Korean fried chicken

Opskrift på korean fried chicken

Kyllingemarinade

1 kg kyllingefilet skåret i 3 cm store stykker
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 spsk. fintrevet frisk ingefær
2 spsk. risvin eller sake

Frituredej

1 dl vand
½ + 2 dl kartoffelmel
4 dl frituremix
1 tsk. salt
Olie til fritering

Fremgangsmåde:

Fried chicken

Bland alle ingredienser til marinaden i en skål og lad kyllingestykkerne marinere i 30 minutter.

Bland vandet med ½ dl kartoffelmel og lad det stå i 10 minutter. Kom derefter resten af kartoffelmelet i sammen med frituremix og salt. Læg halvdelen af melet i en kraftig pose sammen med halvdelen af kyllingestykkerne og bland godt, så stykkerne er helt dækket. Tag dem op, læg dem i en sigte og ryst det overskydende mel af. Gentag med resten af stykkerne. Varm olien op til 140°C i en gryde eller dyb pande og fritér kyllingestykkerne ad flere omgange i 4-5 minutter.

Her finder du flere lækre opskrifter fra vores nye streetfoodmenu, bl.a. nudelsuppe, fladbrød, sataykylling og tandoorilaks.