PART OF THE THOMAS COOK GROUP

Rejsemålsfakta, London

Afrejse

Du kan rejse til London hele året med rutefly og fleksibel rejselængde, hvor du kan være væk, så længe du har lyst, uden at være bundet af faste rejsedatoer.

Vores service

Opholdet i London foregår på egen hånd.

Transfer til hotellet

London har fire lufthavne: Heathrow, Gatwick, Stansted og London City Airport. Transport mellem lufthavnen og hotellet foregår på egen hånd og indgår ikke i rejsens pris. Lufthavnene har følgende forbindelser ind til centrum:

Heathrow, ca. 25 km vest for London
- Undergrundslinjen Piccadilly Line til det centrale London (Piccadilly Circus) kører cirka hvert 10. minut i dagtimerne, med en rejsetid på ca. 45 minutter, og er den billigste løsning. Trængsel kan forekomme i myldretiden.
- Heathrow Express, en toglinje der afgår hvert kvarter ind til Paddington Station, er det hurtigste alternativ med en rejsetid på blot 15 minutter.
- Busserne stopper ved mange centralt beliggende hoteller i London. Rejsetiden er på ca. 55-75 minutter (Liverpool Station og Victoria Station).
- Taxa er til tider den mest bekvemme transportform, omend også den dyreste løsning og med en lang rejsetid i myldretiden.

Gatwick, ca. 45 km syd for London
- Gatwick Express til Victoria Station. Toget afgår hvert kvarter med en rejsetid på ca. 30 minutter.
- Tog til London Bridge eller St. Pancras afgår hvert kvarter med en rejsetid på ca. 45 minutter. Dette er den billigste løsning.
- Taxa er til tider den mest bekvemme transportform, omend også den dyreste løsning og med en lang rejsetid i myldretiden.

Stansted, ca. 50 km nord for London
- Stansted Express til Liverpool Station. Toget afgår hvert kvarter med en rejsetid på ca. 45 minutter.
- Busserne passerer mange centralt beliggende hoteller i London. Rejsetiden er på ca. 55-75 minutter (Liverpool Station og Victoria Station).
- Taxa er til tider den mest bekvemme transportform, omend også den dyreste løsning og med en lang rejsetid i myldretiden.

London City Airport, ca. 11 km øst for London
- DLR Line til Bank Underground Station afgår ca. hvert 8.-15. minut med en rejsetid på ca. 25 minutter.
- Taxa er til tider den mest bekvemme transportform, omend også den dyreste løsning og med en lang rejsetid i myldretiden.

Aktiviteter

Museer, gallerier, parker, fodbold, shopping og historiske udflugter.

Mad og drikke

Meget stort udbud af både restauranter og pubber.

Natteliv

Teatre, musicals, koncerter, jazz- og natklubber. Til mange arrangementer kan man købe billet hjemmefra.

Shopping

London har det hele. Eksklusive stormagasiner som Harrods og Harvey Nichols i Knightsbridge og kendte mærkevarer som Armani, Burberry og Louis Vuitton på Old Bond Street og New Bond Street. Regent Street og Oxford Street er de største shoppinggader i centrum med bl.a. store tøjkæder og legetøjsbutikken Hamleys i syv etager - juleudstillingerne i vinduerne i december er helt eventyrlige. London har også mange gademarkeder - de mest kendte ligger i Notting Hill og Camden.

Transport

- Røde busser (dobbeltdækkere og Red Arrow-busser) kører i det centrale London. Grønne busser kører i yderområderne.
- Red Arrow-busser er ekspresbusser med færre stoppesteder. Travel Card gælder til bus og undergrund - kan købes på alle undergrundsstationer.
- Undergrundsbanen er den nemmeste og mest smidige måde at komme rundt på i London. Billetterne købes i automater eller via manuel betjening. Hold fast på billetten - den skal afleveres på den station, hvor du stiger af.

Valuta og kreditkort

Britiske pund (GBP). Kreditkort accepteres i stor udstrækning. Ved billeje er det normalt, at der tages en kopi af kreditkortet som depositum.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Vaccinationer

Husk, at du selv har ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

El

220 V. Adapter er nødvendig.

Klima og vejr

Londons klima er præget af nærheden til havet, hvilket er ensbetydende med høj luftfugtighed og relativt små temperaturforskelle mellem årstiderne. Byen egner sig derfor til et besøg året rundt, men her er vamest i perioden maj-september, hvor gennemsnitstemperaturen ligger på 17-22 grader om dagen, antallet af solskinstimer pr. dag er højest, og det er tørrest. Nedbør kan dog forekomme året rundt.

April og maj
Gennemsnitstemperaturen i april og maj ligger på 13-17 grader om dagen. Om natten bliver det køligere. Der er relativt få solskinstimer, men antallet stiger i denne periode. Regn kan forekomme.

Juni, juli, august og september
I den varmeste periode ligger gennemsnitstemperaturen på 19-22 grader. Om aftenen og natten bliver det køligere med en gennemsnitstemperatur på 11-13 grader. I denne periode er antallet af solskinstimer pr. dag højest, og risikoen for regn er mindst.

Oktober og november
I oktober og november bliver det køligere med en gennemsnitstemperatur på 10-14 grader. Nætterne bliver yderligere noget køligere i denne periode. Der bliver færre solskinstimer, og risikoen for nedbør stiger.

December, januar, februar og marts
Temperaturen kommer sjældent under 0 grader i London. Gennemsnitstemperaturen ligger på 6-10 grader om dagen og 2-3 grader om natten. Der er få solskinstimer, og nedbør kan forekomme.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.