Se hoteller (33)

Rejser til Funchal

Velkommen til Funchal – en by i forandring, hvor Spies tilbyder hoteller for enhver smag: i eller uden for centrum, luksus eller enkelt? Valget er dit.

Du kan også bestille en rejse med rutefly til Funchal med Spies og dermed selv bestemme både afrejsedag og rejselængde. Derudover kan du vælge mellem flere af vores bedste hoteller samt tilmelde dig vores udflugter, og du har desuden adgang til vores rejsemålsservice. Kort sagt: Du kan skræddersy din ferie helt efter dit eget hoved - fra tre dage og opefter.

Funchal - en evig skønhed

Der er sket meget i Funchal de seneste år. Den gamle bykerne er blevet renoveret og shinet op. Moderne butikker og nyskabende restauranter er flyttet ind, og med dem er folkelivet og stemningen vendt tilbage. Gå f.eks. en tur i Rua Santa Maria, hvor kunstnere har dekoreret omkring 200 af gadens hoveddøre for at skabe et både underholdende og unikt kunstværk.

Domkirken fra starten af 1500-tallet udgør byens centrum, og rundt om den ligger de fleste butikker, smukke paladser og nyere, mere moderne bygninger. Cidade velha kaldes byens gamle fiskerikvarterer, som i dag er kendt for sine mange hyggelige og gode restauranter. Her finder du også Mercado do Lavradores, markedshallen, med sine farvestrålende blomster, frugt og spændende fisk.

Hoteller for enhver smag

Hotellerne har også fået et løft. Ud over tidløse klassikere som The Cliff Bay tilbyder vi blandt andet Prime Select-hoteller for livsnydere, der rejser uden børn, samt børnevenlige hoteller som for eksempel The Residence. Spies har en bred vifte af hoteller i forskellige prisklasser, og vores gæster er tilfredse: Den samlede hotelvurdering er ofte mindst 4 ud af 5. Du kan også glæde dig til Funchals spændende restaurationsscene, hvor kreativiteten når nye højder, uden at priserne gør det.

Foråret i Funchal

Takket være det milde klima blomstrer Madeira året rundt, men foråret er den allerbedste tid at opleve øens frodige blomstring. I april og maj er blomsterpragten fantastisk i den botaniske have og parkerne i Funchal, og derfor arrangeres hvert år en blomsterfestival: Madeira Flower Festival. Festivalen er blevet arrangeret siden 1954, og i 2018 finder den sted i perioden 19. april til 6. maj. Blandt festivalens højdepunkter kan nævnes "Håbets Mur" - en mur bygget af blomster - samt den store blomsterparade gennem i byens gader. Vil du hellere rejse i starten af sommeren, kan du besøge Atlanterhavsfestivalen. Festivalens popularitet stiger år for år, og lokker mange spændte tilskuere til øen. Under festivalen arrangeres bl.a. et fyrværkerishow på havnen hver lørdag.

Glæd dig til Madeira

Madeiras opblomstring begrænser sig ikke bare til hovedstaden, Funchal. Efter udbedring af veje og byggeri af tunneller er det blevet nemt at komme rundt på øen for at spille golf, vandre langs levadaer eller blot spise frokost på en lille restaurant med en betagende udsigt over Atlanterhavet. Uanset hvor du vil hen, er det en god idé at leje bil, så du kan komme rundt i dit eget tempo.

Tips og nyttig info
 • Hoteller for voksne
 • Familiehoteller
 • Luksushoteller
 • Hoteller i alle prisklasser
 • Mad og drikke til gode priser
 • Gode shoppingmuligheder
 • Restauranter og natteliv
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Funchal

Vejr og klima
 • januar
19°13°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
19°13°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
19°14°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • april
20°14°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • maj
20°15°
7
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
22°18°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
24°19°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
25°20°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
25°19°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • oktober
24°18°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • november
22°16°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • december
20°14°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Strand
Bortset fra strandene ved Machico og Calheta er der stort set ingen sandstrande på Madeira. Til gengæld findes flere havbade med saltvandsbassiner.

Saltvandsbassiner i Funchal

Inde i Funchal er der havbade med saltvandsbassiner samt almindelige pools. Entréprisen varierer meget, og udover entrébilletten tilkommer der også en afgift for solstolene. Åbningstiderne er ofte kl. 9.00 til kl. 18.00. På de fleste områder findes der en restaurant og en bar, så du kan få noget at spise og drikke.

Nogle af de mest populære saltvandsbassiner er:
Lido-badet: Er for tiden under renovering, men dele af badet er åbne.
Ponta Gorda: Neden for hotel Duas Torres nær Club Naval
Doca Do Cavaca: Efter Ponta Gorda - renoveret i 2005
.... Club Naval: Neden for hotel Baia Azul.
Club Turismo: Øst for Lido-badet ved hotel Girassol.
Barreirinha: Vest for den gamle bydel bag São Tiago-fortet. Her bader man direkte i havet - her er ingen pool.
Praia Formosa: Den eneste naturlige strand i Funchal bestående af store sten og sort sand. Ligger for enden af strandpromenaden yderst ved Lidoen. Gratis entre.

