Se hoteller (18)

Rejser til Playa del Carmen

En rejse til Playa del Carmen lokker med fantastiske strande med koralrev og seværdigheder i verdensklasse!
Det er ikke mange år siden, at Playa del Carmen blot var en lille by med nogle få hoteller ved en skøn strand. Siden er byen vokset, og i dag er det et af Yucatan-halvøens største ferieområder. Charmen findes dog stadig - ligesom stemningen. Her lever du det afslappede ferieliv i shorts og klipklapper.

Playa del Carmen er et dejligt rejsemål både sommer og vinter, og Spies tilbyder derfor rejser hertil med rutefly året rundt. Langs hovedgaden i Playa del Carmen, 5th Avenue, findes masser af mexicanske og internationale restauranter. Du skal dog ikke bevæge dig ret langt op i byen, før du havner midt i det lokale hverdagsliv med en liflig duft af fajitas, nachos og guacamole. Har du lyst til en drink efter middagen, har du flere hyggelige barer at vælge mellem. Mange ligger direkte på stranden og byder på en romantisk stemning med små borde og levende lys i sandet. Andre tilbyder fest og farver, for de som søger et mere livligt natteliv.

Strandliv i Playa del Carmen

Stranden i Playa del Carmen er over 10 km lang med kridhvidt sand og turkisblåt vand. Lige ved Playa del Carmen er der masser af liv, men du behøver ikke gå specielt langt for at finde en fredelig plet, hvor du kan brede dit strandhåndklæde ud og nyde solen. Kan du lide at snorkle, er du kommet til det rette sted. Og til trods for at Playa del Carmen ikke er den mest spektakulære langs kysten, så er der alligevel masser at se. Bare et lille stykke ude i vandet ved øen Cozumel, der bare ligger en lille sejltur fra land, venter der koralrev og nogle af verdens bedste områder til dykning.

Børnevenlige hoteller i Playa del Carmen

Det bedste valg for børnefamilier er det børnevenlige hotel Sandos Caracol Eco Resort. Hotellet ligger tæt på naturen, og har egen cenote og tilbyder guidede naturvandringer for alle, som har lyst. Her bor du i frodige omgivelser tæt på stranden, og All Inclusive indgår i prisen.

Hoteller for enhver smag

Bestiller du en rejse til Playa del Carmen med Spies, kan du vælge imellem en bred vifte af hoteller - fra enklere hoteller, hvis du f.eks. hellere vil lægge penge på et dykkerkursus, til elegante luksushoteller af høj klasse med All Inclusive.
Tips og nyttig info
 • Luksushoteller
 • Hoteller i forskellige prisklasser
 • Hoteller for voksne
 • All Inclusive
 • Kilometerlange sandstrande
 • Mange restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Playa del Carmen

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
I Playa del Carmen kan du nyde godt af ægte caribisk strandliv med lang, lavvandede og børnevenlige strande. Med blødt, kridhvidt sand og vajende palmer kan man roligt kalde det rigtige paradisstrande.

Playa del Carmen tilbyder en 15 km lang og nogenlunde lavvandet, bred strand med pudderfint, næsten helt hvidt sand og et hav med en udsædvanlig lys turkis farve i forskellige nuancer. Hvis du går langs stranden i Playa del Carmen i nordlig retning, kan du også finde dit helt eget lille stykke af den fine strand. Stranden nedenfor Playacar og ind mod byen er noget smallere end den del, som begynder efter hotellet Gran Porto Resort & Spa. Strandens bredde varierer, da nordlige vinde gør stranden smallere, og sydlige vinde gør den bredere.

Xcaret, Xel Ha, Xpu Ha og Tres Rios

Parker med naturlige bugter, strande, cenoter og vandløb, hvor man skal betale entre, og hvor man kan bade, snorkle og svømme. Det specielle ved dem er den smukke natur og de herlige små strømme, som går gennem grotteåbninger, mangrover og andre planter. Nyd en svømmetur eller benyt chancen for at snorkle.

