Udflugter, Akumal

Gør din ferie endnu bedre med en udflugt eller to! Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejdspartnere nøje udvalgt og sammensat et spændende udflugtsprogram. Vi følger løbende op på udflugterne og fornyer programmet, bl.a. på baggrund af spørgeundersøgelser, hvor du og andre gæster har mulighed for at komme med feedback. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der er flere fordele ved at bestille en udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændringer og aflysninger og for hvad der indgår i prisen. Derudover ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Praktisk information om vores udflugter

Chichén Itzá

Chichén Itzá

Et must, når du opholder dig i Mexico - en heldagsudflugt til et af verdens mest berømte arkæologiske udgravningssteder, som også er med på UNESCOs verdensarvsliste.

Læs mere Skjul

Chichén Itzá ligger på den nordlige del af Yucatan-halvøen og blev grundlagt af mayaindianerne. Da byen var på sit højeste, havde den omkring 25.000 indbyggere. Chichén Itzá er i dag et af verdens syv underværker, men engang var det centrum for mayafolket. Det var her, de dyrkede deres guder, og her de lærte sig alt om astronomi, matematik og arkitektur.

Til ære for deres guder byggede de enorme bygninger. Mange af disse er stadig gemt i junglen, men man har fundet nogle store pyramider, som er udgravet. Takket være hårdt arbejde og med hjælp fra nogle af verdens førende arkæologer kan vi i dag besøge Kukulkans fantastiske pyramide, krigernes tempel, offerbrønden og andre enestående bygningsværker.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost indgår, men ikke drikkevarer.

Entré:
Alle entréer indgår. Ved udgravningsområderne kommer der et gebyr på ca. 45 MXN oveni for at videofilme.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 7-19.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Husk at medbringe:
Gode sko og behageligt tøj. Vi anbefaler, at du også medbringer vand, lidt snacks og solcreme.

Øvrigt:
Trappetrin og niveauforskelle. Spørg Spies-guiden ved reservation. Vær opmærksom på, at transport til og fra fastlandet fra Cozumel og Isla Mujeres sker på egen hånd og ikke indgår i udflugtsprisen.

Mayan Night (kan bestilles hjemmefra)

Mayan Night (kan bestilles hjemmefra)

Hvordan lever mayaindianerne? Vi besøger en mayafamilie og deltager i traditionelle ceremonier. Middag med drikkevarer indgår.

Læs mere Skjul

Hvad laver mayaindianerne egentlig, når solen er ved at gå ned, og det begynder at blive mørkt? Denne aften får du svaret. Du får også lidt mere at vide om, hvordan mayaindianerne lever og om de ceremonier og traditioner, som de stadig holder fast i.

Om eftermiddagen kører vi til Dos Palmas, som ligger et stykke inde i junglen. Her tager vi først en spadseretur i området, som Gabriel og hans familie ejer og bor i. Gabriels far er shaman, hvilket er mayaindianernes svar på en præst. Under spadsereturen er vi måske heldige at få dyr at se, som vi aldrig vil møde hjemme i de danske skove.

Når vi kommer tilbage, venter der en renselse for krop og sjæl. Vi får også chancen for at deltage i en mayaceremoni, hvor indianerne blæser i en muslingeskal for at fremstille lyde, samtidig med at de vender sig mod de fire verdenshjørner. Hvorfor? Det får du at vide af vores egen mayaindianer.

Derefter går vi ind i en såkaldt temescal, som er et lavt stenhus, der minder om en sauna. Når vi er krøbet ind i temescalen, bliver der lagt brandvarme sten ind, som så bliver overhældt med vand. Her er der tid til eftertanke, samtidig med at vi deltager i forskellige ritualer, som skal minde os om vores nære og kære og de, der ikke længere er blandt os.

Efter ritualerne i stenhuset er det dejligt at tage et afkølende dyp i områdets cenote på denne smukke aften. Derefter er det tid til at nyde den middag, som familiens husmor, doña Javiela, har tilberedt på mayamaner.

I løbet af aftenen får vi også en mayapalapa at se og får forklaret, hvordan landets oprindelige befolkning lever, og hvad de benytter sig af ude i junglen. Gå ikke glip af denne aften, som lærer os meget om, hvordan mayaindianerne lever i dagens Mexico.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Middag og drikkevarer til middagen indgår.

Entre:
Samtlige entréer indgår.

