Hoteller (35)

Rejser til Algarve

Portugal

Velkommen til Algarvekystens dejlige strande, rige historie og Europas måske bedste golfbaner med en sæson, der strækker sig over næsten hele året. Spies har hoteller på tre populære rejsemål: alsidige Albufeira med både forlystelsesliv og fred og ro, Vilamoura for golfentusiasten og strandparadiset Praia da Rocha. Og du bestemmer selvfølgelig selv, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk.

Algarve er en region med et indbyggertal på omkring 395.000, som om sommeren dog stiger til over en million på grund af turisterne, der lokkes hertil af det behagelige klima og de rene strande. Algarve har trods sin beliggenhed ved Atlanterhavkysten et typisk middelhavsklima med tørre og varme somre samt milde og relativt regnfulde vintre. Klimaet påvirkes meget af Golfstrømmen, som giver en behagelig temperatur året rundt.

Udforsk Algarvekysten

Den 200 km lange strækning langs Portugals sydkyst er berømt for sine fantastiske strande – her findes både uberørte sandstrande, gode snorkelstrande og klippestrande som Praia da Roca, der er kantet af grotter i forskellige formationer. Stranden siges at være den mest fotograferede i hele Europa. Langs stranden løber en livlig strandpromenade, og lidt tilbagetrukket fra kysten ligger byen Portimao, som byder på både forlystelsesliv, restauranter og en elegant marina beliggende ved Arade-flodens udmunding i Atlanterhavet. Selve Praia da Rocha er en gammel ferieby bygget op omkring den fantastiske strand, og her kan du nemt få tiden til at gå med vandreture langs kysten, bådture, velsmagende udflugter udi den portugisiske madkultur og afstikkere ind i landet med lejebil til f.eks. Europas sydvestligste punkt Cape St. Vincent og nationalparken Rio Formosa

Algarvekysten byder også på et hav af golfbaner. Albufeira ligger i "golfdistriktet" på Algarvekysten i det sydlige Portugal, og med egen bil har du et halvt dusin golfbaner inden for bekvem rækkevidde. Sæsonen starter normalt i januar og slutter ikke før i oktober, så du har gode muligheder for at forlænge din hjemlige golfsæson her. Albufeira er desuden en charmerende by med snævre gader, hvidkalkede huse og en malerisk fiskerihavn med farvestrålende både. Her finder du nemt en hyggelig restaurant, hvor du kan lade dig friste af menukortets udvalg af fisk og skaldyr til overkommelige priser. Men Albufeira er også en forlystelsesmetropol med barer, spillesteder og diskoteker, hvis du ønsker lidt mere fart over feltet i ferien.

Vilamoura er et andet rejsemål oplagt til feriegolfrejsen – på grund af den langs sæson kan selv den mest krævende golfspiller med garanti få sin spillelyst styret. Området er berømt for sine fem udfordrende golfbaner, hvoraf nogle ligger helt tæt på Vilamoura, som er et feriemål af høj klasse med flere stilfulde golfhoteller. Her findes også et kasino samt en elegant marina med glinsende hvide både. Ved havet ligger den gamle fiskerby Quarteira med sin hyggelige strandpromenade Avenida Infante de Sagres, hvor man kan slå sig ned på en café og nyde en forfriskning eller bare gå en aftentur. Områdets fine strand Praia de Quarteira er lang, finkornet og kantet af palmer. Den er en af kystens mest populære strande med bølgebrydere, der dæmper Atlanterhavets bølger, så vandet bliver roligt og børnevenligt.

Find dit hotel
Vejr og klima
 • januar
15°9°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • februar
16°10°
6
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • marts
18°11°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
20°13°
9
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
22°14°
10
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
25°18°
12
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
28°20°
12
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
28°20°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • september
26°19°
9
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • november
19°13°
6
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
16°10°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Hvornår er vejret bedst ved Algarvekysten?
Algarve har trods sin beliggenhed ved Atlanterhavkysten et typisk middelhavsklima med tørre og varme somre samt milde og relativt regnfulde vintre. Klimaet påvirkes meget af Golfstrømmen, som gør klimaet behageligt året rundt. Spies har flere rejsemål langs Algarvekysten: Albufeira, Praia da Rocha og Vilamoura. Uanset hvor du vælger at bo, er klimaet stort set det samme.

Foretrækker du varme, sol og badning, passer juli og august perfekt med en gennemsnitstemperatur på omkring 28 grader midt på dagen. Juli er den mest solrige måned, og havtemperaturen er højest i august, omkring 21 grader. Hvis du foretrækker et klima, som minder om en god dansk sommer, skal du rejse hertil om foråret eller efteråret. Her ligger gennemsnitstemperaturen på omkring 22 grader i maj og 26 grader i september. I september ligger havtemperaturen stadig på cirka 20 grader. Om vinteren er vejret køligere. Temperaturen kommer dog yderst sjældent ned omkring 0 grader. Februar er den mest regnfulde måned ved Algarvekysten, men måneden har ofte flere dage med sol end regnvejrsdage.
Foråret kommer tidligt til Algarve. Det kan komme allerede i slutningen af januar. Om foråret stiger antallet af solskinstimer, og dagtemperaturerne når op omkring de 20 grader. Antallet af regnvejrsdage falder sammenlignet med om vinteren, og havtemperaturen ligger på omkring 15-18 grader.
Om sommeren er der dejligt varmt ved Algarvekysten. Temperaturen stiger til omkring 28 grader om dagen. Også nætterne er behageligt varme med en temperatur, som oftest ligger over 18 grader. Sommermånederne er også de tørreste, og nedbør forekommer sjældent i mere end nogle dage om måneden. Havtemperaturen ligger på cirka 21 grader.
Om efteråret er det stadig varmt på rejsemålene langs Algarvekysten. Lufttemperaturerne ligger oftest omkring 25 grader. Der kan falde lidt mere regn sammenlignet med i højsæsonen juni-august. Havtemperaturen ligger stadig omkring 18-20 grader.
Vinteren i Algarve er kølig med en hel del regn. Her ligger dagtemperaturen på 15-19 grader, mens aftenerne kan være køligere, da lufttemperaturen kan komme ned under 10 grader. Havtemperaturen ligger normalt på omkring 17-18 grader.

Rejser til Algarve

Albufeira
 • Natteliv
 • Strande
 • Børnevenligt
Albufeira har lidt af det hele, uanset om du søger sol og strand, forlystelsesliv eller bare vil slappe af og nyde livet. Med Spies rejser du til Albufeira med rutefly.
Endnu ingen bedømmelse
Vilamoura
Velkommen til Vilamoura - et af Portugals mest fristende rejsemål, uanset om du vil på golfrejse eller bare længes efter sol og strand.
Endnu ingen bedømmelse
Praia da Rocha
Velkommen til en af Europas smukkeste strande - Praia da Rocha. Med Spies kan du rejse, lige når du vil, og blive lige så længe du har lyst.
Endnu ingen bedømmelse

Find din rejse til Algarve