Se hoteller (7)

Rejser til Akumal

Velkommen til Akumal! En lille by, der ligger mellem de større ferieområder Tulum og Playa del Carmen.
I Akumal kan du glæde dig til en afslappende ferie i fredelige omgivelser på luksuriøse hoteller med havet og naturen som dine nærmeste naboer. Akumal byder på kilometerlange strande og rigtig gode muligheder for snorkling og surfing. Spies tilbyder flere populære hoteller af høj standard med god beliggenhed på stranden.

Akumal for voksne

Rejser du til Akumal uden børn, anbefaler vi det lækre hotel TRS Yucatan, der ligger i frodige omgivelser og blandt andet byder på juniorsuiter med privat pool.

Tips til udflugter

Nogle kilometer syd for Akumal ligger Akumal-stranden, der er berømt for sine havskildpadder, som kan opleves på nært hold, når du snorkler. På stranden findes både restauranter og souvenirbutikker. Vil du have mere at vælge mellem, har du ikke langt til Playa del Carmen, hvor både shoppingmuligheder og forlystelsesliv hører til blandt det bedste på hele kysten.
Tips og nyttig info
 • All Inclusive
 • Hoteller på stranden
 • Kilometerlang sandstrande
 • Meget tilfredse gæster
 • Kombinér rejsemål
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Akumal

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Nogle kilometer syd for Akumal ligger Akumal-stranden, der er berømt for sine havskildpadder, som kan opleves på nært hold, når du snorkler. På stranden findes både restauranter og souvenirbutikker. Vil du have mere at vælge mellem, har du ikke langt til Playa del Carmen og Tulum.

Sol og strand i Mexico

Uden at overdrive kan strandene langs Mexicos caribiske kyst siges at være nogle af verdens smukkeste; lange strækninger med hvidt og finkornet koralsand og turkisblåt hav. Riviera Mayas kyst bliver besøgt af soldyrkere, familier og sportsudøvere på grund af sine badevenlige og velplejede strande med koralsand. En del har også æren af at tage imod nogle af de skildpaddearter, som i løbet af sommermånederne lægger deres æg i sandet. Vandet er lunt hele året rundt, og de brede, hvide strande er beskyttet mod større bølger af de nærliggende koralrev. På blæsende dage samles der mange windsurfere ud for revene. Vandet egner sig godt til både snorkling og dykning, selvom øerne Cozumel, Contoy og Isla Mujeres anses for at være bedre.

Farveskalaen bevæger sig mellem flere turkise nuancer i det klare, dykker- og snorkelvenlige vand med en sigtbarhed på op til 30 meter. De meste populære strande har livreddere og flagsystem, udlejning af vandsportsaktiviteter, liggestole og lignende. Her findes nogle strandklubber med servering og faciliteter men også stykker med strand, hvor man kan være lidt i fred. Strandene ejes af staten og er åbne for alle, men der kan være adgang til dem via et stykke privat jord. Langs kysten er der flere eksempler på dette med store hotelanlæg. Nogle strande kan man kun komme til fra havsiden med båd.

Cancun - kendetegnet ved sine cenoter

Området rundt omkring Cancun er kendetegnet ved sine cenoter, dvs. vandåbninger, som ofte ligger nogle kilometer fra kysten. De er alle forskellige, men de har klart og lidt koldere vand, og man kan bade i mange af dem. Gå dog aldrig ned i en cenote uden tilladelse fra en organiseret arrangør, da stabiliteten altid skal sikres. Nogle cenoter har stalaktitter og viser sig som grotteåbninger, kilder eller små laguner. De kan være sjove at udforske med en dykkermaske, selvom antallet af fisk er begrænset. Hvis man tager med en specialguide, kan man også dykke og udforske de vandløb og grotteåbninger, som ligger i tilknytning til cenoterne.

