Se hoteller (28)

Rejser til Porto

Porto, Portugal

Velkommen til Porto - den verdensarvslistede by, der har givet portvinen sit navn. Spies tilbyder skræddersyede rejser med rutefly.

Porto er mest berømt for sin vineksport samt portvinen, som har fået sit navn efter byen, der ligger ved Douro-flodens udmunding i Atlanterhavet. Floden løber gennem vindistrikterne, og vindyrkerne har siden tidernes morgen fragtet deres tønder på floden til Porto for videre eksport. Er du interesseret i vin, er det et must at besøge et af portvinshusene, der ligger i Vila Nova de Gaia på den anden side af floden fra Porto. Her kan du få en smagsprøve på nogle af de mest berømte portvine fra regionen.

Lær Porto at kende

Vin- og portvinsfremstilling er bare en lille del af det, der gør Porto speciel. Byen er for eksempel den opdagelsesrejsende Henrik Søfarerens fødeby, hvilket et stort monument centralt i byen vidner om. Arkitekturen i Porto er unik - fra det overdådige til det maleriske - og der er en ganske særlig atmosfære i denne historiske og livlige by. Der er masser at se, og du bør blandt andet ikke gå glip af børsbygningen i nyklassicistisk stil og det imponerende koncerthus Casa da Música.

Restauranter i Porto

Porto byder på masser af restauranter med mad fra alle verdenshjørner. Mange serverer fisk og skaldyr, men grillet kød og brasilianske retter ses også tit på menukortene. Mange restauranter har udendørsservering, og her findes også en elegant restaurant med to Michelinstjerner.

Costa Verde - den grønne kyst

7.700 km2 duftende pinjeskov og en betagende smuk kystlinje er, hvad du finder på Costa Verde – ett område rigt på tradition og historie. Her kan du opleve fæstningen fra 1200-tallet på grænsen til Spanien og prøvesmage regionens historiske vine. En rejse til Costa Verde byder også på et væld af lokale markeder, religiøse festivaler og høstfester.

Porto med Spies

Bestiller du en rejse til Porto med Spies, bestemmer du selv, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk. Du har en lang række hoteller at vælge imellem, og de fleste har en meget central beliggenhed. Takket være Portos beliggenhed ved kysten er klimaet behageligt, og selv om der kan blive hedt i byen om sommeren, føles det på grund af nærheden til Atlanterhavet sjældent ulideligt varmt.

Tips og nyttig info
 • Centralt beliggende hoteller
 • Lokale restauranter
 • Behageligt klima
 • Valgfri rejselængde
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Porto

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Klima og vejr
 • januar
14°8°
5
Soltimer pr. dag
13°
Temperatur vand
13
Regnfri dage
 • februar
15°8°
6
Soltimer pr. dag
13°
Temperatur vand
11
Regnfri dage
 • marts
17°10°
6
Soltimer pr. dag
14°
Temperatur vand
16
Regnfri dage
 • april
20°12°
8
Soltimer pr. dag
14°
Temperatur vand
15
Regnfri dage
 • maj
21°13°
10
Soltimer pr. dag
15°
Temperatur vand
18
Regnfri dage
 • juni
25°15°
11
Soltimer pr. dag
16°
Temperatur vand
21
Regnfri dage
 • juli
27°17°
12
Soltimer pr. dag
16°
Temperatur vand
25
Regnfri dage
 • august
28°17°
11
Soltimer pr. dag
16°
Temperatur vand
25
Regnfri dage
 • september
26°17°
9
Soltimer pr. dag
17°
Temperatur vand
21
Regnfri dage
 • oktober
22°14°
7
Soltimer pr. dag
17°
Temperatur vand
17
Regnfri dage
 • november
17°11°
5
Soltimer pr. dag
15°
Temperatur vand
15
Regnfri dage
 • december
15°9°
5
Soltimer pr. dag
14°
Temperatur vand
15
Regnfri dage
Fly og transfer

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Porto med rutefly og valgfri rejselængde.
Bestiller du en pakkerejse med rutefly, kan du bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling. Læs mere om transfer her.

Køretiden fra Porto Lufthavn til hotellerne er ca. 25 minutter (ca. 15 km).
Shopping
Det største shoppingudbud finder du på gågaden Rua de Santa Catarina i det centrale Porto. Her ligger bl.a. det store shoppingcenter Centro Comercial Via Catarina og butikker med kendte, internationale varemærker.
Mad, drikke og natteliv
Der ligger masser af restauranter i Porto, og på grund af byens beliggenhed ved kysten har mange af dem fisk og skaldyr på menuen. Her findes også en del restauranter med retter inspireret af det brasilianske køkken, ikke mindst grillet kød. I byens gamle markedshal Mercado do Bolhao kan du købe portvin, nærproduceret frugt og nystoppede pølser samt smage portugiske delikatesser til frokost i markedets café.
Porto har mange barer og natklubber, hvoraf de fleste har åbent til langt ud på natten. Det livligste natteliv finder du i Riberia; et område i det centrale Porto, som er populært blandt studerende.
Aktiviteter og seværdigheder
Porto har mange museer og andre seværdigheder.

Soares do Reis National Museum

Byens bedste museum udstiller bl.a. romersk kunst, skulpturer og malerier.

Dom Luís I

Den store hvælvede bro, der går over Duoro-floden, er tegnet af arkitekten Théophile Seyrig - en elev af den franske ingeniør Eiffel - og stod færdig i 1886.

Portos domkirke

Sé Catedral do Porto ved Visigothic-citadellet var oprindelig en romersk bygning fra 1200-tallet, men blev udbygget i 1600- og 1700-tallet.
Sådan kommer du omkring
Porto har et velfungerende offentligt transportsystem med både busser, sporvogne og metrolinjer. Du kommer nemmest gennem byen med metro. Man kan købe turistbilletter, der gælder til samtlige transportmidler.
Fakta

Vores service

Opholdet i Porto er på egen hånd.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Ophold ud over 90 dage kræver registrering i landet. For nærmere information henviser vi til Portugals ambassade på telefon 33 13 13 01.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den portugisiske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse i Portugal.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.

El

220 V.

Sprog

Portugisisk.

Øvrigt

Læs også Vigtigt at vide og Spies' rejsevilkår. Vi tager forbehold for ændringer i program, priser etc.
Find din rejse til Porto