Akumal og Yalku

36 km fra Playa ligger disse strande, som er omgivet af rev og derfor ideelle til svømning og snorkling. Specielt anbefales bugten Yalku. Om sommeren besøges strandene af havskildpadder og resten af året af mange vandsportsinteresserede, som her kan dyrke de fleste kendte vandsportsaktiviteter.

Cenoter

Cenoter er vandhuller eller åbninger, som er skabt i den porøse bjerggrund af erosion på steder, hvor vandstrømme passerer under jorden. De ser ofte ud som en grotteåbning, en kilde eller en lille lagune. For det meste har de sand i bunden og meget klart vand, indimellem også med grotteformationer eller stalaktitter. En del cenoter kan udforskes under dykning. Dykning kræver dog, at man er en erfaren dykker og bør foretages sammen med guider, der kender den pågældende cenote.

Paamul

Ca. 15 km fra Playa og 85 km fra Cancun ligger der to små bugter med sten og klipper. Vandet er klart med en lidt stenet bund, og stranden har lidt grovere sand. Herfra kan man tage på gode snorkelture, dykke eller overnatte i simple bungalower, på campingpladsen eller spise i den enkle restaurant, som serverer gode fiskeretter og andre småretter. Paamul besøges især af tilbagevendende campinggæster fra USA og Canada.

Xpu-Ha

Xpu-Ha ligger 34 km fra Playa del Carmen og har en svagt skrånende finkornet sandstrand. Vandet er meget klart, og revene ud for stranden egner sig perfekt til snorkling og dykning. I området findes desuden en cenote, og hvis du er heldig, kan du se storke i mangroven.

Sol og strand i Mexico

Uden at overdrive kan strandene langs Mexicos caribiske kyst siges at være nogle af verdens smukkeste; lange strækninger med hvidt og finkornet koralsand og turkisblåt hav. Riviera Mayas kyst bliver besøgt af soldyrkere, familier og sportsudøvere på grund af sine badevenlige og velplejede strande med koralsand. En del har også æren af at tage imod nogle af de skildpaddearter, som i løbet af sommermånederne lægger deres æg i sandet. Vandet er lunt hele året rundt, og de brede, hvide strande er beskyttet mod større bølger af de nærliggende koralrev. På blæsende dage samles der mange windsurfere ud for revene. Vandet egner sig godt til både snorkling og dykning, selvom øerne Cozumel, Contoy og Isla Mujeres anses for at være bedre.

Farveskalaen bevæger sig mellem flere turkise nuancer i det klare, dykker- og snorkelvenlige vand med en sigtbarhed på op til 30 meter. De meste populære strande har livreddere og flagsystem, udlejning af vandsportsaktiviteter, liggestole og lignende. Her findes nogle strandklubber med servering og faciliteter men også stykker med strand, hvor man kan være lidt i fred. Strandene ejes af staten og er åbne for alle, men der kan være adgang til dem via et stykke privat jord. Langs kysten er der flere eksempler på dette med store hotelanlæg. Nogle strande kan man kun komme til fra havsiden med båd.

Cancun - kendetegnet ved sine cenoter

Området rundt omkring Cancun er kendetegnet ved sine cenoter, dvs. vandåbninger, som ofte ligger nogle kilometer fra kysten. De er alle forskellige, men de har klart og lidt koldere vand, og man kan bade i mange af dem. Gå dog aldrig ned i en cenote uden tilladelse fra en organiseret arrangør, da stabiliteten altid skal sikres. Nogle cenoter har stalaktitter og viser sig som grotteåbninger, kilder eller små laguner. De kan være sjove at udforske med en dykkermaske, selvom antallet af fisk er begrænset. Hvis man tager med en specialguide, kan man også dykke og udforske de vandløb og grotteåbninger, som ligger i tilknytning til cenoterne.

