Se hoteller (3)

Rejser til Hurghada

Hurghada byder på gode dykkermuligheder, fine golfbaner, fantastiske strande, spændende udflugter og hoteller med All Inclusive.
Hurghada er en af Egyptens mest populære feriebyer med masser af hoteller og et godt udbud af restauranter, caféer og barer. Byen ligger ved Det Røde Havs fine strande, og hvis du vil opleve lidt kultur i ferien, kan du tage på busudflugt til store seværdigheder som sfinksen i Giza, pyramiderne i Cairo, tempelområdet Karnak og Kongernes Dal i Luxor.

Hurghada

Hurghada er et ferieområde, der strækker sig cirka 40 kilometer langs kysten. Her er ingen strandpromenade, da strandene ejes af hotellerne og visse restauranter. Hurghada er opdelt i tre forskellige områder: El Dahar (downtown) længst mod nord samt Sekalla og New Hurghada længst mod syd. Det er billigt at tage med minibus eller taxi mellem områderne.

El Dahar er den gamle og mere oprindelige del af Hurghada, hvor blandt andet en af Hurghadas største moskéer, markedet og de bedste basarområder ligger. I basarerne sælges alt fra krydderier og vandpiber til tørklæder, tøj og souvenirer, og det er her, du skal tage hen, hvis du vil gøre et rigtig godt fund eller vil opleve lidt af det "ægte" Egypten med traditionel egyptisk påklædning og livlige sælgere. Her er mest liv om aftenen.

Sekalla regnes som Hurghadas centrum, og der ligger butikker og restauranter langs hovedgaden. Her er også flere internationale fastfoodkæder samt egyptiske caféer og spisesteder. I Sekalla finder du også Hurghadas bedste natteliv og den nye marina. Marinaen er et finere område med restauranter, en gågade og barer, hvor der ofte spilles levende musik i weekenden.

New Hurghada er den største bydel rent geografisk og er desuden området, hvor de store hotelkomplekser ligger. Her finder du blandt andet shoppingcentret Senzo Mall med flere butikker og et legeland for børn.

Sol og strand i Hurghada

Hurghada byder på en håndfuld strande. Byen er et paradis for dykkere takket være det krystalklare vand og det enestående plante- og dyreliv under havoverfladen, som ofte kan opleves, selv når du bare går i vandkanten. Her tilbydes også masser af aktiviteter både på land og i vandet, og efter en dag på stranden kan det være hyggeligt at besøge bydelene El Dahar eller Sekalla og opleve lidt af det lokale folkeliv.

Børnevenlige hoteller ved stranden i Hurghada

Spies tilbyder flere børnevenlige hoteller i Hurghada, heriblandt Grand Resort og Siva Grand Beach, som begge er store hoteller med poolområder, masser af plads og underholdning for både store og små. Og du kan selvfølgelig også bestille en rejse, hvor All Inclusive indgår i prisen.
Tips og nyttig info
 • Familiehoteller
 • Hoteller på stranden
 • All Inclusive
 • Solsikkert
 • Fine strande
 • God dykning
 • Spændende udflugter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Hurghada

Strand
Hurghada er med sit solrige klima og sin beliggenhed ved Det Røde Havs fine strande en af Egyptens mest populære badebyer med krystalklart vand og store koralrev, der byder på spændende dykning og snorkling. Hurghada er opbygget langs en cirka 40 km lang kyststrækning, og de fleste hoteller har private strande med egne liggestole, parasoller og forskellig vandsport. Vil man besøge en anden strand end den ved sit eget hotel, kan man få adgang ved at betale en afgift. Her findes også enkelte offentlige strande uden faciliteter, som egypterne selv benytter, og som man mod betaling kan få adgang til. Trænger du til en pause fra liggestolen, tilbydes bl.a. bådture, snorkelture, udflugter med undervandsbåd, dykning og dykkerkurser, windsurfing, jeepsafari og bowling.

Old Vic Beach

Sandstrand i New Hurghada tæt på hotel Marriott. Man skal betale entré for at få adgang til stranden, men afgiften inkluderer liggestol og parasol. Her tilbydes også forskellig vandsport.

Hotel Zahabias strand - koralrev ud for hotellet

Hotel Zahabia er et af de få hoteller i Hurghada, som har gode snorkelmuligheder ved koralrevet direkte ud for stranden. Her kan du snorkle på egen hånd, og du kan få adgang til stranden ved at betale entré.

Mangroovy Beach, El Gouna

Meget fin, lavvandet sandstrand i El Gouna ca. 20 kilometer nord for Hurghada. Gode faciliteter med liggestole, parasoller, restaurant etc. Her er også flere vandsportscentre, hvor man bl.a. kan prøve kitesurfing og leje udstyr. Til denne strand skal du også betale entré, og her følger liggestol og parasol med i prisen.

