To kvinder med ryggen til sidder ved vandet. Den ene har hat på.

Særlige behov og omstændigheder

Særlige behov på rejsen

Har du særlige behov eller brug for ekstra assistance i lufthavnen, kan du sagtens bestille dette hos os. Du skal dog være i stand til at tage vare på dig selv og din bagage eller rejse sammen med nogen, der kan hjælpe dig på rejsen og i en eventuel nødsituation. Visse typer af smitsomme sygdomme, som f.eks. skoldkopper, kan medføre flyveforbud.

Handicapvenlige rejser

Har du et handicap eller på anden måde behov for en tilpasset rejse, hjælper vi dig gerne.
Se mere om handicapvenlige rejser

Skal du have din kørestol med?
Udfyld formularen for at få et tilbud på transport for bevægelseshæmmede

Medicinsk udstyr

Skal du have medicinsk udstyr som CPAP, oxygen, oxygenkoncentrator, stomi-udstyr eller lignende med på din rejse, skal det først godkendes af det flyselskab, du rejser med. Det er derfor vigtigt, at du oplyser den rette information, så snart du har bestilt rejsen.

Udfyld skemaet for medicinsk udstyr her.

NB! Det er vigtigt, at skemaet bliver udfyldt korrekt. Klik på 'send' nederst på siden for at indsende.

Medicin

Vigtig medicin, der er nødvendig under rejsen, skal altid pakkes i håndbagagen. Medicin i håndbagage skal opbevares i originalemballagen. For nogen typer af medicin kræves en lægeattest på engelsk, når medicinen skal medtages i kabinen. Skal medicinen sendes med den indtjekkede bagage, er lægeattest ikke nødvendig, men der skal sendes en ansøgning til flyselskabet, hvis vægten kommer til at overstige normal bagagevægt.

Diabetes

Skal du have udstyr som insulinpumpe, insulinpen eller blodsukkerapparat med ombord, skal du huske at medbringe en lægeattest på engelsk.

Vaccinationer

Det er den rejsendes ansvar at sørge for de nødvendige vaccinationer i forbindelse med en rejse. Spies påtager sig intet ansvar for råd om vaccination ved ferierejser. Tag kontakt til din egen læge for nærmere information.

Gravide

Gravide skal fra uge 28 kunne fremvise lægeerklæring om flyvetilladelse på engelsk ved indtjekning på udrejse og hjemrejse. Fra fire uger før termin er det ikke tilladt at flyve. Manglende flyvetilladelse kan medføre, at man afvises ved afrejse.

For gravide, der skal på krydstogt, er grænsen 23 uger.

Nyfødte

Et nyfødt barn anbefales at være minimum 7 dage gammelt, når det skal flyve.

Alkoholmisbrug

Ifølge internationale luftfartsbestemmelser skal flyets kaptajn afvise berusede passagerer, der kan være til fare for sikkerheden ombord. Passagerer, der afvises af denne grund, vil ikke have krav på erstatning for ubenyttede dele af rejsen, dækning af udgifter til hjemrejse el.l.

Rygning

Alle Sunclass Airlines-fly er røgfri.

Luftsyge

Sunclass Airlines har altid et medikament (Marziné) liggende mod luftsyge.

Flyskræk

Hvis du lider af flyskræk, er du velkommen til at kontakte Sunclass Airlines Safety-afdeling før afrejse på +45 32 47 76 16 mandag – fredag i tidsrummet 8 – 16.

Sunclass Airlines anbefaler, at du informerer personalet om din flyskræk, når du går ombord. Alle vores besætningsmedlemmer er oplært i at hjælpe passagerer med flyskræk. Det er også en god idé at tage underholdning med i form af spil, bøger eller andet, der kan aflede opmærksomheden.

Jetlag

Jetlag kan forekomme efter flyrejser, hvor man krydser flere tidszoner. Der er ingen specifikke behandlingsmuligheder for jetlag, men for at forebygge det kan du begynde at omstille døgnrytmen til den lokale tid på rejsemålet, allerede før du rejser. Gå f.eks. 1½ time tidligere i seng nogle nætter før en flyrejse østpå og tilsvarende senere ved en flyrejse vestpå. Ved ganske korte ophold kan det anbefales at følge din normale døgnrytme på selve rejsemålet.