Udflugter, Funchal

Gør din ferie endnu bedre med en udflugt eller to! Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejdspartnere nøje udvalgt og sammensat et spændende udflugtsprogram. Vi følger løbende op på udflugterne og fornyer programmet, bl.a. på baggrund af spørgeundersøgelser, hvor du og andre gæster har mulighed for at komme med feedback. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der er flere fordele ved at bestille en udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændringer og aflysninger og for hvad der indgår i prisen. Derudover ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Praktisk information om vores udflugter

Det vestlige Madeira (kan bestilles hjemmefra)

Det vestlige Madeira (kan bestilles hjemmefra)

En fantastisk heldagsudflugt på det vestlige Madeira, hvor naturlige bassiner og smukke udsigter står på programmet. Frokost indgår.

Læs mere Skjul

Vi starter dagen med at køre op gennem bjergpasset Encumeada til 1.007 meters højde, hvorfra vi - hvis vejret er klart - kan se både nord- og sydkysten.

Derefter går turen nedad gennem små landsbyer og smuk natur, og vi begiver os langs nordvestkysten til den tidligere hvalfangerby Porto Moniz med sine naturlige havbassiner. Her gør vi holdt for at spise frokost, og der bliver også tid til at udforske en del af området på egen hånd.

Højsletten Paul da Serra med sin specielle stemning og sydkysten vestpå med Calheta, Madalena do Mar og Ponta do Sol hører også blandt dagens mindeværdige oplevelser ligesom Cabo Girao, verdens næsthøjeste havklippe. Står du på toppen af klippen, kan du se direkte ned i havet, som ligger 580 svimlende meter nede! Vil du teste dine grænser, kan du gå ud på den nybyggede skywalk, som er en udsigtsplatform lavet i glas. Her får du en fantastisk udsigt og et seriøst sug i maven.

Vi slutter dagen af med at besøge en bananplantage i byen Madalena do Mar. Området er kendt for sin dyrkning af denne frugt, som egentlig er klassificeret som en urt. Vi får indblik i produktionen, og bananens positive egenskaber som både urt og frugt overrasker de fleste. Herefter kører vi tilbage til hotellerne.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost indgår.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8.30-17.


Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Husk at medbringe:
Da vi kommer højt op, kan der være køligt, og vejret kan variere i løbet af dagen. Medbring derfor gerne en paraply eller en regnfrakke samt en varm trøje.

Madeiraaften (kan bestilles hjemmefra)

Madeiraaften (kan bestilles hjemmefra)

En aften med god mad, folkedans og underholdning, som virkelig er typisk for Madeira.

Læs mere Skjul

Vin, sang og dans fra øen og sidst men ikke mindst maden, som måske er det bedste ved hele aftenen. Festlighederne finder sted på den populære restaurant A Seta.

Her danses der både folkedans og almindelig dans. Hvem ved, inden aftenen er slut, har du måske også selv prøvet at danse folkedans. Desuden lytter vi til fadosang, også kendt som Portugals blues.

Højdepunktet er espetada. Denne specialitet består af marineret oksekød på grillspyd og smager guddommeligt. Spyddene er desuden en meter lange.

Der er ingen, der kører sultne herfra, for man spiser og drikker nøjagtig så meget, man har lyst til!

Alle tiders aften hvor både middag og underholdning indgår.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Suppe til forret, espetada-spyd med tilbehør samt dessert. Vin eller noget andet at drikke til maden.

Tid:
Om aftenen, ca. kl. 19-23.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende chauffør.

Nonnernes Dal (kan bestilles hjemmefra)

Nonnernes Dal (kan bestilles hjemmefra)

En halvdagsudflugt til en af Madeiras mest kendte seværdigheder, Nonnernes Dal, som er kendt for sin naturskønhed og ufremkommelighed.

Læs mere Skjul

Først kører vi gennem et af de mest fascinerende landskaber, som Madeira har at byde på. Vejen snor sig opad gennem eukalyptusskove til udsigtspunktet Eira do Serrado. Her bliver vi mødt af en storslået udsigt ud over grønklædte bjerge og nøgne bjergtoppe. Herfra kan du også se ned i Curral das Freiras, Nonnernes Dal, med sine mange landsbyer spredt ud på bjergskråningerne.

