Se hoteller (3)

Rejser til Makadi Bay

I Makadi Bay kan du bo direkte ved stranden. Rejser du med børn er Grand Waterworld Makadi et godt valg.
Cirka 30 kilometer syd for Hurghada ligger Makadi Bay- et stille ferieområde, som er velegnet til dig, der gerne vil på en afslappende badeferie tæt på havet. Og det gælder både med og uden børn. I modsætning til i Hurghada er der i Makadi Bay fantastiske koraller lige ved stranden, så gå ikke glip af en snorkeltur for at se den fantastiske verden under havoverfladen. Makadi Bay kendetegnes af store hoteller. Uden for hotellerne er der dog ikke ret meget at foretage sig. I centrum af Makadi Bay ligger der et par souvenirbutikker, et apotek og en bank. Du kommer dertil med taxi eller ved at gå langs stranden. Kunne du tænke dig et større udvalg af restauranter, shoppingmuligheder og forlystelsesliv, anbefaler vi en tur til Hurghada.

Bo lige ved stranden og koralrevet

Makadi Bay er kendt for sine gode muligheder for dykning, og man kan også snorkle ud til revene direkte fra stranden. I Makadi Bay tilbyder Spies hoteller tæt på eller lige ved den lange fine sandstrand, så uanset hvilket hotel du vælger, har du nem adgang til snorkling i absolut verdensklasse. Ved Makadi Bay breder Det Røde Hav sig ud i al sin pragt med det klare, indbydende vand, og den hvide sandstrand indbyder til solbadning og forfriskende dyp. Om aftenen er en tur langs strandpromenaden den perfekte afslutning på en skøn feriedag.

Børnevenlige hoteller i Makadi Bay

Rejser du med børn, bor du godt på Grand Waterworld Makadi, hvor der findes både børneklub og et vandland. Desuden indgår All Inclusive i prisen, og beliggenheden gør, at du kan gå fra hotellet direkte ud på stranden og få en dag med masser af sol og svømmeture.

Hoteller for voksne i Makadi Bay

Rejser du uden børn, er Makadi Beach Resort et godt valg med sit store poolområde og beliggenhed lige ved stranden. All Inclusive indgår naturligvis, så du kan bare slappe helt af og nyde ferien.
Tips og nyttig info
 • Hotel med vandland
 • Hoteller for voksne
 • Hoteller på stranden
 • All Inclusive
 • Solsikkert
 • Spændende udflugter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Makadi Bay

Strand
Makadi Bay er kendt for snorkling og dykning. Her er der fantastiske koralrev, klart vand og et rigt dyreliv. Den hvide sandstrand indbyder til solbadning og ture i vandet, og den skønneste måde at få lidt motion på er ved at spadsere en tur i vandkanten. Det kan også varmt anbefales at gå en aftentur langs strandpromenaden. Når du bestiller en rejse til Makadi med Spies, bor du lige ned til, eller meget tæt på, den lange og herlige sandstrand. I havet lige ud for hotellerne kan du se koraller og smukke fisk, og de fleste af vores hoteller har private strande. Hvis du gerne vil besøge en strand ved et hotel, du ikke bor på, kan det som regel godt lade sig gøre mod betaling.

Sharm el Naga

Ca. 30 kilometer syd for Makadi Bay ligger stranden Sharm el Naga, som er perfekt for dig, der vil snorkle fra land - lige ud for stranden venter revet. Her er der restaurant, volleyballnet og udlejning af håndklæder og snorkeludstyr. For at besøge stranden skal du betale entré. Du kan komme hertil med taxi.
Mad, drikke og natteliv
I Makadi er de fleste hoteller All Inclusive-hoteller med tilhørende restauranter. De fleste hoteller har også gode a la carte-restauranter, som dog har et højere prisniveau. Hvis du ønsker et større udvalg af restauranter, anbefaler vi, du tager ind til Hurghada. Hurghada tilbyder restauranter som både serverer traditionel mad som falafel, kebab og fuul såvel som internationale retter fra alle fire verdenshjørner. Her er restauranter i alle prisklasser, og det er meget almindeligt, at man giver 10 % i drikkepenge.

Mad og drikke i Egypten

Det lokale egyptiske køkken er baseret på brød, bønner og grøntsager. Hertil serveres normalt fisk, kylling eller oksekød. Eftersom størstedelen af befolkningen er muslimer, er der som regel ikke svinekød på menukortene. Der kan dog være undtagelser. Finere restauranter og store hoteller serverer indimellem retter med svinekød. Prisniveauet er forholdsvis lavt, så man får meget for pengene.

