Se hoteller (3)

Rejser til Hurghada

Hurghada byder på gode dykkermuligheder, fine golfbaner, fantastiske strande, spændende udflugter og hoteller med All Inclusive.

Hurghada er en af Egyptens mest populære feriebyer med masser af hoteller og et stort udbud af restauranter, caféer og barer. Byen ligger ved Det Røde Havs fine strande, og hvis du vil opleve lidt kultur i ferien, kan du tage på busudflugt til nogle af verdens største seværdigheder som f.eks. Sfinksen i Giza, pyramiderne i Kairo, tempelområdet Karnak og Kongernes Dal i Luxor.

Hurghada

Hurghada er et ferieområde, der strækker sig ca. 40 kilometer langs kysten. Her er ingen strandpromenade, da strandene ejes af hotellerne og visse restauranter.

Hurghada er opdelt i tre forskellige områder: El Dahar (downtown) længst mod nord samt Sekalla og New Hurghada længst mod syd. Det er billigt at tage med minibus eller taxi mellem områderne.

El Dahar er den gamle og mere oprindelige del af Hurghada, hvor bl.a. en af Hurghadas største moskéer, markedet og de bedste basarområder ligger. I basarerne sælges alt fra krydderier og vandpiber til tørklæder, tøj og souvenirer, og det er her, du skal tage hen, hvis du vil gøre et rigtig godt fund eller vil opleve lidt af det "ægte" Egypten med levende kyllinger, traditionel egyptisk påklædning og højtråbende sælgere. Her er mest liv om aftenen.

Sekalla regnes som Hurghadas centrum, og der ligger mange butikker og restauranter langs hovedgaden. Her er også flere internationale fastfoodkæder samt lidt finere, egyptiske caféer og spisesteder. I Sekalla finder du også Hurghadas bedste natteliv og den nye marina. Marinaen er et finere område med gode restauranter, en hyggelig gågade og barer, hvor der ofte spilles levende musik i weekenden.

New Hurghada er den største bydel rent geografisk og er desuden området, hvor de store hotelkomplekser Her finder du bl.a. shoppingcentret Senzo Mall med flere gode butikker og et legeland for børn.

Sol og strand i Hurghada

Hurghada byder på en håndfuld strande med alle tænkelige faciliteter. Byen er et paradis for dykkere takket være det krystalklare vand og det enestående plante- og dyreliv under havoverfladen, som ofte kan opleves, selv når du bare går i vandkanten. Her tilbydes også masser af aktiviteter: fra bådture, snorkelture og udflugter med undervandsbåd over dykning, dykkerkurser og windsurfing til jeepsafari og bowling. Efter en dag på stranden kan det være hyggeligt at besøge bydelene El Dahar eller Sekalla og opleve lidt af det lokale folkeliv.

Børnevenlige hoteller ved stranden i Hurghada

Spies tilbyder flere rigtig gode, børnevenlige hoteller i Hurghada, heriblandt Grand Resort og Siva Grand Beach, som begge er store og flotte hoteller med skønne poolområder, masser af plads og underholdning for både store og små. Og du kan selvfølgelig også bestille en rejse, hvor All Inclusive indgår i prisen.

Tips og nyttig info
 • Familiehoteller
 • Hoteller på stranden
 • All Inclusive
 • Solsikkert
 • Fine strande
 • God dykning
 • Spændende udflugter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Hurghada

Vejr og klima
 • januar
20°9°
7
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • februar
21°10°
8
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • marts
24°12°
9
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • april
28°15°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • maj
32°18°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • juni
35°21°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • juli
36°23°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • august
36°23°
12
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • september
33°22°
11
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • oktober
31°19°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • november
27°16°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • december
22°11°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
Strand
Hurghada er med sit solrige klima og sin beliggenhed ved Det Røde Havs fine strande en af Egyptens mest populære badebyer med krystalklart vand og store koralrev, der byder på spændende dykning og snorkling. Hurghada er opbygget langs en cirka 40 km lang kyststrækning, og de fleste hoteller har private strande med egne liggestole, parasoller og forskellig vandsport. Vil man besøge en anden strand end den ved sit eget hotel, kan man få adgang ved at betale en afgift. Her findes også enkelte offentlige strande uden faciliteter, som egypterne selv benytter, og som man mod betaling kan få adgang til. Trænger du til en pause fra liggestolen, tilbydes bl.a. bådture, snorkelture, udflugter med undervandsbåd, dykning og dykkerkurser, windsurfing, jeepsafari og bowling.

