Se hoteller (33)

Rejser til Funchal

Velkommen til Funchal – en by i forandring, hvor Spies tilbyder hoteller for enhver smag: i eller uden for centrum, luksus eller enkelt? Valget er dit.

Du kan også bestille en rejse med rutefly til Funchal med Spies og dermed selv bestemme både afrejsedag og rejselængde. Derudover kan du vælge mellem flere af vores bedste hoteller samt tilmelde dig vores udflugter, og du har desuden adgang til vores rejsemålsservice. Kort sagt: Du kan skræddersy din ferie helt efter dit eget hoved - fra tre dage og opefter.

Funchal - en evig skønhed

Der er sket meget i Funchal de seneste år. Den gamle bykerne er blevet renoveret og shinet op. Moderne butikker og nyskabende restauranter er flyttet ind, og med dem er folkelivet og stemningen vendt tilbage. Gå f.eks. en tur i Rua Santa Maria, hvor kunstnere har dekoreret omkring 200 af gadens hoveddøre for at skabe et både underholdende og unikt kunstværk.

Domkirken fra starten af 1500-tallet udgør byens centrum, og rundt om den ligger de fleste butikker, smukke paladser og nyere, mere moderne bygninger. Cidade velha kaldes byens gamle fiskerikvarterer, som i dag er kendt for sine mange hyggelige og gode restauranter. Her finder du også Mercado do Lavradores, markedshallen, med sine farvestrålende blomster, frugt og spændende fisk.

Hoteller for enhver smag

Hotellerne har også fået et løft. Ud over tidløse klassikere som The Cliff Bay tilbyder vi blandt andet Prime Select-hoteller for livsnydere, der rejser uden børn, samt børnevenlige hoteller som for eksempel The Residence. Spies har en bred vifte af hoteller i forskellige prisklasser, og vores gæster er tilfredse: Den samlede hotelvurdering er ofte mindst 4 ud af 5. Du kan også glæde dig til Funchals spændende restaurationsscene, hvor kreativiteten når nye højder, uden at priserne gør det.

Foråret i Funchal

Takket være det milde klima blomstrer Madeira året rundt, men foråret er den allerbedste tid at opleve øens frodige blomstring. I april og maj er blomsterpragten fantastisk i den botaniske have og parkerne i Funchal, og derfor arrangeres hvert år en blomsterfestival: Madeira Flower Festival. Festivalen er blevet arrangeret siden 1954, og i 2018 finder den sted i perioden 19. april til 6. maj. Blandt festivalens højdepunkter kan nævnes "Håbets Mur" - en mur bygget af blomster - samt den store blomsterparade gennem i byens gader. Vil du hellere rejse i starten af sommeren, kan du besøge Atlanterhavsfestivalen. Festivalens popularitet stiger år for år, og lokker mange spændte tilskuere til øen. Under festivalen arrangeres bl.a. et fyrværkerishow på havnen hver lørdag.

Glæd dig til Madeira

Madeiras opblomstring begrænser sig ikke bare til hovedstaden, Funchal. Efter udbedring af veje og byggeri af tunneller er det blevet nemt at komme rundt på øen for at spille golf, vandre langs levadaer eller blot spise frokost på en lille restaurant med en betagende udsigt over Atlanterhavet. Uanset hvor du vil hen, er det en god idé at leje bil, så du kan komme rundt i dit eget tempo.

Tips og nyttig info
 • Hoteller for voksne
 • Familiehoteller
 • Luksushoteller
 • Hoteller i alle prisklasser
 • Mad og drikke til gode priser
 • Gode shoppingmuligheder
 • Restauranter og natteliv
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Funchal

Vejr og klima
 • januar
19°13°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
19°13°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
19°14°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • april
20°14°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • maj
20°15°
7
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
22°18°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
24°19°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
25°20°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
25°19°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • oktober
24°18°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • november
22°16°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • december
20°14°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Strand
Bortset fra strandene ved Machico og Calheta er der stort set ingen sandstrande på Madeira. Til gengæld findes flere havbade med saltvandsbassiner.

