Se hoteller (33)

Rejser til Funchal

Velkommen til Funchal – en by i forandring, hvor Spies tilbyder hoteller for enhver smag: i eller uden for centrum, luksus eller enkelt? Valget er dit.

Du kan også bestille en rejse med rutefly til Funchal med Spies og dermed selv bestemme både afrejsedag og rejselængde. Derudover kan du vælge mellem flere af vores bedste hoteller samt tilmelde dig vores udflugter, og du har desuden adgang til vores rejsemålsservice. Kort sagt: Du kan skræddersy din ferie helt efter dit eget hoved - fra tre dage og opefter.

Funchal - en evig skønhed

Der er sket meget i Funchal de seneste år. Den gamle bykerne er blevet renoveret og shinet op. Moderne butikker og nyskabende restauranter er flyttet ind, og med dem er folkelivet og stemningen vendt tilbage. Gå f.eks. en tur i Rua Santa Maria, hvor kunstnere har dekoreret omkring 200 af gadens hoveddøre for at skabe et både underholdende og unikt kunstværk.

Domkirken fra starten af 1500-tallet udgør byens centrum, og rundt om den ligger de fleste butikker, smukke paladser og nyere, mere moderne bygninger. Cidade velha kaldes byens gamle fiskerikvarterer, som i dag er kendt for sine mange hyggelige og gode restauranter. Her finder du også Mercado do Lavradores, markedshallen, med sine farvestrålende blomster, frugt og spændende fisk.

Hoteller for enhver smag

Hotellerne har også fået et løft. Ud over tidløse klassikere som The Cliff Bay tilbyder vi blandt andet Prime Select-hoteller for livsnydere, der rejser uden børn, samt børnevenlige hoteller som for eksempel The Residence. Spies har en bred vifte af hoteller i forskellige prisklasser, og vores gæster er tilfredse: Den samlede hotelvurdering er ofte mindst 4 ud af 5. Du kan også glæde dig til Funchals spændende restaurationsscene, hvor kreativiteten når nye højder, uden at priserne gør det.

Foråret i Funchal

Takket være det milde klima blomstrer Madeira året rundt, men foråret er den allerbedste tid at opleve øens frodige blomstring. I april og maj er blomsterpragten fantastisk i den botaniske have og parkerne i Funchal, og derfor arrangeres hvert år en blomsterfestival: Madeira Flower Festival. Festivalen er blevet arrangeret siden 1954, og i 2018 finder den sted i perioden 19. april til 6. maj. Blandt festivalens højdepunkter kan nævnes "Håbets Mur" - en mur bygget af blomster - samt den store blomsterparade gennem i byens gader. Vil du hellere rejse i starten af sommeren, kan du besøge Atlanterhavsfestivalen. Festivalens popularitet stiger år for år, og lokker mange spændte tilskuere til øen. Under festivalen arrangeres bl.a. et fyrværkerishow på havnen hver lørdag.

Glæd dig til Madeira

Madeiras opblomstring begrænser sig ikke bare til hovedstaden, Funchal. Efter udbedring af veje og byggeri af tunneller er det blevet nemt at komme rundt på øen for at spille golf, vandre langs levadaer eller blot spise frokost på en lille restaurant med en betagende udsigt over Atlanterhavet. Uanset hvor du vil hen, er det en god idé at leje bil, så du kan komme rundt i dit eget tempo.

Tips og nyttig info
 • Hoteller for voksne
 • Familiehoteller
 • Luksushoteller
 • Hoteller i alle prisklasser
 • Mad og drikke til gode priser
 • Gode shoppingmuligheder
 • Restauranter og natteliv
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Funchal

Vejr og klima
 • januar
19°13°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
19°13°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
19°14°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • april
20°14°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • maj
20°15°
7
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
22°18°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
24°19°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
25°20°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
25°19°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • oktober
24°18°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • november
22°16°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • december
20°14°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Strand
Både inde i Funchal og lige uden for centrum findes havbade med saltvandsbassiner og almindelige pools. Entréprisen til badene varierer meget, og ud over entrébilletten skal der betales for liggestolene. Badene er normalt åbne kl. 9-18, og på de fleste områder findes også restaurant og bar. Praia Formosa er den eneste strand i Funchal med store sten og sort sand. Den ligger for enden af strandpromenaden i Lido-området og er gratis at benytte.

