Icehotel

Jukkasjärvi, Sverige

Icehotel er et helt unikt hotel bygget af is og sne og beliggende ved bredden af Torneelven i det nordligste Sverige. Her er overnatningen en stor del af oplevelsen, og ud over de spektakulære værelser og suiter af is, findes også en udstilling om Icehotel samt enestående og håndlavet iskunst skabt af svenske og internationale kunstnere. På Icehotel findes også en isbar, hvor vægge, bardisk, møbler og glas er lavet af den reneste is fra Torneelven i Jukkasjärvi, 200 km nord for polarcirklen.

Det første hotel åbnede i 1989, og hvert år i november og december bygges et nyt hotel op fra grunden, hvorefter man i fem måneder kan opleve vinterhotellets kunst og design, før det om foråret smelter og løber ud i Torneelven. Hvert vinterhotel er unikt og byder på nye oplevelser hvert år, hvad angår såvel udformning som design.

Icehotel består af tre dele. Icehotel Vinter er den del, der bygges hvert år, og som smelter i april. Icehotel 365 er det permanente ishotel, som er åbent året rundt og rummer både isværelser og iskunst. Den tredje del af hotellet består af bygninger med hotelværelser samt hytter.

Rejser du med Spies til Icehotel, oplever du magisk natur, kunst og kultur på en pakkerejse, hvor aktiviteten isskulpturering indgår. Vil du deltage i flere aktiviteter, tilbyder vi også pakkerejser, hvor der ud over isskulpturering indgår op til to andre aktiviteter: nordlyssafari på snescooter og hundeslædetur.

Internet

Wi-fi på værelset indgår

Øvrigt

Icehotel består af tre forskellige hoteller/dele. Icehotel Vinter bygges hvert år i november/december og smelter væk om foråret. Vinterhotellet er åbent fra december til april. Icehotel 365 er åbent året rundt og tilbyder isværelser, der nedkøles ved hjælp af solenergi i sommerhalvåret. Her ligger også Icebar, og der findes desuden bygninger med seks-otte varme hotelværelser i hver bygning samt hytter.

Spies har ingen personale i Jukkasjärvi, men du kan kontakts os pr. telefon.

Parkering indgår på hotelområdet (begrænset antal pladser)
Bygget 1989 (det første Icehotel Vinter)
Renoveret 1990 og derefter løbende (et nyt Icehotel Vinter bygges hvert år)
1 etage/r
120 værelser/lejligheder (ca. 50 kolde værelser og 70 varme værelser)
Reception kl. 8-22
Bagageopbevaring

Safe Travel

Driften af hotellerne samt visse faciliteter kan være tilpasset gældende COVID-19-restriktioner. Tilpasningen sker på baggrund af instrukser fra de lokale myndigheder og for at gøre dit ophold på hotellet så trygt som muligt. Dette kan for eksempel betyde, at buffetmåltider i stedet serveres som tallerkenanretninger eller retter fra menu, og at faciliteter som pool, spaafdeling, spabehandlinger, motionsrum, børneklub, børneaktiviteter m.m. kan være begrænsede eller lukkede i visse tidsrum.

 • Pakke med tre dage og to nætter
 • Spektakulære isværelser, kunstsuiter og deluxe-suiter
 • Sov én nat i et koldt værelse
 • Transfer indgår
 • Isskulpturering indgår
 • Ismenu, nordlyssafari og hundeslædetur kan tilkøbes
 • Gratis wi-fi i værelset/lejligheden
Se pris og bestil
Hotelfakta
 • Restaurant
  Ja
 • Bar
  2 stk.
 • Wi-fi
  Ja
Sådan bor du
På Icehotel er hotelovernatningen en stor del af oplevelsen og helt ulig noget, du formentlig kommer til at opleve igen. Her overnatter man i kolde isværelser, kunstsuiter eller deluxe-suiter den første nat og derefter i varme, hyggelige hotelværelser indrettet i jordfarver og med naturmaterialer.

Isværelserne (23 m²) har et klassisk og stilrent design med interiør udelukkende lavet af is. Temperaturen i isværelserne ligger på -5 grader. Værelsets seng har en tyk madras dækket af rensdyrskind, og man sover i soveposer udviklet til polarklima. I værelserne findes gardiner i stedet for døre.

I isværelserne indgår wi-fi og gratis adgang til sauna samt lån af sovepose, overtrækstøj, varme støvler og vanter. Alle isværelser er røgfri, og der er adgang til fælles omklædningsrum og aflåselige safetybokse.