Vi kører siden ned til hovedbyen midt i dalen. Her smager vi på ginja, en hjemmelavet kirsebærlikør, og får også en smagsprøve på dalens berømte kastanjekage. Et besøg i den lille smukke kirke når vi også, inden vi fortsætter turen.

Dagen byder også på et besøg i et clarisserkloster, som ligger i bjergene oven for Camara de Lobos. Vi møder en nonne og taler med hende. Clarisserklostret er en lukket orden, og kun nogle af nonnerne har lov til at tale med mennesker, som ikke tilhører klostret.

Dette er en "klassisk" Madeiraudflugt!

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Indgår ikke.

Husk at medbringe:
En lun trøje.

Tid:
Om formiddagen, ca. kl. 8.30-13.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Jeepsafari på Madeira (kan bestilles hjemmefra)

Jeepsafari på Madeira (kan bestilles hjemmefra)

Madeira kan opleves på mange måder, men hvis man er eventyrlysten og gerne vil have lidt mere action, er jeep det rette valg. Vi tilbyder på tre forskellige udflugter med jeep på Madeira.

Læs mere Skjul

Jeepsafari - det østlige Madeira:
Vi udforsker den østlige del af Madeira i jeep via en rute, som bl.a. kommer forbi flere udsigtspunkter og besøger øens højeste punkt Pico do Arieiro, ca. 1810 m over havet. Ud over en masse kørsel rundt i terrænet, indeholder dagen også et besøg på en gammel romfabrik i Porta da Cruz. Her fremstilles drikken Poncha af sukkerør. Det er en helt særlig Madeira-drik, som med garanti kan holde dig varm resten af dagen. Undervejs bliver der også tid til at spise frokost. Frokosten indgår ikke, men kan tilkøbes for 11 euro.

Jeepsafari - det nordlige Madeira:
Vi kører gennem den storslåede natur på øens nordlige del, inkl. en tur til São Vicente og Santana. Vi vil både køre offroad og på almindelige veje.

Jeepsafari i solnedgangen:
Dette er en tur, som kombinerer to af Madeiras bedste kendetegn: levadaerne og den som regel fantastisk flotte solnedgang. Vi kører til Campanário, São Paulo og Ribera Brava for at opleve den spektakulære solnedgang, men inden da når vi også en let levadavandring med Poncha til.

Mad og drikke:
Jeepsafari - østlige og nordlige Madeira: Frokost indgår ikke, men kan tilkøbes undervejs for 11 euro.
Jeepsafari i solnedgangen: Et glas Poncha indgår.

Husk at medbringe:
Det kan blive koldt, og det kan regne i bjergene, derfor er det en god idé at medbringe en ekstra trøje og en paraply eller en regnfrakke. Kamera og vandflaske samt gode vandresko.

Tid:
Jeepsafari - østlige og nordlige Madeira: Heldagsudflugt, ca. kl. 8.30-17.
Jeepsafari i solnedgangen: Halvdagsudflugt ca. 18.30-22.15

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Rota dos Cetaceos - vi ser delfiner (kan bestilles hjemmefra)

Rota dos Cetaceos - vi ser delfiner (kan bestilles hjemmefra)

Dyrelivet opleves selvfølgelig bedst i sit naturlige miljø, og Madeira har masser af naturlige miljøer for både delfiner og andre hvaler. Men hvis man gerne vil opleve dem på hjemmebane, gælder det om at kende de rigtige steder. Mad og drikke indgår ikke.

Læs mere Skjul

Havet omkring Madeira er kendt for sit rige dyreliv med både fisk og havpattedyr. På denne sejltur gør vi alt, hvad vi kan for at komme så tæt på dyrene som muligt i deres naturlige miljø - og naturligvis uden at forstyrre dem.

Dyrene er som regel nysgerrige og nærmer sig båden, mens marinbiologen, der er med ombord, forklarer alt om, hvilke arter vi ser, både på tæt hold og lidt længere væk.

Vi stævner ud fra Funchal i motorbåde med plads til op til 16 personer. I løbet af sejladsen er kaptajnen i kontakt med de forskellige observationsposter, som holder øje med, hvor delfiner og andre hvaler holder til.

Undervejs oplever Madeira fra en anden vinkel, fra havet.

Rota dos Cetaceos garanterer, at du kommer til at se delfiner. Ser du ikke delfiner på første tur, får du en ny tur gratis.

Hvis vejret tillader det, kan du mod ekstra betaling få en svømmetur med delfinerne i deres naturlige element.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Indgår ikke. Det er en god idé at tage vand og snacks med på turen.

