Hoteller (48)

Rejser til Algarve

Algarve har meget at byde på: golf, strande, spændende udflugter, fantastisk natur, fremragende mad og gode vine.
Algarvekysten er meget populær blandt golfspillere, som rejser hertil fra januar til oktober. Og med en vandtemperatur så høj, at man kan bade helt ind i oktober måned, er Algarvekysten samtidig et paradis for badegæster. Restauranter og seværdigheder er åbne stort set året rundt, og bestiller du en lejebil sammen med rejsen til Algarve, har du et hav af udflugtsmuligheder lige uden for døren.

Tre forskellige rejsemål

Spies tilbyder tre rejsemål langs Algarvekysten: Albufeira, Vilamoura og Praia da Rocha. Hvert af dem har sin egen specielle charme, så hvilket rejsemål, der passer dig, er udelukkende en smagssag. I Praia da Rocha venter Europas måske smukkeste strand, mens Albufeira er et bedre valg, hvis du vil kombinere strand- og forlystelsesliv. Rejser du derimod for golfspillets skyld, er Vilamoura stedet for dig.

Algarve for golfspillere

Algarvekysten er et velkendt og populært rejsemål blandt golfere fra hele verden. Her kan du slå golfsæsonen i gang, mens sne og slud stadig dækker de danske baner - og når sommeren går på hæld, kan du forlænge sæsonen langt ind i efteråret. Du kan selvfølgelig bestille din greenfeepakke sammen med rejsen, og med en god håndfuld baner bare i Vilamoura har gode muligheder for at forlænge din hjemlige golfsæson her.

Fine sandstrande

Algarve er mindst lige så kendt for sine strande som for sine golfbaner. Mange af dem udgøres af blødt sand med klipper i forskellige formationer. De mest dramatiske udsigter får du, hvis du bestiller en rejse til Albufeira eller området vest for byen, mens sandstrandene øst for Albufeira har et mere klassisk udseende. Langs kysten finder du også strande med bølgebrydere, som gør vandet roligt og børnevenligt, strande med masser af plads til alle og lange, palmeindrammede strandpromenader.

God mad og spændende udflugter

Frisk fisk og skaldyr findes i mange varianter langs kysten; lige fra simple grillretter til traditionelle menuer med inspiration fra mange forskellige lande og regioner. Et godt tip er at leje en bil sammen med rejsen til Algarve, så du kan køre rundt på egen hånd og finde netop den restaurant, som gør din ferie mindeværdig. Med egen bil kan du nemt udforske det sydlige Portugal på egen hånd; fra middelalderbyen Silves og indlandets fortryllende landskab til en shoppingudflugt i en af kystbyerne eller måske en afstikker til Spanien.
Find dit hotel
Strand

Strande i Algarve

Algarves strande er kendt for blødt sand med klipper i forskellige formationer. De mest storslåede udsigter får du ved at bestille en rejse til Albufeira og vestpå, mens sandstrandene øst for Albufeira er mere traditionelle. Langs kysten finder du også strande med bølgebrydere, der gør vandet roligt og børnevenligt. Vilamouras strand passer f.eks. perfekt til børnefamilier. I Praia da Rocha ligger en helt enestående to kilometer lang sandstrand opdelt i flere dele af små klippefremspring.
Mad, drikke og natteliv

Mad og drikke i Algarve

Fersk fisk og skaldyr findes i en perlerække af forskellige varianter langs kysten. Sæt tænderne i klassiske grillretter, eller udforsk noget mere traditionelt med inspiration fra forskellige andre lande. I Albufeira, Vilamoura og Praia da Rocha ligger der godt med spisesteder, der tilbyder både lokale og internationale retter. Mange restauranter har lukket om søndagen, men der er altid et sted, hvor du kan få en bid mad. Et lille tip er at leje en bil, så du kan rejse rundt på egen hånd og måske finde den egen lille, hyggelige restaurant. Nogle gange kan de mindste ting skabe de største ferieminder.

Nattelivet i Algarve

I Albufeira venter et livligt natteliv, og her er en god del barer og natklubber til de festglade. Vilamoura har også en del udesteder, hvoraf flere har et mere eksklusivt præg. I praia da Rocha er nattelivet lidt roligere, men i sommerhalvåret er nattelivet også ganske levende.
Shopping

Shopping i Algarve

Albufeiras shopping består af mindre butikker og et større indkøbscenter, hvor du finder tøjbutikker, madforretninger og souvenirs. I Vilamoura og Praia da Rocha finder du et lidt mindre udvalg, mens der i Algarves største by Faro er lidt mere at komme efter.
Sport og træning

Sport og træning i Algarve

Algarve er mindst lige så kendt for sine golfbaner som for sine strande. Det er også populært at vandre langs den flotte kyst.

Golf i Algarve

Algarvekysten er et velkendt og populært område blandt golfspillere verden over. Her kan du starte sæsonen, mens det stadig er for koldt i Danmark, og du kan spille til langt ud på efteråret. Der ligger en del golfbaner i Vilamoura, og du kan bestille din starttid samtidig med, at du bestiller din rejse. Albufeira ligger i "golfdistriktet" på Algarvekysten i det sydlige Portugal, og hvis du er i bil, har du en god håndfuld baner inden for rækkevidde. Sæsonen begynder normalt i januar og slutter ikke før oktober, så du har gode chancer for at forlænge golfsæsonen, så meget du vil.
Aktiviteter og seværdigheder

Aktiviteter i Algarve

Langs det sydlige Portugals kyst venter et betagende landskab, hvor du kan udforske naturen og de hyggelige byer. Langs kysten arrangeres bådudflugter, og du kan også komme på udflugt til Spanien.
Der er masser af spændende seværdigheder langs Algarvekysten.