Tid:
Aftenudflugt, ca. kl. 16-22.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Husk at medbringe:
Gode sko, badetøj og en langærmet bluse/skjorte. Myggespray skal være mærket biodegradable (biologisk nedbrydelig) for at kunne anvendes ved badning i cenoten.

Øvrigt:
Vær opmærksom på, at transport til og fra fastlandet fra Cozumel og Isla Mujeres sker på egen hånd og ikke indgår i udflugtsprisen.

Katamaran Isla Mujeres (kan bestilles hjemmefra)

Katamaran Isla Mujeres (kan bestilles hjemmefra)

En hyggelig dag i roligt tempo ombord på en katamaran, som tager os med til øen Isla Mujeres. Sol, badning og herlig afslapning i øens eneste by. Frokost og drikkevarer indgår.

Læs mere Skjul

Dette er en herlig katamarantur til Isla Mujeres, kvindernes ø. Turen, som er en heldagstur, er fyldt med seværdigheder både under og over havoverfladen. Hvis du ikke ønsker at snorkle, er der gode muligheder for bare at slappe af på båden og nyde solen.

Når vi er færdige med at snorkle, lægger båden til ved den lille by på Isla Mujeres. Her kan du gå rundt i de smalle, charmerende gader og indsnuse den caribiske atmosfære eller slå dig ned på en af de mange hyggelige caféer og bare nyde livet rundt omkring. Vil du nå at se så meget af øen som muligt, kan du leje en golfbil. Det tager kun en time at køre hele øen rundt.

Efter lidt tid på egen hånd i byen tager vi til en mindre strand, hvor vi får serveret et herligt måltid. Her får du også tid på egen hånd til at udforske omgivelserne.

En herlig dag, hvor du kan opleve det afslappede mexicanske tempo!

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost, drikkevarer til frokosten og drikkevarer ombord på båden indgår.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8-18.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Husk at medbringe:
Solhat/kasket, solcreme, badetøj og skiftetøj.

Øvrigt:
Udflugten skal bestilles senest onsdag kl. 17. Vær opmærksom på, at transport til og fra fastlandet fra Cozumel sker på egen hånd og ikke indgår i udflugtsprisen.

Vinden i Caribien kan ændre retning og styrke på nogle timer. Ruten kan derfor blive ændret uden forudgående varsel, og det kan ske, at vi ikke kan snorkle, som beskrevet i programmet herover. Der er ingen kompensation for sådanne ændringer i programmet.

Rio Secreto (kan bestilles hjemmefra)

Rio Secreto (kan bestilles hjemmefra)

I 2008 opdagede en jordejer et underjordisk system af cenoter på sin mark. Nu giver vi dig chancen for at følge med dertil. Let frokost og drikkevarer indgår.

Læs mere Skjul

For nogle år siden var ejeren af den jord, som Rio Secreto ligger på, ude i haven med sin familie. De nød den grønne jungle og leguanerne, som løb frit omkring. Pludselig sank jorden ned i et lille hul foran dem. Efter nærmere undersøgelser opdagede de, at der under deres jord fandtes et kæmpe system af cenoter!

Eksperter begyndte at udforske området, hvilket førte til, at man fandt et stort undervandssystem. I dag kan man svømme, gå og vade gennem disse cenoter.

Grib chancen og oplev en fantastisk rejse under jorden!

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Let frokost og alkoholfrie drikkevarer til frokosten indgår.

Tid:
Formiddagsudflugt, ca. kl. 9.30-14.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Badetøj, solcreme og myggespray. Obs! Solcreme og myggemiddel skal være mærket biodegradable (biologisk nedbrydelig) for at kunne anvendes i Rio Secreto.

Øvrigt:
På udflugten indgår al nødvendigt udstyr. Obs! Det er ikke tilladt at tage kamera med ned i det underjordiske grotte-/cenotesystem. Der er mørkt dernede, og man svømmer og går i vand hele tiden. Udflugten egner sig ikke for børn under 8 år og for personer med en eller anden form for bevægelseshandicap. Prisen kan variere, alt efter hvilket rejsemål du bor på.

Snorkling Discovery (kan bestilles hjemmefra)

Snorkling Discovery (kan bestilles hjemmefra)

Tag med på halvdagsudflugt til Akumal og få mulighed for at se vilde havskildpadder. Vi besøger også cenoterne i "Caracol". Vand og lettere snacks indgår.