Saltvandsbassiner i Funchal

Inde i Funchal er der havbade med saltvandsbassiner samt almindelige pools. Entréprisen varierer meget, og udover entrébilletten tilkommer der også en afgift for solstolene. Åbningstiderne er ofte kl. 9.00 til kl. 18.00. På de fleste områder findes der en restaurant og en bar, så du kan få noget at spise og drikke.

Nogle af de mest populære saltvandsbassiner er:
Lido-badet: Er for tiden under renovering, men dele af badet er åbne.
Ponta Gorda: Neden for hotel Duas Torres nær Club Naval
Doca Do Cavaca: Efter Ponta Gorda - renoveret i 2005. Club Naval: Neden for hotel Baia Azul.
Club Turismo: Øst for Lido-badet ved hotel Girassol.
Barreirinha: Vest for den gamle bydel bag São Tiago-fortet. Her bader man direkte i havet - her er ingen pool.
Praia Formosa: Den eneste naturlige strand i Funchal bestående af store sten og sort sand. Ligger for enden af strandpromenaden yderst ved Lidoen. Gratis entre.

Strande og havbade på Madeira

Madeira byder på flere fine badeanlæg og saltvandsbassiner foruden rullestensstrande, lavastrande og kunstigt anlagte sandstrande med fint, gyldent sand. I Funchal findes flere havbade med saltvandsbassiner samt en naturstrand med sten og lavasand. Ponta do Sol har en lille strand med små sten, mens man i Canico primært bader i havet fra badestiger. Bor man i den lille bjergby Santo da Serra, kan man tage ned til kysten og bade fra stranden i Santa Cruz. Vær opmærksom på, at der kan forekomme stærk strøm, svøm altid langs med stranden, og hold øje med badeflagene.

• Grønt flag: Badning tilladt.
• Gult flag: Badning sker på eget ansvar.
• Røst flag: Badning forbudt.
• Blåt- og hvidternet flag: Ingen livredder på stedet.

Praia Formosa

Den eneste naturstrand i Funchal med store sten og sort sand.

Machico

Ved Maderias næststørste by findes både en gylden kunstig sandstrand med sand importeret fra Sahara og en naturstrand med sten, der er velbesøgt af lokalbefolkningen i weekenden.

Calheta

Strand på den sydvestlige del af øen med sand importeret fra Sahara. Ved stranden findes barer, toiletter, omklædningsrum, vandsport, førstehjælpsudstyr og en marina med restauranter.

Prainha

Fantastisk lille strand med sort lavasand nær Ponta de Sao Lourenco på det østlige Madeira.

Porto Moniz

Den lille by på øens nordvestspids er kendt for sine naturskabte havbade. Klippebassinerne fyldes med krystalklart vand ved højvande og er velegnede til svømning og snorkling. Ved havbadene findes faciliteter for bevægelseshæmmede foruden en legeplads, omklædningsrum, brusere, en bar og restaurant, gode parkeringsmuligheder, førstehjælpsudstyr samt livreddere.

Seixal

Naturstranden Praia de Laje ligger gemt mellem klipperne ved den lille by Seixal på øens nordkyst. Stranden har ikke så mange faciliteter, men byder på masser af fred og ro.

São Vicente

Nordvendt stenstrand med optimale forudsætninger for surfing på grund af blæst og bølger. I området tilbydes vandsport, og her findes også en restaurant og en solterrasse samt en fin strandpromenade.

Vandlandet Aquaparque Madeira og stranden i Santa Cruz

Det store vandland Aquaparque Madeira har flere vandrutsjebaner og to pools, hvoraf en til små børn. Her findes også en bar og restaurant samt omklædningsrum. Den nærliggende strand i Santa Cruz er lille og består af lavasand og sten.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Funchal året rundt.

Du kan desuden rejse til Funchal året rundt med rutefly.