Canical

Canical har to offentlige bassiner med saltvand, ét for voksne og ét for børn, i direkte tilknytning til havet. Dette lille men populære kompleks tilbyder omklædningsrum, liggestole, parasoller samt snackbar.

Prainha - en populær strand med lavasand

Nær Ponta de Sao Lourenco ligger denne fantastiske lille strand med sort lavasand. Ved stranden er der en restaurant, parasoller og liggestole. Stranden er meget populær i weekenderne i sommermånederne, hvor de lokale indbyggere ofte har fri. Dog er det ikke helt let at komme ned ad den stejle bakke til stranden. Der er ingen livreddere på Prainha.

Machico - smuk strand med gyldent sand fra Sahara

Nær Madeiras lufthavn finder du den historiske by Machico. Her er der en kunstig strand med gyldengult sand fra Sahara og også en naturlig strand med karakteristiske sten. Også denne strand er populær blandt lokalbefolkningen i weekenderne.

Galo vid Canico de Baixo

Saltvandsbassin med stiger ned i havet. Området egner sig godt til dykning. Her er livreddere, faciliteter såsom brusere og omklædningsrum samt bar og restaurant.

Ponta do Sol - lille strand med mange soltimer

Ponta do Sol betyder "solpunkt", og som navnet antyder, har Ponta do Sol mange soltimer. Stranden er lille med småsten, og vandkvaliteten er rigtig god. Ponta do Sol er en af de roligste strande på hele sydkysten, hvilket gør, at det er nemt at parkere ved strandområdet.

Calheta - anlagt strand med sand fra Sahara

Calheta er kendt for sin anlagte sandstrand med sand, som er importeret direkte fra Sahara. Her er der barer, toiletter, omklædningsrum, førstehjælpscenter og en stor marina. Stranden tilbyder flere aktiviteter som f.eks. kano, windsurfing og katamaranudlejning. På hovedgaden er der mange gode fiskerestauranter, hvor der bl.a. serveres "cataplanas", fiskegryder og andre lækre fiskeretter samt lokale specialiteter. Stranden er meget populær i weekenderne og ligger i byen Calheta ca. 30 kilometer vest for Funchal.

Porto Moniz - naturlige havbassiner af lavaklipper

De naturlige havbassiner af lavaklipper fyldes med
krystalklart vand af tidevandet og er uden tvivl byens hovedattraktion. Ikke bare pga. de fantastiske badeforhold men også pga. deres skønhed. Bassinerne er perfekte til afslapning, svømning og solbadning. Her er også en legeplads samt handicapfaciliteter. Derudover er her omklædningsrum, brusere, bar/restaurant, førstehjælpscenter, gode parkeringspladser og livreddere.

Seixal - for dig som ønsker fred og ro

Badekomplekset Laje, også kendt som "Praia da Jamaica" (Jamaica-stranden) ligger gemt mellem klipperne. Denne sorte sandstrand adskiller sig fra de øvrige, ikke bare pga. det klare vand men også pga. den rolige stemning. Stranden har ikke så mange faciliteter men er meget behagelig for den, der ønsker ro og fred.

São Vicente

Perfekt for surfere idet både vindene og bølgerne i havet er gunstige. Området blev åbnet i 2004 og har flere faciliteter til vandsport. Her er også restaurant/bar, soldæk og en 620 meter lang promenade mellem Varadouro og Baia do Juncos.

Porto Santo

På naboøen er der en ni kilometer km lang sandstrand med fint vand. Den lille ø har kun 4.000 indbyggere, men i sommerhalvåret bliver den fyldt med ferierende indbyggere fra Madeira, som gerne benytter den fine strand.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Funchal hele året.

Du kan desuden rejse til Funchal hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Funchal Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Funchal. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Funchal Lufthavn til dit hotel er 30-60 minutter (ca. 20 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.
Mad, drikke og natteliv
Der er et stort og varieret udvalg af restauranter på Madeira med alt fra burgerbarer til det klassiske, franske køkken. At gå på restaurant er billigere end i Danmark, og maden er generelt rigtig god. Grib chancen for at smage det portugisiske køkkens specialiteter som f.eks. espada (sort sværdfisk) og oksekødsspydene espetada (meterlange grillspyd, som hænger over bordet).

Traditionelle retter:

Sopa de tomate e cebola - Tomat- og løgsuppe med pocheret æg.
Caldo verde - Kålsuppe med kartofler og røget pølse.
Espada - Madeiras nationalfisk, som fås friteret eller stegt. Serveres ofte med banan. Lækkert!
Atum - Tunfisk.
Lulas - Små blæksprutter, som serveres grillede eller friterede.
Espetada - En anden af Madeiras specialiteter. Oksekød skåret i mindre stykker serveret på lange jernspyd, oftest krydret med hvidløg og laurbærblade.
Bacalhau - Klipfisk tilberedt på en måde, som er speciel for Madeira.
Bolo de caco - Brød bagt med bl.a. søde kartofler. Smager bedst når det er varmt og gerne med hvidløgssmør.
Milho frito - Friteret majsmasse formet som firkanter. Rigtig godt som tilbehør.
Bolo de mel - Mørk sirupskage med krydderier og nødder.

