Opskrift på tandoorilaks med papayasalat

Tandoorilaks

1 kg laksefilet uden skind skåret i ca. 4x4 cm store tern
¾ dl olie

Marinade

1 fed fint revet hvidløg
1½ tsk. fint revet frisk ingefær
1 spsk. stødt koriander
1 tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
1 tsk. stødt bukkehornsfrø
½ tsk. gurkemeje
¼ tsk. cayennepeber
1 knivspids stødt nellike
1 tsk. salt
½ tsk. sort peber
3½ dl yoghurt

Fremgangsmåde:

Tandoorilaks

Rør alle marinadeingredienserne sammen og vend lakseternene godt rundt i marinaden. Lad dem marinere 2-4 timer i køleskabet.

Sæt ovnen på 200°C med grillfunktion. Læg lakseternene på en bageplade dækket af stanniol eller bagepapir og pensl hvert stykke med lidt olie. Sæt pladen i ovnen i 6-8 minutter. Serveres på fladbrød med papayasalat og raita.

Her finder du flere lækre opskrifter fra vores nye streetfoodmenu, bl.a. nudelsuppe, fladbrød og sataykylling.