Søpindsvin og søgræs

Søpindsvin og vandmænd forekommer i perioder ved mange strande, ligesom store mængder tang og søgræs kan skylle op på strandene. Hvornår dette forekommer afhænger af vejret og kan derfor ikke forudsiges.
Mad, drikke og natteliv
Der er mange rigtig fine restauranter rundt omkring i Playa del Carmen, og på La Quinta kan man
gå rundt og vælge mellem små, kreativt indrettede restauranter med et varieret udvalg af mad fra Mexico, Italien og flere andre lande. Her er noget for enhver smag og prisklasse, og man må endelig ikke gå glip af hverken papadzules fra Yucatan, svenske kødboller eller thaimad. Fisk og skaldyr er naturligvis almindelige på menukortene, og det hele bliver fisket i farvandet lige ud for kysten. Til maden kan man passende drikke en kold Corona, en Sol eller den mørke Modelo.

Går man bare et par gader længere op, ændrer omgivelserne sig, og pludselig står man midt i det mexicanske hverdagsliv med fajitas, guacamole og en skøn blanding af ferierende gæster og lokale.

Påklædning

Xpu Ha ligger 34 km fra Playa eller 93 kilometer fra Cancun og har en svagt skrånende pudderfin sandstrand med meget klart vand. Revene ved siden af egner sig perfekt til en snorkeltur eller til dykning. I området findes der desuden en cenote, og hvis du er heldig, kan du se storke i mangroven. Der findes også nogle mindre hoteller her. Stranden ligger ved siden af økoparken af samme navn. Man klæder sig altid uformelt, og middagen indtages i bekvemt tøj. De fleste spisesteder består af åbne, udendørs restauranter med ventilator i loftet. Man kan spise morgenmad frem til kl. 12.00, derefter serveres der frokost, oftest omkring kl. 14.00. Middag serveres siden fra ca. kl. 19.00. Normalt giver man ca. 10-15 % af regningens beløb i drikkepenge.

Madvandring i Playa del Carmen

En madvandring er en god måde at få et hurtigt indblik i det lokale udbud af restauranter på. Der er flere forskellige vandringer at vælge imellem i Playa del Carmen.

Mad og drikke i Mexico

Krydderierne står i stedet ved siden af i form af forskellige saucer (salsa). Det stærkeste krydderi er den grønne chili habanero. Den mexicanske mad er godt repræsenteret med tacosteder, husmandskost og specialiteter fra Yucatan. Retterne er ofte lavet efter gamle opskrifter, som er gået i arv gennem generationer og indeholder råvarer fra regionen såsom chaya, syrlige appelsiner og achiote.

Typisk mexicansk mad

Den mest typiske ret er nok cochinita pibil, som består af kød marineret i achiotekrydderi og syrlige appelsiner. På gaderne kan man købe små pakker, som tilberedes i store, rygende gryder og serveres pakket ind i bananblade. Dette er "tamales", som er lavet på majsmasse og fyldt med kød. Indholdet i de små græskarfrø males og anvendes i papadzules.

Den mest kendte mexicanske ret er nok chili con carne, det vil sige hakket oksekød i en stærk chilisauce med masser af bønner. Mexicanerne er dog ikke så gode til det med kød, så får du lyst til en god bøf, bør du besøge en af de mange argentinske restauranter. Det, mange kender til det mexicanske køkken, er det, man kalder Tex Mex, som er mexicansk mad på amerikansk maner. Nu kan du prøve på den ægte vare!

Mexicansk husmandskost

Citronkyllingesuppe, flæsk med sorte bønner og puchero er almindelig husmandskost. Puchero er en gryderet tilberedt på kød og rodfrugter, og som indeholder aromatiske krydderier og serveres med limemarinerede radiser og gule ris, som moses sammen til en såkaldt puch. En ret, som før i tiden var almindelig, er sic de venado, som blev tilberedt på et rådyr, som i dag er udryddelsestruet. I dag tilberedes den med oksekød. Ude i de mindre landsbyer spiser man af og til kød fra bæltedyr. Når man brænder jorden af, kan der ske det, at de bliver helstegt i deres skal, når de gemmer sig i jorden. Pan de cazon er en slags pirog tilberedt på hajkød, og ser man noget, der hedder panuchos og salbutes, så er der tale om de andre almindelige retter tilberedt på majsmasse. Der findes et antal drikke, som er blevet fremstillet her i området igennem mange år. En sådan er Xtabentun.