Søpindsvin og søgræs

Søpindsvin og vandmænd forekommer i perioder ved mange strande, ligesom store mængder tang og søgræs kan skylle op på strandene. Hvornår dette forekommer afhænger af vejret og kan derfor ikke forudsiges.
Mad, drikke og natteliv
Der ligger et par restauranter i Akumal og nogle enklere spisesteder ved stranden. Hvis du har været tilfreds med betjeningen, er det almindelig kutyme at give 15 procent i drikkepenge. Men husk at kontrollere regningen - nogle gange er drikkepengene inkluderede.

Mad og drikke i Mexico

Krydderierne står i stedet ved siden af i form af forskellige saucer (salsa). Det stærkeste krydderi er den grønne chili habanero. Den mexicanske mad er godt repræsenteret med tacosteder, husmandskost og specialiteter fra Yucatan. Retterne er ofte lavet efter gamle opskrifter, som er gået i arv gennem generationer og indeholder råvarer fra regionen såsom chaya, syrlige appelsiner og achiote.

Typisk mexicansk mad

Den mest typiske ret er nok cochinita pibil, som består af kød marineret i achiotekrydderi og syrlige appelsiner. På gaderne kan man købe små pakker, som tilberedes i store, rygende gryder og serveres pakket ind i bananblade. Dette er "tamales", som er lavet på majsmasse og fyldt med kød. Indholdet i de små græskarfrø males og anvendes i papadzules.

Den mest kendte mexicanske ret er nok chili con carne, det vil sige hakket oksekød i en stærk chilisauce med masser af bønner. Mexicanerne er dog ikke så gode til det med kød, så får du lyst til en god bøf, bør du besøge en af de mange argentinske restauranter. Det, mange kender til det mexicanske køkken, er det, man kalder Tex Mex, som er mexicansk mad på amerikansk maner. Nu kan du prøve på den ægte vare!

Mexicansk husmandskost

Citronkyllingesuppe, flæsk med sorte bønner og puchero er almindelig husmandskost. Puchero er en gryderet tilberedt på kød og rodfrugter, og som indeholder aromatiske krydderier og serveres med limemarinerede radiser og gule ris, som moses sammen til en såkaldt puch. En ret, som før i tiden var almindelig, er sic de venado, som blev tilberedt på et rådyr, som i dag er udryddelsestruet. I dag tilberedes den med oksekød. Ude i de mindre landsbyer spiser man af og til kød fra bæltedyr. Når man brænder jorden af, kan der ske det, at de bliver helstegt i deres skal, når de gemmer sig i jorden. Pan de cazon er en slags pirog tilberedt på hajkød, og ser man noget, der hedder panuchos og salbutes, så er der tale om de andre almindelige retter tilberedt på majsmasse. Der findes et antal drikke, som er blevet fremstillet her i området igennem mange år. En sådan er Xtabentun.

Majs - en af de vigtigste ingredienser i det mexicanske køkken

Majs blev dyrket i Mexico allerede for 3.000 år siden og er stadig basis for mange retter i det mexicanske køkken. Nedenfor følger beskrivelser af nogle typiske mexicanske
retter, som du måske kan genkende fra vores moderne danske køkken:

• Tortilla: Et tyndt, rundt majsbrød. Findes også bagt på hvedemel som tortilla de harina.
• Tacos: Tortillas fyldt med kyllingekød, svinekød eller oksekød.
• Totopes: Hårde majstortillas (majschips), som dyppes i forskellige saucer.
• Tamales: Kylling eller bønner indbagt i majsdej og pakket ind i bananblade.
• Burritas: Skinke og ost pakket ind i en tortilla.
• Quesadillas: Ost i en tortilla.
• Enchiladas: Rullede, friterede tortillas med forskelligt slags fyld.
• Nachos: Totopes med bønner og smeltet ost.
• Fajitas: Strimler af kyllingekød, oksekød eller rejer med grøntsager, som rulles ind i tortillas.
• Guacamole: Mosede avokadoer med hakkede løg og tomater.