Old Vic Beach

Sandstrand i New Hurghada tæt på hotel Marriott. Man skal betale entré for at få adgang til stranden, men afgiften inkluderer liggestol og parasol. Her tilbydes også forskellig vandsport.

Sharm el Naga - et paradis for snorklere

Ca. 50 kilometer syd for Hurghada ligger stranden Sharm el Naga, som er perfekt for dig, der vil snorkle fra land - lige ud for stranden venter revet. Her findes restaurant, volleyballnet og udlejning af håndklæder og snorkeludstyr. Du kan tage hertil på egen hånd med minibus eller taxi.

Hotel Zahabias strand - koralrev ud for hotellet

Hotel Zahabia er et af de få hoteller i Hurghada, som har gode snorkelmuligheder ved koralrevet direkte ud for stranden. Her kan du snorkle på egen hånd, og du kan få adgang til stranden ved at betale entré.

Mangroovy Beach, El Gouna

Meget fin, lavvandet sandstrand i El Gouna ca. 20 kilometer nord for Hurghada. Gode faciliteter med liggestole, parasoller, restaurant etc. Her er også flere vandsportscentre, hvor man bl.a. kan prøve kitesurfing og leje udstyr. Til denne strand skal du også betale entré, og her følger liggestol og parasol med i prisen.

Dream Beach

Dream Beach Club ligger i nærheden af hotel Marriott. Her er der både strand og badebro. Slap af til herlig loungemusik og køb noget at spise og drikke. Her er også spa og et træningscenter. For at komme til stranden skal du betale entré, og så indgår håndklæde og solstol.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Hurghada fra oktober 2020 til april 2021.

Rejser til Hurghada fra 12. marts til 16. april 2020 er aflyst.

Flyet lander i Hurghada Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Hurghada. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Transferen foregår med bus eller minibus alt efter antallet af gæster. Køretiden fra lufthavnen i Hurghada til dit hotel er ca. 15-20 minutter (5-8 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
De fleste hoteller har gode a la carte-restauranter. Der findes desuden et stort udvalg af restauranter i Sekalla samt nogle i New Hurghada og i El Dahar. Prisniveauet er forholdsvist lavt, så du får meget for pengene. På en god restaurant betaler du sjældent mere end ca. 100 EGP pr. person for et måltid inkl. drikkevarer. Hotellerne har derimod ofte et højere prisniveau. Importeret alkohol kan købes i taxfreebutikker (man kan også købe egyptisk alkohol). Medbring passet og husk at taxfreeindkøbene skal foretages inden for de første 48 timer efter ankomsten til Egypten.

I Hurghada ligger der restauranter, som serverer traditionelle retter som falafel, kebab og fuul såvel som internationale retter fra alle verdens fire verdenshjørner. Restauranterne ligger i alle prisklasser, og det er almindelig skik, at der gives 10 procent i drikkepenge.

Mad og drikke i Egypten

Det lokale egyptiske køkken er baseret på brød, bønner og grøntsager. Hertil serveres normalt fisk, kylling eller oksekød. Eftersom størstedelen af befolkningen er muslimer, er der som regel ikke svinekød på menukortene. Der kan dog være undtagelser. Finere restauranter og store hoteller serverer indimellem retter med svinekød. Prisniveauet er forholdsvis lavt, så man får meget for pengene.

Typiske egyptiske retter

Fuul
Fuul er favabønner serveret med olie, citron, salt, kød, æg og løg for at smage retten til. Fuul serveres i en portionsskål og spises sammen med brød og grøntsager.

Ta'amiya
En blanding af kikærter og krydderier, som steges sammen til små boller. Det samme som det, vi i Danmark kalder falafel. Hvis man lægger fuul og ta'amiya sammen med tomater i et pitabrød, har man en god snack eller en let frokost.

Tahina
En dip af sesamfrø, olie, hvidløg og citron, som kan bruges i pitabrød, som tilbehør til en hovedret eller som sauce på ta'amiya
....

Kofta
Hakket kød blandet og stegt med krydderier - ligner aflange frikadeller og kan være ret stærkt krydret. Kaldes også shish kebab.

Kebab
Det samme som köfte, bortset fra at kødet er skåret i tynde strimler og altså ikke hakket.

Firakh
Kylling, som oftest spises grillet sammen med grøntsager. Kan også spises som gryderet med tomatsauce og grøntsager.