Typiske egyptiske retter

Fuul
Fuul er favabønner serveret med olie, citron, salt, kød, æg og løg for at smage retten til. Fuul serveres i en portionsskål og spises sammen med brød og grøntsager.

Ta'amiya
En blanding af kikærter og krydderier, som steges sammen til små boller. Det samme som det, vi i Danmark kalder falafel. Hvis man lægger fuul og ta'amiya sammen med tomater i et pitabrød, har man en god snack eller en let frokost.

Tahina
En dip af sesamfrø, olie, hvidløg og citron, som kan bruges i pitabrød, som tilbehør til en hovedret eller som sauce på ta'amiya.

Kofta
Hakket kød blandet og stegt med krydderier - ligner aflange frikadeller og kan være ret stærkt krydret. Kaldes også shish kebab.

Kebab
Det samme som köfte, bortset fra at kødet er skåret i tynde strimler og altså ikke hakket.

Firakh
Kylling, som oftest spises grillet sammen med grøntsager. Kan også spises som gryderet med tomatsauce og grøntsager.

Molokhiyya
En af de få, ægte egyptiske retter – en tyk, grøn suppe lavet på bladgrønt, ris og hvidløg. Suppens base udgøres som regel af kylling eller oksekød.

Typiske egyptiske drikkevarer

De fleste drikkevarer, som vi kender hjemmefra, findes også her: sodavand, juice, kaffe, te etc. Drikkevarer med alkohol kan købes overalt, hvor der er turister, dvs. på de fleste barer, restauranter og hoteller. Husk dog på at Egypten er et muslimsk land, hvor størstedelen af befolkningen ikke drikker alkohol. Priserne kan derfor være relativt høje på grund af høje afgifter på import.

Drikkevand

Alle de områder, der ligger et stykke fra Nilen, har problemer med vandforsyningen, og dette er et af de helt store projekter, som Egypten arbejder med. De fleste hoteller har vandrør, der går direkte til hotellet, men de fleste private husejere henter stadig vand med tankbiler. Det er derfor ikke ualmindeligt, at der afbrydelser i vandforsyningen, og kvaliteten på vandet er ikke så god som hjemme.
Egypten har ikke det samme intense natteliv som feriebyerne ved Middelhavet, og der arrangeres ofte aftenunderholdning på hotellerne. Men her er alligevel et ganske godt udvalg af barer og diskoteker. Det bedste natteliv finder du i Sekalla i Hurghada. Ved den nye marina i Sekalla ligger der flere hyggelige barer, og på nogle af dem er der livemusik og mulighed for at synge karaoke. Her åbner diskotekerne normalt omkring kl. 22.
Shopping
Udvalget af butikker i Makadi er begrænset. Der ligger kun nogle få souvenirbutikker, et apotek og en bank. Hvis du ønsker et større udvalg af butikker, anbefaler vi, du tager en tur til Hurghada. I Hurghada kan du shoppe på flere måder: på det lokale marked, souken, i små butikker i basaren, i et helt almindeligt supermarked og i taxfreebutikker. I Hurghada er der også butikker med faste priser. Det er oftest butikker med mærkevarer som Levi's, Adidas og Nike. I dagligvarebutikker og på apoteket prutter man ikke om prisen.

Shopping i Egypten

Egypten er et fantastisk land, hvis du ønsker at købe tæpper, papyrus, smykker, alabast, træfigurer etc. Derimod er her kun få internationale tøjbutikker og modetøjskæder.
De bedste fund finder man i stedet i de gamle bydele eller lidt uden for byerne, på markeder og i basarer. Glem ikke at prutte om prisen. Som regel kan man sige, at du har gjort et godt køb, hvis du får prisen ned med 50 procent.

Antikviteter

Hvis du vil købe historiske genstande med hjem fra Egypten, skal du først søge tilladelse hos myndighederne, hvis genstanden er ægte. Det er nemlig forbudt at udføre ting af historisk værdi af landet.

Udførselsforbud

Hvis du vil købe historiske genstande med hjem fra Egypten, skal du først søge tilladelse hos myndighederne, hvis genstanden er ægte. Det er nemlig forbudt at udføre ting af historisk værdi af landet.

