Se hoteller (4)

Rejser til Makadi Bay

I Makadi Bay kan du vælge imellem flere familiehoteller af høj kvalitet med Family Garden-hotellet Waterworld Makadi Beach i spidsen.

Ca. 30 kilometer syd for Hurghada ligger Makadi - et stille og hyggeligt ferieområde, som er velegnet til dig, der gerne vil på en afslappende badeferie tæt på havet. Og det gælder både med og uden børn. I modsætning til i Hurghada er der her fantastiske koraller lige ved stranden i Makadi, så gå endelig ikke glip af den fantastiske verden under havoverfladen. Makadi er kendetegnet ved sine store og flotte hoteller, som er tæt på at have alt, hvad du har brug for på ferien. Uden for hotellerne er der dog ikke ret meget at foretage sig. I centrum af Makadi ligger der nogle få souvenirbutikker, et apotek og en bank. Du kommer hertil ved at gå langs stranden eller med taxi. Vil du gerne have et større udvalg af restauranter, shoppingmuligheder og forlystelsesliv, anbefaler vi en tur til Hurghada.

Bo lige ved stranden og koralrevet

Makadi Bay er kendt for sine gode muligheder for snorkling og dykning med fantastiske koralrev, klart vand og et rigt undervandsliv. Når du rejser til Makadi Bay med Spies, bor du tæt på eller lige ved den lange, dejlige sandstrand. Uanset hvilket hotel du vælger, har du nem adgang til snorkling i absolut verdensklasse enten direkte fra hotelstranden eller inden for få hundrede meters afstand. Ved Makadi Bay breder Det Røde Hav sig ud i al sin pragt med det klare, indbydende vand. Den hvide sandstrand indbyder til solbadning og forfriskende dyp, og om aftenen er en tur langs strandpromenaden den perfekte afslutning på en skøn feriedag.

Børnevenlige hoteller i Hurghada

Rejser du med børn, vil det oplagte valg for dig være vores familieparadis Waterworld Makadi Beach, hvor du og de mindste selvfølgelig har mulighed for at møde Lollo & Bernie i vintersæsonen. Her finder du også et fantastisk vandland, som lægger op til mange sjove stunder. All Inclusive indgår selvfølgelig i prisen, og beliggenheden gør, at du kan gå fra hotellet direkte ud på stranden og få en skøn dag med masser af sol.

Hoteller for voksne i Makadi

Rejser du uden børn, vil Makadi Beach Resort være det rigtige valg for dig. Her får du et spektakulært poolområde og perfekt beliggenhed lige ved stranden. All Inclusive indgår naturligvis, så du skal blot koncentrere dig om at nyde solen, vandet og ferien.

Tips og nyttig info
 • Family Garden med vandland
 • Hoteller for voksne
 • Hoteller på stranden
 • All Inclusive
 • Solsikkert
 • Golfpakker
 • Spændende udflugter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Makadi Bay

Vejr og klima
 • januar
20°9°
7
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • februar
21°10°
8
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • marts
24°12°
9
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • april
28°15°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • maj
32°18°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • juni
35°21°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • juli
36°23°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • august
36°23°
12
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • september
33°22°
11
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • oktober
31°19°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • november
27°16°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • december
22°11°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
Strand
Makadi Bay er kendt for snorkling og dykning. Her er der fantastiske koralrev, klart vand og et rigt dyreliv. Den hvide sandstrand indbyder til solbadning og ture i vandet, og den skønneste måde at få lidt motion på er ved at spadsere en tur i vandkanten. Det kan også varmt anbefales at gå en aftentur langs strandpromenaden. Når du bestiller en rejse til Makadi med Spies, bor du lige ned til, eller meget tæt på, den lange og herlige sandstrand. I havet lige ud for hotellerne kan du se koraller og smukke fisk, og de fleste af vores hoteller har private strande. Hvis du gerne vil besøge en strand ved et hotel, du ikke bor på, kan det som regel godt lade sig gøre mod betaling.

