Egypten
Family Garden Waterworld Makadi Beach

Egypten

Egypten

Blot fem timers flyvning fra Danmark venter det Røde Hav med herlige solskinsdage, hoteller i topklasse, krystalklart dykkervand, gode golfmuligheder og farverige basarer. De fleste hoteller tilbyder All Inclusive, og vil du bo rigtig børnevenligt, bør du vælge vores Family Garden-hotel Waterworld Makadi Beach. Med Spies kan du også vælge at tage til det nyere ferieområde El Gouna, hvor vi tilbyder flere elegante hoteller.

Læs mere om Egypten Skjul tekst

Rejseguide til Egypten
Med sin unikke historie, der gennemtrænger hele landet, og sine indbydende badebyer ud til Det Røde Hav, har Egypten længe været en yndet destination blandt rejsende, der ønsker en pakkerejse eller charterferie lidt udover det sædvanlige. Men lad dig ikke snyde af charter-mærkatet: Flere af de populære egyptiske ferieområder er tidligere fiskerbyer, hvor det fortsat er muligt at få en bid af markederne, moskéerne og det lokale liv.

Over historiske monumenter og store hotelkomplekser skinner en mere eller mindre evig sol, og det gæstfri folk tager imod turister med et smil, hvad enten der er tale om børnefamilier eller unge par på kæresteferie. Hvis du tager afsted med dine børn, kan du være sikker på, at især de større hoteller tilbyder legepladser, swimmingpools i forskellige størrelser og andre muligheder for aktiviteter – og strandene er som regel lavvandede og badevenlige.

Egypten er et muslimsk land, hvor især en begivenhed som ramadanen har markant indflydelse på dagligdagen. Den rituelle fastemåned falder på et forskelligt tidspunkt hvert år, og tager du afsted under ramadanen og mod den afsluttende Eid-fest, er der en ekstraordinær oplevelse i vente. Men vær samtidig opmærksom på, at butikkerne under ramadanen kan have skiftende åbningstider – især uden for turistområderne.

Transport
Egypten byder på fine muligheder for offentlig transport såvel på tværs af landet som i de enkelte områder og byer. Hele ruten langs Nilen, fra Cairo til Luxor og Aswan, er forbundet med et eksprestog. Billetter kan købes online eller på selve toget – spørg dig eventuelt til råds på dit hotel, hvis du ønsker hjælp til at finde den rigtige billet. Derudover findes der langdistancebusser mellem byerne samt flyforbindelser mellem Cairo og Luxor.

I mindre byer finder du enten overdækkede scootere (tok-toks) eller minibusser som et billigere alternativ til taxaer på de korte distancer. Minibusser har det med at køre en mere eller mindre vilkårlig rute mod dens destination, så det er godt at have en nogenlunde ide om, hvor turen går hen. Den egyptiske trafikkultur er ikke noget at kimse ad, så sørg for at have sikkerhedsselen spændt – også selvom de øvrige passagerer ikke gør det samme.

I større byer som Cairo og Alexandria kører der bybusser efter faste planer, mens taxaer kan prajes til en overkommelig pris. Vær som altid vagt for overpriser, og aftal om muligt prisen med chaufføren på forhånd. Hvis du alligevel ikke kan blive enig med chaufføren, er det okay at stå ud og finde en anden taxa.

Attraktioner i Egypten
Langs den egyptiske kystlinje finder du kilometerlange badestrande, og det betyder, at rigtig mange hoteller tilbyder private arealer side om side med enkelte offentlige strande, hvor der i nogle tilfælde opkræves entré. I El Gouna er alle strande f.eks. private, så det kan betale sig at sætte sig ind i, hvilke tilbud de enkelte hoteller udbyder. Nogle hoteller specialiserer sig således i kitesurfing, mens andre hoteller fokuserer på snorkling og scubadiving.

Hvis du drømmer om at besøge ørkenen, se pyramider og måske ride på en kamel, er der mulighed for at tage med på organiserede ture fra byer som Hurghada til de monumentale pyramider i Giza eller Kongernes Dal i Luxor. Af sikkerhedsmæssige grunde frarådes det at rejse alene, da turister på egen hånd er udsat for risiko for såvel tyverier som svindel. Forhør dig på hotellet om mulighederne for en dagsrejse til de store egyptiske mindesmærker.

