4 portioner
1 kg kyllingefilet skåret i 3 cm store stykker
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 spsk. fintrevet frisk ingefær
2 spsk. risvin eller sake
1 dl vand
½ + 2 dl kartoffelmel
4 dl frituremix
1 tsk. salt
Olie til fritering
2 spsk. olie
3 fed fint revet hvidløg
1 dl ketchup
1 dl glukosesirup
¼ dl sukker
4 spsk. gochujang (koreansk chilipasta)
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. fiskesauce
½ tsk. salt
Sesamfrø
Fint snittede forårsløg
Bland alle ingredienser til marinaden i en skål og lad kyllingestykkerne marinere i 30 minutter.
Bland vandet med ½ dl kartoffelmel og lad det stå i 10 minutter. Kom derefter resten af kartoffelmelet i sammen med frituremix og salt. Læg halvdelen af melet i en kraftig pose sammen med halvdelen af kyllingestykkerne og bland godt, så stykkerne er helt dækket. Tag dem op, læg dem i en sigte og ryst det overskydende mel af. Gentag med resten af stykkerne. Varm olien op til 140°C i en gryde eller dyb pande og fritér kyllingestykkerne ad flere omgange i 4-5 minutter.
Hæv olietemperaturen til 180°C og steg kyllingestykkerne sprøde - det tager 2-3 minutter. Vend dem i den varme sovs (se nedenfor), drys med sesamfrø og forårsløg og servér straks.
Svits hvidløget i olien og tilsæt de øvrige ingredienser. Giv det et hurtigt opkog og tag derefter gryden af varmen.
Her finder du flere lækre opskrifter fra vores nye streetfoodmenu, bl.a. nudelsuppe, fladbrød, sataykylling og tandoorilaks.