Vaccinationer og medicin

Det er på eget ansvar, at vaccinations- og medicinpapirer er i gyldig stand. Det er derfor vigtigt, at du inden afrejsen kontrollerer, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål.

Vaccinationer

Kun få lande har krav fra myndighederne om bestemte vaccinationer ved indrejse. Det kan være tilrådeligt at beskytte sig mod bestemte sygdomme selv ved kortvarige besøg. Man er selv forpligtiget til at kontrollere, om vaccinationer blot anbefales eller er obligatoriske. For danske gæster kan henvendelse ske til egen læge, Rigshospitalets rejse- og vaccinationsservice på tlf. 35 37 35 07, Udlandsvaccinationen (tlf. 70 22 07 02) eller Danske Lægers Vaccinations Service.

Det er altid en god idé at tjekke, at man har de rigtige vaccinationer til det land, man skal på ferie i. På vaccineportalen.dk kan du bl.a. få information om, hvor du finder den nærmeste rejsevaccinationsklinik, og hvilke vaccinationer der anbefales på dit rejsemål. Tænk på, at vaccineforberedelserne til visse lande ofte skal påbegyndes 2-3 måneder inden afrejsen.

Medicin

Bruger du særlig medicin, bør du medbringe til hele perioden du er ude at rejse og gerne til et par dage derudover. Medbring altid medicin i din håndbagage. På Borger.dk kan du læse mere om medicin på rejsen.

chatbtn