Molokhiyya
En af de få, ægte egyptiske retter – en tyk, grøn suppe lavet på bladgrønt, ris og hvidløg. Suppens base udgøres som regel af kylling eller oksekød.

Typiske egyptiske drikkevarer

De fleste drikkevarer, som vi kender hjemmefra, findes også her: sodavand, juice, kaffe, te etc. Drikkevarer med alkohol kan købes overalt, hvor der er turister, dvs. på de fleste barer, restauranter og hoteller. Husk dog på at Egypten er et muslimsk land, hvor størstedelen af befolkningen ikke drikker alkohol. Priserne kan derfor være relativt høje på grund af høje afgifter på import.

Drikkevand

Alle de områder, der ligger et stykke fra Nilen, har problemer med vandforsyningen, og dette er et af de helt store projekter, som Egypten arbejder med. De fleste hoteller har vandrør, der går direkte til hotellet, men de fleste private husejere henter stadig vand med tankbiler. Det er derfor ikke ualmindeligt, at der afbrydelser i vandforsyningen, og kvaliteten på vandet er ikke så god som hjemme.
Egypten har ikke det samme intense natteliv som feriebyerne ved Middelhavet, og aftenunderholdning er noget, som hotellerne arrangerer. Men her findes dog et ganske godt udvalg af barer og diskoteker, og det bedste natteliv finder du i Sekalla i Hurghada. Ved den nye marina i Sekalla ligger der flere hyggelige barer, og på nogle af dem spilles der livemusik, og du har også mulighed for at synge karaoke. Diskotekerne åbner normalt omkring kl. 22.

Egyptiske caféer - en populær aften aktivitet

Det er populært om aftenen, ikke mindst blandt egypterne selv, at sætte sig på en egyptisk café, eller coffeeshop som man siger her. Som regel sidder man på tæpper i sandet og får serveret te eller kaffe og en vandpibe. Vandpiberne kan bestilles i mange forskellige smagsnuancer. I Hurghada er der mange coffeeshops, især i Sekalla.
Shopping
I Hurghada finder du shopping for enhver smag - på det lokale marked, souken, i små, lokale butikker, i basaren, i supermarkederne eller i byens taxfreebutikker. De fleste butikker er små, åbningstiderne varierer, og størstedelen af butikkerne i Hurgahda er basarer. I basarer bør du altid forsøge at prutte om prisen, men i almindelige butikker, som modebutikker, ligger priserne fast. I madbutikker, supermarkeder og apoteker prutter man ikke om prisen.

Souken i Hurghada

På arabisk hedder et marked souk, og souken er et typisk indslag i alle byer, store som små. Hurghadas souk ligger i bydelen El Dahar ("downtown"). Den nemmeste måde at komme hertil på er med taxi. Aftal altid prisen for taxituren på forhånd, så du slipper for overraskelser - ellers kan turen til El Dahar godt blive dyr. Et billigere alternativ er minibus.

Senzo Mall

Senzo Mall ligger i New Hurghada og er et shoppingcenter med et stort udvalg af butikker med alt fra sko og lingeri til mærkevarer som Adidas, Levi's, Quicksilver og Calvin Klein. Her findes også butikker med legetøj, elektronik og accessories samt en food court med forskellige restauranter. Her ligger desuden et stort supermarked.

Supermarkeder

Næsten alle de større hoteller har deres eget minimarked, men der findes også nogle større supermarkeder i Sekalla, "downtown" og New Hurghada. Her kan du købe fødevarer, hygiejneartikler, drikkevarer, vand etc. Fødevarekæderne Metro, Spinneys og Abu Ashara har det største udvalg af dagligvarer i Hurghada og kan sammenlignes med en almindelig fødevarebutik derhjemme.

Basar

I basarerne finder du lokale specialiteter. Det største og bedste basarområde ligger i samme bydel som souken, i El Dahar, bare på den anden side af vejen. Her kan du gøre fund blandt vandpiber, papyrus, messing, mavedanserartikler, krydderier m.m. Sælgerne er ret påtrængende og gør næsten hvad som helst for at få dig ind i netop deres butik. Hold hovedet koldt og udvis ikke for stor interesse, hvis du ikke har tænkt dig at købe noget. Vil du handle – så husk at prutte seriøst om prisen!

Varer fra Egypten

Egypten er et fantastisk land, hvis du ønsker at købe tæpper, papyrus, smykker, alabast, træfigurer etc.