Faro

Faro er Portugals største by og knudepunktet i Algarve. I den gamle bymidte, Cidade Velha, kan du gå ture i de snævre gader blandt farverige bygninger. Læg vejen forbi katedralen, byens middelaldermure og kirken Carmo. Uden for Faro kan du besøge nationalparken Ria Formosa eller det imponerende slot i Estoi.

Cabo de Sao Vicente

Cabo de Sao Vicente i Sagres er Europas sydvestligste punkt. Blandt de mægtige klipper står et af Europas kraftigste fyrtårne.

Loulé

Byen Loulé gemmer på en stor kulturel og historisk arv. Byens vartegn er de brostensbelagte gader med karakteristiske mosaikker. Byen er også berømt for sit årlige karneval – Carnaval de Loulé.

Grotter langs Algarvekysten

Langs strandene og kysten er der flere imponerende grotter, hvoraf Benagilgrotten er en af de mest kendte.

Silves

Middelalderbyen Silves, Algarves tidligere hovedstad, er en smuk by med et historisk slot.
Sådan kommer du omkring

Hvordan du kommer rundt i Algarve

I Albufeira og Praia da Rocha finder du lokalbusser og taxier. I Valamoura kommer du rundt til fods eller med taxi. Der går tog og busser til de andre byer langs Algarvekysten.
Fakta

Tidsforskel

Dansk -1 time.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 4 timer.

Afrejse

Spies tilbyder rejser med rutefly til Algarve året rundt.

Flyet lander i Faro Lufthavn.

Du kan finde information om transfer under hvert enkelt rejsemål.
Vejr og klima
 • januar
15°9°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • februar
16°10°
6
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • marts
18°11°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
20°13°
9
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
22°14°
10
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
25°18°
12
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
28°20°
12
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
28°20°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • september
26°19°
9
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • november
19°13°
6
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
16°10°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Algarve har trods sin beliggenhed ved Atlanterhavkysten et typisk middelhavsklima med tørre og varme somre samt milde og relativt regnfulde vintre. Klimaet påvirkes meget af Golfstrømmen, som gør klimaet behageligt året rundt. Spies har flere rejsemål langs Algarvekysten: Albufeira, Praia da Rocha og Vilamoura. Uanset hvor du vælger at bo, er klimaet stort set det samme.

Foretrækker du varme, sol og badning, passer juli og august perfekt med en gennemsnitstemperatur på omkring 28 grader midt på dagen. Juli er den mest solrige måned, og havtemperaturen er højest i august, omkring 21 grader. Hvis du foretrækker et klima, som minder om en god dansk sommer, skal du rejse hertil om foråret eller efteråret. Her ligger gennemsnitstemperaturen på omkring 22 grader i maj og 26 grader i september. I september ligger havtemperaturen stadig på cirka 20 grader. Om vinteren er vejret køligere. Temperaturen kommer dog yderst sjældent ned omkring 0 grader. Februar er den mest regnfulde måned ved Algarvekysten, men måneden har ofte flere dage med sol end regnvejrsdage.

Februar, marts, april og maj

Foråret kommer tidligt til Algarve. Det kan komme allerede i slutningen af januar. Om foråret stiger antallet af solskinstimer, og dagtemperaturerne når op omkring de 20 grader. Antallet af regnvejrsdage falder sammenlignet med om vinteren, og havtemperaturen ligger på omkring 15-18 grader.

Juni, juli og august

Om sommeren er der dejligt varmt ved Algarvekysten. Temperaturen stiger til omkring 28 grader om dagen. Også nætterne er behageligt varme med en temperatur, som oftest ligger over 18 grader. Sommermånederne er også de tørreste, og nedbør forekommer sjældent i mere end nogle dage om måneden. Havtemperaturen ligger på cirka 21 grader.

September og oktober

Om efteråret er det stadig varmt på rejsemålene langs Algarvekysten. Lufttemperaturerne ligger oftest omkring 25 grader. Der kan falde lidt mere regn sammenlignet med i højsæsonen juni-august. Havtemperaturen ligger stadig omkring 18-20 grader.

November, december og januar

Vinteren i Algarve er kølig med en hel del regn. Her ligger dagtemperaturen på 15-19 grader, mens aftenerne kan være køligere, da lufttemperaturen kan komme ned under 10 grader. Havtemperaturen ligger normalt på omkring 17-18 grader.

Rejser til Algarve

Albufeira
 • Natteliv
 • Strande
 • Børnevenligt
Albufeira har lidt af det hele, uanset om du søger sol og strand, forlystelsesliv eller bare vil slappe af og nyde livet. Med Spies rejser du til Albufeira med rutefly.
Vilamoura
Velkommen til Vilamoura - et af Portugals mest fristende rejsemål, uanset om du vil på golfrejse eller bare længes efter sol og strand.
Praia da Rocha
Velkommen til en af Europas smukkeste strande - Praia da Rocha. Med Spies kan du rejse, lige når du vil, og blive lige så længe du har lyst.

Find din rejse til Algarve
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.