Majs - en af de vigtigste ingredienser i det mexicanske køkken

Majs blev dyrket i Mexico allerede for 3.000 år siden og er stadig basis for mange retter i det mexicanske køkken. Nedenfor følger beskrivelser af nogle typiske mexicanske
retter, som du måske kan genkende fra vores moderne danske køkken:

• Tortilla: Et tyndt, rundt majsbrød. Findes også bagt på hvedemel som tortilla de harina.
• Tacos: Tortillas fyldt med kyllingekød, svinekød eller oksekød.
• Totopes: Hårde majstortillas (majschips), som dyppes i forskellige saucer.
• Tamales: Kylling eller bønner indbagt i majsdej og pakket ind i bananblade.
• Burritas: Skinke og ost pakket ind i en tortilla.
• Quesadillas: Ost i en tortilla.
• Enchiladas: Rullede, friterede tortillas med forskelligt slags fyld.
• Nachos: Totopes med bønner og smeltet ost.
• Fajitas: Strimler af kyllingekød, oksekød eller rejer med grøntsager, som rulles ind i tortillas.
• Guacamole: Mosede avokadoer med hakkede løg og tomater.

Andre specielle retter

• Pollo en mole: Kylling med sauce tilberedt med mange forskellige krydderier, urter, chili og kakao.
• Pollo pibil: Traditionel mayaindiansk ret. Kyllingen lægges i bananblade sammen med tomater og løg samt frøene fra en plante, som kaldes Bixa orellana. Frøene afgiver en rød farve. Det hele lægges siden i en fordybning i jorden og dækkes med kul. I dag tilberedes retten oftere hjemme i køkkenet.
• Sopa de tortilla: Kyllingebouillonsuppe med tortillas, hakkede tomater og avokado. Toppes med lidt smeltet ost
og fløde.
• Cochinita pibil: Svinekød kogt med achiote og pressede citroner/appelsiner. Achiote er frøene fra planten Bixa
orellana.
• Salsa mexicana: Hakkede tomater, løg, chili og koriander. Anvendes som krydderi til maden.
• Frijoles: Mosede brune bønner.
• Ceviche: Marineret skaldyrssalat med løg, tomater og chilipeber.
Playa del Carmen er kendt for sit afslappede forlystelsesliv, som mere eller mindre begrænser sig til udendørs barer eller mindre klubber, hvor man omgås og snakker eller lytter til musik. Hvis du skulle få lyst til en kold drink, er der flere hyggelige barer at vælge mellem. Mange ligger lige ved stranden, og her er de små, intime borde i sandet og tændte lanterner med til at skabe en romantisk stemning. Andre barer byder på fest og farver, for de som søger et mere livligt natteliv. Valgmulighederne er mange, og da nogle af barerne ligger direkte på stranden, andre på gågaden La Quinta (5th Avenue), er de nemme at finde.

Festivaler - fra jazz til dj's på stranden

I vintermånederne arrangeres der flere gange forskellige events i Playa del Carmen, alt fra jazzfestivaler til dj's, der spiller på stranden.
Shopping
I Playa del Carmen finder du kunsthåndværk fra alle dele af landet og også fra Guatemala. Priserne varierer lige så meget som udvalget af varer. På gågaden, 5th Avenue, finder du også en del shopping. Her er også flere shoppingcentre, og de fleste butikker har prismærker med faste priser, og tilbyder af og til mængderabat. Men i de mindre butikker kan du ofte prutte prisen ned med 20-30 %, nogle gange mere hvis du er forberedt på at forhandle lidt.

5th Avenue

5th Avenue og gaderne omkring den har flest butikker. På gaderne bag 5th Avenue kan man oftest prutte lidt mere om priserne, selvom startprisen er den samme. Butikkerne lukker omkring ved 22-tiden eller senere, afhængig af om der er kunder. Prisniveauet ligger noget højere på Riviera Maya end f.eks. i centrum af Cancun. De billigste priser finder man dog oftest i Chetumal eller Belize, som er frihandelszoner.

