Vigtigt at vide om krydstogter

Rejsevilkår
Herunder har vi samlet information, som er vigtig for dig at vide, når du har bestilt et krydstogt hos Spies. Ud over denne information kan det også være en god idé at læse om Spies' generelle rejsebetingelser samt rederiernes egne vilkår, som du finder her:

Costa Cruises – Værd at vide
Celebrity Cruises – Værd at vide
Royal Caribbean International – Værd at vide
Norwegian Cruise Line – Værd at vide

Transfer
Transport foregår på egen hånd.

Betaling ombord
Ombord sker al betaling med et såkaldt Sea Pass, der tilsluttes et godkendt kreditkort. Vær opmærksom på, at der som regel reserveres et beløb på det kreditkort, som du har tilsluttet din konto ombord. Dette gøres for at kontrollere, at kortet er gyldigt. Når den endelige regning for dine indkøb ombord er betalt, vil rederiet ophæve reservationen. Derpå skal kreditkortudstederen ophæve reservationen i deres system, og når det er gjort, har du adgang til det reserverede beløb igen. Dette kan tage 7-14 arbejdsdage, og hverken Spies eller rederiet kan påvirke behandlingstiden.

Drikkepenge
Royal Caribbean International
På alle skibe gives der drikkepenge til restaurant- og kahytspersonalet. Bestiller du dit krydstogt hos Spies, indgår drikkepenge a cirka 12 USD pr. dag i prisen. Et servicetillæg på 18 % bliver pålagt alle regninger for drikkevarer og skønhedsbehandlinger og debiteres automatisk din Sea Pass-konto ved køb ombord.

Celebrity Cruises
På alle skibe gives der drikkepenge til restaurant- og kahytspersonalet. Bestiller du dit krydstogt hos Spies, indgår drikkepenge a cirka 12 USD pr. dag i prisen. Et servicegebyr på 18 % bliver pålagt alle regninger for drikkevarer og skønhedsbehandlinger og debiteres automatisk din Sea Pass-konto.

Costa Cruises
På alle skibe gives der drikkepenge til restaurant- og kahytpersonalet for god betjening. Drikkepengene koster cirka 11 euro pr. person pr. dag for gæster over 14 år og cirka 6 euro pr. person pr. dag for børn i alderen 4-14 år. Børn under 4 år betaler ikke drikkepenge. Betalingen lægges helt automatisk ind på dit Costa Card (din kahytkonto) og hæves på dit betalingskort, når krydstogtet slutter. Et servicetillæg på 15 % bliver pålagt alle regninger for drikkevarer og skønhedsbehandlinger og debiteres dit Costa Card ved køb ombord (uanset alder). Der betales ikke servicetillæg på de drikkevarer, som indgår i drikkevarepakken.

Norwegian Cruise Line
På alle skibe gives der drikkepenge til restaurant- og kahytpersonalet. Beløbet varierer alt efter kahytkategori og ligger på omkring 20-25 USD pr. person pr. dag. Et servicetillæg på 20 % bliver pålagt alle regninger for drikkevarer og skønhedsbehandlinger og debiteres automatisk din Sea Pass-konto.

Udflugter
Udflugter kan som regel forudbestilles online på rederiernes hjemmesider senest 4-10 arbejdsdage før afrejse. Du kan også bestille udflugter ombord, så længe der er ledige pladser. Tidspunkterne for udflugterne kan blive ændret, og udflugter kan blive aflyst, hvis der er for få deltagere. Vær opmærksom på, at du i tilfælde af sygdom skal kunne fremvise en lægeerklæring for at få refunderet udflugtsprisen ved afbestilling af en udflugt, du allerede har købt.

Ændring af rute
Hverken Spies eller rederierne kan garantere, at alle skibe altid lægger til ved samtlige annoncerede havne, følger den annoncerede rejserute eller lægger til på de annoncerede tidspunkter.
Rederierne og skibets kaptajn har ret til at udelade havne, lægge til i andre havne og afvige fra den annoncerede rejserute. Ændringer i rejseruten foretages som regel af hensyn til gæsternes sikkerhed, og der ydes ingen kompensation, hvis det bliver tilfældet.