Sharm el Naga

Ca. 30 kilometer syd for Makadi Bay ligger stranden Sharm el Naga, som er perfekt for dig, der vil snorkle fra land - lige ud for stranden venter revet. Her er der restaurant, volleyballnet og udlejning af håndklæder og snorkeludstyr. For at besøge stranden skal du betale entré. Du kan komme hertil med taxi.

Old Vic Beach

Old Vic Beach er en sandstrand i New Hurghada nær hotel Marriott. Her er forskellige vandsportsaktiviteter som f.eks. parasailing. På stranden er der en restaurant, hvor man kan købe mad og drikke. For at besøge stranden skal du betale entré.

Papas Beach Club

Papas Beach Club er en strandklub ved den nye marina i Hurghada med pool og en mindre strand med volleyballnet. Der er loungemusik i højttalerne, og der er mulighed for at købe mad og drikke. Her skal du betale entré for at komme ind.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Makadi Bay i vintersæsonen (oktober-april).

Flyet lander i Hurghada Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Makadi Bay. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Transferen foregår med bus eller minibus alt efter antallet af gæster, og køretiden fra lufthavnen i Hurghada til dit hotel er 30-45 minutter (ca. 30 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
I Makadi er de fleste hoteller All Inclusive-hoteller med tilhørende restauranter. De fleste hoteller har også gode a la carte-restauranter, som dog har et højere prisniveau. Hvis du ønsker et større udvalg af restauranter, anbefaler vi, du tager ind til Hurghada. Hurghada tilbyder restauranter som både serverer traditionel mad som falafel, kebab og fuul såvel som internationale retter fra alle fire verdenshjørner. Her er restauranter i alle prisklasser, og det er meget almindeligt, at man giver 10 % i drikkepenge.

Mad og drikke i Egypten

Det lokale egyptiske køkken er baseret på brød, bønner og grøntsager. Hertil serveres normalt fisk, kylling eller oksekød. Eftersom størstedelen af befolkningen er muslimer, er der som regel ikke svinekød på menukortene. Der kan dog være undtagelser. Finere restauranter og store hoteller serverer indimellem retter med svinekød. Prisniveauet er forholdsvis lavt, så man får meget for pengene.

Typiske egyptiske retter

Fuul
Fuul er favabønner serveret med olie, citron, salt, kød, æg og løg for at smage retten til. Fuul serveres i en portionsskål og spises sammen med brød og grøntsager.

Ta'amiya
En blanding af kikærter og krydderier, som steges sammen til små boller. Det samme som det, vi i Danmark kalder falafel. Hvis man lægger fuul og ta'amiya sammen med tomater i et pitabrød, har man en god snack eller en let frokost.

Tahina
En dip af sesamfrø, olie, hvidløg og citron, som kan bruges i pitabrød, som tilbehør til en hovedret eller som sauce på ta'amiya
....

Kofta
Hakket kød blandet og stegt med krydderier - ligner aflange frikadeller og kan være ret stærkt krydret. Kaldes også shish kebab.

Kebab
Det samme som köfte, bortset fra at kødet er skåret i tynde strimler og altså ikke hakket.

Firakh
Kylling, som oftest spises grillet sammen med grøntsager. Kan også spises som gryderet med tomatsauce og grøntsager.

Molokhiyya
En af de få, ægte egyptiske retter – en tyk, grøn suppe lavet på bladgrønt, ris og hvidløg. Suppens base udgøres som regel af kylling eller oksekød.

Typiske egyptiske drikkevarer

De fleste drikkevarer, som vi kender hjemmefra, findes også her: sodavand, juice, kaffe, te etc. Drikkevarer med alkohol kan købes overalt, hvor der er turister, dvs. på de fleste barer, restauranter og hoteller. Husk dog på at Egypten er et muslimsk land, hvor størstedelen af befolkningen ikke drikker alkohol. Priserne kan derfor være relativt høje på grund af høje afgifter på import.