Flyet lander i Funchal Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Funchal. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Funchal Lufthavn til dit hotel er 30-60 minutter (ca. 20 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.
Mad, drikke og natteliv
Der er et stort og varieret udvalg af restauranter på Madeira med alt fra burgerbarer til det klassiske, franske køkken. At gå på restaurant er billigere end i Danmark, og maden er generelt rigtig god. Grib chancen for at smage det portugisiske køkkens specialiteter som f.eks. espada (sort sværdfisk) og oksekødsspydene espetada (meterlange grillspyd, som hænger over bordet).

Mad og drikke på Madeira

Madeira har et stort og varieret udbud af restauranter med alt fra burgere over portugisiske specialiteter og lokale retter til det klassiske franske køkken. Madeira er desuden kendt for sin hedvin af samme navn, og takket være øens subtropiske klima har vinrankerne optimale betingelser. Vinhøsten starter omkring 15. august og varer til oktober.

Traditionelle retter

Gå ikke glip af at smage typisk portugisiske retter som for eksempel sort sabelfisk (espada) og de meterlange oksegrillspyd (espetads). Andre traditionelle retter er løgsuppe med pocheret æg (sopa de tomate e cebola), kålsuppe med kartofler og krydret pølse (caldo verde), delikate små blæksprutter (lulas) og klipfisk (bacalhau). Af tilbehør kan nævnes milho frito, som er en slags polenta typisk for Madeira og bolo do caco, som er et rundt pandebrød lavet af søde kartofler. Til dessert kan du nyde et stykke bolo de mel - en krydret honningkage med valnødder og mandler.

Hedvinen Madeira og traditionelle drikkevarer

Mange restauranter serverer bordvin fra Portugal. Vinho de mesa er husets vin, som kan bestilles i varianterne rød, hvid og rosé. Vinho verde betyder 'grøn vin' og er en portugisisk vintype, som ikke er grøn, men fremstilles af grønne, umodne druer. Hedvinen Madeira produceres på Madeira og findes i forskellige typer - fra søde til tørre - og serveres som aperitif eller dessertvin. Andre typisk portugisiske drikke er brisa maracuja (passionsfrugtsodavand), Ginja d'Obidos (kirsebærlikør), aguardente (sukkerrørsbrændevin) og Poncha - en traditionel drik fra Madeira med aguardente, honning, sukker og enten appelsinsaft eller citronsaft.

Kaffe

En kop espresso hedder bica på portugisisk, hvorimod en carioca er en fortyndet espresso. En bica med mælk kaldes garoto, og en café com leite er en stor kop kaffe med mælk og kaldes også chinesa. En galao svarer til en caffe latte og består af en fjerdedel kaffe og tre fjerdedele mælk.
Funchal har et rigt forlystelsesliv. Mange af de lokale indbyggere går ud om fredagen og lørdagen for at nyde en drink på en bar eller café eller for at lytte til forførende samba, jazz eller mere moderne rytmer. Natteravnene kan siden fortsætte aftenen på diskotek eller i en af barerne på havnen. I løbet af ugen mødes indbyggerne i Funchal ofte på en bar for at se fodbold og slappe af efter en lang
arbejdsdag.

Camara de Lobos

Det er også en oplevelse at tage en tur ud til Camara de Lobos en fredag eller lørdag aften. Her forvandles det lille område ved havnen til et myldrende hav af feststemte mennesker, som kommer hertil for at prøve den populære poncha - en lokal drik fremstillet af sukkerrørsbrændevin.
På øens øvrige rejsemål går det roligere til, og folk slapper oftest af på caféerne eller i hotelbarerne.