Læs mere Skjul

På stranden i Akumal er der en bestemt type tang, som hver dag lokker mange havskildpadder til. Vi låner det udstyr, der kræves for at kunne svømme ud i havet og lede efter dem. Her kan skildpadderne opleves i deres naturlige og rolige omgivelser, og er vi heldige, kan vi også opleve, hvordan de kommer op til overfladen efter luft. Under snorklingen er der også chance for at se rokker og koralrev med farverigt fiskeliv.

Derefter er det tid til at fortsætte ind i junglen for at opleve de uforglemmelige og magisk smukke cenoter "Caracol". Her venter en guidet tur gennem det underjordiske grottesystem, hvor vi møder og fascineres af naturens eget værk, skabt gennem millioner af år. Efter turen er der tid til at svømme og snorkle i det krystalblå vand, omgivet af unikke kalkstensformationer i form af stalaktitter og stalagmitter (hhv. nedhængende og opretstående drypsten).

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Vand indgår efter de forskellige aktiviteter og lette snacks efter cenoten.

Tid:
Lang halvdagsudflugt, ca. kl. 8-15.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Entré:
10 USD pr. person til bevaring af faunaen i havet, betales i Akumal.

Husk at medbringe:
Badetøj, skiftetøj, ekstra håndklæder og sko som kan tåle at blive våde.

Øvrigt:
Afhængigt af antallet af deltagere sker det, at udflugten begynder ved cenoten i stedet for ved stranden i Akumal.

Holbox - barfodsøen (kan bestilles hjemmefra)

Holbox - barfodsøen (kan bestilles hjemmefra)

Tag med på en herlig dagsudflugt til barfodsøen Holbox. Denne lille, smukke ø ligger lige udenfor Yucatán-halvøens nordkyst ikke langt fra Cancun. Frokost og drikkevarer indgår.

Læs mere Skjul

Isla de Holbox er blot 40 kilometer lang. Øen har omkring 1.500 indbyggere, som ernærer sig ved fiskeri og turisme. Naturen er velbevaret, og øen har et rigt dyreliv. Her er blandt andet mange eksotiske fugle, og indimellem er vi også heldige at få delfiner at se.

Øen er kendt for sine kridhvide strande, sit turkisblå hav og vajende palmer. Her finder man stadig den ægte, caribiske stemning, og du kan slentre barfodet rundt i gader af sand blandt maleriske, pastelfarvede huse, små butikker og restauranter.

Vi kører tværs over Yucatán-halvøen til den lille havneby Chicilá. Herfra sejler vi med båd til Isla Pasión og Isla Pajaros for at se nærmere på fuglelivet. Måske får vi de smukke, rosa flamingoer at se, som ofte holder til i området i vinterhalvåret, inden vi fortsætter til Isla Holbox.

På øen besøger vi en hvid sandbanke omgivet af krystalklart vand. Her er der tid til at sole og bade, inden vi spiser frokost på en af de lokale restauranter. Efter frokost er der tid på egen hånd til at nyde livet i en af hængekøjerne, men du kan også tage en golfbil og opleve lidt mere af Isla Holbox.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost og drikkevarer indgår.

Tid:
Heldagsudflugt ca. kl. 6-19.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Badetøj, håndklæde, kamera og lommepenge. Solcreme og myggemiddel skal være mærket "biodegradable" (biologisk nedbrydeligt).

Øvrigt:
Der kommer en afgift på 10 USD pr. person oveni til bevaring af faunaen i havet. Betales kontant på turen.

Sian Ka'an

Sian Ka'an

Følg med på et eventyr i Sian Ka'an, et naturreservat med mangrove, vådområder og et overdådigt plante- og dyreliv.

Læs mere Skjul

Det er ikke tilfældigt, at Sian-Ka'an på mayasprog betyder "der, hvor paradiset er født". Naturreservatet er hjemsted for mere end 300 forskellige fuglearter og er desuden med på UNESCO's verdensarvsliste.

Den kraftige mangrove og de vidtstrakte vådområder står i stærk kontrast til badebyerne på Mayarivieraen. Sian Ka'an er for dig, der ønsker følelsen af at være på en ekspedition med National Geographic for at opleve naturen og dyrelivet på tæt hold i en del af Mayarivieraens helt uspolerede naturområde.