Dream Beach

Dream Beach Club ligger i nærheden af hotel Marriott. Her er der både strand og badebro. Slap af til herlig loungemusik og køb noget at spise og drikke. Her er også spa og et træningscenter. For at komme til stranden skal du betale entré, og så indgår håndklæde og solstol.
Mad, drikke og natteliv
De fleste hoteller har gode a la carte-restauranter. Der findes desuden et stort udvalg af restauranter i Sekalla samt nogle i New Hurghada og i El Dahar. Prisniveauet er forholdsvist lavt, så du får meget for pengene. På en god restaurant betaler du sjældent mere end ca. 100 EGP pr. person for et måltid inkl. drikkevarer. Hotellerne har derimod ofte et højere prisniveau. Importeret alkohol kan købes i taxfreebutikker (man kan også købe egyptisk alkohol). Medbring passet og husk at taxfreeindkøbene skal foretages inden for de første 48 timer efter ankomsten til Egypten.

I Hurghada ligger der restauranter, som serverer traditionelle retter som falafel, kebab og fuul såvel som internationale retter fra alle verdens fire verdenshjørner. Restauranterne ligger i alle prisklasser, og det er almindelig skik, at der gives 10 procent i drikkepenge.

Mad og drikke i Egypten

Det lokale egyptiske køkken er baseret på brød, bønner og grøntsager. Hertil serveres normalt fisk, kylling eller oksekød. Eftersom størstedelen af befolkningen er muslimer, er der som regel ikke svinekød på menukortene. Der kan dog være undtagelser. Finere restauranter og store hoteller serverer indimellem retter med svinekød. Prisniveauet er forholdsvis lavt, så man får meget for pengene.

Typiske egyptiske retter

Fuul
Fuul er favabønner serveret med olie, citron, salt, kød, æg og løg for at smage retten til. Fuul serveres i en portionsskål og spises sammen med brød og grøntsager.

Ta'amiya
En blanding af kikærter og krydderier, som steges sammen til små boller. Det samme som det, vi i Danmark kalder falafel. Hvis man lægger fuul og ta'amiya sammen med tomater i et pitabrød, har man en god snack eller en let frokost.

Tahina
En dip af sesamfrø, olie, hvidløg og citron, som kan bruges i pitabrød, som tilbehør til en hovedret eller som sauce på ta'amiya.

Kofta
Hakket kød blandet og stegt med krydderier - ligner aflange frikadeller og kan være ret stærkt krydret. Kaldes også shish kebab.

Kebab
Det samme som köfte, bortset fra at kødet er skåret i tynde strimler og altså ikke hakket.

Firakh
Kylling, som oftest spises grillet sammen med grøntsager. Kan også spises som gryderet med tomatsauce og grøntsager.

Molokhiyya
En af de få, ægte egyptiske retter – en tyk, grøn suppe lavet på bladgrønt, ris og hvidløg. Suppens base udgøres som regel af kylling eller oksekød.

Typiske egyptiske drikkevarer

De fleste drikkevarer, som vi kender hjemmefra, findes også her: sodavand, juice, kaffe, te etc. Drikkevarer med alkohol kan købes overalt, hvor der er turister, dvs. på de fleste barer, restauranter og hoteller. Husk dog på at Egypten er et muslimsk land, hvor størstedelen af befolkningen ikke drikker alkohol. Priserne kan derfor være relativt høje på grund af høje afgifter på import.

Drikkevand

Alle de områder, der ligger et stykke fra Nilen, har problemer med vandforsyningen, og dette er et af de helt store projekter, som Egypten arbejder med. De fleste hoteller har vandrør, der går direkte til hotellet, men de fleste private husejere henter stadig vand med tankbiler. Det er derfor ikke ualmindeligt, at der afbrydelser i vandforsyningen, og kvaliteten på vandet er ikke så god som hjemme.
Egypten har ikke det samme intense natteliv som feriebyerne ved Middelhavet, og aftenunderholdning er noget, som hotellerne arrangerer. Men her findes dog et ganske godt udvalg af barer og diskoteker, og det bedste natteliv finder du i Sekalla i Hurghada. Ved den nye marina i Sekalla ligger der flere hyggelige barer, og på nogle af dem spilles der livemusik, og du har også mulighed for at synge karaoke. Diskotekerne åbner normalt omkring kl. 22.
Shopping
I Hurghada finder du shopping for enhver smag - på det lokale marked, souken, i små, lokale butikker, i basaren, i supermarkederne eller i byens taxfreebutikker. De fleste butikker er små, åbningstiderne varierer, og størstedelen af butikkerne i Hurgahda er basarer. I basarer bør du altid forsøge at prutte om prisen, men i almindelige butikker, som modebutikker, ligger priserne fast. I madbutikker, supermarkeder og apoteker prutter man ikke om prisen.

Souken i Hurghada

På arabisk hedder et marked souk, og souken er et typisk indslag i alle byer, store som små. Hurghadas souk ligger i bydelen El Dahar ("downtown"). Den nemmeste måde at komme hertil på er med taxi. Aftal altid prisen for taxituren på forhånd, så du slipper for overraskelser - ellers kan turen til El Dahar godt blive dyr. Et billigere alternativ er minibus.

