På feriestedet

Transport mellem lufthavn og hotel

På de fleste rejsemål indgår transport fra lufthavnen til hotellet og retur ikke i rejsens pris, men der findes som regel mulighed for at købe transport. Transporten kan foregå med bus eller taxi. Det er ikke altid muligt at bestille transport mellem lufthavn og hotel på selve rejsemålet, så vi anbefaler, at du sikrer dig en plads allerede hjemmefra. Der følger ikke altid en guide med i bussen fra og til lufthavnen, hvorfor check-in på hotellet sker på egen hånd. Transporten skal ses som en bekvem måde at komme til og fra dit hotel på og er ikke tænkt som en udflugt eller en informationstur.

Transport af specialbagage – herunder sportsudstyr – er afhængig af pladsforholdene i bussen. På nogle rejsemål transporteres sportsudstyr ikke af hensyn til forsikringsforhold. På bussen mellem lufthavnen og hotellet samt på udflugtsbusser kan vi ikke garantere plads til kørestole; i givet fald må udgiften til separat transport betales af gæsten selv. Af sikkerhedsmæssige årsager må hverken guiden eller buschaufføren løfte eller bære handicappede gæster.

Vi kan desværre ikke garantere, at der findes autostole i bussen.

Både og færger

Ventetid – og i værste fald overnatning – kan forekomme, hvis man har valgt en rejse, hvor transporten først foregår med fly og derefter med båd/færge. Ventetid kan også forekomme, hvis flyet er så forsinket, at man ikke når den planlagte båd/færge. Vejret kan desuden spille en rolle: Stormvarsel eller lignende kan betyde en forsinket afrejse til eller tidligere afrejse fra rejsemålet (eventuelt med en ekstra overnatning til følge).

Betaling på rejsemålet

Det er oftest ikke muligt at betale udflugter med Dankort eller dansk valuta. Det er heller ikke muligt at veksle til lokal valuta med Dankort eller Visa/Dankort.

Øreinfektion

Ved hyppig og længerevarende badning i swimmingpools anbefaler vi, at man benytter ørepropper, og at man skyller ørerne efter badning. De høje temperaturer i sommersæsonen kombineret med mange badende i samme swimmingpool giver bakterierne gunstige betingelser for at trives, og det kan medføre øreinfektioner. Vi kan ikke drages til ansvar for øreinfektioner m.m.

Vand, varme og swimmingpools

På nogle rejsemål bør man undgå at drikke postevandet, da det kan give maveforstyrrelser. Ferskvand kan desuden være en mangelvare, hvorfor det kan hænde, at der kun findes vand i hanerne på visse tider af døgnet. Vandet opvarmes ofte ved hjælp af solfangere på taget, og det betyder, at vandet i forårs-og efterårssæsonen kan være mindre varmt. I højsæsonen kan det forekomme, at det varme vand stopper helt – særligt sent på eftermiddagen – fordi alle tager bad på samme tidspunkt. Nogle hoteller har centralvarme og opvarmede swimmingpools. Er du kuldskær, og vælger du at rejse sydpå i en køligere periode (typisk i foråret og efteråret), anbefaler vi, at du bestiller hotel med centralvarme. Der ydes ingen erstatning for ulemper i forbindelse med strømsvigt eller olie-/vandmangel på hotellet, hvor varmeforsyningen er afhængig af f.eks. solfangere. Ej heller ydes der erstatning for midlertidige afbrydelser af f.eks. varmt vand eller aircondition, som sker for at spare på energien. Udendørs swimmingpools kan forventes at være i funktion i badesæsonen (f.eks. Mallorca fra maj til oktober), men der ydes ingen erstatning, hvis swimmingpoolen i denne periode er ude af drift på grund af nødvendige reparationer. I sådanne tilfælde anviser vi en anden swimmingpool i nærheden, ligesom vi i tilfælde af driftsforstyrrelser på hotellet gør vores bedste for at afbøde generne. Af sikkerhedsmæssige årsager har nogle hoteller restriktioner for brug af badedyr, luftmadrasser o.l. i swimmingpoolen.

Gasdrevne varmtvandsbeholdere

Defekte gasbrændere kan medføre høje koncentrationer af koloxid. Dette er en farve-, smags- og lugtfri gas, som kan forårsage forgiftning. Symptomerne er i første omgang hovedpine, kvalme og svimmelhed. Oplever du nogle af disse symptomer på værelset eller i lejligheden med nogle former for gasinstallation, skal du straks kontakte vores personale eller repræsentanter. Spies har som regel ikke hoteller med gasdrevne varmtvandsbeholdere i byområder. Skulle du mod forventning støde på en sådan, skal du kontakte Spies med det samme.