Nogle af de mest populære saltvandsbassiner er:

Lido-badet

Havbad med store saltvandsbassiner.

Ponta Gorda

Ligger neden for hotel Duas Torres, tæt på Club Naval.

Doca do Cavacas

Havbad tæt på stranden Ponta Gorda.

Club Naval

Ligger neden for hotel Baia Azul.

Club Turismo

Ligger øst for Lido-badet, tæt på hotel Girassol.

Barreirinha

Ligger vest for den gamle bydel, bag fæstningen São Tiago. Her findes ingen bassiner - man bader direkte i havet.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Funchal året rundt.

Du kan desuden rejse til Funchal året rundt med rutefly.

Flyet lander i Funchal Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Funchal. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Funchal Lufthavn til dit hotel er 30-60 minutter (ca. 20 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.
Mad, drikke og natteliv
Funchal centrum og Lido-området har et stort kulinarisk udbud med alt fra luksuriøse Michelin-restauranter til små spisesteder med lokale retter. I den gamle bydel findes mange hyggelige restauranter med udendørs servering i de smalle gader, og i centrum ligger også det store frugt-, grøntsags-, blomster- og fiskemarked Mercado dos Lavradores.
Funchal har et rigt natteliv med natklubber, musikpubber, barer, jazzklubber og et kasino. Mange af de lokale indbyggere går ud om fredagen og lørdagen for at nyde en drink på en bar eller café eller for at lytte til forførende samba, jazz eller mere moderne rytmer. Natteravnene kan siden fortsætte aftenen på en natklub eller i en af barerne på havnen.

Camara de Lobos

Det er også en oplevelse at tage en tur ud til Camara de Lobos en fredag eller lørdag aften. Her forvandles det lille område ved havnen til et myldrende hav af feststemte mennesker, som kommer hertil for at prøve den populære poncha - en lokal drik fremstillet af sukkerrørsbrændevin.
Shopping
Funchal er en moderne by med alt fra mærkevarekæder til små butikker med kunsthåndværk. De bedste shoppingmuligheder findes langs hovedstrøget Avenida Arriaga samt i den gamle bydel (Zona Velha) og Lido-området.

Madeira Shopping

Øens største shoppingcenter ligger lidt uden for centrum i området Santa Quitéria og byder på alle de gængse tøjbutikker som Zara, Massimo Dutti m.fl. samt gratis parkering.

La Vie

Stort og moderne shoppingcenter tæt på Santa Catarina-parken få minutters gang fra havnen og hovedgaden Avenida Arriaga. Centret rummer omkring 70 butikker foruden flere restauranter og den store dagligvarebutik Pingo Doce samt en parkeringskælder.

Forum Madeira

Ligger i hotelområdet lige over for hotel Duas Torres. Shoppingcentret har over 80 butikker samt mange restauranter, caféer og dagligvarebutikker. Her findes desuden en biograf med film på originalsprog. Bag Forum Madeira løber en shoppinggade med små butikker, bl.a. CR7, der ejes af søsteren til den verdensberømte fodboldspiller Cristiano Ronaldo, som er født og opvokset på Madeira.

Mindre shoppingcentre

Galerias de São Lourenco: Ligger tæt på havnen.
Arcadas de São Francisco: Er integreret med Madeira Wine Company, hvor du kan prøvesmage Madeira.
Anadia Shopping: Ligger tæt på markedshallen.

