vinmarker og frugtplantager udgør et imponerende grønt hav af duftende planter på bjergsiderne.

Denne vandrerejse arrangeres som en grupperejse med max 15 deltagere og alle er velkommen - dette er uanset om du rejser alene eller sammen med andre.

Program på rejsen

På denne vandreferie på Madeira skal vi vandre langs de berømte levadaer, der snor sig igennem den fortryllende natur og vi skal igennem frugtbare dale og blomsterfyldte urskovsagtige strækninger, hvor vi undervejs møder udsigtspunkter med de mest spektakulære udsigter. Vi skal i bjergene, hvor oregano, eukalyptus, vinmarker og frugtplantager udgør et imponerende grønt hav af duftende planter på bjergsiderne.

Der er ikke kun fastlagte vandreture på programmet. På denne rejse får du også lidt tid på egen hånd, hvor der er rig mulighed for at se nærmere på de farvestrålende botaniske haver, gamle bydele, katedraler og meget mere.

Gruppe og fællesskab
Det sociale fællesskab vægter vi højt og hvis tiden samt programmet tillader det, lægger vores guider derfor op til, at vi afrunder de daglige vandringer med en kold forfriskning på en af byens lokale cafeer eller i nærheden af hotellet.
Aftensmaden spiser vi sammen og forsøger at sidde samlet, så vi kan dele dagens oplevelser med hinanden. For dem der har lyst, mødes vi igen efter aftensmaden og afslutter dagen med en lille godnatdrink på hotellet.

Dag 1 - Ankomst
Vi bliver hentet i bus og kørt til vores hotel i Funchal by.
Indtjekning på hotellet.
Frokost på egen hånd.
14:30 Lokal rundtur i området ved hotellet med guiden Lise

Fælles aftensmad på hotellet. Guiden oplyser tidspunkt.

Dag 2
Ponta de Sâo Lourenco (heldagsudflugt med frokost)
Friske og spændte tager vi afsted på rejsens første vandring i et skønt og livligt Natur reservat på den østlige del af øen. Foruden et fuldstændig unikt landskab, sammenlignet med resten af øen, oplever du et sjældent fugleliv, betagende panorama udsigter over Atlanterhavet og imponerende klippedannelser.
Fælles aftensmad på hotellet

Distance: ca. 8 km
Aktiv gåtid: ca. 3-4 timer
Tidsrum: 09:00 - 17:00
Niveau: Moderat
Frokost: Picnic

Dag 3
Levada Referta Levada walk Your Plan
Efter to forholdsvis lange dage, er vi klar til ugens korteste vandring, som foregår på en af lettere levadaer. Foruden endnu mere betagende natur, vil vi også tage dig med igennem et par små hyggelige landsbyer og en sukkerrørsfabrik der i særdeleshed også er et af kendetegnene for Madeira.
Fælles aftensmad på hotellet.

Distance: ca. 8 km
Aktiv gåtid: ca. 3½ timer
Tidsrum: 09:00 - 17:00
Niveau: Moderat
Frokost: Picnic

Dag 4
Pico do Areeiro / Pico Ruivo / Achada do Teixeira (heldags udflugt med frokost)
I dag finder vi for alvor ud af hvorfor Madeira betegnes som Atlanterhavets Perle!
Udsigterne er betagende, klippeformationer skyder i himlen som tidløse statuer og en overflod af unikke planter gør dette sted til deres naturlige levested. Vi går igennem en gammel lyngskov med flere hundrede år gamle træer og når til sidst frem til øens højeste punkt (Pico Ruivo) der med sine helt spektakulære udsigter, kan tage puste fra enhver. Det siges faktisk, at man på en klar dag kan se 'for evigt”.
Fælles aftensmad på hotellet

Distance: ca. 13 km
Aktiv gåtid: ca. 5 timer
Tidsrum: 09:00 - 17:00
Niveau: Middelsvær med opstigning. Mulighed for genvej.
Frokost: Picnic

Dag 5 - Fridag
Dagen i dag er uden program og der er derfor rig mulighed for at slappe af og- eller opleve lidt på egen hånd. Vi kan anbefale at gå på opdagelse i Funchal, hvor det gamle kvarter charmerer enhver, mens byens rigdom samtidig afspejler sig i de mange bygninger, lækre restauranter og ikke mindst de fortryllende parker med smukke farverige blomster.
Fælles aftensmad på hotellet.

Dag 6
Ribeiro Frio/ Lamaceiros/ Portela (heldags udflugt med frokost og poncha)
Denne vandring foregår på en af de mest kendte levadaer på Madeira og du kan godt glæde dig til en fantastisk dag i vandreskoene.
Vi vandrer på gode stier, hvor kontrasterne imellem lys og skygge på smukkeste vid filtrerer gennem laurbær- og lyngtræerne. Stierne går igennem afvekslende og uspolerede landskaber, hvor du for alvor kan nyde naturens stilhed, kun afbrudt af fuglesang og de rislende vandløb.
Denne vandring er uden tvivl balsam for krop og sjæl.