Natteliv

Funchal har et stort udbud af musikpubber, barer, jazz- og natklubber samt et kasino. I Santo da Serra tilbydes der underholdning på hotellerne, og i Ponta do Sol og Canico er nattelivet fredeligt med enkelte barer og caféer samt hotelunderholdning.
Shopping
Shoppingkulturen på Madeira er lidt anderledes, end man måske kunne forvente. Funchal er en rigtig by, som ikke blot lever af turismen. Her findes derfor et stort udvalg af almindelige butikker. I Portugal fremstilles der mange sko, og i Funchal findes der masser af skobutikker. Foruden alle butikkerne findes der også flere shoppingcentre i Funchal og omegn.

Madeira Shopping

Øens største shoppingcenter finder du lige unden for centrum i området Santa Quitéria. Her kan du finde alle de gængse tøjbutikker som Zara, Massimo Dutti m.fl. Her er gratis parkering.

La Vie

Dette er Funchals nyeste, store shoppingcenter, som ligger nær Santa Catarina-parken blot to minutters gang fra havnen og hovedgaden Avenida de Arriaga. Det er et stort og moderne center med ca. 70 butikker samt restauranter. Her findes også fitnesscentret Holmes Place samt den store fødevarebutik Pingo Doce. I kælderen er der parkering til 900 biler. Højst oppe ligger designhotellet The Vine.

Hotellets bar er absolut et besøg værd med sin fantastiske udsigt over Funchal.

Forum Madeira

Ligger i hotelområdet lige over for hotel Duas Torres. Shoppingcentret har 86 butikker, 17 restauranter, caféer, fødevarebutik og 7 biografer, som viser film på originalsprog. Her finder du også en tagterrasse med tilhørende have og en vidunderlig udsigt. Bag Forum Madeira er der en shoppinggade med mange små butikker. Her finder du bl.a. CR7, som ejes af søsteren til den verdensberømte fodboldspiller Cristiano Ronaldo, som er født og opvokset på Madeira.

Mindre shoppingcentre

Galerias de São Lourenco: nær havnen.
Arcadas de São Francisco: integreret med Madeira Wine Company, hvor du kan prøvesmage Madeiravin.
Anadia Shopping: nær markedshallen.

Markedshallen

Mercado dos Lavradores. Her kan man købe blomster, frugt og grøntsager samt masser af fisk. Markedshallen ligger på Rua do Visconde do Anadia. Fredag og lørdag er de bedste dage at besøge markedshallen.
Funchal har et stort udbud af butikker samt flere shoppingcentre, hvoraf øens største, Madeira Shopping, ligger lidt uden for centrum i området Santa Quitéria og blandt andet rummer tøjkæder og fastfoodrestauranter. Sko, mærkevaretøj og kurveflet kan være gode køb, og øen har også en stor produktion af broderier. Visse butikker holder lukket til frokost og på søndage - dog ikke forretninger i turistområderne.

Sko

Portugal er kendt for sin skoproduktion, og i Funchal ligger der mange skobutikker med især designersko, ikke mindst langs 'skogaden' Rua dos Tanoeiros.

Striktrøjer

Striktøjer er billige i de små landsbyer.

Kurveflet

Den lille by Camacha er centrum for øens omfattende produktion af kurveflet. På torvet ligger Madeiras største kurvefletfabrik, som er i tre etager og byder på et stort og varieret udbud af kunstfærdige kurvearbejder.

Hedvinen Madeira

Det er næsten et must at købe en flaske Madeira med hjem fra ferien. Mange vingårde tilbyder prøvesmagning, og du kan også finde et stort udvalg af Madeira i Funchals forskellige vinhuse.

Broderier

Madeira er kendt for sine smukke broderier, der er håndlavede og sælges på broderifabrikkerne med garanti. Der er som regel faste priser på både fabrikkerne og markederne. Husk at kigge efter det særlige garantimærke.
Aktiviteter og seværdigheder
Udvalget af aktiviteter i Funchal og på Madeira er generelt stort. Der er meget forskellige at vælge imellem, alt fra diverse sportsaktiviteter og vandringer til mere fredelige aktiviteter som besøg på museer m.m.