Kunstsuiterne (32 m²) har et unikt design og er individuelt opbygget ved håndkraft. Temperaturen i suiterne ligger på -5 grader. Suiterne er indrettet med komfortable senge dækket af rensdyrskind, og man sover i soveposer udviklet til polarklima. Kunstsuiterne har gardiner i stedet for døre. Bestemt suite kan ikke garanteres. Suiterne tilbydes fra december til april.

I kunstsuiterne indgår wi-fi og gratis adgang til sauna samt lån af sovepose, overtrækstøj, varme støvler og vanter. Alle suiter er røgfri, og der er adgang til private omklædningsbåse og opbevaringsskabe. Kunstsuiterne ligger i Icehotel Vinter.

Deluxe-suiter 365 (59 m²) er den mest eksklusive værelsestype på Icehotel og et godt valg for dig, der vil bo ekstra godt. Alle suiter, også de unikt designede deluxe-suiter i is og sne, har en varm relaxafdeling med privat toilet, bruser og sauna. Relaxafdelingens design er inspireret af den lokale kultur og historie, hvilket afspejles i såvel byggematerialer som indretningsdetaljer.

I deluxe-suiterne indgår wi-fi og gratis adgang til sauna samt lån af sovepose, overtrækstøj, varme støvler og vanter. I relaxafdelingen findes omklædningsrum og opbevaringsskabe. Deluxe-suiter 365 ligger i Icehotel 365.

Alle overnattende gæster i isværelser, kunstsuiter og deluxe-suiter 365 har adgang til saunaen i Riverside Lobby, som er en opvarmet separat bygning beliggende ved elven. I Riverside Lobby findes også opbevaringsskabe, omklædningsrum og toiletter for gæster i isværelser og kunstsuiter, ligesom her serveres en varm tyttebærdrik om morgenen efter den kolde overnatning. Bagagen opbevares i et separat opbevaringsrum. Vi anbefaler, at du medbringer varme sokker, varmt undertøj, hue og en tyk trøje til overnatningen i de kolde værelser.

De varme hotelværelser (28 m²), også kaldet Kaamos, er indrettet med naturmaterialer i hvide, grå og brune nuancer. Alle værelser ligger i stueplan med udsigt til gran- og birketræer.

I de varme værelser indgår wi-fi og gratis adgang til Icehotel samt lån af overtrækstøj, varme støvler og vanter. Værelserne har et badeværelse med bruser og hårtørrer og er desuden udstyret med tv, strygejern og strygebræt samt kaffe og te.

I alle pakkerejser indgår aktiviteten isskulpturering. Vil du deltage i yderligere aktiviteter, tilbydes også pakkerejser med nordlyssafari på snescooter og/eller hundeslædetur. I disse pakker indgår desuden en aften med en ismenu, som består af en 4-retters middag. Du kan læse mere om aktiviteterne under fanebladet Træning og aktiviteter.

I alle værelser/lejligheder:

 • Enkeltsenge i nogle værelser
 • Dobbeltseng queensize i nogle værelser
 • Isskulpturering
 • Lån af overtrækstøj, varme støvler og vanter
 • Adgang til saunaen i Riverside Lobby
Mad og drikke
Behold det varme tøj på efter en dag i naturen og begiv dig til Icebar by Icehotel, som er den originale isbar og ved åbningen var den første isbar i verden. Isbarens interiør er lavet af is fra Torneelven - alt fra vægge over møbler til glas er lavet af is. Temperaturen i isbaren ligger konstant på fem minusgrader, og her kan du nyde et glas champagne eller en festlig drink og danse på et gulv lavet af sne. Icebar ligger i den permanente del af hotellet, som er åbent året rundt.

Trænger du til lidt varme efter en dag ude i kulden, har Icehotel en kombineret restaurant og cocktailbar, som serverer retter tilberedt med lokale råvarer og med inspiration fra Tornedalen, den samiske kultur og det klassiske svenska køkken.

Her findes desuden en lounge med servering af enkle retter og snacks samt varme og kolde drikkevarer.
 • Icebar kl. 12-18 fra december til 15. april
 • Lounge med enkle retter kl. 10-22 fra december til 15. april
 • Kombineret restaurant og cocktailbar med morgenmad kl. 7-10, frokost kl. 11.30-14.30 og middag kl. 18-21

Måltider på hotellet:

 • Morgenmadsbuffet indgår
I visse af vores pakkerejser indgår én aften en 4-retters ismenu, der er tilberedt med lokale råvarer og byder på delikatesser som elg og rensdyr. Der findes også vegetariske alternativer. Drikkevarer købes separat.

