Kongernes dal
Kongernes dal
Inspiration

Vinterferie i Egypten

Zakarias tips til vinterferie i Egypten

Strålende solskin, smukke sandstrande og stribevis af historiske seværdigheder. Der er mange grunde til at vende næsen mod Egypten, når det bliver koldt herhjemme. Her kommer rejseekspert Zakaria med sine personlige ferietips.

Tekst: Christian Nielsen
Billeder: Spies
Publiceret: 12.02.2024

Stentemplet Abu Simbel

Stentemplet Abu Simbel i det sydlige Egypten.

Tuk tuk

Tuktuk? Tak, tak.

Lokalt liv

Transportmiddel med ca. en halv hestekraft.

Lokal butik

Lokal frugt- og grøntbutik.

Tage i Hurghada

Moskékupler i Hurghada.

Hurhgada

Lidt mere moské.

Abu Simbel stentempel

Gå på opdagelse i Abu Simbel-stenene.

Abu Simbel

Blinkede han lige? Nej, stadig sten.

Sfinks og pyramide

To af Egyptens mest kendte vartegn på ét billede.

Zakarias foran pyramiderne

Vores rejseekspert Zakaria

Zakaria Lamnaouar er ikke hr. hvem som helst, når det kommer til ferietips. Bag sig har han nemlig et helt liv i rejsebranchen, hvor han blandt meget andet har haft fornøjelsen af at arbejde på Rhodos, Kreta, Cypern, Gran Canaria, Mallorca og i Mexico.

I februar 2023 valgte han dog selv at holde ferie i Egypten – og det har han flere grunde til.

Mand hopper i vandet for at snorkle

Egypten er fantastisk – også under havoverfladen.

En drøm for dykkere

Egyptens solsikre klima, smukke sandstrande og klare vand gør det til et attraktivt vinterrejsemål for de fleste badeglade gæster. Men under overfladen venter også en verden af betagende natur og dyreliv for dem, der nyder havet bedst med en dykkermaske på.

”Snorkling og dykning er i en liga for sig i Egypten og Det Røde Hav. I Makadi er der endda mulighed for at se det farverige fiskeliv direkte fra strandkanten, så mit første tip er helt klart at gribe dykkerbrillerne og snorklen og hoppe i bølgerne! Er du ekstra heldig kan du se både havskildpadder og klovnefisk, som hygger sig lige uden for hotelområdernes kyst,” fortæller Zakaria.

Lokal mad

Her smager maden af mere – bogstaveligt talt.

Spis godt, billigt og lokalt

Kanarisk tapas, græsk tzatziki og cypriotisk halloumi kender og elsker de fleste. Men spørger man Zakaria, er det egyptiske køkken en undervurderet størrelse.

”For det første, så tilbyder hotellerne i Egypten en rigtig god All Inclusive til en meget fornuftig pris. Jeg vil dog kraftigt anbefale, at man bare en enkelt dag eller to opsøger en lokal restaurant. Det egyptiske køkken henter inspiration i både det nordafrikanske og det libanesiske/mellemøstlige område. Det betyder masser af smag i både kød, salater og saucer. Der er også nogle ret gode kæderestauranter, fx Gad, der er et af de mest populære falafelsteder i Hurghada. Her kan man få rigtig shawarma til virkelig lave priser.”

Luftballoner i Kongernes Dal

Luftballoner i Kongernes Dal.

Kongernes Dal

Luft uden balloner i Kongernes Dal.

Kongernes Dal

Mere Kongernes Dal.

Det bedste pyramidealternativ

Han er udmærket klar over det, Zakaria. Det er umuligt at komme med Egypten-tips uden at nævne pyramiderne. Særligt Cheopspyramiden, der er det eneste overlevende af verdens syv vidundere, er naturligvis et besøg værd. Orker du ikke de mange timers rejse til Cairo, så findes der dog et ret enestående alternativ.

”Det er jo ingen hemmelighed, at Egypten er sprængfyldt med spændende historie og seværdigheder. Men landet er meget mere end bare pyramider. Jeg vil anbefale alle at besøge byen Luxor, hvor man finder det imponerende Karnak-tempel. Her har mange store faraoer sat deres præg gennem tiderne, og templet er taktisk placeret lige ved Nilen. Det betyder, at det er oplagt at kombinere besøget med en sejltur på den majestætiske flod. Tæt på ligger også Kongernes Dal, hvor bl.a. Tutankhamon ligger begravet,” tipper Zakaria.

Karnak-templet i Luxor

Karnak-templet i Luxor.

Karnak-templet i Luxor

Lidt mere fra Karnak-templet.

Karnak-templet i Luxor

Man føler sig hurtigt ret lille.

Karnak-templet i Luxor

Man kigger i hvert fald mest op.

Karnak-templet i Luxor

En enkelt palme kan dog godt konkurrere.

Shop, prut og duft på Sheraton Street

I Hurghada ligger en gade opkaldt efter byens første store hotel, Sheraton. Her er alt, hvad hjerter begærer. I hvert fald hvis dit hjerte begærer flotte souvenirs, krydderier, tøj og parfume. Sheraton Street er bestemt et besøg værd, hvis man spørger Zakaria, men du skal huske at tage forhandlergenet med.

”Det er kutyme, at man prutter lidt om prisen. Det er helt okay med egypterne, også selvom prisen i forvejen er god. Deres gamle tradition med at lave parfume af olier lever også stadig i bedste velgående. Gå en tur og forkæl lugtesansen, så kan det sagtens ende med, at du selv kommer hjem fra ferien og dufter som Kleopatra,” slutter Zakaria.

Lokale butikker med souvenirs

Her skal du bo på din vinterferie

Når du rejser med Spies til Egypten, kan du vælge mellem tre forskellige rejsemål. Hurghada er det mest populære. Her bor du godt, næsten uanset hvilken ferie du er på udkig efter. Vælg mellem børnevenlige hoteller eller bo på et kun for voksne.

Du har samme muligheder i Makadi Bay, der ligger ca. 30 km syd for Hurghada. Her er samtlige hoteller desuden placeret direkte på stranden, så du får fuld valuta for pengene, hvis du vil dykke eller bade. I både Hurghada og Makadi Bay indgår All Inclusive i prisen på samtlige hoteller.

25 km nord for Hurghada ligger El Gouna, som er et område for dig, der er til lidt mere luksus. Hotellerne er bygget op omkring laguner, så her består dagens sværeste beslutning i at vælge mellem de indbydende poolområder eller havet.

Spar penge med en vinterferie i Egypten

Mange rejser er blevet dyrere de seneste år, men Egypten er et af de rejsemål, der er steget mindst i pris. Det gør faraoernes land til et meget attraktivt vinterrejsemål.

Siva Granc Beach ved Hurghada

Siva Granc Beach ved Hurghada.

Makadi Beach

Makadi Beach.

Havneliv i El Gouna

El Gouna.

Vil du læse mere som dette?