Rejser til Ungarns Grand Prix

Ungarn var allerede i 1930'erne vært for sit første Grand Prix, men Anden Verdenskrig og jerntæppet gennem Europa gjorde, at motorsporten først kom tilbage til landet i 1960'erne.

I begyndelsen af 1980'erne var der ønske om et Grand Prix på østsiden af jerntæppet, og man forhandlede med Sovjetunionen om et løb i Moskva. Men i 1983 vendte man opmærksomheden bort fra Moskva og så i stedet mod Budapest i Ungarn, hvor myndighederne gerne så landet sat på motorsportens verdenskort.
 
Læs mere Til at begynde med foreslog man et løb på en bane i byen, men man endte med at bygge en helt ny bane i en dal 19 kilometer uden for Budapest.
 
Dalsiderne var naturlige udsigtspladser for tilskuerne, og i 1985 begyndte man arbejdet på Hungaroring. Banen åbnede i 1986 og var vært for sit første Formel 1-løb i august samme år. Det blev en stor succes med næsten 200.000 fans.
 
Selv om det er en snæver og indviklet bane, har den dannet ramme om nogle spændende løb. Et af de mest berømte var Thierry Boutsens sejr i 1990, da han slog Aryton Senna med 0,3 sekunder. Lige så spektakulært var løbet i 1997, da Damon Hill i Arrows sensationelt passerede Michael Schumachers Ferrari, blot for at miste sejren på grund af en mekanisk fejl i den allersidste runde.
Skjul

Ungarns Grand Prix

Billetkategorier

I grundprisen indgår såkaldte 'General Admission'-billetter. De giver adgang til et område omkring størstedelen af banen. Da den er meget kuperet, er der meget godt udsyn fra visse dele af området. Som regel ser man dog en kortere banestrækning, end man gør fra tribunen.
 
Læs mere Mod et tillæg kan du bestille billetter til Red Bull-tribunen eller Gold 3:
Red Bull-tribunen ligger mellem Silver 3- og Silver 1-tribunerne lige efter den sidste kurve. Ligesom de andre tribuner, har denne sin egen storskærm.
 
Gold 3 ligger mellem de populære tribuner Super Gold og Gold 4. Herfra kan man se, når bilerne kører ud fra pitten og ind i første sving, som er en af overhalingsstrækningerne på Hungaroring. Der er en stor tv-skærm lige over for tribunen.
Skjul
 
Alle gæster får en velkomstpakke med billetmappe, ørepropper, regnslag, solcreme og kuglepen i en praktisk pose.

Større kort

Mere information om rejsen

Transport mellem lufthavnen og hotellet indgår ikke. Der er forbindelse til centrum med bus og tog.

Transport til Formel 1-banen

I din Formel 1-pakke indgår billet til lørdagens kvalifikationsløb og hovedløbet om søndagen. Transport med bus mellem dit hotel og Formel 1-banen indgår også, ligesom engelsktalende rejselederservice. Rejsetiden mellem hotellet og Hungaroring er ca. 40 minutter.
 

Vores service

Du rejser på egen hånd. Men på rejsemålet er der repræsentanter for Thomas Cook Sport, som du kan kontakte, hvis det bliver nødvendigt. Telefonnummeret findes i dine rejsedokumenter.

Hotelskat i Budapest

De ungarske myndigheder har indført en turistskat på overnatninger i Budapest. På samtlige hoteller og lejlighedshoteller opkræves derfor en ekstra afgift. Skatten varierer afhængigt af hotellet, men beløber sig til ca. 4 % af hotelprisen pr. nat. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved afrejsen.

Valuta og veksling

Ungarske Forint (HUF). Vil du veksle penge i Budapest, får du den bedste kurs i bankerne.

Flere Formel 1-rejser

Abu Dhabi Grand Prix
Abu Dhabi Grand Prix
Abu Dhabi Grand Prix, Forenede Arabiske Emirater
  • 5 dage
  • Fly + hotel
  • Inkl. Morgenmad
  • Afrejse 28 nov 2019 fra København
Morgenmad
København, 28 nov 2019, 5 dage
Formel 1 i Monaco
Formel 1 i Monaco
Monacos Grand Prix, Den Franske Riviera, Frankrig
  • 4 dage
  • Fly + hotel
  • Inkl. Morgenmad
  • Afrejse 22 maj 2020 fra København
Morgenmad
København, 22 maj 2020, 4 dage