Tennis

Baner og ketsjere kan lejes på de store hoteller, f.eks. Cliff Bay, Mimosa, Buganvilia, Eden Mar, Porto Mare og Duas Torres.

Levadavandringer - vandring langs historiske vandkanaler

De første bosættere på øen begyndte at bygge levadaerne i 1400-tallet. De fandt på, at man kunne anvende vandet fra bjergene på den nordlige del af øen til at vande de tørre områder og den opdyrkede jord i den sydlige del med. Dette skete ved hjælp af vandingskanaler, såkaldte levadaer. Levadaerne er i dag meget populære blandt vandrere. Der er både lette, middelsvære og svære levadavandringer. Hvis du ikke ønsker at begive dig ud på egen hånd, arrangeres der guidede ture. Husk gode og solide sko, en lommelygte til at oplyse mørke tunneler, en regnfrakke samt mad og drikke.

En af de mere enkle levadaer starter inde i Funchal og går næsten helt ud til fiskerbyen Camara do Lobos. Denne vandresti regnes dog ikke som en rigtig levadavandring, da vejen er asfalteret og går gennem bebyggede områder.

Vil du opleve en ægte levada, kræver det transport til et sted uden for Funchal, helst med bus eller taxi. Levadaerne går ikke rundt, men fra et sted til et andet, så hvis du vil stille udlejningsbilen et sted, skal du gå samme vej tilbage for at hente den.
Populære aktiviteter på Madeira er blandt andet tennis, cykling og naturvandringer. Santo da Serra er det perfekte rejsemål for golfspilleren, og vil du dykke, er Canico et godt udgangspunkt. Der findes desuden et godt kulturudbud i Funchal.

Karnevallet på Madeira

Det årlige karneval i Funchal afholdes som regel i februar, og der arrangeres også en årlig blomsterfestival om foråret.

Jeepsafari

Oplev naturskønne Madeira fra en jeep på en halv- eller heldagsudflugt. Frokost kan tilkøbes på heldagsudflugterne, der tilbydes alle ugens dage.

Porto Santo

Naboøen Porto Santo har en fantastisk ni kilometer lang strand og er absolut et besøg værd. Der går en færge mellem hovedbyen Vila Baleira og Funchal de fleste af ugens dage.

Hvalsafari

Forskellige hval- og delfinarter ses ofte ud for Madeiras kyster, da vandet hurtigt bliver dybt, og det er derfor nemt for dyrene at finde deres favoritføde tæt ved kysterne. Der tilbydes udflugter i store gummibåde, hvorfra man kan hoppe i vandet med dykkermaske og opleve dyrene i øjenhøjde.

Dykning

Der er flere gode steder, hvor man kan dykke og snorkle. Man kan opleve en del fisk ved at snorkle i havbassinerne. Hvis du vil tage dykkercertifikat, arrangerer en dykkerklub ved hotel Pestana Palms i Funchal kurser.

Cykling

Øens terræn indbyder ikke ligefrem til kilometer efter kilometer med landevejscykling, men Madeira er som skabt til mountainbiking. Det er muligt både at deltage i arrangerede ture og leje en mountainbike og cykle rundt på egen hånd.

CR 7 Museu

Dette museum åbnede i Funchal i december 2013, og her har fodboldspilleren Cristiano Ronaldo hele sin trofæsamling, fodbolde, fotografier, nogle kamptrøjer osv. Her står også Guldbolden, som han fik, da FIFA kårede ham som verdens bedste fodboldspiller i 2013. Man kan også købe souvenirer såsom nøgleringe og trøjer og også Ronaldos egen vin. Ovenpå finder du Ronaldos eget hotel, som åbnede dørene i 2016.

Quinta Vigia

Fra Quinta Vigia har du en fantastisk panoramaudsigt over byen og havnen. I området har mange berømte personer boet.

