Solnedgang
Solnedgang i Santa Maria
Inspiration

Vinterferie på Kap Verde

Solskin, saltbad og citronhajer

Eksotisk vinterferie på Kap Verde

Kap Verde bliver mere og mere populært, og det er der gode grunde til. Øen er et solsikkert rejsemål året rundt, og det er nemt at komme dertil om vinteren. Synne og Chris er blandt dem, der for nylig har opdaget ferieperlen Kap Verde. Nedenfor kan du komme med dem på parferie.

Tekst: Malin Aambakk Boska
Publiceret: 08.02.2023

Strand i Santa Maria

Den smukke strand i Santa Maria. Foto: Privat

Mand på stranden i Santa Maria

Behagelig badetemperatur i januar. Foto: Privat

– Mulighederne for tid til bare os to efter juleferien fristede os meget. Vi havde brug for at lade batterierne op efter en lidt stressende juletid. Kap Verde skuffede os ikke! Øen Sal er virkelig en skjult skat, og vi planlægger allerede at vende tilbage, fortæller Synne Pernille Jakobsen.

Sammen med kæresten Chris Kristiansen tilbragte hun en uge på Kap Verde lige efter nytår. De boede på Oasis Salinas Sea – lige ved den smukke strand i Santa Maria.

Synne og Chris

Synne og Chris fik præcis den varme og solfyldte ferie, de havde håbet på. Foto: Privat

Oasis Salinas Sea

Oasis Salinas Sea ligger helt perfekt ud til stranden i Santa Maria.

Pool på Oasis Salinas Seas

Poolområdet på hotellet byder på afslappende dage i solen.

Et drømmerejsemål for par

– Kap Verde er et skønt sted på flere måder. Hyggelige restauranter på stranden, en rolig "no stress"-stemning samt god mad og drikke. Det er en vinderopskrift, smiler Synne.

Hun fremhæver strandene som et højdepunkt, og er du interesseret i kiting, surfing eller dykning, så er Kap Verde et slaraffenland for dig.

– Et af de øjeblikke, der virkelig har sat sig fast, var synet og antallet af kiteskærme, der dansede hen over himlen og havet ved Kite Beach. Her vil vi gerne vende tilbage til, og så vil vi tilbringe endnu mere tid med at være aktive på stranden, siger Chris.

Hånd der holder et armbånd med teksten "no stress"

No stress! En ø, der i den grad lever op til sit motto. Foto: Privat

Kite surfing på Kap Verde

Kap Verde har nogle af de bedste strande for adrenalinsøgende kitesurfere.

Surfere på Kap Verde

Den friske brise gør øen populær blandt surfere.

Hurtig rejse til sol og sandstrand

– Turen derned var ganske gnidningsfri. Der er en stor værdi i at komme til et så eksotisk rejsemål på kun 7 timer. Da vi landede, blev vi hentet i lufthavnen og kørt til hotellet. Nemt og bekvemt, siger Synne.

Øen Sal er ret lille, og selve lufthavnen dækker vel omkring 10 % af det samlede areal. At komme rundt på øen er derfor ikke noget problem, og det er nemt at få set alt det, man har planlagt.

Tidsforskellen på blot to timer er en anden fordel ved at rejse til Kap Verde. Du slipper for den jetlag, man af og til kan opleve på langdistancerejser.

– To timer kan man hurtigt tilpasse sig, både på turen ned og turen tilbage. Det er rart at slippe for jetlag, indrømmer Chris.

Den nemme rejse samt det faktum at øen kun er to timer bagud i forhold til Danmark, gør, at man hurtigt kommer ind i en rytme fra første feriedag.

– Vi startede første dag med morgenmad og afslapning ved poolen. Senere gik vi en tur ned til stranden, som var virkelig fin. Vi gik også en tur ind til centrum af Santa Maria, hvor vi besøgte en af de mange dejlige strandrestauranter. Vi spiste frokost og aftensmad her hver dag, fordi der var så meget at vælge imellem, fortæller Chris.

I Santa Maria spiser og drikker man godt til en god pris. Især hvis man er til skaldyr og grillmad! Tun og hummer er særdeles populært, og de fleste steder fyrer op for grillen, hvis du bestiller kød. Hver morgen kommer de lokale fiskere ind med dagens fangst, så du kan få frisk fisk og andet godt fra havet til aftensmad.

Både på stranden

De lokale fiskerbåde sikrer friskfanget aftensmad. Foto: Privat

Chris nyder en drink

Aftenen bruges på drinks og god stemning. Foto: Privat

Strandbar på Oasis Salinas Sea

Hotellets strandbar og restaurant er både hyggelig og romantisk ud på aftenen.

Den saltede side af Sal

– En af dagene tog vi på guidet tur til saltminen Salinas, og vi fik et godt indblik i saltindustrien, der engang stortrivedes på øen. I saltminen kunne vi smøre os ind i ler og bade i vandet. En virkelig sjov oplevelse, siger Chris.

Sal betyder faktisk salt, og på øen har man udvundet salt siden starten af 1800-tallet. Saltminen ligger i et flere millioner år gammelt vulkankrater og indeholder mineraler, som siges at have en foryngende effekt på kroppen.

Saltgraven i Sal

Det er en helt speciel følelse at flyde som en korkprop i det salte vand. Foto: Privat

Chris med ler i ansigtet

Naturens spabehandling med ler. Foto: Privat

Saltklump fra Sal

En lille saltklump fik lov at komme med hjem. Foto: Privat

Citronhajer i Shark Bay

– Da vi var på udflugt til saltminen, lagde vi også vejen forbi en øde lille bugt kaldet Shark Bay. Her fik vi fornøjelsen af at opleve små babyhajer, der svømmede rundt for fødderne af os, fortæller Synne.

Shark Bay finder du på østkysten, og det er nemt at komme dertil på egen hånd eller via organiserede ture. Står du stille i vandet længe nok, kommer de små citronhajer svømmende rundt om dine ben. Hajerne er ganske ufarlige, i hvert fald når de er så små, som de her er.

Sharks Bay

En lille citronhaj i sit naturlige habitat. Foto: Privat

Festligt skotøj i sandet

På en guidet tur får du dette festlige fodtøj til at gå rundt mellem hajerne i. Foto: Privat

Vil du læse flere artikler som denne?