Mad og drikke
Middagen serveres i to forskellige seatings, en tidlig og en sen. Når man bestiller krydstogtet, kan man angive, om man ønsker den tidlige eller sene seating til middag. Der er ingen garanti for, at ens ønsker omkring spisetid og siddeplads bliver indfriet, men rederiet gør sit bedste for at imødekomme alle ønsker. Norwegian Cruise Line har ingen faste seatingtider, og man bestemmer selv, hvor og hvornår man vil spise.

Hos nogle rederier og i nogle kahytkategorier indgår der drikkevarepakke i krydstogtet. Hvis drikkevarepakken ikke indgår, kan du selv tilkøbe den i forvejen eller ombord på skibet. Tilkøber du Free at Sea på Norwegian Cruise Line, skal det ske mindst 4 uger inden afrejsen.

Drikkevarepakker kan forudbestilles eller købes ombord.

Dette indgår:
På Costa Cruises: Vand, kaffe og te ved buffeterne.
På Royal Caribbean International: Vand, juice, kaffe og te.
På Celebrity Cruises: Vand, juice, kaffe og te.
På Norwegian Cruise Line: Vand, juice, kaffe og te.

I nogle restauranter betaler man en kuvertafgift. Ombord finder du tydelig information om, hvilke restauranter du kan spise i uden at betale ekstra.

Ekstra opredning
Ekstra opredning er på sofa eller i køjeseng eller sammenklappelig seng af enkel standard. Nogle gange er den ekstra opredning i væghængt seng. Komforten er mindre god end i en almindelig seng, og ofte er sengen kortere og smallere end en almindelig seng. Den ekstra opredning giver også mindre plads i kahytten.

Overnatning før eller efter krydstogtet
Morgenmad er kun inkluderet på hotellet, hvis det står i hotelteksten, på dit rejsedokument og på hotelvoucheren. Hvis du ønsker morgenmad, og den ikke er inkluderet i prisen, kan du som regel tilkøbe morgenmad direkte på hotellet.

Ombordstigning
Tidspunktet for ombordstigning på det aktuelle krydstogt vil være angivet på din billet. Hvis du ikke er ombord på skibet mindst 90 minutter før det planmæssige tidspunkt for afgang, antages det, at du ikke skal med på krydstogtet. Bestillingen vil da blive betragtet som annulleret, og du vil ikke være berettiget til nogen tilbagebetaling af købesummen udover tilbagebetaling af skatter/afgifter.

Gæster med særlige behov
Alle skibe har et begrænset antal kahytter, som er specielt indrettede til gæster med handicap. For at bestille kan du kontakte os på tlf. 7010 4200. Kørestolsbrugere skal selv medbringe deres egen kørestol. Visse forhold (for eksempel brug af tenderbåde for at komme i land) kan forhindre kørestolsbrugere i at gå i land i visse havne. Gæster med handicap eller andre medicinske tilstande skal kunne klare sig selv ombord eller rejse med nogen, der kan give den nødvendige assistance. Alle rederier forbeholder sig retten til at afvise en person, der rejser på trods af, at personens fysiske eller mentale tilstand ikke tillader det, eller hvis han eller hun kan have brug for mere pleje, end rejseledsagere eller personalet ombord kan tilbyde.

Krydstogt og graviditet
Det er kun tilladt for gravide at tage på krydstogt frem til og med uge 23 i graviditeten. Det er vigtigt, at du selv undersøger rederiets regler, inden du bestiller dit krydstogt. Læs mere på rederiernes hjemmesider.

Royal Caribbean International

Celebrity Cruises

Norwegian Cruise Line

Costa Cruises

Sproget ombord
Det officielle sprog ombord er engelsk. Nogle af de ansatte taler også andre sprog som fransk, tysk, italiensk og spansk. Udflugter foregår på engelsk, hvis ikke andet er angivet. Al kommunikation som f.eks. informationsmeldinger over højttalersystemet og nyhedsbreve er også på engelsk. Skandinavisktalende besætning og guider findes ikke.

Læs mere om krydstogt med Spies