Vin

De fleste restauranter serverer bordvin fra Portugal. Vinho de mesa er husets bordvin, som kan bestilles på de fleste restauranter. For det meste er den både billig og god. At vælge en kvalitetsvin kan være sværere. Her følger nogle forslag til gode vine:

Vinho branco: hvidvin. Branco Seco Especial, Topazio, Terras Altas, Joao Pires
Vinho tinto: rødvin. Pereguita, Evel, Dao Grao Vasco
Vinho rose: rosévin. Matteus, Trovador, Lancers
Vinho verde: "grøn" vin. Quinta da Aveleda, Casal Carcia, O Gatao, Lagosta

Vinho verde er ikke grøn i farven men har fået sit navn,fordi den fremstilles af grønne, dvs. umodne, vindruer. Der findes både røde og hvide "grønne" vine. Den mest almindelige er dog den hvide, som er rigtig god til fisk og skaldyr.

Kaffe

Efter et godt måltid er en kop kaffe prikken over i'et! I de fleste tilfælde serveres en espresso i en lille kop, som kaldes bica. En kop carioca er en anelse svagere.

Kaffe med mælk kan have flere forskellige navne. En bica med mælk hedder garoto. Café com leite er en stor kop kaffe med mælk, som også kaldes chinesa. En galao er et glas kaffe med mælk, som svarer til en kaffe latte.

Øvrige drikkevarer

Brisa maracuja - Drik med kulsyre fremstillet af passionsfrugter.
Ginja - Kirsebærlikør.
Aquardente - Sukkerrørsbrændevin. Ca. 30-40 % alkohol.
Poncha - En blanding af aquadente, honning og citron. Siges at hjælpe mod forkølelse og hjertesorger!
Funchal har et rigt forlystelsesliv. Mange af de lokale indbyggere går ud om fredagen og lørdagen for at nyde en drink på en bar eller café eller for at lytte til forførende samba, jazz eller mere moderne rytmer. Natteravnene kan siden fortsætte aftenen på diskotek eller i en af barerne på havnen. I løbet af ugen mødes indbyggerne i Funchal ofte på en bar for at se fodbold og slappe af efter en lang
arbejdsdag.

Camara de Lobos

Det er også en oplevelse at tage en tur ud til Camara de Lobos en fredag eller lørdag aften. Her forvandles det lille område ved havnen til et myldrende hav af feststemte mennesker, som kommer hertil for at prøve den populære poncha - en lokal drik fremstillet af sukkerrørsbrændevin.
På øens øvrige rejsemål går det roligere til, og folk slapper oftest af på caféerne eller i hotelbarerne.
Shopping
Shoppingkulturen på Madeira er lidt anderledes, end man måske kunne forvente. Funchal er en rigtig by, som ikke blot lever af turismen. Her findes derfor et stort udvalg af almindelige butikker. I Portugal fremstilles der mange sko, og i Funchal findes der masser af skobutikker. Foruden alle butikkerne findes der også flere shoppingcentre i Funchal og omegn.

Madeira Shopping

Øens største shoppingcenter finder du lige unden for centrum i området Santa Quitéria. Her kan du finde alle de gængse tøjbutikker som Zara, Massimo Dutti m.fl. Her er gratis parkering.

La Vie

Dette er Funchals nyeste, store shoppingcenter, som ligger nær Santa Catarina-parken blot to minutters gang fra havnen og hovedgaden Avenida de Arriaga. Det er et stort og moderne center med ca. 70 butikker samt restauranter. Her findes også fitnesscentret Holmes Place samt den store fødevarebutik Pingo Doce. I kælderen er der parkering til 900 biler. Højst oppe ligger designhotellet The Vine.

Hotellets bar er absolut et besøg værd med sin fantastiske udsigt over Funchal.

Forum Madeira

Ligger i hotelområdet lige over for hotel Duas Torres. Shoppingcentret har 86 butikker, 17 restauranter, caféer, fødevarebutik og 7 biografer, som viser film på originalsprog. Her finder du også en tagterrasse med tilhørende have og en vidunderlig udsigt. Bag Forum Madeira er der en shoppinggade med mange små butikker. Her finder du bl.a. CR7, som ejes af søsteren til den verdensberømte fodboldspiller Cristiano Ronaldo, som er født og opvokset på Madeira.

Mindre shoppingcentre

Galerias de São Lourenco: nær havnen.
Arcadas de São Francisco: integreret med Madeira Wine Company, hvor du kan prøvesmage Madeiravin.
Anadia Shopping: nær markedshallen.

Markedshallen

Mercado dos Lavradores. Her kan man købe blomster, frugt og grøntsager samt masser af fisk. Markedshallen ligger på Rua do Visconde do Anadia. Fredag og lørdag er de bedste dage at besøge markedshallen.