Câmara de Lobos

Denne berømte og idylliske lille fiskerby ligger ca. 5 km vest for Funchal. Stemningen ved fiskerihavnen om formiddagen og eftermiddagen er speciel. Sir Winston Churchill tilbragte en hel del tid i byen for at male. Restaurant Churchill Place er et besøg værd. I Câmara de Lobos er der mange gode fiskerestauranter. Byens specialitet er espadafisk.

Hospicio D. Amelia

Hospicio D. Amelia er egentlig et kombineret alderdomshjem, vuggestue og børnehave, men besøg gerne den smukke park og haven udenfor. Hjemmet finansieres delvist af det svenske kongehus og ligger lige over for Santa Catarina-parken.

Blomsterparker

Madeira er kendt for sin farvestrålende vegetation og sine smukke blomster. Et besøg i en af de mange blomsterparker på øen kan derfor anbefales. Herunder følger nogle tips (med forbehold for ændringer i priser og åbningstider):

Quinta do Palheiro
Den engelske blomsterhave, som ligger ca. otte kilometer fra Funchal, kaldes også for Blandy's Garden. I dette private område kan de besøgende vandre gennem et imponerende parkanlæg. Haven er mest kendt for sine protea-blomster og kameliaer. Åbent: mandag-lørdag kl. 9.00-16.30.

Monte Palace Tropical Garden
Øens største park indeholder bl.a. en berømt japansk have med mange fine vandanlæg og damme. Parken har en imponerende blanding af eksotiske planter, træer og buske. Her kan du se blomster i alle tænkelige farver og faconer. Åbent: mandag-søndag kl. 9.00-18.00.

Jardim Botanico/Jardim dos Loiros
Måske den smukkeste af Madeiras haver med flest plantearter. Den botaniske have ligger i rolige omgivelser et stykke uden for Funchal. Åbent: mandag-søndag ca. kl. 9.00- 18.00.

Quinta Boa Vista
En hyggelig og anderledes have med bl.a. orkidéer. Her er desuden flere drivhuse med masser af planter. Åben mandag-lørdag kl. 9.00-18.00.

Katedralen Sè

Ligger i centrum af Funchal på Avenida Arriaga. Kirken er åben for besøg kl. 9.00-12.00 og kl. 16.00-18.00. Katedralen blev bygget i 1516 og er i manuelinsk stil.

Santa Clara

Klostret blev bygget i 1400-tallet. I dag driver nonnerne en vuggestue/børnehave i en del af klostret. De tager ikke imod store grupper, men som privatperson er man oftest velkommen, hvis man banker på. Åbent mandag-lørdag kl. 10.00-12.00 og kl. 15.00-17.00. I klostret ligger øens opdager Zarco desuden begravet.
Madeira har meget at byde på, hvad angår både historie, kultur, seværdigheder og storslåede naturoplevelser. Ikke mindst hovedstaden Funchal er spændende med såvel interessante museer og smukke kirker som frodige parker og en charmerende gammel bydel.

Blomsterparker og haver på Madeira

Madeira er kendt for sin blomsterpragt og frodige natur, og det er derfor et must at besøge en af øens mange blomsterparker eller haver, hvoraf flere ligger i Funchal-området.

Historiske byer

I byen Santana kan du se, hvordan lokalbefolkningen boede før i tiden. I 1400-tallet byggede nybyggerne trekantede træhuse, som skulle kunne modstå det til tider barske klima. Husene har halmtag og er malet i smukke farver. Den gamle hovedstad Machico ligger fint ved en bugt på det østlige Madeira og er bestemt et besøg værd, ligesom den maleriske lille bjergby Monte, der huser øens ældste kirke med Madeiras skytshelgen. I Monte ligger også gravkapellet for den østrigste kejser Karl 1., som boede på Madeira, efter at han blev deporteret i 1921. I Monte kan du desuden få en slædetur på asfalt i en traditionel kurveslæde, som har været brugt som transportform for lokalbefolkningen siden 1800-tallet.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Madeira på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.