Egyptens beach-resorts er både budget- og familievenlige, og hvis du er på jagt efter et sted at dase på stranden og bade, er destinationer som El Gouna og Hurghada leveringsdygtige. Selvom nattelivet ikke er førsteprioriteten blandt de fleste rejsende til disse badebyer, kan det sagtens lade sig gøre at finde barer, klubber og diskoteker, der byder på alt mellem behagelig loungestemning og farverige nattefester.

Egyptisk mad og drikke
Det er ikke den kulinariske oplevelse, der trækker folk til Egypten, men der er ikke desto mindre tale om et land, der traditionelt har blandet retter fra mange kulturer. Derfor kan det lade sig gøre at finde flere spændende og velsmagende retter, der trækker på såvel det mellemøstlige som det afrikanske køkken.

Et eksempel er den traditionelle egyptiske ret kushari, der består af ris, linser, pasta og tomatsauce, ligesom favabønneretten ful medames også er en hjørnesten i den egyptiske spise. Også falafel og shawarma foldet i brød er en populær fastfood-ret i Egypten. I de fleste egyptiske restauranter er indretningen alene en oplevelse, du ikke bør snyde dig selv for. Bemærk, at Egypten er et konservativt land, hvor du i byerne stadig finder spisesteder og cafeer, der er forbeholdt mænd.

I Egypten er det kutyme at give drikkepenge for alle slags service, herunder på restauranter, også selvom der allerede er lagt et servicebeløb til regningen. Vi anbefaler derfor, at du altid har småmønter og mindre sedler på dig. På restauranter og caféer er der normalt at lægge omkring 10-15% i drikkepenge. I praksis drikkes der alkohol blandt de lokale, men det er en god idé at være påpasselig med indtagelse af alkohol i det offentlige rum.

Sikkerhed
Uanset hvor du rejser i landet, bør du udvise almindelig forsigtighed, når du opholder dig på steder med større menneskemængder. Tyveri er – som i så mange andre lande – et udbredt problem. Men Egypten er som udgangspunkt et sikkert land, og den lokale befolkning er som regel ekstraordinært høflige og villige til at give en hjælpende hånd.

Kvinder, der bevæger sig alene i Egypten, kan opleve at blive udsat for chikane, hvilket bl.a. har ført til, at du i Kairos metro finder kupeer, der er forbeholdt det kvindelige køn. Klæd dig i passende tøj i offentligheden, og gem bikinien til turen på de private strande.

Praktiske oplysninger
• Nødopkald: Ring 112 ved akut brug for hjælp.
• Tidsforskel: Ingen (sommertid). 1 time foran Danmark (vintertid).
• El: 220 V. Danske tobenede stik kan anvendes uden adaptor. Jordstik kræver en adaptor.
• Valuta: Egyptisk pund (EGP).
• Sprog: Arabisk. På hoteller, restauranter og i turistområder tales også engelsk.

Hvornår er vejret bedst i Egypten?
Egypten har ørkenklima, hvilket er karakteriseret ved tørre og varme dage i modsætning til kølige aftener og nætter. Spies har tre rejsemål i landet: Makadi Bay, Hurghada og El Gouna. Her skinner solen stort set hver dag året rundt, og antallet af regnvejrsdage er meget få. Om vinteren, dvs. i december, januar, februar og marts, ligger dagtemperaturen på omkring 22-26 grader, mens nattemperaturen til gengæld ligger på 10-14 grader. Havtemperaturen er ca. 20 grader. Om foråret, i april, stiger lufttemperaturen hurtigt til 28 grader for at nå over de 30 graders varme i maj. Sommeren er hed med temperaturer på 32-36 grader mellem juni og september. Her er havet også varmest, ca. 27-28 grader. Varmen varer ved et godt stykke ind i efteråret, i oktober ligger lufttemperaturen på 30 grader og i november på 26 grader.

  • Valuta: Pund (EGP)
  • Antal rejsemål:  3
  • Antal hoteller:  11

Spil golf i Egypten

Spil golf i Egypten
Super golfbaner i Hurgada

Bo midt i et vandland

Waterworld Makadi Beach, Egypten
Waterworld Makadi Beach
Afbudsrejser - Egypten

Afbudsrejser til Egypten

Her finder du vores udbud af afbudsrejser til Egypten lige nu.

Se afbudsrejser til Egypten
Spies kan i samarbejde med SPARXPRES tilbyde en nem finansiering af din rejse!