Husk at medbringe:
Solcreme, kamera, en varm trøje, da det kan blæse meget på havet samt badetøj og penge, hvis du vil svømme med delfinerne.

Tid:
Turene afgår kl. 8.45 og 13.30. Turene varer 2,5 time.

Mødested:
Ved Rota dos Cetaceos' kontor i Funchal. Kontoret ligger i Marina Shopping på Avenida Arriaga 75, lokale 247. Marina Shopping ligger på gaden lige over for lystbådehavnen.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide og marinbiolog fra Rota dos Cetaceos.

Med Santa Maria i Columbus' fodspor (kan bestilles hjemmefra)

Med Santa Maria i Columbus' fodspor (kan bestilles hjemmefra)

Tag med på halvdagsudflugt med skibet Santa Maria, der sejler langs Madeiras sydkyst. Skibet er en kopi af det skib, som Christoffer Columbus brugte på sin rejse over Atlanterhavet, da han ved en fejl opdagede Amerika. Oplev, hvordan Columbus og hans besætning levede ombord, og nyd nogle skønner timer på havet med sol og badeture. Kage og prøvesmagning af hedvinen Madeira eller juice indgår.

Læs mere Skjul

I 1492 stævnede tre skibe ud fra den sydspanske kystby Palos de la Frontera med det formål at finde en ny søvej til Indien. Christoffer Columbus stod i spidsen for ekspeditionen efter at have lovet den spanske konge at finde en hurtigere sejlrute, der ville spare både tid og penge.

Columbus' fejlberegning af ruten til Indien betød jo som bekendt, at han i stedet fandt Den Nye Verden, hvilket åbnede nye muligheder inden for udforskning af steder, rigdomme og handelsaftaler på det amerikanske kontinent. Columbus foretog i alt fire ekspeditioner dertil.

Hver gang Columbus krydsede Atlanterhavet, sejlede han først forbi De Kanariske Øer og Madeira for at proviantere, og for at skibene kunne blive inspiceret før den strabadserende færd til havs.

Til minde om Columbus' ekspeditioner byggede man en virkelighedstro kopi af Santa Maria, som var det største af de tre skibe, som Columbus brugte på sine ekspeditioner. Det var oprindeligt meningen, at skibet kun skulle udstilles på verdensudstillingen EXPO i 1998 i Lissabon. Men eftersom skibet blev anset for at være alt for velbygget til kun at blive vist en enkelt gang, blev det derfor sejlet tilbage til Madeira, hvor det i dag skaber glæde hos alle, der er interesserede i Columbus' rejser, badning og snorkling og en skøn dag på havet.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Lokal honningkage og prøvesmagning af enten hedvinen Madeira eller juice indgår. Drikkevarer kan købes ombord.

Tid:
Halvdagsudflugt. Skibet sejler to gange dagligt; kl. 10-13.30 og kl. 15-18.

Udflugtsledelse:
Besætningen ombord taler engelsk.

Husk at medbringe:
Badetøj og håndklæde. Varm trøje til blæsende dage. Snorkeludstyr kan lånes ombord på skibet.

I øvrigt:
På grund af årligt vedligehold kan udflugten ikke bestilles i december måned.

Levadavandringer

Levadavandringer

Levadaerne er meget populære blandt vandreentusiaster og et must for dig, der holder af at tage på eventyr. Der er både lette, middelsvære og svære levadavandringer. Og du kan vælge mellem heldagsture og halvdagsture. Mad og drikke indgår ikke.

Læs mere Skjul

De første bosættere på øen begyndte at bygge levadaerne i 1400-tallet. De fandt på, at man kunne anvende vandet fra bjergene på den nordlige del af øen til at vande de tørre områder og den opdyrkede jord i den sydlige del med. Dette skete ved hjælp af vandingskanaler, såkaldte levadaer.

