Hotel og værelsestyper

Nedenfor finder du en beskrivelse af vores hotelkategorier og de forskellige værelsestyper.

Hotelkategorier

Alle hoteller er klassificeret af de enkelte landes myndigheder ud fra forskellige skalaer. Vi har valgt at supplere disse med vores egen klassificering i form af bølger, som angives fra et til fem. Derudover benytter vi et +, som viser, at hotellet er lidt bedre end normalt for sin klassificering.

Vi bedømmer ud fra forholdene på rejsemålet, hvilket kan betyde, at et hotel med samme klassificering kan have forskellige standarder på forskellige rejsemål. Spies’ klassificering sker ikke kun på baggrund af værelsernes standard, men det samlede indtryk i forhold til hotellets beliggenhed, indretning, faciliteter, aktiviteter osv. Vores gæsters bedømmelse, som vi modtager via vores spørgeskemaer, spiller også en stor rolle for hvert hotels klassificering.

Hotellet kan ændre klassificering fra sommer til vinter og efter renoveringer eller andre forandringer.
Det er altid den aktuelle klassificering, som er den gældende.

De fem kategorier:

5. Vores bedste hoteller. Høj standard og omfattende faciliteter.
4. Bedre mellemklasse med flere faciliteter og/eller udmærket beliggenhed.
3. Mellemklasse, ofte med en del faciliteter og et vist serviceudbud.
2. Enkel mellemklasse, få eller ingen faciliteter, men funktionelt.
1. Findes sjældent i Spies’ udvalg. Meget enkelt og uden faciliteter.

Værelsestyper

  • Dobbeltværelse, som består af et rum beregnet til to personer. Værelset er udstyret med enten to enkeltsenge, en dobbeltseng eller grandlit. På nogle dobbeltværelser er der mulighed for opredninger, dog kan pladsen blive trang. Badeværelse med badekar og bruser eller kun bruser.
  • 1-værelses lejlighed med kombineret opholdsstue og soveværelse samt køkkenniche og badekar/bruser.
  • 2-værelses lejlighed med opholdsstue og soveværelse samt køkkenniche og badekar/bruser.
  • 3-værelses lejlighed med opholdsstue og to soveværelser samt køkkenniche og badekar/bruser.
  • 4-værelses lejlighed med opholdsstue og tre soveværelser samt køkkenniche og badekar/bruser.

I lejlighederne kan der være sparsomt udstyret køkkenniche til lettere madlavning eller kombineret køkken/opholdsrum. I 3- og 4-værelses lejlighederne kan et eller flere af soveværelserne være af varierende størrelse og indrettet som opholdsrum med opredningsmulighed.

Enkeltværelse

Enkeltværelser er generelt en mangelvare. Ofte lever de ikke op til standarden på øvrige værelser. Vi anbefaler derfor, at du vælger en 1-værelses lejlighed/et dobbeltværelse og betaler tillægget for at bo alene. I dobbeltværelse alene beregnes dobbelt tillæg for balkon/terrasse og udsigt.

Senge

Sengestandarden på vores rejsemål er ofte ikke som i Danmark. For eksempel kan sengene være kortere end to meter og uden rullemadras. En del hoteller har lille dobbeltseng, grandlit (110-140 cm), dobbeltseng, queen size (141-189 cm) eller stor dobbeltseng, king size (190 cm eller bredere) - alle med fælles madras og sengetøj.

Ekstra opredning/barneseng

Bor I flere end to i lejligheden/på værelset, overnatter 3., 4. og 5. person ofte i en ekstra opredning (sovesofa, køjeseng, sammenklappelig seng, sovelænestol eller lignende). Opredningen kan være vægfast. Ofte er komforten dårligere end i en almindelig seng, ligesom opredningen kan være kortere og smallere. Som regel skal du selv rede sengen. En ekstra opredning mindsker ofte pladsen i lejligheden/på værelset. Værelser med to senge i størrelsen grandlit, queen size eller king size har normalt ingen ekstra opredning – dvs. at en eventuel 3. eller 4. person også sover i dobbeltsengene. Er opredningen en tremmeseng til børn, må du regne med at betale ekstra for denne direkte til hotellet.

Balkon/terrasse/udsigt

Når værelser eller lejligheder har balkon eller terrasse, er det angivet i hotelbeskrivelsen. Balkonen/terrassen er ikke altid størrelsesmæssigt tilpasset eller møbleret efter antallet af de personer, som bor på værelset/i lejligheden.
Hvis det er muligt at bestille værelse/lejlighed med bestemt udsigt, f.eks. havudsigt eller begrænset havudsigt, fremgår det i løbet af bestillingen. Havudsigt betyder, at du fra balkonen/terrassen i høj grad har direkte udsigt mod havet. Begrænset havudsigt betyder, at noget delvist dækker for den direkte udsigt mod havet, f.eks. beplantning eller anden bygning.
Det kan også være muligt at bestille værelser/lejligheder mod poolområdet, mod havet eller mod haven. Det betyder ikke, at du har direkte udsigt ud over poolen, havet eller haven, men at værelset/lejligheden ligger på den side af hotellet, som vender ud mod disse.
Værelser mod omgivelserne betyder, at værelset/lejligheden kan have udsigt til alt i hotellets omgivelser, f.eks. en del af haven eller poolområdet, en væg, en anden bygning eller en parkeringsplads.

Handicaptilpasning

Er du kørestolsbruger, er det meget vigtigt at informere os om dette ved bestilling af rejsen. Kun få områder i de sydlige lande er tilpasset bevægelseshæmmede. Derfor bør du som bevægelseshæmmet vælge hotel med meget stor omhu. Vi har også brug for ekstra tid for at kunne arrangere en så behagelig rejse som muligt.

Nybygget hotel

Vi ved af erfaring, at alt ikke altid går efter planen, når et nyt hotel åbner. Der kan f.eks. være forsinkelser i leverancer eller tekniske fejl. Når hotellet åbner, kan der være mindre driftforstyrrelser, og alle faciliteter er muligvis ikke helt på plads. Et nyt hotel har derfor som regel nogle "børnesygdomme", som i visse tilfælde kan betyde en rabat, når du bestiller rejsen, en såkaldt åbningsrabat.

Billeder

For at kunne fotografere hotellerne på kort afstand anvender vores fotografer til tider et vidvinklet objektiv, der kan fremstille de fotograferede objekter en smule større, end de er i virkeligheden. Vi gør opmærksom på, at billeder af værelser/lejligheder/kahytter kun er eksempler på sådanne, og at billederne derfor ikke må tages som udtryk for, at den tildelte indkvartering er magen til.

Til toppen

chatbtn