Hotellet ændrer til tider uden varsel på indhold og tider i måltidspakker. Aktuelle åbningstider for restauranter og barer meddeles ved ankomsten til hotellet.
Træning og aktiviteter
Efter en nat i et isværelse eller en dag ude i kulden er det skønt at få varmen igen i hotellets sauna.

I alle pakkerejser med Spies til Icehotel indgår isskulpturering. Vil du deltage i flere aktiviteter og udflugter, tilbyder vi også pakkerejser med yderligere en eller to udflugter; nordlyssafari på snescooter og hundeslædetur. Ved bestillingen af rejsen vælger du, hvilken type værelse du ønsker, og hvilke udflugter du gerne vil deltage i. I flere af pakkerne indgår også en ismenu, der består af en 4-retters middag en aften.

Isskulpturering

Lad kreativiteten blomstre og skab din egen skulptur af is fra Torneelven. Deltag i et lynkursus i isskulpturering og lav en skulptur af den reneste is. Kurset starter med, at instruktøren fortæller om den krystalklare is, som stammer fra Torneelven. Derefter får du en isblok samt instruktioner i, hvordan værktøjet bruges, og du er nu klar til at slippe fantasien løs og udfolde dig kunstnerisk. Aktiviteten varer ca. 1,5 time. Aldersgrænse 13 år.

Hundeslædetur

Kunne du tænke dig at prøve at køre i hundeslæde? Så er denne fartfyldte tur lige noget for dig. Som passager i en hundeslæde oplever du hundenes enorme arbejdsglæde og får en enestående mulighed for at blive ét med dyr og natur, når du hører mederne hvisle i sneen og hundenes vejrtrækning, mens du nyder det smukke vinterlandskab. På turen serveres vildmarkskaffe og kage ved et åbent ildsted. Udflugten foregår på andendagen af dit ophold, varer ca. 1,5 time og afsluttes uden for Icehotel. Aldersgrænse 5 år. Kaffe og kage indgår.

Nordlyssafari på snescooter

Tag med på en herlig aftentur på snescooter ud i vildmarken. Mørke, en klar himmel og en smule tålmodighed er den bedste måde at jage nordlys på, og på denne spændende udflugt kører du på snescooter ud i vildmarken, langt fra al kunstig belysning. Man deler scooter og skiftes til at køre efter guiden gennem det mørke vinterlandskab. Guiden standser af og til for at fortælle mere om det specielle vejrfænomen, og for at I skal nå at kigge efter nordlys og fotografere. På turen standses også ved en varm vildmarkshytte, hvor der bliver serveret en 2-retters middag. Oplevelsen fortsætter på hjemvejen, og forhåbentlig har nordlyset danset for jer, før aftenen er omme. Udflugten foregår på andendagen af dit ophold og varer ca. 4 timer. For at deltage i denne udflugt skal man være fyldt 18 år, og der kræves kørekort for at køre snescooteren – ellers er man velkommen til at deltage som passager. 2-retters middag indgår. Der er ingen garanti for nordlys, men vi håber selvfølgelig, at I har heldet med jer.

Alle aktiviteter starter og slutter ved Icehotel. Hvis aktiviteten foregår et andet sted, vil du altid blive hentet og afleveret ved 'Meeting Point' på Icehotel. Eftersom de fleste aktiviteter foregår udendørs, tilbydes alle gæster at låne varmt overtøj beregnet til polarklima.

Tider for aktiviteterne oplyses ved ankomsten til Icehotel.
 • Sauna
Beliggenhed og transfer
Naturområde 200 km nord for polarcirklen. Hotellet ligger 15 minutter i bil fra Kiruna Lufthavn og 20 minutter fra Kiruna jernbanestation.
 • Hotellet ligger i et naturområde
 • Nærmeste centrum: 300 m Jukkasjärvi
 • Hovedcentrum: 17 km Kiruna
 • Nærmeste lufthavn: 14 km Kiruna
Marknadsvägen 63
98191 Jukkasjärvi
+ 46 980 668 99
info@icehotel.com
Bestiller du en pakkerejse til Icehotel, indgår der bustransfer til og fra hotellet. Køretiden er ca. 15 minutter.

Om vinteren kan du også at bestille en hundeslæde og blive kørt til hotellet fra ankomsthallen uden for Kiruna Lufthavn - en tur på ca. 90 minutter. Hundeslæden skal forudbestilles og betales direkte til hotellet.

PRISER OG BESTILLING

Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.