Drikkevand

Alle de områder, der ligger et stykke fra Nilen, har problemer med vandforsyningen, og dette er et af de helt store projekter, som Egypten arbejder med. De fleste hoteller har vandrør, der går direkte til hotellet, men de fleste private husejere henter stadig vand med tankbiler. Det er derfor ikke ualmindeligt, at der afbrydelser i vandforsyningen, og kvaliteten på vandet er ikke så god som hjemme.
Egypten har ikke det samme intense natteliv som feriebyerne ved Middelhavet, og der arrangeres ofte aftenunderholdning på hotellerne. Men her er alligevel et ganske godt udvalg af barer og diskoteker. Det bedste natteliv finder du i Sekalla i Hurghada. Ved den nye marina i Sekalla ligger der flere hyggelige barer, og på nogle af dem er der livemusik og mulighed for at synge karaoke. Her åbner diskotekerne normalt omkring kl. 22.

Egyptiske caféer - en populær aftenaktivitet

Det er populært om aftenen, ikke mindst blandt egypterne selv, at sætte sig på en egyptisk café, eller coffee shop, som man siger her. Som regel sidder man på tæpper i sandet og får serveret te eller kaffe og en vandpibe. Vandpiberne kan bestilles i mange forskellige smagsnuancer. I Hurghada er der mange coffeeshops, især i Sekalla.
Shopping
Udvalget af butikker i Makadi er begrænset. Der ligger kun nogle få souvenirbutikker, et apotek og en bank. Hvis du ønsker et større udvalg af butikker, anbefaler vi, du tager en tur til Hurghada. I Hurghada kan du shoppe på flere måder: på det lokale marked, souken, i små butikker i basaren, i et helt almindeligt supermarked og i taxfreebutikker. I Hurghada er der også butikker med faste priser. Det er oftest butikker med mærkevarer som Levi's, Adidas og Nike. I dagligvarebutikker og på apoteket prutter man ikke om prisen.

Supermarkeder

Næsten alle de større hoteller har deres eget minimarked, men der ligger også nogle større supermarkeder i Sekalla, downtown og New Hurghada. Det er her, du skal tage hen, hvis du har brug for hygiejneartikler, mad- og drikkevarer, vand etc.

Basar

I basarerne finder du lokale specialiteter. Det største og bedste basarområde ligger i samme bydel som souken i El Dahar blot på den anden side af vejen. Her kan du gøre fund blandt vandpiber, papyrus, messing, mavedanserartikler, krydderier m.m. Sælgerne er ret påtrængende og gør næsten hvad som helst for at få dig ind i netop deres butik. Hold hovedet koldt og udvis ikke for stor interesse, hvis du ikke har tænkt dig at købe noget. Vil du handle – så husk at prutte seriøst om prisen!

Souken - markedet i Hurghada

På arabisk hedder et marked souk, og souken er et typisk indslag i alle byer, store som små. Hurghadas souk ligger i bydelen El Dahar. Den nemmeste måde at komme hertil på er med taxi. Aftal altid prisen for taxituren på forhånd, så du slipper for overraskelser, ellers kan turen blive dyr. Et billigere alternativ er minibus.

Senzo Mall

Et shoppingcenter med mange forskellige butikker, som ligger i New Hurghada i nærheden af hotel Sunrise Mamlouk Palace. Her finder du mange skobutikker, nogle undertøjsbutikker, Adidas, Levi's, Quicksilver, Tommy Hilfiger, Mango, legetøjsbutikker, Radio Shack, Accessorize og et område med fødevarer. I Senzo Mall findes desuden et stort supermarked (Spinneys).

Souvenirs fra Egypten

De mest almindelige souvenirer er papyrustegninger, alabasterfigurer, miniaturekopier af antikke genstande og monumenter, guldsmykker, vandpiber og film om landet. Listen er lang. Priserne stiger, jo tættere på de mest besøgte seværdigheder du kommer, og man kan ofte finde tingene i andre butikker.

Papyrus:
De gamle egyptere udviklede det at skrive og tegne på papyrus til en kunst. Den dag i dag lever traditionen videre.Håndmalet papyrus med diverse faraoniske motiver finder du overalt – i hotellets butik, i souken og på alle de større turistgader
.... Kvalitet og pris varierer dog og pas på den maskintrykte variant.