Markedshallen

I den smukke markedshal Mercado dos Lavradores sælges blomster, frugt, grøntsager og fisk. Fredag og lørdag er de bedste dage at besøge markedshallen.
Læs mere om shopping på Madeira.
Aktiviteter og seværdigheder
Funchal har et stort udvalg af aktiviteter med alt fra sport over museer til naturvandringer. Fra Funchal arrangeres desuden bådudflugter og forskellige vandaktiviteter.

Fodbold

Madeira har flere gode fodboldhold, herunder Maritimo, Clube Nacional og Uniao, som alle spiller i 1. division. Kampene spilles som regel hver anden søndag på Funchal stadion eller i Choupana, hvor Nacionals hjemmebane ligger. Billetter kan købes på stedet eller hos de forskellige klubber i Funchal centrum. En del hoteller sælger også billetter i receptionen.

Monte-slæde

En rigtig klassiker i Funchal. Fra den smukke bjergby Monte kan du køre de to kilometer ned ad bjerget til Funchal i en flettet kanelignende slæde styret af to slædeførere.
Funchal byder på masser af oplevelser og har et stort udbud af museer og parker.

Museer - fra fodbold til kunst

I Funchal findes museer for enhver smag - her er et udpluk:

CR7 Museum udstiller trofæer, fodbolde, fotografier, kamptrøjer og andre Cristiano Ronaldo-kuriosa. Museet sælger også souvenirer og Ronaldos egen vin.
Museu de Arte Sacra er et museum med religiøs kunst.
Museu de Arte Contemporanea udstiller moderne kunst.
Museu de Electricidade er et elektricitetsmuseum indrettet i et gammelt kraftværk.
Museu Municipal er Funchals naturhistoriske museum og rummer bl.a. et akvarium.
Legetøjsmuseet har en spændende samling på omkring 12.000 velbevarede gamle stykker legetøj.
Madeiras vininstitut giver et indblik i Madeiras vinhistorie og fremstillingen af øens hedvin.

Quinta Vigia

Fra Quinta Vigia er der flot panoramaudsigt over byen og havnen.

Câmara de Lobos

Idyllisk lille fiskerby omkring 5 km vest for Funchal. Byen har en speciel atmosfære, og Sir Winston Churchill tilbragte en hel del tid her for at male. Câmara de Lobos har mange gode fiskerestauranter med servering af blandt andet specialiteten sort sabelfisk.

Hospicio D. Amelia

Hospicio D. Amelia er egentlig et kombineret alderdomshjem, vuggestue og børnehave, men besøg gerne den smukke park og haven. Hjemmet finansieres delvist af det svenske kongehus og ligger lige over for Santa Catarina-parken.

Blomsterparker og haver i Funchal

Quinta do Palheiro kaldes også for Blandy's Garden og er en engelsk blomsterhave beliggende omkring 8 km fra Funchal.
Monte Palace Tropical Garden er oøen største park med blandt andet en berømt japansk have.
Jardim Botanico/Jardim dos Loiros er en af Madeiras smukkeste haver med flest plantearter.
Quinta Boa Vista er en bypark med smukke orkidéer på gaden Avenida Arriaga midt i centrum.
Santa Catarina-parken er Funchals største park med et stort udvalg af øens flora samt smuk udsigt over bugten.

Katedralen Sè

Ligger i Funchal centrum på Avenida Arriaga. Katedralen blev bygget i 1516 og er i manuelinsk stil.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Madeira på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Der er mange lokalbusser og taxier i Funchal.

Bus

Busselskabet hedder Horarios do Funchal, og vil du købe billet, finder der en automat uden for kontoret. Du kan også købe billet af chaufføren på bussen. Billetter, som købes i bussen, kan dog kun anvendes i den bus, hvor billetten er købt.

