Se hoteller (2)

Rejser til Port Ghalib

Port Ghalib er indbegrebet af luksus og elegance kombineret med smukke sandstrande og afslapning.

Port Ghalib er en hyggelig og forholdsvis ny ferieby med international stemning og en luksuriøs lille marina med små restauranter og caféer. Rejsemålet har visse lighedstræk med Den Franske Riviera - især i den fine lille havn, hvor enorme lystyachter ligger fortøjet som perler på en snor.

Port Ghalib med Spies

Port Ghalib er først og fremmest et rejsemål for dig, der søger en rigtig afslappende ferie med snorkling, dykning og dasedage på flotte sandstrande. Her kan du nemt få feriedagene til at gå med afkobling i en liggestol med en god bog efterfulgt af en slentretur ind til havnen eller måske en dykkerudflugt. På Spies' hoteller Siva Port Ghalib & Resort og The Palace Port Ghalib bor du med All Inclusive ved stranden og har adgang til Six Senses Spa - en spaafdeling i absolut verdensklasse.

Tips og nyttig info
 • Luksushoteller
 • Hoteller på stranden
 • Hoteller med spaafdeling
 • All Inclusive
 • Solsikkert
 • Kort transfer
 • God dykning
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Port Ghalib

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
20°9°
7
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • februar
21°10°
8
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • marts
24°12°
9
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • april
28°15°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • maj
32°18°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • juni
35°21°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • juli
36°23°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • august
36°23°
12
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • september
33°22°
11
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • oktober
31°19°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • november
27°16°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • december
22°11°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
Strand
Port Ghalib er først og fremmest et rejsemål for dig, der søger en ferie med total afslapning og god snorkling på smukke koralrev. Her kan du dase i en liggestol på stranden og læse en god bog efterfulgt af en slentretur langs havnen. Hvis du bader i havet, så benyt badebroerne på stranden, eftersom koralrevene er skrøbelige. Alle hoteller har gode poolområder, og de fleste har også børnepool.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Port Ghalib i vintersæsonen (oktober-april).

Flyet lander i Marsa Alam Lufthavn uden for Port Ghalib.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Port Ghalib. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra lufthavnen til dit hotel er ca. 20 minutter (ca. 7 km). Transferbussen kører tit via et par hoteller i Marsa Alam for at hente/aflevere gæster, og så vil køretiden blive forlænget med 15-20 minutter.
Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
Port Ghalib er en forholdsvis ny ferieby med international stemning og en luksuriøs lille marina med små, hyggelige restauranter og caféer. Ellers ligger rejsemålets restauranter primært på hotellerne. Det er kutyme at give 10 % i drikkepenge.

Mad og drikke i Egypten

Egypten er måske ikke så kendt for landets kulinariske oplevelser som for eksempel Italien, Frankrig eller Thailand. Det lokale køkken er baseret på brød, bønner og grøntsager. Hertil serveres normalt fisk, kylling eller oksekød. Eftersom størstedelen af befolkningen er muslimer, er der som regel ikke svinekød på menukortene. Der kan dog være undtagelser. Finere restauranter og store hoteller serverer indimellem retter med svinekød. Prisniveauet er forholdsvis lavt, så man får meget for pengene.

Typiske egyptiske retter

Fuul
Fuul er favabønner serveret med olie, citron, salt, kød, æg og løg for at smage retten til. Fuul serveres i en portionsskål og spises sammen med brød og grøntsager.

Ta'amiya
En blanding af kikærter og krydderier, som steges sammen til små boller. Det samme som det, vi i Danmark kalder falafel. Hvis man lægger fuul og ta'amiya sammen med tomater i et pitabrød, har man en god snack eller en let frokost.

Tahina
En dip af sesamfrø, olie, hvidløg og citron, som kan bruges i pitabrød, som tilbehør til en hovedret eller som sauce på ta'amiya
....

Kofta
Hakket kød blandet og stegt med krydderier - ligner aflange frikadeller og kan være ret stærkt krydret. Kaldes også shish kebab.

Kebab
Det samme som köfte, bortset fra at kødet er skåret i tynde strimler og altså ikke hakket.

Firakh
Kylling, som oftest spises grillet sammen med grøntsager. Kan også spises som gryderet med tomatsauce og grøntsager.

Molokhiyya
En af de få, ægte egyptiske retter – en tyk, grøn suppe lavet på bladgrønt, ris og hvidløg. Suppens base udgøres som regel af kylling eller oksekød.