Vandpiber (shishas):
Findes i alle mulige varianter og farver. Besøg en rigtig shishabutik hvis du vil være sikker på at få en vandpibe af god kvalitet. Tjek også at alle dele følger med, og at du har forstået, hvordan shishaen fungerer. Som regel får du en rulle kul og en pakke tobak med i købet men husk at købe ekstra med hjem. Både kul og tobak kan købes billigt i de fleste basarer og i supermarkeder.

Guld:
Egypten er et af de områder i verden, hvor der findes mest guld. Her kan du købe 18 karat guld til rigtig gode priser. Se dig dog for og vælg en seriøs butik. En af de bedste hedder El Christiano Giorgios og ligger i Grand Mall ved hotel Grand Resort i New Hurghada.

Parfumeessens:
Mange af de kendte, franske parfumemærker henter deres essens i Egypten. Spring de dyre mellemled over og bland din egen parfume. Gå gerne rundt til flere forskellige sælgere inden du bestemmer dig. Kvaliteten varierer, ligesom priserne. Som altid – "prut" om prisen.

Bomuld:
Egyptisk bomuld er verdens bedste, og det kan mærkes på kvaliteten af deres T-shirts.

Shopping i Egypten

Egypten er et fantastisk land, hvis du ønsker at købe tæpper, papyrus, smykker, alabast, træfigurer etc. Derimod er her kun få internationale tøjbutikker og modetøjskæder.
De bedste fund finder man i stedet i de gamle bydele eller lidt uden for byerne, på markeder og i basarer. Glem ikke at prutte om prisen. Som regel kan man sige, at du har gjort et godt køb, hvis du får prisen ned med 50 procent.

Antikviteter

Hvis du vil købe historiske genstande med hjem fra Egypten, skal du først søge tilladelse hos myndighederne, hvis genstanden er ægte. Det er nemlig forbudt at udføre ting af historisk værdi af landet.

Sælgere

Sælgerne i Egypten kan mange gange være ret påtrængende. Mange af dem råber efter dig, siger at de vil stille dig et spørgsmål eller vil vide, hvilket land du kommer fra - alt sammen for at få dig til at stoppe op og komme ind i deres butik. Hvis du går ind, vil de måske byde på te og lover, at du ikke behøver at købe noget, bare kigge! I begyndelsen kan det være lidt anstrengende, men man vænner sig hurtigt til det. Det er ganske enkelt egypternes salgsteknik. Et godt tip er at undlade at svare eller indlede en samtale, hvis man ikke er interesseret i at købe noget.

Udførselsforbud

Hvis du vil købe historiske genstande med hjem fra Egypten, skal du først søge tilladelse hos myndighederne, hvis genstanden er ægte. Det er nemlig forbudt at udføre ting af historisk værdi af landet.

Taxfree

Inden for 48 timer efter ankomsten til Egypten, har du mulighed for at handle taxfree i specielle taxfreebutikker. Husk pas. Kontakt din guide for at få information om, hvor du finder den nærmeste butik.
Aktiviteter og seværdigheder
Makadi Bay er kendt for sine gode muligheder for snorkling og dykning, og lige ud for stranden findes et smukt koralrev med klart vand og et rigt undervandsliv.

Andre aktiviteter

Ud over snorkling og dykning byder Makadi Bay på aktiviteter som kitesurfing, windsurfing og ridning. I Hurghada er der en bowlingbane, og i området findes desuden tre 18-hullers golfbaner: er i Makadi, en i El Gouna og en i Soma. Derudover er der en 9-hullers bane i New Hurghada.
Sådan kommer du omkring
I Makadi er der ingen lokalbusser, men der kører shuttlebusser fra Makadi til New Hurghada flere gange dagligt. Bemærk at flere af hotellerne tager en afgift for busturen. Hotellerne har desuden også egen taxiservice til Sekalla og Hurghada centrum. Hvis du har lyst, kan du også komme rundt med almindelige, lokale taxier.