Officielle åbningstider

Hverdage: kl. 9.30-13.00 og kl. 15.00-19.00.
Lørdag: kl. 9.00-13.00.
Søndag: lukket (gælder ikke supermarkederne)

Shoppingcentre: åbent alle dage kl. 10.00-22.00.
Madeira Shopping og Forum Madeira: åbent alle dage kl. 10.00-23.00, fredag og lørdag kl. 10.00-24.00.
Supermarkeder: åbent alle dage kl. 9.00-22.00.

Priser

Priserne på Madeira er nogenlunde som i Danmark. Sko, kurvevarer og mærkevaretøj er dog billigere, og her kan du måske gøre et godt køb. Guld- og sølvsmykker er ikke specielt billige.

Orkidésmykker

Rigtige orkidéer dyppet i guld eller sølv er populære smykker og findes som halskæder, ørenringe og brocher. I shoppingcentret Monumental Lido er der en butik, The Orchid Gifts of Madeira, som sælger disse smykker og mange andre spændende ting.

Sko

Portugal er et skoland, og i Funchal er der masser af skobutikker, specielt mærkevaresko. Funchal har desuden den berømte "skogade", Rua dos Tanoeiros, hvor skobutikkerne ligger side om side.

Strikkede trøjer

Billige ude på landet.

Kurvearbejde

Kunsthåndværk og kurvearbejde købes billigst i Camacha. Genstande kan omkostningsfrit tages med i flyet hjem, men må ikke være større end den almindelige bagage.

Madeiravin

Et stort udvalg af Madeiravine finder du i Funchals vinhuse. Vi anbefaler Borges Lda på Rua 31 Janeiro og Pereira D'Oliveira på Rua dos Ferreiros.

Broderier

Øen er kendt for sine smukke, håndlavede broderier, som er 100 % håndarbejde, og sælges på broderifabrikkerne med garanti. Priserne er som regel faste både på fabrikkerne og på markederne. Glem ikke at kigge efter det specielle garantimærke.

Kurvefletning i Camacha

Madeira er også kendt for sit kunsthåndværk, specielt kurvefletning og broderier. I byen Camacha ligger øens kurvefletningscentrum. Her findes der over 100 forskellige modeller at vælge mellem. På tovet finder du øens største kurvefletningsfabrik på hele tre etager. Her sælger der mere end 60 % af øens samlede produktion af kurvefletning.
Aktiviteter og seværdigheder
Udvalget af aktiviteter i Funchal og på Madeira er generelt stort. Der er meget forskellige at vælge imellem, alt fra diverse sportsaktiviteter og vandringer til mere fredelige aktiviteter som besøg på museer m.m.

Karnevallet på Madeira

På Madeira fejres karnevallet som regel i februar med to optog.

Man fejrer også en årlig blomsterfestival i april/maj.

Aqua Park, Santa Cruz

Dette vandland rummer op til 1.000 besøgende. På området er der fire rutsjebaner, to bassiner (hvoraf det ene er for de mindste børn), bar og restaurant samt omklædningsrum. Åbent i perioden juni-september.

Tennis

Baner og ketsjere kan lejes på de store hoteller, f.eks. Cliff Bay, Mimosa, Buganvilia, Eden Mar, Porto Mare og Duas Torres.

Jeepsafari

Oplev det naturskønne Madeira fra en jeep. Frokost kan tilkøbes på heldagsturen for 11 EUR. Turen gennemføres alle ugens dage.

Porto Santo

Besøg naboøen med den ni kilometer lange strand. Turen foregår med skib til Vila Baleia alle ugens dag undtagen tirsdag. For information om pris, kontakt venligst Spies-guiden.

Kasino

En aften i bedste Las-Vegas-stil. Nyd en god treretters middag inkl. vin og kaffe samtidig med at du ser fortryllende shows. Husk passet!

Levadavandringer - vandring langs historiske vandkanaler

De første bosættere på øen begyndte at bygge levadaerne i 1400-tallet. De fandt på, at man kunne anvende vandet fra bjergene på den nordlige del af øen til at vande de tørre områder og den opdyrkede jord i den sydlige del med. Dette skete ved hjælp af vandingskanaler, såkaldte levadaer. Levadaerne er i dag meget populære blandt vandrere. Der er både lette, middelsvære og svære levadavandringer. Hvis du ikke ønsker at begive dig ud på egen hånd, arrangeres der guidede ture.... Husk gode og solide sko, en lommelygte til at oplyse mørke tunneler, en regnfrakke samt mad og drikke.

En af de mere enkle levadaer starter inde i Funchal og går næsten helt ud til fiskerbyen Camara do Lobos. Denne vandresti regnes dog ikke som en rigtig levadavandring, da vejen er asfalteret og går gennem bebyggede områder.

Vil du opleve en ægte levada, kræver det transport til et sted uden for Funchal, helst med bus eller taxi. Levadaerne går ikke rundt, men fra et sted til et andet, så hvis du vil stille udlejningsbilen et sted, skal du gå samme vej tilbage for at hente den.