Taxfree

Inden for 48 timer efter ankomsten til Egypten, har du mulighed for at handle taxfree i specielle taxfreebutikker. Husk pas. Kontakt din guide for at få information om, hvor du finder den nærmeste butik.
Aktiviteter og seværdigheder
Makadi Bay er kendt for sine gode muligheder for snorkling og dykning, og lige ud for stranden findes et smukt koralrev med klart vand og et rigt undervandsliv.

Andre aktiviteter

Ud over snorkling og dykning byder Makadi Bay på aktiviteter som kitesurfing, windsurfing og ridning. I Hurghada er der en bowlingbane, og i området findes desuden tre 18-hullers golfbaner: er i Makadi, en i El Gouna og en i Soma. Derudover er der en 9-hullers bane i New Hurghada.
Udflugter
Pyramiderne og Cairo, 1 dag
Pyramiderne og Cairo, 1 dag
Oplev Egyptens unikke historie og kultur. Heldagsudflugt fra tidlig morgen til sen aften, hvor vi bl.a. besøger Sfinksen og pyramiderne. Frokost indgår.
Læs mere om udflugten
City Tour
City Tour
Vores indholdsrige byrundtur med shopping og seværdigheder giver dig en perfekt start på ferien! Halvdagsudflugt, hvor te eller sodavand indgår.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari
Jeepsafari
En spændende og tempofyldt heldagsudflugt med jeep gennem ørkenen. Vi besøger også en beduinby og prøver at ride på dromedar. Middag og drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Orange Bay
Orange Bay
En heldagsudflugt til havs fyldt med sol, badeture og fantastisk snorkling. Vi besøger også Orange Bay på den idylliske ø Giftun Island. Frokost og alkoholfrie drikkevarer ombord indgår.
Læs mere om udflugten
Seatrip
Seatrip
Tag med på snorkeludflugt til et af verdens bedste dykker- og snorkelområder! Frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Luxor 1 dag
Luxor 1 dag
Oplev nogle af verdens ypperligste bygningsværker, besøg Kongernes Dal og nyd Karnak-tempels skønhed. Heldagsudflugt fra tidlig morgen til sen aften. Frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
I Makadi er der ingen lokalbusser, men der kører shuttlebusser fra Makadi til New Hurghada flere gange dagligt. Bemærk at flere af hotellerne tager en afgift for busturen. Hotellerne har desuden også egen taxiservice til Sekalla og Hurghada centrum. Hvis du har lyst, kan du også komme rundt med almindelige, lokale taxier.

Taxi

Hotellerne i Makadi Bay har ofte privat taxiservice. Taxien skal bestilles i receptionen, gerne dagen før, og prisen er altid fast. Taxierne venter uden for porten til hotelområdet til den aftalte tid.
Når du kører med almindelig taxi, anbefaler vi, at du aftaler prisen med chaufføren på forhånd. Betal dog aldrig før du er kommet frem. Vær ekstra opmærksom på sedlernes værdi, når du betaler, så du ikke kommer ud for det udbredte trick, hvor chaufføren prøver at snyde ved at sige, at du har forvekslet 50 piaster (øre) med 50 EGP.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Egyptiske pund (EGP). Gangbar valuta er EGP, USD og EUR. Det anbefales at veksle EGP hjemmefra, så du undgår en dårlig vekselkurs på rejsemålet. Der findes hæveautomater på hotelområderne og i Hurghada. De mest almindelige kreditkort accepteres. Udflugter betales i EUR eller med kreditkort. Skandinavisk valuta kan ikke veksles i Egypten.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk tid +1 time.

El

220 V.

Sprog

Arabisk og engelsk.

Øvrigt

Taxfreeudbuddet i lufthavnen er begrænset. Drikkepengesystemet er udbredt, og det er kutyme at give et par egyptiske pund i drikkepenge. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
20°9°
7
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • februar
21°10°
8
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • marts
24°12°
9
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • april
28°15°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • maj
32°18°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • juni
35°21°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • juli
36°23°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • august
36°23°
12
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • september
33°22°
11
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • oktober
31°19°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • november
27°16°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • december
22°11°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Makadi Bay i vinterhalvåret.

Flyet lander i Hurghada Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Makadi Bay. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Transferen foregår med bus eller minibus alt efter antallet af gæster, og køretiden fra lufthavnen i Hurghada til dit hotel er 30-45 minutter (ca. 30 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Find din rejse til Makadi Bay
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.