Bus

Busselskabet hedder Horarios do Funchal, og vil du købe billet, finder der en automat uden for kontoret. Du kan også købe billet af chaufføren på bussen. Billetter, som købes i bussen, kan dog kun anvendes i den bus, hvor billetten er købt.

Har du tænkt dig at køre meget i bus i løbet af dit ophold på Madeira, er det bedre at købe billet i forvejen, da det bliver betydeligt billigere. Billetterne hedder Girokort, og er elektroniske billetter, hvor du helt selv bestemmer, hvor mange "ture" du vil fylde på kortet. Du kan også vælge billetter med forskellige længde, så de holder i flere dage af gangen. Kortet tanker du op i automaterne, som du kan finde ved alle større shoppingcentre, på busselskabets hovedkontor og i kioskerne i centrum.

Sådan kommer du rundt på Madeira

Madeira har et veludviklet busnet med både rutebiler og bybusser i Funchal. Det er også muligt at tage taxi.

At rejse med bus - en oplevelse i sig selv

Det er en oplevelse at køre i bus på landet og se, hvordan øens lokalbefolkning lever. Busserne, som kører på den vestlige del af Madeira, er røde og beige (Rodoeste). De standser ved den store busholdeplads uden for hotel Monumental Lido ved Lido-rundkørslen, ved et af stoppestederne uden for Alto Lido samt ved Forum Madeira. Busser til den østlige del af øen udgår fra marinaen. De er grønne og beige (SAM). Busser til nordkysten udgår fra havnepromenaden nær den gamle bydel bag tovbanestationen (gule, grå og hvide busser - São Gonçales). Vær opmærksom på at busserne, som kører uden for Funchal, er ejet af forskellige busselskaber.

Taxi

Det er billigt at køre i taxi på Madeira. Du kan let kende taxierne, som er gule med blå striber. Mange taxichauffører vil gerne køre ture rundt på øen. Du vil derfor få mange tilbud, og flere chauffører påstår, at de taler skandinavisk. Vær meget kritisk og kontrollér, at chaufføren virkelig forstår sproget. Prisen skal være aftalt, inden turen starter, ellers kan der let tilkomme diverse ekstraomkostninger. Hvis prisen ikke aftales i forvejen, er det obligatorisk for taxichaufføren at køre efter taxameter. Dette gælder på hele Madeira. Sig til, hvis chaufføren glemmer det.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Du er også velkommen i vores servicecenter i Funchal. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Højtider

1-23/10 2021: Blomsterfestivalen. Den 2/10 bygger børnene "Håbets mur" af blomster, og den 3/10 går det store blomsteroptog gennem Funchals gader. 14-17/10 arrangeres koncerten "The Sound of Flowers".

1/12 2021: Man begynder at tænde julelysene i Funchal centrum.

1/12 2021-6/1 2022: Juleudsmykning og forskellige aktiviteter i Funchal.

31/12 2021: Nytårsfyrværkeri.

23/1 2022: Funchal Marathon.

23/2-6/3 2022: Madeiras berømte karneval. Det store optog, hvor øens sambagrupper optræder, foregår den 26/2.

Hver lørdag aften i juni 2022 fejres Atlantic Festival med festligheder og aktiviteter.

28/8-11/9 2022: Vinfestivalen i Estreito de Câmara de Lobos.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V.

Sprog

Portugisisk.

Øvrigt

Der er store niveauforskelle i Funchal. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser etc.
Der er store niveauforskelle i Funchal.
Vær opmærksom på, at det kan blive koldt om aftenen i Santo da Serra, da det ligger relativt højt. Det er derfor en god idé at medbringe en varm trøje eller jakke.
Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn

Rejs med børn til Madeira

Madeira er generelt et børnevenligt rejsemål og passer godt til en familieferie. Portugiserne er meget glade for børn, og det er aldrig et problem at have børn med. Funchal har det største udbud af hoteller og aktiviteter og er derfor det mest velegnede rejsemål til børnefamilier.

Tilbud til Funchal

Find din rejse til Funchal
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.