Typiske egyptiske drikkevarer

De fleste drikkevarer, som vi kender hjemmefra, findes også her: sodavand, juice, kaffe, te etc. Drikkevarer med alkohol kan købes overalt, hvor der er turister, dvs. på de fleste barer, restauranter og hoteller. Husk dog på, at Egypten er et muslimsk land, hvor størstedelen af befolkningen ikke drikker alkohol. Priserne kan derfor være relativt høje på grund af høje afgifter på import.

Drikkevand

Alle de områder, der ligger et stykke fra Nilen, har problemer med vandforsyningen, og dette er et af de helt store projekter, som Egypten arbejder med. De fleste hoteller har vandrør, der går direkte til hotellet, men de fleste private husejere henter stadig vand med tankbiler. Det er derfor ikke ualmindeligt, at der afbrydelser i vandforsyningen, og kvaliteten på vandet er ikke så god som hjemme.
Nattelivet i Port Ghalib finder først og fremmest tilknyttet hotellerne.
Shopping
Der er meget begrænsede shoppingmuligheder i Port Ghalib. Der ligger enkelte forretninger i marinaen, og de fleste hoteller har også butikker med souvenirs, smykker, tasker, strandtøj og vandpiber. På nogle hoteller er der også et apotek.

Shopping i Egypten

Egypten er et fantastisk land, hvis du ønsker at købe tæpper, papyrus, smykker, alabast, træfigurer etc. Derimod er her kun få internationale tøjbutikker og modetøjskæder. De bedste fund finder man i stedet i de gamle bydele eller lidt uden for byerne, på markeder og i basarer. Glem ikke at prutte om prisen. Som regel kan man sige, at du har gjort et godt køb, hvis du får prisen ned med 50 procent. Butikkerne i turistområderne er generelt åbne fra kl. 10 til 22. Om fredagen holder nogle butikker lukket - de allerfleste basarer og turistbutikker vil dog være åbne.

Antikviteter

Hvis du vil købe historiske genstande med hjem fra Egypten, skal du først søge tilladelse hos myndighederne, hvis genstanden er ægte. Det er nemlig forbudt at udføre ting af historisk værdi af landet.

Sælgere

Sælgerne i Egypten kan mange gange være ret påtrængende. Mange af dem råber efter dig, siger at de vil stille dig et spørgsmål eller vil vide, hvilket land du kommer fra - alt sammen for at få dig til at stoppe op og komme ind i deres butik. Hvis du går ind, vil de måske byde på te og lover, at du ikke behøver at købe noget, bare kigge! I begyndelsen kan det være lidt anstrengende, men man vænner sig hurtigt til det. Det er ganske enkelt egypternes salgsteknik. Et godt tip er at undlade at svare eller indlede en samtale, hvis man ikke er interesseret i at købe noget

Udførselsforbud

Hvis du vil købe historiske genstande med hjem fra Egypten, skal du først søge tilladelse hos myndighederne, hvis genstanden er ægte. Det er nemlig forbudt at udføre ting af historisk værdi af landet.

Taxfree

Inden for 48 timer efter ankomst til Egypten har du mulighed for at handle taxfree i specielle taxfreebutikker. Husk pas. Kontakt din guide for at få information om hvor du finder den nærmeste butik.
Aktiviteter og seværdigheder
Aktivitetsudbuddet i Port Ghalib omfatter en bowlinghal og en spillearkade foruden dykning og de aktiviteter, som hotellerne tilbyder. Kunne du tænke dig en spaoplevelse i verdensklasse, kan vi anbefale et beøg i Six Senses Spa på Intercontinental The Palace Port Ghalib Resort.
Fakta

Vores service

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.
Her kan du læse mere om Spies' rejsemålsservice.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt i seks måneder ud over opholdets varighed. Turistvisum er påkrævet og gælder i 30 dage (én indrejse). Visum indgår i rejsens pris, hvis du bestiller en charterrejse hos Spies. Visummet udleveres i lufthavnen ved ankomsten til Egypten i form af et "frimærke" i passet. Vær opmærksom på, at det kan tage tid med visum og bagage. For yderligere information henviser vi til Egyptens ambassade på telefon 35 43 70 70/35 25 32 53....

Danske forlængede pas anerkendes til ind- og udrejse. Danske provisoriske pas (nødpas) og EU-nødpas anerkendes kun til udrejse og kræver stempel fra immigrationsmyndighederne. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du kontakte Egyptens ambassade på for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse i Egypten.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Egyptiske pund (EGP) eller euro. I Port Ghalib findes både hæveautomater og en bank, hvor du kan hæve kontanter og veksle penge. Mange hoteller har også hæveautomater.

Tidsforskel

Dansk +1 time

El

220 V.

Sprog

Arabisk og engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Find din rejse til Port Ghalib