Bomuld:
Egyptisk bomuld er verdens bedste, og det kan mærkes på kvaliteten af deres T-shirts.

Papyrus
De gamle egyptere udviklede det at skrive og tegne på papyrus til en kunst. Den dag i dag lever traditionen videre. Håndmalet papyrus med diverse faraoniske motiver finder du overalt – i hotellets butik, i souken og på alle de større turistgader
.... Kvalitet og pris varierer dog og pas på den maskintrykte variant.

Parfumeessens
Mange af de kendte, franske parfumemærker henter deres essens i Egypten. Spring de dyre mellemled over og bland din egen parfume. Gå gerne rundt til flere forskellige sælgere inden du bestemmer dig. Kvaliteten varierer, ligesom priserne. Som altid – "prut" om prisen.

Guld
Egypten er et af de områder i verden, hvor der findes mest guld. Her kan du købe 18 karat guld til rigtig gode priser. Se dig dog for og vælg en seriøs butik. En af de bedste hedder El Christiano Giorgios og ligger i Grand Mall ved hotel Grand Resort i New Hurghada.

Vandpiber (shishas):
Findes i alle mulige varianter og farver. Besøg en rigtig shishabutik hvis du vil være sikker på at få en vandpibe af god kvalitet. Tjek også at alle dele følger med, og at du har forstået, hvordan shishaen fungerer. Som regel får du en rulle kul og en pakke tobak med i købet men husk at købe ekstra med hjem. Både kul og tobak kan købes billigt i de fleste basarer og i supermarkeder.

Shopping i Egypten

Egypten er et fantastisk land, hvis du ønsker at købe tæpper, papyrus, smykker, alabast, træfigurer etc. Derimod er her kun få internationale tøjbutikker og modetøjskæder.
De bedste fund finder man i stedet i de gamle bydele eller lidt uden for byerne, på markeder og i basarer. Glem ikke at prutte om prisen. Som regel kan man sige, at du har gjort et godt køb, hvis du får prisen ned med 50 procent.

Antikviteter

Hvis du vil købe historiske genstande med hjem fra Egypten, skal du først søge tilladelse hos myndighederne, hvis genstanden er ægte. Det er nemlig forbudt at udføre ting af historisk værdi af landet.

Sælgere

Sælgerne i Egypten kan mange gange være ret påtrængende. Mange af dem råber efter dig, siger at de vil stille dig et spørgsmål eller vil vide, hvilket land du kommer fra - alt sammen for at få dig til at stoppe op og komme ind i deres butik. Hvis du går ind, vil de måske byde på te og lover, at du ikke behøver at købe noget, bare kigge! I begyndelsen kan det være lidt anstrengende, men man vænner sig hurtigt til det. Det er ganske enkelt egypternes salgsteknik. Et godt tip er at undlade at svare eller indlede en samtale, hvis man ikke er interesseret i at købe noget.

Udførselsforbud

Hvis du vil købe historiske genstande med hjem fra Egypten, skal du først søge tilladelse hos myndighederne, hvis genstanden er ægte. Det er nemlig forbudt at udføre ting af historisk værdi af landet.

Taxfree

Inden for 48 timer efter ankomsten til Egypten, har du mulighed for at handle taxfree i specielle taxfreebutikker. Husk pas. Kontakt din guide for at få information om, hvor du finder den nærmeste butik.
Aktiviteter og seværdigheder
Udover dykning og snorkling, og en masse andre spændende aktiviteter på stranden, er der også mulighed for at ride og bowle.

Dykning og snorkling

Byen kaldes gerne for dykkernes paradis takket være det klare blå og dejligt varme vand og det enestående rige plante- og dyreliv, som man ofte kan opleve blot på en spadseretur i vandkanten.

Strandaktiviteter

Vil du have en pause fra liggestolen til fordel for andre strandaktiviteter, er der meget at vælge mellem: bådture, snorkelture, "submarine", dykning og dykkerkurser, windsurfing, jeepsafari og bowling. En hyggelig aktivitet efter en dag på stranden er at besøge bydelene El Dahar og Sekalla for at se mere af det lokale folkeliv.
Nogle af verdens førende seværdigheder som Sfinksen, pyramiderne i Cairo, Karnak-templet og Kongernes Dal i Luxor ligger kun en bustur væk.
Sådan kommer du omkring

Minibus

Der findes masser af minibusser, og de kører i pendulfart døgnet rundt mellem de forskellige bydele. Dette kollektive transportmiddel er desuden den absolut billigste måde at komme rundt på. Vil du køre med, stiller du dig bare ved vejen og vinker. Spørg ikke om prisen på forhånd. Når du skal af bussen,
giver du blot pengene til chaufføren eller hans medarbejder, som sidder ved døren. Hav altid lige penge med! Minibusserne kan desuden også anvendes som taxi. Dvs. at bussen kører direkte derhen, du ønsker, uden at der skal hentes nogle andre passagerer på vejen.