Har du tænkt dig at køre meget i bus i løbet af dit ophold på Madeira, er det bedre at købe billet i forvejen, da det bliver betydeligt billigere. Billetterne hedder Girokort, og er elektroniske billetter, hvor du helt selv bestemmer, hvor mange "ture" du vil fylde på kortet. Du kan også vælge billetter med forskellige længde, så de holder i flere dage af gangen. Kortet tanker du op i automaterne, som du kan finde ved alle større shoppingcentre, på busselskabets hovedkontor og i kioskerne i centrum.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Du er også velkommen i vores servicecenter i Funchal. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Højtider

1-23/10 2021: Blomsterfestivalen. Den 2/10 bygger børnene "Håbets mur" af blomster, og den 3/10 går det store blomsteroptog gennem Funchals gader. 14-17/10 arrangeres koncerten "The Sound of Flowers".

1/12 2021: Man begynder at tænde julelysene i Funchal centrum.

1/12 2021-6/1 2022: Juleudsmykning og forskellige aktiviteter i Funchal.

31/12 2021: Nytårsfyrværkeri.

23/1 2022: Funchal Marathon.

23/2-6/3 2022: Madeiras berømte karneval. Det store optog, hvor øens sambagrupper optræder, foregår den 26/2.

Hver lørdag aften i juni 2022 fejres Atlantic Festival med festligheder og aktiviteter.

28/8-11/9 2022: Vinfestivalen i Estreito de Câmara de Lobos.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V.

Sprog

Portugisisk.

Øvrigt

Der er store niveauforskelle i Funchal. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser etc.
Der er store niveauforskelle i Funchal.
Vær opmærksom på, at det kan blive koldt om aftenen i Santo da Serra, da det ligger relativt højt. Det er derfor en god idé at medbringe en varm trøje eller jakke.
Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn
Funchal har flere hoteller med børnepool, og her findes også legepladser og børnevenlige museer.

Maden

De fleste restauranter serverer internationale retter, men det er ikke så almindeligt med særlige børnemenuer. Det er heller ikke alle restauranter, der har høje stole til børn.

Babymad og bleer

Babymad og bleer kan købes i de fleste dagligvarebutikker samt på apotekerne, og udvalget varierer. Dodot er et lokalt blemærke.

Aktiviteter for børn

Ved Santa Catarina-parken findes en legeplads, og i Sanza Cruz cirka 20 km væk ligger vandlandet Aquaparque Madeira, som har åbent i sommermånederne og tilbyder pools og vandrutsjebaner for alle aldre. Det naturhistoriske museum, legetøjsmuseet og elektricitetsmuseet er interessant museer for lidt større børn.
Sport og træning
I Funchal tilbydes et godt udbud af sport og træning.

Tennis

Tennisbaner og ketsjere kan lånes på de store hoteller som for eksempel Cliff Bay, Mimosa, Eden Mar, Porto Mare og Duas Torres.

Padel

I Funchal findes flere padelbaner af god kvalitet, og visse har havudsigt. Vil du spille paden i ferien, kan du bestille tid her.

Levadavandringer - vandring langs de gamle vandingskanaler

Funchal er et godt udgangspunkt for vandring langs øens levadaer, og en af de mere enkle ruter starter inde i Funchal og går næsten hele vejen ud til fiskerbyen Camara do Lobos. Denne vandresti regnes dog ikke som en rigtig levadavandring, da vejen er asfalteret og går gennem bebyggede områder. Vil du opleve en ægte levada, kræver det transport til et sted uden for Funchal, helst med bus eller taxi. Levadaerne går nemlig fra ét sted til et andet, så kører du ud til startstedet i lejebil, er du nødt til at gå samme vej tilbage.

Golf

Palheiro Golf ligger øst for Funchal, lige ved den tropiske have Quinta do Palheiro. Banen byder på fantastisk udsigt over bugten og byen.

Kitesurfing

Er du erfaren kitesurfer eller vil prøve det for første gang? Madeiras eneste udlejning af kiteudstyr ligger i Funchal og tilbyder også undervisning. Læs mere her.