Minibus

Minibusser er der et utal af, og de kører i pendulfart døgnet rundt mellem de forskellige bydele i Hurghada. Dette kollektive transportmiddel er desuden den absolut billigste måde at komme rundt på. Vil du køre med, stiller du dig bare ved vejen og vinker. Spørg ikke om prisen på forhånd. Når du skal af bussen, giver du blot pengene til chaufføren eller hans medarbejder, som sidder ved døren. Hav altid lige penge med!
Du kan også anvende minibusserne som taxier. Så kører du direkte frem til din destination, uden at der skal samles andre passagerer op på vejen. Denne løsning koster naturligvis også mere.

Taxi

Hotellerne i Makadi Bay har ofte privat taxiservice. Taxien skal bestilles i receptionen, gerne dagen før, og prisen er altid fast. Taxierne venter uden for porten til hotelområdet til den aftalte tid.
Når du kører med almindelig taxi, anbefaler vi, at du aftaler prisen med chaufføren på forhånd. Betal dog aldrig før du er kommet frem. Vær ekstra opmærksom på sedlernes værdi, når du betaler, så du ikke kommer ud for det udbredte trick, hvor chaufføren prøver at snyde ved at sige, at du har forvekslet 50 piaster (øre) med 50 EGP.

Busser

Busstationen i Hurghada ligger i El Dahar, og hvert busselskab har ofte sin egen busstation. Herfra kan du køre med bus til bl.a. Cairo, Luxor og Aswan. Bussernes standard varierer fra busselskab til busselskab. Jo dyrere billet, desto højere standard. Busserne har et begrænset antal pladser til turister, så det er en god ide at købe billetten i god tid.
Fakta

Vores service

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt i seks måneder ud over opholdets varighed. Turistvisum er påkrævet og gælder i 30 dage (én indrejse). Visum indgår i rejsens pris, hvis du bestiller en charterrejse hos Spies. Visummet udleveres i lufthavnen ved ankomsten til Egypten i form af et "frimærke" i passet. Vær opmærksom på, at det kan tage tid med visum og bagage. For yderligere information henviser vi til Egyptens ambassade på telefon 35 43 70 70/35 25 32 53....

Danske forlængede pas anerkendes til ind- og udrejse. Danske provisoriske pas (nødpas) og EU-nødpas anerkendes kun til udrejse og kræver stempel fra immigrationsmyndighederne. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du kontakte Egyptens ambassade på for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse i Egypten.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Egyptiske pund (EGP). Gangbar valuta er EGP, USD og EUR. Det anbefales at veksle EGP hjemmefra, så du undgår en dårlig vekselkurs på rejsemålet. Der findes hæveautomater på hotelområderne og i Hurghada. De mest almindelige kreditkort accepteres. Udflugter betales i EUR eller med kreditkort. Skandinavisk valuta kan ikke veksles i Egypten.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V.

Sprog

Arabisk og engelsk.

Øvrigt

Taxfreeudbuddet i lufthavnen er begrænset. Drikkepengesystemet er udbredt, og det er kutyme at give et par egyptiske pund i drikkepenge. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn
Makadi Bay er et godt rejsemål for børnefamilier. Strandene er som oftest lavvandede, hotellerne har masser af faciliteter, og både mad og drikkevarer er ret billige. Desuden holder egypterne meget af børn! Bliv derfor ikke forskrækket, hvis der af og til er nogen, der klapper dit barn på hovedet. De mener det kun godt.

Babymad og bleer

Babymad og bleer kan købes i de fleste større fødevarebutikker (dog ikke i de minimarkeder, som ligger i
tilknytning til hotellerne). Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad, mælkepulver og vælling mindre. Pulver til grød samt de fleste frugtpureer indeholder ofte sukker.

Restaurantbesøg

I Makadi Bay er det ikke noget problem at tage børn med på restaurant. Restauranterne tilbyder som regel højstole og børnevenlig mad.

Aktiviteter for børn

På de fleste Resort-hoteller er der legepladser og diverse aktiviteter for børn. Vandlandet Waterworld Makadi Beach er som skabt for hele familien.

Tilbud til Makadi Bay

Find din rejse til Makadi Bay