Senzo Mall

Senzo Mall ligger i New Hurghada og er et shoppingcenter med et stort udvalg af butikker med alt fra sko og lingeri til mærkevarer som Adidas, Levi's, Quicksilver og Calvin Klein. Her findes også butikker med legetøj, elektronik og accessories samt en food court med forskellige restauranter. Her ligger desuden et stort supermarked.

Basar

I basarerne finder du lokale specialiteter. Det største og bedste basarområde ligger i samme bydel som souken, i El Dahar, bare på den anden side af vejen. Her kan du gøre fund blandt vandpiber, papyrus, messing, mavedanserartikler, krydderier m.m. Sælgerne er ret påtrængende og gør næsten hvad som helst for at få dig ind i netop deres butik. Hold hovedet koldt og udvis ikke for stor interesse, hvis du ikke har tænkt dig at købe noget. Vil du handle – så husk at prutte seriøst om prisen!

Shopping i Egypten

Egypten er et fantastisk land, hvis du ønsker at købe tæpper, papyrus, smykker, alabast, træfigurer etc. Derimod er her kun få internationale tøjbutikker og modetøjskæder.
De bedste fund finder man i stedet i de gamle bydele eller lidt uden for byerne, på markeder og i basarer. Glem ikke at prutte om prisen. Som regel kan man sige, at du har gjort et godt køb, hvis du får prisen ned med 50 procent.

Antikviteter

Hvis du vil købe historiske genstande med hjem fra Egypten, skal du først søge tilladelse hos myndighederne, hvis genstanden er ægte. Det er nemlig forbudt at udføre ting af historisk værdi af landet.

Udførselsforbud

Hvis du vil købe historiske genstande med hjem fra Egypten, skal du først søge tilladelse hos myndighederne, hvis genstanden er ægte. Det er nemlig forbudt at udføre ting af historisk værdi af landet.

Taxfree

Inden for 48 timer efter ankomsten til Egypten, har du mulighed for at handle taxfree i specielle taxfreebutikker. Husk pas. Kontakt din guide for at få information om, hvor du finder den nærmeste butik.
Aktiviteter og seværdigheder
Udover dykning og snorkling, og en masse andre spændende aktiviteter på stranden, er der også mulighed for at ride og bowle.
Nogle af verdens førende seværdigheder som Sfinksen, pyramiderne i Cairo, Karnak-templet og Kongernes Dal i Luxor ligger kun en bustur væk.
Udflugter
Pyramiderne og Cairo, 1 dag
Pyramiderne og Cairo, 1 dag
Oplev Egyptens unikke historie og kultur. Heldagsudflugt fra tidlig morgen til sen aften, hvor vi bl.a. besøger Sfinksen og pyramiderne. Frokost indgår.
Læs mere om udflugten
City Tour
City Tour
Vores indholdsrige byrundtur med shopping og seværdigheder giver dig en perfekt start på ferien! Halvdagsudflugt, hvor te eller sodavand indgår.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari
Jeepsafari
En spændende og tempofyldt heldagsudflugt med jeep gennem ørkenen. Vi besøger også en beduinby og prøver at ride på dromedar. Middag og drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Orange Bay
Orange Bay
En heldagsudflugt til havs fyldt med sol, badeture og fantastisk snorkling. Vi besøger også Orange Bay på den idylliske ø Giftun Island. Frokost og alkoholfrie drikkevarer ombord indgår.
Læs mere om udflugten
Seatrip
Seatrip
Tag med på snorkeludflugt til et af verdens bedste dykker- og snorkelområder! Frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Luxor 1 dag
Luxor 1 dag
Oplev nogle af verdens ypperligste bygningsværker, besøg Kongernes Dal og nyd Karnak-tempels skønhed. Heldagsudflugt fra tidlig morgen til sen aften. Frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Egyptiske pund (EGP). Gangbar valuta på rejsemålet er egyptiske pund og euro. Betal med den lokale valuta, hvis du vil undgå en dårlig vekselkurs. Der findes hæveautomater og banker i alle bydele. Spies' udflugter betales med euro. Skandinavisk valuta kan ikke veksles i Egypten.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk tid +1 time.

El

220 V.

Sprog

Arabisk og engelsk.

Øvrigt

Taxfreeudbuddet i lufthavnen er begrænset. Drikkepengesystemet er udbredt, og det er kutyme at give et par egyptiske pund i drikkepenge. Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Vejr og klima
 • januar
20°9°
7
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • februar
21°10°
8
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • marts
24°12°
9
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • april
28°15°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • maj
32°18°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • juni
35°21°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • juli
36°23°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • august
36°23°
12
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • september
33°22°
11
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • oktober
31°19°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • november
27°16°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • december
22°11°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Hurghada i vinterhalvåret.

Flyet lander i Hurghada Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Hurghada. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Transferen foregår med bus eller minibus alt efter antallet af gæster. Køretiden fra lufthavnen i Hurghada til dit hotel er ca. 15-20 minutter (5-8 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Find din rejse til Hurghada
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.