Sundhed og sikkerhed

Vi kræver og kontrollerer løbende, at alle hoteller opfylder de gældende regler indenfor sundhed, sikkerhed og brand. Standard og regler varierer fra land til land og er ikke altid det samme høje niveau som i Danmark. Ved ankomsten bør du finde ud af hotellets brandinstruktioner. Desuden kan du ikke forvente de samme standarder for børns sikkerhed som i Danmark.

Strande

Vær opmærksom på, at der kan være undervandsstrøm. Respekter advarselsflagene på stranden. I perioder findes der søpindsvin og vandmænd ved mange strande, og store tidevandsforskelle kan påvirke strandbredden og muligheden for at bade. Mere information om strandene finder du under rejsemålsfakta her på spies.dk.

Høj- og lavsæson

I højsæsonen kører rejsemålene i højeste gear med gæster fra hele verden. I lavsæsonen forekommer det, at nogle udflugter ikke kan gennemføres på grund af for få tilmeldinger eller dårligt vejr. Der vil ikke være lige så mange gæster i lavsæsonen som i højsæsonen, og det kan betyde, at ikke alle butikker, restauranter, forlystelser osv. er åbne. Hør nærmere hos din rejsekonsulent, hvornår de forskellige sæsoner sætter ind. Da der på flere rejsemål ikke er opvarmning af hotelværelser/ lejligheder, kan der i forårs-og efterårssæsonen være køligere end forventet.

Rygeforbud

I flere lande er der indført rygeforbud. Det betyder, at det ikke længere er tilladt at ryge på offentlige steder, såsom restauranter, barer, caféer med mere. På de fleste hoteller og krydstogtskibe er der rygeforbud på værelser og i kahytter – rygeforbuddet kan også gælde på balkoner/terrasser, men dette kan variere.

Vores egne Sunwing Family Resorts er fuldstændigt røgfrie hoteller med undtagelse af et antal rygeområder, som findes på hotelområdet (gælder ikke i Thailand). Rygeforbuddet på Sunwing Family Resorts gælder også på alle balkoner/terrasser samt e-cigaretter.
Alle flyvninger er røgfrie.

Gæst i et andet land

De fleste af vores rejser går til lande med kulturer, der adskiller sig fra den danske. Det kan være en anden livsførelse, andre vaner eller en anden måde at se tingene på. Som gæst i et andet land er det den rejsendes opgave at tilpasse sig lokale skikke. På alle rejsemål – store som små – fortsætter dagligdagen også i højsæsonen, og det betyder for eksempel, at skraldebilen kører sin tidlige morgenrunde, lokaltrafikken kører døgnet rundt, restauranter og diskoteker har åbent til sent osv.

På nogle rejsemål (særligt Grækenland og Tyrkiet) er kloaksystemerne ikke så velfungerende som herhjemme, og derfor er der ofte opstillet spande på toilettet til toiletpapir. Når vi i kataloget beskriver et bestemt hotel, vurderer vi ud fra forholdene på selve rejsemålet – ikke ud fra forholdene på andre rejsemål eller i Danmark.

Vind og vejr

Bemærk, at nogle rejsemål – som for eksempel Caribien – kan være påvirket af kraftig regn og vind i efterårsmånederne. Du kan med fordel læse mere på dmi.dk.

Forudbestilte billetter

Vi gør opmærksom på, at forudbestilte billetter til teater, fodbold og lignende IKKE kan refunderes ved afbestilling af rejsen – uanset grunden til afbestillingen. Billetter til teater, fodbold og lignende er ikke omfattet af afbestillingsforsikringen.

Timeshare

Timeshare er salg af ferieandelslejligheder, og vi vil gerne advare om de forskellige risici, som er forbundet med købet af dem. Der er utrolig mange salgstricks, men det mest almindelige er, at sælgerne lokker folk til fremvisning af lejligheder ved hjælp af falske lotterier og ”gratis” gevinster. Sælgerne kan være meget overbevisende og lover guld og grønne skove. Vær desuden opmærksom på, at vores navn til tider bliver misbrugt i deres lotterier, til trods for at vi absolut intet har med det at gøre. Vi har dårlige erfaringer med gæster, der er blevet overtalt til at købe, og som siden har fortrudt købet. Skriv derfor ikke under på en aftale før du har sat dig grundigt ind i, hvad købet indebærer. Hvis man først har skrevet under på en aftale, er det stort set umuligt at komme ud af aftalen igen.

Til toppen