Shoppingcentre i Playa del Carmen

Paseo del Carmen er et shoppingcenter i den ene ende af 5th Avenue oven for molen, hvor færgerne til Cozumel lægger til. Quinta Alegria er et andet, nyere shoppingcenter med mange internationale og kendte mærkevarer, og det ligger også ved 5th Avenue.

De to større shoppingcentre, som ligger et stykke uden for byen, hedder Plaza Las Americas og Centro Maya. Her finder du alt fra biograf og tøjbutikker til sportsforretninger og frisører. Fra centrum af Playa del Carmen tager det kun ca. 20 minutter med taxi at komme herud.

Mega og Walmart

Walmart er et stort, amerikansk supermarked, hvor man kan købe alt fra souvenirs, elektronik og tøj til mad, friske grøntsager og fisk. Næsten alt hvad hvad man kan tænke sig. Mega er et stort varehus, der til forveksling ligner Walmart, og har et bredt og varieret udvalg.

Tøj

Her findes naturligvis masser af saronger og andet strandtøj med tilbehør, f.eks. T-shirts med turisttryk, håndklæder og lignende men også typiske broderede eller vævede dragter fra flere regioner. Panamahatte, guayaberaskjorter til mænd fra Merida og huipil, mayakvindernes klædedragt, er gode køb.

Hængekøjer

Findes i forskellige størrelser fra enmands til king size for hele familien. Det kan betale sig at sammenligne kvaliteten, inden man beslutter sig. De bedste køb gør man dog i Merida eller i en af de små landsbyer udenfor, hvor de kommer fra, også selvom prisen ikke varierer så meget, selv når man forhandler om den. Ønsker du at finde en ægte, lokalt fremstillet hængekøje fra mayaindianerne, skal du ud i de små landsbyer. De lokalt fremstillede hængekøjer er fremstillet af plantemateriale fra regionen i stedet for bomuld.

Sølv og tin

Tin forvandles her til fotorammer, varmebrikker og lysestager. De er meget populære blandt mexicanerne og findes i forskellige design, også mange moderne. Et stort udvalg af håndlavede sølvsmykker fra Taxco sælges, men man skal huske at kontrollere stemplet "925" og sammenligne priser. Også smykker i rav, halvædelstene og læder findes her.

Kunsthåndværk

Når det gælder træhåndværk, er her meget at vælge mellem. Figurer udskåret som engle, masker eller skeletter er meget almindelige. Alebrijes er farvestrålende, fantasifulde træfigurer, som ligner monstre eller drager og er eftertragtede, håndmalede og dyre kunstværker. Af palmeblade fremstilles kurve og andre brugsgenstande og jícaras af kalabasser. Huicholindianerne snitter imponerende træfigurer, som dækkes med små farvede perler

Tequila og cigarer

Det er oftest billigst at købe alkohol i supermarkederne, og det kan være værd at satse på en añejo, dvs. en lagret tequila. Der findes hundredvis af mærker at vælge mellem. På det seneste er der dukket en masse forskellige likører og tequila med forskellig smag op, som er blevet populære på barerne. Cigarer fra Cuba og det lokale mærke Te-amo sælges i levnedsmiddelbutikkerne og i specialforretninger. Kopier findes også så tjek stempel og segl.

Glas og keramik

I keramik findes der fine lampeskærme til balkoner og terrasser, sort keramik fra Oaxaca, oxideret ler, den blådekorerede talafera-service, livstræer og andre indretningsdetaljer, som fremstilles rundt omkring i landet. De håndblæste glas med blå eller grøn kant er lavet af genbrugsglas.
Sport og træning

Snorkling

Xpu-Ha er er lang og meget smuk strand med klart vand og god snorkling. Der er også mulighed for at snorkle i temaparken Xel-Ha, hvor der udlejes snorkeludstyr og arrangeres guidede ture. I parken tilbydes også andre vandaktiviteter, ligesom der findes fine vandrestier og cenoter samt liggestole og hængekøjer. I adgangsprisen til Xel-Ha indgår desuden mad og drikke i parkens restauranter.