Alle vandringer er af forskellige sværhedsgrad. Se nedenfor:
* = Svimlende udsigter
** = Svimlende udsigter og tunneler
*** = Bjergvandringer med svimlende udsigter

Pico Ruivo ad Achadas do Teixeira - 6 km (heldagsudflugt)
Tag med på en begivenhedsrig vandring op til Madeiras højeste punkt, Pico Ruivo (1.862 m). På vejen op gør vi holdt vi i Santana, hvor vi ser de traditionelle trekantede huse og får lidt godt at spise på en hyggelig café. Vi fortsætter herefter op mod toppen, hvor du kan nyde den smukke natur undervejs. På vej tilbage til Funchal stopper vi i Porto da Cruz, som er en charmerende by på øens nordøstlige kyst.
Middel sværhedsgrad ***

Pico Ruivo via Pico do Arieiro - 10 km (heldagsudflugt)
Tag med på en begivenhedsrig vandring, som tager dig med op til Pico Ruivo, der med sine 1.862 m er Madeiras højeste punkt. På vejen op gør vi holdt vi i Santana, der er kendt for sine trekantede huse. Her besøger vi også en hyggelig café og får lidt godt at spise. Vi fortsætter herefter op mod Pico do Arieiro ad en rute, hvor sværhedsgraden er højere og længden mere krævende, inden vi når målet: Madeiras højeste punkt, Pico Ruivo.
Høj sværhedsgrad ***

Ponta de Sao Lourenco - 8 km (heldagsudflugt)
En vandring i den unikke og billedskønne natur på den østlige side af Madeira. Udsigten er storslået med det mørkeblå Atlanterhav til begge sider, og med lidt held kan vi se helt til Porto Santo.
Middel sværhedsgrad **

Caldeirao Verde - 13 km (heldagsudflugt)
Levadaen har rødder tilbage til 1800-tallet og er omgivet af laurbærskov, hvilket passer fint til navnet, der betyder "den grønne gryde". I løbet af vandreturen passerer vi flere smukke vandfald, som løber ud i en eventyragtig lagune.
Middel sværhedsgrad **

Levada Rabacal - 13 km (heldagsudflugt)
En af Madeiras smukkeste og mest spændende levadaer. Levadaen går gennem skov og har udsigt over de grønneste og mest kendte af øens dale. Under vandringen passerer vi også små og store vandfald, som kan betage alle og enhver med deres skønhed.
Middel sværhedsgrad **

Verdera do Larano - 12 km (heldagsudflugt)
En vandring, der forbinder Porto da Cruz med Machico på det nordlige Madeira. Denne vandretur har nogle af øens smukkeste udsigter over Madeiras nordkyst og over Atlanterhavet. Tidligere blev ruten brugt af lokalbefolkningen, når de skulle frem og tilbage mellem de to byer.
Høj sværhedsgrad **

Levada do Rei - 10 km (heldagsudflugt)
Rei betyder konge på portugisisk, og denne levada lever virkelig op til det navn. Den går gennem eksotiske skove, hvor krydderier og medicinske planter vokser frit. Derudover byder levadaen på enestående udsigter over Sâo Jorge og over de små landbrugssamfund i Santana.
Middel sværhedsgrad **

Levada Referta - 6 km (halvdagsudflugt)
Levadaen er 6 kilometer lang og går gennem området ved Porto da Cruz. Langs levadaen vil du opleve smukke landskaber og massevis af blomster og krydderurter. Under størstedelen af vandringen kan du beundre den imponerende Penha d'Aguia, ørneklippen, og de maleriske bygninger i byerne rundtomkring.
Let sværhedsgrad *

Levada dos Prazeres - 6 km (halvdagsudflugt)
En smuk og let vandring til dig, der gerne vil prøve at gå i en levada. Den er dog også velegnet til dig, der har vandret før og som gerne vil med på en vandring, der går gennem laurbærskov og et hav af blomster i alle regnbuens farver.
Sværhedsgrad: Let *

Levada do Norte - 6 km (halvdagsudflugt)
En hyggelig levada, som byder på fantastiske udsigter over øens sydkyst. Levadaen går gennem smukke landskaber med masser af grønt i alle afskygninger.
Let sværhedsgrad *

Levada dos Marocos - 6,5 km (halvdagsudflugt)
Denne

Bestil hjemmefra:
Disse udflugter kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Der indgår ingen måltider. På nogle af turene kan du tilkøbe en picnic.

Tid:
Halvdagstur, ca. 8.30-13.30.
Heldagstur, ca. 8.30-17.30.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Regntøj eller paraply, vand, lommepenge, vandtætte vandresko eller -støvler, varmt tøj.
Mad og drikke.

Pris:
Halvdagstur 28 euro for voksne og 16 euro for børn.
Heldagstur 37 euro for voksne og 28 euro for børn.