Algarve

Algarve, Portugal

Velkommen til Algarvekystens dejlige strande, rige historie og Europas måske bedste golfbaner med en sæson, der strækker sig over næsten hele året. Spies har hoteller på tre populære rejsemål: alsidige Albufeira med både forlystelsesliv og fred og ro, Vilamoura for golfentusiasten og strandparadiset Praia da Rocha. Og du bestemmer selvfølgelig selv, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk.

Læs mere om Algarve Skjul

Algarve er en region med et indbyggertal på omkring 395.000, som om sommeren dog stiger til over en million på grund af turisterne, der lokkes hertil af det behagelige klima og de rene strande. Algarve har trods sin beliggenhed ved Atlanterhavkysten et typisk middelhavsklima med tørre og varme somre samt milde og relativt regnfulde vintre. Klimaet påvirkes meget af Golfstrømmen, som giver en behagelig temperatur året rundt.

Udforsk Algarvekysten
Den 200 km lange strækning langs Portugals sydkyst er berømt for sine fantastiske strande – her findes både uberørte sandstrande, gode snorkelstrande og klippestrande som Praia da Roca, der er kantet af grotter i forskellige formationer. Stranden siges at være den mest fotograferede i hele Europa. Langs stranden løber en livlig strandpromenade, og lidt tilbagetrukket fra kysten ligger byen Portimao, som byder på både forlystelsesliv, restauranter og en elegant marina beliggende ved Arade-flodens udmunding i Atlanterhavet. Selve Praia da Rocha er en gammel ferieby bygget op omkring den fantastiske strand, og her kan du nemt få tiden til at gå med vandreture langs kysten, bådture, velsmagende udflugter udi den portugisiske madkultur og afstikkere ind i landet med lejebil til f.eks. Europas sydvestligste punkt Cape St. Vincent og nationalparken Rio Formosa

Algarvekysten byder også på et hav af golfbaner. Albufeira ligger i "golfdistriktet" på Algarvekysten i det sydlige Portugal, og med egen bil har du et halvt dusin golfbaner inden for bekvem rækkevidde. Sæsonen starter normalt i januar og slutter ikke før i oktober, så du har gode muligheder for at forlænge din hjemlige golfsæson her. Albufeira er desuden en charmerende by med snævre gader, hvidkalkede huse og en malerisk fiskerihavn med farvestrålende både. Her finder du nemt en hyggelig restaurant, hvor du kan lade dig friste af menukortets udvalg af fisk og skaldyr til overkommelige priser. Men Albufeira er også en forlystelsesmetropol med barer, spillesteder og diskoteker, hvis du ønsker lidt mere fart over feltet i ferien.

Vilamoura er et andet rejsemål oplagt til feriegolfrejsen – på grund af den langs sæson kan selv den mest krævende golfspiller med garanti få sin spillelyst styret. Området er berømt for sine fem udfordrende golfbaner, hvoraf nogle ligger helt tæt på Vilamoura, som er et feriemål af høj klasse med flere stilfulde golfhoteller. Her findes også et kasino samt en elegant marina med glinsende hvide både. Ved havet ligger den gamle fiskerby Quarteira med sin hyggelige strandpromenade Avenida Infante de Sagres, hvor man kan slå sig ned på en café og nyde en forfriskning eller bare gå en aftentur. Områdets fine strand Praia de Quarteira er lang, finkornet og kantet af palmer. Den er en af kystens mest populære strande med bølgebrydere, der dæmper Atlanterhavets bølger, så vandet bliver roligt og børnevenligt.

  • Antal rejsemål:  3
  • Antal hoteller:  28