Andre specielle retter

• Pollo en mole: Kylling med sauce tilberedt med mange forskellige krydderier, urter, chili og kakao.
• Pollo pibil: Traditionel mayaindiansk ret. Kyllingen lægges i bananblade sammen med tomater og løg samt frøene fra en plante, som kaldes Bixa orellana. Frøene afgiver en rød farve. Det hele lægges siden i en fordybning i jorden og dækkes med kul. I dag tilberedes retten oftere hjemme i køkkenet.
• Sopa de tortilla: Kyllingebouillonsuppe med tortillas, hakkede tomater og avokado. Toppes med lidt smeltet ost
og fløde.
• Cochinita pibil: Svinekød kogt med achiote og pressede citroner/appelsiner. Achiote er frøene fra planten Bixa
orellana.
• Salsa mexicana: Hakkede tomater, løg, chili og koriander. Anvendes som krydderi til maden.
• Frijoles: Mosede brune bønner.
• Ceviche: Marineret skaldyrssalat med løg, tomater og chilipeber.
Der er intet natteliv i Akumal.
Shopping
I Akumal er shoppingmulighederne begrænsede til et fåtal souvenirbutikker.
Sport og træning
I Akumal kan du snorkle fra stranden, og her findes også et dykkercenter.

Spil golf i Mexico

Vil du kombinere badelivet med lidt golf, kan du gå en runde på Estrella del Mar Golf & Country Club, der byder på en udfordrende 18-hullers bane.

Klik her for at bestille starttider gennem vores samarbejdspartner Greenfee365.
Aktiviteter og seværdigheder
Der tilbydes mange forskellige aktiviteter på hotellerne i Akumal. Du kan også udforske rejsemålet på egen hånd i lejebil; personalet i receptionen kan være behjælpelige med at bestille bilen for dig.
Sådan kommer du omkring
Der er taxier uden for de fleste hoteller og hvis ikke, kan receptionen hjælpe dig med at bestille en. Den nærmeste store busstation finder du i Playa del Carmen.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Akumal er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Vi anbefaler, at du beskytter dig mod myg og andre insekter med myggemidler samt lyst tøj med lange ærmer og ben.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Karneval

Det årlige karneval er en stor folkefest på Cozumel og i Playa del Carmen. Det finder normalt sted i løber af fem-syv dage i slutningen af februar og starten af marts, og i denne periode er der musik og liv i gaderne til langt ud på natten. Nogle gader bliver indimellem spærret, hvilket kan betyde, at transferbussen ikke kan køre helt frem til hotellet. Alle gæster må da selv bære deres bagage og gå det sidste stykke vej.

Miljøskat i Mexico

Myndighederne i Mexico opkræver en miljøskat på overnatninger i Playa del Carmen, Akumal, Tulum, Cozumel, Isla Mujeres og Cancun. Skattesatsen er 25-30 MXN pr. værelse/lejlighed pr. nat og skal betales direkte til hotellet ved ankomst eller afrejse.

Valuta og kreditkort

Mexicanske pesos (MXN). USD og de mest almindelige kreditkort accepteres de fleste steder. Selv om priserne er angivet i MXN, omregnes de ofte til USD ved betaling med kreditkort.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk -6 timer.

El

110 V. En adapter er nødvendig, hvis du kan omstille dine elektriske apparater. Ellers skal du bruge en transformer.

Sprog

Spansk, men mange taler et af de ca. 50 indianske sprog, der stadig eksisterer. På de store rejsemål kan man sagtens klare sig på engelsk.

Øvrigt

Det er kutyme at give 10 % i drikkepenge, hvis servicen har været god.
Vejr og klima
 • januar
28°18°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • februar
29°18°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • marts
30°19°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • april
33°21°
7
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • maj
33°22°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juni
33°23°
6
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • juli
32°23°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • august
32°23°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • september
32°22°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • oktober
31°22°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • november
29°18°
8
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
28°19°
7
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

15-18 timer. Mellemlanding undervejs.

Afrejse

Spises tilbyder rejser til Akumal hele året med rutefly.

Flyet lander i lufthavnen uden for Cancun.
Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Akumal
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.