Distance: ca. 12 km
Aktiv gåtid: ca. 4½ - 5 timer
Tidsrum: 09:00 - 17:00
Niveau: Moderat
Frokost: Picnic

Dag 7
Levada walk Boa Morte - Cabo Giräo (heldags udflugt med frokost)
Ugens sidste vandring foregår ved Rabaçal, der bestemt er en af de mest populære gåture af alle, med en mangfoldighed af endemiske arter sammen med mangfoldigheden af fauna og flora. Udsigten over dalen er magisk, og vandfaldene i Risco og de 25 springvand vil helt sikkert gøre turen til en af dine favoritter.
Rabaçal anses for at være et af de mest forbløffende steder at vandre på Madeira og giver dig mulighed for at nyde den mystiske øs rene skønhed.

Distance: ca. 13 km
Aktiv gåtid: ca. 4½ timer
Tidsrum: 09:00 - 17:00
Niveau: Moderat
Frokost: Picnic

Bemærk: Tunneler og svimmelhed.

Dag 8 - Hjemrejse
Efter en dejlig uge fyldt flotte vandringer og en masse gode ferieminder i bagagen, er det tid til at vende hjem til Danmark.
Guiden oplyser nøjagtig afhentningstidspunkt fra hotellet.

Din guide

Lise Wosniak

Vores danske vandreguide fra Papuga Holidays er Lise Wosniak, der har mange års erfaring med vandreture - både som guide men også som deltager på nogle af de mest krævende vandreture rundt omkring i hele verdenen.

Her skal du bo

Florasol Residence Hotel

Florasol Residence Hotel er et enkelt lejlighedshotel - perfekt til dig, der lægger større vægt på beliggenhed end på komfort og hotelstandard. Her bor du tæt på restauranter og shoppingmuligheder, og hotellet er også et godt udgangspunkt for at udforske øen.
Florasol Residence Hotel har en stor solterrasse med pool og flot udsigt.

Praktisk information om rejsen

Hvad indgår?

Rejsens pris er fra 11.998,- pr. person

  • Fly med Sunclass Airlines t/r
  • Mad ombord på flyet
  • 15 kg bagage samt 5 kg håndbagage
  • Bus fra lufthavnen til hotellet t/r
  • Hotelophold i delt lejlighed
  • Halvpension
  • 5 vandreture
  • 5 x picnic på vandringerne
  • Traditionel Espetada Barbeque
  • Lokal hjemmelavet Poncha drink
  • Rundtur i området hvor vi bor, med guiden
  • Lokal guide & danske rejseleder

Prisen er pr. person ved to personer i delt lejlighed.

Enkeltværelse eller delelejlighed

  • Enkeltværelse koster fra 12.698,- Alternativt kan man dele en 2 værelses lejlighed med en anden deltager af samme køn. Disse lejligheder har to værelser; et soveværelse og en opholdsstue med sovesofa. Spies sætter jer sammen, som det bedst passer.

Vil du have en ledsager med ?

  • Det er muligt at tage en ledsager med på rejsen, som ikke deltager i programmet. Prisen er 500,- billigere.

Vær opmærksom på

  • Skatter og afgifter: Myndighederne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat: 4,40 EUR.

Niveauet

Daglige distancer på imellem 8 og 13 km og op til ca. 500 højdemeter.
Vandringerne foregår i både kuperet og fladt terræn, men hvis du er vant til at vandre og er i almindelig god fysisk form, kan du godt være med på denne vandreferie.

Vi er ikke afsted for at komme hurtigt i mål, men derimod for at nyde den smukke natur, betagende udsigter og lytte til det rige dyreliv. Dermed også sagt, at vi giver os tid til at stoppe op undervejs.

Underlaget på Madeira er perfekt til vandring og er som udgangspunkt gode skovstier og stenbelagte stier. Dog kan der enkelte steder forekomme et ujævnt underlag, hvorfor vi anbefaler at du medbringer gode vandresko/støvler og vandrestave.

Den aktive vandretid er på imellem ca. 3½ - 5½ timer

Om flyrejsen

Vi flyver med Sunclass Airlines.

Afrejse fra København kl. 08.00, ankomst på Madeira kl. 11.40
Hjemrejse fra Madeira kl. 13.00, ankomst i København kl. 18.45

Vi tager forbehold for ændringer i flytiderne.

Spørgsmål og yderligere information

Spies Sport
Tlf.: 7070 1051 (hverdage mellem 10-12)
sport@spies.dk