Cykling

At cykle er en god måde at komme rundt på i Playa del Carmen, og der flindes flere cykeludlejere, hvor det også er muligt at leje barnestole. Playacar-området har gode veje, og fremkommeligheden er også god i centrum. Man kan både leje cykler pr. døgn og for længere varigheder.

Spil golf i Mexico

Vil du spille golf i ferien i Playa del Carmen, kan du besøge Estrella del Mar Golf & Country Club, som har en fin og udfordrende 18-hullers bane.

Klik her for at bestille starttider gennem vores samarbejdspartner Greenfee365.
Aktiviteter og seværdigheder
Playa del Carmen er cykelvenligt, og vandsportsaktiviteter såsom sejlads, windsurfing og lignende findes flere steder, det er bare at vælge. I nærheden findes der også flere gode og fine golfbaner.

festivaler langs Riviera Maya

Hvert år arrangeres der festivaler og forskellige events ved Riviera Maya, bl.a. flotte optog, aktiviteter og fejring af højtider.

Puerto Aventuras

Et nybygget luksusturistrejsemål med flere dykkercentre og store, fine både. Ved den lille marina ligger der hyggelige restauranter.

Paamul

En lille bugt hvor den ene halvdel består af klipper og den anden af sand. Her er et lille hotel, et dykkercenter og en campingplads. En del fine fugle yngler her, og snorkelmulighederne er rigtig gode.

Crococun - lær om de spændende krybdyr

En park hvor du kan lære mere om krybdyrene. Her er firben og øgler, slanger, krokodiller og mange andre krybdyr. Dygtige guider viser dig rundt og hjælper dig med at hilse på de forskellige dyr. En oplevelse, så glem ikke kameraet!

Xcaret - en park fuld af laguner

En stor park hvor man betaler entre og får udleveret en flydevest, som man skal anvende i lagunerne. Her kan man tilbringe hele dagen og hele aftenen. Her er små, smukke laguner, som man kan snorkle ved, undervandskilder, som man kan svømme eller snorkle i, en botanisk have, jaguarernes ø, akvarium med fisk, krokodiller og skildpadder. Xcaret viser flere shows såsom hesteshow, folkloreshow og et meget specielt og populært show i mayabyen. For information om tidspunkter, se parkens opslagstavler. Her er flere restauranter. Du kan tage til Xcaret med taxi eller bestille transport med Xcarets egen bus.

Fugleparken Xaman-ha i Playacar

Et jungle- og parkområde på 1.800 kvadratmeter i Playa del Carmen, nærmere bestemt i Playacar, hvor ca. 30 forskellige fuglearter holder til. Der findes ca. 320 fugle i området. De fleste af arterne hører til i Mexico men kan kun ses her på Yucatan-halvøen. Fugle er dog ikke det eneste, du kan se her. Her er tre store cenoter, dvs. naturlige ferskvandskilder, som udover at bidrage til parkens skønhed også forsyner fuglene med føde. Ikke helt overraskende er parken også blevet tilholdssted for andre dyr. Hvis du er heldig, kan du få vaskebjørne, bævere, egern og edderkoppeaber at se.

Lystfiskeri

lystfiskeri. Turene er ofte af en halv eller en hel dags varighed, og fangsten er god. Puerto Aventuras og Puerto Morelos har mange både, som benyttes til dette. Cozumel er kendt for sine gode fiskemuligheder og arrangerer internationale fiskekonkurrencer. Fluefiskeri er blevet populært de seneste år. Det er også muligt at prøve "spearfishing" i forbindelse med fridykning. Hvis du ikke har prøvet fridykning før, er der dygtige instruktører, som kan hjælpe.
Sådan kommer du omkring
Det er let at komme rundt i Playa del Carmen. Det lokale busnet fungerer godt, og der er masser af taxier.

Taxi

Aftal altid prisen i forvejen inden du begiver dig af sted! Der er masser af taxier i området.