Vi starter dagen med at køre til Cesiak, Centro Ecologico Sian Ka'an. Her venter små fiskerbåde, som er lavet om til motorbåde med plads til op til seks personer. Bådene sejler os ud i den caribiske lagune, mens pelikanerne flyver over os på den blå himmel, og krokodillerne gemmer sig i den grønne mangrove. Sian Ka'an har et rigt dyreliv, som giver dig mulighed for på tæt hold at se delfiner og havskildpadder i deres naturlige omgivelser. Delfiner elsker opmærksomhed, og vi ser dem lege rundt om båden. Når vi har set dyrelivet fra båden, får du chancen for at bade i en naturlig pool i det azurblå hav.

Vi besøger også den lille fiskerlandsby Punta Allen og får en helt ny opfattelse af begrebet "5th Avenue". Det er også her i Punta Allen, vi skal spise frokost, inden turen går tilbage gennem den caribiske lagune.

Gå ikke glip af muligheden for at opleve et af verdens flotteste naturreservater med et fantastisk varieret dyre- og planteliv.

Mad og drikke:
Snacks, frokost og drikkevarer indgår.

Husk at medbringe:
Solhat/kasket, solcreme, myggemiddel, badetøj, skiftetøj og vand. Solcreme og myggemiddel skal være mærket "biodegradable" (biologisk nedbrydeligt).

Entré:
Ved indgangen til nationalparken betaler du en såkaldt Eco Reef-afgift på 10 USD pr. person. Denne indgår ikke i udflugtsprisen.

Tid:
Heldagsudflugt, kl. ca. 9-19.30.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Øvrigt:
Afhængigt af vejrforholdene kan bådturen visse steder opleves som hård, først og fremmest ved høj hastighed på visse strækninger. Har du tidligere skader eller helbredsproblemer, kan du blive påvirket af dette. Kontakt Spies-guiden, hvis du har spørgsmål.

Coba og Maya Village

Coba og Maya Village

Heldagsudflugt, som giver dig mulighed for at dykke længere ned i mayakulturen, når vi kombinerer en historisk vandring mellem Coba-ruinerne med et besøg i mayabyen Esmeralda, dybt inde i junglen. Perfekt til dig, der holder af både natur og kultur.

Læs mere Skjul

Vi begynder dagen med et besøg i udgravningsområdet Coba. Området adskiller sig fra andre udgravningsområder, da det kun er ca. 11 % af hele området, der er udgravet. Man regner med, at der er ca. 6.200 forskellige bygninger i Coba, som ligger gemt under træer og planter. Hele byen dækker et areal på 70 km2, og alt dette gør Coba til en helt speciel oplevelse.

Om formiddagen i Coba er vi blandt de første besøgende og har området næsten helt for os selv. Her går vi rundt mellem ruiner og templer fra 200-650 e.Kr. og får en fornemmelse af, hvordan det har været at bo og leve i Coba på den tid. Vi har også mulighed for at klatre op på den højeste pyramide på Yucatánhalvøen, Nohoch Mul, hvilket betyder højt bjerg, som er hele 42 meter høj. Fra toppen har man en helt fantastisk udsigt over junglen rundt omkring. Arkæologer begyndte udgravningerne i Coba i 1973, og siden da er det lykkedes at finde byen, som har været gemt i junglen i århundreder.

Efter besøget i Coba fortsætter vi til den lille mayaby Esmeralda. Her oplever vi, hvordan man stadig bygger hus og laver mad samt får beskrevet og forklaret nærmere om urgamle traditioner som f.eks. det rituelle bad. Blandingen af datidens traditioner og det moderne samfund i dag er fascinerende. Du skal selvfølgelig selv prøve at være en del af det ceremonielle ritual med røg og røgelse, inden det er tid til en dukkert i den nærliggende cenot.

Mad og drikke:
Frokost og drikkevarer indgår.

Entré:
Alle entréer indgår. Ved udgravningsområdet kommer der et gebyr på ca. 45 pesos oveni for at videofilme.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 7-19.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Badetøj, skiftetøj, lommepenge samt gode og bekvemme sko. Vi anbefaler desuden, at du tager en flaske vand, lidt snacks og solcreme med høj solfaktor med.

Øvrigt:
Trappetrin og niveauforskelle. Rådfør dig med Spies-guiden ved bestilling. På udgravningsområdet i Coba kan man leje cykler, ca. 50 pesos.