Omgivelserne i Funchal
Landlige omgivelser i Funchal
Eksperternes tips

Madeiras mangfoldige hovedstad

Funchal

Storbypuls og naturoplevelser i Funchal

Jeg tror faktisk, at Madeira må være mit yndlingsrejsemål, når det kommer til klassiske charterrejser. Jeg foretrækker frem for alt hovedstaden Funchal, og nu skal jeg fortælle dig hvorfor.

Tekst og billeder: Tomas Alexandersson

Poncha-barer, udendørs dans og hyggelige restauranter

Poncha-barer, udendørs dans og hyggelige restauranter

Pico Ruivo på øen Madeira

Pico Ruivo er det højeste punkt på øen Madeira

Funchals varme atmosfære

Jeg er smaskforelsket i Funchal – den farverige hovedstad på Madeira. Her er livlige gader og barer flankeret af hyggelige flisebelagte bygninger og botaniske haver. Funchal er en lille, men meget moderne og globalt orienteret by, der ligger som en form for amfiteater ud mod Atlanten. I det centrale Funchal er alt bare så flot og smukt. Her finder du smarte butikker, museer, portvinsfabrikker, topmoderne restauranter og et herligt folkeliv.

Downtown Funchal

Velkommen til Downtown Funchal

Vinsmagning på Pereira D'Oliveira i Funchal

Vinsmagning på Pereira D'Oliveira i Funchal

Restaurant Kampo i Funchal

Klassiske retter på restaurant Kampo af kokken Julio Pereira i Funchal

For alle sanser

Funchals gamle by, Zona Vieja, er et historisk område med smalle brostensbelagte gader, der leder ind til restauranter, indbydende ponchabarer og smukke dørmalerier. Poncha er en traditionel drik fra Madeira, der består af rom, honning og frugtsaft fra citron, appelsin eller andre frugter. Når du besøger en ponchabar, kan du vælge din favoritsmag, og så kan du tage en skammel med ud på brostensgaden og sidde der og nyde livet.

Funchals historiske bydel Zona Vieja

Funchals historiske bydel Zona Vieja

Poncha

Poncha – du vælger selv, hvilken smag der tiltaler dig

En farverig by

I starten af Zona Vieja ligger Mercado do Lavradores – en markedshal med farvestrålende blomster, frugter og spændende fisk. Over det centrale Funchal tårner bjergene sig op sammen med de grønne områder i bydelen Monte. De områder kommer du op til via svævebane fra Funchal. I Monte finder du den kendte botaniske have Jardim Botânico da Madeira og eventyrhaven Monte Palace Madeira. Fra Monte kan du også komme på kælketur i den berømte Monte-slæde ned ad pisterne mod centrum. Det er en klassiker og i øvrigt supersjovt!

Eksotiske frugter i Funchal

Smag på eksotiske frugter i Funchal - Mercado dos Lavradores (Farmers' Market)

Svævebanen i Funchal

Udforsk Funchal fra svævebanen

Klassisk Monte-slæde i Funchal

Klassisk Monte-slæde i Funchal

Havbad og hotte hoteller

Lige uden for det centrale Funchal ligger Lido-området, som er præget af træbeklædte gader og hoteller af højeste standard. Her kan du nemt få en afslappende ferie med pool, hvis du vil. Du bor også i nærheden af Lido-badet og andre lækre saltvandspools. Hotellerne i Lido-området og Funchal har nogle af de højeste gæstebedømmelser blandt Spies' gæster, og det forstår jeg godt. Her ligger f.eks. det flotte designhotel NEXT, luksushotellet The Cliff Bay og mit eget favorithotel Vila Vicencia – et lille hyggeligt hotel med pool, der leder tankerne tilbage til tv-serien Melrose Place.

Solferie i Lido

Solferie i Lido med en dukkert i havet

En lille grøn oase i Lido-området, Hotel Vila Vicencia

En lille grøn oase i Lido-området, Hotel Vila Vicencia

Havbadene i Porto Moniz

Med Spies kan du tage på skønne udflugter rundt på Madeira, for eksempel til havbadene i Porto Moniz

Naturskønne udflugter

Når du ser på billeder af Madeira, er motivet ofte naturskønne vandrestier, kuperet natur, havbade, blomsterpragt og ting i den boldgade. Og det er ikke langt fra virkeligheden! Funchal er et godt udgangspunkt for dig, der både vil mærke storbypulsen og samtidig tage på nogle storslåede naturudflugter.
Tomas Alexandersson

Tomas tager os med ud på oplevelser, der indeholder arkitektur, udstillinger samt bar- og restaurantbesøg. Gerne i østeuropæiske storbyer, hvor han blandt andet har en forkærlighed for Tallinn.