Taxi

Taxi er en nem og enkel måde at komme rund på. For en sikkerheds skyld anbefaler vi, at du forsøger at aftale prisen i forvejen. Betal aldrig før du er kommet frem. Vær ekstra opmærksom på sedlernes valør, når du betaler, så du ikke kommer ud for det udbredte trick, hvor chaufføren prøver at snyde ved at sige, at du har forvekslet 50 piaster (øre) med 50 EGP.

Busser

Busstationen i Hurghada ligger i El Dahar. Hvert busselskab har ofte sin egen busstation. Herfra kan du køre med bus til bl.a. Cairo, Luxor og Aswan. Bussernes standard varierer fra busselskab til busselskab. Jo dyrere billet, desto højere standard. Busserne har et begrænset antal pladser til turister, så det kan godt betale sig at købe billetten i god tid for at sikre sig en plads.

Fly

Egyptens største flyselskab hedder Egyptair og er medlem af Star Alliance. De har daglige flyvninger fra Hurghada til Cairo og Sharm el-Sheikh. Der findes to Egyptairkontorer i Hurghada. Du kan også bestille billetter online nogle dage før din afrejse.
Fakta

Vores service

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt i seks måneder ud over opholdets varighed. Turistvisum er påkrævet og gælder i 30 dage (én indrejse). Visum indgår i rejsens pris, hvis du bestiller en charterrejse hos Spies. Visummet udleveres i lufthavnen ved ankomsten til Egypten i form af et "frimærke" i passet. Vær opmærksom på, at det kan tage tid med visum og bagage. For yderligere information henviser vi til Egyptens ambassade på telefon 35 43 70 70/35 25 32 53....

Danske forlængede pas anerkendes til ind- og udrejse. Danske provisoriske pas (nødpas) og EU-nødpas anerkendes kun til udrejse og kræver stempel fra immigrationsmyndighederne. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du kontakte Egyptens ambassade på for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse i Egypten.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Egyptiske pund (EGP). Gangbar valuta på rejsemålet er egyptiske pund og euro. Betal med den lokale valuta, hvis du vil undgå en dårlig vekselkurs. Der findes hæveautomater og banker i alle bydele. Spies' udflugter betales med euro. Skandinavisk valuta kan ikke veksles i Egypten.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V.

Sprog

Arabisk og engelsk.

Øvrigt

Taxfreeudbuddet i lufthavnen er begrænset. Drikkepengesystemet er udbredt, og det er kutyme at give et par egyptiske pund i drikkepenge. Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Rejs med børn
Hurghada er et godt rejsemål for børnefamilier. Strandene er som regel lavvandede, hotellerne veludrustede, og både mad og drikkevarer er ret billige. Desuden holder egypterne meget af børn! Bliv ikke forskrækket hvis folk kommer frem og klapper dit barn på hovedet. De mener det kun godt.

Vælger I et af de større hoteller (resorts), tilbyder de allerfleste legepladser og forskellige aktiviteter for børn. Det kan dog være rart at vide, at visse dele af byen ikke er specielt barnevognsvenlige. Høje fortovskanter, halvfærdige fortove og megen trafik forekommer.

Aktiviteter for børn

I Senzo Mall i New Hurghada, der ligger i nærheden af Sunrise Mamlouk Palace, finder du et legeland og en spillehal, som ofte er meget populært hos børnene.

Restaurantbesøg

I Hurghada er det ikke noget problem at tage børn med på restaurant. De finere restauranter tilbyder som regel højstole og børnevenlig mad.

Babymad og bleer

Babymad og bleer kan købes i de fleste større fødevarebutikker (dog ikke i de minimarkeder, som ligger i tilknytning til hotellerne). Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad, mælkepulver og vælling mindre. Pulver til grød samt de fleste frugtpureer indeholder ofte sukker.
Find din rejse til Hurghada