Cykling

Terrænet på Madeira egner sig perfekt til mountainbikekørsel, og i Funchal findes flere cykelværksteder og gode cykeludlejere. Hvis du ikke tager din egen MTB med, kan du leje en cykel, når du kommer frem.

Yoga

Vil du dyrke yoga i ferien, kan du bestille afslappende privattimer i den smukke natur. Læs mere om bestilling af yoga her.
Udflugter
Funchal til fods
Funchal til fods
På en vandretur gennem Funchal kombinerer vi historie og botanik med smagsprøver og livligt folkeliv for at give dig mulighed for at opleve alt, hvad denne spændende by har at byde på. Vinsmagning af hedvinen Madeira indgår.
Læs mere om udflugten
Pico Ruivo
Pico Ruivo
Levadaerne er meget populære blandt vandrere og et must for dig, der kan lide vandring i betagende natur. Ægte vandreentusiaster bør ikke gå glip af denne udfordrende vandretur i smukke omgivelser op til Pico Ruivo, der med sine 1.862 meter er Madeiras højeste punkt. Sværhedsgrad: Svær***
Læs mere om udflugten
Levada Rabacal - 13 km
Levada Rabacal - 13 km
En af Madeiras smukkeste og mest spændende levadaer. Levadaen går gennem skovlandskaber med udsigt over de grønneste og mest kendte af øens dale. Under vandringen passerer vi også små og store vandfald - en betagende oplevelse. Sværhedsgrad: Middel**
Læs mere om udflugten
Rota dos Cetaceos - vi ser delfiner
Rota dos Cetaceos - vi ser delfiner
Dyrelivet opleves selvfølgelig bedst i sit naturlige miljø, og Madeira har masser af naturlige miljøer for både delfiner og andre hvaler. Men hvis man gerne vil opleve dem på hjemmebane, gælder det om at kende de rigtige steder.
Læs mere om udflugten
Med Santa Maria i Columbus' fodspor
Med Santa Maria i Columbus' fodspor
Tag med på halvdagsudflugt med skibet Santa Maria, der sejler langs Madeiras sydkyst. Skibet er en kopi af det skib, som Christoffer Columbus brugte på sin rejse over Atlanterhavet, da han ved en fejl opdagede Amerika. Oplev, hvordan Columbus og hans besætning levede ombord, og nyd nogle skønne timer på havet med sol og svømmeture. Kage og prøvesmagning af hedvinen Madeira eller juice indgår.
Læs mere om udflugten
Bela Madeira - ørundtur
Bela Madeira - ørundtur
En fantastisk heldagsudflugt, hvor vi udforsker Madeira og oplever øens smukkeste side med spektakulære udsigter over det grønne landskab. Frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Katamaranen Magic Dolphin - formiddag
Katamaranen Magic Dolphin - formiddag
Stig ombord på katamaranen Magic Dolphin i Funchals havn og glæd dig til en afslappende tur på havet. Drikkevarer og lette snacks kan købes ombord.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari - Amazing West
Jeepsafari - Amazing West
Der er mange måder at opleve Madeira på, men er man eventyrlysten, bør man gøre det i jeep.
Læs mere om udflugten
Paradisdalen
Paradisdalen
Tag med på en smuk og let vandring til en magisk og velbevaret hemmelighed på Madeira, som kun få kender til. Takket være den imødekommende lokalbefolkning bliver det en oplevelsesrig dag med udsøgt afternoon tea.
Læs mere om udflugten
Katamaranen Magic Dolphin - eftermiddag
Katamaranen Magic Dolphin - eftermiddag
Stig ombord på katamaranen Magic Dolphin i Funchals havn og glæd dig til en afslappende tur på havet. Drikkevarer og lette snacks kan købes ombord.
Læs mere om udflugten

Find din rejse til Funchal
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.