Collectivos

Minibusserne Collectivos kører først og fremmest sydpå mod Akumal og Tulum, og det er et meget billigt og praktisk transportmiddel. De standser dog oftest kun langs de store veje. For at nå dit slutmål kan du derfor få brug for at bestille en taxi det sidste stykke.

Både

Der er en både, som afgår hver halve time imellem Playa del Carmen og Cozumel. Turen tager ca. 45 minutter, og du kan købe billetten ved havnen inden afgang. På strækningen imellem Puerto Juarez (Cancun) og Isla Mujeres er der også en afgang hver halve time. Billet til denne tur køber du ved båden, og turen tager ca. 25 minutter. Der afgår også både fem gange om dagen fra Playa Tortugas og Playa Langosta, men de er meget dyrere sammenlignet med de andre ture.

Lokalbusser

Der kører busser stort set overalt, og busnettet fungerer godt. Der findes flere forskellige busselskaber og mange destinationer at vælge mellem. Det bedste er altid, hvis du skal ud på en lidt længere tur, at gå til busstationen og kontrollere, hvornår netop din ønskede bus afgår. Hos visse af selskaberne kan du købe busbilletten i forvejen. Når det gælder busser til andre byer, er det bedst at tjekke på busstationen, da køreplanerne ofte ændres.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Playa del Carmen er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Vi anbefaler, at du beskytter dig mod myg og andre insekter med myggemidler samt lyst tøj med lange ærmer og ben.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Karneval

Det årlige karneval er en stor folkefest på Cozumel og i Playa del Carmen. Det finder normalt sted i løber af fem-syv dage i slutningen af februar og starten af marts, og i denne periode er der musik og liv i gaderne til langt ud på natten. Nogle gader bliver indimellem spærret, hvilket kan betyde, at transferbussen ikke kan køre helt frem til hotellet. Alle gæster må da selv bære deres bagage og gå det sidste stykke vej.

Miljøskat i Mexico

Myndighederne i Mexico opkræver en miljøskat på overnatninger i Playa del Carmen, Akumal, Tulum, Cozumel, Isla Mujeres og Cancun. Skattesatsen er 25-30 MXN pr. værelse/lejlighed pr. nat og skal betales direkte til hotellet ved ankomst eller afrejse.

Valuta og kreditkort

Mexicanske pesos (MXN). USD og de mest almindelige kreditkort - VISA, MasterCard og American Express - accepteres i vid udstrækning. Selv om priserne er angivet i MXN, omregnes de ofte til USD ved betaling med kreditkort. Hæveautomater mange steder, især på 5th Avenue - maksimumbeløb pr. hævning er 3.000-4.000 MXN. Har du brug for et større kontantbeløb, henvises til de store banker i Playa del Carmen. Vær opmærksom på, at der opkræves et gebyr, når du betaler med kreditkort på nogle restauranter, og når du hæver penge i hæveautomaterne - gebyret varierer fra bank til bank.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk -6 timer.

El

110 V. En adapter er nødvendig, hvis du kan omstille dine elektriske apparater. Ellers skal du bruge en transformer.

Sprog

Spansk, men mange taler et af de ca. 50 indianske sprog, der stadig eksisterer. På de store rejsemål kan man sagtens klare sig på engelsk.

Øvrigt

Ujævne gader og høje fortovskanter. Hvert år i marts besøges Playa del Carmen af unge amerikanske high school-elever, der fejrer deres "Spring break" med masser af fest og farver. Vi forbeholder os retten til at ændre i program, udflugter, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
28°18°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • februar
29°18°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • marts
30°19°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • april
33°21°
7
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • maj
33°22°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juni
33°23°
6
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • juli
32°23°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • august
32°23°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • september
32°22°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • oktober
31°22°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • november
29°18°
8
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
28°19°
7
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

15-18 timer. Mellemlanding undervejs.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Playa del Carmen hele året med rutefly.

Flyet lander i lufthavnen uden for Cancun.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Playa del Carmen
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.