Levadavandringer

Der er rig mulighed for at gå både hel- og halvdagsvandringer, begge med engelsktalende guide. Alle vandringer er af forskellige sværhedsgrad. Se nedenfor:
* = Svimlende udsigter
** = Svimlende udsigter og tunneler
*** = Bjergvandringer med svimlende udsigter

Ponta de Sao Lourenco - 8 km (heldagsudflugt)
En vandring i den unikke og billedskønne natur på den østlige side af Madeira. Udsigten er storslået med det mørkeblå Atlanterhav til begge sider, og med lidt held kan vi se helt til Porto Santo
....
Middel sværhedsgrad **

Caldeirao Verde - 13 km (heldagsudflugt)
Levadaen har rødder tilbage til 1800-tallet og er omgivet af laurbærskov, hvilket passer fint til navnet, der betyder "den grønne gryde". I løbet af vandreturen passerer vi flere smukke vandfald, som løber ud i en eventyragtig lagune.
Middel sværhedsgrad **

Levada Rabacal - 13 km (heldagsudflugt)
En af Madeiras smukkeste og mest spændende levadaer. Levadaen går gennem skov og har udsigt over de grønneste og mest kendte af øens dale. Under vandringen passerer vi også små og store vandfald, som kan betage alle og enhver med deres skønhed.
Middel sværhedsgrad **

Verdera do Larano - 12 km (heldagsudflugt)
En vandring, der forbinder Porto da Cruz med Machico på det nordlige Madeira. Denne vandretur har nogle af øens smukkeste udsigter over Madeiras nordkyst og over Atlanterhavet. Tidligere blev ruten brugt af lokalbefolkningen, når de skulle frem og tilbage mellem de to byer.
Høj sværhedsgrad **

Levada do Rei - 10 km (heldagsudflugt)
Rei betyder konge på portugisisk, og denne levada lever virkelig op til det navn. Den går gennem eksotiske skove, hvor krydderier og medicinske planter vokser frit. Derudover byder levadaen på enestående udsigter over Sâo Jorge og over de små landbrugssamfund i Santana.
Middel sværhedsgrad **

Levada Referta - 6 km (halvdagsudflugt)
Levadaen er 6 kilometer lang og går gennem området ved Porto da Cruz. Langs levadaen vil du opleve smukke landskaber og massevis af blomster og krydderurter. Under størstedelen af vandringen kan du beundre den imponerende Penha d'Aguia, ørneklippen, og de maleriske bygninger i byerne rundtomkring.
Let sværhedsgrad *

Levada dos Prazeres - 6 km (halvdagsudflugt)
En smuk og let vandring til dig, der gerne vil prøve at gå i en levada. Den er dog også velegnet til dig, der har vandret før og som gerne vil med på en vandring, der går gennem laurbærskov og et hav af blomster i alle regnbuens farver.
Sværhedsgrad: Let *

Levada do Norte - 6 km (halvdagsudflugt)
En hyggelig levada, som byder på fantastiske udsigter over øens sydkyst. Levadaen går gennem smukke landskaber med masser af grønt i alle afskygninger.
Let sværhedsgrad *

Levada dos Marocos - 6,5 km (halvdagsudflugt)
Denne levada er også kendt som Mimosa-levadaen, og vi kommer gennem lokale haver, forbi smukke blomster og ikke mindst forbi de berømte mimosatræer. Levadaen er kendt for de eventyrligt smukke udsigter over Machico og Atlanterhavet.
Let sværhedsgrad *

Levada dos Cedros - 7,2 km (heldagsudflugt)
En af de mere ukendte ruter. Vandringen begynder på Madeiras eneste plateau, Paul de Serra, ca. 1400 meter over havet, og vi kommer forbi mægtige klippeformationer, vandfald og den unikke urskov Laurisilva. Skoven har siden 1999 figureret på UNESCOs Verdensarvliste og er kendt for sin rige og varierede fauna. Her er arter, som er helt særlige for Madeira, og vi kommer tæt på både flora og fauna.
Middel sværhedsgrad **

Hvalsafari

Forskellige hval- og delfinarter ses ofte ud for Madeiras kyster, da vandet hurtigt bliver dybt, og det er derfor nemt for dyrene at finde deres favoritføde tæt ved kysterne. Som regel foregår det ved, at man tager med på en arrangeret tur i en stor gummibåd med påhængsmotorer, og hvis man har lyst, kan man hoppe i vandet med dykkermaske og opleve dyrene i øjenhøjde.

Dykning

Der er flere udmærkede steder, hvor man kan dykke og snorkle. Du kan opleve en del fisk ved at snorkle ved havbassinerne. Hvis du ikke allerede har dykkercertifikat, men gerne vil tage det, så er der en dykkerklub ved hotel Pestana Palms, som arrangerer dykkerkurser.

Ridning

I Santo da Serra på Quinta do Riacho har du mulighed for at ride på hest. Her arrangeres der både undervisning og mulighed for at komme ud på kortere ture i naturen og langs levadaerne.

Fodbold

Madeira har flere gode fodboldhold, bl.a. Maritimo, Clube Nacional og Uniao, som alle spiller i første division. Kampene spilles på stadionet i Funchal eller oppe i Choupana, hvor Nacionals hjemmebane ligger. Der spilles som regel kamp hver anden søndag. Billetter kan købes ved stadion eller hos de forskellige klubber i centrum af Funchal. En del hoteller sælger også billetter i receptionen.

Cykling

Øens terræn indbyder ikke specielt til kilometer efter kilometer med landevejscykling, men Madeira er som skabt for mountainbiking, og der findes både firmaer, som arrangerer ture, og cykeludlejere for dig, der ikke selv medbringer egen mountainbike.

CR 7 Museu

Dette museum åbnede i Funchal i december 2013, og her har fodboldspilleren Cristiano Ronaldo hele sin trofæsamling, fodbolde, fotografier, nogle kamptrøjer osv. Her står også Guldbolden, som han fik, da FIFA kårede ham som verdens bedste fodboldspiller i 2013. Man kan også købe souvenirer såsom nøgleringe og trøjer og også Ronaldos egen vin. Ovenpå finder du Ronaldos eget hotel, som åbnede dørene i 2016.

Sacred Art

Museum for kirkelig kunst.

Quinta das Cruzes

Kulturhistorisk museum med antikke møbler fra 1500- og 1600-tallet, porcelæn og keramik. Park med botanisk have.

Museu Frederico de Freitas

Privat herskabshjem med en smuk samling af antikviteter og malerier.

Museu de Arte Contemporanea

Museu de Arte Contemporanea betyder "museum for moderne kunst", og her kan du kigge nærmere på præcis dét - moderne kunst.

Museu de Electricidade

Museu de Electricidade er Funchals elektronikmuseum.

Museu Municipal

Museu Municipal er Funchals naturhistoriske museum, og her finder du også et akvarium.

Vicentes

Vicentes er et fotografisk museum med fotografier af motiver fra det gamle Madeira.

Madeiras vininstitut

Madeiras vininstitut er, som navnet antyder, et vinmuseum. For dig som elsker vin, og finder vin og dets historie interessant, er dette museum et besøg værd for dig.

Museu Henrique e Francisco Franco

Museu Henrique e Francisco Franco indeholder unst, materiale og statuer til minde om de to Francobrødre.

Legetøjsmuseet

Tag med på en tur tilbage til tidligere tiders legeland. Her kan du opleve en samling på omkring 12.000 velbevarede, antikke stykker legetøj.

Cabo Girao - fantastisk udsigt der pirrer i maven

Verdens næsthøjeste havklippe. Står du på toppen af klippen, kan du se direkte ned i havet, som ligger 580 svimlende meter nede! Får du lyst til at prøve dine egne grænser af, kan du gå ud på den nybyggede skywalk, som er en udsigtsplatform bygget i glas. Fantastisk udsigt og masser af sug i maven.

Paul da Serra

Er et 24 kvadratkilometer stort højplateau, som ligger i 1.400 meters højde over havet. Heroppe fra går bl.a. vejen ned til Rabacal, hvor en af de mest kendte levadavandringer starter.

Curral das Freiras

Et af Madeiras smukkeste landskaber ligger for enden af vejen til Nonnernes Dal. Området har været beboet siden 1500-tallet og var isoleret fra resten af øen i 400 år. Dalen er også kendt for sine kastanje- og kirsebærlikører. Turen ned til dalen er en enestående oplevelse.

Ponta de São Lourenço

Ponta de São Lourenço er Madeiras østlige halvø, hvor du har en fantastisk udsigt over Atlanterhavets bølger. Klimaet og vegetationen minder om naboøerne Desertas. I området er der flere fine vandrestier.

Pico do Arieiro

En af Madeiras højeste bjergtoppe, som måler 1.818 meter. I klart vejr er panoramaudsigten ubeskrivelig. Her starter den svære 10 kilometer lange vandring til Pico Ruivo i 1.862 meters højde.

Quinta Vigia

Fra Quinta Vigia har du en fantastisk panoramaudsigt over byen og havnen. I området har mange berømte personer boet.

Ribeiro Frio

Ribeiro Frio ligger i laurisilvaskoven, Madeiras urskov, som kun vokser i højder over 600 meter. Der findes ca. 760 forskellige planter på øen. Af dem er 123 endemiske, dvs. at de kun findes i et begrænset område.

Caniçal

Caniçal ligger på den østlige side af øen. Tager du ud på spidsen, finder du en smuk vandresti ud til Ponta de Sao Lourenco.

Santo da Serra

Det er stadig fint at have hus i Santo da Serra. Her ligger f.eks. mesterskabsbanen Golfe Santo da Serra. De smukke byparker i området er et besøg værd. Vi anbefaler en frokost på en af de udmærkede herregårdsrestauranter.

Porto Moniz

Øens nordvestlige by var en af Madeiras hvalfangerstationer frem til 1980. I dag er området kendt for sin naturlige havbassiner.

Câmara de Lobos

Denne berømte og idylliske lille fiskerby ligger ca. 5 km vest for Funchal. Stemningen ved fiskerihavnen om formiddagen og eftermiddagen er speciel. Sir Winston Churchill tilbragte en hel del tid i byen for at male. Restaurant Churchill Place er et besøg værd. I Câmara de Lobos er der mange gode fiskerestauranter. Byens specialitet er espadafisk.

Santa Catarina

Funchals største park ligger neden for Casino da Madeira. Parken har et stort udvalg af øens blomsterflora. Her er også en lille dam og byens ældste kapel. Enestående udsigt over Funchalbugten.

Hospicio D. Amelia

Hospicio D. Amelia er egentlig et kombineret alderdomshjem, vuggestue og børnehave, men besøg gerne den smukke park og haven udenfor. Hjemmet finansieres delvist af det svenske kongehus og ligger lige over for Santa Catarina-parken.

Byparken

En smuk lille park i centrum af Funchal på Avenida Arriaga. Her er der bl.a. svaner og en hyggelig café, hvor man kan glemme byens stress og nyde en kop kaffe.

Blomsterparker

Madeira er kendt for sin farvestrålende vegetation og sine smukke blomster. Et besøg i en af de mange blomsterparker på øen kan derfor anbefales. Herunder følger nogle tips (med forbehold for ændringer i priser og åbningstider):

Quinta do Palheiro
Den engelske blomsterhave, som ligger ca. otte kilometer fra Funchal, kaldes også for Blandy's Garden. I dette private område kan de besøgende vandre gennem et imponerende parkanlæg
.... Haven er mest kendt for sine protea-blomster og kameliaer. Åbent: mandag-lørdag kl. 9.00-16.30.

Monte Palace Tropical Garden
Øens største park indeholder bl.a. en berømt japansk have med mange fine vandanlæg og damme. Parken har en imponerende blanding af eksotiske planter, træer og buske. Her kan du se blomster i alle tænkelige farver og faconer. Åbent: mandag-søndag kl. 9.00-18.00.

Jardim Botanico/Jardim dos Loiros
Måske den smukkeste af Madeiras haver med flest plantearter. Den botaniske have ligger i rolige omgivelser et stykke uden for Funchal. Åbent: mandag-søndag ca. kl. 9.00- 18.00.

Quinta Boa Vista
En hyggelig og anderledes have med bl.a. orkidéer. Her er desuden flere drivhuse med masser af planter. Åben mandag-lørdag kl. 9.00-18.00.

Katedralen Sè

Ligger i centrum af Funchal på Avenida Arriaga. Kirken er åben for besøg kl. 9.00-12.00 og kl. 16.00-18.00. Katedralen blev bygget i 1516 og er i manuelinsk stil.

Santa Clara

Klostret blev bygget i 1400-tallet. I dag driver nonnerne en vuggestue/børnehave i en del af klostret. De tager ikke imod store grupper, men som privatperson er man oftest velkommen, hvis man banker på. Åbent mandag-lørdag kl. 10.00-12.00 og kl. 15.00-17.00. I klostret ligger øens opdager Zarco desuden begravet.

Santana

I byen Santana ser du, hvordan indbyggerne på Madeira boede før i tiden. I 1400-tallet byggede nybyggerne trekantede huse i træ, som skulle stå imod det til tider hårde klima. Husene er beklædt med halmtag og malet i smukke farver. Flere af de, der bor fast i Santana, bor den dag i dag i netop sådanne huse, som med tiden er blevet byens vartegn. Lige uden for byen ligger der en temapark, hvor en fin udstilling giver mulighed for at udforske Madeiras historie og kulturarv.

Machico

Den tidligere hovedby er smukt beliggende ved bugten på den østlige del af Madeira. Her gik øens opdagere i land i år 1419. Besøg gerne den interessante historiske fiskerihavn. Her er også en fin strand med hvidt, importeret sand.

Lavagrotterne ved Sao Vicente

Her kan du se, hvordan lavaen engang i tiden lagde sig i render fra bjergene og ned til kysten. Grotterne er stadig ved at blive udforsket og er meget interessante. Du kan både komme på guidet tur eller udforske området selv.

Monte

Monte er en smuk, lille bjergby, hvor øens ældste kirke ligger med Madeiras skytshelgen. Her finder man også den østrigske kejser Karls gravkapel. Kejseren boede på Madeira efter sin deportation i 1921 og frem til sin død i 1922.

Her kan du prøve at køre i Monte-slæder. De blev opfundet i midten af 1800-tallet af en englænder. Manden fandt på, at han kunne sætte træmeder under en kurvestol. To tjenere fik til opgave at styre slæden ned over de stejle skråninger til byen og siden trække den efter sig hele vejen op igen
.... Monte ligger seks kilometer fra Funchal i 550 meters højde, så det var ikke nogen let opgave. Opgaven som slædefører gik i arv fra generation til generation frem til for 20 år siden. Da var det ikke længere så populært at overtage fædrenes job. De unge blev i stedet lokket af job inden for den voksende turistbranche. De slædeførere, som stadig arbejder her, er derfor ret gamle. I dag skal de dog kun køre ned ad bakken (to kilometer) og får siden et lift op med lastbil.

Man kan også tage tovbanen til Monte. Banen blev åbnet for offentligheden i 2000 og går fra den gamle bydel i Funchal og helt op til Monte. Her bliver du mødt af en fantastisk udsigt, men turen kan ikke anbefales for personer med anlæg for svimmelhed. Der er 41 tovbanevogne med 8 pladser i hver. Turen tager ca. 15 minutter. Der findes desuden en tovbane fra Monte til en nærliggende botanisk have.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Madeira på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.

Bus

Busselskabet hedder Horarios do Funchal, og vil du købe billet, finder der en automat uden for kontoret. Du kan også købe billet af chaufføren på bussen. Billetter, som købes i bussen, kan dog kun anvendes i den bus, hvor billetten er købt.

Har du tænkt dig at køre meget i bus i løbet af dit ophold på Madeira, er det bedre at købe billet i forvejen, da det bliver betydeligt billigere. Billetterne hedder Girokort, og er elektroniske billetter, hvor du helt selv bestemmer, hvor mange "ture" du vil fylde på kortet. Du kan også vælge billetter med forskellige længde, så de holder i flere dage af gangen. Kortet tanker du op i automaterne, som du kan finde ved alle større shoppingcentre, på busselskabets hovedkontor og i kioskerne i centrum.

At rejse med bus - en oplevelse i sig selv

Det er en oplevelse at køre i bus på landet og se, hvordan øens lokalbefolkning lever. Busserne, som kører på den vestlige del af Madeira, er røde og beige (Rodoeste). De standser ved den store busholdeplads uden for hotel Monumental Lido ved Lido-rundkørslen, ved et af stoppestederne uden for Alto Lido samt ved Forum Madeira. Busser til den østlige del af øen udgår fra marinaen. De er grønne og beige (SAM). Busser til nordkysten udgår fra havnepromenaden nær den gamle bydel bag tovbanestationen (gule, grå og hvide busser - São Gonçales). Vær opmærksom på at busserne, som kører uden for Funchal, er ejet af forskellige busselskaber.

Taxi

Det er billigt at køre i taxi på Madeira. Du kan let kende taxierne, da de er gule med blå fartstriber. Mange taxichauffører vil gerne køre ture rundt på øen. Du vil derfor få mange tilbud, og flere chauffører påstår, at de taler skandinavisk. Vær meget kritisk og kontrollér, at chaufføren virkelig forstår sproget. Prisen skal være aftalt, inden turen starter, ellers kan der let tilkomme diverse ekstraomkostninger. Hvis prisen ikke aftales i forvejen, er det obligatorisk for taxichaufføren at køre efter taxameter. Dette gælder på hele Madeira. Sig til hvis chaufføren glemmer det.
Fakta

Vores service

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Du er også velkommen i vores servicecenter i Funchal. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Ophold ud over 90 dage kræver registrering i landet. For nærmere information henviser vi til Portugals ambassade på telefon 33 13 13 01.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den portugisiske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse i Portugal.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Højtider

19/1 2020: Funchal Marathon

19/2-1/3 2020: Madeiras berømte karneval. Det store optog, hvor øens sambagrupper optræder, foregår den 22/2.

30/4-24/5 2020: Blomsterfestivalen. Den 2/5 bygger børnene "Håbets mur" af blomster, og den 3/5 går det store blomsteroptog gennem Funchals gader. 14-17/5 arrangeres koncerten "The Sound of Flowers".

30/5 2020: Madeira Auto Parade - Historical Classic Car Parade.

Hver lørdag aften i juni 2020 fejres Atlantic Festival med festligheder og aktiviteter.

30/8-13/9 2020: Vinfestivalen i Estreito de Câmara de Lobos.

1/12 2020: Man begynder at tænde julelysene i Funchal centrum.

1/12-6/1: Juleudsmykning og forskellige aktiviteter i Funchal.

23/12: Den store julemarkedsaften.

31/12: Nytårsfyrværkeri.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V.

Sprog

Portugisisk.

Øvrigt

Der er store niveauforskelle i Funchal. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser etc.
Der er store niveauforskelle i Funchal.
Vær opmærksom på, at det kan blive koldt om aftenen i Santo da Serra, da det ligger relativt højt. Det er derfor en god idé at medbringe en varm trøje eller jakke.
Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn

Rejs med børn til Madeira

Madeira er generelt et børnevenligt rejsemål og passer godt til en familieferie. Portugiserne er meget glade for børn, og det er aldrig et problem at have børn med.

Maden

Internationale retter fås på de fleste restauranter. Derimod er det ikke særlig almindeligt med specielle børnemenuer. Det er heller ikke sikkert, at alle restauranter har barnestole.

Babymad og bleer

Kan købes i de fleste fødevarebutikker samt på apoteket. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad mindre. Grødpulver samt de fleste glas med frugtmos indeholder ofte sukker. Bleer kan du købe overalt, og prisen varierer på samme måde som for babymad. Dodot er portugisernes svar på Pampers.

Aktiviteter for børn

Ved Santa Catarina-parken er der en stor legeplads, hvor børnene kan brænde noget energi af. I Santa Cruz finder du desuden det store vandland Aqua Parque, som har åbent i sommermånederne. Her finder du rutsjebaner for alle størrelser og aldre.

Tilbud til Funchal

Find din rejse til Funchal
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.