Portugal
Lissabon

Portugal

Portugal

Portugal har i årtier været et af de mest populære rejsemål i Europa, ikke mindst på grund af landets afvekslende natur og det behagelige klima. Desuden ligger priserne stadig på et rimeligt niveau.

Læs mere om Portugal Skjul tekst

I Portugal byder naturen på høje bjerge, dybe dale, egeskove, olivenlunde, blomstrende enge samt mandel- og figentræer. Kysten er kantet af gyldne strande, og overalt ligger der charmerende byer. Den gamle bydel Alfama i Lissabon er en ganske særlig oplevelse med sine labyrintiske gyder og specielle atmosfære. Tag toget fra Lissabon til badebyen Estoril, som er et eksempel på portugisisk elegance. I Dourodalen i den nordlige del af landet ligger vindistrikterne. Portugal er kendt for sin friske "vinho verde", og byen Porto er centrum for den berømte portvin. For golfspilleren er her mange golfbaner af høj klasse at vælge imellem. Til Portugal hører også naturskønne Madeira.

Hvornår er vejret bedst i Portugal?
Spies' rejsemål ligger på Portugals kyst fra Porto i nord til Albufeira, Vilamoura og Praia da Rocha på Algarvekysten i syd. Cirka midt på landets vestkyst ligger hovedstaden Lissabon og også rejsemålene Estoril/Cascais. Klimaet på de forskellige rejsemål er stort set det samme, bortset fra at de sydlige dele er tørrere end Porto i nord. Desuden er temperaturen i vandet ved Algarvekysten højere, ca. 18-21 grader, i perioden maj til oktober sammenlignet med 15-17 grader ved Lissabon. Generelt for alle rejsemål gælder, at dagtemperaturen sjældent falder til under 15 grader, ikke engang i vintermånederne december-februar, og foråret er allerede i gang i marts-april med temperaturer på 17-20 grader. I maj kommer sommeren, og temperaturen stiger hurtigt til 25 grader i juni og op mod 30 grader i juli og august. Siden er det behageligt varmt i september og oktober med ca. 22-26 grader, inden temperaturen falder igen til under 20 grader i november.

Madeira
Den grønne ø Madeira med Spies' rejsemål Funchal, Prazeres, Santo da Serra og Ponta do Sol hører også til Portugal og er behageligt varme året rundt. Gennemsnitstemperaturen om dagen ligger på 19-25 grader. Det er varmest både i luften og i vandet fra juni til november, og her er flest dage uden regn i perioden mellem maj og september.

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Antal rejsemål:  9
  • Antal hoteller:  139

Rejser til Portugal - vælg rejsemål: