Se hoteller (5)

Rejser til Paleros

En ferie i Paleros er en charmerende blanding af autentisk græsk bystemning, fine strande og uberørt natur.
I Paleros er atmosfæren behagelig og lokal, og man kan argumentere for, at en rejse til Paleros er en rejse til det rigtige Grækenland. Her sidder mændene og hygger sig på deres 'kafenion', og morgenbrødet kommer direkte fra den lokale bager. På den ene side af pladsen ned til marinaen ligger fiskerbådene, og på den anden side har du den lille strandpromenade med caféer og tavernaer. Strande er her selvfølgelig også; den mest populære hedder Potamaki Beach og ligger et par km væk, men der er også en mindre strand midt i byen samt en række badebugter, der ligger på række hele vejen mod øst.

Tilfredse gæster på Spies' hoteller

Spies' hoteller får meget høje bedømmelser af vores gæster. Især Cliff Bay Hotel, som ligger et lille stykke uden for selve Paleros, er populært. Hotellet byder på komfortable lejligheder med udsigt over havet eller bjergene. Men uanset hvilket hotel du vælger, vil du blive behageligt overrasket over rejsens pris.

Lange aftener og spændende udflugter

Aften- og nattelivet i Paleros er både hyggeligt og festligt. Her tilbringer man aftenen i selskab med gode venner på en café på strandpromenaden. I juli og august er her lidt mere livligt end ellers, da bådfolket gør deres indtog i disse måneder. De bliver som regel i et par dage, før de sejler videre. Også prisniveauet er opmuntrende, da det er en del lavere end på mange andre populære rejsemål. Paleros er et godt udgangspunkt for udflugter. Det er let at komme til de nærliggende byer og til øen Lefkas, hvorfra du kan tage en båd videre til Ithaca og Kefalonia.
Tips og nyttig info
 • Prisvenlige hoteller
 • Lokale restauranter
 • Mad og drikke til gode priser
 • Meget tilfredse gæster
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Paleros

Strand
Der er en lavvandet og grovkornet sandstrand i centrum af Paleros. Her har du mulighed for at leje liggestole, og når sulten melder sig, kan du besøge en af restauranterne eller caféerne ved stranden.

Potomaki-stranaden

Der ligger små badebugter hele vejen i nordlig retning, når man kommer fra centrum. Her ligger også den 2 km lange Potomaki Beach. I højsæsonen er her en restaurant og udlejning af liggestole, men det er alligevel en god ide at medbringe egen picnickurv.

Varko – den fineste strand i området

Varko er en af de bedste strande i området ca. 15 minutters bilkørsel i vestlig retning fra Paleros. Der ligger nogle restauranter i nærheden af stranden. Du kan køre i bil eller cykle hertil og se solnedgangen – den er helt fantastisk.

Agios Dimitris – fredelig paradisstrand

Hvis du fortsætter ca. 2 km syd for Paleros i retning mod Mitikas, finder du mange små stenstrande. En af de fineste og mest rolige ligger bag en høj, hvor du også finder Agios Dimitris' kirke. Det er en god idé at medbringe mad og drikke.

Lefkas by – smuk sandstrand

Uden for centrum af Lefkas by finder du et laguneområde med to smukke sandstrande. Her er nogle restauranter og mulighed for at dyrke vandsportsaktiviteter. Turen fra Paleros til Lefkas by tager ca. en halv time i bil.
Mad, drikke og natteliv
Paleros er en lille by, hvor udvalget af restauranter er begrænset. De fleste restauranter finder du på havnen, og her serveres både græsk og international mad. Ønsker du et større udvalg af barer og forlystelsesliv, skal du til Nidri, Lefkas by eller Preveza.

Mad og drikke på Lefkas

Den lokale taverna er det naturlige samlingspunkt for grækerne. Her kommer man ofte, og man bliver længe, da måltiderne er en vigtig del af grækernes sociale liv.

Meze - småretter

Horiatiki - græsk salat med tomat, løg, oliven og fetaost
Feta - en cremet, hvid gedeost
Tzatziki - hvidløgsdip med yoghurt og agurk
Saganaki - friteret ost med citron (kan varmt anbefales!)
Dolmades - vinblade fyldt med kød og ris
Kalamares - friterede blæksprutter
Garides - grillede rejer
Ksifa - sværdfisk
Kreas - kød
Keftedes - græske kødboller
Moussaka - kødsauce og aubergine i lag gratineret med ost
Pastitio - lasagne med makaroni
Souvlaki - grillspyd
Gemista - tomater eller peberfrugt fyldt med ris eller kød

Pota - drikkevarer

Vin - retsina er en hvidvin tilsat harpiks - der findes mange lokale varianter
Øl - de fleste er importeret eller brygget på licens
Ouzo - grækernes egen anisbrændevin, som minder om tyrkernes raki, Levantens arak og franskmændenes pastis - spædes op med vand, hvilket gør den mælkehvid
Metaxa - græsk cognac
Kaffe - den græske kaffe er meget stærk og serveres i små kopper. Nescafé minder om vores kaffe. Frappé er iskaffe, som er rigtig god og forfriskende i varmen
I Paleros er nattelivet relativt roligt, men da der er mange både i havnen i højsæsonen, har en stor del af restauranterne længe åbent. Yacht Club ligger på havnen lige ved siden af stranden.
Shopping
I Paleros ligger de fleste butikker i centrum og nede ved havnen. En del af dem har lukket for siesta, men i juli og august har de åbent længere. Om søndagen har de fleste butikker lukket med undtagelse af souvenirbutikkerne. Byens største supermarked, Carrefour, ligger på hovedvejen uden for centrum ca. et kvarters gang fra de fleste hoteller. Hvis du ønsker et større udvalg af f.eks. tøjbutikker, anbefaler vi et besøg i Preveza eller Lefkas by, som begge ligger omkring en halv times kørsel fra Paleros. Ioannina er den største by i nærheden. Den ligger cirka 1,5 times kørsel fra Paleros. Her finder du både H&M og IKEA.
Aktiviteter og seværdigheder
Paleros er et perfekt udgangspunkt for udflugter på egen hånd til de nærliggende byer, enten med lokalbusserne eller i en lejebil. I lejebil kan du komme til Parga eller til den antikke by Nicopolis. Tag også gerne en tur til Pogonia og videre gennem landbrugsområderne og bjergene med fantastiske udsigter. På ca. 30 minutter kan man køre til øen Lefkas, som har en hel del fine strande og hyggelige, små byer. I Lefkas by (Lefkas by) venter hyggelig lokalstemning, og byen byder også på en del shoppingmuligheder. Vil du på en længere udflugt, kan du tage til Delfi (ca. 4,5 time) og eventuelt overnatte et sted på vejen.

Parga

Besøg en af Det Ioniske Havs perler! Fra Paleros kører du i retning mod Vonitsa og siden i retning mod Preveza. Du kører gennem en tunnel, og derefter er det bare at følge E55 og skiltene til Parga. Turen fra Paleros til Parga tager ca. en time og 45 minutter.

Vonitsa

Ca. et kvarters kørsel fra Paleros ligger den lidt større by Vonitsa, som har lidt flere butikker og restauranter end Paleros. Herfra går der også busser til andre byer.

Ioannina

Ioannina er Epirusprovinsens hovedby med tydelige præg fra den tyrkiske periode. Byens ældre dele er præget af gamle mure, karakteristiske små huse og hyggelige stræder. Ioannina er bl.a. kendt for sin sølvsmedje og den lille sø Nissi med en endnu mindre ø, som man kan besøge.

Arta

Arta er Epirusprovinsens sydligste by og forbindes ofte med sine citruslunde, som dufter fantastisk – specielt om foråret. Byen er også kendt for sin næsten 500 år gamle tyrkiske bro, som er den ældste i Grækenland. Her ligger der også en smuk byzantinsk kirke med seks kupler og elegante mosaikker.

Lefkas

Lefkas er en meget smuk ø. Her er spændende seværdigheder og aktiviteter, som fortjener at blive set og oplevet. Besøg f.eks. byen Nidri med det aktive natteliv og Agios Nikitas, hvor du kan besøge den fine lille havn eller en af de fantastiske strande. Længst ude på øens sydspids ligger stranden Vasiliki, som er meget populær blandt surfere. Lefkas' fineste strand hedder Porto Katsiki og ligger ligeledes på sydsiden.

Preveza

Preveza er en livlig havneby ca. 35 km fra Paleros med masser af gode shoppingmuligheder og restauranter. Et lille stykke uden for Preveza ligger ruinerne af den antikke by Nikopolis, som blev bygget af kejser Octavianus til minde om slaget ved Aktion, hvor han besejrede Antonius og blev den ubestridte hersker over Rom.
Paleros og området rundt om byen er rig på historie og fascinerende seværdigheder - perfekt til en dagsudflugt. Bemærk at de fleste museer er lukket på mandage.

Cave of Perama

Uden for Ioannina finder du den mytiske Perama-grotte, som strækker sig ca. 5 km under jorden og er en af Grækenlands største grotter. Det er muligt at gå en flere kilometer lang tur i grotten sammen med en lokalguide.

Santa Maura-fæstningen

Denne venetiansk-tyrkiske fæstning ligger på fastlandet lige før broen, som forbinder Lefkas med fastlandet, ca. 30 minutters kørsel i bil fra Paleros. Der er normalt ikke så mange besøgende i fæstningen, så her er god mulighed for at gå rundt i fred og ro. Gratis entré.

The Lefkas by Archeological Museum - arkæologisk museum

For de historie- og kulturinteresserede er dette museum absolut et besøg værd. Museet ligger i Lefkas by ca. 30 minutters kørsel i bil fra Paleros.

The Museum of Phonographs

Samlingerne på dette museum består bl.a. af grammofoner, radioapparater, forskellige musikinstrumenter samt juveler og mønter. Museet ligger i centrum af Lefkas by.

The Folkloric Museum – folkloremuseum

Dette museum viser, hvordan man levede på Lefkas før i tiden. Museet ligger i den gamle del af Lefkas by ca. 30 minutters kørsel i bil fra Paleros.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve området omkring Paleros på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.
Taxi, lokalbus, færge og bådture i den græske skærgård.

Busser

Busforbindelserne i Paleros er ikke så gode, og det er kun muligt at tage bussen til de nærliggende byer Vonitsa og Mitikas fra Paleros. Busserne afgår et par gange om dagen. Hvis du vil fortsætte i retning mod Lefkas, Preveza og Athen, skal du skifte bus i Vonitsa. Man køber billet ombord i bussen. Der er en holdeplads i hver by, men oftest kan man bare bede buschaufføren om at standse, når man vil af. Vær opmærksom på, at busserne ikke altid kører efter køreplanen.

På to hjul

Du kan leje scooter, motorcykel og cykel i Paleros. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp. Bemærk at du skal have kørekort og være fyldt 21 år for at leje en scooter. Det er lovpligtigt at køre med hjelm i Grækenland.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomat findes i centrum. Kontanter kan veksles på Spies' agentkontor i Paleros. Bank i Vónitsa og Mitikas.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Aftenerne kan være mørke, så medbring gerne lommelygte og refleks. Der er en del myg. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
14°6°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
15°6°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
16°8°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • april
19°10°
7
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • maj
23°13°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
28°17°
9
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
31°19°
12
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • august
32°19°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
28°17°
9
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
23°14°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • november
19°11°
4
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • december
16°8°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Paleros i sommerhalvåret.

Flyet lander i Preveza Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Paleros. Transfer indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra lufthavnen Aktion uden for Preveza til hotellerne er ca. 40-50 minutter (ca. 30 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Til tider foregår transferen med taxi eller minibus. Ventetid i lufthavnen kan forekomme. Lufthavnen er lille, og det kan derfor tage tid med bagagen ved ankomst og afrejse. Læs mere om transfer.

Find din rejse til Paleros
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.